Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:16 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Estére...
Gizitől levélben...

Pizza rendelés

Szellemes és igaz!




Telefonhívás a 21. században



- Halló! Sarki Pizza?



- Nem Uram, ez a Google Pizza!



- Óh, bocsánat, akkor rossz számot hívtam.



- Nem Uram, jó számot hívott! Csak a Google megvásárolta az üzletet.



- Oké. Akkor szeretnék rendelni...



- Rendben Uram. A szokásosat?



- Hogyhogy a szokásosat? Ön ismer engem?



- Az adatbázisunk szerint a legutóbbi 12 alkalommal Ön vastag tésztájú

pizzát rendelt sajttal, kolbásszal és szalonnával.



- Igen, pontosan. Most is azt szeretnék.
gabfe, 2017. október 20. péntek, 18:27
Diós béles
Hozzávalók (kb. 35×25 cm-es tepsihez)
a tésztához:
60 dkg Nagyi titka Félfogós búzaliszt
40 dkg hideg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
1 vaníliarúd
1 nagy csipet só
a töltelékhez:
10 dkg puha vaj
25-30 dkg cukor (akár nyírfacukrot is használhatunk)
8 tojás
40 dkg dió
1 bio citrom héja

A tésztát legtöbbször késes robotgéppel állítom össze. Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de akkor fontos, hogy gyorsak legyünk, hogy ne melegedjen túlságosan fel a vaj. Ilyenkor az ujjbegyeinkkel morzsoljuk össze a hozzávalókat, majd dolgozzuk össze sima tésztává.
Ha van késes robotgépünk, csak tegyük bele a felkockázott vajat és a lisztet, és keverjük morzsásra, ekkor mehet bele a nagy csipet só, a cukor, a tojás és a vanília kikapart magjai. Én két részletben szoktam elkészíteni a tésztát, hogy ne töltsem túl a gépet. Így is 3-4 perc alatt végzünk.
A vajas tésztát kettéosztva műanyag fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább
koszegimarika, 2017. október 17. kedd, 08:52
Hűtőben eltartható
Hűtőben eltartható “mindenre jó" tészta recept, amit neked is ki kell próbálnod!

Aki próbálta már ezt a tésztát, mindig tart belőle a hűtőben, annyi mindenre fel tudja használni.

A recept végtelenül egyszerű. Csak jól össze kell dolgozni a hozzávalókat, majd tetszés szerint felhasználni. Vagy a hűtőbe vagy a fagyasztóba eltenni. Sokak szerint ez a legjobb pizza tészta. De kenyér, tekercs, lepény is készíthető belőle.

Hozzávalók:

220 ml (220 g) langyos tej
2 teáskanál cukor
80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő)
1 kg liszt
3 teáskanál sütőpor
3 teáskanál só
360 ml (360 g) natúr joghurt
2 egész tojás

Elkészítés:

Egy kis tálban összekeverjük a langyos tejet a cukorral és az élesztővel. Hagyjuk kis ideig állni, amíg az élesztő felfut, majd a többi hozzávalóhoz adva, robotgépben (a dagasztó karral) jól összekeverjük.

Lágy, pizza
horvathnemagdi, 2017. október 16. hétfő, 00:30
Magdolna szelet.
másik után eszi.

Hozzávalók:

50 dkg liszt

15 dkg zsír

15dkg cukor

3 tojássárgája

1 sütőpor

kevés tej (vagy tejföl)

a töltelékhez:

1 borospohárnyi tej

1 csomag vaníliás cukor

rumaroma (vagy 2 evőkanál kakaópor)

2 evőkanál sárgabarack lekvár

10 dkg porcukor

a mázhoz:

3 tojásfehérje

15 dkg porcukor

Elkészítés:

A tészta alapanyagait kevés tejjel vagy tejföllel összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, 180 fokra előmelegített sütőben tepsi hátán egyesével megsütjük.

Ezután az egyik lapot egy edénybe morzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, a 1 vanília cukrot, majd amikor elázott jól a tészta hozzáadjuk a rumaromát (vagy aki nem szereti a rum ízét, a kakaóport), a lekvárt, a porcukrot és alaposan összekeverjük.

Az így kapott masszát az egyik tészta tetejére kenjük, majd rátesszük a másikat. Erre jön a máz, amihez
horvathnemagdi, 2017. október 13. péntek, 12:11
almás pite
hozzávalók / 4 adag

45 dkg finomliszt
2 db házi tojás
15 dkg porcukor
2 ek házi tejföl
1 csomag sütőpor
1 ek zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa, vagy száraz búzacsíra)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
25 dkg házi vaj
1.5 kg alma (jonatán)

elkészítés

A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk
faciendum, 2017. október 10. kedd, 08:41
Már régen terveztem
élesztőt elegyítsük a meleg vízzel. Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, és határozott mozdulatokkal keverjük gyorsan össze, nem kell rögtön kidolgozni! Hagyjuk állni a masszát tíz percig, majd kezdhetjük kikeverni (robotgéppel könnyebb). Sima és lágy tésztát kell kapnunk.

