Regisztráció  Belépés
2017. november 17. péntek | 46. hét | 321. nap | 22:14 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Adventi vásárának bevételét a koraszülöttek segítésére fordítja a Ficsak
Somogyi-Soós Anita ismertette: a kezdeményezés a hazai családszervezetek összefogására épül, több mint 50 szervezet tagjai készülnek hetek óta különböző kézműves portékákkal. A vásár bevételét száz százalékban a koraszülöttekre fordítják, az adományokat a Melletted a helyem egyesület segítségével juttatják célba.

Közölte: a vásárt második alkalommal rendezik meg december 3-án, ezúttal a Millenárison; sztárok, közéleti személyiségek is melléjük álltak, színpadi és gyerekprogramok is lesznek.

A műsorban Nádor Csabát, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Perinatális Intenzív Centrumának (MH EK PIC) vezetőjét arról kérdezték, hogy ultrahangkészüléket vásárol a Honvédelmi Minisztérium a centrumnak. Nádor Csaba elmondta: nagyjából 220-240 koraszülöttet gondoznak a kórházban, közülük nyolcvan baba tömege a másfél kilogrammot sem éri el.

Közölte: az új ultrahangkészülékkel lehetővé válik, hogy kardiológiai betegséggel, szívfejlődési rendellenességgel született gyermekeket is nagyon jól
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 22:04
Üzenet - Angeltől
2015/11/16 10:15:45
Életed az életed A célzás az áldásokra, nem a szerencsétlenségekre összpontosít, az erődre, nem a gyengeségeire összpontosít. Légy magad, és ne várja meg a többiek jóváhagyását. De ami a legfontosabb, pozitív és alázatos gondolkodásmód legyen, függetlenül attól, hogy milyen helyzetben vagy. Számolja áldásait, ne a problémáidat, és fel fogod képzelni, milyen szép az életed valójában.

Az idő olyan, mint egy folyó ... Kétszer nem tudsz ugyanazt a vizet megérinteni, mert az áthaladt áramlás soha többé nem fog átmenni ..
Élvezze élete pillanatát! ....... Várjon napot ... Maradjon biztonságban .... Angyal Áldás és szerelem
... Te vagy a szerelem ....

2015/11/16 10:15:45
Életed az életed A célzás az áldásokra, nem a szerencsétlenségekre összpontosít, az erődre, nem a gyengeségeire összpontosít. Légy magad, és ne várja meg a többiek jóváhagyását. De ami a legfontosabb, pozitív és alázatos gondolkodásmód legyen, függetlenül attól,
lovaszmarika, 2017. november 17. péntek, 21:59
Horváth Ilon: Jó tanácsok
Jó tanácsok
/népi bölcsességeink szerint/

Ez van,ezt kell szeretni,
de jobb félni,mint megijedni.

Amit főztél,edd is meg,
de gyáva népnek nincs hazája.

Három a magyar igazság,
de ahány ház,annyi szokás.

Ki tudja,mit hoz a holnap,
de az idő eljár,senkire nem vár.

Minden úgy van jól,ahogy van,
de üres kamrának bolond a gazdasszonya.

Amelyik kutya ugat,az nem harap,
de egyik kutya,másik eb.

Éhes disznó makkal álmodik,
de köti az ebet a karóhoz.

Lyukat beszél a hasába,
de ma nekem,holnap neked.

Meghalt Mátyás,oda az igazság,
de ami nem megy,nem kell erőltetni.

Jó munkához idő kell,
de munka után édes a pihenés.

Ami elmúlt,elmúlt,
de az ellenségemnek sem kívánom.

Nem tudja az ember,mire virrad,
de többet ésszel,mint erővel!
hilon, 2017. november 17. péntek, 21:45
Megkezdődött A zene éjszakája Budapesten
Rossini, Csajkovszkij, Bizet, Debussy, Bartók, Strauss, Gershwin, Piazzolla és Joplin műveiből hallhat ízelítőt az Ellátóházban, a Jelen Bisztróban, a Kazimírban, a Kék Ló Budapestben, a Magvető Caféban, a Mazel Tovban, a Szimpla Kertben és a Tesla Budapest Klubban.

