Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 13:57 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Brit belügyminiszter: az EU-állampolgárok "néhány egyszerű kérdésre" válaszolva tartózkodási engedélyt
ügyekért felelős államtitkára nem sokkal a miniszter felsőházi meghallgatása után, csütörtök délután hivatalosan is ismertette az alsóházban a tárca frissen kiadott, néhány új részlettel bővített 60 oldalas szándéknyilatkozatát az EU-állampolgárok jövőbeni státusa ügyében.

Az államtitkár elmondta: az állandó letelepedett státusért folyamodó külföldi uniós polgárok felhasználóbarát online felületen, akár okostelefonjukra letölthető alkalmazás segítségével is beterjeszthetik majd kérvényüket. Tájékoztatása szerint a program még az idén elindul, de az érintetteknek három évük lesz arra, hogy benyújthassák folyamodványukat.

Caroline Nokes is megerősítette, hogy a kérelmezőknek mindössze a miniszter által említett három kérdésben, a személyazonosság, az esetleges korábbi büntetőeljárások és az életvitelszerű nagy-britanniai tartózkodás ügyében kell rövid igazoló nyilatkozatokat tenniük.

Az államtitkár kijelentette: az egyes kérelmezők büntetőjogi múltjával kapcsolatban a hatóságok azt fogják
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 15:14
PM: támogatja a kormány a fejlett technológiákat alkalmazó kis- és középvállalkozásokat
A tárca tájékoztatása szerint a miniszter elmondta, hogy az Országgyűlésnek múlt héten benyújtott, a jövő évre szóló költségvetési törvényjavaslatban négyezer milliárd forintot különítettek el fejlesztések finanszírozására, köztük az Irinyi terv és az Ipar 4.0 projektjeire.

A kormány támogatja a kkv-k növekedési esélyeit egyebek mellett a finanszírozási forrásokhoz jutás könnyítésével, a vállalati környezet fejlesztésével, adócsökkentésekkel, az uniós források gazdaságfejlesztést szolgáló felhasználásával, a beszállítói integrátori programmal, a szakképzés fejlesztésével és a tavaly novemberben kötött bérmegállapodással - mondta Varga Mihály a közlemény szerint.

A miniszter hozzátette: a 2016-ban elindított Irinyi terv célja a jövőben is az, hogy biztosítsa a magyar gazdaság hosszú távú és tartós növekedését. A feldolgozóipar megfelelő ütemű bővülését új technológiák alkalmazásával, az energia- és anyaghatékonyság növelésével, a területi egyenlőtlenségek megszüntetésével és az erőforrások
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 17:25
Vb-2018 - Futballhuligánok útlevelét vonta be a brit kormány
A brit belügyminisztérium szerdán közölte, hogy a hatóságok 1312 olyan angol állampolgárnak küldtek felszólítást útlevele beszolgáltatására, akinek már volt dolga a rendőrséggel korábbi rendbontásai miatt.

A tárca tájékoztatása szerint a felszólításnak szerdáig 1254-en eleget is tettek, 58 érintett viszont eddig nem reagált, így az ő okmányaikat a rendőrség fogja begyűjteni.

Az elkobzott útleveleket a hatóságok csak a július 15-i vb-döntő után adják vissza.

A Scotland Yard emellett a világbajnokság idejére külön egységeket telepít a nagyobb brit repülőterekre és a kikötőkbe annak megakadályozására, hogy a tilalmi listán szereplők valahogy mégis eljussanak Oroszországba.

Nick Hurd, a brit belügyminisztérium rendőrségi ügyekért felelős államtitkára kommentárjában hangsúlyozta: a vb a labdarúgás ünnepe, ahol nincs helye erőszaknak vagy rendbontásnak. Hurd szerint a brit hatóságok által foganatosított tilalmi rendszer teljesen egyedülálló, és alkalmazása azt jelenti, hogy akiknek célja
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:02
Medve harapott meg egy pásztort a Hargita megyei Kissolymos határában
A Hargita megyei rendőrség tájékoztatása szerint a 34 éves férfi a juhait legeltette a falu közelében, amikor hétfő este medve támadt rá. A rendőrségi szóvivő szerint a férfi minden bizonnyal megpróbált elszaladni, de a medve elkapta, és megharapta a jobb bokáját. A történtek után a rendőrség riasztotta a mentőszolgálatot, és a férfit a székelyudvarhelyi kórház sürgősségi osztályára szállították.

