Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:44 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Tízezrek tüntettek Londonban az újabb népszavazásért
Az egész napos demonstrációt - amelyen a szervezők becslése szerint százezren vettek részt - a brit EU-tagságról 2016. június 23-án tartott népszavazás második évfordulóján tartották. A két évvel ezelőtti referendumon a kilépést pártolók kerültek szűk, 51,9 százalékos többségbe.

A szombati megmozdulást szervező People's Vote - a Nép szavazata - nevű kampánycsoport április közepén alakult meg színészek, ismert közéleti személyiségek, politikusok és üzleti vezetők részvételével annak kiharcolására, hogy népszavazás dönthessen a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről.

A kilépésről döntő népszavazás második évfordulóján szervezett londoni tüntetés fő követelése is ez volt.

A több tízezres tömeg a kormányzati városrész főutcája, a Whitehall érintésével vonult a parlament elé, és hangos füttykoncerttel haladt el a Whitehallról nyíló Downing Street előtt, ahol Theresa May miniszterelnök hivatala és rezidenciája van.

Ez volt messze a legnagyobb Brexit-ellenes demonstráció
velemenyezd, 2018. június 23. szombat, 19:01
Így biztos nem fogyunk le..
vitaminok felszívódását, hormontermelést és az idegrendszer működését segíti."

3. Diétás=egészséges
Kutatások szerint az egészségesnek gondolt ételekből többet fogyasztunk a szükségesnél.
Azzal hitegeted magad, ha ,,diétás" termékeket választasz, azzal jót teszel magadnak?
Ez nem igaz. ,,A szervezetednek valódi, tápanyagokban gazdag ételekre és változatos étrendre van szüksége."magyarázza dr. Bajnok Éva obezitológus. ,,A diétásnak meghirdetett ételek többsége egyébként nem is az, sokszor például szénhidrát helyett nagyobb mennyiségű zsírt tartalmaz."

4. Mindenmentes=diétás és egészséges
,,Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes stb. Ezeket az ételeket azoknak találták ki, akik érzékenyek vagy allergiásak valamelyik összetevőre. Ha te nem vagy, mégis megvonod magadtól, az hiányállapotok kialakulásához vezethet."- mondja dr. Bajnok Éva
gabfe, 2018. június 22. péntek, 14:18
Illegális bevándorlás - Horst Seehofer kilátásba helyezte a német kormánykoalíció felbontását
Seehofernek is hozzá kellene járulni a pártszövetség fenntartásához - mondta.

Megfigyelők szerint a testvérpártok között a határigazgatásról 2015 óta változó intenzitással zajló konfliktus elmérgesedése nem választható el attól, hogy Bajorországban októberben helyi törvényhozási (Landtag-) választásokat tartanak, és a csak a tartományban működő CSU támogatottsága gyengül.

A legutóbbi mérések szerint a CSU a 40 százalékos szint közelébe süllyedt, ami azzal fenyeget, hogy elveszíti abszolút többségét a tartományi parlamentben. A német és a bajor politika új, a CSU-tól jobbra álló szereplője, az Alternatíva Németországnak (AfD) választói támogatottsága viszont emelkedik, 13 százalék körül van, és a jelek szerint a CSU a migrációs válság eddigi kezelésének éles bírálatára építő vetélytárs felvetéseinek átvételével próbálja stabilizálni magát.

Ezzel kapcsolatban a munkavállalói érdekek képviseletére szerveződött CDU-s platform (Christlich-Demokratische Arbeitnehmerschaft - CDA) vezetője,
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 13:41
Illegális bevándorlás - Orbán: minden eszköz rendelkezésre áll az ország megvédéséhez
részletezte.

Azt is mondta, nincs azzal baj, ha civil szervezetek politikai befolyást akarnak gyakorolni Magyarországon, de "legyen a víz a pohárban tiszta", vagyis ha külföldről kapnak pénzt, vallják be. A nemzetbiztonsági kérdésnek számító migráció területén viszont a kormány nem fogadja el, hogy civil szervezetek befolyásolni akarják a döntéshozókat - közölte.