Az érdeklődők olyan belvárosi helyszíneken - klubokban, kávéházakban, kocsmákban és pubokban - élvezhetik a klasszikus zenét, ahol máskor ilyen produkciókkal nem találkozhatnak. A rendhagyó programsorozat célja, hogy kötetlen formában minél többen kerüljenek közelebb a klasszikus zenéhez és Budapesthez. A zene éjszakája másik célja, hogy a hivatásos zenészek mellett amatőr formációk is bemutatkozási lehetőséget kapjanak.

A szervezők ezért pályázatot hirdettek amatőr komolyzenei kamaraegyüttesek és kamarakórusok számára, akik A zene éjszakája programján való részvételhez egy 30 perces produkcióval jelentkezhettek.

A programot első alkalommal rendezi a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar, valamint a Budapesti
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 21:34
Milyen házi praktikákat alkalmazol a megfázás elkerülésére kezelésére ? ?
télen pedig vastag katonai kabát. Ormótlan, nem divatos, de elképesztően hatékony. A divatos felöltők, zakók kb. semmit nem védenek a hideg ellen, de gyakran még a (mű)bőrkabát sem elég. Ha meg műszálas cuccot veszel fel, az olyan mintha táblát akasztanál magadra: GYERTEK, BACIK, ITT VAGYOK! SZVSZ a gyapjú, a zsávoly és a kötött cuccok tudnak legjobban szigetelni. Igaz, a vakarózás kicsit nehézzé válik benne, de hát...dugni és szűznek is maradni...na AZ nehéz lesz...
Érdemes lehet még a szokásosnál több C-vitamint falni, bár erről mái napig nincs bebizonyítva, hogy megelőzhető lenne vele a megfázás, persze a placebó-hatás nem elhanyagolható :D :D :D

Kezelés: Ha már megkaptad, és érzed, hogy baj lesz, még el lehet fojtani csírájában a dolgot (többnyire azzal kezdődik, hogy az embernek gyakran kell krákognia, de amúgy jól megvan). Forró kamilla- és hársfatea aranyat ér ilyenkor, napi 4-5 bögrét köll meginni. Mentholos cukorka szintén faja módszer, elsősorban ugye a Negró, de a Mentosz Strong
szensavasutlezaras, 2017. november 17. péntek, 21:09
Nemzeti konzultáció - Cser-Palkovics: magunk döntsük el, kikkel éljünk együtt
kerül sor.

Ebben a kérdésben nem csak Magyarországon kellene meghallgatni az emberek véleményét, az unió minden tagállama akkor tenné helyesen, ha ugyanígy kérdésekkel fordulna a saját polgáraihoz - tette hozzá.

Nem akarunk bevándorlóország lenni, ezért úgy gondoljuk, hogy Magyarországot meg kell védeni a "Soros-tervtől", de Soros György elképzeléseit nagyon sokan támogatják az Európai Unió vezető politikusai közül is - hívta fel a figyelmet a polgármester.

Mint mondta, felmérések szerint több tízmillió bevándorló indulhat el szülőföldjéről a következő években, ami nagyon komoly kihívást jelentene az uniónak és tagállamainak egyaránt.

Beszélt arról is: a hazai baloldal és a Jobbik is azt jelzi megszólalásaiban, hogy nem ért egyet a határvédelmi intézkedésekkel, és a tekintetben sem támogatják a kormányt, hogy ne legyen kvóta.

Cser-Palkovics András a "Soros-tervnek" azt a pontját is ismertette, hogy 9 millió forint körüli segély járjon egy bevándorlónak. Ennek fedezetére pedig Soros
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 21:04
Zaklatási ügyek - A svéd zeneipar kétezer női szereplője ítélte el petícióban a munkahelyi zaklatást
A Dagens Nyheter című svéd napilapban pénteken megjelent írás 1993 aláírója között van Zara Larsson, Robyn, a First Aid Kit és az Icona Pop is - írja a The Local című svéd hírportál.

A kezdeményezés egy több mint háromezer női tagot számláló zárt Facebook-csoportból nőtte ki magát, ahol a nők megosztották azokat a szexuális zaklatással és erőszakkal kapcsolatos élményeiket, amelyeket a munkájuk során tapasztaltak meg.

