Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 21. kedd | 34. hét | 233. nap | 00:37 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mire ügyeljünk a Balatoni villámláskor ...
Mi a teendő balatoni vihar idején? Szabályok, amiket minden strandolónak tudni kell
Életveszélyes lehet a villámlás a strandon, ezért tudni kell a teendőket.

A Balaton-parton gyakoriak a gyors, hirtelen érkező, heves zivatarok, melyek akár végzetes balesetet is okozhatnak, ezért strandolás előtt mindig tudni kell, hogy mik a teendők vihar esetén, illetve hogyan kerülhető el a villámcsapás.

Ki a vízből!
Az egyik legfontosabb tudnivaló a nyaralók számára, hogy a villámcsapás a leggyakrabban azt éri el, aki nyílt, nagy, szabad területen tartózkodik: hegytetőn, egybefüggő, sík terepen, illetve vízben, mivel így könnyen egyfajta élő villámhárítóvá válik a test. Sokszor vízben tartózkodók esnek áldozatul, ezért strandolás esetén a legelső teendő a víz és a nedves vízpart elhagyása.

Ez a szabály a fulladásos balesetek elkerülése végett is rendkívül fontos,
pacsakute, 2018. augusztus 10. péntek, 21:35
Agyag
rögzítsük fáslival. Ezek után ajánlott jól betakarózni és egy meleg vizes palackot helyezni a talphoz, ami elősegíti a vér felmelegedését és az izzadást, valamint megakadályozza a lehűlést ? ami azoknál kifejezetten fontos, akiknek gyakran hideg a lábuk.

Az agyagpakolást vizes ruhával le kell mosni a bőrről és utána olíva-, mandula- vagy avokadóolajjal bekenni a kezelt felületet.

Az agyagpakolás időtartalma 1.5-2óra. Ha az agyag előbb megszáradna, akkor le kell venni, mivel bőrizgalmat okozhat...

Az agyagpakolás 1-2 naponta ismételhető, de heveny gyulladásoknál akár naponta 2-3 alkalommal is felhelyezhető.

A cikkben szereplő természetgyógyászati módszerek nem a tényeken alapuló orvostudomány eredményein nyugszanak

Aranyérre -
Hideg agyagpakolásokat alkalmazunk helyileg, amelyhez adhatunk lapúlevelet és ricinusolajat . Naponta egy-két órára kell ráhelyezni a pakolást.

Belsőleg:
Este, egy evőkanál agyagport, egy pohár vízben vagy
suzymama, 2018. július 11. szerda, 18:29
Lábdagadás, ödéma
folyadék visszatartás, gyulladás a sérült ízületekbe, szövetekben.
A lábdagadás legfőbb okai, mint pl. a sérülés, a hosszabb időn keresztül tartó álldogálás vagy ülés, könnyen felismerhető. Néha azonban a lábdagadás valamilyen súlyosabb betegség mellékhatása (szívbetegség, vérrög, stb.).

Azonnal forduljon orvoshoz, ha a lábdagadásnak nincs látható oka, vagy olyan panaszok jelentkeznek mellette, mint a légzési nehézség, mellkasi fájdalom.

A lábdagadás okai

Sok tényező okozhat lábdagadást és ezek súlyossága széles skálán mozog.

Lábdagadás folyadék visszatartás esetén

Amikor a lábdagadást a láb szöveteiben felhalmozódott folyadék okozza, az az ún. perifériás ödéma. Ennek több oka is lehet, pl. a keringési rendszer, a nyirokrendszer vagy a vesék működésének zavara.

A lábdagadás azonban nem minden esetben utal szívbetegségre vagy keringési zavarra. Folyadék felhalmozódást eredményezhet a túlsúly, a mozgásszegény életmód, a hosszú ideig tartó
pacsakute, 2018. július 05. csütörtök, 23:08
David Icke – Testünk és a holografikus valóság 2.rész
hírek közreadásával.

