Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 10:04 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztény vers –„EGYMÁS TERHÉT HORDOZZÁTOK...!&
,,EGYMÁS TERHÉT HORDOZZÁTOK...!“
Gal 6,2.5.

Akkor igaz a szeretet szívedben,
ha megkönnyíti társad terheit;
akkor beszél a leghitelesebben,
ha mindenben önzetlenül segít.

A szerelem komoly felelőssége
ha benned házassággá érhetett,
a vágyott révbe íme már beérve,
adj fel ma minden önző érdeket!

Azért nehéz mindig az élet terhe,
mert rendszerint az egyik viszi csak.
A többletet tehát társadról vedd le,
s ne légy bajában se süket, se vak!

Bizony ,,nem jó egyedül az embernek“!
De van, mi ennél is rosszabb lehet:
kit vágya önző házastárssal vert meg,
annak frigye súlyos keresztje lett.

Nem átrakom, de átveszem a terhet!
Rögződjék benned ez a mozdulat.
A folytatás nehéz itt, nem a kezdet,
s e folytatáshoz ad erőt Urad.

De van teher, mivel magad is megbírsz.
Ezzel ne terheld soha társadat!
Lásd be, ő is egyéni terheket
katalin_53, 2018. május 17. csütörtök, 11:16
Urantia - Előszó
energiarendszerekkel társul; az azonosság társítható nem élő energiamintákkal is.
(8.5) 0:5.5 Az Egyetemes Atyánál van a személyiség valóságának, a személyiség adományozásának és a személyiség végzetének titka. Az Örökkévaló Fiú az abszolút személyiség, továbbá ő a szellemi energia, a morontia szellemek és a tökéletesített szellemek titka is. Az Együttes Cselekvő a szellem-elme személyiség, továbbá ő az értelem, az ész és az egyetemes elme forrása. Viszont a Paradicsom Szigete nem-személyes és nem mutat szellemi többletet, ugyanis a világegyetemi test lényegét, a fizikai anyag forrását és középpontját, valamint az egyetemes anyagi valóság abszolút tökéletes mintáját alkotja.
(8.6) 0:5.6 Az egyetemes valóság e jegyei az urantiai emberi tapasztalásban a következő szinteken jelennek meg:
(8.7) 0:5.7 1. Test. Az ember anyagi vagy testi élő szervezete. Az állati természetű és eredetű, élő, villamos-vegytani működési rend.
(8.8) 0:5.8 2. Elme. Az emberi élő szervezet gondolkodó, észlelő és érző
eposz, 2018. április 13. péntek, 17:24
A nép tiszta lelke a gyermekekben szüleik újjá…
tankönyve az Adventől)...

Nehéz tehát rendet és valós átalakítást teremteni a szocialista és liberális ámokfutás után, amikor kulturáltságról nem beszélhetünk, s az oktatók nem kis hányada is, az évtizedes leépülés okán, híján van annak a tudásnak, amely szükséges volna, a gyermeki léleknevelés, a pedagógusi ,,hivatás" gyakorlásához.

Nem tüntetni és politizálni kellene ma a pedagógusoknak, hanem önmagukat képezve törekedni arra, hogy a diákoknak olyan tudást és lelki többletet adjanak, amelynek értelme és értéke van. A gyermekeknek pedig el kell magyarázni, hogy egyetlen kötelességük van: - a tanulás, amelyet saját érdekük követel, és saját érdekükben követelünk meg tőlük.
A törvényalkotóknak és törvényhozóknak pedig világos és egyértelmű irányba kellene terelni a fiatalságot, lelki és szellemi fejlődésüket segítve, nem pedig megutáltatva az iskolát és teljesen leterhelve őket sokszor felesleges és rosszul rangsorolt tantárgyakkal és tantervvel.

Mert
menusgabor, 2018. február 22. csütörtök, 17:30
Banai: a hiány a vártnál kedvezőbb lett tavaly, az államadósság pedig tovább csökkent - BŐVÍTETT (új: jövő évi
Banai Péter Benő szerint a hiány és az államadósság alakulását a kedvező reálgazdasági folyamatok határozták meg, így a várhatóan 4 százalék feletti GDP-bővülés, a 10 százalék feletti reálbér-növekedés, illetve a foglalkoztatottak számának emelkedése.

