Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:50 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!
sajt olvadozik, addig gyorsan összekeverjük a tömlős sajtokat a felpuhított vajjal, és ízlés szerinti sóval, borssal. Én a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, úgyhogy a mikróban puhítottam meg. De ilyenkor nagyon kell rá ügyelni, hogy ne hagyjuk bent sokáig, mert ha nagyon felolvad akkor már nem jó. Ha elkészültünk, akkor mehet a további felhasználásig a hűtőbe4. A sajtot néha kiemeljük, és ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Ezt a következőképpen tegyük: villával emeljük ki a zacskót egy mélyebb tálra, tányérra, majd a villa hátával nyomjuk meg a sajtot. Ha érzünk benne ruganyosabb részt a közepén, akkor még nem jó. Ha már egynemű puha, akkor el is készült. Mivel a sajtok elég különböző minőségűek, így tizenöt és harminc perc között készülnek el, sajtfajtától függően. Ezért kell ellenőriznünk!

5. Ha késznek nyilvánítottuk a sajtot, akkor kiemeljük a próbás tányérunkra, majd kivágjuk a zacskót, és kiborítjuk. Ekkor még forró, csak óvatosan! Ezután óvatosan átemeljük egy nyújtódeszkára, majd gyors
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:05
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!
addig gyorsan összekeverjük a tömlős sajtokat a felpuhított vajjal, és ízlés szerinti sóval, borssal. Én a vajat elfelejtettem kivenni a hűtőből, úgyhogy a mikróban puhítottam meg. De ilyenkor nagyon kell rá ügyelni, hogy ne hagyjuk bent sokáig, mert ha nagyon felolvad akkor már nem jó. Ha elkészültünk, akkor mehet a további felhasználásig a hűtőbe.

4. A sajtot néha kiemeljük, és ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Ezt a következőképpen tegyük: villával emeljük ki a zacskót egy mélyebb tálra, tányérra, majd a villa hátával nyomjuk meg a sajtot. Ha érzünk benne ruganyosabb részt a közepén, akkor még nem jó. Ha már egynemű puha, akkor el is készült. Mivel a sajtok elég különböző minőségűek, így tizenöt és harminc perc között készülnek el, sajtfajtától függően. Ezért kell ellenőriznünk!

5. Ha késznek nyilvánítottuk a sajtot, akkor kiemeljük a próbás tányérunkra, majd kivágjuk a zacskót, és kiborítjuk. Ekkor még forró, csak óvatosan! Ezután óvatosan átemeljük egy nyújtódeszkára, majd gyors
vorosrozsa66, 2018. április 22. vasárnap, 18:19
Receptek az 1930-as évekből
dkg csokoládé porral jól elkeverjük."

Diós-kenyér:

"6 tojás fehérjéből habot verünk, hozzá teszük a 6 tojás sárgáját és 1/4 kg porczukrót és ˝ óráig keverjük. Akkor folytonos keverés közben beleteszünk 1/4 kg lisztet és egy marék egészben hagyott dióbelet. Kikent püspökkenyér formában közepes tüznél sütjük meg."

Csokoládé máz - tortára:

"20 dkg reszelt csokoládét és 15 dkg porczukrót 2 deci vizzel folytonos kevergetés közben fözünk sürüre, vagyis addig mig a tányérra csepentett csepp nem folyik szét. Akkor keverjünk el benne egy mogyorónyi vajat és öntsük a torta tetejére és oldalára. Vizes késsel simítsuk egyenletesre."

Mandulás Gesztenye- torta:

"6 tojás sárgáját 28 dkg czukorral jól elkeverünk hozzá adunk 28 dkg főtt és paszirozott gesztenyét és a 6 tojás felvert habját. Töltelék: 10 dkg meghámozott mandulát és 5 dkg czukrót megpiritunk és ha kihült megdaráljuk. 10 dkg czukrót kevés vizzel vastag sziruppá fözünk és belekeverünk 20 dkg főtt
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel és áfonyamártással
Hozzávalók:
6 nagy szelet pulykamell (nagy tenyérnyi szeletek)
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
1 cs vörös áfonya
30 dkg szeletelt bacon

őrölt fehér bors
szerecsendió
majoránna
kakukkfű
0,5 dl fehérbor
5 dkg vaj

Áfonyamártás:
2 cs vörös áfonya
3 dl édes fehérbor
1 dl víz
1 citrom leve és reszelt héja
egy darabka fahéj
4-5 szegfűszeg
2 cs vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
1 púpozott ek étkezési keményítő pici vízzel simára keverve

Elkészítése:

A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vörös áfonyát is. (figyeljünk rá, hogy a massza ne legyen túl lágy, ezért a mascarponét aprónként keverjük hozzá)

Vágjunk le 6 nagyobb darab fóliát, majd osszuk el rajta a masszát. A fólia segítségével tekerjük fel úgy, hogy egy hosszabb, de formás hengert kapjunk. Ezután tegyük be a
reifregina, 2017. december 09. szombat, 20:17
A hűtőben való tárolás helyes módja
felsőpolc a legjobb hely az olyan ételek tárolásához, amiket már megfőztünk, mert az ajtó polcain kívül itt a legegyenetlenebb a hőmérséklet. Ez alá jöhetnek a tejek, sajtok, joghurtok és vajak, de ide tehetjük a tojást is. Az alsó polcra kerülnek a nyers, romlandó élelmiszerek, mint a nyers hús vagy a friss hal, így a szennyeződés kockázata minimális:

a húsból vagy a halból kifolyó lé nem fog átszivárogni az egész hűtőn.

