Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:07 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Erdő Péter: mindent meg kell tenni azért, hogy az üldözött keresztények hazatérhessenek
Erdő Péter kiemelte: "szorosan egybetartozunk" az üldözött keresztényekkel. Maga Jézus mondta tanítványainak: arról fogják felismerni őket, hogy szeretik egymást. Ez a szeretet pedig nem csupán érzelem, hanem "cselekvő segítség fakad belőle". A bíboros arra szólított, "tegyünk meg minden tőlünk telhetőt", hogy "ne tűnjön el a kereszténység éppen a Közel-Keletről, ahol született, ahonnan az örömhír elindult az egész világba".

Erdő Péter beszélt arról is, hogy minden bajba jutott embernek segíteni kell, hiszen egymással találkozva magával Jézussal találkozunk, aki azt várja, "hogy olyan szeretettel legyünk mindenki iránt, amilyennel neki tartozunk".

Kitért arra: nagyon szegény az élete annak, aki "csak a saját pillanatában él", "csak a saját napi feladataiban merül el, saját életkorának és élethelyzetének szemszögéből nézi a világot". Mert így nem látja az emberi élet teljességét, azt a teljességet, "amit majd az utolsó napon mérlegre tesznek" - fogalmazott a bíboros.

Steinbach József
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:36
Német kormányalakítás - Merkel és Seehofer üdvözli a szociáldemokraták döntését a koalíciós tárgyalás elkezdésé
leszögezték, hogy a tárgyalás keretét a CDU/CSU és az SPD előzetes egyeztetésén kidolgozott megállapodás alkotja. Horst Seehofer kiemelte: az SPD várhatóan újabb követelésekkel áll elő, arra hivatkozva, hogy a koalíciós szerződést el kell fogadtatni a párttagsággal, de a múlt héten kötött megállapodással lefektetett kereteket nem lehet tovább tágítani.

Velük szemben Martin Schulz, az SPD elnöke a kongresszus után a párttagoknak küldött körlevelében kiemelte: "intenzíven tárgyalunk majd azért, hogy még többet hozzunk ki az embereknek és országunknak".

Az SPD a többi között a határozott időre szóló munkaszerződés alkalmazásának korlátozását igyekszik majd elérni a koalíciós tárgyaláson, és azt is, hogy kivételes esetekben, méltányosságból engedélyezzék a családegyesítést az oltalmazott státuszt szerző menedékkérőknek.

Az SPD bonni kongresszusán a küldöttek 56,3 százaléka szavazott a koalíciós tárgyalások megkezdésére.

Ha sikerül kidolgozni egy koalíciós szerződést, a mintegy 450 ezres
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:34
Asztalitenisz World Tour - Minden számban kínai siker, Fan Csen-tung duplázott
világranglista-második Fan később egyesben is a legjobbnak bizonyult, miután a döntőben öt játszmában legyőzte honfitársát, Vang Csu-csint.

A nőknél egyesben Vang Man-jü - visszavágva a decemberi, ifjúsági világbajnoki döntőben elszenvedett vereségért - óriási csatában verte Szun Jing-sát, aki a főtábla első fordulójában Póta Georginát búcsúztatta. Ez a két játékos párosban is ott volt a fináléban, de itt Szun örülhetett, mert Csen Hszing-tunggal három szettben legyőzték Vangot és Csen Kót.

A tornán 51 ország több mint 300 játékosa, köztük 23 hazai pingpongos indult. A főtáblás magyarok közül egyesben Póta, Pergel Szandra, Madarász Dóra és Lakatos Tamás is az első fordulóban búcsúzott, míg párosban a Pergel, Madarász, valamint a Szita Márton, Tobias Rasmussen (dán) duónak szintén a nyitókör, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettősnek a negyeddöntő, a Póta, Matilda Ekholm (svéd) párosnak pedig az elődöntő jelentette a végállomást.A budapesti verseny volt az idei World Tour-sorozat első
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:30
A magyar kultúra napja - Drámapályázatot hirdet az RMDSZ
A pályázat meghirdetését Kelemen Hunor RMDSZ-elnök jelentette be vasárnap este Kolozsváron, a magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepségen. Kelemen Hunor úgy vélekedett, hogy a 2018-as év elején az erdélyi magyarság szorongással, de ugyanakkor bizakodással van tele. Szerinte a közösség akár azt is ünnepelhetné, hogy egyáltalán még létezik, hisz olyan száz esztendőt tudhat maga mögött, amely alatt "többször célul tűzték ki, hogy a magyar kultúra nyomait is eltörlik ebből a tájból".

