Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 01:28 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint 145 tonnányi paradicsommal "csatáztak" idén a spanyolországi Bunolban
A hagyományosan augusztus utolsó szerdáján megrendezett eseményen egy órán keresztül 22 ezren dobálták egymást nevetgélve a szétmálló paradicsomokkal, amelyeket hét nagy kamionról önkéntesek öntöttek a tömegbe.

A csata számára kijelölt és lezárt utcák zsúfolásig megteltek, az emberek vidáman pancsoltak és hemperegtek a darabos paradicsomlében. Többen egymás mögé ültek a földön és evezést imitáltak, mintha tengeren hajóznának.

Az elmúlt évhez hasonlóan most is fokozott biztonsági intézkedések mellett tartották meg az eseményt, az érkezőket biztonsági kapuknál ellenőrizték, az autófogalom elől pedig lezárták a belvárost.

Tilos volt kemény tárgyakat, üveget vagy műanyagpalackot bevinni az "ütközet" helyszínére, ahogy hátizsákot viselni is. A résztvevők figyelmét külön felhívták a szervezők arra is, hogy az egészben maradt paradicsomokat össze kell nyomni, mielőtt eldobják, nehogy sérülést okozzanak.

Az ünnepség ebben az évben a szexuális zaklatás és erőszak elutasításának üzenetét is
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 13:43
A tengerfenéken tárolta a hasist egy spanyolországi drogcsempész banda
A tájékoztatás szerint a bűnözők a több tonnányi drogot rejtő vízhatlan csomagokat lehorgonyozták a Földközi-tenger mélyén, később pedig GPS-koordináták alapján találták meg és hozták felszínre búvárok közreműködésével.

A hálózat fő tevékenysége a Földközi-tenger Algeciras és Almería közötti szakaszán zajlott, de a nyomozók szerint a banda négy feltételezett vezetőjének jelentős befolyása egészen Alicantéig terjedt.

A csoport ellen ez már az ötödik hatósági akció öt hónapon belül; most 9 tonna hasist foglaltak le a csendőrök, négy településen 24 házkutatást tartottak.

Az őrizetbe vett személyek közül 11 spanyol, három marokkói, egy román állampolgár.

A csempészekre először márciusban csaptak le, akkor 3,4 tonnányi hasist találtak meg a tengerben, májusban egy újabb akcióban pedig 1,3 tonnát.

Július elején 4,2 tonna hasis került elő nyolc házkutatás során, amikor három bandatagot is elfogtakEl Ejido és Balanegra településeken. Továbbá a szállításhoz használt járműveket, autókat,
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:47
Vérdíjat tűzött ki egy drogkereső kutya fejére Kolumbia legerősebb bűnszervezete
kábítószert szagolt ki eddigi pályafutása során, a fenyegetés hatására a Bogotában lévő nemzetközi repülőtéren folytatja tovább a munkát - írta a BBC News.

A repülőtér biztonságosabb terep számára, mivel a bűnszervezet közvetlen befolyása alá tartozó területeken kívül esik, ugyanakkor a kábítószer-ellenes egység nem kockáztat: Sombrát a szokásos társán kívül még több másik rendőr is kísérni fogja munka közben.

A hatéves kutya korábban kikötővárosokban dolgozott, köztük Turbóban, ahonnan több tonnányi kokaint csempésznek motorcsónakokkal és esetenként tengeralattjáróval Közép-Amerikán és Mexikón át az Egyesült Államokba.

Sombra 5,3 tonnányi kokaint szagolt ki Turbóban és nemrég újabb 4 tonnányi, autóba rejtett kábítószert füleltek le a hatóságok a segítségével.

A helyi drogkereskedelem nagy részét a Los Urabenos irányítja. A banda vezetője, Dairo Antonio Úsuga, akit Otonielként is ismernek, egyike Kolumbia legkeresettebb bűnözőinek.

A bűnszervezettől nem szokatlan, hogy pénzt ajánlj
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 14:03
A Barringer-kráter
csekély mennyiségére - figyelmen kívül hagyta. Vulkanikus eredetű gőzrobbanást nevezett meg a krátert kialakító okként.

