Regisztráció  Belépés
2018. március 19. hétfő | 12. hét | 78. nap | 00:25 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Adolf Hitler autói.
770-es maradéktalanul megfelelt annak a képnek, melyet Hitler magáról és birodalmáról mutatni akart a külvilágnak.

A Führer 1935-ben egy SA-díszszemlén Nürnbergben

A W07-est 7,6 literes, 150 lóerős motor hajtotta, így könnyedén elérhette a 160 km/h-s sebességet autópályán. Zárt alapváltozata 29 500, nyitott csúcskivitele 65 ezer birodalmi márkába került, az elkészült példányok többségét a német kancellári hivatal vette meg. 1940-től páncélozott változatban is elérhető volt, golyóálló ablakkal és abronccsal.

Mercedes-Benz 500K

A Mercedesek nagy rajongója nem hagyhatta ki autóparkjából a varázslatos stuttgarti kabriót, a mindössze három éven át gyártott, ötliteres kompresszoros sornyolcas motorral hajtott Mercedes-Benz 500K-t még akkor sem, ha ő maga
schuro, 2018. március 18. vasárnap, 19:38
Választás 2018 - Karácsony: Orbán Viktor megfenyegette a változást akaró embereket
Karácsony Gergely kifejtette, a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választásból tudható, hogy a változást akarók vannak többségben, a Fidesz pedig egy "szervezett kisebbség, amely nemcsak az adófizetők pénzét lopja el, hanem a nemzeti büszkeségünket is ki akarja sajátítani, egy olyan politikát képvisel, amilyet csak diktátorok szoktak".

"Azt mondta Orbán Viktor, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van. Pontosan tudjuk, kik mondták ezeket a mondatokat" - fogalmazott az ellenzéki politikus, majd aláhúzta, "csak diktátorok fenyegetik az ellenzéket politikai és jogi szankciókkal".

"Csak Erdogan és Putyin mond ilyeneket manapság, pont azok a vezetők, akikkel olyan bájosan szokott csevegni a miniszterelnök" - fűzte hozzá.

Karácsony Gergely súlyos stratégiai hibának nevezte, hogy szerinte Orbán Viktor Brüsszelbe háborúzni jár, Törökországba, Oroszországba és Kínába pedig baráti látogatásokra.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt kérte, ne hagyják magukat megfélemlíteni azok,
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 13:41
A pesti forradalom és a sajtószabadság
Bécs nem tudta még, hogy közben, március 15-én, a reggeli órákban, nagyjából akkor, midőn az országgyűlési küldöttség hajója Bécsbe indult, Pesten valóban kitört a forradalom, amelynek első, legnagyobb eredménye éppen a sajtószabadság kivívása volt.

Előző délután, az Ellenzéki Kör március 14-i ülésén, még nagy vita folyt a liberálisok és azon ifjú radikálisok között, akik, mint Irinyi József vagy Vasvári Pál, a népgyűlés tervéhez ragaszkodtak. Petőfi, tudjuk, nem vett részt az ülésen. Végül a többség Nyáry Pál, Pest megye másodalispánja és néhány más, vidéki liberális nemesi politikus fellépése nyomán úgy foglalt állást, hogy a 12 pontot Pozsonyba, Batthyányhoz kell küldeni, és ő terjeszti majd az országgyűlés elé. A vitát még az ülés után, a Pilvaxban is folytatták az ifjak, egymás között, amíg a bécsi forradalom híre meg nem érkezett. Ezután már mind egyetértettek, hogy minden időveszteség nélkül, forradalmi úton fel kell lépniök és a 12 pontot a pesti nép határozataként nyilvánosságra hozniok.
ametiszt54, 2018. március 15. csütörtök, 10:28
Március 15. - Megbírságolták Sepsiszentgyörgy polgármesterét a magyar nemzeti jelképek miatt
A prefektus azt kifogásolta, hogy "Magyarország zászlói" mellé nem helyezték ki Románia lobogóit is, mint ahogy azt a más országok hivatalos jelképeinek használatáról szóló törvényes rendelkezés előírja, és a polgármester a felszólítás ellenére sem volt hajlandó román zászlót tűzni minden magyar jelkép mellé.