Úgy vélte, meg kell vizsgálni, hogy a többségiből kisebbségivé vált erdélyi magyarság mit tett hozzá a magyar kultúrához és azt is, hogyan és milyen mértékben hatott például a románok kultúrájára. Szerinte e felmérés eredménye az erdélyi magyarokat is meg fogja lepni, de legalább ennyire fontos, hogy lássa, értse és fogadja el ezeket az eredményeket az a többségi társadalom is, amely még mindig gyanakodva néz az erdélyi magyarokra. "Értékalkotó közösség vagyunk, amely szerves része a magyar kultúrának és büszkén
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:30
Megmentik a romos szútori templom műemlékharangjait
összetételét tekintve az utóbbi évtizedekben teljesen megváltozott, a helyi református gyülekezet megszűnt és a tizenkilencedik század elején épült templomuk is romossá vált.

A templomban utoljára 1982-ben tartottak istentiszteletet, azóta a templom üressé vált és ami mozdítható volt a tetőszerkezettel együtt, már rég elvitték - mondta az MTI-nek Orosz Örs, a Sine Metu polgári társulás vezetője. Hozzátette: az, hogy a két bronz harang - amelyek közül az egyik megközelítőleg a templommal egyidős - többé-kevésbé épp állapotban eddig megmaradt, csak annak köszönhető, hogy a harangtoronyba már egy ideje nem lehetett feljutni, mivel időközben egyes szerkezeti elemeinek is lába kelt.

A harangok leszerelése alkalmából sűrű hóesés közepette tartott ünnepi istentiszteleten vasárnap mintegy másfélszázan vettek részt a romos szútori templomban. Köztük az egykori helyi református gyülekezet több tagja is, akik a környező településekről és távolabbi városokból is eljöttek elbúcsúzni a két harangtól.

A két
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:29
Több mint száz párt készül indulni az olasz parlamenti választásokon
Több mint száz párt nyújtotta be logóját és politikai programját a római belügyminisztériumba a vasárnapi határidőig. Az ismert olaszországi kormány- és ellenzéki pártok mellett jelentkezett a Gyalogosok és az Udvariasság Pártja, valamint a Költők Akciópártja, a Fehér Bálna és az Éljenek a fizikusok! elnevezésű erő.

A választásokon való indulás feltételeinek teljesítését a belügyi tárca a következő napokban ellenőrzi.

A pártok egymás után mutatják be választókörzeti jelöltjeiket is. Így derült ki, hogy a miniszterelnök, Paolo Gentiloni is jelöltként indul a balközép Demokrata Párt (PD) színeiben a római belvárosi szavazókörzetben. A legfrissebb felmérések szerint Gentiloni a legnépszerűbb olasz politikus 33 százalékkal.

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) tagjai és szavazói szokás szerint interneten jelölhették magukat a római szenátusi és képviselőházi helyekre. Több mint tízezren jelentkeztek és a jelöltekre szintén interneten lehetett szavazni. A végleges eredményeket a következő napokban
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:25
Német kormányalakítás - Martin Schulz: véget kell vetni a neoliberális szellemiségnek Európában
A közös kormányzásról folytatott előzetes egyeztetés eredményeit összefoglaló megállapodás szakítás az eddigi német Európa-politikával, és kiállás az európai szolidaritás, a vállalatok méltányos adóztatása, a beruházások és a munkavállalói jogok erősítése mellett - emelte ki Martin Schulz.

