Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:32 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Japán szelet
Japán szelet


Hozzávalók:

-40 dkg liszt
-1 sütőpor
-12 dkg margarin
-3 tojás sárgája

Elkészítés:

Ezeket összegyúrom, annyi tejföllel, amennyit felvesz a tészta. A tésztát 3 részre osztom, vékonyra kinyújtom (kb: 3-4 mm), a tepsi hátoldalára teszem, de mielőtt sütőbe rakom, a 3 tojás fehérjét 15-20 dkg porcukorral felverem, majd az 1/3-át rákenem az első lapra. A tojásos habra tehetünk diót, mogyorót, mandulát vagy akár kókuszreszeléket. Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a tojásos hab aranybarna nem lesz.

Krém:

- 2 csokipudingot 5 dl tejben megfőzök, majd hagyom teljesen kihűlni
- közben 25 dkg vajat, 15 dkg porcukorral kikeverek simára
- a végén a két masszát összekeverem, és ezzel töltöm meg!

(Én bőven megszórtam mandula forgáccsal, és darabos diót
vorosrozsa66, 2018. június 14. csütörtök, 17:52
Meggyes-túrós szelet
előző nap lecukrozni)

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük össze.

A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára, majd szórjuk meg az előzőleg lecukrozott, és alaposan lecsepegtetett meggyel.

Végül a kakaós tésztát kiskanállal pötyögtessük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük készre
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy
eva0817, 2018. június 01. péntek, 19:19
Képviselő fánk
vaníliarúd)
3 dl habtejszín
Elkészítés:
A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra .
A vizet,étolajat,sót,vaníliás cukrot egy fazékban felforralom,lehúzom a tűzről ,bele keverem a lisztet,majd vissza teszem a tűzre,addig keverem,míg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetem,langyosra hűtöm,majd egyenként bele keverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverem,míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespriccelem vízzel.
Mehet a sütőbe,1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját,mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk,hagyjuk a fánkokat kihűlni,száradni.
Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágjuk.
A belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
Krém készítés:
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A
bkisseva, 2018. június 01. péntek, 10:15
Mézes diós szelet
diót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni. A tésztához, összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas mézes keveréket. Jól összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tésztát kétfelé osztjuk és 20 x 30 cm, - es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10 - 12 perc alatt megsütjük, majd a tepsire sütőpapírt helyezünk ráfektetjük a másik tésztalapot és eloszlatjuk rajta a karamellás diót és ezt is megsütjük. Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet, megszórjuk az apróra tört karamellel és ráfektetjük a diós tésztalapot. Egy éjszakán át pihentetjük és tetszés szerint szeleteljük.

Forrás:
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:08
Receptek túróval!
Túrórudacskák
********************
Hozzávalók:
1/2 kg túró, 6-7 evőkanál liszt, 2 tojás, só, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg sonka, a panírozáshoz tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, a tésztát kinyújtjuk és hüvelykujjnyi vastagságú rudacskákat formálunk belőle (kb. 8-10 cm hosszúakat). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal és apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.

Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Epres kúp
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Krém:
3 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 csomag vanílliáscukor
0.5 l tej
2 dl tejszín
40 dkg eper
2 dl tejszín /Hulalát,és tegyünk bele 1 habfixálót. /

Elkészítés:
Tészta:Tojást a cukorral jó habosra keverjük,hozzákeverjük a tejfölt,majd apránként a lisztet és a sütőport és simára kikeverjük.Egy nagyobb tepsiben vékony lapot sütünk,előmelegített sütőben,160 fokon.
A megsült tésztát baracklekvárral megkenjük.

Krém:Cukrot és a tojást habosra keverünk és fokozatosan hozzáöntjük a lisztet,kis tejet és simára kikeverjük.A maradék tejet és vaníliás cukrot együtt felforraljuk,hozzáöntjük az összekevert tojásos masszát és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.Ha kihűlt, hozzáöntjük a kemény habbá vert tejszínt.

A piskótát csíkokra vágjuk és kibélelünk vele egy mély tálat,felkockázott epret teszünk rá,majd a krémet,végül eperrel megszórjuk.Tetejére is
lizawolf, 2018. május 14. hétfő, 20:04
Pudingkrémes epertorta
evőkanál forró vizet is. Pár percig így keverjük még tovább.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverőkanállal óvatosan keverjük össze. (Sütőpor nem kell bele!)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, majd a megsült tésztát a sütőből kivéve rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, és nedves konyharuhával takarjuk le. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.

Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:13
Spárgás-újhagymás pite.
Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 db tojás (nagy)
2 ek szezámmag
1 mk só

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a szezámmagot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal, gyúrjuk össze a tésztát. (ha szükséges akkor egy pici hideg vizet adjunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

Ezután nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe piheni.