1905-ben egy bányamérnök, Daniel M. Barringer jelentette ki elsőként, hogy a krátert egy vasmeteorit becsapódása okozta. Theodore Roosevelt saját kezű aláírásával bányászati jogot szerzett a kráter 2,6 négyzetkilométeres részére. Eddig az időpontig mindössze 30 tonnányi vastörmeléket gyűjtöttek össze a krátert környező területen. Mivel a becsapódások mechanikáját még nem ismerték, Barringer nem tudta, hogy a becsapódó meteorit tömegének jelentős része elpárolgott. Ezért 27 éven át próbálkozott a meteorit megtalálásával a föld alatt. Több kutatófúrása közül a legmélyebb 419 méter mélyre fúrt le. Barringer a meteorit sebességét alaposan alábecsülte, ezért a krátert kialakító meteoritot 100 millió tonnára tette. Az adott összetétel 1905-ös árával (125 USD/tonna) úgy
schuro, 2018. július 24. kedd, 20:49
Megérkezett Kárpátaljára a magyar kormány által adományozott folyékony klór első szállítmánya
megoldására irányul. "Magyarország ismételten segítő kezet nyújtott Kárpátaljának nemzetiségre való tekintet nélkül, hiszen a vizet mindenki fogyasztja, így mindenkit fenyeget a fertőzés veszélye, amelyet a kezeletlen ivóvíz hordoz" - hangsúlyozta. Hozzátette, a mostani palackozott klórszállítmány értéke mintegy hatmillió forint, de Magyarország állta a szállítás költségeit is.

A diplomata azt is elmondta, hogy amennyiben szükség lesz rá, Magyarország leszállítja a kért klórmennyiség fennmaradó 12 tonnányi részét is, megjegyezve, az ukrajnai klórelőállító üzem időközben felújította a termelést. Ukrán újságírói kérdésre válaszolva, hogy miként viszonyul a magyar kormány a hozzá Kárpátaljáról érkező gyakori segélykérésekre, Buhajla József kifejtette: ez azt jelzi, hogy az ukrán kormány nem igazán foglalkozik Kárpátalja problémáival, beleértve a többi között a fertőző betegségek elleni vakcinákkal történő ellátást vagy az úthálózat hiányosságait. Ha kérik, akkor Magyarország - jó szomszédként - minden
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 18:32
Krónika 6. rész (napirend után)
vannak a magyar-szerb kapcsolatok - kifogásolta.

Frakciótársa, Apáti István a magyar-ukrán határnál zajló "nyugdíjbizniszről" beszélt, vérlázítónak nevezve azt. Akár ukrán, akár magyar származású idősek hamis igazolással extrém magas nyugdíjakat vesznek fel - jelentette ki. Azt ezt lehetővé tevő egyezmény újratárgyalását szorgalmazta.

A szintén jobbikos Fülöp Erik a környezetszennyező műanyagok betiltását szorgalmazta. Emlékeztetett az egykori tiszai ciánszennyezésre, és rámutatott arra, hogy tonnányi műanyag szemét úszik a vízen.

A független Dúró Dóra a magyarság legnagyobb problémájának nevezte a "demográfiai vészkorszakot". Szerinte nagyobb szegénységi kockázat nagycsaládosnak lenni, mint nyugdíjasnak, és a munkaerőpiac bünteti az anyaságot.

Pintér Tamás (Jobbik) arra várt választ, tervezik-e visszavezetni a korkedvezményes nyugdíjak rendszerét, amelyre szerinte több ezer dolgozó vár évek óta. Azért is érthetetlennek nevezte annak eltörlését, mert számos esetben az nem jelent
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 17:22
Új típusú hulladékfeldolgozó rendszer próbaüzeme indult Zalaegerszegen
Kovács Tamás elmondta: elkészült az üzemcsarnok és megkezdődött a próbaüzem is Zalaegerszegen, a búslakpusztai hulladéklerakónál. Az összesen közel 1,4 milliárd forintos fejlesztéshez és beruházáshoz a konzorcium 506 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 programban, a fennmaradó részt saját forrásból fedezték.