Az SPD kormányra lépve elérheti, hogy a "közömbösség politikáját" felváltsa a fiatalkori munkanélküliség elleni küzdelem, és elérhet egy európai "szociális paktumot" is, amely a többi között tartalmazza az "európai minimálbérek" bevezetését és azt, hogy ugyanazért a munkáért egyenlő bér jár mindenkinek.

Az SPD a kormányzás felelősségét vállalva elérheti azt is, hogy a beruházások ösztönzésére kialakítsák a külön euróövezeti költségvetést, és felépítsék az európai valutaalapot, amely "a gyakorlatban valósítja meg a szolidaritást, és nem megszorításokról prédikál".

Mindez "paradigmaváltást" jelent az Európa-politikában, amelyet azonban csak az SPD kormányra lépésével lehet megvalósítani - mondta a
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:19
A magyar kultúra napja
A magyar kultúra napját
1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy - a kézirat tanúsága szerint - Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát, egy nagyobb kéziratcsomag részeként, amelyben folyamatosan kerültek bele a versek. A kéziratcsomag az 1830-as évek végén eltűnt, és több mint százéves lappangás után 1946-ban került az Országos Széchényi Könyvtár tulajdonába. A himnusz két lapon található, a kézirat égésszerű sérüléseit tintamarás okozta.
Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.
A nap megrendezésének ötlete Fasang Árpád zongoraművészhez köthető, aki 1985-ben vetette ezt fel. Végül a nap tényleges megünneplésére a
liliana01, 2018. január 22. hétfő, 08:18
Szakértő: számos tudományágat segíthetnek a mindennapok tapasztalatai
A botanikus hangsúlyozta, nem a tudomány az emberiség egyetlen tudásformája, hiszen a hosszú ideje egy helyben élő, hagyományos gazdálkodást folytató emberek egészen másképp látják a világot, mint a kutatók. A döntéshozóknak így felhalmozott tudásrendszereket is érdemes figyelembe venniük, hiszen nem mindig elég az a segítség, amit a tudósok nyújtani képesek - tette hozzá.

A szakértő szerint ember és ember közötti kapcsolatokban, az együttgondolkodásban és a konfliktusok megoldásában sokszor többet jelenthet az évszázadok vagy akár évezredek alatt összegyűlt tapasztalat, mint a tudomány. Ehhez hasonlóan ember és természet viszonyát sem csupán műholdfotókkal, hanem akár a helyben élők tudására alapozva lehet elemezni - mutatott rá.

Molnár Zsolt példaként említette, hogy a helyi növényzetet ismerő, legeltetéssel foglalkozó pásztorok tudása értékes segítség lehet az ökológusok számára, hiszen - az atomfizikával ellentétben - ez a tudományág a hétköznapi tudásanyagot is hasznosíthatja.

A
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:18
A magyar kultúra napja - Szörényi Levente kapta a Kölcsey-emlékplakettet 2018-ban
ki szabadságvágyat, lázadást és hívta fel az ifjúságot az új zenei formákkal új életprogramok keresésére is" - fogalmazott Jánosi Zoltán.

Szavai szerint Szörényi zenéje az új önértelmezés esélyét kínálta fel a fiatal Magyarországnak, később rockoperái és rockballadái, illetve más munkái pedig már a rendszerváltozást készítették elő.

Szörényi Levente 1945. április 26-án született az ausztriai Gmundenben. A fiatal korában jó gitárosnak tartott Szörényi zenei pályafutása 1962-ben kezdődött, amikor több év iskolai zenélés után testvérével, Szörényi Szabolccsal együtt alakított Mediterrán nevű zenekarukkal az 1962-es országos Ki Mit Tud?-on az elődöntőig jutottak.

Szörényi 1963-64-ben a Balassa-, 1965-től 1973-ig az Illés-együttes tagja volt, ekkortól dolgozik együtt Bródy János zenésszel. 1965-ben a Magyar Rádió amatőr vetélkedőjén első díjat nyertek, az 1966-os Táncdalfesztiválon pedig a Még fáj minden csók című daluk második helyezést ért el.

