Regisztráció  Belépés
2018. július 20. péntek | 29. hét | 201. nap | 16:37 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Szeretet ereje
A Szeretet ereje

Ezer és Egy

Ezer haszontalan mondatnál többet ér egyetlen szó
- mert az önmérséklet nyugalmat ad.
Ezer hiábavaló oldalnál többet ér egyetlen sor
- mert a bölcsesség nyugalmat ad.
Ezer hosszú versnél többet ér egyetlen dal
- mert a szépség nyugalmat ad.
Ezer cikázó gondolatnál többet ér egyetlen szép gondolat
- mert a lelki béke nyugalmat ad.
Ezer dicső harcosnál többet ér az az egy, amelyik képes legyőzni önmagát
- mert az önuralom nyugalmat ad.
Ezer hamis dicsőségnél többet ér egyetlen igaz pillanat
- mert az igazság nyugalmat ad.
Ezer láthatatlan bűnben leélt évnél többet ér egyetlen erényes nap
- mert a tisztesség nyugalmat ad.
Ezer fondorlatos ügyeskedésnél többet ér egyetlen tiszta cselekedet
- mert a becsület nyugalmat ad.
Ezer tudatlanságban telt földi évnél
vorosrozsa66, 2018. július 20. péntek, 16:25
Az ország 7 legszebb arborétuma
Az ország 7 legszebb arborétuma

El vagyunk kényeztetve, ha arborétumokról van szó, ugyanis az ország minden szegletében találunk egyet. Júniusban a legtöbben szentjánosbogár sétára invitálnak. Látogasson arborétumba a hétvégén! Íme, a javaslataink.

Kámoni arborétum

Az egykor önálló faluként létező Kámon ma már Szombathely része, 1860 óta egy csodálatos arborétumot kezdtek kialakítani ezen a területen. Területe 27 hektár, melyen mintegy 3200 fa- és cserjefaj, illetve - fajta található meg. A parkban a jegenyefenyők mellett a gyantáscédrus, a kínai, a mocsárciprus hatalmas példányai láthatók, rózsakertjében több mint félezer fajtát számláló rózsagyűjtemény látható, valamint kaktuszgyűjteménye is az egyik legnagyobb
gabfe, 2018. július 20. péntek, 14:54
A Vörös Oroszlán
élni.", mondta Szepes Mária, és így is lett. A mű első német kiadása már 1947-ben megjelenhetett. 1984-ben, az Amerikában élő Püski Sándor az eredeti kiadás alapján New Yorkban publikálta. Még abban az évben, a Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatában, némileg meghúzva és utószóval kiegészítve, fantasyként ismét, 58 ezer példányban megjelent. (1989-ben jelenhetett meg itthon ismét szabadon.) Az NSZK-ban A Hónap Könyve lett, 1985-ben pedig a Lasswitz-alapítvány versenyén is helyezést ért el. Fordításait több országban is olvashatják.

A könyv alaptémája egy elixír, maga a Prima Materia, amely a halandókat halhatatlanná, vagy legalábbis hosszú életűvé teszi, és a kiválasztottaknak megadja azt a képességet, hogy emlékezzenek előző életeikre, tetteikre.

A könyv első olvasatban egy izgalmas regény, aminek története több évszázadot ível át. Sokak azonban ezoterikus beavatási regényként tekintenek rá.
jupiter21, 2018. július 20. péntek, 04:27
Megtaláltuk az ország legkisebb és legdrágább lakását
Az ország legkisebb lakásában aligha igaz a mondás, hogy sok jó ember kis helyen is elfér.
Ez a Budapesten, a Nyugati térnél lévő garzon ugyanis mindössze 3,5 négyzetméter alapterületű. Két kis beugrót nem számolva akkora, mint egy franciaágy, mégis elfér benne egy konyha, egy nappali, egy fürdőszoba, vécé és egy hálószoba. Igaz, nem szokványos módon, hiszen mindent el kellett helyezni a mindössze 1,6x2 méteres felületen. Kathy Attila (46) ingatlanpiaci vállalkozó találta ki és valósította meg saját kezűleg.Megvásároltam egy 32 négyzetméteres lakást a magasföldszinten, és tartozott hozzá ez a kis helyiség. Eredetileg fürdőszoba és vécé volt, de 6 méterrel távolabb, a folyosó végén. Mivel a belvárosban nagyon értékesek az ingatlanok,
bordat, 2018. július 19. csütörtök, 21:50
139 éve született Móra Ferenc író, újságíró, muzeológus
kiszolgáltatottságának egyik legérzékenyebb ábrázolója volt. Szépprózáját kitűnő mesélőkészség, higgadt humor és az élőbeszédhez közelálló világos stílus jellemzi.