Egy tálba öntsünk kevés olívaolajat, helyezzük bele a tésztát, forgassuk meg benne, hogy minden oldala olajos legyen. Folpackkal fedjük le - konyharuhával le is takarhatjuk - majd hagyjuk egy órát pihenni. A tészta a duplájára kel.

Fél órával a sütés előtt melegítsük elő a sütőt maximális hőfokon (az én sütőmnél ez 250 fokot jelent). A tepsit szórjuk meg kukoricaliszttel. Ha lejárt a kelesztési idő, borítsuk a tésztát finomliszttel meghintett munkafelületre. Hempergessük meg a lisztben, de ne nyomkodjuk bele. A tésztát vágjuk ketté, alakítsunk ki belőle egy rudat, s ezt csavarjuk meg háromszor. Fektessük a tepsire és szórjuk meg kukoricaliszttel.

Azonnal tehetjük a forró sütőbe. Sütési idő
sarkadykati, 2017. október 04. szerda, 15:44
Almás-diós fahéjas gyors torta recept
Almás-diós fahéjas gyors torta recept

Hozzávalók:

11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl joghurt/tejföl

Töltelék:

4 alma
2 tk fahéj
10 dkg dió
10 dkg (barna) cukor

Töltelék előkészítése:

Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.

Tészta készítése:

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.

Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.

180 fokos,
nanoka72, 2017. október 02. hétfő, 18:21
Laska , de nem gomba
Nem bírtam magammal, ki kellett próbálnom, Tegnap annyira finom volt, amit Robi evett, csak megkóstoltam. Hát nosza, itthon nekiláttam. De paleolit módra. Édesburgonyát főztem , hozzá Szafifree pizzaliszt, kis só, víz és hagytam állni néhány percig. Majd a nyújtás kissé nehézkesen ment, de a serpenyőbe bekerült, mentek rá a finomságok, lila hagyma, savanyú ubi, sonka, sajt, és összehajtottam, megfordítottam.....Hát ez egyszerűen leírhatatlan volt! De komolyan. Ha finomat akarsz enni, próbáld ki! Megéri. És csak néhány perc az egész. Persze sima lisztből vagy GM lisztből is tutit lehet csinálni. Sima főtt tört krumplival. Kinek mi tetszik. Ja igen, fokhagymás tejföllel kell megkenni, nos én ezt is helyettesítettem, de így is nagyon finom volt!
Reggelire! Azt hiszem egy darabig ez lesz a nyerő nálunk!
Ebédre gorgonzolás tejszínes csirkemell, tésztával , nyuszi leves...... Azt hiszem nem ez a fogyós napunk :-D
Napközben igyekeztem rendbe tenni a lakást, és mostam, meg teregettem, majd megint
dundulino, 2017. október 02. hétfő, 18:13
Joghurtos-szőlős süti
Hozzávalók.tészta:3 tojás,3-3evőkanál cukor és liszt.Krém:1 nagy doboz natúr joghurt,1 csomag étkezési zselatin,1 csomag dr.oetker tejszínízű habpor,1 csomag habfixáló,1,5dl hideg tej,szőlő,zsiradék a forma kikenéséhez.
Elkészítés:piskótát sütünk:3tojásfehérjét habbá verni a cukorral,majd hozzáadni a sárgáját,végül a lisztet.Margarinozott vagy zsírozott őzgerinc formában 180C-on megsütni,hagyni kihűlni.Míg a piskóta hűl elkészítjük a krémet:a joghurtot elkeverjük a zselatinnal,majd felmelegítjük,a habport a tejjel és a fixálóval keményre verjük.A joghurtunk addig hűl,majd a kettőt összekeverjük.A piskótát ketté vágjuk.Az őzgerinc formába teszünk folpackot,beleöntünk egy adag joghurtos krémet,belenyomjuk a tészta felső felét,kirakjuk szőlő szemekkel,majd ráöntjük a többi krémet és befedjük a tészta másik felével.Hűtőben dermesztjük.Ha megkeményedett a joghurtos hab tálcára borítjuk a fóliát lehúzzuk,és szeletelhető.

facebook, Konyhatündérek csoportja, Lajosné Nusi Varju
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:12
2 csokis süti recept, amit nagymamától örököltünk
Vannak ízek, amik kisgyermekkorunktól elkísérnek. Ilyenek azok a csodálatos illatú sütik, amiket a nagymamánk tett az asztalra vasárnaponként, és amit azután édesanyánk is elkészített nekünk a családi recept szerint. Időnként már mi magunk megpróbálkozunk velük, és nemcsak azért, hogy újra érezzük az ismerős ízeket, hanem azért is, hogy meglepjük vele a gyermekeinket. Íme 2 csokis süti recept, amit a nagyitól örököltünk!

