Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:01 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel és áfonyamártással
Hozzávalók:
6 nagy szelet pulykamell (nagy tenyérnyi szeletek)
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
1 cs vörös áfonya
30 dkg szeletelt bacon

őrölt fehér bors
szerecsendió
majoránna
kakukkfű
0,5 dl fehérbor
5 dkg vaj

Áfonyamártás:
2 cs vörös áfonya
3 dl édes fehérbor
1 dl víz
1 citrom leve és reszelt héja
egy darabka fahéj
4-5 szegfűszeg
2 cs vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
1 púpozott ek étkezési keményítő pici vízzel simára keverve

Elkészítése:

A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vörös áfonyát is. (figyeljünk rá, hogy a massza ne legyen túl lágy, ezért a mascarponét aprónként keverjük hozzá)

Vágjunk le 6 nagyobb darab fóliát, majd osszuk el rajta a masszát. A fólia segítségével tekerjük fel úgy, hogy egy hosszabb, de formás hengert kapjunk. Ezután tegyük be a
reifregina, 2017. december 09. szombat, 20:17
A hűtőben való tárolás helyes módja
felsőpolc a legjobb hely az olyan ételek tárolásához, amiket már megfőztünk, mert az ajtó polcain kívül itt a legegyenetlenebb a hőmérséklet. Ez alá jöhetnek a tejek, sajtok, joghurtok és vajak, de ide tehetjük a tojást is. Az alsó polcra kerülnek a nyers, romlandó élelmiszerek, mint a nyers hús vagy a friss hal, így a szennyeződés kockázata minimális:

a húsból vagy a halból kifolyó lé nem fog átszivárogni az egész hűtőn.

Érdemes a húst az eredeti csomagolásában tartani és egy tányérra helyezni, amit azonnal meg tudunk tisztítani.

Forrás: shutterstock.com
A fiókokba jönnek a gyümölcsök és zöldségek, a fagyasztóba pedig a fagyasztott dolgok: húsok, zöldségek, gyümölcsök, készételek és egyéb mélyhűtött termékek. A tárolást érdemes egymásra rakható műanyag fedeles üvegedényben megoldani.

Nem szabad a polcokat túlpakolni - legyen elég hely az élelmiszerek között -, hiszen a fagyasztóval ellentétben a hűtőben a hideg levegőnek folyamatosan
lovaszmarika, 2017. november 13. hétfő, 12:40
Sütően sült göngyölt káposzta
Sütően sült göngyölt káposzta, nem ez nem töltött káposzta, ez annál sokkal ízletesebb!

Eddig nem is hittem, hogy van olyan káposztás finomság, ami felülmúlja a töltött káposztát, ez a recept azonban lenyűgözött! Káprázatos íze van, egyszerűen nem lehet betelni vele. Nekünk sertéshússal készítve ízlik a legjobban, mert új jó zamatos.
Hozzávalók:

csirke, marha, vagy sertéshús (tetszés szerint)
gomba
hagyma
főtt rizs
fejes káposzta
vaj
bacon

bors
olaj

Elkészíts:

A hozzávalók mennyisége attól függ, hogy mekkora adagot szeretnél készíteni. A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. Megszórjuk a
nanoka72, 2017. augusztus 10. csütörtök, 20:00
Almás palacsinta
Almás palacsin

Ha egy gyors és finom édességre vágysz, akkor próbáld ki ezt az almás palacsintát. Nem lehet betelni vele!
Hozzávalók:

170 g liszt,
1 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
1 db tojás,
2 evőkanál olaj,
240 ml tej,
1 nagy alma lereszelve.

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy
nanoka72, 2017. június 17. szombat, 20:51
Ötletek a konyhába.
ne hagyjuk benne, mert elázik és kenyeres húslevest ehetünk majd. A legjobb választás egy száradtabb, nem túl friss kenyér.Kíváncsi vagy még más kenyér trükkökre?

a fehér kenyerek 3 napig, a teljes kiőrlésűek pedig 4 napig ehetőek, a kovász alapúak akár egy hétig is fogyaszthatóak

a szárazabb, mélyhűtött kenyeret a legjobb pirítani, sokkal ropogósabb lesz és nem megy a kukába

a fagyasztóba tett kenyér tovább tárolható, főleg, ha meleg van (vegyük ki a fagyóból, tegyük tányérra zárt műanyag zacskóban és olyan lesz, mintha friss lenne

vannak üzletek, ahol az előző napi kenyér olcsóbb ezért ha spórolni szeretnénk érdemes szétnézni

a száraz kenyeret nem kell kidobni, kiváló panírmorzsa lesz belőle, ha egy sajtreszelőn lereszeljük




A hetvenes években Amerikából indult tömeghisztéria a zsír ellen teljesen felborította az egészséges étkezést. Elterjedt az olajjal főzés, ami sokkal egészségtelenebb, mint a zsírral készített
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:07
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Kárai Dávid receptje

