Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:46 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Almás-habos reszelt sütemény
sütemény

Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
Almás (meggyes) krémes
zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj. A sütemény tetejére porcukor.
A lisztet tálba borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben világosra
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:35
Spenótos-túrós tekercs
túró
- 70 dkg spenót
- 1 csipet só
- 3 teáskanál olívaolaj
- 4 db tojás
- 30 dkg finomliszt
- bors

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, jól kidolgozzuk, majd gombóccá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és hagyjuk egy órát pihenni. Közben a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, összevágjuk, sós vízben blansírozzuk. Leszűrjük és lehűtjük. Összekeverjük a túrót az egész tojással, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát nagyon kicsi kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Végül elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a kifacsart spenótot a szalonnával, a túróval, a sajttal, az összevágott petrezselyemmel. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát. Ráfektetjük egy lisztezett abroszra. Megkenjük a sűrített paradicsommal, és rásimítjuk a tölteléket. A konyharuha segítségével felcsavarjuk, konyhai kötözővel megkötjük. Egy tiszta konyharuhába csavarjuk, a két végét összekötjük. Sós vízben egy órán át főzzük. Leszedjük róla a konyharuhát. Ha kihűlt, felszeleteljük, és egy serpenyőben
suzymama, 2018. május 03. csütörtök, 13:54
Pupsa
:
A tésztához:
30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 50 ml olaj, 120 ml víz,

Töltelék:
2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál sonka apróra vágva, 1 evőkanál kockázott bacon amit kicsit lepirítottam, 1 paprika nagyon apróra vágva, pár szelet póréhagyma szintén picire vágva, 2 gerezd fokhagyma, csipet só

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjuk A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kicsit kinyújtjuk,teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékbőll majd a széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzásodás ízek) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.Jó
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:34
Nagyon omlós (almás)pite
Hozzávalók:
Tésztához:

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
csipet só

Töltelékhez:

1,5 kg alma
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
1 cs vaníliás pudingpor
1 ek zsemlemorzsa

Tetejére:

1 felvert tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.

Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.

A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:33
Almás, habos, reszelt sütemény recept
Almás, habos, reszelt sütemény recept

1/2 kg rétesliszt
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
5 db tojás
1 cs sütőpor (12 g)
A töltelékhez
1 kg reszelt alma
fahéj
citrom reszelt héja és leve
cukor, vagy méz ízlés szerint

Elkészítés:

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, erre rá a keményre vert habot, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük és megsütjük. Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc. Nagyon-nagyon
eva0817, 2018. március 22. csütörtök, 15:26
Rebarbaráról....
Kiemelkedően sok pantoténsav (magyarázat a cikk végén), B6-vitamin és karotin van benne.

Rebarbaratorta:

Hozzávalók a tésztához:

2,5 dl finomliszt, 1,5 dl Graham-liszt, 1 dl tejföl, 1 dl méz, 1 evőkanál vaj,1 kávéskanál sütőpor, 1 tojás.

A töltelékhez:

75 dkg rebarbara, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 dl méz.

A tetejére:

1 csomag vaníliás cukor.

A forma kikenéséhez:

1 evőkanál vaj

Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet és a sütőport.
Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval és hűtőbe rakjuk.
A rebarbarát külső hártyájától megtisztítjuk, ezután kb. 1 cm hosszúságú darabokra vágjuk.
Összekeverjük a fahéjjal, a mézzel, és félretesszük. Kevés margarinnal kikenünk egy lapos tortaformát.
Belesimítjuk a tésztát úgy, hogy egy kis pereme legyen.
Egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket, és 180 fokos sütőben 40-45percig sütjük.
Aki szereti,
gabfe, 2018. február 28. szerda, 18:06
Bácskai legényfogó
Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg margarin
fél cs. sütőpor
2 tojás
kevés tejföl

A töltelékhez:
20 dkg sovány, főtt sonka
20 dkg tehéntúró
5 dkg margarin

a kenéshez tojás

Elkészítése: A lisztet a margarinnal, sóval és a sütőporral elmorzsoljuk, hozzáadunk két tojássárgát, egy kevés tejfölt, és könnyű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A sonkát ledaráljuk, a túrót áttörjük, és az egészet margarinnal, és egy csipet sóval elkeverjük. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszába keverjük. Kinyújtjuk a tésztát vékonyra, kockákra vágjuk, majd megtöltjük a masszával, és lazán buktaformára feltekerjük. Kikent tepsibe rakjuk. A tetejét kissé felvert tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük. Melegen is, hidegen is élvezetes. Borkorcsolyaként is finom.
bkisseva, 2018. február 21. szerda, 11:37
Csokoládés narancsos rolád
lisztet a keményítővel, a sütőporral, és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.

Ezt a tésztát barna sütőpapírral bélelt sütőtepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.

Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen.
Elkészítjük a tölteléket:

A pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjával, narancshéjjal és lével. A pudingporos keveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, ez alatt kellően besűrűsödik.

A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket.

