Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 16:21 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Párbeszéd: tavasszal európai aláírásgyűjtés indulhat az alapjövedelemért
Elmondta, hogy a feltétel nélküli alapjövedelemért küzdők nemzetközi szervezete, az Unconditional Basic Income Europe (UBIE) novemberben Budapesten tartja esedékes konferenciáját. Itt fogják eldönteni, hogy pontosan milyen kérdést nyújtsanak be az Európai Bizottságnak. Ezt követően legalább hét uniós országban kell egymillió támogató aláírást összegyűjteni, hogy a testület napirendre vegye a kérdést - ismertette a részleteket az ellenzéki politikus.

Tordai Bence hangsúlyozta, az alanyi jogon járó alapjövedelem olyan alkotmányos és szociális jog, ami mindenki számára garantálja az alapvető létfeltételeket. A Párbeszéd legutóbb a tavaszi parlamenti választás előtt készíttetett felmérést az alapjövedelem támogatottságáról, akkor a megkérdezettek 79 százaléka értett egyet a felvetéssel - közölte, megjegyezve: a téma politikailag sem megosztó, a kormánypárti és az ellenzéki szavazók is hasonló mértékben támogatják az elképzelést.
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:47
Budapest lesz a turizmus világnapi rendezvények házigazdája
nevezte a magyar idegenforgalom számára, hogy idén az UNWTO képviselőivel együtt, Budapesten ünnepelhetik a világnapot.

Bán Teodóra közölte, hogy a BFTK nemcsak koordinálja a világnapi programokat, hanem saját programot is szervez: a világnapon 3 alkalommal régi Ikarus kabrió buszból lehet megnézni a fővárost. A programok egy része ingyenes, más részük kedvezményes, a legtöbb azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A BFTK megrendezi a hagyományos nyílt napot, és egyebek mellett a csatlakozott szervezetek vezetett sétákat, tárlatvezetéseket, épületlátogatásokat tartanak múzeumokban, galériákban.

Idén először hét gasztrohely is csatlakozott a felhíváshoz, ahol kedvezményekkel, ajándékokkal várják a látogatókat - ismertette.

Elmondta, hogy az idei világnap fő témája a digitális turizmus, és a BFTK támogatja a digitális fejlesztéseket. Ezek között kiemelte a guide.me Budapest alkalmazást, ami turisztikai weboldal és alkalmazás egyben, és angolul mutatja be a külföldieknek a fővárost.

A
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:28
Az önkormányzatok belső kontrollrendszerét támogató öntesztjét frissítette az ÁSZ
Az aktualizált kérdéssor a polgármestereket és a képviselő-testületeket segíti feladataik ellátásában.

Az ÁSZ honlapján csütörtökön megjelent közleményben az áll: elsőként a központi alrendszer intézményei, majd a helyi nemzetiségi önkormányzatok, később pedig az egyházi intézmények számára készített önteszt került fel az ÁSZ weboldalára.

Emlékeztettek arra, hogy öntesztrendszerük kialakításának első ütemében szerepelt a települési önkormányzatok belső kontrollrendszerének szabályszerű működését támogató tesztsor, amelyet 2014 novembere óta érhetnek el a polgármesterek, önkormányzati képviselők, jegyzők és gazdasági vezetők. Az azóta eltelt időszak jogszabályi módosításai alapján átdolgozott kérdések csütörtöktől érhetők el az ÁSZ honlapján.

A számvevőszék korábban közölte: az önteszt kitöltésével a szervezetek, testületek pontos képet kaphatnak működésük szabályozottságáról, belső kontrollrendszerük állapotáról, a korrupciós veszélyek elleni védettségükről.

Az öntesztek kitöltése
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 16:42
ITM: növelni kell a magyar vállalatok hozzáadott értékét
Az Országgyűlés fenntartható bizottsága és a Magyar Természetvédők Szövetsége által szervezett, Válság után, válság előtt? - A fenntartható fejlődés esélyei a világgazdasági válság után tíz évvel elnevezésű rendezvényen az államtitkár előadásában kifejtette: a vízió megvalósulásához erős magyar vállalkozások, stabil munkahelyek és növekvő bérek szükségesek.

