Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:03 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karácsonyi receptek
szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 2-3-as fokozat, sütési idő: 10-12 perc (A sütemény legyen nyirkos tapintású.) A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

Gesztenyés kifli
48 dkg liszt, 28 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, só, 50 dkg kész gesztenyepüré.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés só, 1 evőkanál rum,
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Sósat is sütöttem a hétvégén. Ezt a receptet még anyósomtól kaptam, nagyon finom, puha pogácsák lesznek belőle. Mivel szintén 2 napra kellett és én csak frissen szeretem tálalni a vendégeimnek, egy nagyobb adagot gyúrtam be szombat reggel. Felét kisütöttem még aznap, úgy időzítve, hogy a vendégek érkezésére legyen kész, másik felét hűtőben pihentettem másnapig.
Hozzávalók:

1 kg liszt
25 dkg vaj
2 tojás
0,5 kg túró (házival az igazi)
1,5 ek. só
5 dkg élesztő
1 nagy pohár tejföl

Összeállítottam a tésztát, mindent a hűtőből vettem ki, hideg hozzávalókkal dolgoztam. A tejfölt egy nagyon picit meglangyosítottam, majd egy tk. cukorral elkevertem és belemorzsoltam az élesztőt.
nanoka72, 2017. december 12. kedd, 10:18
sós joghurtos kifli
hozzávalók / 12 adag

A tésztához

70 dkg finomliszt
1 ek cukor
1 dl napraforgó olaj
2 dl joghurt
2 dl tej
5 dkg friss élesztő

A töltelékhez
25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
1 ek só

A tetejére
1 db tojás
20 dkg sajt (

elkészítés

Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Ide öntsük bele a folyékony hozzávalókat, a joghurtot, olajat, langyos tejet és morzsoljuk bele az élesztőt. Egy kanállal keverjük össze óvatosan a mélyedésben lévő hozzávalókat, és 10 percre tegyük félre pihenni.
10 perccel később kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát, és ha szükséges, adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó puha, de nem ragadós tésztát kapjunk.
Keverjük össze a vajat a sóval és osszuk 4 részre.
Melegítsük elő a sütőt
faciendum, 2017. december 11. hétfő, 13:18
Advent
Van egy hely ezen a csillagon, ahol az élet Adventból és Karácsonyból áll,
Ezért itt az emberek mosolygó arccal mennek föl a meredek Golgotán.

Jézus a megszületett, értünk, köztünk és bennünk élő, a megfeszített, a feltámadott és a győztes boldogság.
Az való és igaz, hogy a boldogságot, a jót, Jézust meg lehet feszíteni, de ez nem a boldogság, nem a jó halála. A rossz lelkében, ha neki is van lelke, nem a jó megkínzásának öröme marad meg, hanem a jó feltámadása miatt érzett bánata, vég nélküli szenvedése.
Jézus után ezen a csillagon, aki megvallja a jót, kitart mellette, a rosszal szembeszáll, az Isten akaratának az eszközévé válik, ereje mindenek fölött való, mint magáé az Istené, és soha le nem győzhető, örök életű.
Azóta, mióta a rosszak a jó megfeszítésével semmit sem értek el, megbuktak, már buta, aki nem boldog, aki nem hisz, aki töpreng, fölöslegesen és reménytelenül eszi magát. Erejének és életének nagyobb részét arra vesztegeti el, hogy hogyan is
hidegkut, 2017. december 03. vasárnap, 06:39
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók 16 darab nagyobb kiflihez:
A tésztához:
- háromnegyed bögre 3,5%-os kefir (1 kis pohár, 150 g)
- negyed bögre étolaj (fél dl)
- szűk fél bögre 2,8%-os tej (1 dl)
- három és fél bögre fehér finomliszt ( 45 dkg)
- fél kocka (2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás
A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só
A kenéshez:
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis
eva6, 2017. december 02. szombat, 08:43
Nincs Cím
só,
kevés tejföl

Elkészítése

A lisztbe keverjük a sütőport, a csipet sót, a citrom héjat, elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és annyi tejföllel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Két részre osztjuk. Az egyik részt egy kisebb kimargarinozott tepsibe reszeljük káposztareszelőn. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan belekeverjük a darált diót, 2-3 evőkanál lekvárt, a cukrot, és ezzel a keverékkel beborítjuk a tésztát. Erre reszeljük a tészta másik felét. Nem túl forró sütőben sütjük.
Gyorsan elkészül. Vigyázzunk, meg ne égjen!! Hosszúkás szeletekre szoktam vágni. Forrás: kedvencreceptek.com



Porhanyós kifli receptje, ami a hókiflihez hasonlít.

