Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 10:40 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sonkás-tejfölös galette recept
lisztet adhatunk még hozzá. A gombóccá formált tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, közben pedig elkészítjük a feltétet.

Feltét készítése:
A megtisztított lila hagymát felaprítjuk, a sonkát apróra felkockázzuk. A tejfölt a sóval, borssal és a fokhagymakrémmel jól kikeverjük.

Összeállítás:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 2 nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és gombócokat formálunk. Egy nagyobb tányér méretűre kinyújtjuk az egyik tésztát, és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 2 evőkanál ízesített tejföllel lekenjük (a szélén 2 cm-t hagyjunk ki, oda ne kenjünk), majd megszórjuk a felaprított hagymával és sonkával.

A szélét (amit nem kentünk le) felhajtjuk úgy, hogy a tésztát pár centinként egy kicsit összecsípjük, majd lekenjük ezt a részt felvert tojással.

A forró sütőbe téve hőlégkeveréssel 13 perc alatt megsütjük.

Tipp:
A galette egy francia eredetű vékony tészta, amit vagy
tinka1951, 2018. január 17. szerda, 20:28
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Hozzávalók

30 dkg liszt
25 dkg teavaj /vagy Rama margarin
tejföl, amennyit felvesz (általában egy kis pohárnyi)

Tetejére
1 tojás sárgája
20 dkg reszelt sajt és /vagy szezámmag ízlés szerint

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk és nagyon FONTOS, hogy egy éjszakára hűtőben pihentessük!
Másnap kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojássárgával, megszórjuk a reszelt sajttal és /vagy szezámmaggal és felcsíkozzuk. Közepes lángon pirosra sütjük.
irmus, 2018. január 17. szerda, 08:32
Kolbászos kocka
sajt
A lisztet tálba tesszük elkeverjük a sóval és cukorral.Az élesztőt felodjuk 1 dl vízben és hozzáadjuk. Majd elkezdjük gyúrni a tésztát és folyamatosan adagoljuk a vizet, egészen addig míg egy közepes tésztát kapjunk. Az olajat a végefelé beledagasztjuk. Meleg helyen duplájára hagyjuk kelni. Míg kel addig egy kissebb szál kolbászt megpucolunk és hosszában 4-be vágjuk. Majd felszeleteljük vékonyra. 10 dkg maradék csípős paprikás szalámit is felkockázunk.
Ha megkelt a tészta félcenti vastagra kinyújtjuk majd megkenjük tejfölel,megszórjuk a klbásszal és szalámival. Ráreszeljük a sajt felét. Szokásos módon hajtogatjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megkenjük tejfölel és megszórjuk reszelt sajttal. Éles késsel felkockázzuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük 30-35 perc alatt.
Melegen vacsorára tálaltam és mellé csípős házi kecsap volt. Nagyon laktató és finom.
Az eredeti recept ötlet Katától való, csak magam szájíze szerint
reifregina, 2018. január 15. hétfő, 10:48
Gumipogácsa - Burgonyás pogácsa tepsiben
hozzávalók / 8 adag

1 kg burgonya
50 dkg finomliszt
20 dkg disznózsír (hideg)
1 ek só

elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomjuk, langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel és a zsírral.
Az így kapott tésztát kb. 1 cm magasra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk (nálam 4,5 cm-es a szaggató).
Sütőpapírral bélelt tepsin (a sütőpapír persze elhagyható, hiszen ennyi zsír mellett bizutosan nem ragad le, de így könnyebb tisztán tartani a tepsit, ami nem utolsó szempont) előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Félidőben érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen piruljon.
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:26
Krumplis-hagymás pogácsa
megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a zsíron pár perc alatt megdinszteljük, ezután félretesszük hűlni.

A burgonyapürét 1 dl meleg vízzel, a sóval és a tejföllel simára keverjük.

Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk, hozzákeverjük a burgonyához és ezt a masszát összedolgozzuk a liszttel (a tészta állaga a krumplipüré függvénye, langyos víz, illetve liszt adagolása lehet, hogy kell hozzá!)