Elmondta, mindennek az elérését segíti a szaktárca által megfogalmazott négy nagy ügy: a kreatív magyarok és az innovatív vállalkozások támogatása, a gyors és biztonságos közlekedés, a tiszta, okos és megfizethető energia, valamint a tiszta ország céljának elérése. A négy ügy köré csoportosult az ITM stratégiája, 15 nevesített programmal, az azokhoz rendelt több mint 60 projekttel, amelyeket az elkövetkezendő 12 évben valósítanak meg - tette hozzá az államtitkár.

Különös hangsúlyt fektetnek négy iparágra - az élelmiszergazdaságra, a kreatív iparra, az egészséggazdaságra és az építésgazdaságra - mivel ezeken a területeken van a legnagyobb
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 15:42
Diák Oscar - Kovács István filmrendező: mindent az egyetem tanárainak köszönhetek
A végzős rendező Szász János és Janisch Attila osztályában végezte el a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) alapképzését, majd Enyedi Ildikó osztályába járt mesterszakra. Itt készítette el Ostrom című diplomafilmjét.

A rendező és a film stábja október 11-én Los Angeles-ben, az Amerikai Filmakadémia Samuel Goldwyn Theater-jébe szervezett díjátadón vesz részt, ahol kiderül, hogy a film az Arany, az Ezüst vagy a Bronz Diák Oscar-díjat kapja - idézte fel az egyetemen rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón Balázs Gábor, az SZFE Film- és Médiaintézetének vezetője.

Szász János szerint Kovács István "kiváló tanítvány volt", aki tudatosan készült a szakmára, minden műfajt kipróbált és "nem egyfajta dolgot dédelgetett" csupán. Elmondta, hogy a fiatal rendező maga is "háborús gyerek" - a Vajdaságban született - és az Idegen Föld című kisfilmjében talált rá erre a témára. A filmes tapasztalatszerzések után visszatért oda, ahonnan jött, és saját hangon tudott megszólalni - emelte ki Szász
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:42
Európa-liga - A BATE vezetőedzője nehéz mérkőzésre számít a Vidi ellen
A szakember a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, megnézték a magyar bajnok több találkozójának felvételét és azt tapasztalták, hogy nagyon szervezett és erős csapatról van szó, amelynek minden részében válogatott játékosok futballoznak. Megemlítette, hogy a magyar együttes erős csapatokon jutott túl a selejtezőben, mint például a bolgár Ludogorec.

A tréner közölte, pontosan annyi pontot szeretnének begyűjteni a csoportkörben, ami elég a továbbjutásukhoz. Kiemelte, csapata sok tapasztalatot gyűjtött a korábbi években az európai kupaporondon, ami most a hasznukra lehet.

A BATE szerb védője, Nemanja Milunovic elmondta, hogy több sérültjük is van, Alekszandr Hleb és Nyikolaj Szignevics nem is tartott a csapattal Budapestre. Ennek ellenére elég erős a keretük ahhoz, hogy olyan kezdő 11-gyel álljanak majd fel, amivel elérhetik céljukat.

Danko Lazovic visszavonulásával kapcsolatban elmondta: tudott a szándékáról, mert a szerb sajtóban olvasta, ugyanakkor nem volt számára világos, hogy ez mikor
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 18:43
Illegális bevándorlás - Hamácek: az ENSZ globális migrációs csomagja nem kötelező jellegű
reagált Hamácek szavaira Zdenek Ondrácek kommunista képviselő. Ondráceknek meggyőződése: amennyiben ezt a csomagot az ENSZ tagállamai elfogadják és a nemzeti parlamentek jóváhagyják, akkor kötelező érvényűek lesznek.

Ondrácek szerint nem igaz Hamácek azon állítása, hogy a globális migrációs csomag úgy van beállítva, mérsékelje a migrációt. "Ennek pont az ellenkezője igaz, támogatja a migrációt" - vélekedett a kommunista képviselő.

