Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:17 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Almás palacsinta
Almás palacsin

Ha egy gyors és finom édességre vágysz, akkor próbáld ki ezt az almás palacsintát. Nem lehet betelni vele!
Hozzávalók:

170 g liszt,
1 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
1 db tojás,
2 evőkanál olaj,
240 ml tej,
1 nagy alma lereszelve.

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy
nanoka72, 2017. június 17. szombat, 20:51
Ötletek a konyhába.
ne hagyjuk benne, mert elázik és kenyeres húslevest ehetünk majd. A legjobb választás egy száradtabb, nem túl friss kenyér.Kíváncsi vagy még más kenyér trükkökre?

a fehér kenyerek 3 napig, a teljes kiőrlésűek pedig 4 napig ehetőek, a kovász alapúak akár egy hétig is fogyaszthatóak

a szárazabb, mélyhűtött kenyeret a legjobb pirítani, sokkal ropogósabb lesz és nem megy a kukába

a fagyasztóba tett kenyér tovább tárolható, főleg, ha meleg van (vegyük ki a fagyóból, tegyük tányérra zárt műanyag zacskóban és olyan lesz, mintha friss lenne

vannak üzletek, ahol az előző napi kenyér olcsóbb ezért ha spórolni szeretnénk érdemes szétnézni

a száraz kenyeret nem kell kidobni, kiváló panírmorzsa lesz belőle, ha egy sajtreszelőn lereszeljük




A hetvenes években Amerikából indult tömeghisztéria a zsír ellen teljesen felborította az egészséges étkezést. Elterjedt az olajjal főzés, ami sokkal egészségtelenebb, mint a zsírral készített
piroska0101, 2017. június 05. hétfő, 14:07
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Kárai Dávid receptje

Vettem egy üveg igazán finom mustárt, úgyhogy olyan receptet kerestem hozzá (és amit a Seasons & Suppers oldalon találtam meg), amiben ez a főszereplő. Érdemes egyébként kétféle mustárt is használni hozzá: egy savanykásat és egy édeskésebbet. Vagy kevés mézet adjunk még hozzá, hogy kiteljesedjenek az ízek. Fontos, hogy olyan serpenyőt válasszunk, aminek van teteje is. Ha ilyenünk nincs, akkor...

hozzávalók / 4 adag

4 db csirkecomb
2 ek mustár (púpozott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
10 dkg mangalica szalonna (vagy bacon)
1 közepes db vöröshagyma
2 kk kakukkfű
1.5 dl fehérbor
2 dl tejföl
2 teáskanál mustár

elkészítés

Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk,
nanoka72, 2017. május 23. kedd, 07:49
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
alaposan egy tálban. A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat és a meggypálinkát. Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal vagy sütőmargarinnal, majd az aljára pakoljuk be jó sűrűn a kimagozott meggyet. Keverjük össze alaposan a tojásos keveréket a lisztes keverékkel. Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát.
Süssük 180 fokon 25 percig. Ellenőrizzük tűvel a tésztát, mielőtt kivesszük a sütőből. A sütőből kivéve, tegyünk a forma tetejére egy tányért, és fordítsuk rá a tányérra a formát, így hagyjuk kihűlni, ezáltal a meggyből kifolyó lé egy picit "eláztatja" a tésztát, amitől még finomabb lesz.



Részeges menyecskék

20 db szép sárgabarack
cseresznyepálinka
porcukor
2 tojás
12 dkg liszt
fehérbor
csipetnyi só
a sütéshez: olaj

Elkészítés:
A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, porcukorral meghintjük és egy kevés cseresznyepálinkával megöntözzük. A hűtőszekrényben egy óráig állni
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Húsvéti recept gyűjtemény
tepsit. Szórd erre a vagdalt kolbászt / sonkát / kipirított szalonnát, arra a reszelt sajtot. Akkor keverd össze a tojásokat a tejjel, vízzel, mustárral és sóval. Öntsd rá.

