Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 14:27 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit benyomjuk, és úgy tesszük a sütőpapírral kibélelt
tepsibe. Ezeket a tésztákat nevezzük dübbencsnek.
Felvert tojással átkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, vagy kemencében kisütjük.
Még forrón átkenjük a dübbencsek tetejét zsírral.

Tőtike tormalevélben
Hozzávalók: 25
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Almás (meggyes) krémes
borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
A vaníliakrémhez szükséges vajat és porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
Az egyik lapot egy tálcára helyezzük, elegyengetjük rajta az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a második lapot. Erre a vajas vaníliakrém kerül, amit a harmadik lappal befedünk.
A krémest legalább 7-8 órán át hideg
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:35
Berényi szelet beréttel
Hozzávalók: a berényi szelethez: 8 szelet tarja, 15 dkg liszt, 3 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 3 teáskanál őrölt paprika, fél dl étolaj. A beréthez: 10 db közepes nagyságú burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 teáskanál só, 10 dkg sajt, 2 tojás, 3 dl tejföl, fél dl étolaj, 5 púpos evőkanál liszt, két és fél dl tej.
A krumplit héjában félpuhára főzzük.
A hússzeleteket enyhén átsózzuk. A tepsit kiolajozzuk. A lisztben elkeverjük az őrölt paprikát, és ebben átforgatjuk a hússzeleteket. Egymás mellé lerakjuk a sütőformába. Borsot őrölünk rá, és az egészet tejföllel jó vastagon átkenjük. A tetejére sajtot reszelünk.
A beréthez a burgonyákat meghámozzuk. A sütőedényt kiolajozzuk, és belekarikázzuk a krumplikat. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, és a burgonyához keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Palacsinta tésztát készítünk rá. A lisztet két tojással és kevés tejjel simára keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a többi tejet is. Ezt a krumplis hagymára
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:26
Sárika-szelet
Két tésztát készítünk. Az elsőhöz 30 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 10 dkg vajat, 1 csapott kanál kakaót, 1 tojást, késhegynyi szódabikarbónát és 5 kanál tejet összegyúrunk, s egy tepsi hátán (ott ki is lehet nyújtani) két lapot sütünk belőle. Nem kell sokáig sütni, elég 10-12 perc 170 C-fokon.
A másik tészta piskótatészta: 4 tojássárgáját 4 ek. cukorral habossá keverünk, majd a 4 tojásfehérje habját óvatosan hozzáadjuk, és belevegyítünk 4 ek. lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és (kb.17 perc alatt) megsütjük. A sütőben hagyjuk 5 percig hűlni, félig nyitott ajtónál.
A krémhez 2,5 dl tejben 3 púpozott kanál réteslisztet simára keverünk, majd hozzáadunk 1 tojássárgáját és egy vagy két csomag vaníliás cukrot - ezt is jól elkeverjük; sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Utána 25 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk, apránként hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, s mixerrel jól kikeverjük.
Az első barna lapot nagy tálcára, deszkára vagy tepsibe helyezzük, rummal jól meglocsoljuk, és
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:36
Pudingkrémes epertorta
evőkanál forró vizet is. Pár percig így keverjük még tovább.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverőkanállal óvatosan keverjük össze. (Sütőpor nem kell bele!)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, majd a megsült tésztát a sütőből kivéve rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, és nedves konyharuhával takarjuk le. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.
Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 20:51
Meggyes kukoricaprósza
Hozzávalók 6 főre
1 l forró víz
25 dkg búzadara
25 dkg kukoricaliszt
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor
pici só
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek. olaj
kávéskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna
idénygyümölcs, (meggy, cseresznye, málna, szilva stb)

Elkészítés:

Az anyagokat összekeverjük. Forró vízzel leöntjük és simára keverjük. Állni hagyjuk kb. 20 percig, hogy a búzadara és a kukoricaliszt megduzzadjon. Közben 1-2-szer megkeverjük. olajozott tepsibe öntjük a masszát és gyümölccsel megszórjuk a tetejét.
Én a meggyet becukroztam, állni hagytam és kicsavartam a levét és úgy szórtam rá. Tepsi 23x40 cm. Aki vastagabbra akarja a tésztát, az kisebb tepsit használjon.
villanytűzhelyben 45-percig sütöttem 200fokon.
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 09:39
Tepertős „farkas”
Receptek egyperces

Tepertős ,,farkas"

HOZZÁVALÓK:

450 g teljes kiőrlésű rozsliszt
360 ml író
5 g sütőpor
3 teáskanál só
2 teáskanál bors
30 g barna cukor
100 g hideg tepertőkrém
1 tojás
1 tojás felverve a lekenéshez




ELKÉSZÍTÉS:

Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, a cukrot, a sót, a borsot és a sütőport. Jól összekeverjük.

A liszttel apró darabokra morzsoljuk a tepertőkrémet. Hozzáadjuk a tojást és az írót, alaposan kikeverjük. Egy meglisztezett deszkán szép simára gyúrjuk a tésztát, majd egy ujjnyi vastagra sodorjuk.

