Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:49 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orosz elnökválasztás - Összegyűltek a Putyin jelöléséhez szükséges aláírások
Putyin független jelöltként indul, és ebben a minőségében 300 ezer aláírást kellett összegyűjtenie. Andrej Kondrasov, a választási stáb sajtófőnöke az Interfax hírügynökséggel közölte, hogy péntekre több mint 408 ezer támogató aláírás érkezett be, de a gyűjtés így is folytatódik.

A hivatalban lévő elnök mellett Vlagyimir Mihajlov feltaláló, a kosztromai megyei önkormányzati tanács képviselője is megpróbálja függetlenként teljesíteni a 300 ezres kvótát.

Az orosz Központi Választási Bizottságpénteken hivatalos elnökjelöltként jegyezte be Pavel Grugyinyin szovhozelnököt, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának párton kívüli támogatottját. Eddig ezt a minősítést csak a jobboldali-nacionalista liberális demokraták vezetője, Vlagyimir Zsirinovszkij kapta meg. A két parlamenti képviselettel rendelkező pártot egyébként a választási törvény nem kötelezi aláírásgyűjtésre.

Arról, hogy a nem parlamenti pártok elnökjelölt-aspiránsai közül kik kezdhetik majd meg az aláírásgyűjtést, szombatra
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 17:51
Szíria - Moszkva bejelentette a Hmejmímet megtámadó terroristák megsemmisítését
A tárca közlése szerint Idlíb tartományban megsemmisítették azt a bázist is, amelyről szombatra virradóra 13 drónnal támadást indítottak Hmejmím és a tartuszi orosz haditengerészeti létesítmény ellen.

Az orosz katonai tárca szerint a militáns diverzánsok bázisát Idlíb tartomány nyugati határánál lokalizálták. Egy orosz különleges műveleti egység Krasznopol típusú, nagypontosságú lőszerrel megsemmisítette a csoportot, amikor annak tagjai mikrobuszra szálltak. Az akcióhoz a szíriai orosz katonai hírszerzés összes egységét és eszközét mozgósították.

A drónraktárt is irányítható Krasznopol tüzérségi lőszerrel semmisítették meg.

Az év végi aknevető-támadásban a moszkvai védelmi minisztérium szerint két orosz katona életét vesztette. A tárca ugyanakkor valótlannak minősítette azt a sajtóértesülést, amely szerint az incidens során hat harci gép is megsemmisült. A múlt heti dróntámadás nem érte el célját, a pilóta nélküli repülő szerkezeteket lelőtték, vagy leszállásra kényszerítették.
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 16:23
Szíria - Putyin provokációnak nevezte az orosz bázisok elleni dróntámadást
"Provokátorok voltak, de nem a törökök. És tudjuk, hogy kik ők, hogy mennyit és kinek fizettek ezért a provokációért. Ami ezeket az incidenseket illeti, nem vezetnek semmi jóra. Ezek a provokációk a korábban elért megállapodások meghiúsítását célozzák" - jelentette ki Putyin a szombatra virradóra megkísérelt támadásról.

Hozzátette, hogy az incidenssel egyúttal az orosz-török-iráni viszonyt is alá akarták aknázni, ezért Moszkva a szolidaritás szellemében fog eljárni és tovább fogja erősíteni partnetségét Ankarával, együttműködve vele a Szocsiban megtartandó szíriai rendezési tárgyalások előkészítésében. Az orosz elnök a nyilatkozatát megelőzően telefonon beszélt török hivatali partnerével, Recep Tayyip Erdogannal.

