Regisztráció  Belépés
2018. február 18. vasárnap | 7. hét | 49. nap | 02:30 | Bernadett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hat ipari tanuló sortűz áldozat
tüntetők, miután leverték a tanácsházán, majd a pártházon lévő vörös csillagot, a járásbíróság épületéhez vonultak, ahol kiszabadították az ott őrzött foglyokat. Ezt követően a tömeg kettévált. Egy részük, velük a középiskolások többsége is, Moson felé, a másik részük a Gyári úton az Ipartelepre, a határőrlaktanya irányába haladt, köztük voltak a Hunyadi iskola szakmunkástanulói is. A timföldgyár és a kötöttárugyár dolgozóinak csatlakozását követően a békés tüntető tömeg a határőrlaktanya elé érve követelte az épületen lévő vörös csillag eltávolítását. A laktanya védelmére Dudás István százados, a laktanya parancsnoka már korábban géppuskás állásokat építtetett ki a kapu mellé, s a katonáknak támadás esetére tűzparancsuk is volt S a parancs el is hangzott. A sortűz váratlanul, figyelmeztetés nélkül zúdult a tömegre, majd egy újabb, immár a menekülők hátába.

A sortűz hat Hunyadis diák fiatal életének is véget vetett. Neveik márványba vésve olvashatók az iskola falán elhelyezett emléktáblán, amely
azenujsagom, 2018. február 09. péntek, 04:19
Brit kormány: továbbra is érvényes Trump meghívása, a londoni polgármester nem bánja, hogy Trump nem jön
A Downing Street szóvivője arra reagált péntek délutáni közleményével, hogy Trump nem sokkal korábban Twitter-üzenetben jelentette be: nem vesz részt az Egyesült Államok új londoni nagykövetségének februári avatóünnepségén.

Trump azzal indokolta - hivatalosan egyébként soha be sem jelentett - februári londoni látogatásának lemondását, hogy a Barack Obama vezette előző amerikai kormányzat "bagóért" adta el a belvárosi Grosvenor Square-en lévő jelenlegi nagykövetségi épületet, és most neki kellett volna felavatnia az 1,2 milliárd dollárért felépített új diplomáciai képviseletet.

Az új amerikai nagykövetség felépítéséről valójában még Obama elődje, George W. Bush elnöki időszakában döntöttek.

Theresa May brit miniszterelnök londoni hivatalának szóvivője pénteki nyilatkozatában közölte: az amerikai elnök londoni látogatására szóló meghívást a brit kormány átadta és az amerikai fél elfogadta, tehát a meghívás érvényes. Hozzátette ugyanakkor, hogy Trump látogatásának időpontját egyelőre nem
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 16:13
Ahmed H. ügye - Ellentmondásokba keveredett a vádlott a bíróság előtt
A 41 éves férfit a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.

A Cipruson élő férfit a törvényszék 2016 novemberében bűnösnek találta, és tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta. Ezt a döntést azonban a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú eljárás megismétlésére kötelezte a bíróságot.

A vádirat szerint tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetése után, 2015. szeptember 16-án több száz migráns gyülekezett a Röszke-Horgos közúti határátkelőhely szerb oldalán. A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, a kerítést próbálta kidönteni, majd néhányan kövekkel dobálták a magyar oldalon felsorakozott rendőröket. Az összecsapásokban több rendőr is megsérült.

Kóbor Jenő tanácsvezető bíró hétfőn Ahmed H. mintegy 150 oldalnyi nyomozati vallomását ismertette, és a
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 14:02
Szent Márton élete
városokban vert gyökeret, a falvakban továbbra is a pogány hit maradt az uralkodó. Az eredményes térítőmunkához segítőtársakat keresett. Poitierstől alig két kilométernyire fekvő kis település, Ligugé környékén remeteségbe vonult. Sokan csatlakoztak hozzá és követőivel hamar benépesült a domboldal. Márton összefogta, szervezte a remeték életét. Naponta közös imára gyűltek össze. Remetetársait és a keresztény hitre készülőket nap mint nap oktatta. Egy idő után felvette a szerpapi rendet, mert az egyház megkövetelte, hogy egy közösség vezetője diakónus vagy áldozópap legyen. Ligugében kialakult egy szerzetesi közösség, amely pontos szabályok szerint működött. Ruházatuk egyszerű volt, személyes tulajdonnal nem rendelkeztek. Imával és munkával teltek napjaik.

