Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 01:40 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Azonnal fogyasztható mézes
cukor (lehet kristály)
12,5 dkg méz
1 cs.vaníliás cukor
fél cs. sütőpor
fél tk. szódabikarbóna
1 cs Kotányi mézes fűszer vagy ízlés szerint gyömbér, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg
fél citrom és fél narancs reszelt héja
1 tojás sárgája
Elkészítés:
Felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot egyszerre, majd kihűtjük hideg vízbe állítva.Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, mézes fűszert meg a kétféle reszelt héjat.
A kihűlt masszába tesszük a tojás sárgáját majd az egészet összegyúrjuk a liszttel.Nem baj, ha ragad! Tilos beletenni még lisztet!
Kb.8 órára hűtőbe tesszük légmentesen lezárva.
Legjobb egy egész éjszakán át pihentetni.
Másnap kinyújtás előtt kicsit át kell gyúrni.
3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát lisztezett felületen,majd különböző formákkal kiszúrjuk. Legjobb szilikonos sütőpapíron sütni 180 fokon 7-8 percig.
Sütés előtt lehet díszíteni mogyoróval, mandulával vagy ízlés szerint amivel
suzymama, 2018. október 05. péntek, 18:04
Olasz cukkinis lepényke ricottával
Hozzávalók:

2 közepes zsenge cukkini
15 dkg ricotta
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg liszt
2 kisebb tojás
fél csokor petrezselyem
só, bors
kevés olívaolaj a sütéshez

Elkészítés: A cukkinik végeit levágjuk, és héjastól lereszeljük, szűrőbe tesszük, sózzuk, és félretesszük 15 percre, hogy a leve egy részétől megszabadítsuk. Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a ricottával, a reszelt parmezánnal, a liszttel és a tojásokkal tálba tesszük, borsot őrölünk hozzá, és egy spatulával alaposan összekeverjük.

A reszelt cukkinit alaposan kinyomkodjuk, előszür egy kisebb maréknyi adaggal fellazítjuk a masszát, majd az összes cukkinit belekeverjük.

Egy serpenyőt felforrósítunk, 1 evőkanál olívaolajat öntünk bele, púpos evőkanálnyi masszát rakunk bele a cukkinis-ricottás keverékből, a kanál hátával elsimítjuk, és 3-4 perc alatt pirulásig sütjük, majd lapáttal alányúlva megfordítjuk, és még 2-3 percet sütjük. A maradék tésztával
suzymama, 2018. október 03. szerda, 12:41
Tehéntúró
Csodás íze van és 10 perc alatt összedobható,
csak meg kell várni amíg lehűl és már fogyaszthatjuk is.

Hozzávalók:

20 dkg tehéntúró
5 dkg natúr krémsajt
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál natúr joghurt
1 kígyóuborka
1 lila hagyma
só, bors

Elkészítése:

A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük
és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia.
Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk,
majd apróra vagdossuk és belekeverjük, sózzuk és borsozzuk.
Hűtőbe tesszük és hidegen kínáljuk kenyérrel, zsömlével.
klarika47, 2018. szeptember 30. vasárnap, 13:10
Almás fahéjas kókuszgolyók sütés nélkül!
Almás fahéjas kókuszgolyók sütés nélkül!


Hozzávalók:

6 nagy alma
20 dkg darált dió, vagy mandula, vagy keksz
őrölt fahéj
méz
kókuszreszelék

Elkészítése:

A meghámozott almát üveg almareszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük. A darált diót, vagy mandulát, vagy kekszet hozzákeverjük. Attól függően milyen édesen szeretjük, adunk hozzá mézet, majd a fahéjjal fűszerezzük. A masszát jól összekavarjuk és vizes kézzel golyókat formálunk belőle. Kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat és lehűtve tálaljuk.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:48
Sajttal és gombával töltött csirkemell!
puha husika, isteni töltelékkel!

Ez az egyik kedvenc csirkés receptem, mert fincsi, könnyű és jól is mutat! :) Vendégvárónak is jó választás.

Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors

Elkészítése:

A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük ha szükséges, majd
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:18
Tejszínes csokoládékocka – sütés nélkül!
dkg háztartási keksz
10 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott mogyoró
2 dl tej
16 dkg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2 teáskanál rumaroma

A krémhez:

2 csomag tejszínes pudingpor
7 dl tej
3 evőkanál cukor
20 dkg vaj
2 evőkanál porcukor

A tetejére

20 dkg tejcsokoládé

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót és a mogyorót is. A vajat, a cukrot, a kakaóport és az aromát is hozzáadjuk és a kezünkkel jól összedolgozzuk. A tejet meglangyosítjuk és lassan hozzáöntjük, csak annyit adjunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen. A keksz minőségétől függ, mennyi tejet fog felszívni. A masszát tortaformába simítjuk. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz a sütemény. Hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a krémet. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:49
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit benyomjuk, és úgy tesszük a sütőpapírral kibélelt
tepsibe. Ezeket a tésztákat nevezzük dübbencsnek.
Felvert tojással átkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, vagy kemencében kisütjük.
Még forrón átkenjük a dübbencsek tetejét zsírral.

