Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:30 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Éjszakai égbolt - Angyalszó
újságban vagy az interneten olvastunk, nem gondolunk azokra az eseményekre, amelyek aznap történtek velünk.
Olvassunk odafigyelve, elmélyülten, az Istennel való találkozás vágyával! A Szentírás által Isten akarata tárul fel azok számára, akik készek Isten szándékai szerint élni. Isten megszólít minket, elmondja, hogy miként lehet teljes és boldog az életünk, lehajol hozzánk, hogy magához emeljen minket.
- A harmadik szempont: Legyen meg bennünk a kíváncsiság vágya, a felfedezés vágya! Igen, szeretnénk valami újat felfedezni, új csillagot megpillantani az égen. Szeretnénk jobban megismerni
Isten üzenetét, szeretnénk egyre jobban megérteni szavait, szeretnénk erőt meríteni ahhoz, hogy az olvasottakat meg is valósítsuk életünkben..

Isten szól hozzám
Örökkévaló Isten! Szomjazom tanításodat, kutatom az igazságot, keresem az örök élet igéit. Azzal a szándékkal olvasom a szentírást, hogy rád figyeljek és téged hallgassalak, miközben felfedezhetem,
hogy te is meghallgatsz és a
maroka, 2017. szeptember 25. hétfő, 23:00
Orbán: különleges kapcsolatot szeretnénk Magyarország és Vietnam között
Orbán Viktor kifejtette: Magyarország azért választotta Vietnamot térségi stratégiai partnerének, mert hosszú ideje jó a diplomáciai együttműködés a két ország között, továbbá mert mintegy háromezer olyan vietnami állampolgár van, aki az iskolai képzettségét Magyarországon szerezte, Magyarországon pedig él egy becsületes és szorgalmas családokból álló többezres vietnami kolónia. Azt is kiemelte, hogy stratégiai elemzők szerint a következő harminc évben Vietnam lesz a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa.

A miniszterelnök négy olyan területet is megjelölt, ahol Magyarország jól tudna segíteni Vietnamnak: ilyen az egészségügyi ipar, a vízgazdálkodás és vízipar, az informatika, valamint a mezőgazdaság, különös tekintettel az élelmiszer-biztonságra.

Külön kiemelte: megállapodás született arról, hogy Magyarország kórházat épít Vietnamban.

Orbán Viktor beszámolt arról, hogy évente - az eddigi 100 helyett - 200 vietnami diák tanulhat majd ösztöndíjjal Magyarországon, amivel "biztosított" a
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 08:00
Botka László hétfőn ismerteti ajánlatát az ellenzéki szövetségre
Botka László vasárnap kora este Győrben, a 28. Őszirózsa fesztiválon, mintegy kétszáz ember előtt kifejtette: reményi szerint minden demokratikus mozgalom el fogja ezt fogadni, mert a Fidesz választási rendszere szerint ahhoz, hogy a kormányt leváltsák, mind a 106 egyéni választókerületben közös jelöltet és közös listát kell állítani. Kormányváltók szövetségét szeretnénk létrehozni - mondta.

A válaszokból pedig kiderül, hogy ki az, aki "tényleg le akarja váltani az Orbán rezsimet", és ki az, aki "csak a saját politikai túléléséért hajt" - tette hozzá.

Nem csak a közvélemény-kutatások szerint akar a magyar választók többsége kormányváltást, ezt az ellenzék a mindennapokban is érzékeli - hangsúlyozta. Hozzátette, az emberek szerint a Fidesz nyolcéves kormányzása alatt az ország igazságtalan lett. Minden döntésben csak a gazdagoknak segítettek, ilyen volt az egykulcsos adórendszer, vagy a családtámogatási rendszer - mondta. Megjegyezte, kilenc éve nem emelték a családi pótlékot, a családi
velemenyezd, 2017. szeptember 24. vasárnap, 19:48
Női röplabda Eb - A kapitány szerint minden dicséret megilleti a csapatot
jobban is fekszik nekünk, ráadásul nem is voltak olyan jók, igaz, szerintem nem ránk készültek, nekik ez egy kötelező győzelem volt."

Hozzátette, talán el lehetett volna csípni a lengyeleket, de újra nagy előnyt engedtek ki a kezükből.