Az államtitkár megjegyezte: amennyiben az EXIM kitettségeit a kormány álláspontjának megfelelően a kormányzati szektoron kívülre sorolják a brüsszeli vita lezárultával, akkor az év végi államadósság a GDP 72,4 százalékra mérséklődött a 2016 végi 73,9-ről. Az EXIM-mel együtt számított mutató a 76 százalékos szintről 74,5 százalékra csökkent - tette hozzá.

Banai Péter Benő kiemelte, hogy az adóhatóság bevételei az adócsökkentések ellenére nőttek, 609 milliárd forinttal haladták meg a 2016-as szintet. Csak a foglalkoztatással kapcsolatos adóbevételek 340 milliárddal emelkedtek - tette hozzá.

A központi költségvetés pénzforgalmi hiánya 1973,9 milliárd forintot tett ki tavaly, ami GDP-arányosan 5 százalék felettinek felel meg - mutatott rá az
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 16:02
Elemzők: jól teljesít a külkereskedelem
a cserearányokat. Mindezek hatására idén a külkereskedelem többlete 8,2 milliárd euróra mérséklődhet a tavalyi 9,72 milliárdról.

Suppan Gergely kitért arra: jövőre az új autóipari kapacitások várható üzembe helyezése miatt érdemben bővülhet a kivitel, így a továbbra is élénk belső kereslet ellenére nem vár további jelentősebb csökkenést a külkereskedelmi többletben. A tartósan magas külkereskedelmi többletnek köszönhetően a folyó fizetési mérleg és a külső finanszírozási képesség is tartósan többletet mutathat, ami hozzájárul a külső adósságok és így a külső sérülékenység meredek csökkenéséhez, 2019-ben pedig a hazai gazdaság nettó külső hitelezővé válhat - írta.



Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője is azt emelte ki, hogy bár a külkereskedelmi mérleg többlete a tavaly októberinél 275 millió euróval kisebb volt, ugyanakkor a forgalom jelentősen élénkült, hiszen mind az export, mind az import euróban számolt éves növekedési üteme meghaladta a vártat.

Nyeste
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 12:42
MNB: az ipar júliusi gyengélkedése a fizetési mérlegben is megjelent
egyedül 762 millió euróval rontotta a folyó mérleg egyenlegét az előző havihoz képest. A külkereskedelmi termékforgalomról kiadott első KSH-becslés már az 5,2 százalékos exportnövekedéssel szemben 11,3 százalékos importemelkedést jelzett júliusra, az iparstatisztika pedig az előző havihoz mérve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított kibocsátás 4,2 százalékos csökkenését mutatta.

A szolgáltatások körében az idegenforgalom aktívuma 58 millió euróval meghaladta a júniusit és 337 millió euró többletet hozott, de a többi szolgáltatás exporttöbblete 76 millió euróval alacsonyabb volt, így az összes szolgáltatás 682 millió euró aktívuma elmaradt az előző havitól.

A jövedelmek kivonása 118 millió euróval mérséklődött és 715 millió euró volt a júniusi 833 millió után. A portfólió befektetések jövedelmeinek hazautalása 169 millióval kevesebb, 92 millió euró volt, míg a működőtőke befektetések után járó profit repatriálása 55 millió euróvalnőtt.

A tőkemérlegben az uniós támogatások beáramlása
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 13:33
MNB: az államháztartási hiány maastrichti kritériuma 2017-2018-ban is teljesülni fog
előirányzatnál. A jelentős eltérést az uniós előleg kifizetések okozzák, az alrendszer 350 milliárd forintnyi uniós előleget kaphat a központi költségvetéstől - írták. Ezen túlmenően a kedvező 2016. évi bázis is növelheti az önkormányzatok egyenleg-többletét, mivel az uniós előlegek nélkül számított pénzforgalmi egyenleg tavaly meghaladta a 120 milliárd forintot.

