Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 13:07 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt hatása
vizet, helyezze műanyag zacskóba, és tegye a hűtőbe. Így a megmaradt fél néhány napig még eláll.
A káposztát le is fagyaszthatja. Ehhez a káposztát vágja durva darabokra és vízben főzze elő 2 percig. Csöpögtesse le és hagyja kihűlni a leveleket, majd helyezze őket légmentesen zárt zacskóba és tegye a fagyasztóba.
A megfőzött káposzta is lefagyasztható egy tároló dobozban, de csak négy napig tárolható.

Felhasználási tippek:

A főzés előtt mindenképp tisztítsa és mossa meg a zöldséget. A káposztánál kezdje eltávolítani a külső leveleket és vágja fel őket.
A káposztát folyó vízzel mossa meg, majd áztassa sós vagy ecetes vízbe 15-20 percre, így eltávolíthatja az esetleg benne lévő kukacokat és rovarokat.
Érdemes főzés előtt megmosni és felvágni a káposztát, így az megőrzi C-vitamin tartalmát.
Mindig használjon rozsdamentes acél kést, mivel a zöldségben lévő fitovegyületek reakcióba lépnek a szénacéllal, és a levelek megfeketednek.
• Ha kis darabokra
skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 13:07
Betyár zöldbableves
vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt.
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra szeljük. A pirosra sült szalonna pörcöket kiszedjük, és félretesszük. A bográcsba teszünk még egy fakanál zsírt, és megpároljuk benne a hagymát.
A többi zöldséget, és a tarját is kockákra vágjuk.
A megsült hagymára rászórjuk a tarhonyát, és együtt aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, zöldbabot, majd fűszerezzük őrölt paprikával, sóval, borssal, és dobunk bele 3 babérlevelet is. Felöntjük 2-3 liter vízzel, és összefőzzük. fél óra múlva hozzáadjuk a tarját.
A tejfölben simára keverjük a lisztet, majd a levesből veszünk ki keveset, és átmelegítjük vele. Ezzel a habarással sűrítjük a zöldbablevest. Tálalásnál a
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:45
Kovászolt zöldségek kovász nélkül. Gluténmentes
Hozzávalók:
2 kg közepes uborka
2 cikk fehér káposzta
1 hagyma
1 kis karfiol
2 répa
1 nagy zöldpaprika
1 apró cukkini az elsők közül a kertből
10 szem bors
1 nagy fokhagymagerezd
szárított kapor
3 nagy szottyos, öreg krumpli

Elkészítés:
A krumplikat meghámozzuk, a felét az üveg aljára karikázzuk. A "szottyos" kifejezést egy bloggerbarátnőmnél olvastam először. Azóta használom a ráncos, öreg krumplira.
A többi zöldséget szépen sorban elhelyezzük az üvegben. Alulra a káposztát, rá az uborkát, majd a közöket kitöltjük a maradékkal. Friss kaporral is jó, de éppen nem volt itthon. A tetejére kerül a krumpli másik fele. Leszorítjuk falapocskával. Felöntjük meleg, sós vízzel. 1 literhez egy nagy evőkanál sót adunk. Nem zárjuk le, csak lefedjük. Napos helyen kb 5 nap alatt beérik. Nem puhul meg olyan hamar, mint a kenyérrel készült, a leve pedig hűtve a legfinomabb üdítő ital a forró, nyári napokon. Mivel nincs benne kenyér, nincs benne
bkisseva, 2018. július 12. csütörtök, 14:38
A hatalmas álom-óceánban
azonban magának kell valamit készíteni. Talán egy kis rántott leveshez még van egy kevéske liszt, még egy pár krumplit, hagymát is talál a kamrában paprikás kolompérnak. Azt nagyon szerette régen is, igaz, akkor egy darabka kolbásszal megbolondította, szaggatott bele egy kis galuskát. Apjuk is megnyalta utána mind a tíz ujját! Jó lesz az vasárnapra! Ha jön a nyugdíj, a számlákra félreteszi a pénzt, a többit beosztja. Igaz, a fogához kell verni a garast, de vesz lisztet, cukrot, olajat, krumplit, hagymát, zöldséget, hogy ne legyen a kamrája teljesen üres. Az Istenke megsegítette ezidáig, még mindig volt vacsorája. A déli maradék is megteszi, vagy egy kis zsíros kenyér egy almával. Az öreg fa termett még egy pár kukacos almát, de ez legalább nem permetes. Vékony szeletekre vágja, így elbírnak vele a megmaradt fogai. A száraz kenyér is jó, ha beleaprítja egy kis rántott levesbe, akkor az is elfogy.