Szép puha, sima gombócot gyúrunk és 5 perc pihi után kb 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rákenjük a hagymát a zsírral együtt és behajtogatjuk.

25 percet pihentetjük, azután a hajtogatást még kétszer megismételjük 25 percenként.

A végén a hajtogatott tésztát kb 2 centi vastagságúra kisodorjuk, a tetejét éles késsel óvatosan, lazán becsíkozzuk és a pogácsákat kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve megkenjük tojással és előmelegített sütőben 190 fokon kb 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

A szaggatás során megmaradt
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:17
Rántásos rétes (gyors rétes)
hozzá 2-3 ek cukrot és kevés fahéjat, majd alaposan forgassuk össze.
Rántás:

A zsírt olvasszuk fel, majd amikor már jó forró, szórjuk bele a lisztet és pár perc alatt, folyamatosan kevergetve készítünk belőle világos rántást. Hűstük ki.
Tészta:

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze annyi lisztte, amivel lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk. Ha ráérünk, pihentessük a tésztát, de akár azonnal fel is használható.
Összeállítás:

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd rákenjük a kihűlt rántást és feltekerjük, mint a bejglit. A kész tésztát 5 egyenlő részre vágjuk. (Nekem kissé lágy volt a tészta, így fél órára betettem a hűtőbe, utána nagyon jól kezelhető lett.)

A tésztákat egyenként kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk (nem baj, ha a deszka alatta átlátszik, sőt!). A választott tölteléket rákenjük illetve rászórjuk. A túrós alá szórhatunk kevés búzadarát, ha idő közben engedett volna levet. Az almás és a meggyes töltelék alá pedig kevés
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:15
Szalagos farsangi fánk
tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.

Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc.

Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ki, majd hajtsuk félbe, és nyújtsuk bő másfél ujjnyi vastagságúra (minimum 1,5 cm - 2 cm), és egy 6-8 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.

Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. A lyukkal lefelé fordítjuk az asztalon, és letakarjuk egy konyharuhával. Ezután a fánkokat 25 percig kelesszük!

Kis adagokban kisütjük őket a nem túl forró olajban. Ha az olaj túl forró, akkor a fánk nagyon sötét lesz, és nem tud a szalag sem kialakulni szépen. Az első oldalukat kb. 1 percig sütjük, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. És ami nagyon lényeges. A sütést úgy kezdjük, hogy a
bkisseva, 2018. január 10. szerda, 11:28
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
lepény

Hozzávalók:

5-6 szelet bacon
1 nagy fej lila hagyma
10 dkg natúr krémsajt
kevés zöldfűszer-keverék
25-30 dkg (fél csomag mirelit) leveles tészta
5-10 dkg reszelt (pl. Gouda) sajt

A bacont feldaraboljuk és megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és a zsírjában pár perc alatt megfonnyasztjuk a lila hagymát. A sütőt 200 fokra melegítjük. A leveles tésztát kinyújtjuk/hajtogatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, a peremeit felhajtjuk. A krémsajtot elkeverjük a zöld fűszerekkel, megkenjük vele a leveles tésztát, aztán rászórjuk a hagymát, a bacont és végül a reszelt sajtot. 20-25 percig sütjük.
Ham and eggs

NLCafé
f Ajánlom

A hétköznapok menedzselése örök kihívás, és még a legtökéletesebb tervezés mellett is gyakran előfordul, hogy csak egy gyors vacsorára van
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
SÓSKIFLI recept
Hozzávalók: 1 kg liszt, 10-15 dkg zsír (lehet olaj is), 1 púpos kk. só, 1 adag élesztő, 8 db kockacukor, 1/2 l tej, 1tojás a kenéshez.

