Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:44 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Francia mákos pirított dióval
1 tojás
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás puding
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg darabos dió
1 evőkanál margarin
2 evőkanál kristálycukor



Elkészítés

Elkészítés: A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján.

A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, húlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal is elkeverjük.

Az egyik tésztalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a mákos piskótát, ezt is megkenjük krémmel, majd befedjük a másik tésztalappal /a krém alá kenhetünk egy kis baracklekvárt is/. A
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:08
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró


Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk belőle.

A krémhez a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrokat, a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük. 2 vaníliás pudingport 7 dl tejben felfőzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.

Megtöltjük a süteményt: 1 lap, krém, mákos piskóta, krém, a másik lap. A krémből annyit hagyjunk, hogy a tetejét is megkenhessük. A tetejére gazdagon szórunk a grillázs
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:03
Meggyes csoda
Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg cukor
1 evk.kakaó
5 dkg zsír
fél csomag sütőpor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
és csak annyi tej, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
Piskóta:
4 tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
fél csomag sütőpor
Krém:
fél l tej
1 csomag vanília puding
20 dkg cukor
25 dkg margarin
1 üveg meggybefőtt
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két lapot sütök. /közepes tepsi hátulján/
A piskótát megsütjük egy kisebb tepsiben,majd ha már kihűlt, apró kockákra vágjuk.A pudingot megfőzzük,majd kihűlés után,összekeverjük a cukros margarinnal.Végül óvatosan beleforgatjuk a krémbe a piskótakockákat, és a lecsepegtetett meggyet.A krémmel megtöltjük a két lapot,és csokival leöntjük a tetejét.Másnap szeleteljük. Nagyon finom sütemény, érdemes
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:08
Túrós-barackos álom
tésztához:
20x25 cm-es tepsihez
25 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
4 közepes tojás
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor (6-8 g)

A túrós töltelékhez:
25 dkg túró
kb. 2 evőkanál búzadara (a túró állagától függően)
1 tojás
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)

+ gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt)

Elkészítés:
1. A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot (gyümölcsöt) megmossuk, lecsöpögtetjük. (Ha befőttet használunk, lecsöpögtetjük.)
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olajat, tejet, végül a sütőporos liszttel is simára keverjük. Sütőpapíros vagy enyhén kivajazott tepsibe egyengetjük a masszát, majd a túrógombócokat belepotyogtatjuk a tésztamasszába, ugyanígy a lecsöpögtetett
suzymama, 2018. július 24. kedd, 16:31
szilvás süti
A tejes pite könnyen elkészíthető és nagyon finom. Mindenféle gyümölccsel ínycsiklandó, nekünk a szilvás nagyon ízlik.
Hozzávalók:
500 g szilva,
4 tojás
360 ml tej
60 g cukor
60 g liszt
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagvaljuk és felszeleteljük. Egy kivajazott sütőformába, vagy tepsibe tesszük. Ne használjunk lekapcsolható oldalú sütőformát, mert a tészta nagyon híg lesz és kifolyna belőle. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összekeverjük, majd a szilvára öntjük.

180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük, fogpiszkálóval megnézzük, hogy átsült. A sütési idő, a sütőtől függ. Ha a tészta még nem sült meg eléggé, süssük tovább.Hidegen és melegen is
faciendum, 2018. július 19. csütörtök, 22:57
Almás-fahéjas-vaníliás sütemény
kis pohár tejföl (15-1,75 dkg)
1 csomag sütőpor
Valamint:
3-4 db alma
fahéj
porcukor
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek olaj


Elkészítés

A tészta hozzávalóit összekeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, kirakjuk az almaszeletekkel, rásimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből,óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd az így felülre került almaszeleteket megszórjuk fahéjas porcukorral.
A tejben megfőzzük a vaníliás pudingport, majd hagyjuk hűlni. Közben a vajat a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezzel a vaníliakrémmel megkenjük az
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 13:52
Pudingos-barackos sütemény
Pudingos-barackos sütemény

A tésztához:

20 dkg finomliszt
18 dkg margarin
csipet só
3 evőkanál víz

Továbbá:

21 db piskótatallér
1 doboz felezett őszibarackbefőtt
7.5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor

A cukormázhoz:

25 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál forró víz

Elkészítés módja

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Egyesével tepsinagyságúra kinyújtjuk.(20×30 cm) Az egyik lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kirakjuk szorosan a piskótatallérral, majd a barackkal.
A vaníliás pudingport ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukorral és a tejjel felfőzzük. Ráöntjük a barackra és a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. A tészta tetejét egy villával
vorosrozsa66, 2018. június 28. csütörtök, 18:47
Csoda szelet
recept



Hozzávalók:
Alaphoz:

60 dkg darált háztartási keksz
4 dl tej
2 dl meggylé
10 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
2 ek rum vagy aroma

Krémhez:

50 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs zselatinfix

Tetejére:

20 dkg étcsokoládé
2-3 ek olaj
Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tálcán vagy kb 20*30 cm-es tepsiben egyenletesen eloszlatjuk.

A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot a mascarponét és a zselatinfixet. Jól összeforgatjuk, majd a barna masszára kenjük.