A gázt csak estére veszi fel, mert a kicsi nyugdíjból nem tudná másképpen kifizetni. Azt mondták a
suzymama, 2018. július 07. szombat, 09:13
Vércsoportod megmutatja milyen betegségekre vagy hajlamos!
termelését, ez is fokozza a daganatos betegségek kialakulásának a kockázatát. Kerüljék tehát a túlzott húsfogyasztást. A sósav és a vékonybél alkalikus foszfatáz alacsony szintje miatt a húst igen rosszul emésztik, a húsfogyasztás ezért számos anyagcsere-problémát okozhat náluk. A fehérjeszükségletüket elsősorban szójatermékekből és tengeri halakból fedezzék. Kis menynyiségben fogyaszthatnak baktériumkultúrával készített tejtermékeket. A bab alapvető növényi fehérjeforrásuk. Egyenek sok gyümölcsöt és zöldséget. A diófélék és az olajos magvak is ajánlottak - nagy mennyiségben fogyasztva jótékony hatásúak a szívműködésre és az érrendszerre. Igyanak sok zöld teát, mert az jót tesz az immunrendszerüknek. Kerüljön sok A-provitaminban gazdag étel - például brokkoli, sárgarépa, sárgadinnye, spenót - az asztalukra, mert ezek fokozzák a bélrendszeri alkalikus foszfatáz mennyiségét. Szedjenek naponta C-vitamint, amely gátolja a stressz okozta magas kortizolszint kialakulását. Ajánlottak a B-vitaminok
irmus, 2018. július 01. vasárnap, 15:40
Zöldséges nudli
Többféle nudli található blogomban de ezt a zöldségeset most készítettem először!



Hozzávalók: krumpli, vegyes zöldség,petrezselyem, vaj, tojás, liszt,/mennyiséget nem írok/ fűszerek: só, őrölt bors
Elkészítése: Krumplit megpucolás után feldaraboltam és puhára főztem majd leszűrtem és krumplinyomón áttörtem. Zöldségeket /sárgarépa,fehérrépa, kevés zöldborsó/enyhén sós vízben puhára főztem majd villával összetörtem és az áttört krumplihoz tettem ehhez tettem az aprított petrezselymet sót és borsot és mivel elég kis mennyiség volt amiből készítettem ezért csak egy tojás felét , mokkáskanál vajat és annyi lisztet amitől gyúrható tészta lett. Ezután kis darabkákat csíptem a tésztából vékony rudakat csináltam belőle majd feldaraboltam és forrásban lévő vízben kifőztem. Vajat forrósítottam egy edénybe ebbe szedtem ki a tésztát. A tányérra pakolva tejfölt kanalaztam tetejére. Nagyon finom !(Viszonyítás kedvéért
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 16:25
Vitaminhiány
Vitaminhiány

nagy ára van a ,,felfújt" zöldségeknek és gyümölcsöknek

Sokan kilószám esszük a gyümölcsöt, zöldséget, mégsem úsztuk meg a hideg évszakot betegség nélkül. Nemzetközi és magyar kutatások is igyekeznek alátámasztani, hogy mára sokkal kevesebb vitamin és ásványi anyag van a zöldségekben, gyümölcsökben és az állati eredetű élelmiszerekben, a húsban és a tejtermékekben is, mint évtizedekkel ezelőtt. Valóban így van?

Legyen minél nagyobb, ellenálló a kártevőkkel szemben, nőjön meg minél gyorsabban - ezek a nagyüzemi mezőgazdaság legfontosabb értékei. A beltartalom, a valódi érettség kevésbé hangsúlyos sajnos. Egyes nemzetközi és hazai vizsgálatok azonban arra figyelmeztetnek, hogy az elmúlt évtizedekben a mennyiségre koncentráló vegyszeres gazdálkodás kimosta a termőföldből a legfontosabb ásványi anyagok nagy részét, így a növényekben is csökkent ezek aránya. A témát itthon dr. Márai Géza, a gödöllői Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:36
Visszautasította a gyógyszereket, kórházat és kemoterápiát
dolgozott. Itt egyesült hitével.
Amikor a gyerekkori barátok rájöttek, hogy hazaköltözött, ők is elkezdték látogatni, emlékekkel töltve meg a napjait. Órák hosszat beszélgettek, helyi bort ittak.

,,Legalább békében, boldogan halok meg!" - gondolta.
Egyre erősebbnek érezte magát, így egy napon egy hirtelen ambíciót meglovagolva zöldségek termesztésébe fogott a kertben. Nem gondolta, hogy megélné az aratást, de szerette a természetet, a napsütést, a friss levegőt. A zöldséget majd élvezik a többiek.
6 hónap telt el. Még mindig életben volt. Learatta a termést, és még a szőlőt is leszedte. Hozzászokott a békés élethez, és mindig akkor kelt, amikor kidobta az ágy. Aztán a kertben dolgozott, majd délutánonként nagy egészséges sziesztákat tartott. Esténként gyakran lement a helyi fogadóba, ahol dominózott.

