Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:45 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ti értitek az elektromos autók problémáhját?
Kedves Deco!

Az írásodhoz hozzá tenném azt, hogy a légköri üvegházhatás több mint 80%-át
köztudottan a vízpára okozza, amely sokkal szélesebb tartományban mutat erős
elnyelést, és sokkal nagyobb koncentrációban van jelen, mint a CO2.
A légkör hőmérsékletszabályozó hatásának több mint 90%-át a felhőképződés okozza,
mivel a felhőzet a teljes hullámhossztartományban 95% feletti hővisszaverést produkál.
Az egyszeri ember is könnyen megfigyelheti ezt, legjobban téli időszakban, ahol akár 10
fok különbség is mérhető egy felhős és egy felhőtlen téli éjszaka között.
A légkör CO2-szintjét a gáz a légkörben levő és az óceánokban oldott CO2 egyensúlyi koncentrációja határozza meg, ami a globális átlaghőmérséklettől függ.
Tehát nem azért nő a hőmérséklet mert növekszik a CO2 mennyisége hanem azért
nő a CO2 mennyisége mert nő a hőmérséklet, hiszen gázok folyadékban oldhatósága
a hőmérséklet emelkedésével csökken.
A jelenlegi egyensúlyi helyzetben az
whistler, 2017. október 22. vasárnap, 18:31
Köhögéscsillapító szirup: így készítse el
Gyerekeknél és felnőtteknél is a felsőlégúti fertőzések okozzák a legtöbb panaszt az őszi-téli időszakban. A köhögés, a légúti hurut fokozott váladékképződéssel jár, ezért egy jó köhögéscsillapító szer nyákoldó-köptető is egyszerre. Hogyan készíthetjük el otthon saját gyógynövényes szirupunkat? Ehhez adunk tippeket.


A közönséges megfázás általában nem igényel antibiotikus kezelést és a tünetek a “házipatika" szereivel többnyire jól mérsékelhetők. Vitaminok, orrcseppek, továbbá a láz- és fájdalomcsillapítók alkalmazása mellett szükség van nyákoldó-köptető szerre is. Miért?
A meghűléses tünetek során a képződött nagy mennyiségű, sűrű és tapadós váladék lassítja a légutak öntisztulását, akadályozza a csillószőrös hámsejtek mozgását, ezért fontos a nyákoldás, másrészt az erős köhögés megviseli a szervezetet, sokszor a pihenést is gátolja.

Ha képtelenek vagyunk naponta gyógyteát fogyasztani, illetve a gyerekbe belediktálni, akkor az őszi időszak beálltával
suzymama, 2017. október 20. péntek, 08:29
Néhány hasznos gyógynövény
antimikrobiális és gombaellenes szer, amely még gyulladást is csökkent. Kutatások igazolják, hogy a fokhagyma csökkenti a tüdő-, a prosztatarák és a csontritkulás kialakulásának a kockázatát. Emellett a magas vérnyomást és a magas koleszterinszintet is csökkenteni tudja. Ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a gyógynövényt, akkor a meghűléses megbetegedések is elkerülhetnek bennünket. Hallottam ezzel kapcsolatban egy történetet egy idős bácsitól, aki mindennap elfogyasztott egy-két gerezd fokhagymát, de a téli időszakban rendszerint megemelte az adagját. A bácsi nem számolt be ugyan csodás gyógyulásról, de azt elmondta, hogy megfázás miatt már tíz éve nem járt orvosnál. Ez a gyógynövény a fejfájást is csillapítja. Ha fáj a feje, akkor rágcsáljon el egy fokhagymagerezdet, hamarosan nyoma sem lesz a fájdalomnak.

A brokkolicsíra az egyik legegészségesebb növények egyike. A brokkolicsíra egy szulforafán nevű vegyületet tartalmaz, amely csökkenti a rákos sejtek kialakulásának a kockázatát és tumorcsökkentő
pacsakute, 2017. október 13. péntek, 19:34
Szakmaközi szervezet: gyenge az idei körtetermés
veszteségekhez.

