Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 18. kedd | 38. hét | 261. nap | 23:34 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy dél-romániai férfit gyanúsít a rendőrség Elie Wiesel szülőházának a meggyalázásával
A Máramaros megyei rendőrkapitányság szerdán közleményben tudatta, hogy eredményes volt a nyomozás Elie Wiesel szülőházának a meggyalázása ügyében. Az író szülőházára szombatra virradóra festettek antiszemita, gyalázkodó falfirkákat.

A rendőrkapitányság közölte: a Valcea megyei rendőrkapitánysággal együttműködve azonosították azt a Ramnicul Valcea-i lakcímmel rendelkező 37 éves férfit, akit a gyalázkodó falfirkák felfestésével gyanúsítanak. A rendőrség hozzáfűzte: rongálás és antiszemita nézetek terjesztése miatt folytatódik az ügyészség által felügyelt vizsgálat a gyanúsított ellen.

Elie Wiesel múzeumként berendezett máramarosszigeti szülőházának homlokzatán szombat hajnalban jelentek meg rikító, vörös festékkel felmázolt gyalázkodó feliratok. Az egyik falfirka közvécének nevezi az emlékházat, egy másik szerint "a zsidó már a pokolban van Hitlerrel", a harmadik pedig egy Angela Merkel német kancellárnak, Donald Trump amerikai elnöknek és Vlagyimir Putyin orosz államfőnek címzett obszcén
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 15:29
Hőség - Meteorológiai szolgálat: az év eddigi legmelegebb hete jön
Az írták: szerdától péntekig jó eséllyel meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb maximumát (36,6 Celsius-fok), amelyet július 29-én Budakalászon mértek. Az még bizonytalan, hogy mikor, milyen értékekkel tetőzik és meddig tart a hőség.

Kifejtették: az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30 fokhoz. Országszerte ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait. Ugyanakkor megjegyezték: ez egyáltalán nem ritka augusztus első felében. Mutatja ezt, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordoktól 39, 40 fok körül vannak.

Kitértek arra is, hogy a jelenlegi számítások szerint péntek délután/este, szombatra virradóra egy nyugatról érkező, az ország felett lassuló, majd gyengülő, feloszló front a Dunántúlra, esetleg a középső megyékbe még érdemi (akár 5-8 fokos) bár átmenetinek tűnő enyhülést, felfrissülést hoz, de a keleti harmadban ennek hatása már alig lesz érezhető.
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 11:58
Ez a hét az év legmelegebb hete lesz
Az év eddigi legmelegebb hete jön - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Az írták: szerdától péntekig jó eséllyel meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb maximumát (36,6 Celsius-fok), amelyet július 29-én Budakalászon mértek. Az még bizonytalan, hogy mikor és milyen értékekkel tetőzik, illetve meddig tart a hőség.

Kifejtették: az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30 fokhoz. Országszerte ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait. Ugyanakkor megjegyezték: ez egyáltalán nem ritka augusztus első felében. Mutatja ezt, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordoktól 39-40 fok körül vannak.

Kitértek arra is, hogy a jelenlegi számítások szerint péntek délután/este, szombatra virradóra egy nyugatról érkező, az ország felett lassuló, majd gyengülő, feloszló front a Dunántúlra, esetleg a középső megyékbe még érdemi (akár 5-8 fokos) bár átmenetinek tűnő
lovaszmarika, 2018. augusztus 06. hétfő, 09:59
Mindenki készüljön fel: az év eddigi legmelegebb hete jön,
Blikk-információ
Az év eddigi legmelegebb hete jön - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Az írták: szerdától péntekig jó eséllyel meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb maximumát (36,6 Celsius-fok), amelyet július 29-én Budakalászon mértek. Az még bizonytalan, hogy mikor és milyen értékekkel tetőzik, illetve meddig tart a hőség.

Kifejtették: az országban egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30 fokhoz. Országszerte ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait. Ugyanakkor megjegyezték: ez egyáltalán nem ritka augusztus első felében. Mutatja ezt, hogy az erre az időszakra érvényes napi maximumrekordoktól 39-40 fok körül vannak.