Érdemes a húst az eredeti csomagolásában tartani és egy tányérra helyezni, amit azonnal meg tudunk tisztítani.

Forrás: shutterstock.com
A fiókokba jönnek a gyümölcsök és zöldségek, a fagyasztóba pedig a fagyasztott dolgok: húsok, zöldségek, gyümölcsök, készételek és egyéb mélyhűtött termékek. A tárolást érdemes egymásra rakható műanyag fedeles üvegedényben megoldani.

Nem szabad a polcokat túlpakolni - legyen elég hely az élelmiszerek között -, hiszen a fagyasztóval ellentétben a hűtőben a hideg levegőnek folyamatosan
lovaszmarika, 2017. november 13. hétfő, 12:40
Sütően sült göngyölt káposzta
Sütően sült göngyölt káposzta, nem ez nem töltött káposzta, ez annál sokkal ízletesebb!

Eddig nem is hittem, hogy van olyan káposztás finomság, ami felülmúlja a töltött káposztát, ez a recept azonban lenyűgözött! Káprázatos íze van, egyszerűen nem lehet betelni vele. Nekünk sertéshússal készítve ízlik a legjobban, mert új jó zamatos.
Hozzávalók:

csirke, marha, vagy sertéshús (tetszés szerint)
gomba
hagyma
főtt rizs
fejes káposzta
vaj
bacon

bors
olaj

Elkészíts:

A hozzávalók mennyisége attól függ, hogy mekkora adagot szeretnél készíteni. A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. Megszórjuk a
nanoka72, 2017. augusztus 10. csütörtök, 20:00
Almás palacsinta
Almás palacsin

Ha egy gyors és finom édességre vágysz, akkor próbáld ki ezt az almás palacsintát. Nem lehet betelni vele!
Hozzávalók:

170 g liszt,
1 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
1 db tojás,
2 evőkanál olaj,
240 ml tej,
1 nagy alma lereszelve.

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy
nanoka72, 2017. június 17. szombat, 20:51
Ötletek a konyhába.
ne hagyjuk benne, mert elázik és kenyeres húslevest ehetünk majd. A legjobb választás egy száradtabb, nem túl friss kenyér.Kíváncsi vagy még más kenyér trükkökre?

a fehér kenyerek 3 napig, a teljes kiőrlésűek pedig 4 napig ehetőek, a kovász alapúak akár egy hétig is fogyaszthatóak

a szárazabb, mélyhűtött kenyeret a legjobb pirítani, sokkal ropogósabb lesz és nem megy a kukába

a fagyasztóba tett kenyér tovább tárolható, főleg, ha meleg van (vegyük ki a fagyóból, tegyük tányérra zárt műanyag zacskóban és olyan lesz, mintha friss lenne

vannak üzletek, ahol az előző napi kenyér olcsóbb ezért ha spórolni szeretnénk érdemes szétnézni

a száraz kenyeret nem kell kidobni, kiváló panírmorzsa lesz belőle, ha egy sajtreszelőn lereszeljük




A hetvenes években Amerikából indult tömeghisztéria a zsír ellen teljesen felborította az egészséges étkezést. Elterjedt az olajjal főzés, ami sokkal egészségtelenebb, mint a zsírral készített
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:07
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Kárai Dávid receptje

Vettem egy üveg igazán finom mustárt, úgyhogy olyan receptet kerestem hozzá (és amit a Seasons & Suppers oldalon találtam meg), amiben ez a főszereplő. Érdemes egyébként kétféle mustárt is használni hozzá: egy savanykásat és egy édeskésebbet. Vagy kevés mézet adjunk még hozzá, hogy kiteljesedjenek az ízek. Fontos, hogy olyan serpenyőt válasszunk, aminek van teteje is. Ha ilyenünk nincs, akkor...

hozzávalók / 4 adag

4 db csirkecomb
2 ek mustár (púpozott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
10 dkg mangalica szalonna (vagy bacon)
1 közepes db vöröshagyma
2 kk kakukkfű
1.5 dl fehérbor
2 dl tejföl
2 teáskanál mustár

elkészítés

Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk,
nanoka72, 2017. május 23. kedd, 07:49
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
alaposan egy tálban. A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat és a meggypálinkát. Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal vagy sütőmargarinnal, majd az aljára pakoljuk be jó sűrűn a kimagozott meggyet. Keverjük össze alaposan a tojásos keveréket a lisztes keverékkel. Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát.
Süssük 180 fokon 25 percig. Ellenőrizzük tűvel a tésztát, mielőtt kivesszük a sütőből. A sütőből kivéve, tegyünk a forma tetejére egy tányért, és fordítsuk rá a tányérra a formát, így hagyjuk kihűlni, ezáltal a meggyből kifolyó lé egy picit "eláztatja" a tésztát, amitől még finomabb lesz.