Az alkotmány- és a Btk.-módosításról szólva kiemelte: nagyon nehéz lesz bárkinek is belekötni egy olyan parlamenti döntésbe, amely 80-90 százalékos többséget élvezett az Országgyűlésben. A törvényeket érő támadásokat úgy kommentálta: "hajrá, sok sikert kívánunk ehhez".

Arról is beszélt, hogy a migrációval kapcsolatban három nagy kérdés van az asztalon Európában: a határvédelem, a már itt lévők jövője, valamint az, hogy ezentúl kiket engedjenek be Európába, illetve hol válogassák szét őket. A közép-európaiak szerint utóbbinak az EU területén kívül kell megtörténnie - tette hozzá.

Szavai szerint a táborok úgy állnak fel, hogy
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 10:21
A magyar fogyasztók bizalmatlanok, ám mégis használják az adalékanyagokat egy felmérés szerint
elterjedtek.

A fogyasztók 90 százaléka állította, hogy nem tesz térfogatnövelőt az otthoni sütés, főzés során a süteményekbe, ételekbe. Ehhez képest saját bevallása szerint 80 százalék több-kevesebb rendszerességgel használ sütőport, ami egyfajta térfogatnövelőnek minősül. Hasonló a helyzet az ízfokozóknál is: a megkérdezettek közel 70 százaléka gondolta úgy, hogy nem használ ilyen adalékanyagot, ám több mint 60 százalékukról derült ki, hogy az általuk használt leveskocka, húspác vagy ételízesítők túlnyomó többsége ízfokozó hatású összetevőt is tartalmaz.

A felmérésben megkérdezettek 81 százaléka használ vaníliás cukrot, 76 százaléka ecetet, 68 százaléka citromlevet, 59 százaléka szódabikarbónát, 46 százalékuk zselatint, 31 százalékuk szalicilt. A befőtt vagy savanyúságtartósítót, a nátrium-benzoátot és keményítőt használók aránya 30 százalék alatt van, a megkérdezettek 8 százaléka egyiket sem alkalmazza - tették hozzá.

A kutatásból kiderült, tízből hat felnőtt elolvassa a címkén, hogy a
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 17:15
Iráni atomprogram - A francia vállalatok többsége nem maradhat Iránban
"Ezek a cégek nem maradhatnak a perzsa államban, miután valakinek ki kell fizetnie nekik az Iránban gyártott vagy oda szállított áruk ellenértékét, de nem tudják őket kifizetni, mert nincs olyan szuverén és autonóm európai pénzügyi szervezet, amely megvédhetné őket" - hívta fel a figyelmet a francia miniszter a BFM francia hírtelevízióban.

"Szuverén európai pénzügyi intézményeket kell létrehoznunk, amelyek pénzügyi csatornákat nyújtanak Franciaország, Olaszország, Németország, Spanyolország, illetve a világ bármelyik más országa között, miután nekünk európaiaknak kell szabadon és szuverén módon kiválasztanunk, hogy kivel szeretnénk kereskedni" - hangsúlyozta Le Maire.

Számos európai vállalat rendelkezik nagyobb üzleti érdekeltséggel az Egyesült Államokban. Elemzők szerint gyakorlatilag lehetetlen megvédeni a multinacionális vállalatokat az amerikai intézkedések külföldön, illetve külföldiekkel szemben történő érvényesítésének joggyakorlatával szemben, mivel a nagybankok az amerikai pénzügyi
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 15:31
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
kicsit is itt maradunk. Sorra döglünk, mint a patkányok, és itt
fogunk elrohadni a csarnok közepén. Ide ugyan nem jön senki, hogy segítsen
rajtunk, ne is reménykedjünk benne! Csak saját magunkra számíthatunk. Minél
hamarabb el kell mennünk erről az istenverte állomásról, amely hemzseg a
mikrobáktól. Ha mindjárt elmegyünk, mind együtt, egyáltalán nem lesz olyan
bonyolult átvergődni azon az alagúton. De haladéktalanul meg kell tennünk!
Az emberek egyetértően zúgtak fel. A többségük, ahogy Artyom is, nem
tudott ellenállni Kán hatalmas meggyőző erejének. Szavai nyomán Artyom
akarattalan is átélte a beszédben sorolt állapotokat és érzéseket: a
veszélyérzetet, a rettegést, a pánikot, a kilátástalanságot, aztán a halvány
reményt, amely annak mértékében erősödött, ahogy Kán tovább beszélt az általa
javasolt megoldásról.
- Hányan vagytok?
Néhányan máris kezdték összeszámolni az ott levőket. Kánon és Artyomon
kívül nyolcan voltak a tűznél.
-
eposz, 2018. június 18. hétfő, 10:24
Tóth Bertalan: a tradicionális baloldali értékeket képviselő MSZP-re van szükség
megerősítéséről - sorolta a feladatokat.

