Regisztráció  Belépés
2017. június 23. péntek | 25. hét | 174. nap | 00:09 | Zoltán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EU-csúcs - Brit források: a kilépés után is maradhatnak az Egyesült Királyságban élő uniós polgárok
May az uniós állam- és kormányfők munkavacsoráján ismertette kormánya elképzeléseit az állampolgári jogokról, és kijelentette, hogy egyetlen uniós állampolgárnak sem kell majd a kilépéskor elhagynia az Egyesült Királyságot - tájékoztatott egy névtelenséget kérő illetékes.

A javaslatot sajtóhírek szerint hétfőn fogják részletesen ismertetni, annyi azonban kiszivárgott, hogy azok, akik egy meghatározott időpontban már legkevesebb öt éve a szigetországban élnek, úgynevezett "letelepedett státust" kapnának, amelynek értelmében azonos jogaik lennének az oktatás, az egészségügy, a jóléti juttatások és a nyugdíjak terén, mint a brit állampolgároknak.

Azok, akiknek ebben az időpontban még nem lesz meg az öt évük, maradhatnának annak eléréséig. A később, de még a kiválás előtt érkezők egyfajta, legfeljebb kétéves türelmi időt kapnának, hogy rendezzékstátusukat.

Theresa May állítólag nem határozta meg ezt az időpontot, mindössze annyit mondott, hogy az legkorábban a brit kilépési szándék hivatalos
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 23:54
Urantia - Az Írások Hiteléül
legmagasabb rendű emberi fogalmakat. Új fogalmakra vonatkozóan csak abban a végső esetben tehetünk kinyilatkoztatást, ha a bemutatandó fogalomra az emberi elme még nem alkotott megfelelő kifejezést.

(17.1) 0:12.12 Az isteni igazság egymást követő bolygói kinyilatkoztatásai a bolygói tudás új és teljesebb rendszerezésének részeként mindig a szellemi értékek legfejlettebb fogalmait foglalják magukba. Így az Istenről és a világegyetemi társairól szóló eme beszámolók készítése során ezen írások alapjául több mint ezer, a szellemi értékeknek és a mindenséggel kapcsolatos jelentéstartalmaknak a bolygón valaha létezett legmagasabb rendű és legfejlettebb ismeretanyagát felölelő emberi fogalmat választottunk. Ahol a múlt és a jelen Istent ismerő halandóitól összegyűjtött emberi fogalmak alkalmatlanok az igazság olyan bemutatására, amiként azt tisztünk kinyilatkoztatni, ott habozás nélkül kiegészítéseket teszünk, melynek érdekében felhasználjuk a paradicsomi Istenségek és az ő érzékfeletti honos
eposz, 2017. június 22. csütörtök, 23:27
Nincs Cím
Egy hirtelen ötletből mi meg nem születik?
Hazafelé vettük vasárnap az irányt és eszembe jutott milyen keveset tudok idén lemenni orgonálni, nincs aki helyettesítsen mostanában. Arra a gondoltra jutottam, hogy valamelyik gyermekem , talán, majd a fiam mondta, ő szívesen tanulna orgonálni. Nagyot néztem, és azonnal beszéltem a lelkész úrral, hiszen tudom, hogy nyáron Fóton van egy kántorképző, és mint kiderült, indul több is , és és és ....nem késtünk le, sőt! Ma vittem az én drága fiamat, féltem ott hagyni ennyi időre, de amikor megérkeztünk, és beszéltem a gondnokkal, és körbe sétálhattunk az épületben, teljesen megnyugodtam. Hihetetlen milyen nyugalom, szeretet és béke lebegi körül a helyet. Nyugodt lett a szívem. Este tudtam vele beszélni, és olyan boldog volt, csak meleg van. Szegénykém, de már harmóniumon tanul, és nyomatják a szolfézst, és még sok olyan dologgal fog találkozni, amit én is úgy imádtam, mint a karvezetés, hangképzés és társaik.
Hihetetlen, hogy egy kósza gondolat mit nem hoz
dundulino, 2017. június 22. csütörtök, 22:27
Szent Charbel: A szív csendje című Libanoni film
idő 103 perc Videó Sajnos nincsen videó.A youtube oldalon törölve lett.
Szent Charbel maronita szerzetes, Kelet nagy misztikus szentje (akit VI. Pál pápa 1968-ban boldoggá, majd 1977-ben szentté avatott) 1828 és 1898 között élt Libanonban. Évekkel halálát követően sírját árvíz öntötte el, a mocsár felszínén lebegő holttestét pedig sértetlen állapotban találták meg. Karjai a mellkasán összefonva nyugodtak, kezében kereszt volt, míg bordájából vízzel elegyedett vér szivárgott. A holttest több mint ötven éven át verejtékezett. A rózsaszín folyadék átütött Szent Charbel ruháján, amelyet gyakorta kellett cserélni. Végül átszivárgott a koporsó falán is, később pedig, amikor a testet kriptába zárták, annak fala is ontotta a szent folyamatosan kiáradó vérét. A titokzatos vérszaporodás előtt az esetet vizsgáló orvosok értetlenül álltak. Charbel atya sírjához zarándokok tömegei indultak meg, a nyughelynél pedig számos imameghallgatás és csodás gyógyulás történt.
A filmet mindazoknak ajánljuk,
maroka, 2017. június 22. csütörtök, 22:19
Kívánok Békét, csendet, mely elűz vihart, Szent erőt
Kívánok