Kitértek arra is, hogy a jelenlegi számítások szerint péntek délután/este, szombatra virradóra egy nyugatról érkező, az ország felett lassuló, majd gyengülő, feloszló front a Dunántúlra, esetleg a középső megyékbe még érdemi (akár
eva6, 2018. augusztus 06. hétfő, 09:16
Töbmilliós kárt okozhatott Hajdú Péternek a gyújtogató
Szombatra virradóra megpróbálták felgyújtani Hajdú Péter műsorvezető törökbálinti éttermét, a Like Bisztrót. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a lángok csak a teraszt érték el, az éttermet nem. A Blikk most megtudta egy neve elhallgatását kérő informátortól, hogy állítólag így is többmillió forint lehet a kár, ami Hajdú Pétert érte.Úgy tudom, hogy kristálytisztán látszik a videón az elkövető. Először csak egy autó tűnik fel a felvételen, abból szállt ki egy férfi. Ő ment oda az étteremhez, majd tüzet gyújtott. Amikor úgy látta, hogy elég nagyok a lángok, visszasietett az autóhoz, beült és gyorsan elhajtott. Azt nem tudni, volt-e más is az autóban"
- mondta az informátor, aki még azt is elárulta, hogy a hajnali nagy esőzésnek köszönhető, hogy nem terjedtek tovább a lángok. A Blikk úgy tudja, hogy Hajdú Péter nek nincsenek haragosai, így nem tudni, hogy kinek állhatott érdekében kárt
bordat, 2018. július 30. hétfő, 19:38
Carrie Fisher jeleneteivel készül el a Csillagok háborúja kilencedik része
Az egyelőre cím nélküli produkcióban a színésznővel Az ébredő erő című részhez forgatott és korábban nem látott jeleneteket használják fel, vagyis eldőlt, hogy nem pótolják mással Leia hercegnő szerepében. Carrie Fisher 2016 karácsonyán hunyt el váratlanul, halálát szívproblémák okozták 60 éves korában.

Nem tudták volna elképzelni a Skywalker-saga méltó lezárását Carrie Fisher nélkül - fogalmazott a szereposztást szombatra virradóra bejelentő közlemény szerint J. J. Abrams rendező, hozzátéve: megtalálták a módját annak, hogy a hetedik epizódhoz felvett jeleneteket használva tisztelegjenek a színésznő előtt híres szerepében.

A kilencedik részben visszatér Luke Skywalkerként Mark Hamill és a Star Wars-univerzum egy másik veteránja, Anthony Daniels, aki C-3PO-t alakítja. Ő az egyetlen, aki a franchise összes jelentős filmjében játszott. Nagy visszatérő Lando Calrissian szerepében Billy Dee Williams, aki a harmadik trilógia eddigi részeiben nem volt látható.

Daisy Ridley, John Boyega, Oscar
velemenyezd, 2018. július 28. szombat, 10:31
Széllel, átmeneti lehűléssel hidegfront jön hétvégére
Széllel, átmeneti lehűléssel hidegfront jön hétvégére

Szombattól megszűnnek a záporok, zivatarok, de erős északi széllel hűvösebb levegő árasztja el hazánkat.

Pénteken még több helyen leszakadhat az ég, záporos-zivataros, többfelé szeles, de fülledt meleg idő lesz jellemző, 24-30 fokos csúcshőmérséklettel.

Hidegfront, szél, átmeneti lehűlés

Szombatra feltámadó északi széllel egy hidegfront éri el térségünket. Egy-egy zápor, kis eséllyel zivatar inkább már csak a Duna-Tisza közén egy konvergenciavonal mentén alakulhat ki, itt lesz ugyanis a legkevésbé szeles idő. Ugyanakkor a Dunántúlon az északi-északnyugati, keleten az északi-északkeleti szelet kísérhetik erős, helyenként viharos lökések. Délutánra 21 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Az ECMWF modell 850 hPa-os főizobárszintre vonatkozó hőmérsékleti előrejelzése vasárnap hajnalra
taltos1, 2018. június 28. csütörtök, 23:11
Két fiatal tüzet okozott a kemenessömjéni katolikus templomban
Kurucz Attila polgármestert - aki a templom sekrestyése is - péntekről szombatra virradóra, éjfél után azzal riasztották a falubeliek, hogy világosság van a templomban, ahol két fiatalembert találtak - írták.

Egy fémből készült - rácsos - és egy fából készült ajtót kellett feltörniük az elkövetőknek, hogy bejussanak.

A két éve kilencmillió forintért vásárolt orgona teljesen kiégett.

Az elkövetők közül egyikük helybeli, akit kérdőre vontak, de nem tudta megindokolni a tettét - írták.

A tűzoltók eloltották a tüzet, de a templomot belül újra kell festeni, a falak kormosak lettek.

Németh Zoltán plébános a lapnak azt mondta, hogy vasárnap mindenképpen megtartják a szentmisét, ehhez viszont előbb a templomot ki kellett szellőztetni, és a felindult híveket is meg kellett nyugtatni.

Az MTI úgy tudja, hogy az esetet a rendőrség és a tűzoltóság is vizsgálja, a károkat teljes egészében viszont csak hétfőn mérik fel.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöksége szombat
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 20:47
Donald Trump vizsgálatot kér arra, beépített-e ügynököt választási kampánycsapatába az FBI
megfigyelte-e a Trump-kampányt, és erre vonatkozó kérés vagy utasítás érkezett-e az Obama-kormányzat embereitől" - írta Twitter-bejegyzésében Donald Trump.