Putyin szerint egyébként a drónok csak azért tűnnek házilag előállítottnak, mert annak álcázták őket, valójában fejlett technikai elemeket is tartalmaztak. A szerkezeteket rádiólokációs eszközökkel, a világűrből lehet irányítani, azok képesek nagy pontossággal célba juttatni
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 21:05
Szíria - Ukrajna cáfolja, hogy tőle származna az orosz bázisok ellen bevetett drónok robbanóanyaga
Viktorija Kusnir, a tárca szóvivője az UNIAN ukrán hírügynökségnek nyilatkozva a kijelentést Ukrajna elleni újabb információs támadásnak nevezte Moszkva részéről, amellyel szavai szerint Oroszország az általa megszállt Krím félszigeten és a Donyec-medencében folytatott tevékenységéről igyekszik elterelni a figyelmet.

A hmejmími orosz légi támaszpontot és a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központot múlt szombatra virradóra 13 pilóta nélküli szerkezettel támadták meg, ezek közül tízet Hmejmím, hármat pedig Tartusz ellen vetettek be. Az orosz védelmi tárca közlése alapján a drónok közül hetet a Pancir-Sz légvédelmi rendszer segítségével lelőttek, hatot pedig leszállásra kényszerítettek. Az utóbbiak közül három a földet éréskor felrobbant.

Alekszandr Novikov vezérőrnagy, az orosz vezérkar pilóta nélküli repülőgépek fejlesztéséért felelős csoportfőnökségének vezetője csütörtökön Moszkvában kijelentette: az előzetes vizsgálatok megállapították, hogy a robbanótöltetekben alkalmazott
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 19:25
Szíria - Moszkva: házilagosan nem előállítható eszközöket vetettek be az orosz bázisok elleni dróntámadáskor
A hmejmími orosz légi támaszpontot és a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központot szombatra virradóra 13 pilóta nélküli szerkezettel támadták meg, ezek közül tízet Hmejmím, hármat pedig Tartusz ellen vetettek be. Az orosz védelmi tárca szerint a drónok közül hetet a Pancir-Sz légvédelmi rendszer segítségével lelőttek, hatot pedig leszállásra kényszerítettek. Az utóbbiak közül három a földet éréskor felrobbant.

Novikov tábornok csütörtökön kijelentette: a drónok vizsgálata nyomán az orosz szakértők megállapították, hogy ilyen minőségű repülőszerkezeteket létrehozni házi körülmények között nem lehet.

"Kidolgozásukhoz és alkalmazásukhoz olyan szakértőket vettek igénybe, akiket olyan országokban készítettek fel, amelyek pilóta nélküli repülőszerkezetek rendszereit állítják elő és alkalmazzák" - mondta.

"Ezenfelül a vezérlő programok koordinátáinak pontossága meghaladja az általánosan hozzáférhető, például az interneten keresztül megszerezhető adatokét" - tette hozzá.

A tábornok
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:14
Szíria - Moszkva a "mérsékelt" ellenzéket vádolta meg a bázisai elleni dróntámadással
Oroszország a török vezérkari főnökhöz és a hírszerzés vezetőjéhez intézett levélben egyúttal sürgette, hogy Törökország teljesítse vállalt kötelezettségeit és az újabb dróntámadások megakadályozására hozzon létre megfigyelőállásokat az Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentési övezetben, ahonnan Moszkva szerint a csapás kiindult.

A hmejmími orosz légi támaszpont és a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központ ellen szombatra virradóra első alkalommal hajtottak végre támadást több drónnal. Az orosz védelmi minisztérium szerint a modellrepülőgépek-szerű drónokat az idlíbi Muazzar településről indították. A bázisokat 13 pilóta nélküli szerkezettel támadták meg, ezek közül tízet Hmejmím, hármat pedig Tartusz ellen vetettek be.

A drónok közül hetet a Pancir-Sz légvédelmi rendszer segítségével lelőttek, hatot pedig leszállásra kényszerítettek. Az utóbbiak közül három a földet éréskor felrobbant. A támadás személyi és anyagi veszteségeket nem okozott.

