Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 15:21 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Így biztos nem fogyunk le..
Egészség & fitness egyperces

Így biztosan nem fog lefogyni

Fogyni legtöbbször a külsőnk miatt szeretnénk. A lehető leggyorsabban és legkevesebb ráfordítással. Hiszünk a csodamódszerekben, trendi diétákban és nem törődünk azok egészségügyi következményeivel.

És kire hallgatunk, ha fogyásról van szó? Celebekre, modellekre, fitneszedzőkre, színészekre és még sorolhatnánk. Csak az orvosokra nem, pedig ők azok, akik ismerik a testünk működését és tudják, hogy mitől tudunk valóban lefogyni.

1. Csodadiétákban keresed a megoldást
Fogyasztó szerekkel és csodamódszerekkel próbálkozol, amik gyors eredményt ígérnek, az egészségeddel pedig egyáltalán nem foglalkozol. Ezzel többet ártasz, mint használsz.
,,A rossz fogyókúrától a szervezeted legyengül, rosszabb állapotba kerül az anyagcseréd. Ha sikerül is fogyni, biztos nem egészségesen és általában több kiló kúszik vissza, mint amennyi lement. A pszichés kudarcélmény is jelentős."- magyarázza dr.
gabfe, 2018. június 22. péntek, 14:18
Héthatár Irodalmi Fesztivált tartanak Terényben
Erős Kinga tájékoztatása szerint a Cserhát lankái között az irodalmi programokon kívül lesz kézműves vásár, népi játszóház, bemutatkozik a Burattino bábszínház, zenés műsort ad Huzella Péter és Faragó Laura, fellép Szalóki Ági és a Muzsikás együttes is.

A közönség a szabadtéri színpadon láthatja Lázár Balázs és Tallián Mariann versszínházi előadását, valamint bemutatják a Szabotázs Színház Balfácánok című darabját is, amely egy könnyed kávéházi komédia Rejtő Jenő műve alapján.

Az ingyenes rendezvényen a kortárs írók közül az érdeklődők találkozhatnak több határon túli és anyaországi alkotóval is, így a fiatal, kárpátaljai Marcsák Gergely, az erdélyi Csender Levente és Farkas Wellmann Endre, illetve a hazai írók közül Szentmártoni János és Végh Attila is fesztivál vendége lesz. A friss Kossuth-díjas Faragó Laura népzenei-irodalmi műsorával lép színpadra. Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek a Békességóhajtás című versszínházi előadásukkal segítenek a versek világán át emlékezni az első
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 12:01
Illegális bevándorlás - Orbán: minden eszköz rendelkezésre áll az ország megvédéséhez
A kormányfő megjegyezte ugyanakkor, a migrációtól függetlenül szükség van egy jól felszerelt hadseregre is - folyik is ennek felépítése -, mert ha ma Magyarország egy fegyveres fenyegetéssel nézne szembe, a hadsereg csak korlátozottan lenne képes ennek elhárítására. "Szeretnénk, ha a magyar emberek biztonsága nemcsak rendőri, határvédelmi, hanem katonai természetű is lenne" - fogalmazott.

A szerdán elfogadott alkotmánymódosítást és "Stop Soros" törvénycsomagot Orbán Viktor szép, kifinomult jogi munkaként jellemezte, és hozzátette, olyan döntésekről van szó, amelyeket a kormánypártok vállaltak a választási kampányban.

Az alaptörvény-módosítás kimondja Magyarország nemzeti szuverenitásának törhetetlenségét, megfogalmazza az ország alkotmányos identitását, a büntető törvénykönyv (Btk.) pedig világossá teszi: az illegális migráció és annak támogatása bűncselekmény - részletezte.