Békét, csendet, mely elűz vihart,
Szent erőt, mely próba közt kitart,
Érző szívet, mely enyhít nyomort,
S mély alázattal porig hajolt,
Örömöt, mely napsugárként
Tud gondfelhők között is szórni fényt.
Bátorságot, mely meg nem remeg,
S kész odaadni kincset, életet,
Szívet, mely a bűnöst szereti,
Gyengeségét, vétkét elfeledi,
És hitet, mely mint a sas madár
Fölfelé tart és az égbe száll,
Melynek nincs nehéz, nincs "nem lehet"
Ezt kívánom! S kell-e több neked?

Vántsa Zoltán
koszegimarika, 2017. június 22. csütörtök, 22:18
Négy év szemete a fotósorozaton.
Egy lille-i fotós, Antoine Repessé még 2011-ben úgy döntött, hogy nem dobja ki a nála felgyülemlő újrahasznosítható szemetet. Négy év alatt gigászi mennyiségű hulladék halmozódott fel nála: a Bored Panda szerint többek között 1600 tejesdoboz, 4800 vécépapír-guriga és mintegy 800 kilogramm újságpapír alkotott egy 70 köbméteres szeméthalmot. Ekkor úgy döntött, hogy fotósorozatot készít, mellyel azt mutatja be, hogy mennyi hulladék is keletkezik az ember környezetében. Mint mondta: rengetegszer hallani számszerűsítve, hogy hol mennyi hulladék termelődött, de meggyőződése, hogy egyetlen fotóval nagyobb hatást lehet elérni, mint szöveggel. Ezek a képek születtek
schuro, 2017. június 22. csütörtök, 22:17
G20 - Elkezdődött a hamburgi rendőrség történetének legnagyobb művelete, a G20-csúcs biztosítása
A több mint 15 ezer rendőr részvételével zajló műveletet azért kellett bő két héttel a július 7-én kezdődő kétnapos tanácskozás előtt elkezdeni, mert már a következő napokban is számos rendezvényt és tüntetést tartanak a Németország északi részén fekvő nagyvárosban.

Eddig csaknem 30 nagyobb szabású demonstrációt jelentettek be. Szombatra például a rendbontók elzárására létesített ideiglenes fogdához (GeSa) hirdetett tüntetést a G20-csúcs ellenzőinek egy szervezete. A megmozdulásnak a GeSa go to Hell (Pokolba a fogdával) címet adták.

A rendőrség a "problémás" tüntetések között tartja számon a 400 fő elhelyezésére alkalmas létesítményhez szervezett demonstrációt. A rendezvény biztosítása lesz a csúcstalálkozó zavartalan és békés lebonyolítására kidolgozott intézkedések "főpróbája".

A húszak politikájának bírálói egy úgynevezett tiltakozó tábort is fel akarnak építeni. A tízezer fő befogadására tervezett tábor június 30-tól július 9-ig működne, szervezői politikai rendezvényként jelentették
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 21:44
Heves vihar vonult át Németország északi részén, egy ember meghalt
Az áldozat egy 50 éves férfi, aki a mikrobuszában próbálta átvészelni az óránkénti több mint száz kilométeres sebességű széllel lecsapó vihart az Alsó-Szászország tartományi Uelzen térségében, de a járműre rádőlt egy kicsavarodott fa. Mellette ülő felesége könnyebb sérüléseket szenvedett.

A viharos szél máshol is fákat döntött ki, és megrongált áramvezetékeket. Az ICE nagysebességű vonatok pályahálózatának Hamburgot, Berlint és Hannovert összekötő szakaszain le is állt a közlekedés a leszakadt vezetékek és a sínekre dőlt fák miatt.

A közúti közlekedésben is fennakadások keletkeztek, leginkább Hannovernél és Hamburg térségében, ahol egy tornádót is észleltek. A forgószél viszonylag gyenge volt és nem ért el lakott területet. A berlini nemzetközi repülőtereken több járat jelentős késéssel indult el a heves esővel, jégesővel érkezett vihar miatt.

