Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 01:45 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ragadozó növények
belőle nyerhet. Ha az áldozat megfelelő nagyságú és ismételten az érzékelőkhöz ér, a csapda légmentesen bezárul és emésztőnedvekkel telik meg, amíg a zsákmány fel nem oldódik. Az emésztés után, ami egy-két hét alatt zajlik le, a csapda újra kinyílik.

A harmatfű (Drosera) közel 100 faja ismert. A harmatfüvek általában kis termetű, tőlevélrózsás növények, melyek nedves, mocsaras, tápanyagban szegény élőhelyeken fordulnak elő. A ,,harmatfű" név a leveleken található fonalszerű mirigyszőrök (tentákulum) által kiválasztott ragadós nedvre utal. A tentákulumok hozzátapadnak, majd ráhajolnak az óvatlan rovarra, majd az egész levéllemez a rovarra borul és azt megemészti.

A sisakos légycsapda, másik nevén kobraliliom (Darlingtonia californica) rovaremésztő növény, amely
schuro, 2018. június 26. kedd, 21:14
8 ok, amiért nagyon fontos, hogy gyakran borsót fogyassz!
figyelembe vesszük azt, hogy a napi szükségletünk 19-56 gramm lenne.

3. Igen magas a rosttartalma. Egy csésze borsó 8 gramm rostot tartalmaz, 36%-át a nap szükségletünknek.

4. Gyulladáscsökkentő. Jelentős mennyiségű fitonutriens található benne, melyek köztudottan gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.

5. Jó tesz a veteményesnek. A borsó nem csak a testet, de a kertet is táplálja. Mivel megköti a nitrogént a talajban, segít helyreállítani a talajszerkezetet. Ha tápanyagban szegény a kertünk, ültessünk borsót.


6. Magas a vastartalma. Egy csésze borsó 14%-át tartalmazza a napi vasszükségletünknek. Ugyanannyi vas van benne, mint a kelkáposztában.

7. Nagyon sok benne a mangán. 22%-át tartalmazza a napi szükségletünknek, éppen ezért a borsó jó hatással van a szív-, és a csontok egészségére, de a vércukorszintet is szabályozza.

8. Ha szívproblémákkal küzdünk, fogyasszunk minél több borsót. A borsóban található béta-glükán egy
suzymama, 2018. június 12. kedd, 19:03
A szívem üzenete ...
A szívem üzenete ...

Késő volt már ... , kiléptem az ajtón , hirtelen megérintett
az éjszakai szél hűvössége , körülöttem gyönyörű virágok ,
dáliák , rózsák , lusta kisasszonyok megállásra
késztettek egy pillanatra . Elbűvölt az éjszaka gyönyörű
varázsa , de mégis minden - minden idegen volt a szívemnek
ebben a békés , meghitt környezetben . Gombnyomásra
nyílott a kapu és miután kényelembe helyeztem magamat ,
úgy éreztem valahonnan menekülök ... , igen ... , egy érzés
elől amelyet legnagyobb erőfeszítések árán sem tudtam
magamra erőltetni . Valahonnan a messzeségből elém
villant egy kedves arc , egy kép - akit imádok és megszólalt
a lelkiismeretem - Istenem ! miért is játszik velem az Élet ,
csupán boldog szeretnék lenni , vágyom valaki után , de
mindig becsempészi magát a gondolataimba a bizalmatlanság .
SZERETET - egyik legszebb szó a világon , erre vágyom nem
többre , álom marad örökre - Egy virág mag sem kel
bedmarika47, 2018. március 23. péntek, 13:56
Miért vagy feledékeny?
gátolja az oxigén áramlását az agyba és az agy szó szerint megfullad!

Amikor a szén-dioxid molekulák és a nehézfémek összekapcsolódnak a véred hemoglobinjával, akkor a hatékony oxigénszállítás csökken. Szó szerint ellopják az oxigéntől a helyet.