Azt is mondta, nincs azzal baj, ha civil szervezetek politikai befolyást akarnak gyakorolni Magyarországon, de
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 10:21
Költségvetés - Lovász László: közel a megegyezés
ugyanakkor, hogy akadnak az Akadémia életében olyan fontos feladatok, amelyek a nagy kaliberű fókuszpontok kijelöléséből kikerülhetnének. Ilyen például Bartók Béla hagyatékának feldolgozása. Ez a "magyar kultúrának egy olyan hosszú távú feladata, melyet mindenképpen el kell végezni", de az MTA elnöke szerint kétséges, hogy erre és a hasonló feladatokra a nagyobb területek kijelölésekor hangsúly kerülne.

Fontos azonban, hogy ezekre is jusson forrás. Az Akadémia eddig finanszírozta ezeket a feladatokat, szeretnénk, hogy ha ez a jövőben is így lenne - mondta.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöksége június 22-én rendkívüli ülést tartott, hogy meghatározza azokat a legfontosabb pontokat, amelyeket aggályosnak tart a június 13-án benyújtott költségvetési tervezetben, és felhatalmazta a testület elnökét, hogy ez alapján folytasson tárgyalásokat a kormány képviselőivel. Az ülés témái a 2019. évi költségvetési törvénytervezet MTA-t érintő javaslata, illetve a Magyar Tudományos Akadémiáról szóló törvény
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 21:46
Trianon-rockopera pénteken és szombaton a Hősök terén
mert a határon túlról érkeztek: vagy jelenleg is ott élnek és dolgoznak, vagy onnan települtek át. Példaként említhetem a Kormorán együttes három tagját, a felvidéki Vadkerti Imre és a vajdasági Fehér Nóra énekest, illetve az erdélyi Gáspár Álmos hegedűst" - fejtette ki Koltay Gábor.

Mint hangsúlyozta, Trianon témájáról beszélni kell, és bármennyire is érzékeny kérdésről van szó, a problémát nem szabad a szőnyeg alá söpörni, mert akkor a sebek soha nem fognak begyógyulni.

"A rockoperával szeretnénk megmutatni, hogy értelmesen és intelligensen kell szólni Trianonról, felmutatni a magyar fájdalmat, amely ott van a lelkünk mélyén. Gondolkodjunk azon, miként lehetne kihasználni a 2010-ben megszületett nemzeti összetartozás napja, a június 4-i trianoni emléknap létrehozása óta meglévő lehetőséget, aprópénzre váltani, a gyakorlatba átültetni a kettős állampolgárság intézményét, a határok feletti nemzetegyesítés eszmekörét" - szögezte le Koltay Gábor.

A Trianon című zenés darab néhány család
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 13:44
Steam
azok a fóliás játékkártyák?
Van egy kis esélye annak, hogy amikor játékkártyát kapsz egy játékkal játszva, annak speciális fóliás kerete lesz. Egy fóliás kártyaszettet összegyűjtve abból fóliás kitűzőt készíthetsz. A fóliás kártyák és kitűzők ritkaságukon kívül más előnnyel nem rendelkeznek.
Lehet a kártyákkal valamilyen módon játszani?
A Steam Játékkártyák lényege azok gyűjtése és cseréje, játszani nem lehet velük. Ugyanakkor nem rossz ötlet; olyasvalami, aminek jövőbeni hozzáadását szeretnénk megvizsgálni, vagy esetleg arra találni módot, hogy a játékosok maguk alakíthassanak ki játékokat a kártyáik használatával.
Játékbeli teljesítmények eléréséért kapok játékkártyákat?
A játékkártyák szerzése jelenleg csak a játékban töltött játékidőhöz kötődik, a megszerzett teljesítményektől függetlenül. Mindenképp meg fogjuk vizsgálni további kártyaszerzési szabályok jövőbeni hozzáadását, de a játékbeli teljesítményekkel van néhány probléma, melyek megakadályoztak minket abban, hogy most
eposz, 2018. június 21. csütörtök, 12:22
Törökország saját szakembereit juttatja többséghez az ásatást végző külföldi régészcsoportokban
a kutatócsoportok csak az ásatáson dolgozók neveit voltak kötelesek tudatni a minisztériummal.