Előzőleg a sepsiszentgyörgyi városháza közleményt adott ki "a félreértések tisztázása céljából", amelyben leszögezte, hogy a belvárosban található kovácsoltvas lámpaoszlopokra függőlegesen elhelyezett - több méter hosszú és csaknem egy méter széles piros-fehér-zöld - szimbólum "nem zászló, nem lobogó, hanem magyar nemzeti színű szalag".

A prefektusi felszólításra adott válaszában a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal közölte: a kitűzött szalagok, kokárdák egyike sem Magyarország hivatalos zászlója, "ugyanis a magyar nemzeti zászló nem azonos Magyarország zászlójával".

A polgármesteri hivatal ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy az idei március 15-i rendezvény vendége és
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 12:12
Kiszámították, hány fokos vízben szeret élni a tigriscápa
Ahogy az óceánok vize melegszik, a tigriscápák tovább költözhetnek, ezzel több konfliktusba keveredhetnek az emberekkel, például lehetséges, hogy Sydney partjai közelében fogják jól érezni magukat télen is.

A Global Change Biology című szaklapban közölt tanulmány eredményei alapján a jövőben kidolgozhatnak új módszereket, melyekkel megelőzhetik a cápatámadásokat.

A tigriscápa csak a második legveszélyesebb az emberre legtöbbször támadó fehér cápa után.

A cápák többsége hideg vérű, testhőmérsékletük megfelel az őket körülvevő víz hőmérsékletének. A tigriscápákból a legtöbb 22 Celsius-fokos vízben található, ebben a legaktívabbak a tanulmány szerint. Egy-két fokos vízhőmérséklet-változás már a populáció költözését okozhatja.

"Sydney vizein a téli hónapok alatt alig látni cápát, ám ez megváltozhat" - mondta Nicholas Payne, a belfasti Queen's Egyetem és a Roehamponi Egyetem tudósa, a kutatás vezetője.

A világ egyes vidékein a kormányok különböző intézkedésekkel igyekeznek megvédeni
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 14:32
Rasszistának és idegengyűlölőnek tartja Orbánt az ENSZ ....
meghirdették a Soros-féle embertípus kitenyésztésének programját, ahogy ők szerényen mondják, ha én ki tudom mondani: a homo Sorosensust, ami magyarul annyit tesz, Soros-féle embertípus. S rájöttem, hogy onnan nézve mi, bennszülöttek, akiknek van saját hazájuk, saját kultúrájuk, saját vallásuk, amihez ráadásul foggal-körömmel ragaszkodunk, nos, mi a sorosok nézőpontjából reménytelen, átformálhatatlan egyedek vagyunk".

Erről megállapította, hogy az ostromállapot érzésének erősítése a többségi társadalomban a mai etno-populisták fő jellemzője, ami ellenérzést és haragot vált ki belőlük. A Pew Research Centre 2016-os felmérését is idézte, ami szerint Európában a magyaroknál a legnagyobb muszlimellenesek aránya (72 százalék). Ez pedig segít Orbánnak az illiberális állam kiépítésében.

Hozzátette, hogy az Orbán-kormány lebontotta a fékek és ellensúlyok rendszerét, átpolitizálta az Alkotmánybíróságot és megvonta a jogköreit, valamint aláásta a bíróságok és a sajtó függetlenségét. A
tinka1951, 2018. március 07. szerda, 09:20
Megerősítette az ENSZ emberi jogi főbiztosa, hogy rasszistának tartja Orbán Viktort
meg sem számolták őket, Orbán Viktornak mégis sikerült a muszlimokat és az afrikaiakat olyan fenyegetésként beállítani, amely a magyar kultúra létét veszélyezteti" - áll a közleményben.

Husszein szerint Orbán faji retorikája "egyre inkább téveszméken alapul". A magyar kormányfő például évértékelő beszédében azt állította, hogy az Európa Tanács emberi jogi főbiztosa szerint "titokban már évekkel ezelőtt meghirdették a Soros-féle embertípus - a homo sorosensus -kitenyésztésének programját".