Az új pártelnök úgy fogalmazott: "kompromisszumok nélkül fellépünk azokkal szemben, akik ezeket a célokat veszélyeztetik".

Elengedhetetlennek tartotta a múlttal való szembenézését. Szerinte egy baloldali, szociáldemokrata értékrendet valló párt nem függesztheti fel a korábban általa bevezetett jóléti intézkedéseket, nem léphet fel a bankok és a multinacionális cégek védelmében a rájuk kivetett adó miatt.

Kitért arra, hogy kutatások szerint a magyar emberek többsége támogatja a szociáldemokrata értékeket, hisznek abban, hogy az állam feladata az egyenlőtlenségek felszámolása, hisznek a hatékonyabb érdekvédelemben is.

"Az MSZP erősödése és léte nem egy önmagáért való cél. Azért van ránk szükség, mert Magyarországon egyedül mi valljuk, tehát nekünk kell képviselni a baloldali, szociáldemokrata értékeket" - fogalmazott.

A frakcióvezető szerint bár "szörnyű és kétségbeejtő" az Orbán-rendszer, mégis kínál híveinek egyfajta világmagyarázatot. Azért
velemenyezd, 2018. június 17. vasárnap, 17:52
Lyme -kór...
vakcina!Úgy tűnik egy francia gyógyszergyártó cég, megtalálta a megfelelő szérumot a rettegett Lyme-kór kezelésére. A Valneva cég, már el is végezte első kísérleteit páciensein, és úgy ítéli meg, hogy a kór kezelése ez által 96%-ban megvalósulhat.

A Lyme-kór vagy borreliózis olyan betegség, amelyet Borrelia Burgdorferi-baktériumok által fertőzött kullancsok terjesztenek. Bár a kullancsok alig 5%-a fertőzött a világon, az emberek nagy többsége mégis csak úgy hajlandó kimenni a természetbe, hogyha előtte krémet, vagy sprayt használ a nemkívánatos élősködők távoltartására.