Tőtike tormalevélben
Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 kg darált sertéshús, 3 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt
feketebors, 30 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 7 dl
paradicsomlé, 1 dl ecet, tormalevél, másfél evőkanál őrölt
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Kapros dübbencs
Kapros dübbencs
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl
étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:27
Cigány pecsenye
rendkívül laktató, finom étel. Nem készítem gyakran, de ha az asztalra kerül, mindenki megnyalja a tíz ujját. :) Bátran mondhatom, megéri elkészíteni ezt az isteni cigánypecsenye receptet! :)

Elkészítés
1
Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
2
A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
3
A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre tesszük.
4
A szalonnából kisült zsíron megsütjük a húst. Előtte a serpenyőt hűtsük le egy kicsit. Egy pár percre vegyük lejjebb alatta a lángot, hogy a tarját közepes hőfokon tudjuk sütni. Oldalanként maximum 4-5 percig sütjük a húst, majd kivesszük a serpenyőből.
5
Tálaláskor a
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:40
Oldalaskoszorú szalonnás zöldségekkel
Hozzávalók:

1 kg oldalas (10-12 cm széles egy darabban)

bors
olaj
60 dkg párolt idényzöldség vegyesen
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg hagyma
1 csokor petrezselyem
vaj

Elkészítés:

Az oldalast megmossuk, szárazra töröljük és gyengén besózzuk. Vékonyan megkenjük olajjal, majd beborsozzuk. Nagy tepsibe tesszük, és
mindkét oldalát hirtelen megsütjük, ezután kevés víz hozzáadásával - gyakori locsolgatás mellett - pirosra sütjük.

Ha megsült, csontjával merőlegesen,
koszorúszerűen, hústűvel összetűzve nagy tálba állítjuk.

Míg a hús sül, apró kockára vágjuk a szalonnát, kisütjük, és a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük vágott petrezselyemmel és megforgatjuk rajta a megpárolt idényzöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húskoszorú közepébe rakjuk.
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:13
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 2.
VÖRÖSBOROS SZILVALEVES
Hozzávalók: 75 dkg szilva, 10-15 dkg cukor ízlés szerint, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 2 dl száraz vörösbor, 1 teáskanál liszt, 3 szem szegfűszeg, kis darabka fahéj, fél citrom héja, 1 mokkáskanál só

2 dl vízbe szórjuk a fűszereket, és fedő alatt 10 percig forraljuk. ezután leszűrjük, a levet 6 dl vízzel és a vörösborral összeöntjük. a megmosott, kimagozott szilvát beletesszük a vörösboros vízbe és megsózzuk, majd fedő alatt 5 percig főzzük.
A megfőtt gyümölcsből egy merőkanálnyit félreteszünk, és hagyjuk kihűlni. ezután kevés gyümölcslével turmixgépbe öntjük, tejföllel, tejszínnel és liszttel péppé keverjük. Ezzel a péppel behabarjuk a forrásban levő levest, és állandó keverés közben legalább 5 percig forraljuk. Csak ekkor tesszük bele a cukrot. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük. Csészékbe jéghidegen tálaljuk.
Tanács: Egy-egy evőkanál jól behűtött, cukor nélkül felvert tejszínhabbal díszíthetjük.
lizawolf, 2018. augusztus 27. hétfő, 18:43
balatoni habos mogyorós !
réteg
60 g cukor
30 g vaj
150 g tejszín (31%-os)
10 g glukóz
85 g tejcsokoládé** (44%-os)
0.4 g Fleur de Sel (francia sóvirág, szükséges törni, ha nagyon nagy szemű) 8 g kakaóvaj
Technológia: A cukrot a glükózzal karamellizáljuk. (200 fok) Ha a karamell elérte a hőfokot, hozzáadjuk a felmelegített tejszínt, sót, és összefőzzük. Kis adagokban a tejcsokira öntjük, elkeverjük, végül hozzá adjuk a kakaóvajat, vajat és átmixeljük. 24 órára hűtőbe tesszük (ha szükséges használat előtt gumilapáttal átkeverjük, hogy stabilabb legyen). A torta belsejébe 270 g tejcsokoládés karamell réteg kerül. A megmaradt rész a torta tetejére fog kerülni díszítésnek.

Mogyoróhab
80 g tej (2,8%-os)
80 g tejszín (31%-os)
80 g tojássárgája
35 g invert cukor
35 g glukóz
40 g tojásfehérje
40 g tejcsokoládé** (44%-os)
120 g 100% törökmogyoró paszta
25 g beáztatott zselatin (5 g porzselatin 20 g víz) 120 g
ibolya58, 2018. augusztus 26. vasárnap, 12:50
1/502
Képek, videók
Fogyasztható csirkeláb
moco
2007. október 14. vasárnap, 17:17
A zene egyszerre fejezi k
borigit
2016. február 24. szerda, 10:02
illyes_neved_egyszerre _00
menusgabor
2016. január 18. hétfő, 21:04
aki nem lép egyszerre....
agica2004
2015. május 01. péntek, 10:49
Aki nem lép egyszerre...
margoboszi
2015. február 04. szerda, 09:08
ne beszéljünk egyszerre.j
kicsoda57
2014. október 30. csütörtök, 17:18
3 ciklon egyszerre USA.gi
pacsakute
2014. augusztus 04. hétfő, 15:51
aki nem lép egyszerre.jpg
agica2004
2014. július 17. csütörtök, 16:24
egyszerre
agica2004
2014. február 07. péntek, 13:30
Egyszerre.gif
pacsakute
2013. december 31. kedd, 18:00
Egyszerre.jpg
pacsakute
2013. november 23. szombat, 15:43
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
Csak kétféle ember van.jp
katalin_53
2017. szeptember 16. szombat, 22:09
kétféle színhatás játékra
szelgyongyi
2016. október 25. kedd, 14:53
Kétféle fájdalom 01.jpg
chillik
2016. október 23. vasárnap, 05:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.