Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:50 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós béles
végzünk.
A vajas tésztát kettéosztva műanyag fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
A pihentetés után elkészítjük a tölteléket. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk, és félretesszük.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Eldolgozzuk benne a tojássárgájákat is. Ezután mehet bele a darált dó és a citrom finomra reszelt héja. Végül beleforgatjuk a felvert fehérjehabot is.
Az egyik csomag tésztát átgyúrjuk, és alaposan lisztezett munkalapon kinyújtjuk, majd a sodrófára óvatosan felcsavarjuk, és a tepsi aljába, illetve oldalára illesztjük. (Mindig fém tepsit használok, aminek magas a pereme.)
A tésztaalapunkon elegyengetjük a tölteléket, végül óvatosan betakarjuk a másik, kinyújtott tésztalappal. A sütemény szélét villával megigazítjuk. A tetejét alaposan megszurkáljuk villával, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 30 perc alatt megsül.
A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd kifordítjuk egy vágódeszkára, és recés
koszegimarika, 2017. október 17. kedd, 08:52
Tejfölös- vajas pogácsa
Tejfölös vajas pogácsa
Ilyen szép leveles pogácsát még nem csináltál!

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
30 dkg tejföl
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojás a lekenéséhez

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, amit előtte megolvasztottunk. Feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor. Legalább 20 percnyi pihenést adjunk neki a nyújtások után.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nem nehéz, isteni finom recept, érdemes kipróbálni.
nanoka72, 2017. október 09. hétfő, 18:58
Édes és sós apró sütemények.
22 egyszerű mutatós sütemény

Dobozban napokig elálló, bármikor elővehető finomság, főleg, ha ilyen gyorsan elkészülnek, mint az alábbi receptek!

Puha keksz
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg vaníliás porcukor, 2 dkg szódabikarbóna, 4 egész tojás, tejföl.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a 4 egész tojást s annyi tejfölt, hogy a tészta elég könnyű legyen. Pár órát pihentetjük, majd késhát vastagságúra kinyújtjuk, kekszformával kiszúrjuk. Majd vajas papírral kent sütőlapra tesszük és jó meleg sütőben gyorsan sütjük.

Sekrestyés sütemény
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 25 dkg darált és édes mandula, 8 db darált keserűmandula, kevés reszelt citromhéj, 50 dkg liszt, csipet só. A vajat simára keverjük, lassanként beleadjuk a darált mandulákat, a reszelt citromhéjat, a lisztet, csipet sót. Az egészet jól összedolgozzuk. Majd a tésztát kanállal ujjnyi vastagságon kenjük egy kivajazott sütőlapra, majd
reifregina, 2017. október 05. csütörtök, 12:21
Őz nyelv
Őz nyelv recept

Hozzávalók:

Mirelit leveles tészta
Kristálycukor

Krém:

lekvár vagy vanília puding

Elkészítése:

A leveles tésztát felolvasztjuk, kinyújtjuk, majd körlapokat szaggatunk belőle. Közben előmelegítjük a sütőt. A körlapokat deszkára szórt kristálycukron hosszúkásra nyújtjuk, majd tepsibe rakjuk. Megvárjuk míg a cukor elkezd barnulni, ekkor kivesszük és vanília pudinggal egymásnak háttal fordítva összeragasztjuk.

Forrás: olcso-receptek.hu
nanoka72, 2017. október 02. hétfő, 08:11
Tejfölös csoda süti
Tészta :

40 dkg liszt
1 tojás
25 dkg margarin
1 tk. szódabikarbóna
10 dkg cukor
2 ek .kakaópor
1 ek. tejföl

Krém:

1/2 liter tej
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy és egy kicsi doboz tejföl (525g)

Elkészítés :

Megfőzzük a pudingot és kihűtjük.
Ha már kihűlt hozzákeverjük a tejfölt.

A tészta összetevőit összegyúrjuk és ketté választjuk.
Az első adagot kinyújtjuk és ( kimargarinozott- kilisztezett) tepsi (32*40 cm) aljára terítjük.

Erre tesszük rá a krémet és a második kinyújtott tésztát a tetejére.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.

Porcukor a tetejére .

facebook, Őseink élete és étele és így főzünk mi, Wagensommer Alexandra
bkisseva, 2017. szeptember 28. csütörtök, 10:36
Kakaós napraforgó recept
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
1 kis doboz tejföl
4 ek olvasztott vaj vagy margarin
csipet só
1,5-1,8 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
3 ek cukor
1 zacskó vaníliás cukor
Töltelék:
2 ek cukor
2 ek porcukor
2 ek kakaópor
ízlés szerint fahéj (én nagyon szeretem ezért 1 evőkanállal tettem bele)
olvasztott vaj (ne sajnáljuk)
+1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Tiszta konyharuhával letakarva 30 perccig meleg helyen kelesztjük. Kelesztés után megfelezzük a tésztát.

Az egyik tésztát lisztezett felületen 30-32 cm-es kör alakra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Olvasztott vajjal jól megkenjük, és rászórjuk a kakaós keveréket.

A másik tésztát is kinyújtjuk és ráborítjuk a kakaós tésztára. Egy pohárral megnyomjuk a tészta közepét.