A petíció szövegének megfogalmazói szerint a leírt incidensek "mindennaposak", és a zeneiparban dolgozó nőknek olyan megküzdési stratégiákat kell kidolgozniuk, mint a csak nők által használható helyiségek kialakítása.

Mint fogalmaznak: "a zeneiparban nincs megállás, és az ember munkahelye gyakran bizonytalan, ideiglenes. Az, hogy előzékeny légy és ne csapj nagy hűhót semmi miatt, különösen fontos ahhoz, hogy nehogy lecseréljenek. Emiatt válnak a nők a zeneiparban a hatalomfitogtatás célpontjaivá, ami gyakran a szexuális zaklatás valamilyen formájában valósul meg".

A
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 19:53
Szent Márton-díjban részesült a Rákóczi Szövetség elnöke
Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát méltatásában azt mondta, hogy Halzl József elvülhetetlen érdemeket szerzett a határon túli magyarság szolgálatában.

A díjat a főapátság, a Herendi Porcelánmanufaktúra és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok 2001-ben alapította. Olyan személyiségnek adományozzák Szent Márton napja alkalmából, aki az előző évben, években a legtöbbet tette a valamikori Pannónia területén lévő kulturális és turisztikai, valamint térségfejlesztő programok megvalósításáért, hozzájárulva ezzel a nemzeti örökség és a kulturális értékek megismertetéséhez és megőrzéséhez.

Várszegi Asztrik úgy fogalmazott, Halzl József a mérnöki munkája során is mindig azt tekintette sikernek, aminek kézzelfogható és hatékony eredménye volt. Talán ez a szemlélet is segítette és segíti a Rákóczi Szövetségben, hogy "ne a beszéd, hanem a tettek számítsanak" - fűzte hozzá.

A főapát a díjazottat méltatva kiemelte, hogy a gyakorlat, a szervezés mestere, de szellemi és lelki vonásai is figyelmet érdemelnek. A
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 19:33
2017. november 17., pénteki Napiszöveg
mértékére, amely a Krisztus teljessége
szerint való"(Efézus 4:13NW).
Az efézusi gyülekezet már jó pár éve működött,
amikor Pál levelet írt az ottani
keresztényeknek. A gyülekezet tagjai
közül sokan már tapasztalt, érett
keresztények voltak, másoknak viszont
még törekedniük kellett az érettségre.
Ma is hasonló a helyzet Jehova Tanúi
gyülekezeteiben. Sokan már évek óta
szolgálják Jehovát, és érettségre
tettek szert. De mivel évről évre
több ezren keresztelkednek meg,
és csatlakoznak hozzánk, sokaknak
még törekedniük kell az érettségre.
És neked? (Kolosszé 2:6, 7NW Így hát, amint elfogadtátok Krisztus Jézust,
az Urat, úgy továbbra is járjatok vele egységben,7meggyökerezve és épülve
őbenne, és szilárddá válva a hitben - mint ahogy tanítottak benneteket -,
túláradóan a hittől hálaadásban.).
w15 9/15
charlotteani, 2017. november 17. péntek, 19:29
Létrejön a varsói gettó múzeuma
Az új múzeum annak a gyermekkórháznak a helyszínén fog állni, amely a gettó területén a második világháború első éveiben működött. Az előkészítő munkák két hónapja megkezdődtek - közölte a miniszterelnök-helyettes.

A németek 1940-ben hozták létre a varsói gettót, ahol 1943. április 19-én felkelés tört ki. Az egy hónapig tartó felkelés alatt a városnegyed mintegy 70 ezer lakója közül 14 ezren haltak meg, a többieket a németek haláltáborokba vitték, a gettót földig rombolták.

Az új múzeum létesítésében résztvevő, idén 70 éves varsói Zsidóságtörténeti Intézetben éppen e héten nyitották meg a gettóbeli életet és a náci bűntetteket dokumentáló úgynevezett Ringelblum-archívum eredeti anyagait bemutató állandó kiállítást. Az archívumot a gettóban élő zsidó tudósok konspirációs csoportja gyűjtötte össze, több mint 35 ezer lapnyi anyagot tartalmaz, 1999-ben az UNESCO A világ emlékezete című listájára is felkerült.