Vettem egy üveg igazán finom mustárt, úgyhogy olyan receptet kerestem hozzá (és amit a Seasons & Suppers oldalon találtam meg), amiben ez a főszereplő. Érdemes egyébként kétféle mustárt is használni hozzá: egy savanykásat és egy édeskésebbet. Vagy kevés mézet adjunk még hozzá, hogy kiteljesedjenek az ízek. Fontos, hogy olyan serpenyőt válasszunk, aminek van teteje is. Ha ilyenünk nincs, akkor...

hozzávalók / 4 adag

4 db csirkecomb
2 ek mustár (púpozott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
10 dkg mangalica szalonna (vagy bacon)
1 közepes db vöröshagyma
2 kk kakukkfű
1.5 dl fehérbor
2 dl tejföl
2 teáskanál mustár

elkészítés

Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk,
nanoka72, 2017. május 23. kedd, 07:49
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
alaposan egy tálban. A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat és a meggypálinkát. Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal vagy sütőmargarinnal, majd az aljára pakoljuk be jó sűrűn a kimagozott meggyet. Keverjük össze alaposan a tojásos keveréket a lisztes keverékkel. Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát.
Süssük 180 fokon 25 percig. Ellenőrizzük tűvel a tésztát, mielőtt kivesszük a sütőből. A sütőből kivéve, tegyünk a forma tetejére egy tányért, és fordítsuk rá a tányérra a formát, így hagyjuk kihűlni, ezáltal a meggyből kifolyó lé egy picit "eláztatja" a tésztát, amitől még finomabb lesz.



Részeges menyecskék

20 db szép sárgabarack
cseresznyepálinka
porcukor
2 tojás
12 dkg liszt
fehérbor
csipetnyi só
a sütéshez: olaj

Elkészítés:
A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, porcukorral meghintjük és egy kevés cseresznyepálinkával megöntözzük. A hűtőszekrényben egy óráig állni
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Húsvéti recept gyűjtemény
tepsit. Szórd erre a vagdalt kolbászt / sonkát / kipirított szalonnát, arra a reszelt sajtot. Akkor keverd össze a tojásokat a tejjel, vízzel, mustárral és sóval. Öntsd rá.

Körözött juhtúróból
Hozzávalók: 30 dkg juhtúró vagy friss juhsajt, 10 dkg vaj, 1 kiskanál édes pirospaprika, 1 késhegynyi tört kömény-mag, só ízlés szerint.
A túrót vagy a friss juhsajtot húsdarálón kétszer-háromszor megdaráljuk, és összekeverjük a vajjal, a köménymaggal, a sóval és a pirospaprikával. A körözöttet tányérra tesszük, és a kívánt formára alakítjuk.

Körözött másképpen
I. Tavasszal, illetve nyáron két-három apróra vágott zöldhagymát is adhatunk hozzá.
II. Paradicsommal, húsos zöldpaprikával, rózsa alak*ra bevagdalt hónapos retekkel, apró nyers uborkával stb. köríthetjük.
III. Fél rész juhtúró, negyed rész vaj, negyed rész krémsajt, pirospaprika, tört köménymag, mustár, egy kevés konyak, egy kevés sör.
Tegyük egy óra hosszára hűtőbe, ezalatt a sör könnyű erjedési folyamatot
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Látogatások, meghívások
terítve, használat után gombóccá gyúrva a leszedésre váró tányérba tesszük

EVŐESZKÖZÖK, VILLA, KÉS.

A kést fogjuk jobb kezünkbe, hogy a vágás határozottabb legyen vele, a villát pedig a balba. Mindkét evőeszközt a hüvelyk, a mutató és a középső ujjunk között tartjuk. Könnyedén használjuk a kést, nem ízléses a mutató ujjunkat a villa ágára, vagy a kés pengéjére helyezni. Ha étkezés közben a kést nem használjuk, helyezzük a tányér szélére. Ha az étkezést befejeztük, az evőeszközöket a tányérra helyezzük, egymással párhuzamosan, a nyelük jobbra nézzen.

KANÁL HASZNÁLATA

Ne a kanál oldaláról szippantsuk fel a levest, ne szürcsöljünk. Hegyével fordítsuk magunk felé a kanalat, úgy közelítsünk vele a szájunkhoz. Ne az egész kanalat kapjuk be. Kanalazás közben ne döntsük meg a tányért. Étkezés befejeztével a kanalat lenyalás nélkül helyezzük a tányérra. Főzeléket, húst, tésztát ne kanállal együnk.

Kenyeret az asztalnál törjük, ne harapjuk.Ha a kenyeret megkenve
lenke1964, 2016. április 10. vasárnap, 14:40
Magas koleszterinszint
magas zsírtartalmú tejtermékekre is. A szakértők szerint a stressz is hatással van rá. Sok esetben a koleszterin szintjét az öröklődés is befolyásolja. A megfelelő szint eléréséhez módosítani kell az étrenden és az életstíluson. A magas koleszterin az érelmeszesedés alapja. Olyan betegségek szövődménye lehet, mint a szívroham, agyvérzés, koszorúér-betegség alsó végtagok érszűkülete.