Az 1968-as Táncdalfesztiválon az Amikor én még
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:17
Ericsson: az adatcsomagoknál többet várnak a fogyasztók az 5G hálózatoktól
szolgáltatóknak biztosítaniuk kellene.

Az Ericsson ismerteti: a jelenlegi adatcsomagoknál a fogyasztók fontosabbnak tartják a szélessávú adatátvitel gyorsaságát és a méltányosabb mobilszerződéseket. A szolgáltató és a szolgáltatási csomag kiválasztásánál egyre fontosabb szerepet kapnak az innovatív szolgáltatások.

A kutatás szerint az 5G-szolgáltatások globálisan az okostelefon-felhasználók 76 százalékát érdeklik; 44 százalék pedig ténylegesen fizetni is hajlandó lenne az 5G-ért. A megkérdezettek több mint 50 százaléka tervezi, hogy az indulástól számított két éven belül használni fog 5G-alapú szolgáltatásokat. A fogyasztók is azt várják, hogy a technológia elindulását követő 3-4 éven belül az 5G-alapú szolgáltatások jelentik majd a mobil szélessávú technológiák fő irányzatát.

Több mint harmaduk szerint az 5G új képességeket is kínál majd, így hosszabb akkumulátorhasználati időt vagy az IoT eszközök csatlakoztathatóságát. A fogyasztók arra számítanak, hogy a felhasznált gigabájtokon alapuló
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:13
Mol-INA-ügy - A legfelsőbb közigazgatási bíróság is összeférhetetlenséget állapított meg Karamarko ügyében
következett elvesztésével járnak. Szavai szerint betöltött tisztségei miatt joga és kötelessége volt elmondani saját véleményét az aktuális történésekről, főleg azokról, amelyek Horvátország nemzeti érdekeinek védelmét érintették.

"Egy találkozón azt mondtam, érdemes volna a magyar féllel közös megállapodásra jutni, és amennyiben ez sikerül, közösen elállni a döntőbírósági eljárástól, mert nem vagyok benne biztos, hogy Horvátország megnyeri azt" - írta Karamarko közösségi oldalán.

Jelezte: immár több mint világos, hogy csak meg akarta védeni Horvátország érdekeit és a horvát költségvetést.

Az illetékes horvát bizottság 2016 májusában állapított meg összeférhetetlenséget Karamarko ügyében. A független, önálló testület állásfoglalása szerint személyes és üzleti kapcsolatai miatt a miniszterelnök-helyettesi tisztséget betöltő Karamarko érdekellentétbe került, amikor személyes véleményének hangot adva a döntőbírósági lejárástól való visszalépést szorgalmazta.

Az ügy hátterében az áll, hogy
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 08:13
1/19165
Képek, videók
Erdő Péter bíboros0813.jp
maroka
2017. augusztus 13. vasárnap, 16:08
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
Erdo%20Peter.jpg
cserhat3
2011. augusztus 18. csütörtök, 18:58
Erdő Péter.jpg
agica2004
2011. január 25. kedd, 14:05
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
30. Keresztények.bmp
marcyt
2012. február 03. péntek, 18:43
Keresztények
megyerimihaly
2011. november 20. vasárnap, 04:53
Jártak erre keresztények
gaazgezabandi
2008. május 10. szombat, 13:26
osho-a_szeretet_pedig_ nem
menusgabor
2016. október 11. kedd, 16:57
erdőpéter biboros 2013 áp
maroka
2017. július 31. hétfő, 20:32
mindszenti biboros szobra
maroka
2017. március 24. péntek, 21:04
Erdőpéter biboros2.jpg
maroka
2017. február 06. hétfő, 11:17
Erdőpéter biboros.jpg
maroka
2017. február 06. hétfő, 11:10
biborosok.jpg
agica2004
2017. január 07. szombat, 12:17
északi biboros
erzsikepuskas
2013. október 11. péntek, 09:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.