Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 10:06 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hájas gyűrű vagy virág.
liszt,
40 deka tisztított darált háj,
2 kanál jó tejföl,
1 egész tojás,
1 dl fehérbor,
helyette esetleg 1 evőkanál ecet,
1 csapott kávéskanál só,
ugyanannyi cukor,
szódavíz vagy víz.
Én 2 dl ásványvizet és 1 dl fehér bort használtam.
A hájat 10 deka liszttel jól eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi előírt anyaggal rétestésztát készítünk, amit a deszkán jól kidolgozunk és 15 percig pihentetünk Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, a nyújtófával előbb kissé ellapítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk és négyszeresre összehajtjuk, két oldalról középre, majd alulról és felülről is középre. 20 percig pihentetjük hideg helyen. , Majd kinyújtjuk és megint hajtogatjuk de már csak 3 szorosan, 20 perc múlva megint, megint pihen 20 percet és lehet belőle bármit készíteni kinyújtás után
A kidolgozott és jól lehűtött tésztát közepes nagyságú szaggatóval
suzymama, 2018. augusztus 17. péntek, 09:46
Lekváros linzer
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál sertészsír, 12 dkg vaj, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, fél csomag sütőpor, 1 dl tejföl. A közepébe szilvalekvár, a tetejére porcukor.
A lisztet a porcukorral, vajjal, zsírral és sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és a tejföllel addig gyúrjuk, amíg szép sima tésztánk lesz.
Ezt lisztezett gyúrótáblán is átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Kétféle szaggatót használunk hozzá. Az egyik közepén legyen egy kör alakú lyuk, hogy a töltésnél a szilvalekvár lásson a sütemény közepében.
Párban szaggatjuk a tésztát, mindkét formából ugyanannyit készítünk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben tíz perc alatt megsül. Kicsit hűtjük, majd a kétféle formát szilvalekvárral összeragasztjuk.
Porcukorral megszórjuk a tetejét.
Azonnal lehet fogyasztani, de dobozban sokáig eltartható a sütemény.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:26
Anyóstekercs
Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt, + 25 dkg + ¾ sütőpor
3 tojás
3 dl tejföl
25 dkg Rama
50 dkg meggy + ízlés szerint cukor, 1 mokkás k fahéj
50 dkg tehéntúró + 1 egész tojás 3 kanál cukor
2 - 4 kanál olaj
porcukor a tetejére
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés

50 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és egy csipet sóval, sütőporral közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Egy órán át pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott Ramát elkeverjük és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a bejglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót és tojással villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:06
Hatlapos – Anyukám jut eszembe erről a hatlaposról
Olcsó, egyszerű és finom sütemény. Anyukám jut eszembe erről a hatlaposról, csuda jól tudta csinálni, nagyon finom!


Hozzávalók
60 deka liszt,
25 deka zsír,
10 deka cukor,
1 tojás,
2 sütőpor,
kevés tej,

Krém
fél liter tej,
1 dkg kakaó,
1 tojássárgája,
4 dkg liszt,
20 dkg cukor,
5 dkg vaj,

Elkészítése
60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütő­porból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük.
Krém: fél liter tejből, 1 dkg kakaóból, 1 tojássárgájából, 4 dkg lisztből, 20 dkg cukorból krémet főzünk, majd 5 dkg vajat keverünk

Még melegen ezzel töltjük meg a lapokat.
tinka1951, 2018. augusztus 05. vasárnap, 05:34
Tejfölös vajas pogácsa
Tejfölös vajas pogácsa
Ezt a receptet tényleg érdemes leírni! Ilyen szép leveles pogácsát még nem csináltál!

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
30 dkg tejföl
60 dkg liszt
25 dkg vaj
2 teáskanál só
1 db tojás + 1 tojás a lekenéséhez

20 dkg vajat elmorzsolunk a liszttel, a közepébe öntjük a langyos tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, és összegyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a maradék vajjal, amit előtte megolvasztottunk. Feltekerjük, és újra kinyújtjuk még háromszor. 20 percnyi pihenést adjunk neki a nyújtások után.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, még fél órát kelni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nem nehéz, isteni finom recept, érdemes kipróbálni. Forrás
nanoka72, 2018. július 30. hétfő, 09:40
Álom puha sajtos pogácsa bögrésen
tejfölt vagy tejet gyúrjunk hozzá. A vajat és a zsírt vagy vegyük ki a hűtőből jóval a sütés előtt, vagy egy picit dobjuk be a mikróba. Legyen puha, de ne olvadjon folyósra!
3. Ekkor lisztezett felületen olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, majd feltekerjük az egészet, mint egy bejglit, majd jobbról-balra egymásra hajtjuk, műanyag tálban lefedve pedig hűtőbe tesszük reggelig. Vagy legalább pár órára. A tésztának jól nyújthatónak, lágynak kell lenni, de nem ragadósnak!
4. Sütés előtt kinyújtjuk ismét vékonyra, majd egyszer meghajtogatjuk. Semmi extra: lentről középre, föntről középre, így lesz három réteg, aztán balról középre, jobbról középre, megint három réteg.
5. Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd lisztbe mártott nagyjából 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát újragyúrjuk, újranyújtjuk, újraszaggatjuk.
6. A kész pogácsákat szétosztjuk két nagy gáztepsire, amiket sütőpapírral bélelünk ki előzőleg. Kb. egy-másfél centi helyet hagyjunk
nanoka72, 2018. július 29. vasárnap, 12:38
Sajtroló recept
1 csomag leveles tészta
Krém:

0,5 l tej
5 ek liszt
25 dkg sajt (ementáli és füstölt sajt keverékét használtam)
10 dkg vaj
1 db tömlős sajt (10 dkg)
só, bors
+reszelt sajt a díszítéshez

lkészítése:

A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel, majd felforraljuk. Vigyázzunk hamar leég, így folyamatosan kevergessük.