Az ENSZ globális migrációs csomagját júliusban fogadta el a szervezet 190 tagállama, köztük Csehország. A dokumentumot decemberben Marokkóban kellene aláírni. A globális migrációs csomag elfogadásának folyamatából az Egyesült Államok már tavaly kilépett, és idén Magyarország is követte. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a csomag ellentétes a magyar politikával és az ország érdekeivel.

Tomio Okamura, az Igazság és Közvetlen Demokrácia (SPD) párt elnöke, alsóházi alelnök szerint Csehországnak is követnie kellene az Egyesült Államok és Magyarország
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 18:13
Jogvédő civil szervezetek próbálják segíteni álláspontjukkal a román Alkotmánybíróságot
A dokumentumban az alkotmánybírák figyelmébe ajánlották azokat a nemzetközi szerződéseket, amelyeket Románia ratifikált, és amelyeket az alkotmány értelmében tiszteletben kell tartani, és jóhiszeműen kell alkalmazni. Figyelmeztették az alkotmánybíróságot, hogy az óvások elbírálásakor olyan jogok forognak veszélyben, amelyek széles körű alkalmazásáról Románia külügyminisztériuma is beszámolt a szerződések betartásáról készített időszakos jelentéseiben.

Amint a Cemo közölte, azért éltek a civil szervezetek számára adott befolyásolási lehetőséggel, mert nem biztosak abban, hogy az alkotmánybírák ismerik a kisebbségi jogokra vonatkozó nemzetközi egyezményeket. Hozzátette: az amicus curiae eszközével korábban a romániai Helsinki Bizottság (APADOR CH) élt pár alkalommal.

A Cemo arra figyelmeztetett, hogy az óvások alkotmánybírósági elfogadásával a romániai magyarság olyan anyanyelvhasználati jogokat veszítene el, amelyek 2001 óta érvényben vannak.

A román parlamentben júliusban elfogadott
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 13:51
Varga Mihály: biztonságos a magyarországi környezet a pénzintézetek számára
A Pénzügyminisztérium keddi közleménye szerint a tárcavezető a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy a bankrendszer továbbra is kiemelkedő szerepet játszik a magyar gazdaság finanszírozásában és a versenyképesség erősítésében. A sajáttőke-arányos eredményesség tíz év után visszatért a válság előtti szintre, így újra jövedelmező a banküzemeltetés Magyarországon - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a magyar bankszektor tavaly 689 milliárd forint adózás előtti és 623 milliárd forint adózott eredményt ért el, ami 17 százalék feletti tőkearányos megtérülés.

Varga Mihály felidézte, hogy a kormány az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) 2015 februárjában kötött megállapodásban a pénzügyi szervezetek különadójának csökkentése mellett kötelezte el magát, így annak hitelintézeteket érintő felső mértéke 0,53 százalékról 0,21 százalékra csökkent. A miniszter szerint az adómérték a következő években közeledhet európai szintekhez, ráadásul - tette hozzá - a bankoknak is csak a csökkentett, 9 százalékos
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:30
Az Európai Bizottság tervet mutatott be a Kereskedelmi Világszervezet reformjára
A tájékoztatás szerint a WTO korszerűsítésére, valamint a globális gazdasági kihívásoknak megfelelő nemzetközi kereskedelmi szabályok kidolgozására vonatkozó előzetes elképzelések célja, hogy elősegítse a szervezet alkalmazkodását a változó világhoz és növelje hatékonyságát.

Cecilia Malmström, a kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos a WTO-t elengedhetetlen tényezőnek nevezte egy nyitott, méltányos és szabályokon alapuló kereskedelem biztosítása érdekében.

"Sikerei ellenére a Kereskedelmi Világszervezet nem volt képes megfelelően alkalmazkodni a gyorsan változó globális gazdasághoz. A világ megváltozott, a WTO viszont nem. Itt az ideje a rendszer oly módon történő átalakításának, hogy az képes legyen kezelni a mai globális gazdaság kihívásait, és a működése újra mindenki számára előnyös legyen. Az EU-nak ebben pedig vezető szerepet kell betöltenie" - fogalmazott.