A helyi önkormányzatok egyenlege 2018-ban is többlettel zárhat, a helyi önkormányzatok egyenlegének előirányzata 203 milliárd forintos többletet tartalmaz.

Az elemzés kitér arra: a tervezés során a kormányzat azzal számolt, hogy az önkormányzati alrendszer bevételei összességében 7 százalékkal növekednek a 2017-es tervszámokhoz képest, miközben az alrendszer kiadásai 1 százalékkal csökkennek. A jegybanki szakértők várakozásai szerint a kiadásokon belül moderált lesz a személyi juttatások növekedési üteme, valamint csökkennek az önkormányzati alrendszer felhalmozási kiadásai. A jegybanki előrejelzésmintegy 50 milliárd forinttal kedvezőbb
velemenyezd, 2017. augusztus 24. csütörtök, 15:12
NGM: a kedvező reálgazdasági adatok tükröződnek az államháztartás első negyedéves számaiban
fogalmazott.

Az államtitkár jelezte, a kedvező negyedéves adatokban megjelenik a Földet a gazdáknak! program egyszeri jellegű bevétele is, ilyen nagyságrendű összegre a következő negyedévekben nem számítanak.

Banai Péter Benő elmondta: erre az évre továbbra is 4 százalék körüli gazdasági növekedéssel számol az NGM, ami segíti az államháztartási stabilitás megőrzését.

Kiemelte azt is, minden évben megvan a kiadások és a bevételek hullámzása, az első negyedév az uniós módszertan szerint jelentős többletet mutatott, lesznek olyan hónapok, negyedévek, amikor deficittel kalkulálnak. Példaként hozta fel az államtitkár a júniust - az államadósság szerkezete miatt ekkor jelentkezik ugyanis az állami kamatkiadások mintegy harmada -, illetve az uniós programok kiadásainak felpörgését.

A 2 százalékos első negyedévi többlet és a következő időszak várható folyamatai összességében megerősítik azt a kormányzati várakozást, hogy a 2,4 százalékos deficitcél továbbra is tartható, reális - hangsúlyozta
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 14:32
Ingatlan.com: 20 százalékkal nőtt a budapesti használt lakások átlagos négyzetméterára 2016-ban
még lehet növekedés a jövőben: 2016-ban ugyanis körülbelül 150 ezer adásvétellel lehet számolni, ami elmarad a válság előtti 170 ezer feletti csúcsértékektől. Az ingatlan.com adataiból az is kiderült, a magánszemélyek több mint dupla annyi lakóingatlant hirdettek meg eladásra idén mint 2015-ben, tehát a kínálat számottevően nőtt.

Balogh László szerint a használt lakások áraira nem volt jelentős hatással a csok, ugyanakkor az igénylők könnyebben tudták finanszírozni a piaci áremelkedésből adódó többletet. Jövőre azonban változhat a helyzet, mert piacra kerül az elkészült új lakások első hulláma, így azok nagyobb arányt képviselhetnek a támogatási rendszeren belül - vélekedett a szakértő

Az ingatlan.com szakértője a tájékoztatásban úgy vélte, bizakodásra ad okot, hogy az új lakásokra kiadott engedélyek száma idén az első kilenc hónapban meghaladta a 21 ezret, ami két és félszerese az egy évvel korábbinak. Ezen a téren a következő két évben lesz az igazán látványos a bővülés, a 2015-ben és 2016-ban
velemenyezd, 2016. december 29. csütörtök, 11:11
KARÁCSONY és a TÉLI NAPFORDULÓ
szimbolizálja.
Tapasztalatból tudjuk, mindig a legmélyebb ponton történik meg az átfordulás, melyhez óriási erő, szívósság és kitartás szükségeltetik. Személyes kríziseink során (a szó görög eredetű, s "átfordulást" jelent) ugyanezt a folyamatot éljük meg.
Problémáink legmélyén megszületik a remény, a kiút, mint halvány gyertyafény, s elindulunk kifelé a mélységeinkből. Ez a folyamat magában hordozza azt is, hogy a belső világban (sötétségben) bolyongva valamit kihordunk, megszülünk magunkból, többek leszünk, s ezt a többletet be tudjuk építeni mindennapi életünkbe.