A kissolymosi volt az idei negyedik eset, amikor emberre támadt medve a székelyföldi Hargita megyében. Tavaly 18 személy sérült meg medvetámadás következtében a megyében.

Romániában azóta sokasodtak meg a medvetámadások, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium 2016-ban a populációt szabályozó medvevadászatot is betiltotta. Korábban a tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak. Ezek azonban elsősorban a trófeaként értékesíthető domináns hímekre vadásztak.

A román környezetvédelmi tárca áprilisban közvitára bocsátotta a medvepopuláció megőrzésére kidolgozott
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 11:21
A volt montenegrói elnök rekordszámú elítéltnek adott kegyelmet
Az RTCG szerint ezzel a számmal Vujanovic rekordernek számít nemcsak saját országában, hanem az egész térségben, és kiérdemelte a "lágyszívű elnök" megnevezést. Mindazonáltal a kegyelmet nyert elítéltek magas száma bírálatra is okot adott, egyesek szerint ugyanis olyanok is szabad lábra kerültek így, akik komoly bűncselekményeket követtek el, és megérdemelték volna, hogy letöltsék a teljes börtönbüntetésüket.

A montenegrói elnöki hivatal adatai szerint Vujanovichoz 15 éves elnöksége alatt mintegy 2500 kegyelmi kérelem érkezett, és ő ezeknek az egyötödét hagyta jóvá. "A manipulatív közlések ellenére nem tartozom a könnyen kegyelmező elnökök közé" - hangsúlyozta a televíziónak a volt elnök. Mint mondta, az utóbbi 15 évben olyan politikát folytatott, amilyet a törvények megszabtak, illetve lehetővé tettek, és ez az elítéltek kegyelmére vonatkozó irányelvekkel is így volt.

Zoran Vujicic, a szabadon bocsátott rabok sorsát is nyomon követő civil szervezet képviselője szerint megfigyelhető, hogy
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 10:11
Házkutatást tartottak a francia gazdasági minisztériumban az elnöki hivatal vezetője elleni vizsgálat részeként
Alexis Kohler korábban a pénzügy-, illetve a gazdasági minisztériumnak, később pedig annak az olasz-svájci magáncégnek az egyik tisztségviselője volt, amely üzleti ügyben tárgyalt a francia állammal, és amelynek tulajdonosaihoz rokoni kapcsolatok fűzik.

A rendőrség tájékoztatása szerint azokat az irodákat vizsgálták át a tárcánál, ahol Alexis Kohler 2012 és 2016 között dolgozott.

Kohler ellen az Anticor nevű korrupcióellenes szervezet tett panaszt befolyással való üzérkedés, összeférhetetlenség és passzív korrupció miatt, miután a Médiapart című tényfeltáró portál egyik cikke szerint az elnöki hivatal vezetője rokoni kapcsolatban áll az Aponte olasz családdal, amely alapítója és tulajdonosa a Mediterranean Shipping Company (MSC) olasz-svájci hajózási társaságnak. A társaságot Kohler anyjának unokatestvérei alapították.

Kohler 2012-2014 között a francia állami vagyonügynökség, 2014-2016 között pedig a pénzügyminisztérium egyik tisztségviselője volt. Akkor távozott a minisztériumtól,
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 20:10
Először állították ki az orosz védelmi miniszter festményeit és fafaragásait
A moszkvai védelmi tárca közlése szerint Sojgu alkotásait a Vörös Hadsereg megalakításának 100. évfordulója alkalmából elindított művészeti és kiállítási projekt keretében mutatják be. A tárcavezető alkotó tevékenységének eredményét először láthatja a nagyközönség.