Amikor besűrűsödött a reszelt sajtot is beletesszük. Addig keverjük amíg a sajt elolvad benne. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

Ha kihűlt belekeverjük a sajtkrémet is. A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük, először csak magában aztán a sajtkrémet is hozzáadjuk.

Amíg a krém hűl, elkészítjük a rolókat. A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra. 1 cm széles csíkokra felvágjuk, és a formára rátekerjük.

A formákat nem szükséges beolajozni, mert a tésztában elegendő zsíradék van, így
skorpiolilike, 2018. július 27. péntek, 09:45
Sajtos muffin
Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej

Töltelék:

10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só
Tetejére:

felvert tojás
szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel.

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk.

A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal.

A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert
suzymama, 2018. július 24. kedd, 14:48
Darázsfészek
Hozzávalók:
45-50 dkg liszt
2 tojás
fél csomag (2,5 dkg) élesztó
1 evőkanál cukor
diónyi vaj
fél citrom reszelt héja
pici só
annyi tej, amennyit felvesz (kb fél liter)

Az élesztőt megfuttatjuk egy kevés cukros tejben majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, letakarva félre tesszük.
Habosra keverünk 20 dkg vajat 20 dkg cukorral.
A tésztát kb fél/egy cm vékonyra kinyújtjuk, lekenjük a cukros vajjal, megszórjuk 15 dkg darált dióval. Majd szorosan feltekerjük és kb 2 cm-es darabokra vágjuk
Kikent tepsire rakjuk (nem túl közel egymáshoz mert megnőnek). 2 óra kelesztés után forró sütőbe tesszük és 180 fokon sütjük
Mikor már majdnem kész, meglocsoljuk egy kevés vaniliás-cukros tejjel és pár percig még sütjük.
bkisseva, 2018. július 17. kedd, 10:19
Szalalkális sajtos rúd
Hozzávalók:

60 dkg liszt
1 mangarin
1 kiskanál szalakáli tejben megfuttatva
10 dkg reszelt sajt

annyi tejföl, hogy a tészta lágy legyen

A tetejére:
1 tojás
1 kiskanál köménymag
5 dkg reszelt sajt


A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd eldolgozzuk a többi hozzávalóval. A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Hosszú csíkokat vágunk, tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal, pici sóval. Forró sütőben, közepes tűznél kb. 1/2 órát sütjük.
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 14:22
Cili néni receptjei
tészta
3 egész tojás 3 kanál méz 1 kg rozsliszt 2 dkg cukor 1 kávéskanál szódabikarbóna Ízlés szerint fűszerezni

Diós tészta
14 dkg vaj 16 dkg liszt 1 tojás sárgája Kis só Egy kevés 6 dkg cukor Összegyúrni, két részre osztani Töltelék: 2 tojás sárgája 14 dkg cukor 14 dkg dió 3 tojás kemény habja A töltelékből a tetejére is hagyni Csak egy közepes tepsire elég

Leveles sajtosrudak
15 dkg liszt 10 dkg vaj 1 csomag sütőpor 2 késhegynyi víz Jó rétes tésztává dolgozzuk Kinyújtjuk Tojással megkenjük Reszelt parmezán sajttal megszórjuk, összehajtjuk A tésztát újra nyújtjuk beszórás 3-4 szer megismételjük Végül ujjnyi rudakat formálunk belőle Tojással megkenve és sóval, sajttal bőven megszórva Közepes tűznél sütjük.

Linzer-tészta
12 dkg vaj 12 dkg cukor 12 dkg dió 25 dkg liszt 3 tojás sárgája Jól eldolgozni Lehet bekeverni és lepénynek sütni, Vagy gyúrni és formákat szúrni.

Keksz
1 kg sima liszt 2 tojás 90 dkg porcukor 3 dkg szalakáli 20 dkg vaj 2
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
1/400
Képek, videók
Szilvalekváros hájas tész
irmus
2017. február 24. péntek, 16:18
Szilvalekváros hájas
irmus
2016. március 21. hétfő, 08:38
soros.hajas.pogacsa.ke p.j
snbela44
2015. április 03. péntek, 04:48
Hájas tészta Szilvalekvár
irmus
2015. február 23. hétfő, 17:55
Szilvalekváros Hájas tész
irmus
2015. február 23. hétfő, 17:54
hajas-virsli.jpg
szelidszeder
2015. január 07. szerda, 15:56
Hajas medúza.jpg
pacsakute
2014. május 20. kedd, 20:01
Hájas tészta.jpg
erzsikepuskas
2014. február 02. vasárnap, 13:47
Hájas tészta
snbela44
2013. október 01. kedd, 19:18
Megmaradtl.jpg
sz719eszter
2016. május 11. szerda, 17:10
tornádó Ami megmaradt.jpg
megyerimihaly
2012. március 04. vasárnap, 21:13
Az utolsó megmaradt régi
ametiszt54
2012. február 15. szerda, 11:41
Ami megmaradt . . ..jpg
sarkadykati
2011. március 23. szerda, 05:42
Tökéletesen megmaradt fal
farkas1945
2010. november 12. péntek, 18:12
A sír megmaradt része.png
farkas1945
2010. november 12. péntek, 17:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.