Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 15:38 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vendégváró kifli
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos kifli

70 dkg liszt
1 kocka élesztő
2 evőkanál cukor
1,5 dl tej
1 kis doboz kefir
2 tojás
1 dl olaj

15 dkg vaj
1 evőkanál só
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom

1 tojás a kenéshez
reszelt sajt/szezámmag/napraforgómag a tetejére

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A tojást, a kefirt, az élesztős tejet és az olajat hozzáadjuk a liszthez, majd az egészet összegyúrjuk. Langyos helyen kelni hagyjuk kb. egy órát. Addig a vajat habosra keverjük a sóval. A paradicsomot és a bazsalikomot pedig apróra daraboljuk. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből egy tányérnyi nagyságú kerek lapot nyújtunk lisztezett deszkán. Öt lapot megkenünk a vajjal, megszórjuk a paradicsomos-bazsalikomos keverékkel, majd mindegyiket letakarjuk egy másik lappal. Egy kicsit hagyjuk pihenni a kerek lapokat, majd még egyszer
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 13:54
Wellington bélszín
kész, tányérra rakjuk, és még forrón lekenjük mustárral. Közben gombapürét készítünk: a gombát megtisztítjuk, aprítóban felaprítjuk a hagymával, fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd forró serpenyőben addig pirítjuk, míg az összes víz távozik belőle. Egy folpackra helyezzük szorosan egymás mellé a sonka szeleteket, borsozzuk, majd rákanalazzuk a kihűlt gombapürét. Erre helyezzük rá a bélszínt. A folpack segítségével szorosan feltekerjük, majd 15 percre hűtőbe rakjuk. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, erre ráhelyezzük a sonkás-gombapürés bélszínt. A tésztát lekenjük tojás sárgájával, majd összetapasztjuk, hogy teljesen befedje a húst. Újra folpackba csavarjuk, majd újabb 5 perc pihenőt adunk neki a hűtőben. Közben a sütőt 200°C-ra melegítjük. A csomagot lekenjük a tojás sárgájával, tetszőlegesen díszítjük, megszórjuk durva tengeri sóval, majd 35-45 percig sütjük. Ramsay szerint 35 perc elég, én egy picit tovább sütöttem, így is jó szaftos maradt. Ha kivettük a sütőből, 10 percig
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 12:12
Pupsa
Hozzávalók :
A tésztához:
30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 50 ml olaj, 120 ml víz,

Töltelék:
2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál sonka apróra vágva, 1 evőkanál kockázott bacon amit kicsit lepirítottam, 1 paprika nagyon apróra vágva, pár szelet póréhagyma szintén picire vágva, 2 gerezd fokhagyma, csipet só

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjuk A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kicsit kinyújtjuk,teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékbőll majd a széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzásodás ízek) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:34
Jóság szelet
JÓSÁG SZELET Hozzávalók:

0,5 kg leveles tészta
Meggyes krém:

1 üveg meggybefőtt (350g)
8 ek búzadara
3 ek cukor
fahéj (opcionális)
Vaníliás krém:

2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
3 ek cukor
25 dkg margarin
Habhoz:

0,5 l Meggle cukrászhab (habtejszín. Elkészítése:

A tészta elkészítése:
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 220 fokon 12 perc alatt. (Akár használhatunk előre nyújtott lapokat is.)

A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.

A meggyes krém elkészítése:
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.

A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk.

A vaníliás krém elkészítése:
A
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:15
Nagyon omlós (almás)pite
1 ek zsemlemorzsa

Tetejére:

1 felvert tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fehéjat. Egy edénybe tesszük és megpároljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a pudingport.

Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk tepsi méretű lappá, majd belefektetjük. Rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket.

A maradék tésztát újra két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk tepsi méretűre és befedjük vele a tölteléket. A maradék tésztát is kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.

Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt felszeleteljük és porcukorral megszórva
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:33
Krumplis pogácsa
kenéshez
1 kocka élesztő (5 dkg)
3 teás kanál só
35 dkg margarin
10 dkg zsír (most csibe zsír volt)
1 teás kanál cukor,
3 dl langyos tej
20 dkg sajt most edámi volt itthon, lehet magokat is szórni rá én most nem tettem

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, a hidegen áttört krumplival, majd a cukros tejben felfutott élesztőt a 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkán formázzuk,puha tésztát kapunk és kinyújtjuk majd meg kenjük a zsírral és szimpla hajtást csinálunk.

kb 10 perc pihenés majd megint nyújtás zsírral kenés és dupla hajtás,majd 10 perc pihi és még egy nyújtás zsírozás szimpla hajtás nyújtás tojással lekenés sajt reszelés és szaggatás és zsírozott tepsibe sütés forró 220 C fok sütő kb 15-20 perc de szemre nézni inkább.