A magyar körteexport az elmúlt években évi 500 és 2000 tonna között mozgott, elsősorban a szomszédos országokba Szlovákiába és Romániába exportálunk, azonban a kivitel idén várhatóan kevesebb lesz, aminek elsődleges oka az aszályos időjárás miatti kisebb gyümölcsméret, valamint a fagyok, jégverések okozta minőségi veszteségek.

Az import az elmúlt években 1000-2500 tonna között mozgott, jellemzően Olaszországból, esetleg Lengyelországból érkezik, főleg a késő téli és tavaszi időszakban.

Magyarország három legjelentősebb termőtája Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs megye, a legnagyobb területen termesztett fajta, a körteterület harmada a Bosc kobak, a Vilmos körte pedig a termőterület negyedén terem.

A legkorábban érő magyar körtefajta az "Árpával érő", amely már július elején betakarítható. A főbb fajták - a Clapp kedveltje, a Vilmos, a Conference, a Bosc kobak - augusztus közepétől októberig teremnek. A körte hagyományos tárolókban 1-2 hónapig, korszerű körülmények
velemenyezd, 2017. október 11. szerda, 14:43
Köhögés ellen - otthoni gyógymód
A télbe csöppenünk lassan, ezért nagyon fontos, hogy ha megfázás vagy influenza áldozatává válunk tudjuk mivel kell magunkat gyógyítani. A légúti betegségek nagyon gyakoriak a téli időszakban, ilyenkor sok ember keresi fel az orvost.A köhögés azonban tartósan, hetekig megtart. Számos gyógyszer ígér köhögés enyhítést, de egyik sincs olyan hatékony, mint a házi gyógymódok. Az alábbi recept annyira hatékony, hogy ha egyszer is kipróbálod, soha többé nem vásárolsz majd köhögés elleni készítményeket a gyógyszertárban!

Hozzávalók:
néhány friss citrom leve
kevés bioméz
egy kis víz
cukor
Fél teáskanál őrölt gyömbér
Fél teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:

Keverj össze minden hozzávalót a méz kivételével és forrald fel. Addig főzd, amíg szirupos állagú keveréket nem kapsz. Ha kissé hűlt, add hozzá a mézet is és teljesen
pacsakute, 2017. október 10. kedd, 22:47
Illegális bevándorlás - Az EU a Szerbiában rekedt menekültek megsegítéséről döntött
A tájékoztatás szerint az uniós támogatás az országban tartózkodó több ezer menekült téli időszakban jelentkező alapvető szükségleteinek kiadásait fogja fedezni.

Hrisztosz Sztilianidesz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős uniós biztos elmondta, a Belgráddal kialakult jó és megbízható partnerségi viszony lehetővé teszi, hogy az Európai Unió Szerbia egyik legjelentősebb humanitárius adományozója legyen. A negyedik jóváhagyott segélycsomag a rászoruló menedékkérő étkezését, vízellátását, lakhatását, a kisebbek oktatását és higiéniai eszközök beszerzését fogja támogatni.

A hétfőn elfogadott támogatással immáron mintegy 80 millió euró értékű uniós támogatásban részesült Szerbia 2015 óta a migrációs nyomás okozta többletkiadásainak enyhítésére - közölték.
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 16:33
D-vitamin
napfényt, amely a D-vitamin egyik forrása. A nemzetközi ajánlások is épp ezért írják elő egyre nagyobb számú (1000-2000 nemzetközi egységnyi/nap) D-vitamin bevitelét. Számos immunrendszeri probléma, sőt akár csontritkulás is adódhat, ha a szervezetünknek nélkülöznie kell ezt a vitamint, így érdemes elsősorban élelmiszerekkel bevinnünk.

