Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 07:16 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A ruszkik végül hazamentek
élmény volt hazánkat szolgálni egy elnyomó hatalom immár vergődő képviselőivel szemben. A tárgyalások alatt ismerhettük meg igazán őket és téveszméiket. Voltak köztük olyanok, akik évtizedekig úgy tudták, hogy a Szovjetunió egyik tagállamában állomásoznak. No de kezdjük az elején, néhány történelmi dátummal.

A II. világháborúban a Vörös Hadsereg 1944. szeptember 23-án vonult be a trianoni határok közé szorított hazánk területére. 1945. január 20-án fegyverszüneti egyezményt kötöttünk a Szovjetunióval, s ez lehetővé tette csapataik korlátlan magyarországi mozgását. A Párizs környéki, 1947. február 10-i békeszerződés hozta el számunkra a II. világháború végét és annak következményeit. Visszaálltak a trianoni békediktátumban megjelölt határok, elkezdődött a háborús bűnösök felelősségre vonása. Maximálták a magyar haderőt, rendelkeztek a szovjet csapatok Magyarország területéről történő kivonásáról.

A szerződés életbelépését követően minden szövetséges fegyveres erőt 90 napon belül ki
menusgabor, 2018. június 19. kedd, 22:14
Öt orosz fegyver, amely aggodalommal töltheti el Amerikát
kelet-ukrajnai válság elmélyülése, a Moszkva és a Nyugat közötti feszültség kiéleződése apropóján a The National Interest című amerikai külpolitikai folyóirat friss elemzésében öt olyan orosz fegyver(rendszer)t sorol fel, amely súlyos aggodalommal töltheti el az Egyesült Államok hadvezetését.


A cikk szerzője, Dave Majumdar hangsúlyozta, hogy bár a mai Oroszország nem azonos a Szovjetunióval, Moszkva még mindig hatalmas arzenállal rendelkezik a harcászati nukleáris fegyverek terén.

A szakember utóbbi miatt rendkívül valószínűtlennek tartja egy háború kirobbanását az Egyesült Államok és Oroszország között, kiemelte azonban, hogy az amerikai hadsereg ettől függetlenül egy hagyományos konfliktus során szembekerülhet külföldre eladott orosz gyártmányú fegyverekkel. Majumdar nem a nyilvánvalóan legveszedelmesebb orosz fegyverekkel (nukleáris fegyverekkel,
vg999, 2018. május 21. hétfő, 14:02
Kell a zsaroló EU? Ez egyenlő a szovjetunióval, vagy rosszabb?
A valóság. Globális gondolkozás. Okulni a múltból, és építkezni.
Magyarország éves GDP-jének a 4 százaléka érkezik az EU-tól, ebből elég sok vissza is folyik az unióba. Ha úgy alakul, hogy elfogadják a tervezetet, ami nem valószínű, akkor sem kell megijedni, hiszen ha kevesebb pénzünk lesz, akkor majd nem német mentőautókat veszünk, és nem osztrák cégek fogják építeni a magyar autópályákat. Néhány éve egy ilyen fenyegetéstől összecsináltuk volna magunkat, a gazdaságunk azonban jól fejlődik. Kína az ajtóban áll és azt várja, hogy “mit lehet átvenni", vagyis szinte mindent ki lehet váltani keleti csúcstechnológiával. Egyszerű példa. Egy samsung mobil 200000, ezzel szemben jobb mobilok vannak kínában ami itt nincs, és még olcsóbban is.
Az unió most egyoldalúan szeretne szerződést módosítani!!!!
kocskiendre, 2018. május 04. péntek, 23:01
2018. évi történelmi évfordulók 01. 18.
Dánia-Norvégia között.
1853 - Libényi János sikertelen merénylete I. Ferenc József ellen.
1918 - I. világháború: Nagyerejű német támadás Ukrajnában az oroszok ellen, a Breszt-Litovszki fegyverszünet lejárta után.
1932 - A japánok által megszállt Mandzsúriában kikiáltják Mandzsukuo függetlenségét.
1932 - A pacsai sortűz
1937 - A csehszlovák kormány a kisebbségi kérdés átfogó rendezésének szándékát jelenti be egy nemzetiségi statutum keretei közt.
1948 - Magyarország megköti a Szovjetunióval a barátsági, együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási szerződést.
1965 - Az Egyesült Államok meghirdeti az úgynevezett kölcsönös biztosított megsemmisítés elrettentő stratégiáját.
2008 - Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Törökország, Albánia, Costa Rica és Afganisztán elismeri Kosovo függetlenségét.
Tudományos és gazdasági események
1930 - Clyde Tombaugh a Lowell Obszervatóriumban azonosította a Naprendszer akkor 9. bolygóját a Plutot.
1977 - Az
ametiszt54, 2018. február 18. vasárnap, 21:37
2018. évi történelmi évfordulók 02. 18.
Libényi János sikertelen merénylete I. Ferenc József ellen.
1918 - I. világháború: Nagyerejű német támadás Ukrajnában az oroszok ellen, a Breszt-Litovszki fegyverszünet lejárta után.
1932 - A japánok által megszállt Mandzsúriában kikiáltják Mandzsukuo függetlenségét.
1932 - A pacsai sortűz
1937 - A csehszlovák kormány a kisebbségi kérdés átfogó rendezésének szándékát jelenti be egy nemzetiségi statutum keretei közt.
1948 - Magyarország megköti a Szovjetunióval a barátsági, együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási szerződést.
1965 - Az Egyesült Államok meghirdeti az úgynevezett kölcsönös biztosított megsemmisítés elrettentő stratégiáját.
2008 - Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Törökország, Albánia, Costa Rica és Afganisztán elismeri Kosovo függetlenségét.
Tudományos és gazdasági események
1930 - Clyde Tombaugh a Lowell Obszervatóriumban azonosította a Naprendszer akkor 9. bolygóját a
skorpiolilike, 2018. február 18. vasárnap, 21:36
Krónika 3. rész (kábítószer-egyezmények, egészségügyi egyezmény Kubával)
Új szerek a legveszélyesebb kábítószerek listáján