Körözött juhtúróból
Hozzávalók: 30 dkg juhtúró vagy friss juhsajt, 10 dkg vaj, 1 kiskanál édes pirospaprika, 1 késhegynyi tört kömény-mag, só ízlés szerint.
A túrót vagy a friss juhsajtot húsdarálón kétszer-háromszor megdaráljuk, és összekeverjük a vajjal, a köménymaggal, a sóval és a pirospaprikával. A körözöttet tányérra tesszük, és a kívánt formára alakítjuk.

Körözött másképpen
I. Tavasszal, illetve nyáron két-három apróra vágott zöldhagymát is adhatunk hozzá.
II. Paradicsommal, húsos zöldpaprikával, rózsa alak*ra bevagdalt hónapos retekkel, apró nyers uborkával stb. köríthetjük.
III. Fél rész juhtúró, negyed rész vaj, negyed rész krémsajt, pirospaprika, tört köménymag, mustár, egy kevés konyak, egy kevés sör.
Tegyük egy óra hosszára hűtőbe, ezalatt a sör könnyű erjedési folyamatot
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Látogatások, meghívások
terítve, használat után gombóccá gyúrva a leszedésre váró tányérba tesszük

EVŐESZKÖZÖK, VILLA, KÉS.

A kést fogjuk jobb kezünkbe, hogy a vágás határozottabb legyen vele, a villát pedig a balba. Mindkét evőeszközt a hüvelyk, a mutató és a középső ujjunk között tartjuk. Könnyedén használjuk a kést, nem ízléses a mutató ujjunkat a villa ágára, vagy a kés pengéjére helyezni. Ha étkezés közben a kést nem használjuk, helyezzük a tányér szélére. Ha az étkezést befejeztük, az evőeszközöket a tányérra helyezzük, egymással párhuzamosan, a nyelük jobbra nézzen.

KANÁL HASZNÁLATA

Ne a kanál oldaláról szippantsuk fel a levest, ne szürcsöljünk. Hegyével fordítsuk magunk felé a kanalat, úgy közelítsünk vele a szájunkhoz. Ne az egész kanalat kapjuk be. Kanalazás közben ne döntsük meg a tányért. Étkezés befejeztével a kanalat lenyalás nélkül helyezzük a tányérra. Főzeléket, húst, tésztát ne kanállal együnk.

Kenyeret az asztalnál törjük, ne harapjuk.Ha a kenyeret megkenve
lenke1964, 2016. április 10. vasárnap, 14:40
Magas koleszterinszint
magas zsírtartalmú tejtermékekre is. A szakértők szerint a stressz is hatással van rá. Sok esetben a koleszterin szintjét az öröklődés is befolyásolja. A megfelelő szint eléréséhez módosítani kell az étrenden és az életstíluson. A magas koleszterin az érelmeszesedés alapja. Olyan betegségek szövődménye lehet, mint a szívroham, agyvérzés, koszorúér-betegség alsó végtagok érszűkülete.

A koleszterinszint csökkentése nem egy rövid távú folyamat. Szükséges a radikális étrendválasztás. A tányérra kerüljön sovány hús, hal, sok zöldség és rost. Párolja a húst vagy grillezze, de ne közvetlenül a lángon! Korlátozza a sült és rántott ételek mennyiségét. Csökkentse az alkoholfogyasztást. Itt-ott elfogyaszthat 2dl bort vagy egy sört, de felejtse el a tömény italokat. Sportoljon legalább heti három alkalommal. Ideális a gyors séta, futás vagy akár az aerobik. A gyakorlatok alatt nem kell nagy erőfeszítést kiváltania, a kitartás a fontos. Legalább 30 percet sportoljon. A mozgással még könnyebben tud
klarika47, 2015. november 29. vasárnap, 13:42
Cukkinis ételek
lében főzzük meg. A filézett csirkemelleket enyhén veregessük ki, sózzuk meg, s egy olyan magasabb falú serpenyőben, amelyben elfér majd a cukkíni is, forró olajban mindkét oldalán süssük pirosbarnára. Adjuk hozzá a megmosott és felkarikázott cukkínit, néhány percig pároljuk együtt, öntsük fel a csontlével, és fedő alatt pároljuk tovább. Amikor a hús már puha, tegyük bele a tejfölt, de azzal már ne forraljuk. A krumplit hámozzuk meg, s egészben főzzük meg, tálalásnál a cukkínis csirkemell mellé minden tányérra egy-egy főtt krumplit tegyünk. Az apróra vágott metélőhagymával, őrölt fehér borssal és őrölt korianderrel a tányéron fűszerezzük az ételt.

