Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 06:59 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Abbász: a palesztinok megszakítják kapcsolataikat Izraellel
A ciszjordániai Rámalláhban tartott sajtótájékoztatóján a Palesztin Hatóság elnöke elmondta, nem veszik fel a kapcsolatokat mindaddig, amíg Izrael vissza nem vonja az új szabályokat.

Jeruzsálemben és a megszállt területen három palesztin vesztette életét pénteken a biztonsági kapuk miatt kialakult feszült helyzetben. A Mecsetek terén a rendvédelmi erők és a palesztinok közötti összecsapásokban mintegy kétszázan sebesültek meg.

"Bejelentem, minden szinten felfüggesztek minden kapcsolatot a megszálló állammal az Izrael által a palesztin nép ellen elkövetett cselekményekért, különösen azért, amit Jeruzsálemben az al-Akszánál mecsetnél tettek, ahová fémdetektoros kapukat telepítettek abból a célból, hogy a mecset feletti uralmukat gyakorolják, és megosszák térben és időben" - mondta Mahmúd Abbász a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint.

Abbász a belső ellentétek felszámolására és egységre szólította fel a radikális iszlamista Hamász szervezetet és az összes palesztin frakciót.
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 23:24
Vizes vb - A tömegközlekedési eszközök igénybe vételére buzdítják a szurkolókat
Palotája és a Műegyetem rakpartoktól 9.30 és 22.30 óra között indulnak a járatok. A belváros mentén közlekedő hajók a Vigadó térről indulnak, érintik a Batthyány teret, a Margitszigetet és a Duna Arénát. A hajók a vb-re szóló belépőjegy felmutatásával ingyenesen használhatók. A Vigadótól az első hajó 8 órakor indul és 40 perc alatt éri el a Duna Arénát. A hajók húszpercenként közlekednek. A Duna Arénától az utolsó hajó 23.30-kor indul a belváros felé.

Az autóval érkező látogatóknak azt javasolják, a város több pontján kialakított vb-parkolókat használják, melyeket vb-jegy felmutatásával ingyenesen vehetnek igénybe. A Művészetek Palotájánál 250, a Műegyetem rakparton 150, a Duna Plázánál 700 parkoló biztosított. Ezekről a helyekről ingyenes hajó- illetve buszjáratok szállítják a belépővel rendelkező látogatókat a versenyhelyszínekre.

A kerékpárral érkezőket 480 kerékpártároló segíti a Duna Arénánál. Az egyéb tömegközlekedési eszközt használó szurkolóknak sűrített metró- és villamosforgalom
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 22:14
Az élő akt-installációk mestere
Spencer Tunick amerikai fotós munkái rendszerint kimeríthetetlen témát nyújtanak a sajtónak, kiállításai mindíg nagy visszhangot keltenek. Tunick nagyvárosokban készíti hatalmas méretű fotóit többszáz vagy ezer statiszta részvételével akik meztelenül hömpölygnek az utcákon apokaliptikus hangulatot teremtve.

1999-2009: Basel, Genf, Bécs, Lisszabon, Santa Fe, Montreal, London, Melbourne, Róma, Santiago, Sao Paolo, Helsinki, Barcelona, Buffalo, New York, Cleveland, Brugge, Lyon, Newcastle, Düsseldorf, Caracas, San Sebastian, Florida, Amszterdam, Bécs, a svájci Alpok, Dublin és Cork városa s idén, immár sokadszor: Mexico City - íme, egy amerikai sztár művész lármás botrányokkal kísért sikersorozatának főbb stációi.

Spencer Tunick "nudista vándorcirkusza" az új évezred kihívó fenoménjeként éppen tíz éve indult világhódító útjára, s azóta számos profi és amatőr követőre találva az öt földrészt (+ az Antarktiszt) többször is bejárta. A negyvenkét éves New York-i fotográfus eddig 75 élő
schuro, 2017. július 21. péntek, 22:02
Vizes vb - Kettős kínai siker női 3 méteren
A szám címvédője és olimpiai bajnoka, Si Ting-mao óriási fölénnyel nyert a Duna Arénában, a döntő öt sorozatából négyszer az ő ugrását értékelték a legjobbnak a pontozók. A 25 éves sportoló összességében a hatodik világbajnoki aranyérmének örülhetett, a magyar fővárosban pedig a másodiknak. Ezt megelőzően hétfőn szinkronműugrásban végzett az élen.

Mögötte több mint húszpontos hátránnyal honfitársa, Vang Han lett a második, míg harmadikként a kanadai Jennifer Abel zárt.

Eredmények (a vb honlapjáról):

műugrás, női 3 m, világbajnok:

------------------------------ Si Ting-mao (Kína) 383,50 pont2. Vang Han (Kína) 359,403. Jennifer Abel (Kanada) 351,55
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 20:03
Kövér: Zalakaros a magyar élni akarás egyik példája
Az Országgyűlés elnöke a település várossá nyilvánításának huszadik évfordulójához kapcsolódó ünnepi rendezvényen azt mondta: Zalakaros, "a hadak útján fekvő település" több mint hét évszázados dokumentált története során három alkalommal gyakorlatilag megsemmisült. "Sújtotta emésztő tűzvész és sorvasztotta a politika méltánytalansága, s mindennek hatására sokszor elmerülni látszott a történelem hullámsírjaiban".