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár expozéjában kiemelte: az ENSZ kábítószerek bizottsága döntést hozott, amelynek értelmében új szerek - az U-47700 és a butil-fentanil - kerülnek fel a legveszélyesebb szerekről szóló jegyzékre, és ezért került a javaslat a magyar parlament elé.

Csenger-Zalán Zsolt, a Fidesz vezérszónoka rámutatott: a kábítószerek, pszichotróp anyagok mérhetetlenül súlyos veszélyt jelentenek. Kitért arra is, hogy Magyarországon is szükség volt a 18 év alattiak körében bővíteni az addiktológiai szolgáltatások körét, majd jelezte: a Fidesz támogatja a javaslatot.

Legény Zsolt, az MSZP vezérszónoka közölte: az U-47700 és a butil-fentanil a magyar jegyzéken eddig nem szerepeltek, a mostani javaslattal a legszigorúbb kategóriába kerülnek. A javaslatot szintén támogatják - jelezte.

Rig Lajos, a Jobbik vezérszónoka szerint nem ez lesz az utolsó fentanil-származék, ami felkerül a listára. A későbbiekben is
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 13:31
1956-os beszéd Kiskőrösről
1955-ben Rákosi által leváltott Nagy Imrét újra a miniszterelnöki székbe, akitől egy szebb, új világot várt elkövetkezni.
Már másnap a kormány miniszterelnöke lett Nagy Imre, akiben nem csalódtak a nemzet fiai, a forradalom mellé állt s minden követelésüket igyekezett teljesíteni. Október 28-án rádióbeszédben nyilvánította ki, hogy a kormány elítéli azokat a nézeteket, hogy a jelenlegi népmozgalom ellenforradalom lenne. A népakaratnak megfelelően bejelentette, hogy tárgyalásokat fognak kezdeni a Szovjetunióval a Magyarországon tartózkodó csapataik kivonásáról. Bejelenti, hogy újra a Kossuth címer lesz az ország címere s nemzeti ünneppé nyilvánítják március 15-ét.
Eme változások arra késztették a bukott klikk egykori vezetőit, Gerő Ernőt, Hegedűs Andrást, Bata Istvánt, Piros Lászlót, hogy Moszkvába meneküljenek a népharag elől.
Maléter Pál ezredes, Mecséri János alezredes egységeivel átállt a forradalom oldalára.
November 1-sején a Szovjetunió felől szovjet katonai egységek lépték át a
otvenhatosemlekev2016, 2017. október 09. hétfő, 06:17
Szakértő: Putyin is tisztelettel emlékezett meg Helmut Kohl-ról
Elmondta: kancellársága idején Helmut Kohl egyensúlyozott, hogy a Szovjetunióval, illetve Oroszországgal jó viszonyt ápoljon, úgy gondolta, hogy egy német-orosz konfliktus tönkreteheti mindkét országot.

