Regisztráció  Belépés
2018. március 19. hétfő | 12. hét | 78. nap | 00:31 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hideg idő - Kilencre nőtt a fagyhalálok száma Csehországban
A halálesetek többségét a Morva-sziléziai kerületből jelentették, a továbbiak Prágában és a nyugat-csehországi As városában történtek.

Ostravában a múlt hét végén halt meg három hajléktalan - két férfi és egy nő - nagy valószínűséggel az erős fagy miatt. Holttestüket hétfőn találták meg egy híd alatt, illetve a tehervasút-állomáson.

Egy idős házaspár a morva-sziléziai Frydek-Místekhez közeli Bocanovice falu mellett fagyott meg, miközben gyalog hazafelé tartottak egy ünnepségről. Holttestüket szerdán találták meg a helyi lakosok. Az éjszakai hőmérséklet akkor a településen mínusz 20 Celsius-fok alá süllyedt. Egy 54 éves férfi megfagyott holttestére pedig szintén a régióbeli Karviná-Frystát település egyik házának lépcsője alatt találtak rá szerdán. A rendőrség szerint ők nem hajléktalanok voltak, haláluk pontos okát boncolás során fogják megállapítani.

A nyugat-csehországi As peremén egy 44 éves hajléktalan fagyott meg, míg egy másik hasonló halálesetet Karlovy Varyból jelentett a cseh
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 12:01
Hideg idő - Három hajléktalan meghalt valószínűleg a nagy fagy következtében Csehországban
"A férfiakat holttestét egy híd alatt találtuk meg, míg a nőt tehervasútállomáson. Mind a három esetben olyan helyekről van szó, ahol máskor is megbújtak a hajléktalanok" - közölte Gabriela Holcáková rendőrségi szóvivő. Hozzátette: a halál pontos okát boncolás fogja megállapítani.

Csehországban már harmadik napja tart a rendkívül hideg időjárás. Számos helyen, főleg a hegyvidékeken, az éjszaka több mint mínusz 20 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet.

Az országos meteorológiai intézet jelentése szerint keddre virradóra a 148 meteorológiai mérőállomás közül 15-ben mértek új fagyrekordot. Hasonló volt a helyzet a korábbi napokban is. Az éjjeli átlaghőmérséklet mínusz 14,5 Celsius-fok volt.

Az előrejelzések szerint a következő három éjszaka is rendkívüli hideg - mínusz 15-20 Celsius-fok - várható. A legnagyobb fagyra péntekre virradóra lehet számítani. Prágában, ahol a legnagyobb számban élnek hajléktalanok, a rendőrség ismét felhívta a figyelmüket, hogy a különféle szállásokon elég hely
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 14:53
Előzetes letartóztatásba helyezték az újra elfogott volt ukrán parlamenti képviselőt
Sepeljevet csütörtökön vették őrizetbe az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai Kijev környékén. A bírósági tárgyalás, amelyen döntöttek fogva tartásának körülményeiről, még péntek délután elkezdődött, a döntés azonban csak szombatra virradóra született meg.

A politikus a tárgyalóteremben mindkét szeme alatt véraláfutással és egy kék-zöld folttal a homlokán jelent meg.

A tárgyalás egyik szünetében újságíróknak nyilatkozva azt állította, hogy napokkal az őrizetbe vétele előtt elrabolták őt, és fogva tartották egy garázsszerű helyiségben, ahol veréssel próbáltak információkat kiszedni belőle vezető politikusok - köztük Petro Porosenko elnök, Julija Timosenko volt kormányfő, az ellenzéki Haza párt vezetője, Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) tikára - oligarchákkal fennálló kapcsolatairól.

Állítása szerint fogva tartói a katonai ügyészség különleges részlege tagjainak mondták magukat. Csütörtökön kirakták egy Kijev környéki erdőben, ahová
velemenyezd, 2018. február 10. szombat, 13:11
Orosz elnökválasztás - Összegyűltek a Putyin jelöléséhez szükséges aláírások
Putyin független jelöltként indul, és ebben a minőségében 300 ezer aláírást kellett összegyűjtenie. Andrej Kondrasov, a választási stáb sajtófőnöke az Interfax hírügynökséggel közölte, hogy péntekre több mint 408 ezer támogató aláírás érkezett be, de a gyűjtés így is folytatódik.