Az orosz védelmi tárca szerint
velemenyezd, 2018. január 10. szerda, 11:01
Melegrekordok dőltek meg szombaton
Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI megkeresésére elmondta: mostanáig az ezen a napon mért legmagasabb hőmérséklet 16,7 fok volt, amelyet 1975-ben Sopron (Kuruc-domb) állomáson rögzítettek. Most több helyen is mértek 17 fok körüli hőmérsékletet. A legmagasabb hőmérsékletet 17,4 fokot a Somogy megyei Babócsán rögzítették. A budapesti napi melegrekord viszont továbbra is 13,7 fok maradt, mert ennél most nem volt melegebb a fővárosban.

Szombatra virradóra a legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is megdőlt. Ezen a napon eddig 1988-ban Nagykanizsán volt a legenyhébb éjszaka, akkor 8,3 fokot mutattak a hőmérők. Szombatra virradó reggelen viszont több helyen is meghaladta a minimum-hőmérséklet a 8 fokot. Kaposváron csupán 9,9 fokig csökkent a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: Nyugat-Európa felett örvénylő ciklon előoldalán délnyugati áramlással továbbra is enyhe levegő éri el a Kárpát-medence térségét, így az ország nagy részén folytatódik a
velemenyezd, 2018. január 06. szombat, 17:02
Csütörtökön havazás jön
nem kell számítani, azonban főként északon és keleten péntekre virradóra

2-3 centis hóréteg alakulhat ki.

TheRajo fotója, köszönjük!

Pénteken többfelé szeles, de enyhébb időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet +1 és +8 fok között alakul. Napközben csak néhol, estétől egy hidegfront hatására szórványosan fordulhat elő zápor, hózápor.

A front szombatra átvonul, még főként a Dunától keletre alakulhat ki egy-egy hózápor. Erős, a Dunántúlon viharos lesz az északi-északnyugati szél, így a délutánra várható 0, +5 foknál lényegesen hidegebbet érezhetünk majd.

Karácsonyra enyhülés jön

Szenteste reggelén még sokfelé fagyos időre ébredhetünk, napközben azonban megélénkülő nyugati, délnyugati széllel enyhülés veszi kezdetét, a fehér karácsony így hazánk nagy részén idén is elmarad, legfeljebb az Északi-középhegység magasabb csúcsain és a
taltos1, 2017. december 19. kedd, 22:37
Hidegfront, lehűlés, hózáporok
Hidegfront, lehűlés, hózáporok


Hétvégén hidegfront érkezik, pár fokos lehűlés várható, vasárnap és hétfőn hózáporok is jöhetnek.

Szombatra virradóra északnyugat felől hidegfront éri el az országot, amely mögött több hullámban is hideg, váltakozó nedvességtartalmú légtömegek áramlanak térségünkbe, így néhány fokos lehűlés várható, vasárnap és hétfőn

hózáporok is kialakulhatnak.

A front már péntek délutántól sokfelé okoz kisebb esőt, éjjel az Északi-középhegység magasabb csúcsain akár havas esőt, majd szombat napközben a felhő- és csapadékmező kelet, délkelet felé távozik, mögötte kisüt a nap. Többfelé megélénkül az északnyugati szél, de még nem lesz hideg, délutánra 6-10 fokig melegszik a levegő.

A néhol gyengén fagyos reggel után vasárnap 5 és 9 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A kissé szeles időben a gyakran megnövekvő
taltos1, 2017. november 16. csütörtök, 23:22
Donald Trump kivizsgálást követel a Clintonhoz köthető Roszatom-ügyben
Az amerikai elnök négy Twitter-bejegyzést szentelt a témának azt követően, hogy előzőleg - szombatra virradóra - a CNN hírtelevízió kiszivárogtatta a hírt, miszerint vádemelés lesz és hétfőn sor kerül az első letartóztatásra is a Robert Mueller különleges ügyész vezette vizsgálat nyomán. Ez a vizsgálat a tavalyi elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozást, valamint a Trump-kampány és orosz tisztségviselők közötti esetleges összejátszást próbálja feltárni.