"A többségi társadalmak körében hirdetett ostrommentalitás manapság az etnopopulizmus jele" - hívta fel a figyelmet az ENSZ emberi jogi főbiztosa. "A mindenen felülkerekedő sértődöttség hangulatát teremti meg, és megmutatja, hol lehet ezt az indulatot levezetni. Mindez sikerrel alátámasztja a hatalmat gyakorlókat" - tette hozzá.

"Valóban rasszistának és idegengyűlölőnek neveztem az egyre inkább tekintélyelvű - bár demokratikusan megválasztott - Orbán Viktort" - szögezte le Husszein. Hozzátette, hogy nem fog
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 15:44
Német kormányalakítás - Kiss J. László: Minden korábbitól eltérő feltételek között kezdheti meg a munkát az új
korszakot jelzi a német pártpolitikai rendszer átalakulása is.

Ez az átalakulás mindazokat a jegyeket magán viseli, amelyek számos más nyugat-európai országban már korábban láthatóvá váltak: a hagyományos bal-jobb polarizáció gyengülése, a jóléti állammal felemelkedett nagy néppártok, mindenekelőtt a szociáldemokrata párt drámai hanyatlása, a néppárti programok összemosódása, nem kevésbé a "régi pártokkal" szemben zászlót bontott jobboldali-populista pártok és mozgalmak térnyerése, és ezzel a politikai többségalkotás nehezebbé válása.

A német múltfeldolgozás hagyományai ellenére az új tendenciákkal, jelesül a menekültválsággal szemben más nyugat-európai társadalmakhoz hasonlóan a német társadalom sem mutat nagyobb immunitást. Sőt, a szövetségi köztársaságban eddig ismeretlen kormányzati válság a szárnyaló német gazdaság feltételei között bontakozott ki, jelezve, hogy kialakulását tekintve nem annyira gazdasági, mint inkább a menekültválsággal és az identitáspolitikával összefüggő
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 07:18
Felmérés: a magyar lakosság szereti a kutyákat
Mint írják, a magyar lakosság háromnegyede nagy problémának érzékeli, hogy sok a kóbor kutya Magyarországon és a menhelyeknek nincs elég kapacitásuk arra, hogy mindet befogadják.

Ugyan 10-ből csak egy kutya kerül menhelyről a gazdájához, mégis van egy erős szándék a potenciális kutyatartók többségében, 60 százalékában a menhelyről való befogadásra. A magyarok a kutyatartás költségeit is elég pontosan látják és határozott elképzeléseik vannak a felelős állattartás kritériumairól is.

Az esetek felében a kutya ismerőstől került az új gazdákhoz (53 százalék), ezt követi a hivatalos vagy nem hivatalos tenyésztőtől vásárlás (16-16 százalék) - derül ki a Cofidis Hitel Monitor kutatásból.

A kutatást összegző csütörtöki közlemény szerint a potenciális kutyatartók elsősorban olyan négylábút választanának, amelyből igazi társ, családtag válhat (89 százalék), gyerek mellett is tartható (79 százalék), fiatal és könnyen tanítható (68 százalék). A kutya mozgásigénye is kiemelkedően fontos szempont (75
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 17:53
Brexit - Major: Nagy-Britannia magának okoz kárt, ha lemond az EU-piacról
Major, aki korábban is rendkívül súlyos bírálatokkal illette a jelenlegi konzervatív kormány Brexit-politikáját, egy londoni üzleti rendezvényen felszólalva kijelentette: nem lehet figyelmen kívül hagyni a brit EU-tagságról 2016-ban tartott népszavazást, amelyen a résztvevők szűk, 51,9 százalékos többsége a kilépésre voksolt.

Major hozzátette ugyanakkor: arra senki nem szavazott, hogy emelkedjenek az árak vagy romoljon a közszolgáltatások minősége, a brit választók azonban mégis ezzel szembesülhetnek. Egyre több bizonyíték vall arra is, hogy a Brexit a legszegényebbeket érintheti a legsúlyosabban.

A volt kormányfő hangsúlyozta: azok, akik kifogynak a Brexit mellett szóló tényleges érvekből, gyakran hivatkoznak "a nép akaratára". A népszavazáson azonban a teljes brit választópolgárság 37 százaléka szavazott a Brexitre, 63 százalék vagy a bennmaradásra voksolt, vagy nem szavazott sehogy.

