Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 10:40 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megműtötték Miklós Edit térdét
keresztszalagom elszakadt, melyet ki kellett pótolni egy szalaggal a combom hátsó feléből, a belső szalag is szakadt volt, de azt össze tudták varrni. A külső és belső meniscus is ki volt mozdulva, visszarakták a helyére. Az első 10 napban 15 kg-val terhelhetem a lábam, majd 30 kg-mal, és 3 hét múlva ráállhatok."

Miklós Edit kijelentette, fontos, hogy nem a korábbi sérülésére sérült rá újra. "Én mindig csak előre haladok, fokozatosan tűzzük ki a célokat. Egyelőre az a fontos, hogy lábra álljak, a következő időszakban a gyógytorna lesz főszerepben. A jövő évi világbajnoksággal kapcsolatban egyelőre még nem nyilatkozom" - tette hozzá.

Stark Márton kijelentete, amint döntés születik arról, hogy Miklós Edit kiesésével az alpesi szakág mely versenyzőket indítja a téli olimpián, tájékoztatják a közvéleményt.

Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, ezután mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:23
Kelet felől támad a tél
Kelet felől támad a tél


Kelet felől érkező hideg, száraz levegő hozza vissza a telet. Visszatér a fagyos időjárás, szombaton többfelé havazhat.

Az elmúlt időszakban nagy mennyiségű hideg levegő halmozódott fel a Kelet-európai-síkság felett. Ennek hatására egy nagy kiterjedésű anticiklon jött létre, melynek déli peremén hétvégén hozzánk is megérkezik a kontinentális eredetű hideg levegő. A hideg betörés mértékét azonban a Kárpátok hegykoszorúja jelentősen enyhíteni, késleltetni fogja, de végül a hideg levegő megtalálja a réseket ezen a "pajzson" és eljut a medence belsejébe is, miközben jellegzetes helyi szeleket alakít ki.

A Kárpát-medencét körülölelő fagyos levegő és annak jellegzetes betörési pontjai. Forrás: Szlovák Hidrometeorológiai
taltos1, 2018. január 13. szombat, 01:20
Illegális bevándorlás - Szita Károly: 2018 sorsdöntő év lesz
lehetnek másodrendű állampolgárok a nők és a nem muzulmánok.

Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP), Mórahalom polgármestere felidézte, milyen nehézségeket okozott a migráció a magyar-szerb határnál fekvő település életében, és milyen nagy segítséget jelentett a kerítés megépülése.

Gallai Sándor, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója kijelentette, hogy bár a bevándorlási helyzet konszolidálódni látszik, ez csupán átmenetinek tekinthető.

A migrációs válság nem ért véget, a következő időszakban a szubszaharai térségben várható a legnagyobb népességrobbanás - jelezte.

Szavai szerint a jelenlegi bevándorlók több szempontból is eltérnek a korábbiaktól: alacsonyabb az iskolázottságuk és nem próbálnak asszimilálódni.

Az Együtt a konferenciát megelőző akciót szervezett a helyszínre: Vajda Zoltán elnökségi tag köszöntötte az érkező polgármestereket, akiknek azt mondta, hogy "Soros-terv" nem létezik, csak "Orbán-terv". Szórólapokat osztogatott, amelyek szerint az "Orbán-terv" része a többi
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 16:45
Téli étkezési szabályok
A téli időszakban kicsit a ruhásszekrényünket is átrendezzük és előre pakolásszuk a meleg holmikat. Az étkezési szokásainkon is érdemesebb kicsit módosítani, hiszen a hideg hónapokban nem mozgunk olyan sokat, mint a melegebb évszakokban, így a súlygyarapodást megelőzvén muszáj némi étkezési reformot beiktatni az életünkbe. Nemcsak az elhízás miatt érdemes az étrendünkön változtatni, hanem azért is, hogy elkerüljük a megfázást, a borús hangulatot, és hogy a bőrünk se legyen fakó és fénytelen.

Mivel télen csak keveset tartózkodunk a szabad levegőn és a nap is gyakran megy szabadságra, így érdemes kiemelt figyelt fordítani a D-vitamin-bevitelre. A D-vitamin egy immunerősítő tápanyag, amely nemcsak az egészségünk megőrzéséért lehet felelős, de a felhőtlen hangulatunkért is.

A ,,szivárványtáplálkozás" azt jelenti, hogy minél több színes zöldséget és gyümölcsöt
pacsakute, 2018. január 10. szerda, 14:07
Színkavalkád télen is
szeretnek.


Ciklámen

A ciklámen a talaj közeli nyirkos és szűrt fényben élő, eredetileg erdei aljnövény. Ezért lakásbean is hüvös és világos, de nem napos helyre kell tenni. Hosszú életéhez elengedhetetlen a rendszeres lovsolás. Ezt xserép alá helyezett tálcával, alulról öntözéssel érdemes elvégezni, miután a növény az előző adagot már felszívta a tálcából - túllocsolás végzetes lehet, ezért mindig csak annyi vizet kell neki adni, hogy a földje nedves legyen. Mivel a viklámen télen virágzik, ebben az időszakban hasznos a virágzó növényeknek való tápoldat használata. Elvirágzás után, tavasszal pihenni tér, ekkortól minimális vízzel is beéri, de az is jó, ha a kert egy árnyékos részére kerül.


Karácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktusz a téli hónapok egyik legszebb
menusgabor, 2018. január 09. kedd, 21:00
Ezeket lehet tenni a téli rosszkedv ellen
Ezeket lehet tenni a téli rosszkedv ellen

A téli időszakban gyakrabban előfordulhat, hogy a szokásosnál lehangoltabbak, szomorúbbak vagyunk.
Érdemes tudni, hogy a szezonális depresszió - ami leginkább ősszel kezdődik - a téli hónapokban teljesedik ki igazán. Szerencsére léteznek olyan praktikus módszerek, amelyek segítségével könnyebben átvészelhetjük az előttünk álló szürke, hideg napokat.

Ne legyünk túl szigorúak
Ha esetleg nem sikerül megvalósítani egyik napról a másikra az újévi fogadal­mainkat - leszokom a dohányzásról, rendszeresen sportolok, egészségesen táplálkozom stb. -, akkor se keseredjünk el. Inkább lassítsunk a tempón és fokozatosan vezessük be a változásokat.

​​Irány a szabad levegő
A hideg időjárás ellenére igyekezzünk minél több időt a szabadban tölteni, ez ugyanis pozitív hatással van az egészségünkre. Például erősíti az immunrendszert, a szívet, a tüdőt, javítja a vérkeringést, sőt a hidegnek köszönhetően
foldinefehereva, 2018. január 08. hétfő, 21:14
Karácsony anno és ma– az év vége ünneplése az „A
A szeretet ünnepéhez kapcsolódó hagyományok, mint például a karácsonyfa-állítás, egymás megajándékozása, a halászlé, a bejgli, a mézeskalács és még sok egyéb ilyen szokás többsége a 19. században alakult ki, főként a kiegyezést követő békeévek polgári életéhez kapcsolódva. A szimbólumrendszer persze régebbi időkre nyúlik vissza.

Az örökzöldek tisztelete például már a germán, római, egyiptomi és kelta kultúrában is jelen volt. Hitük szerint az örökzöld ág, esetleg koszorú vagy fagyöngy a tél gonosz erőinek elűzését segítette a téli napforduló környékén, illetve az azt követő napokban. A keresztény kultúrkörben pedig az örök élet jelképe lett, és így kapcsolódott a Jézust övező ünnepkörhöz.

Magyarországon a karácsonyfa a német és osztrák rokoni kapcsolatokkal rendelkező arisztokrata családoknál terjedt el először. Németországban ugyanis már a 18. században szokássá vált a fenyőfa feldíszítése. A 19. század elején aztán innen terjedt át Ausztriába, ahol a nemesi és előkelő művészkörökben
puszatlaj, 2017. december 25. hétfő, 10:02
MIRE HASZNÁLHATJUK A BANÁNHÉJAT? 1.
Téli időszakban gyakran eszünk banánt, de a haját mindig kidobjuk. Ne tegyük, mert az értékes déligyümölcsnek nagyon értékes a héja is.

KEDVEZZÜNK A NÖVÉNYEINKNEK.
A banánhéjban levő kálium- kalcium remek növekedésserkentő a rózsáknak.
(A banánhéjat tövenként egyet aprítsuk fel, majd ássuk fel a rózsa tövét és 10 centi mélyen ássuk a talajba)
A szobanövények is meghálálják, ha kéthavonta banánhéj turmixszal locsoljuk meg a talajukat. (Egy rész banánhéjhoz adjunk 3 rész vizet).

PORTÖRLÉSRE:
Spriccelés helyett a banán héjának belső felével töröljük le a szobanövények leveleiről a port és az egyéb szennyeződéseket: csillogó levelűek lesznek zöldjeink.

VÉDEKEZZÜNK A LEVÉLTETVEK ELLEN:
Ha a növények köré beásunk banánhéjakat, azokat elkerülik ezek a kártevők.

FÉNYT AD AZ EZÜSTNEK:
A banánhéjat turmixoljuk le egy kis vízzel, majd puha rongyra téve dörzsöljük át vele az ezüstből készült dísztárgyakat, evőeszközöket vagy használati
lizawolf, 2017. december 21. csütörtök, 12:26
Emmi: a hajléktalan-ellátás rendszere felkészült a télre
Az államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményben idézte Czibere Károlyt, aki kifejtette: a kormány bővítette a kapacitásokat, a hajléktalan emberek számára országosan 9600 férőhely áll rendelkezésre, a "krízisidőszakban" pedig további 1500-zal növelik a férőhelyek számát.

Ugyancsak a krízisidőszak többletköltségeire 360 millió forintot biztosít a kormány. Ezen felül az extrém hideg miatt az esetleg megnövekedő költségek esetére 50 millió forintot különítettek el, továbbá a téli időszakban a megnövekedett terhelés mellett dolgozó diszpécserközpontok támogatására is 62 millió forintot biztosítanak - írták a közleményben.