Mike Lambert gyógyító hangsúlyozza, hogy a test azon területei amelyeket Dr. Sarno oly hatékonyan gyógyít, az akupunktúra gyakorlatában kapcsolatban állnak az epehólyaggal ami a depresszió forrása lehet, amint egyensúlyát veszti, illetve a májjal, ami a harag forrása.

A test és a DNS közötti kapcsolat azt jelenti, hogy az érzelmek hatni képesek a testre, és a test képes hatni az érzelmekre.

A sejtben található méreganyagok depressziót és haragot okozhatnak, amelyek a több érzelemmel egyetemben olyan vegyületek kiválasztását indítják el, amiket aztán a sejtek felszívnak.

Ez aztán az ördögi kör. De a Tudatosság meg tudja törni. Érdekes módon, a párizsi Necker Kórházban a test meridián rendszerén radioaktív nyomkövetőkkel végzett kutatások azt mutatták, hogy az energia egy beteg szerv meridiánján sokkal lassabban haladt át, mint egy egészséges szervén.

Mike Lambert olyan kísérletekről is beszélt nekem, amelyekben az érzelmi állapot
sz719eszter, 2018. május 21. hétfő, 12:33
A mézes-mustáros pakolás az ízületi fájdalmak ellen kiváló!
Évszázados népgyógyászati tapasztalat alapján.

Az öregedés okozta problémák között élen jár a mindenféle ízületi fájdalom. Főként a térd okozhat gondot, de a vállak, és könyök is a fájdalom forrás lehet. Az orosz népi gyógyászatban használják a mézes-mustáros pakolást, ami hatásosan csillapítja az ilyen típusú fájdalmakat.
Mézes-mustáros gyógykence összetevői:
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál finom só

Használhatjuk a boltban vásárolt mustárt, de sokkal jobb, ha mustármagot veszünk, és abból készítjük. A bolti mustár ugyanis sok adalékanyagot és tartósítószert is tartalmaz.
Keverjük össze a hozzávalókat, míg homogén állagú krémet nem kapunk. Ezután tegyük bele egy üres műanyag dobozba, és tároljuk hűtőben.
A fájó testrészekre kell tenni egy keveset a krémből, majd folpackkal tekerjük körbe. Végül tekerjük be egy meleg sállal. Kössük meg a sálat, de szorosan!
1-2 óra múlva langyos vízzel
suzymama, 2018. május 11. péntek, 16:27
a fájdalom
panaszaira az egyéni előadásmó a jellemző. A fájdalom megjelenéde és elmúlása hirtelen következik be, a beteg éjszakai nyugalmát általában nem zavarja.

Pszichés vezetés!

Herpes zoster fájdalom: vírusindukálta gyulladásos megbetegedés

Fájdalom megjelenése: valamelyik perifériás ideg anatómiai lefutásának megfelelően alakul ki, bőr jellegzetes gyulladásos elválozásait okozz

Fájdalom jellege: kellemetlen, szúró, nyilaló, a bőr finom érintése is heves fájdalmat okozhat.

Fájdalom enyhítése: átmeneti javulást okoz az éter-szalicil-talkum-rázókeverék

Megelőzés: antivirális kezelés

Csontfájdalmak: trauma, malignus, gyulladásos, degeneratív megbetegedések, osteoporosis

Fájdalom oka: periosteumban, endosteumban lévő fájdalomreceptorok izgalmam

Fájdalom jellege: mindig a csontkárosodás helyére lokalzálódik, lehet igen erős, nyilalló, szúró, lüktető

