Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 11:52 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres-tejberizses torta
Epres-tejberizses torta

Hozzávalók

Hozzávalók egy 28 cm-es tortához:
A tésztához:
5 db tojás
5 evőkanál finomliszt
1 evőkanál vaj (a forma kikenéséhez)
5 evőkanál cukor
1 csipet só
A krémhez:
15 dkg rizs
2 dl víz
5 dl tej
3 dkg vaj
4 dl habtejszín
1 csomag zselatin fix (20 g)
5 evőkanál cukor
2 evőkanál vanília-aroma
4-5 evőkanál eperlekvár
A tetejére:
30 dkg eper
1 csomag tortazselé (piros vagy színtelen)
3 dl víz
2 evőkanál cukor
1 teáskanál citromlé


Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses, 160 fok).

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:17
Epres-kókuszos-pudingos kocka
A tetejére:
3 dl habtejszín (cukrozott)
3-4 ek kókuszreszelék
10 db eper (a díszítéshez)
0,5 tábla étcsoki
2 tk olaj


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot felét a sárgájához adjuk, a másik felét a fehérjéhez teszünk, és kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan összekeverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.
A pudingport felfőzzük a tejjel, a cukorral a kókuszaromával és a kókuszreszelékkel, majd lehűtjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet. Végül egyenletes rászórjuk a feldarabolt epret. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, a keményre felvert tejszínhabba keverjük a
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:05
Pudingkrémes epertorta
gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, majd a megsült tésztát a sütőből kivéve rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, és nedves konyharuhával takarjuk le. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.

Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.
Összeállítás:

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:13
Eperhabos kocka
HOZZÁVALÓK 15 KOCKÁHOZ:
A tésztához: 20 dkg vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 4 tojás | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 20 dkg liszt
Az epres pudinghoz: 30 dkg eper | 2 dl víz | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére: 1 csomag habfixáló | 4 dl hideg habtejszín | 5 dkg étcsokoládé, olvasztva | 10 dkg friss eper

1. A tésztához egy keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a puha vajat/margarint a porcukorral, majd egyesével belekeverjük az egész tojásokat, végül a kakaóporral és sütőporral elegyített lisztet. Óvatosan sima tésztává keverjük.

2. A masszát egy kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas peremű tepsibe simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 20-22 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Vízszintesen két lapba vágjuk, az egyik lapot visszatesszük a tepsibe.

3. Az epres pudinghoz összeforraljuk
koszegimarika, 2018. május 10. csütörtök, 08:36
Gyors reggelikhez receptek
masszává verem.

A lisztet a szódabikarbónával elkeverem, egy tálba szitálom, hozzáadom a narancshéjat és a csokidarabokat, majd beleforgatom a tojásos masszába. A mogyorót is beleszórom.

A tésztát a sütőpapírra kanalazom, kialakítok belőle egy kb. 25 centi hosszú, három centi magas téglaformát, vagy hengert, és kb. fél óráig sütöm, amíg világosbarna lesz. Ekkor a süteményt deszkára csúsztatom, a sütő hőmérsékletét pedig visszaveszem 160 - légkeverésnél 140 - fokra. A tésztarudat egy centi vastag szeletekre vágom, melyeket visszahelyezek a tepsire a vágott oldalukkal felfelé. A biscottit még 10-15 percig sütöm, ezalatt kemény, ropogós lesz. Rácsra téve kihűtöm a szeleteket , és fémdobozban tárolom.

Joghurtos "zabkása"

Ez valójában nem zabkása, mert főzni nem kell, elég csak este összekeverni a hozzávalókat egy műanyag fedeles dobozban, és reggelre elkészül a finomság.