A török vezetés a közelmúltban már arról is rendelkezett, hogy az ásatásvezetők helyetteseinek török állampolgároknak kell lennie.

A Hürriyetnek nyilatkozó minisztériumi képviselői elmondták: "minden országnak megvannak a maga régészeti módszerei, de a török szakemberek ezekből nem tudnak profitálni. A külföldiek ásatásain a törökök általában csak egyszerű munkásként vagy a háttérben dolgoztak. Szeretnénk utat nyitni a tudományos fejlődés, a török régészet és annak nemzetközi integrációja előtt, valamint szeretnénk biztosítani archeológus, művészettörténész és antropológus polgártársaink foglalkoztatását."

A tisztségviselők példaként említették a nyugat-törökországi Izmir tartományban található Efes (ókori nevén Epheszosz) romváros esetét, ahol a több mint egy évszázada ásatásokat folytató osztrák csoportok egyetlen török régészt sem képeztek ki. "Ezen szeretnénk változtatni, képzett szakemberekre
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 11:24
2018 Augusztus 20 ünnepség előrejelzése
Egyesület és a Mária Rádió idén is zarándoklatok szervezésével támogatja az augusztus 20-i Szent István Ünnep szebbé tételét. Öröm és megtiszteltetés számunkra ez a feladat. A tavalyi évben közel két ezer zarándok érkezett együtt az ünnepre.
A Mária Rádió budapesti stúdiójától (1133 Budapest, Gogol utca 28.) 13 órakor gyalogos zarándoklatot szervezünk, Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével, a Szent István Bazilikáig. Ez nagyszerű alkalom, hogy imádságos lelkülettel érkezzünk az ünnepre. Szeretnénk, hogy minél több közösség jelen legyen az idei Szent István-ünnepen is. Várjuk a fiatalokat, időseket, családokat, s minden hívőt és hazafit.
A szentmise előtt 15.00 órától az érkező zarándokokat színvonalas műsor várja. Köszöntőt mond Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A rendezvényen hallhatóak lesznek a Sanctus Stephanus Kárpát-medencei versmondó verseny díjazottjai, fellépnek a Szentpéterfai Talentumok és a Csillagszemű Gyermek-táncegyüttes. A műsort Szvorák Katalin Kossuth- és
maroka, 2018. június 21. csütörtök, 09:58
Iráni atomprogram - A francia vállalatok többsége nem maradhat Iránban
áruk ellenértékét, de nem tudják őket kifizetni, mert nincs olyan szuverén és autonóm európai pénzügyi szervezet, amely megvédhetné őket" - hívta fel a figyelmet a francia miniszter a BFM francia hírtelevízióban.

"Szuverén európai pénzügyi intézményeket kell létrehoznunk, amelyek pénzügyi csatornákat nyújtanak Franciaország, Olaszország, Németország, Spanyolország, illetve a világ bármelyik más országa között, miután nekünk európaiaknak kell szabadon és szuverén módon kiválasztanunk, hogy kivel szeretnénk kereskedni" - hangsúlyozta Le Maire.

Számos európai vállalat rendelkezik nagyobb üzleti érdekeltséggel az Egyesült Államokban. Elemzők szerint gyakorlatilag lehetetlen megvédeni a multinacionális vállalatokat az amerikai intézkedések külföldön, illetve külföldiekkel szemben történő érvényesítésének joggyakorlatával szemben, mivel a nagybankok az amerikai pénzügyi rendszerhez kapcsolódnak dollárban denominált tranzakcióik következtében.

Le Maire kijelentette, hogy az európai vállalatoknak,
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 15:31
Piarista iskola a Határőr utcában
Habsburg-házat is. Jelenleg közel 600 diákot oktatunk, nevelünk Mosonmagyaróváron. Az utóbbi időben teljesen világossá vált, hogy a régi iskolaépületet kinőttük. E műemléki védettség alatt álló, s egyébként igazán szép barokk épületegyüttes nem alakítható át több szempontból sem a mai kor pedagógiai igényeinek megfelelően, műszaki korszerűsítése is kérdéses, s maga a terület sem bővíthető, hiszen zárt háztömbben helyezkedik el az iskola. Így jutottunk el ahhoz a döntéshez, hogy ha megfelelő feltételeket szeretnénk mosonmagyaróvári iskolánknak biztosítani, akkor új épületben kell gondolkodnunk.