A Kisded születésének körülményei szimbolikusan leképezik azt a folyamatot, amit a mélységekben megélünk. Problémáink kényszerítő erővel törnek ránk, tanácsadóink lehetnek, de nekünk kell ,,megszülnünk" magunkból az újat, s ehhez szükségünk van a belső világunk aktív jelenlétére, támogatására, melyet Jung a lélek transzcendens funkciójának nevezett el. Minden önmagunkból megszült új az érésünkhöz, fejlődésünkhöz,
lenke1964, 2016. december 25. vasárnap, 17:37
Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária
láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezeket pedig azért írták le, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hit által az ő nevében életetek legyen" (Jn 20,30-31).
Szent Máté evangéliumával kapcsolatban érdemes megemlítenünk, hogy Jézus perében kap nagy jelentőséget ez a cím, illetve akkor, amikor a kereszthalált követően a római százados kijelenti: ,,Ez valóban Isten Fia volt" (Mt 27,54).
Ugyanakkor Máténál az Isten Fia megnevezéshez sajátos többletet ad hozzá az Emmanuel, azaz a velünk az Isten kifejezés, amiről a mai evangéliumban olvashatunk. Az evangélista Izajás prófétát idézi: ,,Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: Velünk az Isten", s ezzel azt akarja állítani, hogy Jézus személyében teljesedett be ez a prófétai jövendölés és isteni ígéret. Nem egyszerűen csak arról van itt szó, hogy Jézus születése olyan jel, amely azt igazolja, hogy velünk, azaz az emberiséggel van az Isten,
maroka, 2016. december 18. vasárnap, 12:25
Szent Biblia
szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezeket pedig azért írták le, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hit által az ő nevében életetek legyen" (Jn 20,30-31).
Szent Máté evangéliumával kapcsolatban érdemes megemlítenünk, hogy Jézus perében kap nagy jelentőséget ez a cím, illetve akkor, amikor a kereszthalált követően a római százados kijelenti: ,,Ez valóban Isten Fia volt" (Mt 27,54). Ugyanakkor Máténál az Isten Fia megnevezéshez sajátos többletet ad hozzá az Emmanuel, azaz a velünk az Isten kifejezés, amiről a mai evangéliumban olvashatunk. Az evangélista Izajás prófétát idézi: ,,Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: Velünk az Isten", s ezzel azt akarja állítani, hogy Jézus személyében teljesedett be ez a prófétai jövendölés és isteni ígéret. Nem egyszerűen csak arról van itt szó, hogy Jézus születése olyan jel, amely azt igazolja, hogy velünk, azaz az emberiséggel van az Isten,
koszegimarika, 2016. december 18. vasárnap, 09:19
1/12
Képek, videók
Egymás terhét hordozzátok
katalin_53
2016. június 14. kedd, 22:24
Ha szeretet él szívedben
iole
2015. április 25. szombat, 22:00
20130516-csalad-szerel em-
menusgabor
2018. augusztus 16. csütörtök, 21:40
szerelem.jpg
liliana01
2018. július 30. hétfő, 21:36
Szerelemben, közeledésben
sanci81
2018. július 11. szerda, 17:33
0 a szerelem-romantika -
lovaszmarika
2018. július 01. vasárnap, 18:14
0 a szerelem ij6ota96t75.
lovaszmarika
2018. július 01. vasárnap, 18:13
szalmaláng szerelem.jpg
menusgabor
2018. június 22. péntek, 20:51
szerelem
eva6
2018. június 20. szerda, 07:40
a szerelem.jpg
sz719eszter
2018. június 14. csütörtök, 23:48
Akkor igazi a szerelem
sanci81
2018. június 12. kedd, 18:23
“A szerelemben ninc
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:45
hőn vágyott.jpg
lenke1964
2016. március 17. csütörtök, 15:14
Vágyott tetoválásom.....
lillus69
2011. november 10. csütörtök, 17:31
bolylira vágyott
peterimajoridozsahe
2009. december 03. csütörtök, 12:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.