Hozzávalók 2 főre:

10 dkg zabpehely
1-1,5 deci
lovaszmarika, 2018. május 08. kedd, 14:51
Kávés mousse torta - szandiika receptje
zselatin

Kávézselé (2)
160 ml feketekávé
2 csapott ek cukor
10 g sűrített tej
3 db lapzselatin

Elkészítés
Brownie
A browniehoz gőz fölött a vajat és a csokoládét olvasszuk meg.
A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges, vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)

Kávés mousse
A kávés moussehoz a kétfajta csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett.
A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá a kávét és az olvasztott csokoládét.
0,5 dl habtejszínt melegítsük langyosra, adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk el benne, majd adjuk a tojásos keverékhez.
A maradék habtejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a
maroka, 2018. május 03. csütörtök, 22:37
Kefires lángos
Messze nem olyan olajos, mint egyes bódékban sütött lángos! Nálunk gyakran készül!:)

hozzávalók / 6 adag
A tészta hozzávalói
4 db tojás
5 dkg friss élesztő
6 dl kefir
3 tk só
100 dkg finomliszt
A sütéshez
5 dl napraforgó olaj (füstölt ízesítésű)
A tetejére
6 gerezd fokhagyma
12 ek tejföl
24 dkg sajt (reszelt)
,

elkészítés
Az élesztőt felfuttatom a langyos kefírben.
Elkeverem benne a tojásokat, a sót.
Végül hozzáöntöm a lisztet is és jól összedolgozom.
Akkora tálba teszem, hogy legyen helye duplájára kelni. Fóliával letakarom az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetem.
Előkészítek 2 db alufóliadarabot. Pici olajat seppentek mindkettőre, amit a tenyeremmel szétkenek rajta. Letépek a tésztából egy kisebb maréknyi darabot. A kezemben gömbölyítem. Ráteszem a tésztagolyót az egyik alufólia közepére,
anyu65, 2018. május 03. csütörtök, 22:01
Almás Pite recept
Hozzávalók 3 főre
» 1/2 csomag sütőpor
» 2 db tojás
» 125 gramm margarin
» 40 dkg simaliszt
» 40 dkg porcukor
» 2 teáskanál tej vagy tejfol
» 1 kg reszelt alma
» 1 teáskanál törött fahéj

Elkészítés:

A 40 dkg sima lisztet, a 10 dkg porcukrot, a fél csomag sütőport, a 2 tojást, a 2 tk tejet vagy tejfölt és a 125 g margarint tésztává gyúrjuk. Egy nagy gombóccá alakítjuk, amelyet
megfelezzünk. Az egyik gombócot kinyújtjuk a tepsi méretéhez igazítva. Elsimítjuk rajta a tölteléket (1 kg meghámozott, a reszelő nagy fokán lereszelt almát és a 30 dkg porcukrot -
előbb kóstoljuk meg az almát, mert ha édes, akkor nem kell bele - és az 1 tk törött fahéjat összekeverünk) és ráhelyezzük a másik tésztát is. Megkenjük tojássárgájával/tojással a tetejét. Megszurkáljuk villával a tésztát, hogy a gőz távozzon. 200 fokon sütjük kb. 15-20 percig.
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:20
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!

Avagy sajt, sajt hátán! Tudtátok, hogy a sajt egy kis forró vizes fürdő után úgy nyújtható, mint egy tészta? Én nem, és meg is lepődtem, de örülök, hogy találkoztam ezzel a jelenséggel, mert nekem, mint sajtrajongónak a sajtkrémmel és sonkával töltött sajt egyértelműen a hidegtálak tálak királynője lett, és egészen biztosan nagyon gyakran fogom készíteni, mert rendkívül gyorsan, rendkívül kiadós és látványos sajttekercseket készíthetünk. Remélem Nektek is kedvetekre való lesz, én ezzel szeretnék Nektek vidám húsvétot kívánni...