Mint publicista játékosan, ironikus irányban is bátran bírálta a Horthy-korszak társadalmi igazságtalanságait és visszásságait. Ennek adott hangot a Hannibál feltámasztása c. regényében, amely az író életében önállóan nem jelenhetett meg, csak 1955-ben adták ki Szegeden, azonban ez nem az eredeti teljes szöveg volt, hanem cenzúrázott változat, amely több mint 200 változtatást - természetesen nem az író szándékai szerinti változtatást - tartalmazott. 1956-ban Hannibál tanár úr címmel filmre vitték, szintén az akkori hivatalos kultúrpolitikai "irányelveknek" megfelelően.

1905-ben ismerkedett meg Szegeden Pósa Lajossal, aki az ifjúsági irodalom felé fordította érdeklődését.
1905-től Az Én Újságom c. gyermeklapba írt, 1922-ig több, mint ezer írása jelent itt meg. Ifjúsági művei, amelyeknek ihlető anyagát gyermekkori
ronix, 2018. július 19. csütörtök, 20:46
Újra elsőosztályosként
feküdtem mozdulatlanul a hátamon és december végén, mikor hazaengedtek, ráadásul még járni sem tudtam. Hetek teltek el míg újra megtanultam járni, de most már tapogatózva.
A szomszédaim, barátaim ugyanúgy kezeltek mint rég. Együtt játszadoztunk, szaladgáltunk, ipicsapáztunk, mint rég. Aztán egy nap suttogásokból rájöttem, hogy Kolozsvárra fognak vinni. Ott volt iskola a nemlátók számára.
Egyre jobban tudatosult bennem a másság, amikor az osztálytársaim meglátogattak búcsúzásul. Felfogtam, hogy többet nem lesz padtársam Bálint Rózsika és búcsút kell vennem Hajdó Gézától, Péter Attilától, Berkeczi Árpitól, Kláritól, Piroskától, boltos Marikától.
Egy szeptemberi napon búcsút vettem Oroszhegytől, barátaimtól. Elindultunk édesanyámmal az ismeretlenbe. A nővérem megszámolta, hogy 73 pajtásom kísért a buszig. A nővérem bekísért a városig. Innen vonatra szálltunk. Emlékeztem a vonatra még látó koromból. A barátaim még nem is láttak vonatot. Izgalommal telve, de büszkén másztam fel magas lépcsőjén.
suzymama, 2018. július 19. csütörtök, 12:34
Keresztény történet- A Teremtő
interjú
végén a kíváncsi újságírók feltettek egy kérdést:
- Miért hiszi, hogy van Isten?
- Nézzék, nekem számtalan üzemem van. Az egyikben autókat, a másikban
húsdarálót, és sok egyebet gyártunk.

Egy autó 140-150 ezer alkatrészből áll, de előbb 24 mérnököm tervezget,
majd anyagpróbákat végzünk, és csak azután jöhet a gyártás. No de vegyük
csak a húsdarálót. Mindössze 9 alkatrészből áll, és 17 mozdulattal lehet
összeszerelni a futószalagon, mégis egy-egy munkásnak több napon át kell
gyakorolnia ennek módját. Ha nekem ezek után azt állítja valaki, hogy a
több milliárdszor bonyolultabb világegyetem megalkotásához nem kellett a
Teremtő, az nem normális.

- Rendben van, de mivel tudná Ön kézzelfoghatóan bizonyítani a Teremtő
létezését?