A szakértő ugyanakkor arra is kitért, hogy az orosz ideológia formálóinak körében valójában nincs jó vélemény Kohl kancellárról, mert úgy vélik, hogy meggyengítette az "orosz birodalmat" és Németország újraegyesítése kapcsán becsapta Mihail Gorbacsov akkori szovjet vezetőt.

Az Oroszország elleni gazdasági szankciókról szólva Kun Miklós úgy vélte, hogy azok a várakozásokkal ellentétben nem törték össze az országot. "Kibírta, de nem járt jól" - fogalmazott.
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 22:14
John Bolton: az iráni kérdést csak a rezsimváltás oldhatja meg
"Az ajatollahok jelentik a legfőbb fenyegetést a nemzetközi békére és biztonságra, illetve a Közel-Keletre" - jelentette ki Bolton csütörtökön az amerikai Breitbart News hírportálnak nyilatkozva.

Bolton szerint az ajatollahok eltávolításával nem oldódna meg egy csapásra minden probléma, de a legnagyobb fenyegetés eltűnne.

"Úgy gondolom, az iráni nép vágyik a rezsimváltásra. Ez látható volt 2009 nyarán, amikor tiltakozók az utcákra vonultak Mahmúd Ahmadinezsád (elnök) elcsalt újraválasztása miatt" - mondta a volt ENSZ-nagykövet a jobboldali hírportálnak.

A republikánusokhoz közel álló hírportál felvetésére Bolton nem kívánt nyilatkozni arról, hogy vállalna-e tisztséget a most formálódó Trump-kormányzatban.

John Bolton 2005 és 2006 között volt ENSZ-nagykövet, George W. Bush elnöksége alatt.

A CNN hírtelevízió néhány nappal ezelőtt úgy értesült, Donald Trump megválasztott elnök Richard Armitage volt külügyminiszter-helyettessel, Henry Paulson bankárral, volt pénzügyminiszterrel,
velemenyezd, 2016. november 18. péntek, 12:32
Iohannis: lehetséges Románia és Besszarábia egyesülése, de nem a közeljövőben
unionisták" valójában többet ártottak, mint használtak az egyesülés ügyének, mert "csak felidegesítették" a moldovaiakat, közvetlenül az országukban megszervezett elnökválasztás előtt.

Iohannis elődje, a néhány napja moldovai állampolgársággal is rendelkező Traian Basescu - aki az általa alapított párt egyik hangsúlyos célkitűzésévé tette a Moldovával való egyesülést - márciusban úgy nyilatkozott: a második világháború idején a román hadseregnek csak a Dnyeszterig volt "legitim konfliktusa" a Szovjetunióval. A volt elnök pályafutása során több hasonló utalással is jelezte: szerinte Moldovának csak úgy lehet esélye egyesülni Romániával, ha lemond a Dnyeszteren túli szakadár területekről (Transznisztriáról), ahol ma is orosz csapatok állomásoznak.

Politikai elemzők szerint feltehetően Iohannis sem véletlenül mondott "Besszarábiát" és nem Moldovát, amikor lehetségesnek nevezte az egyesülést. A mai Moldovával csaknem megegyező területű (Transznisztria vagy más néven Dnyeszter menti Köztársaság nélküli)
velemenyezd, 2016. november 10. csütörtök, 12:01
1956 - Kósa: a szabadság a függetlenséghez kapcsolódik
olyan nép Európában, amelynek minden nemzeti ünnepe arról emlékezik meg, hogyan léptünk fel, miképpen harcoltunk a függetlenséget jelentő szabadságért, azért, hogy a magunk urai legyünk" - mondta Kósa Lajos, utalva az oszmán, a Habsburg, majd a szovjet hatalom elleni szabadságküzdelmekre.