Hozzávalók

50 dkg finomliszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
pici só
2 dkg élesztő
1 kanál cukorral
kevés tejben felfuttatva

A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát
dorotea55, 2017. november 30. csütörtök, 16:29
Túrós fantasztikus háromszögek
Találtam egy receptet a neten .Jónak tünt ,de amikor el akartam készíteni kicsit kétes volt a leírás ,zsíradék és tojás ,meg cukor nélkül mitől fog össze állni a tészta ?Inkább nem készítettem el .Saját magam átdolgoztam ,a receptet és íme az eredmény szuper lett .Így már merem ajánlani bárkinek.

Túrós fantasztikus háromszögek

50 dkg finom liszt
1 tojás +1 tojás a töltelékbe
2 vaníliás cukor +1 cs a töltelékbe
8 dkg kristály cukor +5 dkg a töltelékbe
1 csipet só
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál búzadara
1 fél cs sütőpor
25 dkg ráma
2x 25 dkg túró
1 teáskanál fahéj

1. A 25 dkg túrót, szobahős rámát , a csipet sót a 2 vaníliás cukrot a 8 dkg cukrot az 1 db tojást és a sütőporral elkevert lisztet eldolgozzuk, majd a tésztából cipót formázunk.
2. Kikeverjük a tölteléket a másik túrót ,a tojást,a vaníliás cukrot ,a maradék kristálycukrot és az evőkanál tejfölt ,illetve a búzadarát.
3. A cipót falatnyi kis porciókra
suzymama, 2017. november 28. kedd, 18:07
A pápa krémese
krémhez

fél l tej
1/2 cs. vaniliás cukor
12 dkg cukor
3 evőkanál liszt
1 csipet só
6 tojás sárgája

pVastagon kivajazunk két db 20- 22 cm-es sütőlapot és félretesszük.

A lisztet a sóval és a vajjal összemorzsoljuk. A vizet és tojássárgáját összekeverjük, és belekeverjük a lisztbe. Nem kell összegyúrni. A tésztát két részre osztjuk, és belenyomkodjuk a tepsikbe. Közepes hőfokon(160 fok) 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kivesszük tésztalapokat a tepsiből.

Melegítsük fel a tejet a vaníliával. Egy lábosban keverjük össze alaposan a cukrot, lisztet, sót és a tojássárgákat, apránként adjuk hozzá a tejet, majd takarékon főzzük krémmé, folyamatosan keverve, hogy le ne tapadjon a krém a lábos aljára. Forrástól számítva 3 percig főzzük, majd a krémet öntsük ki egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Ha egy darabka vajat keverünk a krémbe, illetve ha gyakran kevergetjük, akkor nem fog bebőrösödni.

Ha a krém kihűlt, tegyük rá
bkisseva, 2017. november 28. kedd, 11:56
Kakaós reszelt túrós
Reszelt túrós - az igazi!

Hozzávalók a tésztához:
40dkg liszt, 45dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1egész margarin, 1 tojás sárgája, 1sütopor, 1vaníliás cukor

Hozzávalók a krémhez:
75dkg túró,25dkg porcukor.1vaniliás cukor,3tojás sárgája,1-2kávés kanál vaníliás puding por,4tojás fehérje