Ez olyan, mintha egy ciszternából a friss vizet ellopnák, és bűzös, szennyezett, kémiai anyagokkal teli vízzel töltenék fel!

2. Memóriagyilkos - Az agyad szó szerint MEGRÖVIDÜL!

A kettes számú memóriagyilkos a tápanyagban szegény étel. Azáltal ahogyan mostanában kezelik az állatokat és a növényeket, ételeinkben nem maradnak tápanyagok!

1923-mal összehasonlítva a legtöbb termék elvesztette tápanyag tartalmának 80%-át. Ahhoz, hogy ugyanennyi tápanyagot vigyünk be a szervezetünkbe, 5-ször annyit kell enni!

Ez szomorú: az egészséges agyhoz kövérnek kell lenni! Az egyik hatalmas problémának a lecserélése egy másikra nem okos dolog, ugye?

3. Memóriagyilkos - Agyi hálózataid
lovaszmarika, 2018. január 07. vasárnap, 13:23
Szőlő: frissítő, egészséges fürtök
szedett szőlő kenyérrel még a XX. század első felében is helyettesíthette a déli főétkezést. Ma is van olyan természetgyógyász, aki gabonafélékkel fogyasztva a szőlőt teljes értékű tápláléknak tekinti, amiben minden megtalálható, ami a szervezetünknek fontos.
Gazdag tápanyagforrás
A szőlő 6-9 g fehérjét, 5 g zsírt; 180 g szőlőcukrot, 5 g szerves sót, 130 g rostot tartalmaz kilogrammonként, mintegy hetven százaléka víz. Így érthető, hogy akár egészben, akár levet facsarva belőle frissítő, tápanyagban dús, értékes élelmiszer. A szőlő a szervezet számára közvetlenül is felhasználható cukrot - szőlőcukrot - tartalmaz, ezért kúraszerűen is ajánlható vérszegény, legyengült szervezet számára, daganatos betegségek, székrekedés, aranyér, mindenféle gyulladásos megbetegedés gyógyszereként és női betegségekre is.
Maga a gyümölcshús illetve lé is rendkívül gazdag tápanyagforrás, ráadásul a szőlő héjában és magjában antioxidánsok, gyógyító erejű ásványi anyagok találhatók, mint például a kálium és a
anna4459, 2017. október 06. péntek, 11:30
A szívem üzenete .
A szívem üzenete ..
***************************


Késő volt már ... , kiléptem az ajtón , hirtelen megérintett
az éjszakai szél hűvössége , körülöttem gyönyörű virágok ,
dáliák , rózsák , lusta kisasszonyok megállásra
késztettek egy pillanatra . Elbűvölt az éjszaka gyönyörű
varázsa , de mégis minden - minden idegen volt a szívemnek
ebben a békés , meghitt környezetben . Gombnyomásra
nyílott a kapu és miután kényelembe helyeztem magamat ,
úgy éreztem valahonnan menekülök ... , igen ... , egy érzés
elől amelyet legnagyobb erőfeszítések árán sem tudtam
magamra erőltetni . Valahonnan a messzeségből elém
villant egy kedves arc , egy kép - akit imádok és megszólalt
a lelkiismeretem - Istenem ! miért is játszik velem az Élet ,
csupán boldog szeretnék lenni , vágyom valaki után , de
mindig becsempészi magát a gondolataimba a bizalmatlanság .
SZERETET - egyik legszebb szó a világon , erre vágyom nem
többre , álom marad
bedmarika47, 2017. április 22. szombat, 22:31
10 szuper táplálék az egészséges körmökért
Tihanyi László
Talán hihetetlen, de a körmeink látható része elhalt hámsejtekből áll. Ez magyarázza azt is, hogy miért nem fáj a körömvágás. Az erős és fényes körmök az általános egészség jelei; egy egészséges étrenddel szebb körmeink is lesznek. Az ételek tele vannak tápanyagokkal, amelyek nagyban befolyásolják a körmök állapotát is.
köröm egészség Körmök egészsége
A 10 legjobb szuper táplálék az egészséges körmökért:

Bab

A körmök az utolsó testrészek, amelyek tápanyagban részesülnek, ezért szegényes étrend esetén speciális figyelmet igényelnek, mert gyengék és töredezettek lehetnek. A megfelelő ételek fogyasztásával erősebb és természetesen egészséges körmöket varázsolhatunk magunknak.