Hozzátette: hatvan évvel ezelőtt a szabadság vágya újra egységbe kovácsolta a nemzetet, és "a fiatalok, akik jórészt már a szovjet érában nőttek fel, bátran szembeszálltak az elnyomókkal, szembeszálltak a Szovjetunióval, a világ akkori legerősebb katonai hatalmával (...), és tanúságot tettek a szabadság erejéről".

A kormánypárti politikus - párhuzamot vonva a hatvan évvel ezelőtti és a mai események között - arról is beszélt, hogy Magyarországon soha nem volt kérdés, mit tehetünk a szabadságért. Legutóbb október 2-án "megint létrehoztuk azt az egységet, amely azt üzeni a nagyvilágnak: a magyarok, ha a függetlenségükről van szó, összefognak és megvédik a saját szabadságukat" - mondta.

Kósa Lajos kiemelte, "mi
velemenyezd, 2016. október 23. vasárnap, 15:11
Sinka István: Üdv néked, Ifjúság!
ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.

Az október 23-i budapesti tömegtüntetés a kommunista pártvezetés ellenséges reakciója és a fegyvertelen tömegre leadott véres sortűz következtében még aznap éjjel fegyveres felkeléssé nőtt. Ez a kormány bukásához, a szovjet csapatok visszavonulásához, majd a többpártrendszer visszaállításához és az ország demokratikus átalakulásának megkezdéséhez vezetett. November első napjaiban az új kormány megkezdte a tárgyalásokat a Szovjetunióval a szovjet csapatok teljes kivonásáról, a Varsói Szerződésből való kilépésről és az ország semlegességéről. A szovjet politikai vezetés azonban a kezdeti hajlandóság után meggondolta magát, és miután számíthatott arra, hogy a nyugati nagyhatalmak nem nyújtanak a magyar kormánynak segítséget, november 4-én a szovjet csapatok hadüzenet nélküli háborút indítottak Magyarország ellen. Az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott hősi forradalma így végül
lilagondolatok, 2016. október 23. vasárnap, 08:06
1/14
Képek, videók
barbarossa-vörös hadsereg
agica2004
2017. július 24. hétfő, 20:26
vörös hadsereg katonái 19
agica2004
2015. június 22. hétfő, 16:37
vörös hadsereg ünnepe
lacipecsenye
2013. január 08. kedd, 13:07
ruszkik-1024x577.jpg
meki77
2017. május 25. csütörtök, 08:37
ruszkik kivonulnak
tia_viki
2006. november 09. csütörtök, 11:10
elnyomott nő.jpg
fama2
2010. május 05. szerda, 11:01
Nagyon elnyomott az álom.
vnmaria
2008. október 25. szombat, 22:53
elnyomott az álom
lizzybaba
2008. február 13. szerda, 11:28
Elnyomott az álom
ahasuerus
2006. július 19. szerda, 10:15
Tárgyalások.jpg
megyerimihaly
2015. december 17. csütörtök, 01:24
trianoni kereszt.jpg
maroka
2017. szeptember 02. szombat, 08:22
1465811080-a-trianoni- sze
menusgabor
2017. június 05. hétfő, 23:05
trianoni térkép.gif
liza1
2016. augusztus 15. hétfő, 18:50
Trianoni emlékmű.JPG
maria_kadar_148
2014. április 09. szerda, 15:08
Trianoni emlékkő-Önkormán
garaferi
2011. június 10. péntek, 17:07
Címkék
függetlenséghez kapcsolódik, most formálódó, fegyvertelen tömegre, legszigorúbb kategóriába, Helmut Kohl, népakaratnak megfelelően, volt ENSZ-nagykövet, Egyesült Államok, szabadság vágya, országukban megszervezett, tárgyalások alatt, pacsai sortűz, magyar autópályákat, háborús bűnösök, nyilvánvalóan legveszedelmesebb, magyar kormánynak,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.