Donald Trump az egyik Twitter-bejegyzésben leszögezte, hogy "összejátszás nem létezik, a demokraták használják e szörnyű boszorkányüldözést ördögi politikai célokra, de a republikánusok most úgy harcolnak hogy visszavágjanak, mint soha korábban". Egy másik mikroblog-bejegyzésben Trump azt írta, hogy a republikánusok "dühösek és egységesek", mert nem folyik nyomozás a "Clinton készíttette hamis dosszié ..., valamint az oroszoknak eladott uráncég miatti megállapodás, a több mint 33 ezer törölt e-mail... és még sok minden miatt".

Az
velemenyezd, 2017. október 29. vasárnap, 22:33
Migráns erőszakolt meg egy finn turistanőt Olaszországban
A nemi erőszak a Termini pályaudvar közelében történt szombatra virradóra.

A huszonéves finn nő egy közeli szórakozóhelyről távozva barátnőivel az utcán taxit keresett, amikor a bangladesi fiatalember felajánlotta, hogy hazakíséri.

A barátnők a taxit választották, a finn lány gyalog indult el. Amikor egyedül maradt, a férfi az utcán molesztálni kezdte, majd a lány kiabálására egy kővel ütlegelte. Azzal fenyegette, hogy megöli, majd egy sötétebb helyre hurcolta, és ott megerőszakolta, végül elszedte a nőnél levő pénzt is. A lány kiáltásaira a közelben lakók értesítették a rendőrséget.

A férfit a lány leírása alapján Róma egyik terén fogták el.

Szeptember 5-én a dél-olaszországi Potenza városában egy afrikai férfi rátámadt egy 50 éves olasz nőre, és egy lakóház bejárati terében meg akarta erőszakolni. Két arra járó férfi tartóztatta fel, és adta át a rendőrségnek.

Korábban, az augusztus 26-ra virradó éjszakán Rimini tengerpartján egy fiatal lengyel párt bántalmazott három
velemenyezd, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:43
Hőség - Vas és Győr-Moson-Sopron megyében már csökkent a hőmérséklet
Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a kora reggeli órákban a megyén átvonuló zivatarzóna felhőiből Szombathelyen hét milliméternyi eső esett. A zivatarral együtt járó erős szél miatt a tűzoltóktól reggelig egyelőre egy esetben kértek segítséget, Sárváron egy terebélyes fa dőlt rá egy melléképületre.

A szóvivő hozzátette: szombatra virradóra egy erős széllel járó viharzóna már átvonult Vas megyén. Akkor 27 milliméternyi csapadékot mértek, a tűzoltóktól kidőlt fák vagy leszakadt nagyobb ágak eltávolítása miatt kértek segítséget.

Sopronban reggel hét órakor 22 Celsius-fok volt, erősen felhős égbolttal - számolt be az MTI tudósítója. Az előrejelzések szerint a nap hátralevő részében is mindössze egy-két fokkal lesz melegebb a városban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábbi tájékoztatása szerint vasárnap megkezdődik az enyhülés, a Dunántúl északnyugati felén és az Északi-középhegységben már 25, 27 fok alá csökken a napi
velemenyezd, 2017. augusztus 06. vasárnap, 10:21
1/13
Képek, videók
Elnökválasztás, Las Vegas
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:51
Elnökválasztási ünnep.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:23
Összegyűlt az utca apraja
basikele
2013. február 16. szombat, 05:49
összegyűlt a vsalni való
sarkadykati
2012. augusztus 17. péntek, 05:42
Jól összegyültünk...png
farkas1945
2011. október 03. hétfő, 12:07
bűnözők jelölései.jpg
tinka1951
2011. október 02. vasárnap, 08:38
46730jelolesek%20033.j pg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:42
46728jelolesek%20032.j pg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:42
46727jelolesek%20030.j pg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:42
46723jelolesek%20026.j pg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:42
46722jelolesek%20025.j pg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:42
46721jelolesek%20024.j pg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:42
46720jelolesek%20023.j pg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:42
46712jelolesek%20015.j pg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:42
46710jelolesek%20010.j pg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.