Részeges menyecskék

20 db szép sárgabarack
cseresznyepálinka
porcukor
2 tojás
12 dkg liszt
fehérbor
csipetnyi só
a sütéshez: olaj

Elkészítés:
A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, porcukorral meghintjük és egy kevés cseresznyepálinkával megöntözzük. A hűtőszekrényben egy óráig állni
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Húsvéti recept gyűjtemény
tepsit. Szórd erre a vagdalt kolbászt / sonkát / kipirított szalonnát, arra a reszelt sajtot. Akkor keverd össze a tojásokat a tejjel, vízzel, mustárral és sóval. Öntsd rá.

Körözött juhtúróból
Hozzávalók: 30 dkg juhtúró vagy friss juhsajt, 10 dkg vaj, 1 kiskanál édes pirospaprika, 1 késhegynyi tört kömény-mag, só ízlés szerint.
A túrót vagy a friss juhsajtot húsdarálón kétszer-háromszor megdaráljuk, és összekeverjük a vajjal, a köménymaggal, a sóval és a pirospaprikával. A körözöttet tányérra tesszük, és a kívánt formára alakítjuk.

Körözött másképpen
I. Tavasszal, illetve nyáron két-három apróra vágott zöldhagymát is adhatunk hozzá.
II. Paradicsommal, húsos zöldpaprikával, rózsa alak*ra bevagdalt hónapos retekkel, apró nyers uborkával stb. köríthetjük.
III. Fél rész juhtúró, negyed rész vaj, negyed rész krémsajt, pirospaprika, tört köménymag, mustár, egy kevés konyak, egy kevés sör.
Tegyük egy óra hosszára hűtőbe, ezalatt a sör könnyű erjedési folyamatot
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Látogatások, meghívások
terítve, használat után gombóccá gyúrva a leszedésre váró tányérba tesszük

EVŐESZKÖZÖK, VILLA, KÉS.

A kést fogjuk jobb kezünkbe, hogy a vágás határozottabb legyen vele, a villát pedig a balba. Mindkét evőeszközt a hüvelyk, a mutató és a középső ujjunk között tartjuk. Könnyedén használjuk a kést, nem ízléses a mutató ujjunkat a villa ágára, vagy a kés pengéjére helyezni. Ha étkezés közben a kést nem használjuk, helyezzük a tányér szélére. Ha az étkezést befejeztük, az evőeszközöket a tányérra helyezzük, egymással párhuzamosan, a nyelük jobbra nézzen.

KANÁL HASZNÁLATA

Ne a kanál oldaláról szippantsuk fel a levest, ne szürcsöljünk. Hegyével fordítsuk magunk felé a kanalat, úgy közelítsünk vele a szájunkhoz. Ne az egész kanalat kapjuk be. Kanalazás közben ne döntsük meg a tányért. Étkezés befejeztével a kanalat lenyalás nélkül helyezzük a tányérra. Főzeléket, húst, tésztát ne kanállal együnk.

Kenyeret az asztalnál törjük, ne harapjuk.Ha a kenyeret megkenve
lenke1964, 2016. április 10. vasárnap, 14:40
1/20
Képek, videók
töltött sajttekercs
ibolya58
2012. december 31. hétfő, 12:06
töltött sajttekercs.jpg
cocco
2012. április 11. szerda, 09:07
sajttekercs-150x150.jp g
sarkadykati
2011. december 03. szombat, 13:05
sajttekercs-150x150.jp g
snbela44
2011. december 03. szombat, 12:05
spenótos sajttekercs/opál
kilofalok
2011. június 17. péntek, 16:20
sajttekercs.jpg
jucianyu
2011. február 22. kedd, 18:51
sajttekercs.jpg
yaskane
2010. december 09. csütörtök, 17:57
Sajttekercs / Manka
kilofalok
2010. február 22. hétfő, 18:10
sajttekercs2.jpg
veronika74
2010. január 02. szombat, 09:55
hidegtálak
soosistvan
2017. szeptember 19. kedd, 20:50
hidegtálak1231.jpg
maroka
2011. december 31. szombat, 21:32
hidegtálak.JPG
fuximami
2010. március 10. szerda, 20:48
Hidegtálak
haca
2009. február 07. szombat, 06:33
Hidegtálak
borcsamama
2007. december 10. hétfő, 22:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.