Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:29 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Izraeli biztonságiakat lőtt agyon egy palesztin fegyveres
A palesztin fegyverest lelőtték. Egy helyi lakos a katonai rádiónak elmondta, hogy a férfi a többi palesztin munkással együtt érkezett a településre, és tüzet nyitott a kapunál posztoló izraeliekre.

A rádió beszámolója szerint a 37 éves, a szomszédos Bét Curít nevű palesztin faluból érkező, érvényes izraeli munkavállalási engedéllyel rendelkező vendégmunkást gyanúsnak vélték, felszólították, hogy álljon félre, mire válaszul felemelte a pólóját, és pisztolyával közvetlen közelről tüzet nyitott a települést ellenőrző biztonságiakra.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint a támadó négygyermekes családapa, aki eddig a Sin Bét belbiztonsági szolgálat szerint soha nem került a biztonsági hatóságok látókörébe, korábban nem követett el bűncselekményt.

A rádió szakértői szerint az eddigi merényletekhez képest szokatlan a támadó idősebb életkora, valamint hogy munkavállalási engedélye volt, és nem házi készítésű, hanem valódi fegyverrel rendelkezett.

Har Adar Jeruzsálemtől
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 09:26
Otthontérkép: a nagyobb, újszerű lakások iránt nőtt legerősebben a kereslet
ingatlant szeretett volna vásárolni, addig 2017-ben arányuk 22 százalékra csökkent. A 12-20 milliós és a 20-35 milliós ingatlanok keresettsége azonban nőtt, előbbi 2 százalékkal, utóbbi 5 százalékkal. Ugyanígy növekedést mértek a 35-60 millió forint közötti otthonoknál is. A trend hátterében szintén a csok, illetve a kedvező hitelkörnyezet állhat, melyek egyértelműen ösztönzik a keresletet - írták.

Az elmúlt 12 hónapban nőtt a fővárosban a külső kerületek, illetve az agglomeráció népszerűsége: egyre többen szeretnének a III., a XV., a XX., a X., a XVII., a XVIII., a XXI., a XIX. és a XXIII. kerületekbe költözni. A legnagyobb keresleti emelkedés a IV. kerületben volt, míg 2016-ban a keresők csupán 3 százaléka szeretett volna itt ingatlant vásárolni, 2017-re arányuk megduplázódott.

A külső kerületek népszerűségének hátterében a lakáspiaci árak emelkedése áll, ezeken a területeken ugyanis még mindig jóval alacsonyabb áron lehet vásárolni, és az egyre népszerűbb nagyobb alapterületű ingatlanok
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 09:25
Kurdisztáni népszavazás - Szakértő: katonai beavatkozás nélkül tartották meg a referendumot
Szalai Máté úgy fogalmazott: "a legrosszabb forgatókönyvet elkerültük", bár Irán és Törökország fenyegetőzött, és felmerült a lehetősége, hogy bármikor beavatkozhatnak, ahogy az Irakon belüli, Irán által irányított síita milíciák is, mégsem tették meg.

Kifejtette: egy állam támogatja az iraki Kurdisztán függetlenségét, Izrael, a nemzetközi közösség nagy része viszont nem. Az Egyesült Államok a szavazás után ugyanakkor kiadott egy közleményt, amelyben bár csalódottságát fejezte ki a referendum megtartása miatt, közölte, hogy nem változik az amerikai-kurd kapcsolat. Kanada nem örül, de elfogadja a folyamatot, Oroszország pedig "hallgat", bár egyes hírek szerint orosz állami cégvezetők tárgyalnak az olajban gazdag térségben.

Szalai Máté felhívta a figyelmet arra: az iraki legfelsőbb bíróság alkotmányellenesnek nyilvánította a népszavazást, így annak nincs jogi ereje, csak arról szólt, hogy 5,5-6 millió embert megkérdeztek, szeretne-e önálló államot alapítani.