Ez ügyben tett nagy lépést tehát a francia gyógyszergyártó cég, melynek kifejlesztett vakcinája semlegesíti az élősködő által okozott fertőzést az emberi testben - írja a Daily Mail. A cég kész piacra dobni öt éven belül az új terméket, miután az emberi teszteken is túl vannak, és az
gabfe, 2018. június 17. vasárnap, 17:32
Trianon...
középhatalomból a nyolcmillió lakost csak megközelítő kis állam jött létre. A természeti, ásványi kincsek, termőföldek, erdők, folyók, vasútvonalak, gyárak, üzemek, iskolák, kulturális intézmények jelentős részének elveszítése gyógyíthatatlannak tűnő sebeket ejtett a nemzet testén. Mégis, a tudatos szellemi-kulturális-gazdasági építkezés eredményeként ez a - képletesen szólva - halálra ítélt ország a '30-as évek közepére a közepesen fejlett európai országok közé emelkedett. A nemzet túlnyomó többsége által támogatott revíziós politika 1938-41-ben részleges eredményre, a nagyobbrészt magyar lakta területek visszacsatolásához, illetve visszaszerzéséhez vezetett. Ennek azonban máig feldolgozhatatlan politikai ára volt. Az ugyancsak a vesztesek oldalán befejezett második világháború következményeként 1947-ben Párizsban ismét elszakították az országtól a visszatért területeket. Ettől kezdve a magyarságnak együtt kellett, együtt kell élnie a közép-európai térség alapvető történéseit meghatározó
simocsi, 2018. június 16. szombat, 05:57
Ismét szemünk láttára épül ki egy diktatúra az országban! Te hol állsz: a diktátor mellett, vagy vele szemben?
...És, természetesen NEM IGAZ, miszerint a diktátor ellenzéke, ,,sajtó-fölénnyel" bírna!
Ennek éppenséggel AZ ELLENKEZŐJE IGAZ! Ezzel minden, józan ítélőképességű ember tisztában van...
● Az úgynevezett: ,,közszolgálati média" - Magyar Rádió (MR1), Magyar Televízió (MTV1) - A DIKTÁTOR MARKÁBAN VAN, és KIZÁRÓLAG KORMÁNY-PROPAGANDÁT SZAJKÓZ! (Ellenzéki képviselőt, jóformán be se engednek eme ,,médiumok" épületeibe, ám ha mégis, NEM JUTHATNAK MIKROFON illetve KAMERA ELŐTTI MEGSZÓLALÁSHOZ OTT!)
● A TV2 - Endrew Vajna strómanságának révén - a diktátor MARKÁBAN van!
● A DUNA TV, a diktátor MARKÁBAN van!
● Az TV3, TV4, TV5, a diktátor MARKÁBAN van!
● A Klubrádió és a Tilos rádió kivételével, GYAKORLATILAG AZ ÖSSZES TÖBBI RÁDIÓ-ÁLLOMÁS A DIKTÁTOR MARKÁBAN VAN!
● A diktátor, fondorlatos módon (Heinrich Pecina tevékeny közreműködésével) elérte, hogy megszűnt létezni az ellenzéki
foxworkinspace, 2018. június 15. péntek, 18:59
Dmitry Glukhovsky - Metró 2033
lépdelt.
- Mi volt ez? - kérdezte végül.
- Képzelgés. Álomkép. Hangulat. Ez mind együtt - felelte Kán. - De nagyon illékony. Ez nem a te hangulatod, nem a te álomképeid. Sokan vagyunk itt, és egyelőre nem történik semmi, de ez a hangulat teljesen megváltozhat, majd még megtapasztalod te is. Nézd csak, már ki is érünk a Turgenyevszkajára! Gyorsan ideértünk! De semmi esetre sem szabad itt megállni, meg pihenőre sem! Az emberek majd nyilván kérik, hogy pihenjünk meg, de nem mindenki érzi az alagutat. A többségük még azt sem érzékeli, amit te. Tovább kell mennünk, bár ez most egyre nehezebb lesz.Beléptek az állomásra. A falakat borító, világos színű márvány alig
különbözött attól, amely a Proszpekt Mirát és a Szuharjovszkaját is fedte, de ott
a falak és a mennyezet annyira füstös és piszkos volt, hogy a követ jóformán
nem is lehetett látni. Itt viszont teljes szépségében tárult fel, és nehéz lett volna
nem gyönyörködni benne. Olyan régen elmentek innen
eposz, 2018. június 13. szerda, 04:32
1/294
Képek, videók
orban_nepszavazas16022 4_5
megyerimihaly
2016. február 25. csütörtök, 15:41
Népszavazás.jpg
tinka1951
2015. augusztus 05. szerda, 10:26
NATO-népszavazásról
furaila
2013. december 13. péntek, 07:07
Népszavazási törvény mani
furaila
2013. október 26. szombat, 17:11
Népszavazás és a nato
furaila
2012. július 27. péntek, 08:45
népszavazáskor.jpg
agica2004
2008. június 24. kedd, 15:36
Népszavazás papirok 5.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 4.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 3.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 2.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 1.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
népszavazás.jpg
agica2004
2007. november 06. kedd, 16:39
Downing Street bejárata.j
sztana45
2008. április 25. péntek, 14:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.