A különböző babfajták remek biotinforrások - ez egyfajta B-vitamin, amely megelőzi a körmök repedezését és alapvetően fontos a körmök egészségéhez. A biotin hiánya száraz körmöket és a körmök lassabb növekedését illetve besötétedését eredményezi.

Az egészséges
klementinagidro, 2015. augusztus 22. szombat, 18:12
Makró fotók a húsevő növényről.
Joni Niemelä képzőművészeti természetfotós Finnországból, aki a természet kis részleteit szereti fotózni. Egyik kedvenc fotótémája a harmatfű nevű húsevő növény. A közeli képek kicsit földönkívüli hatást kölcsönöznek a fotótémájának. A harmatfüvek általában kis termetű, tőlevélrózsás növények, melyek nedves, mocsaras, tápanyagban szegény élőhelyeken fordulnak
schuro, 2015. július 31. péntek, 21:19
Nincs Cím
ha-on termesztik a fekete bodzát nagyon eredményesen. Az egyik legsikeresebb - nálunk is termesztett fajtát - a Duna-menti árterek bodzapopulációjából választotta ki a klosterneuburgi kutató intézet szakgárdája, még 1965-ben és Haschberg fajtanéven került köztermesztésbe. A nemesítők érdeklődését nagyon felkeltette a bodza, aminek eredménye, hogy az utóbbi évtizedekben egy tucat fajtával bővült a kínálat.

A fekete bodza hazánkban is nagy tömegben megtalálható a nyirkosabb, tápanyagban gazdagabb területeken. Kedvenc előfordulási helye az árkok, vízfolyások környéke az utak mente és az erdőszélek. Mint gyorsan növekvő agresszív faj, rövid idő alatt meghódítja a számára kedvező parlag területeket. A száraz, tápanyagban szegény területeken kevésbé elterjedt. Gyökérzete sekélyen hálózza be a talajt, viszont fiatal hajtásai nagyon agresszíven akár három métert is növekedhetnek egy év alatt. Teljes kifejlődése esetén a növény 6-8 méter magasra is megnőhet és átmérője elérheti akár a hat
eniko1952, 2015. június 12. péntek, 13:37
Ahol ásók helyett giliszták dolgoznak
meg, hogy aki a perma kultúrát választja módszerként, nem a lustaság miatt, hanem a természet szeretete miatt teszi.

Persze. Ez nem intelligencia kérdése, ehhez egyfajta tudatossági szint kell. Mindennek szimbiózisban kell lennie egymással, azt kell adni, amit te is elvársz.

Miért nem jó a hagyományosnak mondott, általad modernnek nevezett mezőgazdaság?

Mert a perma kultúrával 5-6 év alatt olyan humuszréteg keletkezik a földeden, ami gyakorlatilag garantálja, hogy tápanyagban igen gazdag, kiváló minőségű terményeid lesznek. Sokan csak a trágyát hordják ki a földekre. Fukuoka felveti a kérdést, hogy melyik értékesebb: a fű vagy a trágya? A trágya abból a fűből keletkezik, amit megevett az állat. De ezt átdolgozza a szervezete, kivonja belőle az értékes tápanyagokat, így máris sokkal szegényebb összetételű, mint a fű.