Az iraki kurd szavazók több mint
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 09:25
Német választások - Hefty: hetekre megbénul az Európai Unió legnépesebb tagállama
választók okozzák, hiszen szavazataikkal ők bővítették az eddigihez képest két új párttal a Bundestagot.

Egyrészt a 12,6 százalékot szerző radikális jobboldali AfD-vel, amely nevében is azt hirdeti, hogy más politika kell Németország számára, másrészt új parlamenti párt a négyéves jelentéktelenségből újra életre kelt liberális Szabad Demokrata Párt, amely a szavazatok 10,7 százalékát kapta.

Bár az Angela Merkel vezette, a CDU/CSU konzervatív pártszövetségből és a szociáldemokrata SPD-ből álló kormány többséget szerzett, az SPD azonnal felmondta az együttműködést, mert a 2013-as választási eredményéhez viszonyítva további több mint 4 százalékot veszített, és fennállásának legrosszabb választási eredményét érte el. Angela Merkel és a kisebbik kereszténypárt, a bajor CSU elnöke, Horst Seehofer bizonyosan felújították volna az eddigi kormányszövetséget, jóllehet a két párt együtt négy évvel ezelőtti eredményéhez képest 8,6 százalékot veszített - vélekedett.

Az SPD elnöke, Martin Schulz maga is a
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 09:24
Őszi Kulturális Fesztivált rendeznek Szegeden
A felvezető programokkal már szerdán elkezdődő rendezvénysorozat fontos szerepet tölt be Szeged kulturális életében, ezt mutatja, hogy az Európai Bizottság a kultúra és kreativitás városai felmérésében - amely a kontinens 168 települését gyűjti össze - külön kiemelte az egyetem őszi és tavaszi fesztiválját.

A több mint egy hónapig tartó fesztivál célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt. A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget.

Már a fesztivál megnyitója előtt, hétfőn folytatódik egy különleges programsorozat: a Vers Délben. Minden nap az SZTE Rektori Hivatal épülete előtt, a Szent-Györgyi Albert szobornál délben egy egyetemi polgár - hallgató, oktató, dolgozó - vagy egy szegedi lakos
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 09:23
Ötszázezer euró összdíjazású pán-európai startup versenyt hirdet az EIT Digital
A versenyre növekedési fázisban lévő és nemzetközi kiugrás előtt álló vállalkozások - scaleupok - jelentkezését várják, amelyeknek sikeres technológiai megoldást kínáló terméke vagy szolgáltatása van a következő öt terület valamelyikén: digitális ipar, digitális városok, digitális jóllét, digitális infrastruktúra és digitális pénzügyek.

A győztesek egyenként 100 ezer euró összértékű támogatás nyerhetnek, amelynek részeként egy éven keresztül piac- és ügyfélszerzéshez, valamint a növekedéshez szükséges tőke bevonáshoz kapcsolódó személyre szabott támogatást nyújt számukra az EIT Digital üzletfejlesztői csapata 50 ezer euró értékben, illetve ugyanennyi pénzjutalmat is kapnak.

A versenyre az elmúlt 10 évben alapított vállalkozások jelentkezését várják, amelyeknek bejegyzett székhelye az Európai Unió valamely országában található, és 2016-os összbevételük meghaladta a 300 ezer eurót, vagy legalább 2 millió euró tőkebefektetést tudnak felmutatni.

Minden kategória öt legjobb csapata kap
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 09:23
Lízingszövetség: mintegy 77 milliárd forint értékben szereztek be új mezőgazdasági gépeket a vállalkozások
A közlemény szerint a legfontosabb mezőgazdasági gépek közé tartozó traktorok és kombájnok piaca is bővült, az idei első hat hónapban 1387 új traktort adtak el, ami 32 százalékos növekedés éves összevetésben. Új kombájnokból 222 kelt el, ami 12 százalékos bővülés. A szakzsargonban "magajáró rakodónak" nevezett gépből 208-at, 68 százalékkal többet adtak el az idei első hat hónapban, mint a tavalyi első fél évben.

Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára a közleményben kifejti: a lízingvállalatok kulcsszerepet játszanak a traktorfinanszírozásban, számos agrárvállalkozás ugyanis lízingkonstrukción keresztül szerzi be ezeket a járműveket.

Az értékesített mezőgazdasági járművek, gépek közel 77 milliárdos beszerzési értékének mintegy 46 százalékát adták a lízingkonstrukciók. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a mezőgépek szegmensében a finanszírozott érték, vagyis az új kihelyezések összege 35,2 milliárd forintot tett ki, ami 16 százalékos emelkedés egy év alatt.

A főtitkár
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 09:23
Deloitte: a vezető tisztviselők is pórul járhatnak, ha büntet a NAV
A NAV az adótartozások behajtása érdekében, a gazdasági társaság pedig a gondatlan ügyvezetésből eredő károk megtérítése iránt léphet fel a vezető tisztségviselőkkel szemben. A NAV általi végrehajtásra csak kivételesen van lehetőség, tipikusan akkor, ha a vezető tisztségviselő előre látja, hogy a társaság nem fogja tudni befizetni adótartozásait, mégsem a NAV - mint hitelező - érdekeinek a szem előtt tartásával jár el. Tavaly tavasszal több mint 500 ilyen tárgyú eljárás volt folyamatban.

A Kúria idén kiadott joggyakorlat-elemző véleménye szerint a NAV által a vezető tisztségviselőkkel szemben indított végrehajtási eljárások általában nagyobb sikerrel jártak, mint amikor más hitelezők indítottak ilyen eljárást, mert az adóhivatal részletes információkkal rendelkezik a vezető tisztségviselők ingó és ingatlan magánvagyonáról, azaz még az eljárás megindítása előtt hatékonyan fel tudja mérni a végrehajtás várható sikerét.

A vezető tisztségviselők az őket megbízó gazdasági társaságok által is
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 09:23
Lakiteleki találkozó - Lezsák Sándor: emlékezni és emlékeztetni kötelességünk
egy történelmi folyamat és az ország helyzetelemzésének eredményei voltak.

Felidézte: egyetlen percre sem jutott eszükbe, hogy a találkozó illegális szerveződés legyen, sőt arra törekedtek, hogy mind az előkészítése, mind a megvalósítása annyira nyílt legyen, amennyire csak lehet. Ennek érdekében nem leveleztek, hanem telefonon és találkozók során hívták meg a résztvevőket, tudva, hogy a telefonokat lehallgatják, és az előkészületeket feltérképezik.

Beszélt arról is, hogy az egykori találkozón többször emlegetett "népi", illetve "urbánus" kifejezés valójában nem létezett. Az ellentét valóságos volt, viszont a sugalmazások ellenére nem a pestiek és vidékiek vagy a városban és vidéken élők között húzódott. Ezzel mindössze elfedték a valóságos ellentéteket, amiknek lényege a nemzethez, illetve bizonyos értelemben a demokráciához való viszony.

Mint mondta: ez a 19. század második felétől erőteljesen jelen lévő ellentét a társadalomban.

Az első lakiteleki találkozót 30 éve, 1987.
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 09:22
A kilincs
Kilincs