Teltek az évek, az ő egészsége pedig nem hogy romlott, de egyre csak jobb lett. A kert egyre szebb volt, a termés egyre bővebb, a házat kibővítette,
tinka1951, 2018. április 04. szerda, 07:39
Diétás heti étrend
A heti mintaétrend receptjei

Zöldborsó leves (1 adag)

Hozzávalók:
10 dkg zöldborsó
5 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
1 evőkanál olaj
Petrezselyem,
1/2 db erőleves kocka

Elkészítés:
A zöldborsót és a többi zöldséget kevés erőleves kockás vízben feltesszük főni, mikor félig puha, felöntjük annyi vízzel, hogy a folyadék mennyisége kb. 3-3,5 dl legyen. Így fűzzük készre. Tűzről levéve frissen vágott petrezselyemlevelet szórunk rá.

Főtt pulykamell zöldbabfőzelékkel (1 adag)

Hozzávalók:
20 dkg pulykamell
1/2 db erőleves kocka

Elkészítés:
A pulykamellet tetszés szerint daraboljuk, majd erőlevesben puhára főzzük.

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók:
200 g zöldbab
1 tk. Étolaj
10 g graham
skorpiolilike, 2018. február 21. szerda, 11:51
Zöldséges kuszkusz
de nem árthat, ha kicsit többet öntünk a forralóba.
összeállítás
Wokot vagy nagy serpenyőt előmelegítünk, majd a répák javát beleszórjuk. Megszórjuk a cukorral, kevergetve ráolvasztjuk, majd aláöntjük az olívaolajat, majd a szójaszószt és a fűszereket is. Fontos, hogy ne hagyjuk egy pillanatra sem magára, mert egy szempillantás alatt megéghet közepes vagy magas lángon, ha pedig kicsin csináljuk, nem marad ropogós a belseje.
Ha megkaramellizáltuk a répát, adagonként hozzáadjuk a többi zöldséget is, alaposan összekeverjük, kisebb lángra vesszük. Ha száraznak érezzük, a kuszkuszhoz forralt extra vízből
picit aláönthetünk. 1-2 percre lefedjük.
A kuszkuszt nagyobb cseréptálba öntjük, majd rá az azonos mennyiségű forró vizet. Lefedjük, félretesszük.
A zöldséget átkeverjük, a sonkát beleszórjuk, majd ha a hús kicsit átvette az ízeket (2-3 perc),
a barackot is belekeverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze nagyon.
A kuszkusz eddigre már eltüntette a vizet, kicsit átkeverjük, és
skorpiolilike, 2018. február 12. hétfő, 08:39
Milyen színű gyümölcsöt egyek, hogy egészséges maradjak?
megóvásához. Ezek olyan táplálékok, amelyek egészségvédő vagy betegségség-megelőző jellemzőkkel rendelkeznek.
Az Árpád-Agrár Zrt. munkatársa, kertésze és üvegház vezetője, Magyar Ákos hívta fel a figyelmünket arra, hogy a funkcionális élelmiszerek milyen hatással vannak a szervezetünkre, hogy egyáltalán mit is jelent maga a fogalomA vitaminok legkoncentráltabb formái ugyanis a zöldségek és a gyümölcsök!Köztudott, hogy az optimális egészség elérése érdekében naponta öt alkalommal kellene zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanunk. Ami viszont legalább ugyanennyire fontos, hogy a napi ötszöri ,,egészségmenüt" a lehető legszínesebben állítsuk össze, ugyanis a zöldségek és a gyümölcsök hatóanyaga a színükben rejlik.

A kékes árnyalatú zöldségek és gyümölcsök (áfonya, szeder, fekete ribizli, szilva, stb.) például igen jótékony hatásúak az öregedés folyamatában, a húgyvezeték működésében, a memória működésében, és olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek talán megelőzik
bordat, 2017. november 25. szombat, 16:11
1/72
Képek, videók
Töltött káposzta
irmus
2018. május 29. kedd, 15:54
Rakott káposzta
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:36
harcsas_savanyu_kaposz ta.
taszat
2017. december 27. szerda, 23:21
Erdélyi rakott káposzta
irmus
2017. május 22. hétfő, 08:21
csokor káposzta levélben
eva6
2017. május 11. csütörtök, 10:47
Káposzta.jpg
pacsakute
2017. március 06. hétfő, 20:16
Savanyú káposzta.jpg
pacsakute
2017. január 28. szombat, 21:49
székely káposzta.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:10
káposzta húsgombóccal.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:05
Egészségre ártalmas!
zgawab
2013. április 25. csütörtök, 09:04
egészségre
rneckernusz
2010. július 21. szerda, 15:37
Káros az egészségre!
szalai0913
2010. július 04. vasárnap, 14:19
pic43403_kaposztat_ker ek_
andomanyi
2012. január 02. hétfő, 17:25
A BÜFÉ-Kecskére káposztát
borcsamama
2010. szeptember 27. hétfő, 17:34
magyaros káposztatál.jpg
veronika74
2009. december 09. szerda, 23:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.