"Ebben kell fejlődnünk a jövőben. Láthatjuk, hogy a topcsapatok ebben igazán jók, minimalizálják a kihagyásaikat, így szinte végig képesek magas szinten játszani."

Tálas Zsuzsa megjegyezte, bízik benne, hogy pályára léphet a németek ellen: "Olyan játékkal szeretnénk zárni ezt az Európa-bajnokságot, amely méltó hozzánk és a magyar röplabdázáshoz is."

Eredmények:

A csoport:Lengyelország-Magyarország 3-1 (22, -19, 17, 18)

pénteken játszották:Lengyelország-Németország 3-2 (-23, 15, -18, 23, 5)Azerbajdzsán-Magyarország 3-0 (23, 14, 16)

A csoport további programja:

vasárnap:Azerbajdzsán-Lengyelország 16.00 Németország-Magyarország 18.30

hétfő:Azerbajdzsán-Németország 16.00

A csoport állása: 1. Lengyelország 5 pont/3 mérkőzés, 2.
velemenyezd, 2017. szeptember 24. vasárnap, 17:44
Evőeszközökből készült szobrok
Gary Hovey festő és szobrászművész 2004-ben kezdett el evőeszközökből művészi alkotásokat készítteni. Munkájában az a három dolog inspirálta, amit a világon legjobban szeret: a természet, a hegesztés és a humor. A művésznél 1994-ben Parkinson-kórt állapítottak meg. Az alkotás így egyfajta terápiaként is szolgál, bár a munka nagyon időigényes és egyre nehézkesebb. Szobrai megvásárolhatóak, és ha rendelni szeretnénk valamelyikből, biztos hogy egyedi szobrot kapunk, mert nem használ sablont. A szobrok ára 50 dollártól 5000-ig
schuro, 2017. szeptember 23. szombat, 21:32
Evangélium
"Micsoda evangélium! Szegénynek lenni nehéz, de szegénnyé lenni még nehezebb. Melyik gazdag akar szegénnyé lenni?! Mi inkább szegényből szeretnénk gazdaggá lenni.
Krisztus pedig önként lett szegénnyé. Nem volt semmije, amikor a földi világba jött, és nem volt semmije, amikor távozott.
Egy példával élve: Krisztus mint királyfi, koldusruhát öltött magára, hogy a koldusok között (ezek vagyunk mi) lakjon. Nem úgy történt, mint a királyfiról szóló mesében, aki rabszolgává lett, de hébe-hóba visszatért apja palotájába, hogy egy kicsit fellélegezhessen, és rövid időre újra királyfi legyen. Nem, hanem Krisztus koldusruhát öltött magára - ez az az áldás, amiről a karácsonyi üzenet szól -, hogy a koldusokon segítsen, és őket királyfiakká tegye."

- H. Veldhuizen
kalmanpiroska, 2017. szeptember 23. szombat, 19:17
Szép gondolatok...
"Valamennyiünknek szükségünk van arra, hogy meghallgassanak, éppen ezért, aki ítélkezés nélkül meg tudja hallgatni a másik embert, máris olyasmit tett, amire csak a legnagyobb szeretet képes.

Ha igazán szeretni akarjuk az embereket, először is békét kell hagynunk nekik, azaz hagynunk kell, hogy olyanok legyenek, amilyeneknek megszülettek, és nem olyanok, amilyeneknek mi szeretnénk őket látni.

Az igazi szeretet sohasem válik eszközzé, mert lényeges eleme az, hogy a másikat hagyja létezni."


Benjamin Shield
aranyoslila, 2017. szeptember 22. péntek, 19:51
Egykori csehszlovák kommunista vezetőket jelentettek fel a nyugati határokon történt halálesetek miatt
elévülhetetlenek. A három legfőbb gyanúsított korábban tagja volt a kommunista párt elnökségének.

A brünni államügyészséghez csütörtökön eljuttatott feljelentés 1965 és 1989 között megtörtént 28 esetet sorol fel, amikor a csehszlovák-osztrák és a csehszlovák-nyugatnémet határon különböző nemzetiségű, állampolgárságú személyek vesztették életüket.

A korábbi, 2008-ban tett hasonló feljelentést tavaly zárták le a hatóságok azzal, hogy az állítólagos bűncselekmények már elévültek.