A kicsi asszony serényen tett-vett a pöttöm szobácskában. Mellén megfeszült a blúz, arca majd kicsattant az egészségtől.
- Jól fekszel, papácska? Ne hozzak bort, pálinkát?
Az öregember ráhagyta. Amióta összeköltöztek, mindenki vele bajlódik. Napjában többször felrázzák a párnáját, megkérdezik, hogy aludt, mit kíván. És nem csak a fia, a menye is. Pedig azelőtt ugyancsak fintorgott. No persze, városi jány, emeltet csicsés, fiatal. Sanyi fia negyven, emez huszonöt, szinte gyerek még. Azért kijönnek egymással.
- Egészségedre!
- A tiedre, papácska.
A másik fia szintén jól nősült, és ő mindkettőjüknek vett egy-egy vityillót. Nászajándékba, odakinn a városban. Magának csak úgy, szükségből, közel a Sanyihoz. Pedig a szíve bizony fájt a faluért, ahol idestova hetven éve látta meg a napvilágot. Psssz, már hetven! - áradt el benne a pálinka. Még
lilagondolatok, 2017. szeptember 26. kedd, 06:57
Éjszakai égbolt - Angyalszó
...................
AKatolikus Egyház szeptember utolsó vasárnapján világszerte a Szentírás ünnepét tartja, amely könyv hitünk szerint Isten kinyilatkoztatott üzenetét tartalmazza. A Szentírás olyan, mint az éjszakai égbolt: minél tovább nézzük, annál több csillagot fedezünk fel rajta. Ez a hasonlat több szempontból is megvilágítja számunkra a Szentírás olvasásának fontosságát.
- Az első ilyen szempont: a Szentírás olvasásához érdemes nyugodt körülményeket biztosítanunk, olyan helyet és időt találnunk, ahol és amikor valóban oda tudunk figyelni Isten hozzánk szóló üzenetére. Nagyon dicséretes, ha valaki például reggelente, munkába menet a vonaton vagy az autóbuszon elolvas egy-egy részletet a Bibliából, amely megadja annak a napnak az alaphangulatát.
Talán csak egyetlen mondatot jegyez meg az olvasottakból, de ez a gondolat végigkíséri a napját. A közlekedés forgatagában, a nyüzsgő
maroka, 2017. szeptember 25. hétfő, 23:00
Demokrata párti politikusok Puerto Rico gyorsabb megsegítésére sürgetik Trumpot
Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti frakciójának vezetője - a The Washington Post című lap információi szerint - arra szólította fel a Pentagont, hogy "habozás nélkül" juttasson el még több azonnali segítséget a Maria hurrikán által sújtott karib-tengeri szigetre. Pelosi leszögezte: az Egyesült Államok társult államaként Puerto Rico lakosai "megérdemlik, hogy tudják, számíthatnak a kormányzatra".

Don Beyer virginiai demokrata párti képviselő Twitter-üzenetben bírálta az elnököt, mert szerinte több időt szán "az ország megosztására", mint Puerto Ricóra. "Elnök úr, ahelyett, hogy az ország megosztásával foglalkozna, inkább azzal a 3,4 milliónyi Puerto Ricó-ival kellene törődnie, aki áram nélkül maradt a hurrikán után" - fogalmazott Beyer. Az ország megosztását emlegetve a politikus arra a vitára utalt, amely a hétvégén bontakozott ki az elnök és az NFL (amerikai futball-liga) csapatai között, mert Trump bírálta és tiszteletlennek minősítette azokat a labdarúgókat, akik az amerikai nemzeti
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 22:15
1/18815
Képek, videók
kSw6v5Uorlzk4h41xoGG3a Hro
molcso
2009. október 17. szombat, 15:13
jeruzsálem.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:22
Jeruzsálem.jpg
sznejuci
2016. december 19. hétfő, 16:42
virág-jeruzsálem6.jpg
lenke1964
2015. november 04. szerda, 09:23
virág-jeruzsálem5.jpg
lenke1964
2015. november 04. szerda, 09:23
virág-jeruzsálem4.jpg
lenke1964
2015. november 04. szerda, 09:23
virág-jeruzsálem3.jpg
lenke1964
2015. november 04. szerda, 09:23
virág-jeruzsálem.jpg
lenke1964
2015. november 04. szerda, 09:23
Jeruzsálem 9.JPG
feviroza
2015. július 13. hétfő, 11:26
Jeruzsálem 8.JPG
feviroza
2015. július 13. hétfő, 11:26
Jeruzsálem 7.JPG
feviroza
2015. július 13. hétfő, 11:26
Jeruzsálem 6.JPG
feviroza
2015. július 13. hétfő, 11:26
Jeruzsálem 5.JPG
feviroza
2015. július 13. hétfő, 11:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.