Elkészítés:
Először a tészta hozzávalóit jó keményre összegyúrjuk. Kivajazott tepsibe a felét belereszeljük, majd a krém hozzávalóit összekeverjük, és a tésztára kenjük és a tészta másik felét rá reszeljük!
kb.20-30percet süsük!
bkisseva, 2017. november 28. kedd, 10:46
Adminisztratív
A mai napomat ez jellemezte. Már korán reggel a kórházban kezdtem, vérvétel. Izgultam, egyedül mentem, de nem volt semmi para :-) És a szurkálós hölgy is nagyon ügyes volt <3
Onnan, Tb, majd futás haza a kedvesemhez. Reggeli és indulás edzésre! Majd egy másik kórházban időpont foglalás, gyerekorvoshoz papírokért és indulás újra Vácra intézni a papírokat, majd a NAV-ban intéztem dolgaimat, utána T-mobil.....újítani kell a szerződésemet, és nagyon úgy néz ki, hogy előkaris ajim lesz :-D
Szóval új telefon jogos kis tulajdonosa leszek <3 ?!
Hazaérve még beszaladtam néhány papírboltba megrendelni a gyerekek kívánságait, mert sehol nem leltem, sőt, újat mondtam, amit már más is keresett.Gyors vásárlás és végre itthon! Holnapra megsütöttem a hurkát, csak krumpli kell majd hozzá, és összedobtam egy vacsit, hogy ma közösen üljünk asztalhoz. Mindenki jól érezte magát. Majd lekerültek a karácsonyi égők, villogók stb. a padlásról, és nekiláttunk a sütiknek :-) A mézeskalács tésztája már a hűtőben pihen.
dundulino, 2017. november 27. hétfő, 20:49
Móricz Zsigmond: AKI ÚR, AZ ÚR!
A főhadnagy úr irdatlan soká nézegette a Pesten frissen vásárolt térképet; elővette a finom kis távolságmérő műszerét is, ezt is most vette, s lemérte a térképről - ahogy a szakácsnő a derelyemetszővel vágja a tésztát - az összes megtett és megteendő utakat.
Mivel azonban, sajnos, az étkezőkocsit a magyar határon hagyták, s most dél van, és a kupéban már mindenki elvégezte az ebédet a tenyerén, ő is fanyar és fess arcot vág, és kiszól az ajtón:
- Cserepes!
- Tessék, főhadnagy úr.
- Van kenyere?
- Igenis, főhadnagy úr.
- Tiszta?
Cserepes erre már nem tud válaszolni. Még az ő egyszerű elméjében olyatén gondolat nem fordult meg, hogy a kenyér tiszta vagy nem tiszta is tud lenni.
A főhadnagy úr kegyesen int, hogy csak hozza, s ő maga nagy, szarvasbőr kesztyűs kezével belenyúl a zsúfolásig tömött utazóbőröndbe, és kivesz egy dobozka szardíniát.
Bontja, bontja, bontogatja lassan, finoman, teljes megvetéssel, mint egy úr, aki soha még maga nem bontott fel egy
lenke1964, 2017. november 26. vasárnap, 13:16
Régi hajdúsági ételek
A hajdúsági háztartás két fő tényezője a kenyérnek való és a zsírozó. A szegény ember a kenyérnekvalót iletnek nevezte. A zsírozó: a szalonna és a zsír, böjtben az olaj. A debreceni cívis családoknál ennek megfelelően két kamra volt: az egyik az iletes­, a másik a szalonnáskamra. Ezekkel a kamrákkal a gazda nem sokat törődött. A debreceni asszony bent a házban kitűnő gazdasszony, a házon kívül pompás árus volt. A tiszántúli ember elsősorban levesevő. Úgy tartja a

Jellegzetes levesbetét a csiga, melynek eszközéből, a csigacsinálóból szép gyűjtemény található a Déri Múzeumban.
Nagyszerűek a húsételek is, de csak a gazdagok asztalára jutott számos alkalommal hétköznapokon is. Disznóból általában minden család kettőt­hármat tartott. Egyet megöltek zsírozónak, kettőt eladtak, hogy ingyenben legyen a sertéstartás. Juhhúsból már kevesebbet fogyasztottak, míg a baromfiakat régebben legtöbbször piacra vitték.

A marhahús elnevezése a debreceni mészárosok nyelvében igen gazdag, ezek eltérnek
lenke1964, 2017. november 26. vasárnap, 13:01
1/755
Képek, videók
karacsonyi_receptek.jp g
vorosrozsa66
2009. december 22. kedd, 21:07
Sütemény
eva6
2017. október 30. hétfő, 14:17
Dán csokoládés sütemény.j
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 15:01
Valentin napi sütemény
sanci81
2017. február 03. péntek, 13:17
Karácsonyi sütemény
csupatalany
2016. december 20. kedd, 16:22
Hímzett sütemények
sanci81
2016. július 30. szombat, 17:14
marcipan_felholdak.jpg
bubszi
2011. március 16. szerda, 06:41
Mandulás félholdak
anci-ani
2011. február 19. szombat, 16:27
marcipan_felholdak.jpg
1vargaildyko
2009. december 05. szombat, 15:19
Dios felholdak
edo-bedo
2009. március 28. szombat, 22:06
Nah vajjon ki???
hajnaltunder
2007. április 12. csütörtök, 17:57
nah vajjon mit néznek...x
iduka
2007. március 17. szombat, 14:23
Langyos citromos víz.jpg
pacsakute
2013. október 31. csütörtök, 14:35
Langyos víz citrommal.jpg
cipello
2013. május 26. vasárnap, 09:46
langyos citromos víz.jpg
snbela44
2013. április 19. péntek, 17:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.