A hivatalban lévő elnök mellett Vlagyimir Mihajlov feltaláló, a kosztromai megyei önkormányzati tanács képviselője is megpróbálja függetlenként teljesíteni a 300 ezres kvótát.

Az orosz Központi Választási Bizottságpénteken hivatalos elnökjelöltként jegyezte be Pavel Grugyinyin szovhozelnököt, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának párton kívüli támogatottját. Eddig ezt a minősítést csak a jobboldali-nacionalista liberális demokraták vezetője, Vlagyimir Zsirinovszkij kapta meg. A két parlamenti képviselettel rendelkező pártot egyébként a választási törvény nem kötelezi aláírásgyűjtésre.

Arról, hogy a nem parlamenti pártok elnökjelölt-aspiránsai közül kik kezdhetik majd meg az aláírásgyűjtést, szombatra
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 17:51
Szíria - Moszkva bejelentette a Hmejmímet megtámadó terroristák megsemmisítését
A tárca közlése szerint Idlíb tartományban megsemmisítették azt a bázist is, amelyről szombatra virradóra 13 drónnal támadást indítottak Hmejmím és a tartuszi orosz haditengerészeti létesítmény ellen.

Az orosz katonai tárca szerint a militáns diverzánsok bázisát Idlíb tartomány nyugati határánál lokalizálták. Egy orosz különleges műveleti egység Krasznopol típusú, nagypontosságú lőszerrel megsemmisítette a csoportot, amikor annak tagjai mikrobuszra szálltak. Az akcióhoz a szíriai orosz katonai hírszerzés összes egységét és eszközét mozgósították.

A drónraktárt is irányítható Krasznopol tüzérségi lőszerrel semmisítették meg.

Az év végi aknevető-támadásban a moszkvai védelmi minisztérium szerint két orosz katona életét vesztette. A tárca ugyanakkor valótlannak minősítette azt a sajtóértesülést, amely szerint az incidens során hat harci gép is megsemmisült. A múlt heti dróntámadás nem érte el célját, a pilóta nélküli repülő szerkezeteket lelőtték, vagy leszállásra kényszerítették.
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 16:23
Szíria - Putyin provokációnak nevezte az orosz bázisok elleni dróntámadást
"Provokátorok voltak, de nem a törökök. És tudjuk, hogy kik ők, hogy mennyit és kinek fizettek ezért a provokációért. Ami ezeket az incidenseket illeti, nem vezetnek semmi jóra. Ezek a provokációk a korábban elért megállapodások meghiúsítását célozzák" - jelentette ki Putyin a szombatra virradóra megkísérelt támadásról.

Hozzátette, hogy az incidenssel egyúttal az orosz-török-iráni viszonyt is alá akarták aknázni, ezért Moszkva a szolidaritás szellemében fog eljárni és tovább fogja erősíteni partnetségét Ankarával, együttműködve vele a Szocsiban megtartandó szíriai rendezési tárgyalások előkészítésében. Az orosz elnök a nyilatkozatát megelőzően telefonon beszélt török hivatali partnerével, Recep Tayyip Erdogannal.

Putyin szerint egyébként a drónok csak azért tűnnek házilag előállítottnak, mert annak álcázták őket, valójában fejlett technikai elemeket is tartalmaztak. A szerkezeteket rádiólokációs eszközökkel, a világűrből lehet irányítani, azok képesek nagy pontossággal célba juttatni
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 21:05
Szíria - Ukrajna cáfolja, hogy tőle származna az orosz bázisok ellen bevetett drónok robbanóanyaga
Viktorija Kusnir, a tárca szóvivője az UNIAN ukrán hírügynökségnek nyilatkozva a kijelentést Ukrajna elleni újabb információs támadásnak nevezte Moszkva részéről, amellyel szavai szerint Oroszország az általa megszállt Krím félszigeten és a Donyec-medencében folytatott tevékenységéről igyekszik elterelni a figyelmet.