Ez aligha nevezhető "elsöprő felhatalmazásnak" a Brexit ellen szavazó több mint 16 millió ember
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 18:32
Illegális bevándorlás - Uniós források: a bolgár EU-elnökség javaslata is tartalmazna kötelező kvótarendszert
a "tűréshatárt", akkor életbe lépne a kidolgozott szolidaritási mechanizmus, vagyis azokból az országokból, ahol túl sok migráns van, más tagállamokba telepítenének át - tájékoztattak névtelenséget kérő tisztségviselők.

A meghatározott mutató elérésekor az uniós társállamok önkéntes pénzügyi vagy logisztikai támogatást nyújthatnának, de ha az érkező menedékkérők száma átlépi a referenciaérték 160 százalékát, vagy arányuk eléri az adott állam népességének 0,1 százalékát, akkor a tanács minősített többséggel dönthetne a kötelező kvótarendszer aktiválásáról, amelynek keretében két év alatt legfeljebb 200 ezer főt oszthatnának szét kötelezően az EU tagállamai között. A 180 százalékos határ meghaladása után már szavazásra sem lenne szükség, hanem automatikusan életbe lépne az említett kötelező áthelyezési mechanizmus.

A kiszivárgott információk szerint a tagországoknak a számukra előírt kvóták legkevesebb 75 százalékát kötelező lenne teljesíteniük, a maradék azonban kiváltható lenne alternatív
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 11:41
Minek köszönheti Mészáros Lőrinc a gazdagodását?
Tudom, hogy az arany nem hoz kamatot. Arról beszélek, hogyha valaki napról napra él, mert a keresete annyira a béka segge alatt van, az akkor és CSAK akkor tudna aranyat felhalmozni, ha félre tudna rakni pénzt és nem kéne felélnie.
A banki kamatokat hagyjuk, mert a számlavezetési díj (vagy hitelkártyáknál a THM) helyből elviszi azt a cseppnyi többletet. Ahhoz több tízmillió forintnak kéne a bankszámlán csücsülni, hogy a kamat valamiféle extraprofitot hozzon, a többségnek még százezerje, vagy alapból bankszámlája sincs.
Van normális bérlakás, nem azt mondom, hogy nincs, csakhogy azok kelnek el a leghamarabb. Marad a lerobbant, putris bérlakás szocializálatlan taplóbarmokkal, erősen elcigányosodott környéken. Inkább akkor már a nyomorgás, minthogy heti rendszerességgel feltörjék a lakást.

"Senkit nem érdekel a közelkedésed ára!"

Na ezért nincs itt nagy mobilitás, mert a felsővezetők is így gondolkodnak. Oldja meg a hülye barom, ahogy tudja.

"Akkor is megéri a nullára
szensavasutlezaras, 2018. február 24. szombat, 18:24
1/291
Képek, videók
adolf hitler.png
chillik
2017. november 03. péntek, 14:36
adolf-hitler-kinderbil d.j
agica2004
2017. július 24. hétfő, 20:16
Adolf Hitler apja.jpg
agica2004
2017. július 08. szombat, 19:41
adolf hitler 1942..jpg
agica2004
2017. július 08. szombat, 19:38
adolf-hitler-und-eva-b rau
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:29
adolf-hitler Wehrmacht 19
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:28
Adolf Hitler-bunker dolgo
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:25
Adolf Hitler-Braun Éva 19
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:23
Adolf-Hitler.jpg
agica2004
2017. június 04. vasárnap, 15:18
Adolf Hitler telefonja.jp
agica2004
2017. május 29. hétfő, 20:54
elkeszult-wolf-kati-uj -da
charlotteani
2016. augusztus 13. szombat, 20:41
elkészült a konyha
orban47
2015. november 12. csütörtök, 19:16
elkészült az asztal
orban47
2015. október 11. vasárnap, 15:30
Elkészült a sütemény
1951anna
2013. március 31. vasárnap, 15:35
az elkészült sószobánk
orban47
2013. február 21. csütörtök, 11:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.