A Tuvai Aldaan-Madair Nemzeti Múzeumban megnyílt kiállításon egyebek között láthatók az orosz fegyveres erők központi múzeumának az 1919 és 1982 közötti időszakábl származó plakátgyűjteményének darabjai, valamint a vezérkar történeti könyvtárának Oroszország ázsiai részéről készült különleges térképei. A látogatók emellett, a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a második világháború veteránjainak képeit, valamint kortárs képzőművészek Szíriában készült alkotásait tekinthetik meg.

A 63 éves Szergej Sojgu egyébként az Oroszországhoz tartozó, Mongóliával határos Tuva Köztársaság szülötte.
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 18:51
Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök a hét közepén ismerteti kormányának összetételét
Tájékoztatása szerint az új kormányban nem kapnak tárcát más pártok tagjai csak szocialista politikusok, vagy olyan független személyek, akik valamilyen módon kötődnek a PSOE-hez.

Bejelentette, hogy ismét külön tárcát kap az esélyegyenlőség területe, amely eddig az egészségügyi és szociális minisztérium alá tartozott.

Emellett létrehozzák a gyermekszegénység elleni főbiztosságot is, amely közvetlenül a miniszterelnökség alá fog tartozni.

Az új kormány létrehozásakor a paritásos elvet kívánják érvényesíteni, azaz a nemek arányának egyenlőségét.

A politikus nem kívánta kommentálni a lehetséges miniszterek személyéről szóló, a sajtóban megjelent eddigi találgatásokat, mint például, hogy a külügyi tárca vezetésére felkérést kapott Josep Borrell szocialista politikus, aki 2004 és 2007 között az Európai Parlament (EP) elnöki tisztségét töltötte be, 1991-1996 között pedig a Felipe González vezette szocialista kormány közlekedési minisztere volt.

Pedro Sánchezt pénteken választotta meg
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 17:40
London a nemzetközi Vegyifegyver-tilalmi Egyezmény aláíró országainak soron kívüli konferenciáját kezdeményezte
A londoni külügyminisztérium kedd esti bejelentése szerint a kezdeményezés célja annak megvizsgálása, hogy az elmúlt időszakban elkövetett vegyifegyver-támadások nyomán a nemzetközi közösség miként tudna együttműködni a vegyi fegyverek tilalmáról szóló konvenció megvédése érdekében.

A tárca állásfoglalása szerint az egyezmény a vegyi fegyverkezés elleni, szabályokra alapuló nemzetközi rendszer alappillére.

Az egyezményhez, amely 1997-ben lépett hatályba, 192 ország csatlakozott. A megállapodás végrehajtó hatósága a hágai székhelyű Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW), amely felügyeli a vegyi fegyverek végleges és ellenőrizhető módon történő felszámolására irányuló globális törekvést. Felügyeletével a bejelentett globális vegyi fegyverkészletek kilencvenhat százalékát már megsemmisítették.

Boris Johnson brit külügyminiszter azonban az egyezményben részes országok konferenciájának kezdeményezéséről szóló bejelentéshez fűzött közleményében hangsúlyozta, hogy az elmúlt években a szíriai
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 18:52
Pintér Sándor változatlan célokkal vezetné a Belügyminisztériumot
miniszterjelölt ezt követően kitért tárcája különböző szakterületeire. Elmondta, az önkormányzatok területén az állami feladatok további csökkentésére, az önkormányzatiság kiterjesztésére lehet számítani, és továbbra is gátolni fogják a települések túlzott eladósodását.

Hangsúlyozta, fenn kívánják tartani a közfoglalkoztatás rendszerét, hogy a munka a családi szocializáció része legyen, segélyt pedig csak azok kaphassanak, akik például egészségügyi helyzetük miatt nem vállalhatnak munkát. Tájékoztatása szerint több uniós tagország is érdeklődik a magyar közfoglalkoztatási modell iránt, részben összefüggésben az illegális bevándorlással.

Pintér Sándor aláhúzta, a rendőrség feladata a kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes közbiztonság garantálása az ország minden területén.