A gyáros észrevette a gúnyos felhangot, és diktálni kezdett a
titkárnőjének:

"Pályázat. Építészmérnököt keresek, aki megtervez, majd kivitelez egy
toronyépületet az általam
katalin_53, 2018. július 19. csütörtök, 12:18
Képviselők fizetése: van, aki 674 ezer forinttal többet ...
Képviselők fizetése: van, aki 674 ezer forinttal többet fog keresni.
Szijjártó Péter 666 ezer forinttal, míg Kövér László 674 ezer forinttal kereshet többet a módosításnak köszönhetően.
.............
Az RTL csütörtök esti Híradójában is megnézte, hogy mennyivel is nő az egyes politikus bére, miután a napokban fizetésemelést szavaztak meg saját maguknak.
Kövér László házelnöknek az eddigi 1,7 milliós fizetése helyette 2,4 millió forintot kereshet majd, ez 674 ezer forintos emelés.
Bánki Erik is jelentős növelést kap: 1,5 millió forintot tehet zsebre minden hónap végén, az eddigi 997 ezerhez képest. A fizetésemelés érinti a kormánytagokat is, ők eddig a képviselői fizetés 30 százalékát kapták meg a miniszteri, államtitkári fizetésük mellé - idézi a hvg.hu az RTL-t.
Az új törvény szerint viszont nekik is jár a teljes képviselői fizetés. Így például Szijjártó Péter külügyminiszter pénztárcája több mint 666 ezer
maroka, 2018. július 19. csütörtök, 09:37
Átverés az omega-3?
Átverés az omega-3?

2018. Július 18.

Nem védik a szívet az omega-3 zsírsavas étrend-kiegészítők egy nagyszabású új kutatás adatai szerint.

A kutatói több mint százezer, klinikai tesztekben részt vett ember adatait elemezték. Mint írták, egy az ezerhez az esélye annak, hogy az omega-3-készítmények jelentős egészségi előnyökkel járnának - idézte a BBC hírportálja.

Az elemzés során főként az omega-3 tartalmú étrend-kiegészítők hatását vizsgálták, a halfélék fogyasztását kevésbé.

Az omega-3 elnevezésű zsírok közé tartozik az alfa-linolénsav (ALA), melyet a szervezet nem tud előállítani, de megtalálható a növényi olajokban, a dióban, a mogyoróban és hüvelyesekben is.

Ide tartozik az eikozapentoén-sav (EPA) és a dokozahexoén-sav (DHA), melyeket a szervezet az ALA-ból elő tud állítani, de halakban, halolajban is megtalálható.

Lee Hooper, a kutatás vezetője, a Kelet-Angliai Egyetem tudósa elmondta, átfogó és szisztematikus elemzésük adatai
evavicus, 2018. július 18. szerda, 14:42
Az érintettek döntő többsége (93 százalék) a nyugdíjkorhatár
"Az érintettek döntő többsége (93 százalék) a nyugdíjkorhatár elérésével lett öregségi nyugdíjas, számuk az előző év elejéhez képest több mint 31 ezerrel nőtt. A KSH megjegyzi ugyanakkor, hogy azon nőknek a száma, akik a 40 éves jogosultsági időt elérve éltek a korhatár előtti nyugdíjba vonulás lehetőségével, 2017 januárjára az egy évvel korábbihoz képest 1,6 százalékkal nőtt - azután, hogy az előző két évben két számjegyű ugrást lehetett látni. A nők 40-nel nyugdíjba vonulók száma 2017-ben 142 ezer volt." (1)

Jelenleg tehát bár főként a nyugdíjkorhatár elérése után részesülnek időskori ellátásban, mégis évről-évre egyre jelentősebb a NŐK40 programban érintettek aránya is. Így összességében is nőtt a nyugdíjasok száma.
Ezekhez mérten, az erre elkülönített összegeknek is emelkedniük kell, hogy biztosítani tudják a meghatározott, elvárható feltételeket.