A tejtermékek, a tojás, a növényi olajok, és a máj például nagy mennyiségben tartalmaznak D-vitamint, így ezek fogyasztása az alacsony szinten napfényes időszakban igen fontos. Emellett - mivel ez a vitamin is zsírban oldódik - ne zárjuk ki étrendünkből a zsírokat sem.

A zsírok egyébként (a szénhidrátokhoz és a cukrokhoz hasonlóan) sokáig üldözött tápanyagforrás volt. Táplálkozásunkban viszont alapvető szerepet töltenek be, hiszen energiát és tartalék tápanyagot biztosítanak. Emellett - ahogy a szakértő is megjegyzi - a szervezetünk működéséhez is nagy szükség van rájuk. A hormon-, az ideg-, és az immunrendszer számára is
horvathnemagdi, 2017. október 08. vasárnap, 18:47
Hát tényleg így állunk? Három éve maradt az emberiségnek...?
Húúúú.... huhúúúú...... húhogjunk csak!
http://www.kepeslapok.co/kepeslapok/bagoly_20110712112228.jpg

http://www.met.hu/eghajlat/fold_eghajlata/foldtorteneti_korok_egha jlata/images/abra1.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-cYxW6D5ebrs/TasMDH04yLI/AAAAAAAAAFU/abWu VnAhx7k/w1200-h630-p-k-no-nu/greenlandice_fig5.png

https://wryheat.files.wordpress.com/2016/06/phanerozoic-temp-co2-m oore.jpg
A "precambrian" időszakban többszöröse volt a CO2 a Földön mint ma!
Emberi technika nélkül! Hogy az istenbe?????

Kimentem és összeszarom magam a félelemtől röhögés közben!

(Vettem lapátot és az összes vulkánt és "fekete füstőlőt" betemetem
mert ebből jön ki a legtöbb káros anyag s irgalmatlanul
decotext, 2017. október 08. vasárnap, 09:05
BM: több mint kétezer önkormányzat nyert a tüzelőanyag-pályázaton
Pogácsás Tibor felidézte: a helyi önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához a költségvetés idén is hárommilliárd forint támogatást biztosított, azonban a minisztériumi, fejezeten belüli átcsoportosítás eredményeként összesen négymilliárd forint állt rendelkezésre a programra.

A támogatásra ötezer lakosúnál kisebb települések pályázhattak. Az elbírálásnál előnyben részesítették azokat, amelyek 25 köbméternél kevesebbet igényeltek, az ennél nagyobb igényeknél a lakosságszámot és a költségvetési lehetőségeket figyelembe véve arányosítottak, de minden pályázó kapott pénzt.

A hátrányos helyzetű térségekben lévő önkormányzatoknak nem kell önrészt fizetniük, a többinek pedig köbméterenként ezer forint plusz áfa önrészt kell biztosítania.

Az idei pályázaton a Belügyminisztérium által készített összefoglaló szerint idén valamivel kevesebb pályázat érkezett, mint tavaly, összesen 2255 önkormányzat pályázott, az igényelt támogatás pedig 6,1 milliárd forint volt.

Keménylombos
velemenyezd, 2017. október 04. szerda, 13:41
Október
Jankovics Marcell: Jelkép-kalendárium
(részlet)
Október

Hónapunk neve a latin October, ,,Nyolcadik" hónapnévből ered, mivelhogy a régi római naptárban az évkezdő márciustól számítva ez volt az év nyolcadik hónapja. Egyedül Domitianus császár tett kísérletet a név megváltoztatására, amennyiben önmagáról neveztette el. Rossz császár volt, a ,,domiciánus" hónapnév nem kellett senkinek.

Róma októberi ünnepei a márciusi jeles napok tükörképei. A földműves, a halász, a hajós és a katona a márciustól októberig tartó nyárias időszakban volt aktív. Márciusban tolta vízre a hajóját, vette elő a szerszámait, fényesítette ki a fegyvereit, és októberben vontatta partra, rakta el őket, illetve olajozta meg az utóbbiakat, hogy a téli nedvességtől be ne rozsdásodjanak.