A ligugéi szerzetesi közösség szemináriumnak tekinthető, itt készítették elő a hittérítő munkára a szeminárium lakóit.

Márton élete legfőbb céljának a keresztény hit terjesztését tartotta. Sokat utazott, térítette a pogányokat,
katolikusokoldala, 2017. november 11. szombat, 17:15
Katalán válság - Elhagyhatta a börtönt az egyik volt katalán kormánytag
A politikus a börtönből kilépve újságíróknak a helyzet szörnyűnek, az előzetes letartóztatást elrendelő bírói döntést pedig aránytalannak nevezte.

"Felhívást intézek minden magát demokratikusnak érző politikai erőhöz, hogy vessenek véget ennek a szörnyű helyzetnek" - jelentette ki.

Kérte Mariano Rajoy spanyol miniszterelnököt, valamint a spanyol parlament alsó- és felsőházának elnökeit, hogy tegyenek politikai kezdeményezéseket, mert szerinte ezt a helyzetet nem a bíróságok fogják megoldani, hanem politikai úton lehet csak rendezni.

Santi Vila szabadlábon védekezhet, ám útlevelét le kellett adnia, és 15 naponként jelentkeznie kell a bíróságon.

A politikus azelőtt mondott le kormányzati tisztségéről, hogy múlt pénteken a katalán parlament megszavazta a "Katalán Köztársaság" függetlenségét kinyilvánító javaslatot.

Valamint ő volt az egyetlen a katalán politikusok közül a csütörtöki bírósági tárgyaláson, aki hajlandó volt válaszolni az ügyészek és a bíró kérdéseire is, a többiek
velemenyezd, 2017. november 03. péntek, 15:35
Ahmed H. pere - Ártatlannak vallotta magát a terrorcselekménnyel vádolt szír férfi
kordonhoz. Hozzátette, nem tolmáccsal, hanem rendőrrel akart beszélni, édesanyja miatt, aki cukorbeteg és inzulinra volt szüksége, amelyet meg is kapott.

Vallomása szerint többször is beszélt a rendőrökkel, azt állította, próbált a tömeg és a hatóságok között közvetíteni, mondandójának lényege az volt, hogy nem szeretnének problémát, csupán békésen továbbmenni.

A vádlott elismerte, hogy dobált a rendőrök felé és megafonon keresztül beszélt a tömeghez, de azt tagadta, hogy a határ megnyitását követelte, fenyegetőzött vagy ultimátumot adott volna a határ megnyitására, azt mondta, csupán nyugtatni próbálta a várakozókat.

Többször is hivatkozott arra, hogy ideges volt, nem volt magánál, nem tudja, mit csinált, ezt mondta azzal kapcsolatban is, hogy felvételek bizonyítják, a kerítéstől távolabb követ tört.

Kóbor Jenő bíró a tárgyaláson tanúvallomásokat is ismertetett, amelyek szinte mindegyikékhez megjegyzéseket fűzött a vádlott, akit két, fekete csuklyát viselő fegyőr kísért a
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 15:53
Illegális bevándorlás - Újrakezdődött a röszkei terrorcselekmény ügyének tárgyalása Szegeden
szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetését követően, 2015. szeptember 16-án több száz bevándorló gyülekezett a Röszke-Horgos közúti határátkelőhely szerb oldalán. A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, a kerítést feszegetve próbálta azt kidönteni, majd néhányan kövekkel dobálták a magyar oldalon felsorakozott rendőröket. Az összecsapásokban több rendőr megsérült.