A langyos tejbe beletesszük a kockacukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztből, olvasztott zsírból, tejből, sóból közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 8 részre vágjuk. A részekből kis cipókat formálunk. Ezeket 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük. Zsírral (sózhatjuk is még, ha szükséges), négy részre elvágjuk, a szélesebb oldal felől lazán feltekerjük. A kiflik tetejét megkenjük tojással, s megszórhatjuk köménymaggal is. Zsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe sütjük. A feltekerés előtt tölteléket tehetünk bele. Egész tojás, tejföl, reszelt sajt - ízlés szerint fűszerezni, darálva vagy apróra vágott parízert, főtt sonkát vagy húsfélét tehetünk bele.
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 12:16
Virslinyalóka
Hozzávalók:

1 tojássárgája
ízlés szerint mustár
1 csomag leveles tészta
10 virsli (félbe vágva)
hurkapálca
A leveles tésztát kinyújtjuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd csíkokra vágjuk és körbetekerjük a csíkokkal a virsliket. Tojással megkenjük, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Óvatosan beleszúrjuk a hurkapálcákat a tekercsekbe.
eva6, 2017. december 29. péntek, 20:52
Ezen ne múljon
lencsés recept, amivel bebiztosítjuk a jövő évi gazdagságot.
Az nem kérdés, hogy lencse lesz január elsején. Ezen nem múlhat a 2018-as gazdagságunk, szó sem lehet róla. De a szokásos lencsefőzelék már kicsit unalmas, ezért most valami egészen mást hoztunkA lencsében rengeteg lehetőség van, és még több, ha a vörös lencsét is bevesszük a felhasználható alapanyagok sorába. Elvégre az is lencse!
Quiche zöldségekkel és vörös lencsével
Tészta:
20 dkg liszt
csipet só
10 dkg vaj
4-5 evőkanál víz ................Töltelék:
pár csipet só
30 dkg vörös lencse
3 fej gomba
8 dkg parmezán
2 dl tejszín
csipet őrölt bors
3 evőkanál olaj
10 dkg bacon
1 db vöröshagyma
2 db tojás
1 db édeskömény
A tészta:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, és a vízzel összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 30 percet hűtjük.
A
bordat, 2017. december 28. csütörtök, 15:28
Tallóztam
Ha kész a zserbó, a mákos guba és a bejgli is, de még szeretnél valami különlegesen finomat készíteni, akkor készítsd el a német karácsonyi sütit, a stollent!

Hozzávalók

50 dkg búzaliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg vaj
1 tojás
15 dkg mazsola
15 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen)
1 dl rum
5 dkg mandula (egész vagy szeletelt)
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja

Az aszalt gyümölcsöket és az egész mandulát felaprítjuk, a mazsolát legalább 30 percig rumba áztatjuk. Elmorzsoljuk a langyos, pici cukorral elkevert tejben az élesztőt, és felfuttatjuk.

A puha vajhoz hozzáadjuk a tojást, a narancs és citrom héját, a mézes fűszert, és a felfuttatott élesztőt, majd a lisztet és a vaníliás cukrot, és összegyúrjuk, dagasztjuk néhány percig.

Lecsepegtetjük a mazsolát, és az aszalt gyümölcsökkel és a mandulával együtt a
horvathnemagdi, 2017. december 27. szerda, 11:32
1/395
Képek, videók
tejfölös babgulyás
soosistvan
2017. szeptember 19. kedd, 20:46
tejfölös krumplileves
soosistvan
2017. szeptember 19. kedd, 20:37
Tejfölös Vajas Pogácsa.jp
sz719eszter
2017. augusztus 07. hétfő, 10:18
Tejfölös-fokhagymás ubork
irmus
2017. július 18. kedd, 14:50
Tejfölös laskagomba
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
tejfölös.jpg
snbela44
2017. február 26. vasárnap, 08:27
Tejfölös laskagomba pörkö
irmus
2017. január 08. vasárnap, 12:06
Tejfölös-sajtos-rakott cs
irmus
2016. október 02. vasárnap, 13:23
Tejfölös fokhagymamártás
irmus
2016. szeptember 17. szombat, 09:00
Tejfölös uborkasaláta
irmus
2016. június 19. vasárnap, 15:25
vadas gombóccal.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:30
spenotós tészta gombóccal
ibolya58
2012. október 19. péntek, 10:54
Télapóra - Megtisztította
jucinenadov
2016. december 02. péntek, 00:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.