A sablon segítségével kivágjuk a rémfarkasok alakját. A tészta tetejét lekenjük a felvert tojással.
A 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15- 20 perc alatt készre sütjük.

Forrás: recepttar.hu
gabfe, 2018. július 02. hétfő, 10:08
Arató menü
óvatosan bánjunk, mert a füstölt hústól a leves elegendően sós.
Tipp: Rizs helyett kínálhatjuk vajon pirított zsemlekockákkal.

ARATÓPOGÁCSA

Hozzávalók: 25 dkg nagy szemű bab, 30 dkg zsír, 3 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, só, bors, 75 dkg liszt, tejföl, 1 tojás

Megfőzzük a babot és hagyjuk kihűlni. Ezután ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, sót, borsot. Jól összedolgozzuk, és fél órán át pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és tésztát gyúrunk belőle.
A deszkán letakarva langyos helyen kelesztjük, majd újjnyi vastagra nyújtjuk és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét keresztbe bevagdossuk, megkenjük tojássárgájával, meghintjük sóval, és tört köménymaggal, végül közepes tűzön megsütjük.
Tanács: Szükség esetén tegyünk bele annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
lizawolf, 2018. június 26. kedd, 12:51
Japán szelet
Japán szelet


Hozzávalók:

-40 dkg liszt
-1 sütőpor
-12 dkg margarin
-3 tojás sárgája

Elkészítés:

Ezeket összegyúrom, annyi tejföllel, amennyit felvesz a tészta. A tésztát 3 részre osztom, vékonyra kinyújtom (kb: 3-4 mm), a tepsi hátoldalára teszem, de mielőtt sütőbe rakom, a 3 tojás fehérjét 15-20 dkg porcukorral felverem, majd az 1/3-át rákenem az első lapra. A tojásos habra tehetünk diót, mogyorót, mandulát vagy akár kókuszreszeléket. Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a tojásos hab aranybarna nem lesz.

Krém:

- 2 csokipudingot 5 dl tejben megfőzök, majd hagyom teljesen kihűlni
- közben 25 dkg vajat, 15 dkg porcukorral kikeverek simára
- a végén a két masszát összekeverem, és ezzel töltöm meg!

(Én bőven megszórtam mandula forgáccsal, és darabos diót
vorosrozsa66, 2018. június 14. csütörtök, 17:52
CSERESZNYÉS PITE - variációk
TEJFÖLÖS CSERESZNYÉS PITE

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg rétes liszt, 3 közepes tojás, 3 dl 20 %-os tejföl, 1 közepes citrom reszelt héja és leve, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőper, csipet só,
valamint : 80 dkg cseresznye, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,

A cseresznyét kimagozzuk, összeforgatjuk a fűszeres cukorral.
A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, összekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe símitjuk a tészta masszát, a tetejét kirakjuk a cseresznyével.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt (tűpróba) megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

CSERESZNYÉS PITE

Hozzávalók : 25dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 15 dkg puha margarin, 2 db tojás, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 1 csomag sütőpor
A tetejére : kb. 50 dkg
lizawolf, 2018. június 04. hétfő, 11:06
Meggyes-túrós szelet
előző nap lecukrozni)

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük össze.

A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára, majd szórjuk meg az előzőleg lecukrozott, és alaposan lecsepegtetett meggyel.

Végül a kakaós tésztát kiskanállal pötyögtessük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük készre
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy
eva0817, 2018. június 01. péntek, 19:19
Képviselő fánk
vaníliarúd)
3 dl habtejszín
Elkészítés:
A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra .
A vizet,étolajat,sót,vaníliás cukrot egy fazékban felforralom,lehúzom a tűzről ,bele keverem a lisztet,majd vissza teszem a tűzre,addig keverem,míg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetem,langyosra hűtöm,majd egyenként bele keverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverem,míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespriccelem vízzel.
Mehet a sütőbe,1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját,mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk,hagyjuk a fánkokat kihűlni,száradni.
Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágjuk.
A belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
Krém készítés:
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A
bkisseva, 2018. június 01. péntek, 10:15
1/207
Képek, videók
Smoothie receptek.jpg
pacsakute
2016. május 06. péntek, 20:19
Kepes receptek1__37.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:54
Kepes receptek1__36.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__35.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__34.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__33.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__32.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__31.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__30.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__29.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__28.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__27.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Fókuszálj a közepébe..jpg
sztana45
2011. március 27. vasárnap, 13:24
A virág közepében.gif
csalogany13
2010. augusztus 13. péntek, 00:48
Virág közepébe képet lehe
margoboszi
2009. október 18. vasárnap, 19:39
Címkék
fűszeres cukorral, sütőből kivéve, sütőpapírt szórjunk, túróhoz adjuk, pudingos-cukros tejet, maradék tejet, almás tölteléket, sütőporral elkevert, tojásos habra, csipet sóval, őrölt paprikát, meglisztezett deszkán, tészta kíván, meggyet becukroztam, sütőedényt kiolajozzuk, süteményt porcukorral,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.