Ebből 154 darab lett amikor kiszaggattam a karikákat kb 2 cm átmérőjű volt a szaggató. A köztes tésztát kicsit össze terelem de nem gyúrom újra csak arrébb
irmus, 2018. április 20. péntek, 17:16
A tökéletes almás pite
Hozzávalók:

A tésztához

50 dkg finom liszt
1 ek/cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 csipet só
25 dkg margarin (oké, aki nem a családunk tagja, használhat vajat)
1 tojás
és annyi tejföl, hogy összeálljon a tészta, és ne morzsálódjon.

A töltelékhez:

1,5 kg savanykás alma
20 dkg kristálycukor
1/2 evőkanál őrölt fahéj
fél marék búzadara

A kenéshez
1 tojássárgája

1. A szárazanyagokat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, só) kimérem egy tálba, jól összekeverem
2. Összemorzsolom a margarinnal
3. Beleteszem a tojást, és annyi tejfölt, amennyitől összeáll. Ez a konyha hőmérsékletétől és a liszt minőségétől is függ, a semennyi és a két púpozott evőkanál között szokott változni.
4. Ha összeállt a tészta, kész is van. Letakarom, és beteszem a tállal együtt a hűtőbe.
5. Közben elkészítem a tölteléket. Az almát meghámozom, majd lereszelem. Nem szoktam felvágni,
bkisseva, 2018. április 17. kedd, 14:03
Darázsfészek
70 dkg liszt, 5 dkg élesztő 2 deci tejben felfuttatva (só + cukor), 4 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 2 (evőkanál) olaj, rétes puhaságú tésztát gyúrunk. Késfoknyira kinyújtjuk. Rákenünk 25 dkg vajat (4 kanál margarin), 4 kanál cukorral kikeverve, 2 tasak vanília porral. Felsodorjuk, 26-28 felé vágjuk.
Megkelesztjük (1/2 - 1 óráig).
Ha megsült, ráöntünk 3 deci tejet, 8 kanál cukorral + 2 vanília - felfőzve.
5-10 percre visszatesszük a sütőbe.

Ez volt és most is ez a kedvenc sütim.
Népiesebben "seggreültetősnek" is hívják!

Megsütöttük!!!
Nagyon finom lett.
Minden a recept szerint készült, kivéve, hogy a tetjére finomra vágott dióbelet szórtunk, miután meglocsoltuk.
180 fokon sült 30 percet, azután jött a locsolás és még 10 perc sütés.
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 11:24
Receptek az 1930-as évekből
Rumos szelet:

"20 dkgliszt 14 dkg vaj, 6 dkg porcukor, egy kávéskanálnyi só, egy egész tojás és 2 tojás sárgáját a gyuródeszkán porhanyos tésztává gyúrunk és kisodorjuk. A kisodort tészta egyik felére rákenjük a tölteléket, az üres tésztával ezt letakarjuk, széleit ujjainkkal lenyomkodjuk, kivajazott tepsibe helyezzük a tetejét tojás fehérjével megkenjük és vékonyra beszeletelt mandulával meghintve a sütőben világosra sütjük. Kihűlés után szeleteljük fel. -
Töltelék: 7 dkg kiflimorzsát rummal citrommal megpermetezzük. Egy kanál barackízt 2 egész tojással 7 dkg fűszeres porcukorral, 7 dkg örölt mandulával 7 dkg mazsolával és permetezett morzsával jól összekeverve használjuk. -"

Mandulás - piteé:

"3 1/2 deci lisztet összegyúrunk 1/4 kiló kemény vajjal. Másik 3 1/2 deci lisztből pedig 3 tojás sárgájával fél czitrom levével és kevés tejjel a rétestésztánál valamivel keményebb tésztát gyurunk, jól ki eldolgozzuk kinyujtjuk közepébe tesszük a vajjal összegyurt lisztet,
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Kakaós csiga
majd.
Az élesztőt kevés hideg tejben csomómentesen elkeverjük, de nem készítünk kovászt. A lisztet, a margarint, a sót, a tojást és az élesztős tejet egy tálba tesszük, és fokozatosan adagolva a tejet, összegyúrjuk a tésztát. Egy bucit formálunk, majd a tetejét bevágjuk, és letakarjuk egy kis időre. Miután a vágások mentén szétnyílt a tészta, elkezdhetjük a hajtogatást.
A 25 dkg margarint a táblára tesszük, lisztet szórunk rá, és a kezünkkel szétlapítjuk, majd félretesszük.
A tésztát kinyújtjuk, és a félretett margarint ráhelyezzük, majd minden oldalról ráhajtjuk a tészta széleit. Ezután letakarjuk, pihentetjük. A hajtogatást 2-szer megismételjük.
Az utolsó nyújtásnál ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, megkenjük kevés tejszínnel, majd a porcukorral elkevert kakaóport rászitáljuk. A tésztát feltekerjük, és ujjnyi vastagra felkarikázzuk. Mielőtt a tepsire helyeznénk, a végét aláhajtjuk, és a tepsiben egy kicsit a tenyerünkkel szétlapítjuk.180C fokon készre sütjük.
A tetejére porcukrot
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:20
Barackos-mákos papucs
tojássárgája
- 1 üveg őszibarackbefőtt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál rum
- 20 dkg darált mák
- 50 dkg élesztős vajas tészta
- 2 evőkanál méz
- 1/2 vaníliarúd
- 1 dl tej

A tejet felforraljuk a vaníliával, a mézzel meg a cukorral. Hozzáadjuk a mákot, újra felforraljuk. Belekeverjük a rumot meg a citrom reszelt héját, majd hagyjuk kihűlni a tölteléket. A barackbefőttet jól lecsepegtetjük, és vastag szeletekre vágjuk. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és 12 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére teszünk egy kanálnyi tölteléket, majd a négyzetek sarkait tojássárgájával bekenjük. Két szemben fekvő sarkat egymásra hajtunk, a nyílásokba egy-egy barackgerezdet teszünk, és mögöttük a csücsköket kissé visszahajtjuk, hogy ne csússzon ki a gyümölcs. A papucsokat tojássárgájával megkenjük, a maradék tésztából kis négyzeteket teszünk a tetejükre díszítésként. Félórát kelesztjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva, 210 fokon 20-25 percig
suzymama, 2018. április 11. szerda, 12:17
őszibarackfánk !
csipetnyi só,
félliternyi magozott, felezett őszibarackbefőtt,
a tetejére fahéjas porcukor

Elkészítése

: Fél dl langyos tejben simára keverjük az élesztőt és hozzáadjuk a porcukrot is. Letakarva, langyos helyen felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel,az áttört, főtt burgonyával, a tojássárgájákkal, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, ezután fél cm vastagra kinyújtjuk. 10 X 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Egy-egy tésztadarabon elhelyezünk egy fél, mag nélküli őszibarackot, és a tészta négy sarkát összefogva, a tenyerünkben összegömbölyítjük. Nem baj, ha nem sikerül szabályos kerek formára! 180 fokosolajban 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük, és a fölösleges olajat lecsöpögtetve vagy papírszalvétával, illetve papírtörülközővel felitatjuk, és meghintjük fahéjas porcukorral. Ha nincs őszibarack, más gyümölccsel is elkészíthető, pl. almával,felezett sárgabarackkal,
ibolya58, 2018. április 08. vasárnap, 11:46
1/398
Képek, videók
Igazi vendégváró
sanci81
2017. április 17. hétfő, 13:22
vendegvaro-bogres-suti -50
lilagondolatok
2016. június 03. péntek, 10:56
vendegvaro-izletes-fri ssi
lilagondolatok
2016. március 16. szerda, 11:19
vendegvaro-izletes.jpg
lilagondolatok
2016. március 16. szerda, 11:13
vendégváró
orban47
2015. november 12. csütörtök, 20:41
Vendégváró süti
jolika66
2015. július 12. vasárnap, 16:41
vendegvaro-bogres-suti -50
sarkadykati
2015. június 28. vasárnap, 18:48
vendegvaro-bogres-suti -50
snbela44
2015. június 26. péntek, 19:49
vendégváró.jpg
yvett789
2015. január 31. szombat, 20:35
cseszko-_vagy-vendegva ro-
yvett789
2015. január 10. szombat, 19:47
vendégváró-szelet.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:20
tálba virág.png
53ilona
2017. július 20. csütörtök, 10:57
Virágok tálban
eva6
2017. június 23. péntek, 09:59
Eprek tálban
eva6
2017. június 16. péntek, 07:40
eper tálban.png
eva6
2017. április 20. csütörtök, 18:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.