Töltelék hozzávalói:

1 kisebb csomag zöld spárga
1 cs újhagyma
3 dl főzőtejszín

őrölt fehér bors
csipet szerecsendió
2 db tojás (nagy)
1 tk liszt

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.

Az újhagyma zöld szárát vágjuk le, és a külső levelét
reifregina, 2018. május 10. csütörtök, 16:22
Bögrés édességek Anyák Napjára
bögre cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 bögre tej, 2 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor.
A mázhoz: 4 evőkanál frissen főzött kávé, 2 evőkanál kakaópor, 1 bögre porcukor, 2 evőkanál olvasztott vaj, fél bögre kókuszreszelék

A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Belekeverjük a kakaóport és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beledolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk és a sütőben (180 fokon) 15 percig sütjük.
A kávét elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és az egészet simára keverjük. A langyos süteményt bevonjuk a mázzal, kicsit száradni hagyjuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Kép forrása: Receptár

CSOKOLÁDÉS MOGYORÓS SZELET

Hozzávalók: 1 tábla csokoládé, fél bögre tejszín, 2
lizawolf, 2018. május 05. szombat, 18:38
Bögrés-kefires ribizlis süti
hozzávalók / 8 adag

3 db tanyasi vagy bio tojás
1 bögre cukor (3 dl-es bögre)
1.5 dl napraforgó olaj
3 dl kefir
2 bögre finomliszt
0.75 csomag sütőpor
300 g fekete ribizli
200 g piros ribizli

elkészítés

A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
Ezután hozzáadjuk a kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztát simára keverjük.
Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a megmosott, jól lecsöpögtetett ribizlikkel.
Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt aranybarna tetejűre, ill. tűpróbáig sütjük.
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:35
Csokoládé torta
masszát.

Párszor ezt megismételem, majd beleteszem az összes habot és simára keverem. Arra figyeljünk, hogy az edény oldaláról is alaposan leszedjük a sárga masszát, ezt egy nagyobb kanállal, hab kártyával, szilikonos keverőlapáttal könnyen megtudjuk oldani. Ha ez elmarad, és nem egyenletesen oszlik el benne a tojáshab, akkor itt ott tömöttebb lesz a lapunk.

Ezután tortaformába/tortagyűrűbe tesszük, aminek csak az alján legyen papír, oldala maradjon szabad. A forma oldalára húzogassuk kicsit fel a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni , egyenletesebb lesz a végeredmény.

175 fokon süssük, míg szép színt nem kap, biztonság kedvéért végezhetünk tűpróbát is.

Akkor vágjuk lapokra, amikor teljesen kihűlt!

A főzött csokikrém elkészítése:
A tojást a cukrokkal egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesen el nem olvad.

Ezután a robotgép üstjébe öntjük és addig habosítjuk, amíg szobahőmérsékletűre nem
irmus, 2018. április 17. kedd, 17:36
Tallóztam
hozzá

Elkészítés:

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
2. A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint) és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor, a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát.
3. A tészta egyik felét vajazott/lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét. (Érdemes egy evőkanállal kanalazgatni a tésztamasszát a tepsibe, mert ekkor még sűrű a tészta, evőkanállal könnyebb egyenletesen eloszlatni a tepsiben.)
4. A sütőt előmelegítjük 60 fokra, majd amikor betettük a tésztát, 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük. (inkább végezzünk tűpróbát, mert a
horvathnemagdi, 2018. április 08. vasárnap, 18:05
1/206
Képek, videók
Japán szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 14. csütörtök, 17:51
Mappám hátoldala
nitana1988
2014. november 12. szerda, 14:44
Tablókép hátoldala
furaila
2014. május 13. kedd, 02:11
darázs minta-hátoldala
gaga50
2012. február 10. péntek, 17:48
órarend hátoldala
lacipecsenye
2011. december 07. szerda, 19:33
telefonszámla hátoldala
lacipecsenye
2011. december 07. szerda, 19:27
képeslap hátoldala
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:01
A/3-as mappám hátoldala
nitana
2010. október 18. hétfő, 16:32
relé a panel hátoldalán
raczandris
2010. január 10. vasárnap, 21:28
Asztali gyertya hátoldala
teaivo
2009. december 06. vasárnap, 20:20
pw-s kendő hátoldala
talamusz
2009. november 21. szombat, 14:08
bevásárló_2 hátoldala.jpg
agili
2009. szeptember 26. szombat, 17:02
Pálinkás hátoldala
kreativfotok
2009. március 24. kedd, 15:31
Címkék
sárga masszát, tészta teljesen, sütőpapírt szórjunk, tojásos habra, mély tálat, fánkokat kihűlni, egészet simára, másik tésztalapot, edény oldaláról, tésztát simára, könnyen nyújtható, tepsi hátoldalára, süteményt porcukorral, sütőpapírral együtt, tojásokkal habosra, krumplit feltesszük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.