A varsói gettó szívében 2014 októberében már átadták a Lengyel Zsidóság Történeti
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 19:03
Kisfalusi M. Klavéria kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat
Az MKKP MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Kisfalusi M. Klavéria minden lehetséges eszközzel több mint hét évtizeden át szolgálta egyházát és embertársait. Szeretetszolgálata a Rakaca-völgyben közismert volt, ezzel hívő nemzedékeket és hátrányos helyzetű családokat egyaránt rendszeresen segített. Aktív szolgálatából visszavonulva tizedik évtizedében már teljesen az imádságnak szenteli napjait - írták.

Kisfalusi M. Klavéria 1924-ben született Viszlón görögkatolikus nagycsalád tagjaként. A Kalocsai Iskolanővérek rendjéhez 1949-ben csatlakozott, majd 1950-ben kitoloncolták és hazaérkezett Viszlóra. A szomszéd településen lévő parókiára ment, hogy ott szolgáljon a rakacai egyházközségben, ahonnan a rend titkos találkozóira havonta járt Budapestre. 1953-ban tett titokban örökfogadalmat. Miután bátyja, Kisfalusi János került Rakacára parókusnak, folytatta mellette a karitatív munkát

Titokban tartott hittanórát a gyerekeknek, tanította őket keresztet vetni, imádkozni és görögkatolikus módon
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 19:03
A Volkswagen több mint 34 milliárd eurós fejlesztési programot indít
A társaság közleménye szerint Matthias Müller vezérigazgató a felügyelőbizottság ülésén hangsúlyozta, hogy "éppen most találják fel újra az autót", ezért a 2018-2022-es időszakban több mint 34 milliárd eurót fordítanak az elektromobilitás, az autonóm vezetési technológiák, az új típusú közlekedési szolgáltatások és a digitalizáció területére.

A fejlesztéseket az "aktuális technológiák" elhanyagolása nélkül kell végrehajtani, "mert a belátható időben még ezekkel keresünk pénzt" - tette hozzá Matthias Müller.

Kiemelte, hogy a következő években az egész autóipar alapvetően átalakul, ami "nagy lehetőségeket kínál, de hatalmas erőfeszítéseket is követel". Ezért a VW átfogó offenzívát indít. Ennek révén 2025-re nagyjából minden negyedik gyártmánya elektromos meghajtású lesz, és 2030-ig eléri, hogy a csoport valamennyi - nagyjából 300 - modelljének legyen legalább egy elektromos változata. Ezt a cél szolgálja a társaság történetének egyik legnagyobb szabású beszerzési programja is, amely több mint 50
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 18:44
1/19047
Képek, videók
koraszulott1640.jpg
idgie1975
2009. augusztus 18. kedd, 20:09
Koraszülött
jegypezntaros
2008. szeptember 21. vasárnap, 20:46
Szent János Koraszülott o
grafikak
2006. november 12. vasárnap, 19:54
Somogyi Lné
irmus
2017. augusztus 07. hétfő, 08:40
SZKV-Somogyi u..jpg
agica2004
2017. augusztus 06. vasárnap, 14:34
Somogyi Lolinak 01.jpg
chillik
2017. július 26. szerda, 05:24
Somogyi Lolinak 02.jpg
chillik
2017. július 26. szerda, 05:24
SZKV.Somogyi tp.vá..png
agica2004
2017. április 04. kedd, 21:45
SzKV.Somogyi u. VÁ..png
agica2004
2017. április 04. kedd, 21:44
SZKV-Somogyi tp.felé.png
agica2004
2017. április 04. kedd, 21:40
somogyi nusi.png
chillik
2017. április 04. kedd, 06:23
SzKV- 756 psz. Somogyi u.
agica2004
2017. február 28. kedd, 16:23
Szeged Somogyi u-Fekete h
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:30
Címkék
Rákóczi Szövetség, vizet megérinteni, zeneiparban dolgozó, Nádor Csaba, Honvédelmi Minisztérium, karitatív munkát, világ emlékezete, műsorban Nádor, zeneiparban nincs, autonóm vezetési, Zara Larsson, koraszülöttekre fordítják, rendhagyó programsorozat, Angyal Áldás, tettek számítsanak, efézusi gyülekezet,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.