A vádirat szerint a férfi volt, aki számos alkalommal a határ megnyitását követelte a felsorakozó rendőröktől, kétórás ultimátumot adva átengedésükre, a kordon bedöntésével, az egyenruhások megtámadásával fenyegetőzve. A vádlott többször is megafonnal beszélt a tömeghez, három alkalommal maga is dobált a rendőrök felé, majd az átkelőt lezáró kapu kinyitását követően illegálisan magyar területre lépett. A vádlott röviddel később visszatért a szerb oldalra, a férfit csak három nappal később, Győrben vették őrizetbe.

A vádlottat a Szegedi Törvényszék 2016. november 30-án bűnösnek
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 10:02
A nap, amikor lyukas lett a magyar zászló
1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. 1990 májusa óta a forradalom október 23-i kezdőnapja Magyarország nemzeti ünnepe.
A budapesti műegyetemisták 1956. október 22-i nagygyűlésükön 16 pontban foglalták össze követeléseiket, másnapra pedig tüntetést szerveztek ezek nyomatékosítására és a lengyel munkástüntetések iránti szolidaritás kinyilvánítására. A követelések között szerepelt a szovjet csapatok kivonása Magyarországról, új kormány létrehozása Nagy Imre vezetésével, a magyar-szovjet kapcsolatok felülvizsgálata, általános, titkos, többpárti választások, teljes vélemény- és szólásszabadság, szabad rádió.A budapesti Petőfi-szobornál tartott október 23-i tüntetésen Rákosi- és Gerő-ellenes jelszavak hangzottak el, a résztvevők követelték a szovjet csapatok
bordat, 2017. október 23. hétfő, 16:49
1956-os beszéd Kiskőrösről
56-osoknak felemelő érzést jelent az 1956-os forradalomról beszélni főleg azért, mert diadalra vittük a nemzeti eszmét, melyet elrettentő ítéletekkel elfojtottak a Rákosi rendszer ávéhásai. A szovjet hadsereg jelenléte és az ávéhás terror sem tudta véglegesen kiirtani a magyar emberekből a magyarságtudatot, 1956-ban megmozdult az egész ország s magasan lengett országszerte a piros-fehér-zöld nemzeti zászló, jelképezve, elsöpörte a nemzet a Rákosi-féle önkényuralmi rendszert. Október 23-án százezres tömeg követelte az 1955-ben Rákosi által leváltott Nagy Imrét újra a miniszterelnöki székbe, akitől egy szebb, új világot várt elkövetkezni.
Már másnap a kormány miniszterelnöke lett Nagy Imre, akiben nem csalódtak a nemzet fiai, a forradalom mellé állt s minden követelésüket igyekezett teljesíteni. Október 28-án rádióbeszédben nyilvánította ki, hogy a kormány elítéli azokat a nézeteket, hogy a jelenlegi népmozgalom ellenforradalom lenne. A népakaratnak megfelelően bejelentette, hogy tárgyalásokat fognak
otvenhatosemlekev2016, 2017. október 09. hétfő, 06:17
Katalán népszavazás - Több szállodából is "utcára tették" a spanyol rendőröket és csendőröket
Calella városában a hatóságok az ellenük tüntetők szitkozódása, kiabálás közepette hagyták el a szállodákat, amelyek bejáratánál a katalán rendőrök igyekeztek élőláncot alkotni.

A feldühödött tömeg a hatósági autókat és furgonokat ütlegelte és rugdosta, többen még a járművek után is futottak.

Sajtóinformációk szerint Calella függetlenségpárti polgármestere követelte a szállodáktól a rendőrök elküldését, egyes hírek szerint működési engedélyük visszavonásával fenyegetve.

A Monserrat Candini az ANTENA3 televízió csatorna reggeli műsorában ezt cáfolta, és azt mondta: épp a szállodák panaszkodtak a rendőrök jelenlétére, akik vasárnap éjjel a hotel előtt több embert is megütöttek azok közül, akik ellenük tiltakozva megjelentek ott.