A hmejmími orosz légi támaszpontot és a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központot múlt szombatra virradóra 13 pilóta nélküli szerkezettel támadták meg, ezek közül tízet Hmejmím, hármat pedig Tartusz ellen vetettek be. Az orosz védelmi tárca közlése alapján a drónok közül hetet a Pancir-Sz légvédelmi rendszer segítségével lelőttek, hatot pedig leszállásra kényszerítettek. Az utóbbiak közül három a földet éréskor felrobbant.

Alekszandr Novikov vezérőrnagy, az orosz vezérkar pilóta nélküli repülőgépek fejlesztéséért felelős csoportfőnökségének vezetője csütörtökön Moszkvában kijelentette: az előzetes vizsgálatok megállapították, hogy a robbanótöltetekben alkalmazott
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 19:25
Szíria - Moszkva: házilagosan nem előállítható eszközöket vetettek be az orosz bázisok elleni dróntámadáskor
A hmejmími orosz légi támaszpontot és a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központot szombatra virradóra 13 pilóta nélküli szerkezettel támadták meg, ezek közül tízet Hmejmím, hármat pedig Tartusz ellen vetettek be. Az orosz védelmi tárca szerint a drónok közül hetet a Pancir-Sz légvédelmi rendszer segítségével lelőttek, hatot pedig leszállásra kényszerítettek. Az utóbbiak közül három a földet éréskor felrobbant.

Novikov tábornok csütörtökön kijelentette: a drónok vizsgálata nyomán az orosz szakértők megállapították, hogy ilyen minőségű repülőszerkezeteket létrehozni házi körülmények között nem lehet.

"Kidolgozásukhoz és alkalmazásukhoz olyan szakértőket vettek igénybe, akiket olyan országokban készítettek fel, amelyek pilóta nélküli repülőszerkezetek rendszereit állítják elő és alkalmazzák" - mondta.

"Ezenfelül a vezérlő programok koordinátáinak pontossága meghaladja az általánosan hozzáférhető, például az interneten keresztül megszerezhető adatokét" - tette hozzá.

A tábornok
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:14
Szíria - Moszkva a "mérsékelt" ellenzéket vádolta meg a bázisai elleni dróntámadással
Oroszország a török vezérkari főnökhöz és a hírszerzés vezetőjéhez intézett levélben egyúttal sürgette, hogy Törökország teljesítse vállalt kötelezettségeit és az újabb dróntámadások megakadályozására hozzon létre megfigyelőállásokat az Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentési övezetben, ahonnan Moszkva szerint a csapás kiindult.

A hmejmími orosz légi támaszpont és a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központ ellen szombatra virradóra első alkalommal hajtottak végre támadást több drónnal. Az orosz védelmi minisztérium szerint a modellrepülőgépek-szerű drónokat az idlíbi Muazzar településről indították. A bázisokat 13 pilóta nélküli szerkezettel támadták meg, ezek közül tízet Hmejmím, hármat pedig Tartusz ellen vetettek be.

A drónok közül hetet a Pancir-Sz légvédelmi rendszer segítségével lelőttek, hatot pedig leszállásra kényszerítettek. Az utóbbiak közül három a földet éréskor felrobbant. A támadás személyi és anyagi veszteségeket nem okozott.

Az orosz védelmi tárca szerint
velemenyezd, 2018. január 10. szerda, 11:01
Melegrekordok dőltek meg szombaton
Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI megkeresésére elmondta: mostanáig az ezen a napon mért legmagasabb hőmérséklet 16,7 fok volt, amelyet 1975-ben Sopron (Kuruc-domb) állomáson rögzítettek. Most több helyen is mértek 17 fok körüli hőmérsékletet. A legmagasabb hőmérsékletet 17,4 fokot a Somogy megyei Babócsán rögzítették. A budapesti napi melegrekord viszont továbbra is 13,7 fok maradt, mert ennél most nem volt melegebb a fővárosban.

