Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 11:49 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kolbászhússal töltött, sörben sült dagadó
Elkészítési idő: 150 perc

Hozzávalók:

1 kg dagadó
40 dkg sütnivaló kolbász
1 szelet kenyér/1 zsemle
3 főtt tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek mustár
só és bors
5 dl sör

A dagadót hentessel szúrassuk fel, kívül-belül sózzuk be, s tegyük félre, míg elkészítjük a tölteléket.

A kenyeret/zsemlét áztassuk be vízbe vagy tejbe, majd alaposan facsarjuk ki.

A sütnivaló kolbászt nyomjuk ki a bőréből, adjuk hozzá a kifacsart kenyeret/zsemlét, a villával összetört főtt tojásokat, a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Ízesítsük mustárral, borssal, s ha szükséges, sóval - a kolbászhús önmagában ízes, finom, óvatosan a sóval!

Egyenletesen betöltjük a dagadó belsejébe, ne túl feszesre, hogy sülés közben ne repedjen szét a hús.

A nyílást hústűvel vagy cérnával zárjuk le, tegyük a dagadót tepsibe.

Öntsük alá a sört, majd zárjuk le szorosan a tepsit alufóliával, s 200 fokos sütőben
suzymama, 2018. szeptember 27. csütörtök, 17:51
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
Kapros dübbencs
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl
étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Asszonykonty
Egy nagy sikerű recept Nyírmártonfalváról, Szabóné Jónizs Erzsébettől. Ezt a műsort szeptember 27-én a Duna World ismét műsorra tűzi, 13.45-től. Ajánlom figyelmébe annak, aki még nem látta.
Asszonykonty
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 2 tojás, fél liter tej, 5 dkg élesztő, 20 dkg cukor, 1 dl étolaj. A töltelékhez: 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tejföl, 1 üveg magozott meggy. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír.
A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sót.
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel megszórjuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:25
Soksajtos-spenótos csirkemell paradicsommártással
evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
- 150 g mascarpone
- 150 g ricotta
- 200 g spenótlevél
- fél kávéskanál frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt fekete bors

A mozzarellát lecsöpögtetjük, majd a füstölt sajttal együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük 1 evőkanál parmezánnal. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval-borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket
A TÖLTELÉK
A parajt egy lábasba tesszük, és saját levében nagyjából 5 percig pároljuk. Leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, finomra aprítjuk, és egy keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a ricottát, a mascarponét, a parmezánt, valamint a fűszereket, és összekeverjük. A csirkemellszeleteket munkalapra terítjük, mindegyikre egy púpos evőkanálnyi tölteléket helyezünk, feltekerjük. A sűrű, fűszeres paradicsomszószt tűzálló tál aljára öntjük, beleültetjük a tekercseket, majd beborítjuk a
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:43
Baconos, sajtos, gombás csirketekercs: ennél finomabbat még
Tökéletes ízösszhang, ropogós és lágy egyszerre. hamar kész, és hamar el is fogy.

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 vörös hagyma
15 dkg reszelt ementáli sajt
12 vékony szelet bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors
Elkészítése:
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:26
Almás-habos reszelt sütemény
sütemény

Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
Almás (meggyes) krémes
zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj. A sütemény tetejére porcukor.
A lisztet tálba borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben világosra
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:35
1/119
Képek, videók
Kolbászhússal töltött lap
cristina77
2008. január 27. vasárnap, 13:49
sörben-sült-csülök.jpg
bubszi
2010. szeptember 22. szerda, 04:48
sörben sült csülök
barbette
2010. január 10. vasárnap, 15:34
Tamás & Winyó.Sörben..jpg
winyo72
2008. augusztus 16. szombat, 15:09
Sörben a virág
agnia
2006. szeptember 04. hétfő, 20:44
Sütnivalo kolbasz
cipello
2010. május 30. vasárnap, 18:19
kifacsart citrom.jpg
agnia
2007. január 17. szerda, 17:58
A tőr összetört,.....jpg
katalin_53
2018. április 12. csütörtök, 19:27
összetörtr szív.png
chillik
2017. március 11. szombat, 17:48
Összetört szívem 01.jpg
chillik
2017. február 01. szerda, 06:58
Összetört szívem 02.jpg
chillik
2017. február 01. szerda, 06:58
Összetört álom
anna4459
2016. február 21. vasárnap, 17:24
összetört szív.gif
yvett789
2015. május 28. csütörtök, 22:00
osszetort_sziv.gif
yvett789
2015. május 28. csütörtök, 21:55
osszetort_sziv2dr5.png
yvett789
2015. január 18. vasárnap, 15:24
Címkék
töltelék hozzávalóit, füstölt sajttal, sütnivaló kolbászt, dagadó belsejébe, villával összetört, lisztet tálba, nyílást hústűvel, almás töltelékhez, liszt közepébe, sütőporral összekeverjük, kifacsart kenyeret, Szabóné Jónizs Erzsébettől, pudinggal sűrűre, margarinnal habosra, pudingport kevés, kaprot megmossuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.