Kormány Vera: Október

Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu
taltos1, 2017. október 01. vasárnap, 23:15
Október 9-ig egy futópályával üzemel a budapesti repülőtér
A Budapest Airport szombati, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint azért volt szükség a 2-es pálya lezárására, mert karbantartást végeznek. A szakemberek ebben az időszakban cserélik ki a pálya teljes hosszában a betonelemek közti fugát.

A munka a felhasznált speciális anyag miatt csak száraz időben végezhető, emiatt elképzelhető, hogy a bejelentett pályazárat meg kell hosszabbítani. A repülőtér ugyanakkor egy pályával is biztonságosan tud üzemelni - olvasható a közleményben.

A fuga lecserélésétől azt is várják a szakemberek, hogy kevesebb fagyás miatti repedést és töredezést kell javítani a téli szezon végén, mert nem szivároghat a betontáblák közé a víz, mint a korábbi tömítőanyag esetében.

A Budapest Airport szakemberei a pályazár ideje alatt elvégzi emellett a vízelvezető csatornák tisztítását, ellenőrzik a fénytechnikát és lekaszálják a füvet a pálya melletti biztonsági sávban.
velemenyezd, 2017. szeptember 30. szombat, 12:31
Több járatot is töröl a téli és nyári menetrendben a Ryanair
A légicég szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a téli menetrendi időszakban huszonöttel kevesebb gépet üzemeltetnek majd a tervezetthez képest, és a nyári időszakban is tízzel kevesebb gépet használnak majd. Így biztosítható az októberi, novemberi és decemberi szabadságok kiadása a dolgozóknak, és jövőre nem lesznek ki nem adott szabadnapok.

Az intézkedés miatt a Ryanair kevesebb, már bejelentett járatot indít el, átlagosan napi egy járat nem fog közlekedni, az intézkedés 400 ezer utast érint, pedig sok járatra még nem is érkezett foglalás. A Ryanair minden érintett utast e-mailben értesített, nekik átfoglalási lehetőséget, jegyár-visszatérítést, valamint egy 40 eurós kupont is felajánlanak.

Arról a Ryanair egyelőre nem közölt semmit, hogy mely járatok nem indulnak el a téli menetrendben.

Az intézkedés miatt a Ryanair azzal számol, hogy márciusig a korábban tervezett 9 helyett 4 százalékkal bővül majd az utasforgalom havonta, a teljes éves forgalom pedig 129 millió lehet az egy
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 07:07
1/176
Képek, videók
Jöszte kedves 01.jpg
chillik
2017. október 23. hétfő, 06:02
Jöszte kedves 02.jpg
chillik
2017. október 23. hétfő, 06:01
Jöszte kedves 03.jpg
chillik
2017. október 23. hétfő, 06:00
Jöszte kedves 04.jpg
chillik
2017. október 23. hétfő, 06:00
Kedves fotóm❤
sargarozsa15
2017. október 10. kedd, 19:46
Kedves barátom 01.jpg
chillik
2017. október 09. hétfő, 05:12
Kedves barátom 02.jpg
chillik
2017. október 09. hétfő, 05:12
Kedves barátom 03.jpg
chillik
2017. október 09. hétfő, 05:11
Kedves barátom 04.jpg
chillik
2017. október 09. hétfő, 05:11
Kedves barátom 05.jpg
chillik
2017. október 09. hétfő, 05:10
Kedves barátom 06.jpg
chillik
2017. október 09. hétfő, 05:10
Kedves barátom 07.jpg
chillik
2017. október 09. hétfő, 05:09
Orosz elektromos variáció
sanci81
2016. július 04. hétfő, 15:23
Kínai elektromos repülőgé
megyerimihaly
2015. december 06. vasárnap, 01:05
Elektromos airbus.jpg
megyerimihaly
2015. november 14. szombat, 01:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.