Pizzavágóval felcsíkozzuk, majd minden csíkot tetszés
suzymama, 2017. szeptember 23. szombat, 19:11
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell keleszteni, csak felolvasztani a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az élesztővel összekevert tejet, végül annyi tejfölt, hogy egy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Összegyúrjuk - nem kell dagasztani. (Nem biztos, hogy kell hozzá az összes tejföl, ezért ezt adjuk hozzá utoljára kis adagokban.)
2. A tésztát nem kell keleszteni, rögtön kinyújtjuk téglalap alakúra kb. 7-8 mm vastagra, majd egyenletesen megkenjük vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki és pihentetjük 25-30 percig.
3. Ezután kettévágjuk (két egyforma részre). Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra (nem baj, ha itt-ott picit kifolyik a töltelék, csak lisztezzünk alá egy kicsit, hogy ne ragadjon le és nyújtjuk tovább). Kb. 30x40 cm-es téglalapra nyújtsuk ki. Majd
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 18:37
Pizza recept
tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és langyos helyen hagyjuk felfutni.

A felfutott élesztőhöz adjuk a lisztet, a sót és az olajat. Kézzel alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen legalább fél órát pihentetjük.

Közben a paradicsomszószt elkeverjük a bazsalikommal, a sonkát és a gombát apróra vágjuk, és lereszeljük a sajtot.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és még 15 percet pihentetjük. Pihenés után mindegyik tésztagolyót kinyújtjuk kerekre, és egy-egy 30 cm-es pizzasütő formába beleigazgatjuk.

A paradicsomszósszal megkenegetjük a pizzákat. Rászórjuk a felaprított sonkát és gombát, a konzerv kukoricát, és meghintjük a reszelt sajttal. Tetejére olívabogyókat teszünk.

A pizzákat előmelegített, 200 fokos sütőbe helyezzük, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Ha a vékonyabb tésztát szeretjük, akkor a tésztát ne csak 3, hanem több részre osszuk
aranyag, 2017. szeptember 15. péntek, 09:21
Villámgyors sajtos keksz
kisasszondi)

5 dkg szezámmag (len vagy zabpehely)

kb. 1,5 dl víz

ELKÉSZÍTÉS:

A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet.

A tészta bucinkat egy folpackba becsomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána a tésztát egy lisztezett sík felületen téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm).

A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).

A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 20:00
Joghurtos sósrudacskák
Hozzávalók:

40 dkg liszt
negyed tasak sütőpor
18 dkg vaj
3 dl natúr joghurt
csipet só

A tetejére:

1 tojás
reszelt sajt
köménymag

Elkészítése:

A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd tepsibe tesszük. A felvert tojással átkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, vagy köménymaggal és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:51
Sajtos tortácskák
Hozzávalók (12 db)

30 dkg mélyhűtött leveles tészta
5 dkg vaj
csipet só
15 dkg liszt
4 db tojás
10 dkg ementáli sajt, reszelve

A leveles tésztát kiolvasztjuk.
2.5 dl sós vízbe vajat teszünk, majd felfőzzük. Hozzákeverjük a lisztet, masszává fog összeállni.
Langyosra hűtjük, egyenként hozzátesszük a tojásokat és addig keverjük, amíg fényes lesz, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
A leveles tésztát liszttel beszórt deszkán kinyújtjuk, és a kis fém tortaformákat kibéleljük vele.
A sajtos tésztát habnyomóval a formákba töltjük.
250 °C-ra előmelegített sütő középső rácsára toljuk (a sütő aljára egy vízzel teli csészét helyezünk) és a hőfokot azonnal 175 °C-ra mérsékeljük. Aranysárgára sütjük. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki!
reifregina, 2017. szeptember 11. hétfő, 18:43
A levesbe
1 evőkanál zsír, 1 egész tojás, 10 dkg maradék darált hús vagy sonka, liszt, kevés tej, 10 dkg zsír a sütéshez, só. A megfőtt burgonyát áttörve, kis zsírral, 1 tojással és kevés tejjel, sóval elgyúrjuk, annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtva szögletes darabokat vágunk belőle, megtöltjük a maradék darált hússal, és gombócokat formálunk belőle. Belefőzzük a levesbe.

Cérnametélt

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, só. Jó kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, mindig alálisztezve, sodrófán felhajtogatjuk, és éles késsel hosszában elvágjuk. A széles csíkokat alálisztezve egymásra tesszük, és éles késsel az ujjunk mellett haladva, minél vékonyabb metéltet vágunk.

Csipet

Nagyon kemény tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, darabokat tépünk belőle, amelyekből kicsi, egyenlő gömbölyű darabkákat csipegetünk.
Csurgatott tészta

Egy egész tojást bögrébe ütünk, megsózzuk, 1 evőkanál tejet adunk hozzá, és 2 evőkanál
horvathnemagdi, 2017. szeptember 02. szombat, 17:05
1/395
Képek, videók
béles.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:13
béles gesztenyés.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:13
mákosmeggyes béles.jpg
maroka
2011. november 25. péntek, 21:24
bélés 2 kártya elfér benn
ezer_mester
2011. november 14. hétfő, 18:14
regi_magyar_beles.jpg
bubszi
2011. március 16. szerda, 06:42
turos_beles.jpg
veronika74
2009. szeptember 24. csütörtök, 14:46
itt is bélesek.JPG
soroya
2009. augusztus 07. péntek, 21:40
bélesek.JPG
soroya
2009. augusztus 07. péntek, 08:14
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
pihentetés
kukta
2015. január 24. szombat, 19:08
pihenteteste.jpg
skorpiolilike
2010. június 19. szombat, 11:25
pihentetés
bezsa
2007. szeptember 27. csütörtök, 15:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.