Kossuth Lajost idézve Kövér László ugyanakkor hozzátette: "a haza örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz", Zalakaros pedig "a magyar haza azon darabja, amely lehetett, s lett", mert a zalakarosiak nem felejtették el a kötelességüket.

Zalakaros "a bizonyosságát jelenti annak, hogy a magyar emberek akaratából, hitéből és munkájából a legnehezebb körülmények között is mindig megszülethet az, amit az ellenérdekelt erők vagy a kedvezőtlen történelmi idők pusztulásra szánnak". A zalakarosi föld gyomrában a korábbi évszázadok
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 19:43
Alkalmazás
győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét. És láték a királyiszék és a négy lelkes állat között és a Vének között egy Bárányt állani, mint egy megölöttet.

I.E tanítás segítségével megérthetjük, miért van Krisztusnak olyan sokféle megnevezése a Bibliában, és miért ábrázolják olyan sokféle módon. Fontos, hogy kifejezésre jusson és láthatóvá váljon a benne összekapcsolódó és egyesülő kiválóságok sokfélesége. Az Ézs 9,6-ban több elnevezés is együtt szerepel: ,,Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!" Csodálatosan kifejezi ez az ige a különböző kiválóságok összekapcsolódását: egy és ugyanaz a személy lehet Fiú, aki született és adatott, és ugyanakkor kezdet és vég nélküli Atya; Gyermek, akit mégis csodálatosnak, tanácsosnak és erős Istennek neveznek. Joggal
kalmanpiroska, 2017. július 21. péntek, 17:01
Sashoz
Nagy Imre

Sashoz

Te fent lebegsz szabad madár,
Nem szédít távol messziség,
Láng nézteidnek tártan áll,
Nap, hold, csillag, 's rejtélyes ég.
Ah! vajha szállhatnék veled
Én is boldog királyi sas!
De nem lehet, bár engemet
Láncz nem tart, nem nyom vissza vas.
'S bár nem tart fogva vasbilincs,
Bár még szabad lábom kezem:
Még is rab és fogoly vagyok,
Sorsom fogolyként könyezem.
De nem, könyezni nem tudok,
Szememben nem könyű ragyog,
Szívem' vég lobbanása az,
Melly ellángzott, 's hamvadni fog.
Lesz kor, midőn nem körzi kény
Sok ezrek lelkét 's lelkemet, -
E' néma vágy, magos remény
Gyúlasztá lángra keblemet.
De hajh! csak szállj ég' vándora,
Csak szállj tovább királyi sas!
Nem, óh! nem szállhatok veled,
Bilincsem több, mint durva vas.
evavicus, 2017. július 21. péntek, 16:50
Közös genetikai gyökerei vannak az ember és a kutyák túlzott barátságosságának
mintáinak vizsgálatával az amerikai kutatók fontos genetikai tényezőt fedeztek fel, amely a kutyák barátságos viselkedését magyarázza, ugyanez a gén játszik szerepet egy ritka rendellenességben, a Williams-szindrómában.

A betegség által érintett emberek túlságosan nyitott személyiségek, igen barátságos lények, akiknek jellegzetessége a manószerű arc, a széles homlok, a lapos orca, széles ajkak, kicsi fogak. A szindróma szív-és érrendszeri, veseműködési és anyagcserezavarokat okoz. A Williams-szindrómások többségének hiányzik bizonyos genetikai anyaga az egyik 7. kromoszómán, köztük az a gén, amelyik az elasztin nevű fehérjét kódolja.

A kutyák és a Williams-szindrómások közötti kapcsolat első jeleire 2010-ben figyelt fel Bridgett vonHoldt és kutatócsoportja, amikor 226 farkast és 912 kutyát vizsgáltak, kutatva azokat a kutyákra jellemző genetikai jellegzetességeket, amelyek a háziasítás során alakulhattak ki.

Egy gént, a WBSCR17 jelűt találták fontosnak a kutyák evolúciójában. A genom ezen
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 16:33
A hosszú élet titka
fordítanak rá kellő figyelmet. Pedig elősegíti
a szívbetegségek kialakulását, a cukorbetegséget és egyes rákos
megbetegedéseket is.

9. Legyél a részletek embere

Az egyik legjobb előrejelzője a hosszú élettartamnak, ha lelkiismeretes az
ember - állítja dr. Howard Friedman, amerikai pszichológus. Eredményei
szerint azok az emberek, akik óvatosak a pénzügyekkel, megfontoltak,
figyelnek a részletekre, tovább élnek.
Úgy látja, hogy a lelkiismeretes emberek több szerotonint termelnek az
agyukban, ami jó érzést kelt, ezáltal kevesebbet esznek és jobbat is
alszanak.

