Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 12:02 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kráter szelet - másképp
Kráter szelet - másképp


Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás sárgája
25 dkg cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
2 evőkanál kakaópor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 tojás habja
A krémhez:
9 dl tej
2 csomag puncs puding
5 evőkanál cukor
A mázhoz:
1 nagy pohár tejföl
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés

Elkészítés: A krémhez 9 dl tejjel és 5 kanál cukorral 2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk, kihűtjük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A kihűlt krémet a tészta tetejére kanalazzuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. A máz hozzávalóit alaposan kikeverjük, és a megsült tészta tetejére öntjük, és néhány
vorosrozsa66, 2018. október 02. kedd, 11:47
Havasi gyopár - sütemény
csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
1/2 üveg házi baracklekvár
25 dkg vágott dió
A tetejére:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé



Elkészítés: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig.

A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, a tésztát ráterítjük, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A másik 2 cipónál is így járunk el.

A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingporokat és a cukrokat, majd felfőzzük és
vorosrozsa66, 2018. szeptember 30. vasárnap, 17:04
Gyöngyi szelet
szelet


Hozzávalók

40 dkg finomliszt,
2 ek kakaópor,
20 dkg porcukor,
1 tojás,
1 tojássárgája,
10 dkg margarin,
1 cs sütőpor,
2 dl tejföl kb.

Krémhez:

25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 tasak puncs ízű pudingpor,
5,5 dl tej,
15 dkg porcukor.

A tetejére:

15 dkg csokoládé,
1 ek étolaj.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk.

24*39 cm-es tepsi hátán 180 fokra melegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a lapokat.

A pudingport és a cukrot tejben felfőzzük, majd kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.

Az elkészült krémmel a lapokat
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 18:49
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sót.
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel
megszórjuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A
megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán nyolc egyforma részre szétvágjuk. Ezeket
egyenként téglalap alakban kisodorjuk. Kevés olajjal átkenjük, és az alsó szélére
hosszában, vékony sorban tölteléket halmozunk. Ennek tetejét kirakjuk
meggyszemekkel, és feltekerjük a tésztát. Két végét kiigazítjuk (levágjuk), majd konty
(csiga) alakban feltekerjük.
Zsírpapírral borított tepsibe helyezzük, majd a többi cipót is ugyanígy elkészítjük.
Felvert tojással
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Asszonykonty
magozott meggy. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír.
A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sót.
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel megszórjuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán nyolc egyforma részre szétvágjuk. Ezeket egyenként téglalap alakban kisodorjuk. Kevés olajjal átkenjük, és az alsó szélére hosszában, vékony sorban tölteléket halmozunk. Ennek tetejét kirakjuk meggyszemekkel, és feltekerjük a tésztát. Két végét kiigazítjuk (levágjuk), majd konty (csiga) alakban feltekerjük.
Zsírpapírral borított tepsibe helyezzük, majd a többi cipót is ugyanígy elkészítjük. Felvert tojással átkenjük a tetejét, és
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:25
Francia mákos pirított dióval
1 tojás
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás puding
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg darabos dió
1 evőkanál margarin
2 evőkanál kristálycukor



Elkészítés

Elkészítés: A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján.

A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, húlni hagyjuk. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal is elkeverjük.

Az egyik tésztalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a mákos piskótát, ezt is megkenjük krémmel, majd befedjük a másik tésztalappal /a krém alá kenhetünk egy kis baracklekvárt is/. A
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:08
Francia mákos szelet grillázs mogyoróval
margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk belőle.

A krémhez a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrokat, a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük. 2 vaníliás pudingport 7 dl tejben felfőzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.

Megtöltjük a süteményt: 1 lap, krém, mákos piskóta, krém, a másik lap. A krémből annyit hagyjunk, hogy a tetejét is megkenhessük. A tetejére gazdagon szórunk a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:03
1/210
Képek, videók
degr.pluginnal.másképp -P
53ilona
2018. augusztus 22. szerda, 13:59
gyöngy Mary lecke másképp
kerzsi58
2017. október 07. szombat, 18:38
másképp 245 Vicuska tuto.
53ilona
2017. szeptember 19. kedd, 19:14
Mindent másképp látsz....
kkm
2017. május 30. kedd, 08:07
Szép napot másképpen
csalogany13
2017. március 05. vasárnap, 15:24
Magyar szalaggal-másképp
sargarozsa15
2017. március 03. péntek, 23:26
Mindent másképpen szeretn
chillik
2016. július 23. szombat, 09:07
Piros másképpen
sargarozsa15
2015. május 18. hétfő, 23:15
Szép estét ..másképp
marika_godone
2015. május 04. hétfő, 20:44
Használd másképp
lenke1964
2015. április 18. szombat, 20:31
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
trendy-és hozzávalól.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
Címkék
töltelék hozzávalóit, tejet meglangyosítjuk, lapokat egyenként, tejjel összekeverjük, tészta hozzávalóit, mákos piskótát, megkelt tésztát, lapok lekenéséhez, elkészült krémmel, tészta tetejére, alsó szélére, tésztalapok hozzávalói, cukrot tejben, margarint kikeverjük, tetejére gazdagon, margarinnal habosra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.