Szombatra virradóra a legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is megdőlt. Ezen a napon eddig 1988-ban Nagykanizsán volt a legenyhébb éjszaka, akkor 8,3 fokot mutattak a hőmérők. Szombatra virradó reggelen viszont több helyen is meghaladta a minimum-hőmérséklet a 8 fokot. Kaposváron csupán 9,9 fokig csökkent a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: Nyugat-Európa felett örvénylő ciklon előoldalán délnyugati áramlással továbbra is enyhe levegő éri el a Kárpát-medence térségét, így az ország nagy részén folytatódik a
velemenyezd, 2018. január 06. szombat, 17:02
Csütörtökön havazás jön
nem kell számítani, azonban főként északon és keleten péntekre virradóra

2-3 centis hóréteg alakulhat ki.

TheRajo fotója, köszönjük!

Pénteken többfelé szeles, de enyhébb időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet +1 és +8 fok között alakul. Napközben csak néhol, estétől egy hidegfront hatására szórványosan fordulhat elő zápor, hózápor.

A front szombatra átvonul, még főként a Dunától keletre alakulhat ki egy-egy hózápor. Erős, a Dunántúlon viharos lesz az északi-északnyugati szél, így a délutánra várható 0, +5 foknál lényegesen hidegebbet érezhetünk majd.

Karácsonyra enyhülés jön

Szenteste reggelén még sokfelé fagyos időre ébredhetünk, napközben azonban megélénkülő nyugati, délnyugati széllel enyhülés veszi kezdetét, a fehér karácsony így hazánk nagy részén idén is elmarad, legfeljebb az Északi-középhegység magasabb csúcsain és a
taltos1, 2017. december 19. kedd, 22:37
Hidegfront, lehűlés, hózáporok
Hidegfront, lehűlés, hózáporok


Hétvégén hidegfront érkezik, pár fokos lehűlés várható, vasárnap és hétfőn hózáporok is jöhetnek.

Szombatra virradóra északnyugat felől hidegfront éri el az országot, amely mögött több hullámban is hideg, váltakozó nedvességtartalmú légtömegek áramlanak térségünkbe, így néhány fokos lehűlés várható, vasárnap és hétfőn

hózáporok is kialakulhatnak.

A front már péntek délutántól sokfelé okoz kisebb esőt, éjjel az Északi-középhegység magasabb csúcsain akár havas esőt, majd szombat napközben a felhő- és csapadékmező kelet, délkelet felé távozik, mögötte kisüt a nap. Többfelé megélénkül az északnyugati szél, de még nem lesz hideg, délutánra 6-10 fokig melegszik a levegő.

A néhol gyengén fagyos reggel után vasárnap 5 és 9 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A kissé szeles időben a gyakran megnövekvő
taltos1, 2017. november 16. csütörtök, 23:22
1/13
Képek, videók
Ónos eső csehországban
megyerimihaly
2014. december 06. szombat, 22:29
Ez a kastéj Csehországban
laco52
2008. április 14. hétfő, 17:08
sorfurdo_1_karlovy_var y_1
gabfe
2017. április 27. csütörtök, 13:04
kepek_karlovy-vary2-cs eh-
menusgabor
2017. február 22. szerda, 13:29
Karlovy Vary.jpg
menusgabor
2017. február 22. szerda, 13:18
256px-Karlovy_Vary_Cze ch.
menusgabor
2015. június 20. szombat, 20:07
Karlovy-Vary-Czech-Rep ubl
menusgabor
2015. június 20. szombat, 20:06
Fiáker-Karlovy Vary.jpg
agica2004
2014. augusztus 29. péntek, 12:30
karlovy vary sétálóutca
lacipecsenye
2012. december 29. szombat, 11:03
karlovy vary szerb templo
lacipecsenye
2012. október 03. szerda, 09:42
karlovy vary
lacipecsenye
2012. június 20. szerda, 10:15
Karlovy Vary-Villa Gloria
irmus
2011. november 02. szerda, 07:59
Szamádhi film 1. (Májá -
sanci81
2017. június 24. szombat, 17:42
szamár 001.png
chillik
2017. április 04. kedd, 06:33
számadás.jpg
menusgabor
2016. december 06. kedd, 18:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.