Csokis-diós kocka


Hozzávalók a tésztához (6 adag)

18 dkg porcukor

8 tojás

2 kk. cukrozatlan kakaópor

18 dkg dió (darált)

1 ek. zsemlemorzsa

1 csomag sütőpor

Hozzávalók a mázhoz

15 dkg vaj

1 ek. tej

15 dkg cukor

3 ek. cukrozatlan kakaópor


Elkészítés

Első lépésként leválasztjuk a tojások sárgáját, kikeverjük porcukorral, a fehérjét pedig kemény
tinka1951, 2017. október 02. hétfő, 08:24
Telefonhívás a XXI. században
- Halló! Sarki Pizza?
- Nem Uram, ez Google Pizza!
- Óh, bocsánat, akkor rossz számot hívtam...
- Nem Uram, jó számot hívott! Csak a Google megvásárolta az üzletet.
- Oké. Akkor szeretnék rendelni...
- Rendben Uram. A szokásosat?
- Hogyhogy a szokásosat? Ön ismer engem?
- Az adatbázisunk szerint a legutóbbi 12 alkalommal Ön vastag tésztájú pizzát rendelt sajttal, kolbásszal és szalonnával.
- Igen, pontosan. Most is azt szeretnék...
- Uram, javasolhatnék most valami mást? Egy finom salátatálat?
Jégsalátát sárgarépával, ruccolával és paradicsommal?
- Micsoda? Utálom a zöldségeket!
- Elnézést Uram, de hadd hívjam fel a figyelmét, hogy túl magas a koleszterin szintje!
- Micsoda? Ezt meg honnan veszi?
- A telefonszáma alapján be tudtuk azonosítani, és így hozzá tudunk férni az Ön orvosi laboratóriumi eredményeihez az utóbbi 7 évből.
- Oké, de akkor sem akarom a zöldségeket. Egyébként pedig ne féltsenek, mert szedek gyógyszert a
tinka1951, 2017. október 01. vasárnap, 10:10
Orhidea szelet
Hozzávalók:

Tészta:

10 dkg margrain
5 dkg porcukor
3 tojássárgája
50 dkg liszt
1 cs sütőpor
csipet só
2 dl tejföl
reszelt fél citromhéj
2 ek kakaópor

Máktöltelék:

20 dkg őrölt mák
10 dkg porcukor
1 reszelt alma
késhegynyi fahéj
reszelt fél citromhéj
1 dl forró tej

Kókuszkrém:

3 tojásfehérje
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
10 dkg margarin

Vaníliakrém:

1/2 l tej
2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
20 dkg porcukor
20 dkg margarin

Tetejére:

kevés őröletlen mák
kókuszreszelék

Elkészítése:

A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót
bkisseva, 2017. szeptember 28. csütörtök, 11:04
1/758
Képek, videók
Sarki fehér róka.jpg
pacsakute
2016. október 28. péntek, 11:27
Sarki fény
sanci81
2016. október 23. vasárnap, 11:35
Landscapes Sarki Ősz Nyen
megyerimihaly
2016. szeptember 01. csütörtök, 22:03
planet-jupiter-sarki-f eny
agica2004
2016. július 16. szombat, 15:23
sarki fény
szicu
2016. június 12. vasárnap, 23:50
Sarki róka.jpg
pacsakute
2016. január 16. szombat, 10:20
sarki fény,,.gif
agica2004
2015. október 01. csütörtök, 22:20
sarki fény,.gif
agica2004
2015. október 01. csütörtök, 22:19
Google
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:36
google gyereknap.jpg
maroka
2017. május 28. vasárnap, 08:30
Google-drive.png
hatibacsi
2017. április 23. vasárnap, 09:50
googleben vagyok0402.jpg
maroka
2017. április 08. szombat, 15:28
google 2017.02.08..jpg
dnemethk
2017. március 19. vasárnap, 17:55
googlekép.jpg
maroka
2017. március 13. hétfő, 08:07
google 2017.02.09..jpg
dnemethk
2017. február 12. vasárnap, 14:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.