Emlékeztetett, a hivatásos állomány életpálya-modelljének befejezése 2019 elején történik egy újabb 5 százalékos béremeléssel.

A tárcavezető közölte, az informatikai fejlesztések minisztériuma minden területét
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 17:44
Az amerikai elnök erősen korlátozta a transzneműek katonai szolgálatát
A Fehér Ház tájékoztatása szerint az elnök pénteken a kora esti órákban írta alá az erről szóló memorandumot, amely bár megtiltja, hogy transzneműek bármelyik haderőnemnél szolgálatot teljesítsenek, ám egyúttal mozgásteret ad az illetékes katonai vezetőknek e politika érvényesítésére.

A dokumentum szövege szerint azok a "nemi hangulatzavar" kórtörténettel rendelkező transzneműek vannak kizárva a katonai szolgálat lehetőségéből, akik "lényeges orvosi kezelésre szorulhatnak, beleértve a sebészeti műtétet vagy a gyógyszeres kezelést". A memorandum ugyanakkor a kivétel lehetőségét is felveti, amikor így fogalmaz: a tiltás "bizonyos korlátozott körülmények között" nem érvényes. A dokumentum ugyanakkor konkrétan nem fejti ki a "korlátozott körülmények" mibenlétét, de leszögezi, hogy a védelmi miniszternek és a belbiztonsági tárca vezetőjének felhatalmazása lesz a mérlegelésre.

A Fehér Ház pénteken bejelentette, hogy James Mattis védelmi miniszter szerint a "nemi hangulatzavarral" jellemezhető
velemenyezd, 2018. március 24. szombat, 07:04
Emmi: családok átmeneti otthonai újulnak meg 3,8 milliárd forintból
A tárca tájékoztatása szerint az államtitkár hozzátette, a kormány több eszközzel fejleszti a családok átmeneti intézményeit.

Az említett infrastruktúra-fejlesztési pályázat eredményeként a férőhelyek több mint tíz százaléka újul meg - olvasható a közleményben.

Tudatták: Czibere Károly szerint a csákvári intézmény jó példa az egyházak szerepvállalására a szociális ágazatban.

Az átmeneti otthon lehetőséget biztosít a gyermek és szülő együttes elhelyezésére. Ezekben az intézményekben nemcsak otthonra lelnek a családok, hanem fel is készítik őket az önálló életre életvezetési, jogi, pszichológiai, mentálhigiénés tanácsokkal, és segítséget kapnak a munkakeresésben is - tette hozzá az államtitkár.

Egervári Ágnes, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója a tájékoztatás szerint közölte, mintegy 47 millió forintra pályázott a Szent Vince Otthon megújítására, és el is nyerték a támogatást.

A projekt megvalósításával költséghatékonyabbá válik az üzemeltetés, csökken a
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 18:23
1/89
Képek, videók
Magyar Állampolgárok lett
kajaneni
2014. március 11. kedd, 15:28
kedvenc tartózkodási hely
keda
2007. június 04. hétfő, 11:16
tenisz-Caroline Wozniacki
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:33
Caroline2rajzom.JPG
charlotteani
2016. március 19. szombat, 21:19
Caroline.jpg
kisgizus
2016. február 14. vasárnap, 19:20
Caroline eyes Noé tuto.jp
mbartis
2016. január 11. hétfő, 23:25
caroline.png
ildikocsorbane2
2015. február 03. kedd, 22:37
Caroline
gerbera64
2015. január 27. kedd, 22:41
Caroline.jpg
mbartis
2014. október 13. hétfő, 23:31
caroline20young207.jpg
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young206.jpg
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
caroline20young2029.jp g
szerika68
2014. július 06. vasárnap, 17:34
Hegedüs András minisztere
furaila
2017. május 09. kedd, 23:59
Görög miniszter hasonlata
megyerimihaly
2015. július 05. vasárnap, 22:24
O.V.-miniszter.jpg
agica2004
2015. február 04. szerda, 17:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.