Cukkínis csirkemell 2.
- Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 kg cukkíni, 40 dkg burgonya, 2 dl energiaszegény tejföl, 2 evőkanál étolaj, só, bors.
A csirkemelleket csontozzuk ki, vágjuk ketté, veregessük ki, és sózzuk meg. Az olajon mind két oldalukat süssük szép pirosra. Adjuk hozzá a megmosott és felkarikázott cukkínit, néhány percig pároljuk
bkisseva, 2015. július 30. csütörtök, 10:30
Általános illemszabályok 2.
EVŐESZKÖZÖK, VILLA, KÉS.A kést fogjuk jobb kezünkbe, hogy a vágás határozottabb legyen vele, a villát pedig a balba. Mindkét evőeszközt a hüvelyk, a mutató és a középső ujjunk között tartjuk. Könnyedén használjuk a kést, nem ízléses a mutató ujjunkat a villa ágára, vagy a kés pengéjére helyezni. Ha étkezés közben a kést nem használjuk, helyezzük a tányér szélére. Ha az étkezést befejeztük, az evőeszközöket a tányérra helyezzük, egymással párhuzamosan, a nyelük jobbra nézzen.

KANÁL HASZNÁLATA

Ne a kanál oldaláról szippantsuk fel a levest, ne szürcsöljünk. Hegyével fordítsuk magunk felé a kanalat, úgy közelítsünk vele a szájunkhoz. Ne az egész kanalat kapjuk be. Kanalazás közben ne döntsük meg a tányért. Étkezés befejeztével a kanalat lenyalás nélkül helyezzük a tányérra. Főzeléket, húst, tésztát ne kanállal együnk.

Kenyeret az asztalnál
klementinagidro, 2015. április 07. kedd, 19:54
Étkezés - Otthon, fogadáson
asztalra helyezhetjük.



Egy evőeszközzel való étkezéskor másik kézfejünk a tányér mellett, az asztalon nyugszik de nem támaszkodunk vagy az esetleg túl könnyen megbillenő kelyhet tartja. Gondolok itt arra, amikor fagylaltot szolgálnak fel.



A tányérokat nem illik megfogni, érinteni. Kivétel a leveses csésze, amelyet a fülénél meg szabad fogni, amikor kiisszuk.





Az evőeszközöket, ha egyszer az abroszról felvettük, csak a tányérra, csészealjra szabad visszatenni. Ha evés közben szünetet tartunk, a villát és a kést a tányér két szélére fektetjük úgy, hogy nyelük ne érje az abroszt, szúró, illetve vágó élük a tányéron nyugodjon. A villa és a kés nyelének ellentétes iránya azt jelenti, hogy az étkezést még folytatni kívánjuk, illetve üres tányér esetén még tálalni kérünk.





Ha a kést és a villát egymás mellett úgy helyezzük a tányérra, hogy végeik jobb felé állnak, ez azt jelenti, hogy az étkezést
klementinagidro, 2015. április 07. kedd, 19:44
Felszerelés
menni kellett egész nap a tűző napon. Útközben sok leégett zarándokot láttunk.