Hozzátette, olyan válogatórendszert fejlesztettek ki és építettek meg, amely a korábbiaknál sokkal kevesebb emberi közreműködést igényel, és jóval több hasznosítható anyagot nyer ki a vegyesen gyűjtött lakossági hulladékból. A könnyen szállítható, gyorsan szerelhető, moduláris felépítésű rendszer évente 80 ezer tonna vegyes hulladék válogatására alkalmas. A zalai megyeszékhelyről, valamint Zala északi és Vas megye déli részéről jelenleg évente mintegy 60 ezer tonnányi hulladék érkezik a lerakóba - tette még hozzá Kovács Tamás.
velemenyezd, 2018. május 30. szerda, 07:04
Az 1856-ban elsüllyedt Arabia roncsa
Az Arabia nevű amerikai gőzös 1856. szeptember 5-én kétszáz tonnányi áruval a fedélzetén Kansas Cityből észak felé tartott a Missourin, hogy útja során 16 várost lásson el különböző termékekkel. Az Arabia már három éve közlekedett a Missourin és a megbízhatóságáról volt híres. A legénység és az utasok közül senki sem gondolta volna, hogy ez lesz a hajó utolsó útja.

A Parkville kisvárosa mellett elhaladó Arabia útját egy hatalmas fatörzsű és gyökerű, kidőlt diófa keresztezte. Az ártalmatlannak tűnő növény hatalmas lyukat ütött a gőzös alján, és gyökerei feltépték a hajótestet, amely villámgyorsan megtelt vízzel. Az 52 méter hosszúságú, páratlan szépségű gőzös percek alatt a folyó fenekére süllyedt, mivel a part közel volt mindenki megmenekült. A gőzös az egész rakománnyal együtt a folyó fenekére
schuro, 2018. május 21. hétfő, 21:54
Richard Shaver – Föld alatti világok
bűnözés révén teremti elő.

Kapcsolatban állnak a nagyobb maffiákkal, terrorista csoportokkal, korrupt politikusokkal és hatalmas földalatti gyárakban rabszolgákkal előállított termékekért cserébe a felszíniektől élelmet és egyéb szükséges dolgokat kapnak. Ez a cserekereskedelem szintén beszivárgott a köztudatba hiszen pontosan ezt jelenti a földalatti mozgalom kifejezés is.

“Nem is gondolnánk - írja Shaver - hány, felszínen gyártott autó fut a föld alatt. Sok tonnányi rakománnyal megrakott teherautók tűnnek el naponta egy-egy ártalmatlannak látszó külvárosi raktárban, vidéki csarnokban, hogy onnan lifttel ereszkedjenek alá a bűnözők földalatti világába."

A földalatti földönkívüliekről egyébként számtalan nép kultúrájában található leírás. Az Andokban muqui-nak, Németországban koboldnak, a maláj ónbányákban chong fu-nak, Angliában pedig tom-myknocker-nek hívják őket.

földalatti földönkívüliek

Shaverra visszatérve, az autógyári
sz719eszter, 2018. május 21. hétfő, 12:08
Szemetelés - takarítás
A takarítás logisztikai feladat: a szemetet elszállítjuk az egyik helyről a másikra, vagyis szemetelünk. Talán van, aki még emlékszik arra az esetre, amikor több tonnányi szemét érkezett Magyarországra. Mi is történt? A precíz németek takarítottak, összegyűjtötték szemétjüket, majd a sok tonnányi bálát elszállították hozzánk. Az esetből is látszik, hogy körültekintően takarításunk, meggondolatlan tevékenységünk nemzetközi bonyodalmakhoz vezethet. A környezetrombolásról pedig még nem is beszéltünk. Gondoljunk csak bele, ha csak úgy úri (inkább női) szeszélyből takarítani támad kedvünk, és a több éven át nyugalomban hagyott zugokat most takarítás címén megbolygatjuk. A kereszteshadjáratok is így indultak, és hova vezettek? Valamiféle szent ügy nevében országokat rohantak le és pusztítottak el. Na most egy szoba sarkában sok év alatt egy külön ökoszisztéma alakul ki. Fajok egész sora telepedhet meg, sőt az újabb és újabb generációk révén akár egy egészen új faj is kialakulhat. Persze ehhez az kell, hogy
naplopoleon, 2018. május 18. péntek, 12:42
Afrikai sertéspestis - Ágazati összefogást szorgalmaz az agrárkamara
A szakember hangsúlyozta: eddig csak vaddisznókban mutatták ki az afrikai sertéspestist Magyarországon, és a sertéstenyésztőknek mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a betegség ne terjedjen át a házi sertésekre, a lehető legszigorúbban be kell tartani az állategészségügyi szabályokat.