Ennek a megléte garantálná, hogy hiába mutatnak a nyugdíjba vonulási számok növekvő tendenciát jelenleg, mégse érezze senki
koszegimarika, 2018. július 18. szerda, 11:34
NAPI IGE ÉS GONDOLAT *** 2018. július 16.
másikat." (Péld 27:17)

Formáljuk egymást, de engedjük-e, hogy az Ige formáljon bennünket? Valaki így mondta: ,,Meghallani és megélni az Igét: életprogram, a hitelesség legfontosabb záloga. Sok ezer szónál meggyőzőbb, ha egyszerűen csak látszik az ige; családi életünkben, egyéni életvezetésünk során, az emberi kapcsolatokban és a szolgálatban is."
Amikor Igénk azt mondja, hogy egyik ember formálja a másikat, akkor lényeges kérdés, hogy mivel hatunk egymásra? Több dologgal is. Hatunk egymásra a szavainkkal. ,,Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett." - írja Pál apostol (Kol 4:6) Hatunk egymásra a kedves beszéddel, de a durva beszéddel is. Persze nem ugyanaz a hatás, ez vitán felüli. A kedves beszéd jó hatással van ránk. Az a beszéd, amely nem erőltetett, nem megjátszott, nem mézes-mázas, valamit elérni akaró, hanem őszintén kedves.
Ha tudják rólunk, hogy templomba járunk, hogy az Úr Jézus tanítványai vagyunk, akkor
joli60, 2018. július 17. kedd, 13:00
Sorra felrobbannak a dinnyék a földeken
A földeken maradhat a termés egy jó része és sorban robbannak ott fel a gyümölcsök, mert nincs, aki leszedje azokat. A dinnyetermelők kétségbeesettek, mert elméletileg hiába lenne jó a szezon, ha komoly problémáik vannak a gyümölcs betakarításával. Az árak csökkenésével egyre többen vásárolják már idén a dinnyét, jól indult a szezon. Az időjárás idén kegyeibe fogadta a termesztőket, mennyiségre és minőségre is nagyon jó a termés. Nagy gondok adódtak viszont a betakarítással. Hiányoznak a dolgos kezek, akik a dinnyét leszednék. Olyannyira, hogy a termesztők taktikázásra kényszerülnek: van aki választásra kényszerül, mert a görög- és sárgadinnyét egyaránt nem tudja betakarítani. Menti a görögöt, mert több pénze van benne, de ennek eredményeként a sárgadinnyék felrobbannak kint a földön a napsütéstől. Pedig nagyon jó szezonjuk lehetne.A munkaerőhiány oka egyrészt
bordat, 2018. július 16. hétfő, 19:05
1/5064
Képek, videók
A szeretet ereje...
cuppika59
2017. november 24. péntek, 20:05
A szeretet ereje
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:38
A szeretet ereje.jpg
pacsakute
2014. augusztus 20. szerda, 20:27
A szeretet ereje.....jpg
pacsakute
2014. június 28. szombat, 17:38
A szeretet ereje
terezia1951
2014. március 28. péntek, 13:35
A szeretet erejét.jpg
pacsakute
2013. december 22. vasárnap, 10:52
A szeretet ereje
sacimama
2013. május 11. szombat, 20:06
a szeretet ereje.jpg
evamama0108
2012. július 06. péntek, 17:34
A szeretet ereje.jpg
sarkadykati
2012. április 23. hétfő, 07:48
a szeretet ereje.jpg
szalai0913
2012. február 14. kedd, 08:40
A szeretet ereje.gif
marcsip49
2012. február 11. szombat, 21:31
Szívednek nyugalmat
irmus
2011. május 22. vasárnap, 12:37
Nyugalmat sugároz.jpg
csalogany13
2010. október 14. csütörtök, 10:07
szeretem a nyugalmat
paracetamol1
2010. szeptember 27. hétfő, 21:11
Békés nyugalmat
gerbera64
2010. július 24. szombat, 17:49
Címkék
tisztesség nyugalmat, igazság nyugalmat, Amikor Igénk, omega-3 elnevezésű, érintettek döntő, egyik legnagyobb, Kozmosz Fantasztikus Könyvek, Móra Ferenc, omega-3 zsírsavas, fizetésemelés érinti, gyümölcs betakarításával, kutatás vezetője, gyáros észrevette, Bálint Rózsika, termesztők taktikázásra, korhatár előtti,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.