Az éjszaka északkelet felé elvonuló viharfront véget vetett az első nagyobb nyári hőhullámnak az ország északi és keleti részén. Németország
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 20:14
Alkotmánybíróságon tárgyalják Hitler ausztriai szülőházának kisajátítási ügyét
Az egykori tulajdonos azt nehezményezi, hogy a ház átalakításáról szóló javaslatait nem vették komolyan, ő "semlegesen" szeretné használni az épületet. Úgy vélte, hogy a ház állami kisajátítása nem a megfelelő eszköz arra, hogy megakadályozzák szélsőséges csoportok oda zarándoklását. "Nem egyértelmű, hogy miért a tulajdonos cseréjével gondolták ezt megoldani" - közölte az egykori tulajdonos ügyvédje.

Az alkotmánybíróság határozata néhány hét múlva várható.

Hitler 1889-ben született az osztrák-német határon fekvő kisvárosban. A nagyméretű saroképület, amelyben élete első éveit töltötte, 1938-ig egy helyi család tulajdonában volt. Akkor vásárolta meg a náci diktátor egyik bizalmasa, Martin Bormann. A nácik felújították és "kulturális központot" alakítottak ki benne. A házat 1952-ben vásárolta vissza az eredeti tulajdonos, aki később bérbe adta.

Működött a falai között iskola és bank is, majd 1972-ben az állam bérelte, hogy sérült embereknek alakítson ki otthont benne. Az épület azóta áll
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 20:14
Zöldborsó sztory
Kelet-Kurdisztán vidékén közel 9000 éves borsóleletet is találtak. A borsó valószínűleg Afganisztán, illetve a mai Etiópia területéről jutott el a Földközi-tenger környékére. Az egyik legősibb kultúrnövény, több mint 250 fajtája létezik. Az ókori Egyiptomban, Rómában és Görögországban is fontos táplálék volt a középkorban nagy mennyiségben termesztették, de inkább állati takarmányként használták, a tehén teje jó ízt lesz, ha zöldborsót fogyaszt. Az őseink nem frissen ették a zöldborsót, hanem napon kiszárították, és a belőle készült pürét fogyasztották.
lizawolf, 2017. június 22. csütörtök, 19:35
Szíria - Ankara: török és orosz katonák szavatolnák a fegyvernyugvást Idlíb tartományban
betartását szavatoló Törökország, Oroszország és Irán a május 4-ei asztanai tanácskozáson memorandumot írt alá arról, hogy a civil lakosság védelmére biztonsági övezeteket hoz létre. A Bassár el-Aszad elnök kormányerői és a fegyveres ellenzéket alkotó milíciák területei közé ékelt zónákat a felek Idlíb tartományra, a damaszkuszi elővárosra, valamint Aleppó, Latakia, Hama, Homsz, Deraa és el-Kuneitra tartományok egyes térségeire kiterjedően alakítják ki.

Kalin kifejtette: a Törökországgal határos és több mint egymillió lakosú Idlíb tartományban főként török és orosz, Damaszkusz elővárosában orosz és iráni, Deraa térségében pedig jordániai és amerikai katonák biztosítják majd a helyiek védelmét. Hozzátette ugyanakkor, hogy Ankara, Moszkva és Teherán várhatóan a júliusra tervezett asztanai tanácskozáson fogja véglegesíteni a folyamat részleteit.

A tűzszünettel kapcsolatos kérdésekről folytatott asztanai tanácskozások célja, hogy támogassák a konfliktus politikai rendezéséről szóló genfi
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 19:13
1/18480
Képek, videók
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
Egyesült királyság
bodajne
2010. november 21. vasárnap, 17:42
Egyesült Királyság
bodajne
2010. október 12. kedd, 20:14
Egyesült Királyság
levente500
2009. május 23. szombat, 13:48
egyesült királyság1.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:11
Egyesült Királyság.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:10
Boldogság Királysága.jpg
sz719eszter
2016. június 26. vasárnap, 06:32
Királyság Kapu címer
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 21:07
Vilmos-György - királyság
agica2004
2014. június 16. hétfő, 13:32
királyság.jpg
onallovelemeny
2014. január 19. vasárnap, 20:56
Címkék
Bored Panda, mindenséggel kapcsolatos, javaslatot sajtóhírek, fiam mondta, gondoltra jutottam, belőle készült, épület azóta, holttest több, közúti közlekedésben, Nincs Cím, lille-i fotós, jelen Istent, tűzszünettel kapcsolatos, bemutatandó fogalomra, nácik felújították, kilépés után,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.