A sertéspestis megjelenése óta több ország tilalmat vezetett be a magyar sertéshúsra, így 40-50 ezer tonnányi exportpiacot veszítenek el a hazai termelők, ami a hazai sertéshústermelés több mint 10 százaléka - mondta a NAK alelnöke.

Éder Tamás úgy fogalmazott: kérdés, hogy a túlkínálat mennyire "nyomja" majd a piacot.

Már érzékelhető az árak csökkenése, ugyanakkor a tenyésztők költségei nem változtak. Fontos, hogy a feldolgozók és a kiskereskedők ne próbálják túlzottan leszorítani az árakat, mert az hosszabb távon sokkal súlyosabb gazdasági károkat okoz - fejtette ki az agrárkamara alelnöke.
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 12:13
Fiatal feltaláló aki megmentheti az óceánokat
óceáni műanyaghulladék-sziget legnagyobbika, Hawaii és Kalifornia között. A szemétfolt megközelítőleg 1,6 millió négyzetkilométeres területet fed le - ez Mexikó területének kétszerese, Franciaország területének pedig a háromszorosa...

A The Ocean Cleanup kutatásai azt is kiderítették, hogy a csendes-óceáni szemétfolt körülbelül ötszáz Jumbo Jetnek megfelelő, azaz 80 ezer tonnányi műanyaghulladékot foglal magába, ami négy-tizenhatszorosa a korábbi becsléseknek.

Ezt a tömeget 1,8 milliárd, különböző méretű műanyagdarab alkotja, melyeken belül a mikroplasztik-darabok exponenciálisan növekvő tendenciát mutatnak az elmúlt évtizedek kutatásai alapján - azaz több műanyag kerül be egy adott időszakban, mint amennyit ki tudnak tisztítani ugyanannyi idő
schuro, 2018. május 13. vasárnap, 21:06
1/37
Képek, videók
Spanyolországi plakátjuk
evasari
2007. július 15. vasárnap, 13:24
sült-hal-paradicsommal .jp
bubszi
2010. december 01. szerda, 04:26
hozzáadott paradicsommal
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:49
hagyomanyos_aratas_201 7_k
mircsimarcsi
2018. július 08. vasárnap, 20:03
hagyomanyos-adventi-ko szo
lilagondolatok
2016. december 02. péntek, 08:58
hagyomanyos-adventi-ko szo
yvett789
2014. december 27. szombat, 19:39
Hagyományos Túrógombóc.jp
gaby73
2014. november 06. csütörtök, 20:20
Hagyományos és modern zár
borcsimama
2013. november 14. csütörtök, 08:50
Hagyományos karácsonyi be
tinka1951
2012. december 20. csütörtök, 20:58
Ablakon keresztül
sanci81
2017. április 09. vasárnap, 20:25
ablakon keresztül
53ilona
2013. július 14. vasárnap, 07:42
ablakon keresztül
balazsmargit
2012. december 25. kedd, 15:48
1.Hasukon keresztül ...a
anci-ani
2012. augusztus 03. péntek, 22:58
Fátylakon keresztűl.gif
zsokaoldala
2011. október 26. szerda, 18:43
ZENÉN KERESZTÜL MEGISMERN
ujulianna
2011. március 22. kedd, 23:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.