Pineda de Marban, a polgármester első helyettese is távozásra szólította fel az ott elszállásolt rendfenntartókat, mondván: nincs ok a jelenlétükre.

A rendőrök szállodái előtt is tüntetések voltak. A rendőrök a szálloda bejáratánál felsorakozva viszont
velemenyezd, 2017. október 03. kedd, 10:51
A katalán függetlenség támogatói megkezdték az október 1-i népszavazás kampányát
A katalán nagyváros egykori bikaviadal arénájában, a Tarraco Arena rendezvényközpontban a szervezők szerint mintegy 8 ezer ember gyűlt össze, akik közül sokan a katalán függetlenséget szimbolizáló sárga-piros csíkos és kék alapon fehér csillagos lobogókkal érkeztek.

A zsúfolási megtelt csarnokban négy hatalmas transzparenst is kifeszíttettek a szervezők ezekkel a feliratokkal: "Szervusz új ország!", "Szervusz köztársaság!", "Szervusz Európa!", "Szervusz világ!" Ezek a szlogenek hétfőn debütáltak a katalán nemzeti ünnep alkalmából tartott barcelonai függetlenségi felvonuláson.

A kampánynyitó két műsorvezetője többször ironizált azon, hogy a spanyol kormány a népszavazás megakadályozására törekszik, és az alkotmánybíróság döntésére hivatkozva illegális referendumról beszél. "Vezettél valaha illegális eseményt?"- kérdezte egyikük. "Remélem, ez lesz az utolsó ilyen" - válaszolt a másik.

A színpadon szórakoztató műsorszámok és politikai felszólalások követték egymást. A katalán parlament
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 23:14
Porosenko: visszafordíthatatlanná tette az EU-s társulási szerződés életbe lépése Ukrajna integrációját
Az államfő történelmi változásnak nevezte az ukrán kivitel földrajzi struktúrája tekintetében, hogy a megállapodás teljeskörűen életbe lépett, és hangsúlyozta, hogy a szerződésnek köszönhetően reményei szerint növekedni fog az Európai Unióba irányuló ukrán export volumene.

Porosenko rámutatott arra, hogy az ukrán termékek kivitele az EU-tagállamokba az elmúlt fél év alatt is már 22 százalékkal növekedett, ami az ország exportjának 40 százaléka. Ez szerinte annak az eredménye, hogy már valójában 2016 eleje óta működik Ukrajna és az EU között egy "elmélyített és kiterjedt" szabadkereskedelmi övezet.

Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a Twitteren közzétett bejegyzésében ünnepnek nevezte a megállapodás teljeskörű életbe lépését, és a nap folyamán több más uniós vezető is üdvözölte ezt.

Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök az ukrán népet üdvözölte a szerződés életbe lépésének napján. 2013 őszén ukránok tízezrei kezdtek tüntetéseket
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 12:22
1/50
Képek, videók
grof_szechenyi_istvan. jpg
lilagondolatok
2018. február 10. szombat, 08:43
istván névv.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:37
Fekete István - A valóság
sanci81
2018. február 01. csütörtök, 17:05
cider istván citera.jpg
zsokica45
2018. január 30. kedd, 18:39
cider istván citera oktat
zsokica45
2018. január 30. kedd, 18:39
Antalfy István - Örök sze
sanci81
2018. január 18. csütörtök, 15:23
nagy istvánné.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:16
Bubik István halála
furaila
2018. január 06. szombat, 08:21
Bata István és Hegedüs An
furaila
2018. január 06. szombat, 08:08
istván nap.jpg
zsokica45
2018. január 01. hétfő, 12:12
istván névvzh.jpg
zsokica45
2018. január 01. hétfő, 12:00
12.A volt Pártház,ma Ker.
dnemethk
2008. július 30. szerda, 23:03
A hadbíróság épülete elöt
chillik
2017. január 26. csütörtök, 10:45
Szeged-Rókus vá- épülete.
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:28
épületelem 002.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.