Hozzávalók:

- 40 dkg trappista vagy edámi sajt

- 4 tömlős natúr sajtkrém

- 20 dkg vaj

- 20 dkg szeletelt sonka (lehetőleg szögletes)

- só, bors ízlés szerint




Elkészítése:

1. Egy nagyobb fazékba két-három liter vizet felteszünk forrni.

2. A sajtot egy nejlonzacskóba tesszük, amit jól bekötözünk,
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:05
Teljes kiőrlésű kenyér!!!!
kenyér!!!!
Ma megint készült egy teljes kiőrlésű kenyér, de ezt most sokmagosan, és formában készítve!!!

30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dkg rétes liszt
5 dkg búzakorpa
2 teáskanál só
2 kanál rozskovász, (elhagyható)
15 g élesztő
1 dl kefir
1 dl víz
3 kávéskanál lenmag
tetejére tök és napraforgó mag

A dagasztóba mérek minden alulra a sót rá a liszteket aztán a többi hozzávalókat, alaposan kidagasztom, elég ragacsos ez a fajta tészta de lehet azért dolgozni vele.
elsőre 40 percet hagytam kelni.. aztán 30 percenként hajtogatom... ezt 3 alkalommal csinálom, a negyedik hajtogatás már a formázás, a kenyér formát sütőpapírral béleltem ki, bele a megformázott kenyeret, nekem két formám is van a másikat rátettem, itt is hagytam 15 percet, ekkor bevágtam, és alaposan lefújtam vízzel, megszórtam a magokkal és a másik formát rátéve beraktam a sütőbe.. először kis lángon sütöttem, kb 180 fokon, majd mikor levettem a tetőt
tinka1951, 2018. április 26. csütörtök, 19:44
Meggyes pudingos pite recept
Meggyes pudingos pite recept

Galéria (8)
Meggyes pudingos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

45 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mk só
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1 ek tejföl
reszelt citromhéj
Töltelék:

8 dl meggylé
5 ek cukor
2 csomag vanília puding
fahéj
magozott meggy(kb.70-80dkg)
Elkészítése:

A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk,rákenjük a pudingos krémet , amibe előtte belekeverjük a magozott meggyet.

Rátesszük a másik lapot és lassú tűzön(180 fokon kb.30-40 perc alatt....sütőfüggő....) szép pirosra sütjük. (Tepsi
tinka1951, 2018. április 26. csütörtök, 19:30
Bögrés sajtos fokhagymás lepény
Bögrés sajtos fokhagymás lepény, felülmúlja még a legínycsiklandóbb lángost is!
0

A lángos hatalmas kedvencünk, de találtunk egy receptet, ami felülmúlja még a legínycsiklandóbb lángost is! A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük
tinka1951, 2018. április 26. csütörtök, 19:22
1/765
Képek, videók
Epres-tejberizses-tort a.j
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:14
Még teljes formát nem ölt
katalin_53
2018. április 06. péntek, 21:38
Kezek formája.jpg
pacsakute
2018. február 13. kedd, 14:46
forma1-fernando-alonso .jp
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:50
forma1-fernando-alonso -mc
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:49
forma1-mclaren-jenson- but
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:44
erdekes_forma_421032_3 668
svisser
2017. július 28. péntek, 20:08
fenyeffektek_gif_forma tum
kkm
2017. március 20. hétfő, 14:41
Formák!.jpg
zsokaoldala
2017. január 09. hétfő, 17:46
Forma 01.jpg
chillik
2016. szeptember 29. csütörtök, 05:23
Forma 02.jpg
chillik
2016. szeptember 29. csütörtök, 05:22
Krisztus egy testté formá
katalin_53
2016. szeptember 22. csütörtök, 21:35
Nóra előmelegíti
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 13:00
Címkék
forma kikenéséhez, pudingos krémet, magozott meggyet, nejlonzacskóba tesszük, megsült tésztát, élesztőt felfuttatom, maradék habtejszínt, cukrot habverővel, teljes kiőrlésű, tésztát sütőpapírral, kisebb maréknyi, vágott oldalukkal, kevés tejjel, langyos kefírben, kávés moussehoz, másik lapot,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.