A piskótát kitekerjük a papírból, és
bkisseva, 2018. február 20. kedd, 11:35
Csokoládétorta,
Csokoládétorta, amely a mennyekbe repít! Lágy, krémes, ínycsiklandó!

Fantasztikus csokoládés tészta és ínycsiklandó csokikrém. Tömény élvezet! Ezt a süteményt nem lehet megunni. Gyorsan elkészíthető és megunhatatlan.

Hozzávalók a tésztához:
Hirdetés

15 dkg. étcsokoládé
15. dkg vaj
15 dkg. liszt
6 tojás
20 dkg. porcukor
egy csipetnyi só
egy csipetnyi fahéj

A krémhez:

20 dkg. étcsokoládé
2 tojás
20 dkg. porcukor
10 dkg. vaj
4 evőkanál rum

Díszítéshez:

10 dkg. csokoládé reszelék

Elkészítése:

A vajat kikeverjük a fele cukorral, a másik felét egyelőre félretesszük. Mikor már krémes állagú, hozzáadjuk a fahéjat. A tojásokat szétválasztjuk és a 6 sárgáját hozzákeverjük a vajas krémhez, majd a lisztet
nanoka72, 2018. február 20. kedd, 08:12
Brokkolis tekercs
Brokkoli tekercs
10 dkg 126,4 kalóriát és 10,2 ch-t tartalmaz
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
3 db tojás
5 dkg fehér rozsliszt
5 dkg tk. búzaliszt
1 gerezd fokhagyma
½ teás kanál só
Olaj
A töltelékhez:
20 dkg tömlős sajt
10 dkg sonka

2-3 szelet kaliforniai paprika
Elkészítés: a brokkolit puhára főzzük, majd összetörjük. A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a brokkolihoz a liszttel, az aprított fokhagymával, és sózzuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben, kb. 15 percig sütjük. Ha kész, még melegen feltekerjük, úgy hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a tölteléket. A sajtot kikeverjük, fűszerezzük, és megkenjük vele a brokkolis tésztát, beterítjük a sonkával . A paprikát apró kockákra vágjuk, megszórjuk vele a krémet, és újra
nanoka72, 2018. február 17. szombat, 09:42
Almás krémes
A tészta hozzávalói: 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1/2csomag sütőpor, l tojás, l csomag vaníliás cukor, kevés tejföl.

A krém hozzávalói: 2 tojás, 2 kanál cukor, 2 kanál liszt, 3 csomag vaníliás cukor, 10dkg margarin, 15 dkg cukor, 1/2 l tej.

Almatöltelék: 1 kg reszelt alma, kevés margarin, 10 dkg cukor, kevés fahéj.



A hozzávalókat összegyúrjuk és egy tepsi hátulján 3 lapot sütünk.

Közben a tölteléket elkészítjük: a hozzávalókat simára keverjük és 1/2 l tejjel sűrűre főzzük. a margarint a 15 dkg cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel összeforgatjuk.

A reszelt almát kevés margarinon megpároljuk. 10 dkg cukorral és kevés fahéjjal ízesitjük. (ha van leve azt szürjük le)

Összeállítás: Az alsó lapra kenjük a vaníliás krémat, majd a következő lapot ráfektetjük, erre jön az almatöltelék, majd a 3. lap. Legalább egy éjszakát álljon, majd porcukorral meghintve kínáljuk

A lapokkal óvatosan bánjatok mert
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:58
1/118
Képek, videók
Almás-habos reszelt sütem
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
almás-habos-20081231-0 02-
erzsikepuskas
2014. március 10. hétfő, 07:12
habos almás mákos szelet.
erzsikepuskas
2013. december 10. kedd, 08:31
Almás-habos
bajzateva
2013. július 12. péntek, 13:27
almás habos túrós kocka !
ibolya58
2012. október 05. péntek, 14:36
Habos almás.jpg
cila1
2012. február 04. szombat, 21:18
Habos almás.jpg
vorosrozsa66
2011. január 24. hétfő, 18:33
habos_almas.jpg
yaskane
2010. december 09. csütörtök, 17:39
almás habos.jpg
bubszi
2010. október 25. hétfő, 04:20
Reszelt túrós sütemény.jp
vorosrozsa66
2009. december 06. vasárnap, 22:11
Dobostorta elkészítve.jpg
gaby73
2014. október 10. péntek, 23:00
Csülök elkészitve kenyérb
wob
2012. október 28. vasárnap, 20:34
saját elkészítés.jpg
cady
2010. május 31. hétfő, 00:34
A Busa elkészítve + Kesze
sarkadykati
2010. május 29. szombat, 01:50
éhesek vagytok elkészitse
csilla663
2010. május 27. csütörtök, 16:21
Címkék
tojásokat szétválasztjuk, hozzávalókat összegyúrjuk, piskótát kitekerjük, mennyekbe repít, töltelékbőll majd, sütőporral elmorzsoljuk, konyharuha segítségével, kicsit megpirítjuk, tiszta konyharuhába, megpihent tésztát, aprított fokhagymával, maradék tejet, tojásos masszába, széleit összecsípjük, spenótot megmossuk, lisztet tálba,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.