Czibere Károly kiemelte: Magyarországon senkinek nem kell kapacitáshiány miatt az éjszakát közterületen töltenie.
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 17:23
Angela Merkel gratulált az új osztrák kancellárnak
A szövetségi kormány sajtószolgálatának tájékoztatása szerint Angela Merkel kiemelte, hogy Sebastian Kurz "kihívásokkal teli időszakban" lép hivatalba, kancellári tevékenységét és kormánya munkáját pedig "nagy várakozások" övezik.

Németország és Ausztria szoros kapcsolatát "mély barátság és bizalmon alapuló partnerség" jellemzi, és a két szomszédos ország "fontos feladatok előtt áll az Európai Unióban" - hangsúlyozta Angela Merkel, hozzátéve, hogy örömmel várja az együttműködés megkezdését az új osztrák kancellárral.

Angela Merkel hétfőn pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökségi ülése után sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta: figyelemmel követi majd, hogy az új osztrák kormány milyen álláspontot foglal el az európai uniós politikával kapcsolatban. Rámutatott, hogy a napokban Alexander Van der Bellen államfő és Sebastian Kurz is hangsúlyozta, hogy Ausztria az "aktív partner" szerepét kívánja betölteni. Hozzátette, hogy szoros és jó együttműködésre törekszik az új bécsi
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 18:03
Ünnepek - Változik a MÁV menetrendje
A vasúttársaság hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint karácsony környékén jelentősen megnő az utasforgalom, tavaly december 24-26-ig mintegy háromszázezren utaztak MÁV járatain. Az ünnepi időszakban és a diákok téli szünetét lezáró napokon utaznak nagyon sokan: ilyenkor akár 400-450 ezer utas választhatja a vasutat. A legtöbben a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza, a Budapest-Miskolc és a Budapest-Győr vonal vonatait veszik igénybe, valamint Budapestre szinte az ország minden részéről utaznak.

Karácsonykor három napon változik a közlekedési rend: december 24-én és 25 én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. Az év utolsó és jövő év első napján is lesznek változások: december 31-én, szilveszterkor az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi ütem szerint közlekednek a vonatok. Január 2-án, kedden már a munkanapokon megszokott módon indulnak a vasúti járatok.Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva és a helyfoglalások figyelembe vételével
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 16:43
A tűzijátékok és a petárdázás veszélyeire figyelmeztetnek az állatvédők
fényhatások miatt megrémült, kerítésen átmászó, menekülő állatok az utcán számukra idegen és veszélyekkel teli környezetbe kerülnek, többen autóbaleset áldozatává válnak, vagy olyan távolságra menekülnek otthonuktól, hogy később nem találnak vissza.

A szolgálat ezért felhívja a figyelmet arra, hogy ilyenkor érdemes az állatok mikrocsipjét és az állattartó személyes adatait ellenőriztetni az állatorvosnál, hogy baj esetén az elkóborolt állatot vissza lehessen juttatni a gazdájához. Jó, ha ebben az időszakban nyakörv van a kutyán a gazda telefonszámát tartalmazó bilétával. A szilvesztert megelőző néhány napban még a nyugodt és fegyelmezett kutyákat is javasolt inkább pórázzal sétáltatni a kiszámíthatatlan hanghatások miatt, valamint ha az állat fél, néhány napig érdemesebb vele inkább csak rövid egészségügyi sétákat tenni.

Kertben tartott állatoknál gondoskodjon a tulajdonos a biztonságos, zárt helyről, vagy engedje be a házba, vagy a garázsba. A láncra kötést semmilyen körülmények között nem
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 16:12
1/178
Képek, videók
20140212miklos-edit-al pes
agica2004
2014. június 15. vasárnap, 11:31
13Z0062_IZOD_combo_13Z 006
zskadi
2016. augusztus 28. vasárnap, 10:08
vicc napi combok nyitás.
kicsoda57
2014. augusztus 18. hétfő, 11:41
DSC_0013-combo-en.jpg
margitanya
2011. június 29. szerda, 12:18
combo1001.jpg
margitanya
2011. június 29. szerda, 12:17
fűszeres combok
barbette
2010. október 04. hétfő, 20:03
MK23combos.jpg
sztana45
2010. május 29. szombat, 10:09
combosok.JPG
sztana45
2010. április 14. szerda, 21:49
combo16.jpg
margoboszi
2010. március 12. péntek, 16:27
comboio1.jpg
keresztszemmel
2010. január 25. hétfő, 22:23
comboio2.jpg
keresztszemmel
2010. január 25. hétfő, 22:23
Töltött csirke combok
sarkadykati
2009. november 18. szerda, 03:37
Combourg
csigamalac
2009. március 27. péntek, 14:03
Címkék
gyógytorna lesz, együttműködés megkezdését, meleg holmikat, elkóborolt állatot, ünnepi időszakban, Nógrádi Zoltán, borús hangulatot, ország minden, szabad levegő, konferenciát megelőző, vasúti járatok, virágzó növényeknek, szilvesztert megelőző, napokban Alexander, diákok téli, Miklós Edit,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.