Fájdalom enyhítése: szteroidok, non szteroid gyulladásgátlók,
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:23
A vér és vérképzés gyógyszertana
A vérképzésre ható gyógyszerek
1. A hemopoezis serkentői
Hemopoezisnek nevezzük a vér alakos elemeit újraszintetizáló folyamatok összességét. Az új sejtek képzésével pótolni kell az elpusztult sejteket és ki kell elégíteni az esetleges extra igényeket (hypoxia, vérzés, infekció)
Ezt a folyamatot a csontvelő serkető faktorai szabályozzák, gyógyszerként elő tudják állítani.
A vörösvértestek képzését a vesében erythropoetin serketni.
Terápiás alkalmazási területe: Vesebetegség okozta anémiák, tumorok kezelésével összefüggő vérszegénység.
Kezelés előtt ki kell zárni az anémia vashiányos eredetét.
Készítmények: Erythropoetin: Eprex inj.,
Retacrit inj., Aranesp inj.
Fehérvérsejt termelődése: Ún. kolónia stimuláló faktorok irányítják.
Készítmény: Neupogen inj.
Hiány anémiák gyógyszerei
1. Vashiányos anémia és kezelése: A vas a hemoglobin alkotórészeként az oxigéntranszportban vesz részt. Vasat tartalmaz a csontvelő és a máj(raktár).
Vashiányában
smiri, 2018. március 23. péntek, 19:15
Az ördögök
Az ördögök

(Hallgasd a 24. tanítást)

Azt szeretnék, hogy az ördögökről írjak, mert most van itt az ideje. Az Újszövetség Jézus tanítását tartalmazó négy evangéliumába az ördögök kapcsán a következő fontos eseményeket, tanításokat, említéseket találjuk: "Mikor a túlsó partra ért, a gadaraiak vidékére, két ördögtől megszállt ember jött szembe vele. A sírboltokból jöttek elő. Olyan elvadultak voltak, hogy senki sem mert azon az úton járni. Igy kiáltoztak: "Mi bajod velünk (Jézus), Isten Fia? Azért jöttél ide, hogy ide, hogy idő előtt gyötörj minket?" Nem messze onnan nagy sertéskonda legelészett. Ezért az ördögök megkérték: "Ha kiüzől minket küldj a kondába.""Menjetek", szólt. Azok ki is mentek és megszállták a sertéseket, mire az egész konda a meredkről a tóba rohant és vízbe veszett"(Mátér 8.28-32)"."Alighogy azok elmentek, egy ördögtől megszállott némát hoztak eléje. Mihelyt az ördögöt kiüzte, megszólalt a néma (Máté 9.32-33)". "Összehívta tizenkét tanítványát és hatalmat adott nekik,
hogyaneljunk, 2018. január 24. szerda, 17:34
Gyógyfürdők ,gyógyvíz kezelések
degeneratív, a köznyelvben csak ,,kopásos"-nak nevezett ízületi, valamint gerinc- megbetegedésekben, csípő-, térd-, bokaízületi kopás, derékfájás, porckorongkopás, lezajlott ízületi gyulladások okozta zsugorodások, sportsérülések, műtétek, régi sérülések, törések maradványtüneteinek, valamint nőgyógyászati gyulladás, a meddőség bizonyos formáinak kezelésére alkalmas.

A fürdőkezelések igénybevételének ellenjavallatai

Vannak olyan betegségek, amelyek esetében a kezelések több kárt okozhatnak, mint hasznot, mert az életfontosságú szervek működését károsan befolyásolják, elhúzódó gyógyulást eredményeznek, fertőzések kialakulását idézik elő, vagy egyszerűen rontják a beteg állapotát. A leggyakrabban előforduló problémák a következők:

súlyos szívbetegségek, ritmuszavarok, nem kezelt magas vérnyomás,
heveny, lázas, fertőző megbetegedések,
rosszindulatú daganatos betegségek,
súlyos máj- és vesebetegségek,
idegrendszeri betegségek,
suzymama, 2018. január 04. csütörtök, 16:05
5 házi praktika az időskori inkontinencia ellen -
vagyunk 3-4 órát kibírni anélkül, hogy vizelnünk kéne. Ha nagyon erős inger jelenik meg, próbáljuk elterelni a figyelmünket, 100-tól történő visszaszámlálással vagy relaxációs technikákkal, pl. mély lélegzéssel.
A hólyagtorna másik formája a vizelés szakaszos megszakítása lehet. Szakítsuk meg a vizelést, majd pár perc elteltével folytassuk azt. Ez segíthet a hólyag teljesebb kiürítésében, és az izmok megerősítésében is.