A koleszterinszint csökkentése nem egy rövid távú folyamat. Szükséges a radikális étrendválasztás. A tányérra kerüljön sovány hús, hal, sok zöldség és rost. Párolja a húst vagy grillezze, de ne közvetlenül a lángon! Korlátozza a sült és rántott ételek mennyiségét. Csökkentse az alkoholfogyasztást. Itt-ott elfogyaszthat 2dl bort vagy egy sört, de felejtse el a tömény italokat. Sportoljon legalább heti három alkalommal. Ideális a gyors séta, futás vagy akár az aerobik. A gyakorlatok alatt nem kell nagy erőfeszítést kiváltania, a kitartás a fontos. Legalább 30 percet sportoljon. A mozgással még könnyebben tud
klarika47, 2015. november 29. vasárnap, 13:42
Cukkinis ételek
lében főzzük meg. A filézett csirkemelleket enyhén veregessük ki, sózzuk meg, s egy olyan magasabb falú serpenyőben, amelyben elfér majd a cukkíni is, forró olajban mindkét oldalán süssük pirosbarnára. Adjuk hozzá a megmosott és felkarikázott cukkínit, néhány percig pároljuk együtt, öntsük fel a csontlével, és fedő alatt pároljuk tovább. Amikor a hús már puha, tegyük bele a tejfölt, de azzal már ne forraljuk. A krumplit hámozzuk meg, s egészben főzzük meg, tálalásnál a cukkínis csirkemell mellé minden tányérra egy-egy főtt krumplit tegyünk. Az apróra vágott metélőhagymával, őrölt fehér borssal és őrölt korianderrel a tányéron fűszerezzük az ételt.

Cukkínis csirkemell 2.
- Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 kg cukkíni, 40 dkg burgonya, 2 dl energiaszegény tejföl, 2 evőkanál étolaj, só, bors.
A csirkemelleket csontozzuk ki, vágjuk ketté, veregessük ki, és sózzuk meg. Az olajon mind két oldalukat süssük szép pirosra. Adjuk hozzá a megmosott és felkarikázott cukkínit, néhány percig pároljuk
bkisseva, 2015. július 30. csütörtök, 10:30
Általános illemszabályok 2.
EVŐESZKÖZÖK, VILLA, KÉS.A kést fogjuk jobb kezünkbe, hogy a vágás határozottabb legyen vele, a villát pedig a balba. Mindkét evőeszközt a hüvelyk, a mutató és a középső ujjunk között tartjuk. Könnyedén használjuk a kést, nem ízléses a mutató ujjunkat a villa ágára, vagy a kés pengéjére helyezni. Ha étkezés közben a kést nem használjuk, helyezzük a tányér szélére. Ha az étkezést befejeztük, az evőeszközöket a tányérra helyezzük, egymással párhuzamosan, a nyelük jobbra nézzen.

KANÁL HASZNÁLATA

Ne a kanál oldaláról szippantsuk fel a levest, ne szürcsöljünk. Hegyével fordítsuk magunk felé a kanalat, úgy közelítsünk vele a szájunkhoz. Ne az egész kanalat kapjuk be. Kanalazás közben ne döntsük meg a tányért. Étkezés befejeztével a kanalat lenyalás nélkül helyezzük a tányérra. Főzeléket, húst, tésztát ne kanállal együnk.

Kenyeret az asztalnál
klementinagidro, 2015. április 07. kedd, 19:54
1/20
Képek, videók
Húsvéti pulykamelltekercs
anaxor
2013. március 05. kedd, 17:10
rakott, comd töltelékkel,
eri70
2008. január 07. hétfő, 14:22
töltelékkel
limara
2007. február 16. péntek, 10:48
jégeső egy darabkája.jpg
agica325
2010. november 02. kedd, 10:13
egy darabka élet.jpg
baratha
2010. július 29. csütörtök, 08:50
ha kaphatnék egy darabka.
gymary
2009. június 20. szombat, 16:57
egy darabka élet.jpg
margitanya
2009. június 04. csütörtök, 20:08
egy darabka élet.jpg
navaratna
2009. május 03. vasárnap, 09:53
Írok egy darabka csendet.
mharpia
2009. március 31. kedd, 12:40
Egy darabka élet.
rushlilly
2008. március 20. csütörtök, 03:06
Egy darabka élet
groszmadel
2008. március 07. péntek, 07:39
Csoki darabkás kalács
tonfruzsi
2008. február 29. péntek, 17:57
egy darabka élet.jpg
agica2004
2007. december 19. szerda, 16:26
Egy darabka természet
cicafuluzsofi
2007. október 20. szombat, 21:49
Család kis darabkája.
birojudit
2007. február 15. csütörtök, 20:22
Címkék
tojásos keveréket, mutató ujjunkat, krumplit hámozzuk, mascarponét aprónként, tányérra tegyünk, fehér kenyerek, étkezést befejeztük, túrót vagy, leszedésre váró, fagyasztott dolgok, óráig állni, kimagozott meggyet, hűtőben való, KANÁL HASZNÁLATANe, kenyeret megkenve, fiókokba jönnek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.