A csokoládét darabokra törjük, 2-3 ek olajat adunk hozzá, majd gőz fölött megolvasztjuk és a túrós krém tetejére öntjük.
Dermedésig hűtőbe tesszük, majd tálaláskor tetszőlegesen szeleteljük forró vizes késsel.

Nagyon
vorosrozsa66, 2018. június 28. csütörtök, 18:41
Túrós-meggyes pite
Túrós-meggyes pite

Hozzávalók

50 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 ek tej
1 db tojás
1 kevés só
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 db tojás
2 db tojássárgája
10-15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kevés só
1 ek étkezési keményítő
60 dkg meggy
A kenéshez:
1 db tojás


Elkészítés

A tészta hozzávalóit közepes keménységűre gyúrjuk, majd két részre osztjuk.
A tészta egyik részét kerekre nyújtjuk, és egy kerek tortaformába tesszük.
Összekeverjük a túrós töltelék hozzávalóit, alaposan kikeverjük, majd a tésztára kenjük. Ezután rászórjuk a lecsepegtetett és kimagozott meggyet.
A másik tésztát is kinyújtjuk, és a meggy tetejére
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 15:16
Tallóztam
Királylepény, nem hiába ez a neve, tényleg fejedelmi finomság!

Ahogy a neve is sugallja, ez egy csodás finomság, amit csak szeretni lehet. Ha ennél valami nagyon finomat, kóstold meg!

Hozzávalók

A tésztához:
20 dkg vaj
28 dkg liszt
2 mokkáskanál sütőpor
1 tojássárgája
4 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
Az alsó lap lekenéséhez:
3-4 evőkanál baracklekvár
A töltelékhez:
8 tojássárgája
28 dkg cukor
25 dkg darált dió
4 csapott k. rétesliszt
8 tojásfehérje kemény habja

A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé
2 k. olaj

Elkészítése:

A töltelékhez a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd két lappá sodorjuk (23×38 cm tepsi). Az
horvathnemagdi, 2018. június 16. szombat, 16:30
Sütemény receptek
gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 15 percig langyos helyen kelesztjük. Tojással megkenve, köménymaggal megszórva sütjük.

Hadidobos

Hozzávalók:
fél kg liszt, 1 szalagáré, 25 dkg cukor, 1 db tojás, 2 evőkanál zsír, csipetnyi só.

Tejjel összegyúrjuk a hozzávalókat, és előmelegített sütőben kisütjük.

Krém:
5 kanál liszt, 25 dkg cukor, 1 liter tej, 1 pudingpor, 1 teavaj, tetszés szerint kakaópor.

Összefőzzük a krém hozzávalóit, és a kisült, kihűlt lapra kenjük.

Rumos szelet

Hozzávalók:
18 dkg zsír, 22 dkg porcukor, 45 dkg liszt, 20 dkg dió, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliacukor, 1 db citrom héja.

Tejjel összegyúrjuk a hozzávalókat, és a tepsiben széjjelnyomkodjuk. Forró sütőben kisütjük.
Mázat készítünk. Jól kikavarjuk a máz hozzávalóit. Langyos tésztára öntjük. Ha megkeményedett a máz, akkor, felszeleteljük.

Máz:
1 dl rum, 2 dkg kakaó, 35 dkg
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Barackos túrókocka
túrókocka

Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez

A tésztához

250 g liszt
60 g porcukor
130 g vaj
1 tojás
csipet só
½ csomag sütőpor

A töltelékhez

2 nagy őszibarackbefőtt konzerv
2 evőkanál búzadara
500 g túró
80 g étkezési keményítő
200 g cukor
500 g tejföl
2 tojás
1 kávéskanál vaníliakivonat

A díszítéshez

porcukor
mentalevél

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és vajjal vékonyan kikent tepsi aljába simítjuk. A töltelék hozzávalóit elkeverjük. Ha darabosabb állagú a túró, botmixerrel pépesre dolgozzuk.
Az őszibarackbefőttet szeleteljük, majd kisebb kockára vágjuk.
Egy evőkanál búzadarát egyenletesen a tésztára szórunk, és ráterítjük az őszibarackot.
Meghintjük a maradék búzadarával, majd ráöntjük a túrós tölteléket.
180 fokra melegített sütőbe toljuk a süteményt és 50-60 percig
vorosrozsa66, 2018. május 25. péntek, 14:32
1/210
Képek, videók
Francia mákos pirított di
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 19:08
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
trendy-és hozzávalól.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
WOK-ban készült hozzávaló
darazsilona
2011. szeptember 04. vasárnap, 19:14
hozzávaló
lebo
2011. augusztus 14. vasárnap, 11:15
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
megfőzöm esőben is
soosistvan
2011. június 05. vasárnap, 21:10
megfőzlek.bmp
drciccancs
2009. április 19. vasárnap, 22:36
Ő megfőzte
fopi69
2008. szeptember 02. kedd, 10:30
megfőztem
biharijudit
2008. február 16. szombat, 07:05
szalonna megfözve és be i
eri70
2008. január 07. hétfő, 14:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.