Én otthagyom a füvet a földön, a szomszéd átdobja a saját kerti hulladékját, annak magasabb rendű az értéke, mint a trágyának. Ott marad a növény szára
horvathnemagdi, 2015. május 26. kedd, 18:53
Szeptemberi teendők a kertben
megbetegszenek.
A legtöbb liliom ültetésére, átültetésére szeptember a legjobb időszak. A liliomok közül majdnem mindegyik a meleg, napos helyet és a megfelelő vízelvezetésű talajt kedveli. Ott ahol a talaj agyagos és kötött szerkezetű ott homokkal és komposzttal javítsuk. Az ültető gödörbe alulra egy réteg kavicsot terítsünk szét, erre kerüljön a homok, amelybe a hagymákat ültetjük. Így kötött szerkezetű talajon is biztosíthatjuk a megfelelő vízelvezetést. A hagyma fölé laza szerkezetű, de tápanyagban gazdag talaj kerüljön, hogy a gyökerek elegendő tápanyaghoz jussanak. Szerves anyagként ne istállótrágyát, hanem tőzeggel és homokkal összekevert komposztot keverjünk a földhöz. Ültetés után ajánlott a talajt érett komposzttal letakarni. Az ültetési mélység a hagyma magasságának kétszerese legyen. A nagy, lapos hagymák ültetési mélysége a hagyma magasságának 3-4-szerese legyen.
Tavasz végén felszedett vagy újonnan vásárolt virághagymáink ültetésének is elérkezett az ideje. Kertünk tervezése,
klementinagidro, 2015. április 20. hétfő, 23:46
10 szuper táplálék az egészséges körmökért
Tihanyi László
Talán hihetetlen, de a körmeink látható része elhalt hámsejtekből áll. Ez magyarázza azt is, hogy miért nem fáj a körömvágás. Az erős és fényes körmök az általános egészség jelei; egy egészséges étrenddel szebb körmeink is lesznek. Az ételek tele vannak tápanyagokkal, amelyek nagyban befolyásolják a körmök állapotát is.
köröm egészség Körmök egészsége
A 10 legjobb szuper táplálék az egészséges körmökért:

Bab

A körmök az utolsó testrészek, amelyek tápanyagban részesülnek, ezért szegényes étrend esetén speciális figyelmet igényelnek, mert gyengék és töredezettek lehetnek. A megfelelő ételek fogyasztásával erősebb és természetesen egészséges körmöket varázsolhatunk magunknak.

A különböző babfajták remek biotinforrások - ez egyfajta B-vitamin, amely megelőzi a körmök repedezését és alapvetően fontos a körmök egészségéhez. A biotin hiánya száraz körmöket és a körmök lassabb növekedését illetve besötétedését eredményezi.

Az egészséges
horvathnemagdi, 2014. december 25. csütörtök, 18:47
1/6
Képek, videók
Minden ragadozó szép
anna4459
2018. január 27. szombat, 21:47
ragadozó.jpg
durcimarcika
2016. február 19. péntek, 18:27
ragadozó madárkával
csalogany13
2014. március 17. hétfő, 16:05
holo ragadozó.jpg
vojtiera
2012. július 13. péntek, 20:28
sejtelmes ragadozók.jpg
vojtiera
2012. július 07. szombat, 09:46
három ragadozó.jpg
vojtiera
2012. július 07. szombat, 09:44
fekete ragadozó.jpg
vojtiera
2012. július 07. szombat, 09:44
fantázia ragadozó.gif
vojtiera
2012. július 07. szombat, 09:44
ragadozók.png
dnemethk
2011. március 06. vasárnap, 14:34
ragadozó hal.jpg
agica2004
2011. január 24. hétfő, 15:22
ragadozók.bmp
klara50
2010. október 16. szombat, 23:02
A ragadozó.gif
csalogany13
2010. október 13. szerda, 09:51
Ha nem megfelelő Való Ig
alvaro-hopihe
2018. augusztus 20. hétfő, 12:14
megfelelő ember.jpg
tinka1951
2017. február 08. szerda, 13:06
megfelelő férfi.jpg
bbbarbara
2016. október 21. péntek, 22:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.