10. Tarts kisállatot

Akiknek van házi kedvencük, azok kevésbé stresszesek, kevésbé depressziósak
és tovább élnek a kutatások szerint. A kisállatoknak nyugtató hatása is van,
csökkentik a szívroham kockázatát. 

11. Ne tedd a gyümölcsöt a hűtőbe

Azt hihetnénk, hogy ha betesszük a hűtőbe a gyümölcsöt, akkor tovább
lovaszmarika, 2017. július 21. péntek, 15:18
Beszáll az EBRD a Budapest Airport pénzügyi átalakítási programjába
A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának finanszírozására 1991-ben létrehozott londoni pénzintézet pénteki ismertetése szerint a hozzájárulás egy összesen 1,32 milliárd euróig terjedő finanszírozási csomag része, amelynek célja a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető vállalat 2019, illetve 2020 végéig esedékessé váló jelenlegi kötelezettség-portfoliójának módosítása és lejárati struktúrájának meghosszabbítása.

Az EBRD londoni székhelyén közölték, hogy a bank előre sorolt - szenior - kötvény kibocsátásával kapcsolódik be százmillió euró erejéig a Budapest Airport pénzügyi átstrukturálási programjába.

Sue Barrett, az EBRD közlekedésfejlesztési programokért felelős igazgatója a programot ismertetve kijelentette: a pénzügyi csomag az EBRD szándéka szerint serkenteni fogja az új tőkepiaci struktúrák meghonosítását a kifejlett infrastrukturális fejlesztési programok számára, emellett fejleszti az állami és a magánszektorbeli szereplők együttműködésére
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 15:12
Vizes vb - Olasz Anna ötödik, Gyurta Gergely hatodik 25 kilométeren
van Rouwendaal állt az élen, Olasz az ötödik, Sömenek tizedik volt a 11 fős élbolyban. Öt kör után, a táv felét elhagyva összerázódott a mezőny, a magyarok nyolcmásodperces hátránnyal a 11., illetve a 13. pozíciót foglalták el.

Nagyjából 18 kilométert tett meg a férfimezőny, amikor az élboly tagjai - köztük a magyarok - utolérték a nőket, amelyben Olasz az elsők között, Sömenek a középmezőnyben tempózott.

Olaszt sárga zászlóval figyelmeztették a versenybírók a vegyes boly kialakulásakor. Sömenek több mint másfél percre leszakadt a női élmezőnytől, ám Olasz negyedeikként haladt a hetedik kör végén. A férfi éllovashoz képest tíz másodpercen belül ott volt a két magyar is, ám nem sokkal később a tíz kilométeren ötödik, öt kilométeren hetedik Rasovszky feladta a viadalt.

"Belekeveredtem egy bunyóba, mindenhol ütöttek, a rosszabb helyeken is, és úgy éreztem, hogy így nem tudom folytatni. Nagyon sajnálom, hogy fel kellett adnom" - mondta az M4 Sportnak a magyar úszó.

Gyurta az utolsó körre
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 15:02
Spiegel: kartellgyanúba kerültek a legnagyobb német autógyártók
A német hírmagazin szombati számában megjelenő beszámolóból előzetesen ismertetett részletek szerint a súlyos versenyjogsértésről a VW adott át információkat a hatóságoknak "egyfajta önfeljelentés" formájában.

A VW szerint a cégek a kilencvenes évek óta több mint 60 munkacsoportban, 200-nál is több munkatárs részvételével egyeztettek titokban technológiai és beszállítói ügyekről, és a gyártási költségekről.

Az egyeztetések célja a verseny kiiktatása volt - írta a Der Spiegel, hozzátéve, hogy az "ötök körének" esete lehet a német gazdaság történetének egyik legnagyobb szabású kartellezési ügye.

A gyártók egyeztettek a többi között arról, hogy mekkora önálló tartályrendszer szükséges a dízelmotorral szerelt kocsiknál a kipufogógáz tisztítását szolgáló AdBlue adalékanyag használatához. A nagy tartály drága, ezért inkább abban állapodtak meg, hogy kisebb tárolórendszerrelszerelik a dízelautókat, így viszont nem lehetett elegendő AbBlue-t hozzáadni az üzemanyaghoz.

Ez a titkos, jogsértő
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 15:02
1/18583
Képek, videók
árnyékolást megszakítani
raczandris
2009. március 03. kedd, 02:56
halott palesztin gyerek
yoozsee
2013. április 15. hétfő, 01:06
palesztina imádkozó hivők
lacipecsenye
2012. augusztus 14. kedd, 10:43
_Veled vagyunk Palesztina
furaila
2009. január 11. vasárnap, 12:33
Eilat - Izrael
dandej
2017. június 13. kedd, 13:15
izraeli zászló 002.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:13
izraeli zászló 001.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:12
Izraelben.png
sz719eszter
2016. augusztus 21. vasárnap, 16:07
Izraeli ölyv fiókák 2016-
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 19:15
Izraeli ölyv fiókák 2016
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 19:15
Izraeli ölyvek 2016-04-1
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 19:14
Izraeli kerecsen fiókák 2
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 18:06
Izraeli kerecsen fiókák
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 18:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.