Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 01:03 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
TÖLTÖTT CIKKINI - változatok
1. Változat
Hozzávalók: 2 zsenge cukkini, 1 vöröshagyma, 30 dkg darált hús (csirke vagy pulyka), 20 dkg gomba, 1 tyúkhúsleves kocka, 2 dl főzőtejszín, 2 paradicsom, 1 csokor petrezselyem, reszelt sajt, só, őrölt bors, olaj.

A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk és a belsejüket karalábé vájóval kikapargatjuk.Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt zsírjára sütjük.
Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, felöntjük kevés vízzel, hozzádobjuk a húsleveskockát, félig megfőzzük, majd a cukkinik kikapargatott belsejét és a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, sózzuk. Amikor megfőtt kevés liszttel meghintjük, ráöntjük a tejszínt.
Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.
A cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszünk rá. Reszelt sajttal bőven megszórjuk, kevés olajat öntünk alá és forró sütőben szép pirosra sütjük. Forrón
lizawolf, 2018. július 20. péntek, 18:36
szilvás süti
A tejes pite könnyen elkészíthető és nagyon finom. Mindenféle gyümölccsel ínycsiklandó, nekünk a szilvás nagyon ízlik.
Hozzávalók:
500 g szilva,
4 tojás
360 ml tej
60 g cukor
60 g liszt
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagvaljuk és felszeleteljük. Egy kivajazott sütőformába, vagy tepsibe tesszük. Ne használjunk lekapcsolható oldalú sütőformát, mert a tészta nagyon híg lesz és kifolyna belőle. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összekeverjük, majd a szilvára öntjük.

180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük, fogpiszkálóval megnézzük, hogy átsült. A sütési idő, a sütőtől függ. Ha a tészta még nem sült meg eléggé, süssük tovább.Hidegen és melegen is
faciendum, 2018. július 19. csütörtök, 22:57
Kávés granita
Kávés granita


Kávés granita, a legjobb szicíliai frissítő

Hozzávalók

5 dl víz
3 ek barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl erős kávé

Elkészítés

A vízhez hozzáadjuk a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd felforraljuk. Egy nagyobb méretű hőálló tálba (25×30 cm) öntjük, hozzáadjuk a fekete kávét, és összekeverjük.
A keveréket teljesen kihűtjük, majd a fagyasztóba tesszük. Óránként megkapargatjuk a tetejét egy villa segítségével. A folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet. Ezután tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 14:08
Pudingos somlói kocka
Pudingos somlói kocka

Hozzávalók

A sárga piskótához:
4 darab tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
A barna piskótához:
4 darab tojás
3 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
A vaníliás pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A csokis pudinghoz:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál cukor
A tetejére:
0,5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2-3 evőkanál víz


Elkészítés

A sárga és barna piskóta hozzávalóit egy-egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt, közepes tepsiben, 180 fokon külön-külön megsütjük a piskótalapokat.
Míg a
vorosrozsa66, 2018. július 17. kedd, 13:49
Álompuha sajtos pogácsa bögrésen
verjük fel egy picit, úgy könnyebb vele dolgozni. Amennyiben a tészta nagyon ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet, ha száraz egy kis tejfölt vagy tejet gyúrjunk hozzá. A vajat és a zsírt vagy vegyük ki a hűtőből jóval a sütés előtt, vagy egy picit dobjuk be a mikróba. Legyen puha, de ne olvadjon folyósra!
3. Ekkor lisztezett felületen olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, majd feltekerjük az egészet, mint egy bejglit, majd jobbról-balra egymásra hajtjuk, műanyag tálban lefedve pedig hűtőbe tesszük reggelig. Vagy legalább pár órára. A tésztának jól nyújthatónak, lágynak kell lenni, de nem ragadósnak!
4. Sütés előtt kinyújtjuk ismét vékonyra, majd egyszer meghajtogatjuk. Semmi extra: lentről középre, föntről középre, így lesz három réteg, aztán balról középre, jobbról középre, megint három réteg.
5. Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd lisztbe mártott nagyjából 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát újragyúrjuk, újranyújtjuk, újraszaggatjuk.
6. A
bkisseva, 2018. július 17. kedd, 11:00
Joghurtos gyümölcstorta, sütés nélkül!
kóstoltál!


Káprázatos nyári sütemény, ami fenségesen finom, nagyon gyümölcsös és még sütni sem kell!
Hozzávalók:

3 dl görög joghurt
20 g zselatin
20 dkg porcukor
20 dkg mascarpone
25 dkg piros gyümölcs (málna, szeder, ribizli)
14 db babapiskóta

Elkészítése:

A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a gyümölcsök háromnegyedét. A zselatint az előírás szerint kevés vízben feloldjuk és a krémhez keverjük. A mascarponét a porcukorral kikeverjük, és a krémhez adjuk. Egy őzgerinc formát kibélelünk fóliával és beletesszük a babapiskótákat. A krémet belekanalazzuk és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen. Amikor már szilárd, a fóliával együtt kiemeljük a formából. A tetejére halmozzuk a megmaradt gyümölcsöket és szeletelhetjük
vorosrozsa66, 2018. július 04. szerda, 18:00
Diós tejszínszelet
tejszínhab

A középső réteghez

10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej

A krémhez:

1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix

A tetejére:

5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor

Elkészítése:

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre. A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval,
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 16:27
Meggyes-gesztenyés sütemény
Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk gáztepsi méretűre és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A másik tésztával is ugyanígy járunk el, de mielőtt ezt megsütnénk, a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével és a tészta tetejére halmozzuk. A tojáshabbal együtt tesszük be a sütőbe és ugyanúgy, ahogy az előzőt, 180 fokon addig sütjük, amíg a tojáshab meg nem pirul a tetején.
A meggyes zseléhez a meggybefőttet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a zselatint és hűtőszekrényben addig pihentetjük amíg elkezd besűrűsödni. A tejszínes krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a porcukrot és a mascarponet is.
A gesztenyés krémhez a pudingporból, tejből és cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt belekeverjük a gesztenyét
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 16:11
Húsos kosárkák...
tojássárgája
1 evőkanál tejföl
a salátához:
15 dkg csirkehús
10 dkg kígyóuborka
2 kisebb paradicsom
1/2 fejes saláta
2 dl natúr joghurt
3 evőkanál olívaolaj
1 kis csokor finomra vágott friss kapor



ELKÉSZÍTÉS:

A szitált lisztet a vajjal és fél mokkáskanálnyi sóval gyorsan összemorzsoljuk, lefóliázva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 16 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, kilapítjuk és kibélelünk vele 16 fém kosárkaformát. A széleknél a tésztát rányomjuk a forma éles szélére és levágjuk.

Sütőpapírral kibéleljük, szárazbabbal megtöltjük, hogy sülés közben üreges maradjon a kosárka.
(Ha a tésztával bélelt kosárkákba összegyűrt alufóliát teszünk bélelésnek, a hő is jobban átjárja és könnyebb eltávolítani.) A sütőben
gabfe, 2018. június 22. péntek, 15:04
Zöldséges rizsfasírt
A hagyományos fasírt ízére nem is hasonlít, valódi ínyencség! Ha valami igazán finom és könnyű ételre vágysz, ezt szeretni fogod!

Hozzávalók:

40 dkg rizs
1 burgonya
20 dkg vegyes zöldség (paprika, sárgarépa ízlés szerint)
1 teáskanál reszelt gyömbér
fél teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál kukoricakeményítő
só, bors
olaj


Elkészítése:

A rizst sós vízben megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk és kevés olajban megdinszteljük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az elkészült rizst és a többi hozzávalót, fűszerezzük, ezután botmixerrel pépesítjük. Nem kell teljesen lágy legyen! Vizes kézzel fasírtokat formálunk a keverékből és forró olajban kisütjük. Langyosra hűtve tálaljuk.
Forrás: Ketkes.com
suzymama, 2018. június 18. hétfő, 18:26
Sütemény receptek
melegen, porcukorral meghintjük. Rummal hígított baracklekvárral tálaljuk

Sajtos rúd

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 csomag ráma, 1 adag szalagáré, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, só, 2 db mackósajt

A hozzávalókat összekeverjük, és alaposan kigyúrjuk. A tetejét tojással megkenjük, és trapistasajtot reszelünk rá.

Kávés csók

Hozzávalók:
12 dkg kockacukor, ½ dl erős feketekávé, 3 db tojásfehérje, 5 dkg porcukor

A kockacukrot lábosba tesszük, a feketekávéval sűrű sziruppá főzzük. A keményre vert tojáshabba belekeverjük a porcukrot, és folytonosan verve hozzáöntjük a forró kávés szirupot. Addig verjük, amíg kihűl. A kész habot nyomózsákba tesszük, és a már kikent tepsibe kis csókokat nyomunk belőle. Nagyon gyenge tűzön sütjük.

Diós golyók csokoládéval

Hozzávalók: 1 db tojássárgája, 7 dkg porcukor, 3 dkg csokoládé, 7 dkg darált dió, tojásfehérje, kakaó a bevonáshoz

A tojássárgáját a porcukorral habosra
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Kevert meggyes pite
Hozzávalók

2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 tasak sütőpor
3 tojás
1 bögre tej
2 evőkanál natúr joghurt
10 evőkanál olaj
2 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg meggy (befőtt is jó)

Elkészítése
A lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálba tesszük. A tejet, az olajat és a kefirt hozzáadjuk, majd a felvert tojásokat is beletesszük. Vaníliával ízesítjük és csomómentesre keverjük a tésztát.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát. A meggyet lecsöpögtetjük és a tésztára tesszük. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Meggy helyett tehetünk bele csokoládédarabokat, diót, cseresznyét tetszés szerint.
bkisseva, 2018. június 01. péntek, 09:05
1/501
Képek, videók
Égi változatok.jpg
chillik
2016. szeptember 26. hétfő, 07:22
SZÍN VÁLTOZATOK..jpg
mailona
2012. július 31. kedd, 22:00
Változatok
vidakmargit
2012. január 25. szerda, 19:07
Változatok a csendre.....
anci-ani
2011. május 11. szerda, 09:35
változatok.jpg
agica2004
2010. szeptember 29. szerda, 13:49
változatok (9).JPG
laczko65
2010. július 22. csütörtök, 18:52
változatok (8).JPG
laczko65
2010. július 22. csütörtök, 18:51
változatok (7).JPG
laczko65
2010. július 22. csütörtök, 18:51
változatok (6).JPG
laczko65
2010. július 22. csütörtök, 18:51
változatok (3).JPG
laczko65
2010. július 22. csütörtök, 18:50
változatok (13).JPG
laczko65
2010. július 22. csütörtök, 18:50
változatok (11).JPG
laczko65
2010. július 22. csütörtök, 18:50
vicces cukkinik/wildehild
kilofalok
2011. április 18. hétfő, 23:11
Fokhagymás cukkinikrém.JP
oldlady38
2009. augusztus 03. hétfő, 14:12
Címkék
reszelt csokoládéval, háztartási kekszet, krémhez keverjük, legjobb szicíliai, forma éles, középső réteghez, finomra vágott, hagyományos fasírt, cukkiniket megtöltjük, villa segítségével, tejes pite, szilvára öntjük, hűtőből jóval, kihűlt pudingot, vízhez hozzáadjuk, sárga piskótához,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.