Az alvás
Vettünk egy könnyű, vékony de meleg hálózsákot. Egy kis zacskóba egy perc alatt be lehetett tömni. Semmi hajtogatás.
Mint írtam már, vittünk egy trikót és egy alsót aludni.

Segédeszközök
Vittünk többfunkciós kést, egy fém poharat (nagyon fölösleges volt) fejenként egy-egy termoszt.
Általában mindenhol komplett konyha található étkészlettel, pohárral, tányérral.

Ennivaló
Vittünk kis konzervet, kekszet. Nem szabad.
Viszont jól jött reggel, mikor a sötétben kellett gyalogolni a szopogatható apró cukorka.

Én Spanyolországban arra számítottam, hogy sok zöldséget fogok enni. Hát azt a paradicsomot egye meg, aki szereti! Narancsot viszont lehetett enni.




Ez a múmia itt Margit, egy fárasztó nap után vakuval fotózva.
Nem kellett altatni. Azt hiszem, a kép az út végén, egy kiadós eső után készült.
lenke1964, 2014. december 27. szombat, 20:16
Martha Stewart karácsonyi menüje
balzsamecet
 1 ek méz
 8 db dió, elfelezve

Elkészítése:

1) Vízszintesen félbevágjuk a sajtot, majd félretesszük.

2) Egy közepes méretű serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a körtét, és kb. 3 percig főzzük, amíg megpuhul. Hozzáöntjük a konyakot, és még egy percig főzzük.

3) Hozzákeverjük a rozmaringot. Levesszük a serpenyőt a tűzről, és a körtés keverék nagyobb részét a felvágott sajt alsó szeletére halmozzuk. A sajtot arra a tányérra helyezzük, amin tálalni fogunk.

4) Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, és forrásig hevítjük a balzsamecetet és a mézet. Addig forraljuk a keveréket, amíg kissé besűrűsödik (kb. 3 percig). Félretesszük hűlni 5 percre. A gláz egyik felét a sajt alsó szeletére (és a körtés keverékre) öntjük. A másik felét a sajt tetejére locsoljuk, miután a maradék körtekockákat idehalmoztuk. A dióval és a maradék rozmaringgal díszítjük.

5) Azonnal tálaljuk.


Karamellizált
akiram45, 2014. december 18. csütörtök, 09:54
1/19
Képek, videók
ALMAS PALACSINTA SUTOBEN
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:51
Almás palacsinta tepsiben
sanci81
2016. augusztus 10. szerda, 18:57
almás palacsinta.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:06
almás palacsinta
gzax
2013. január 22. kedd, 10:40
Almás-palacsinta.jpg
sarkadykati
2011. július 29. péntek, 09:05
almás palacsinta !
ibolya58
2010. december 12. vasárnap, 13:41
almás-palacsinta.jpg
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:25
Almás_palacsinta.jpg
1vargaildyko
2010. június 14. hétfő, 12:04
amerikai_almas_palacsi nta
veronika74
2009. október 24. szombat, 12:39
Almás palacsinta
kabdeboklara
2008. október 01. szerda, 13:01
Palacsintát süt-kész
gisela
2016. április 19. kedd, 14:48
Kislány palacsintát süt -
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 12:26
Csirkemell palacsintatész
irmus
2014. október 07. kedd, 07:49
csokis-epres-palacsint ato
tundefejes
2012. június 24. vasárnap, 13:31
teát?....palacsintát?. ...
szupermami
2011. június 11. szombat, 17:46
Címkék
szakértők szerint, koleszterinszint csökkentése, étkezést befejeztük, tányérra helyezzük, cukkínis csirkemell, filézett csirkemelleket, középső ujjunk, asztalnál törjük, körtés keverékre, KANÁL HASZNÁLATANe, csirkemelleket csontozzuk, olajjal főzés, forma tetejére, apróra vágott, magas koleszterin, megfelelő szint,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.