Mint elmondta, az uniós tagállamokkal már egyeztetett uniós stratégiai dokumentum e modernizációs törekvés irányát
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:28
Brexit - Migrációs tanulmány: a Brexit után nem indokolt a különbségtétel az EU-ból és az EU-n kívülről érkezők
A szervezetet a belügyi tárca bízta meg tavaly egy átfogó felmérés elkészítésével arról, hogy az EU-munkavállalók bevándorlása miképp hat a brit gazdaságra.

Az MAC most elkészült 140 oldalas tanulmánya szerint ugyanakkor a Brexit után már nem lenne indokolt az unióból és a máshonnan érkezők foglalkoztatásának eltérő szabályozása, mivel a migráció gazdasági hatása nem alapvetően a külföldi munkavállalók nemzetiségétől, hanem szakképzettségüktől, koruktól, foglalkoztatottsági rátájuktól és az általuk igénybe vett közszolgáltatásoktól függ.

A jelentés szerint, ha a bevándorlás távlati szabályozása nem képezi az Európai Unió és Nagy-Britannia Brexit-tárgyalásainak részét, és London önmaga dönthet saját jövőbeni bevándorlási szabályrendszeréről, akkor a MAC olyan rendszer meghonosítását javasolja, amelyben az Európai Unióban maradó országok Nagy-Britanniában letelepedni és dolgozni kívánó állampolgárai nem részesülnének kedvezményes elbírálásban.

A konzervatív párti brit kormánynak egyelőre a
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:11
Krónika 8. rész (Eurofish, Európai táj egyezmény, napirend után)
Kormány: világszínvonalúvá válhat a magyar édesvízi haltermelés

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára azt mondta, hogy az eredetileg Közép- és Kelet-Európai fókuszú, Eurofish nevű nemzetközi szervezethez való csatlakozás világszínvonalúvá teheti a magyar édesvízi akvakultúrás haltermelést. Az Eurofish eredetileg az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) egyik korábbi projektjéből fejlődött ki, de később további feladatokkal bővült a hatásköre - emlékeztetett. Jelenleg főleg az információterjesztés, a tagországok gazdasági szereplőinek promóciója és ágazati projektek támogatása terén nyújt segítséget - tette hozzá.

A szervezet kéthavonta megjelenő szakmai folyóiratában tájékoztató és promóciós anyagokat jelentet meg a tagországok halgazdálkodásáról - emelte ki az államtitkár. A lapban megjelenő anyagok alkalmasak arra, hogy széles körben ismertté tegyék a hazai halgazdálkodási - hívta fel a figyelmet Farkas Sándor.

A csatlakozást követően a magyar
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:08
1/1514
Képek, videók
aláirásgyüjtés
agica2004
2010. május 13. csütörtök, 14:54
general-income2.bmp
hoparduc
2010. március 20. szombat, 07:40
general-income.bmp
hoparduc
2010. március 17. szerda, 08:19
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
Tordai Jolán: Hóvirág
maria_kadar_148
2018. március 24. szombat, 00:18
Tordai sóbánya
sanci81
2017. december 30. szombat, 17:57
tordai hasadék.JPG
maroka
2017. augusztus 29. kedd, 21:14
Tordai hasadék.jpg
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:10
Tordai-hasadék...Erdél y.j
bbbarbara
2016. június 18. szombat, 18:55
Tordai hasadék...Erdély.j
bbbarbara
2016. június 18. szombat, 18:55
Tordai Hasadék...Erdély.j
bbbarbara
2015. december 18. péntek, 19:46
Én elmondtam Neki.
alvaro-hopihe
2016. december 30. péntek, 12:56
Én elmondtam.(Imádom Őt)
alvaro-hopihe
2016. december 25. vasárnap, 14:10
sokszor_elmondták
juditmama
2010. november 17. szerda, 16:46
Sokszor elmondtát.jpg
cserkata
2010. március 27. szombat, 15:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.