Az elnök azokra a sajtójelentésekre reagált, amelyek szerint az FBI egyik informátora beépült volna Trump kampánycsapatába és rendszeresen kapcsolatot tartott azokkal a tanácsadóikkal, akik a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottság gyanúja szerint orosz tisztségviselőkkel álltak kapcsolatban. Erről először a The New York Times című lap írt szombatra virradóra az internetes kiadásában, és szombaton Trump Twitter-bejegyzésében azzal válaszolt, hogy ha ez igaz, akkor "nagy dolog" robban ki, a republikánusokhoz közeli sajtóban és a Fox televízióban pedig "új Watergate-botrányt" emlegettek.

(A Watergate-botrány 1972 nyarán robbant ki, amikor kiderült, a washingtoni Watergate-épületben feltörték a Demokrata Párt választási kampányirodáját, hogy lehallgató-berendezést helyezzenek el Richard Nixon, akkori amerikai elnök tudtával. A
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 07:04
Hideg idő - Kilencre nőtt a fagyhalálok száma Csehországban
A halálesetek többségét a Morva-sziléziai kerületből jelentették, a továbbiak Prágában és a nyugat-csehországi As városában történtek.

Ostravában a múlt hét végén halt meg három hajléktalan - két férfi és egy nő - nagy valószínűséggel az erős fagy miatt. Holttestüket hétfőn találták meg egy híd alatt, illetve a tehervasút-állomáson.

Egy idős házaspár a morva-sziléziai Frydek-Místekhez közeli Bocanovice falu mellett fagyott meg, miközben gyalog hazafelé tartottak egy ünnepségről. Holttestüket szerdán találták meg a helyi lakosok. Az éjszakai hőmérséklet akkor a településen mínusz 20 Celsius-fok alá süllyedt. Egy 54 éves férfi megfagyott holttestére pedig szintén a régióbeli Karviná-Frystát település egyik házának lépcsője alatt találtak rá szerdán. A rendőrség szerint ők nem hajléktalanok voltak, haláluk pontos okát boncolás során fogják megállapítani.

A nyugat-csehországi As peremén egy 44 éves hajléktalan fagyott meg, míg egy másik hasonló halálesetet Karlovy Varyból jelentett a cseh
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 12:01
Hideg idő - Három hajléktalan meghalt valószínűleg a nagy fagy következtében Csehországban
"A férfiakat holttestét egy híd alatt találtuk meg, míg a nőt tehervasútállomáson. Mind a három esetben olyan helyekről van szó, ahol máskor is megbújtak a hajléktalanok" - közölte Gabriela Holcáková rendőrségi szóvivő. Hozzátette: a halál pontos okát boncolás fogja megállapítani.

Csehországban már harmadik napja tart a rendkívül hideg időjárás. Számos helyen, főleg a hegyvidékeken, az éjszaka több mint mínusz 20 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet.

Az országos meteorológiai intézet jelentése szerint keddre virradóra a 148 meteorológiai mérőállomás közül 15-ben mértek új fagyrekordot. Hasonló volt a helyzet a korábbi napokban is. Az éjjeli átlaghőmérséklet mínusz 14,5 Celsius-fok volt.

Az előrejelzések szerint a következő három éjszaka is rendkívüli hideg - mínusz 15-20 Celsius-fok - várható. A legnagyobb fagyra péntekre virradóra lehet számítani. Prágában, ahol a legnagyobb számban élnek hajléktalanok, a rendőrség ismét felhívta a figyelmüket, hogy a különféle szállásokon elég hely
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 14:53
Előzetes letartóztatásba helyezték az újra elfogott volt ukrán parlamenti képviselőt
Sepeljevet csütörtökön vették őrizetbe az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai Kijev környékén. A bírósági tárgyalás, amelyen döntöttek fogva tartásának körülményeiről, még péntek délután elkezdődött, a döntés azonban csak szombatra virradóra született meg.

A politikus a tárgyalóteremben mindkét szeme alatt véraláfutással és egy kék-zöld folttal a homlokán jelent meg.

A tárgyalás egyik szünetében újságíróknak nyilatkozva azt állította, hogy napokkal az őrizetbe vétele előtt elrabolták őt, és fogva tartották egy garázsszerű helyiségben, ahol veréssel próbáltak információkat kiszedni belőle vezető politikusok - köztük Petro Porosenko elnök, Julija Timosenko volt kormányfő, az ellenzéki Haza párt vezetője, Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) tikára - oligarchákkal fennálló kapcsolatairól.

Állítása szerint fogva tartói a katonai ügyészség különleges részlege tagjainak mondták magukat. Csütörtökön kirakták egy Kijev környéki erdőben, ahová
velemenyezd, 2018. február 10. szombat, 13:11
1/14
Képek, videók
Sam_auf_Wiese.gif
csilla663
2010. május 20. csütörtök, 16:55
Romániai ősz46.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:35
Romániai ősz45.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:34
Romániai ősz44.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:34
Romániai ősz43.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:33
Romániai ősz42.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:33
Romániai ősz41.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:32
Romániai ősz40.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:32
Romániai ősz39.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:32
Romániai ősz38.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:31
Romániai ősz37.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:31
Romániai ősz36.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:30
Romániai ősz35.jpg
erzsikepuskas
2016. július 27. szerda, 18:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.