- Pontosan hol fog működni az új iskola és miért épp itt?

- A mosonmagyaróvári városi vezetéssel már jóval a tervpályázat kiírása előtt elindult a közös gondolkodás az új hely kiválasztásáról. Fontos szempont volt, hogy az ingatlan városi tulajdonban legyen és kellőképp tágas területen helyezkedjen el, s ugyanakkor megfelelőképp megközelíthető is legyen. Hosszas keresés és az érvek-ellenérvek
azenujsagom, 2018. június 19. kedd, 00:56
Rohanunk… De vajon hova? Senki nem tudja rá a választ
a választ. Mégis mindannyian csak rohanunk. Hajtunk, pörgünk, sietünk, szaladunk, futunk, vagyis mást se csinálunk, csak tényleg folyamatosan rohanunk. Rohanás közben pedig jól elmúlik az életünk. Úgy, hogy mindeközben nincs időnk figyelni. Semmire és senkire. Rohanás közben azonban nem is látunk. Semmit és senkit. Sőt, a rohanástól egy idő után érzéketlenek leszünk. Mindennel és mindenkivel. De a rohanás kiöli belőlünk az érzelmeket is. Pedig ha az kihal a lelkünkből, akkor jön az, hogy akit nem szeretnénk, az is távozni fog az életünkből. Mert nem figyeltünk rá eléggé. Hiszen csak rohantunk. A nagy rohanásban már nem érintjük meg a társunkat, nem öleljük meg őt, nem látjuk meg rajta vagy éppen benne a szépet, nem kérdezzük meg, ,,hogy van", és már-már azt sem tudjuk valójában, hogy ki ő és mi van vele. Elmúlik a legszebb érzés, ami két ember között csak létezhet, az összetartozás. Ezt váltja fel a rohanás. A rohanástól mennek tönkre kapcsolatok. A rohanástól múlnak el szerelmek. A rohanástól
koszegimarika, 2018. június 16. szombat, 14:06
1/1396
Képek, videók
Fogyás előnyei.jpg
pacsakute
2018. március 15. csütörtök, 21:06
Dal fogytán.jpg
chillik
2018. március 12. hétfő, 03:00
Ez történik amikor fogysz
irmus
2018. február 26. hétfő, 11:54
Nem fogyott el irgalma.jp
katalin_53
2017. szeptember 12. kedd, 17:19
fogyas-viccesen-502b7b ace
menusgabor
2016. október 04. kedd, 15:12
fogyás.png
lilagondolatok
2016. július 02. szombat, 10:13
Fogyni vágyóknak
sanci81
2016. június 25. szombat, 13:26
fogykra.gif
sz719eszter
2016. május 30. hétfő, 14:33
fogyás.jpg
lenke1964
2016. május 08. vasárnap, 14:42
Kinek el nem fogy soha go
irmus
2016. április 07. csütörtök, 07:40
fogytam.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:07
170x150kulso2.png
zskadi
2016. október 07. péntek, 16:44
A-kulso-mester-csak-eg y-h
menusgabor
2016. október 04. kedd, 19:05
Borostyán - csak külsőleg
pacsakute
2016. szeptember 27. kedd, 22:08
Vadgesztenye-külsőleg. jpg
pacsakute
2016. augusztus 26. péntek, 21:31
Címkék
játékban töltött, ingatlan városi, világ bármelyik, kormánypártok vállaltak, erdélyi Csender, mosonmagyaróvári városi, Mária Rádió, Farkas Wellmann Endre, játékosok maguk, műsort Szvorák, választási kampányban, Lázár Balázs, erdélyi Gáspár, Marcsák Gergely, hasonló feladatokra, augusztus 20-i,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.