3. Egészséges testsúly elérése

A túlsúly vizeletszivárgást okozhat, mivel a súlytöbblettel rendelkezőknél a húgyhólyagra és a húgycsőre (is) nagyobb teher hárul. Ez elsősorban stressz inkontinencia, illetve a köhögés, nevetés, tüsszentés, emelés során fellépő vizeletszivárgás esetén fontos tényező. Kutatások bizonyították, hogy az elhízás fokozza a vizelettartási problémákat, és hogy a fogyás segíthet a kezelésükben

4. Rendszeres ,, toalett tréning "

Nincs vizeletszivárgás, ha üres a húgyhólyag. A ,,toalett tréning"
suzymama, 2017. november 28. kedd, 14:34
Garry Douglas: Hegylakó - XII. Fejezet
>target="_blank"
Hegylakó (Connor "első" halála)

Conner MacLeod a dudaszóra fülelt, várta, hogy a hangok egyszerre elhalkuljanak, ahogy a halálba szédül: A gyomrán ejtett seb egyre tüzelt még, de a fájdalom furcsamód nemhogy csillapult volna, inkább erősödött. Igaz, mondták, így megy ez a halál küszöbén. Az érzékek még egyszer, utószor, fellángolnak az elmúlás előtt. Az emberi test végső cselfogása ez, mielőtt a benne lakozó lélek az éterbe rebbenne. Igen, bizonyára ez okozhatja... A növekvő kín az érzékek istenhozzádja csupán. A fellángolást rövidesen kioltja az Úr láthatatlan keze.
MacLeod kinyitotta szemét. Kate virrasztott még, lehajtott fejjel kuporgott az ajtó mellett egy zsámolyon. A hajnal első napsugarai végigaraszoltak a döngölt padlón. MacLeod érezte a faluban gyújtott tüzek füstjének szagát, és... Igen, érezte a reggelire sülő hal illatát is.
A napfénysáv közelebb araszolt, ahogy a roppant lánggolyó felbukkant a dombok mögül. Sugarai Conner
eposz, 2017. július 02. vasárnap, 16:53
1/24
Képek, videók
villámlás0902.jpg
maroka
2017. szeptember 02. szombat, 18:44
Bp 2 óra villámlás 1 képe
dnemethk
2016. december 28. szerda, 19:52
villámlás
szicu
2016. június 12. vasárnap, 17:24
Katakombó-villámlás
lilagondolatok
2015. július 30. csütörtök, 00:08
Catatumbo-villámlás
lilagondolatok
2015. július 30. csütörtök, 00:07
ÚJ KÉP FELHŐ VILLÁMLÁS.gi
rochlitzne
2015. március 28. szombat, 12:42
Villámlás.gif
pacsakute
2015. február 01. vasárnap, 16:37
villámlás.jpg
bbbarbara
2015. január 08. csütörtök, 19:34
VILLÁMLÁS__.jpg
feviroza
2014. november 02. vasárnap, 20:11
Esti villámlás.gif
pacsakute
2014. november 01. szombat, 09:50
Vihar és villámlás.gif
pacsakute
2014. augusztus 18. hétfő, 18:14
A balatoni halász.jpg
chillik
2018. június 07. csütörtök, 05:31
balatoni hajó.jpg
gosztmagdi
2017. október 09. hétfő, 11:39
balatoni hal_bor0921.jpg
maroka
2017. szeptember 21. csütörtök, 10:01
balatoni habostorta2017_3
maroka
2017. augusztus 17. csütörtök, 11:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.