"Most azt szeretnénk elérni, hogy a vizsgálatokat lefolytató hatóságok az esetekkel, mint az emberiség elleni bűncslekményekkel foglalkozzanak, amelyeknél nincs elévülés" - mutatott rá Winkelmannová. Feljelentésükben a Platform képviselői arra hivatkoznak, ahogy az Európai Emberi Jogi Bíróság a határon történt gyilkosságokat már korábban emberiség elleni bűncselekményeknek minősítette. Ennek érdekében a korábbi feljelentést új dokumentumokkal, bizonyítékokkal bővítették ki.

Csehországban a rendszerváltás után
velemenyezd, 2017. szeptember 22. péntek, 11:22
Nem sikerül semmi
"És ő bement az egyik hajóba, amely a Simoné volt... és mikor leült, a hajóból tanította a sokaságot." Lukács 5,3

Isten beszél hozzánk itt is, most is. Amikor beszédén keresztül megszólít, az mindig az ő szeretetét jelzi. Ha téged megszólít, megoldódik az életed. Jézus két hajót látott állni a vízen. Halászembereké volt. Nincs is más ezen a földön, csak halászember. Mindnyájan a boldogságot szeretnénk kifogni. Úgy van, ahogyan Péter mondja az 5. versben: "Mester, jóllehet az egész éjszaka fáradtunk, mégsem fogtunk semmit." Egy ember kimondja, hogy az élete sikertelen. Talán te is belefáradtál már abba, hogy eddig semmi nem sikerült.

Minden reggel nagy reménységgel indulunk el a hálókkal. Óriási fogásról álmodozunk. Fáradt emberek vagyunk. Nem a kor számít. A reménytelen, kilátástalan erőlködés a fárasztó. Talán azt mondod, hogy azért csak fogtál valamit - de boldogságot? Azt nem! Nézz most bele a hálódba! Mi az, ami sikerült vagy nem sikerült? Mindenki szeretne
karoly49, 2017. szeptember 21. csütörtök, 16:49
Prágában intézkedéseket tesznek a gázolásos terrorista támadások megakadályozására
éve már hasonló akadályokat helyeztek el a prágai Óvárosban több zsidó műemléknél.

Az új akadályok közül az elsőket - fekete-sárga csíkos betontömböket - szerdán helyezték el a történelmi Óvárosi tér és a Parízská utca között.

"Prága központjában nincs sok olyan, autóforgalom elől lezárt hely, ahol folyamatosan nagyon sokan tartózkodnának, s amelybe egy olyan utca torkollna, amelyen például egy teherautó nagyon fel tud gyorsulni, és a tömegbe hajtva tragédiát okozhat. Ezeket a helyeket szeretnénk biztonságosabbá tenni" - közölte Oldrich Lomec belvárosi polgármester.

Hasonló módon kívánják biztonságosabbá tenni a prágai vár, a Hradzsin alatti Kisoldal néhány kiválasztott terét is.

Az önkormányzat által jóváhagyott biztonsági intézkedéscsomag része, hogy megújítják az Óvárosi teret és a Vencel teret figyelő kamerarendszereket is. A tervezett költségek mintegy százmillió koronára (1,16 milliárd forintra) rúgnak.

A nagy kiterjedésű Hradzsin három bejáratánál már tavaly fémdetektoros
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 12:24
Félórás extra-puha kakaós csigák (túró nélkül)
akkor pici tejet.
4. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül fél centi-centi vastagságúra, majd megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a cukrok és a kakaópor keverékét, majd meglocsoljuk az egészet a maradék olvasztott vajjal. Ez persze nem lesz egyenletes, de ahová sikerül alapon locsolgassuk csak
5. Ezután tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva, majd vágjuk két-három centis darabokra.
6. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ha szeretnénk, akkor az oldalukat megkenjük felvert tojás sárgájával. Én ezt legközelebb kihagyom, olyan szép hófejér a tészta, mutatós lesz anélkül is. Sőt!
7. Mindössze 10-12 perc alatt készre sütjük őket, hófehérek maradnak, ilyennek kell lenniük, vegyük ki őket bátran, mert ennyi idő alatt kisülnek!

bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:33
A KFT 35 évvel ezelőtti lemezét mutatja be újra az A38-on
fia, a több hangszeren is játszó Laár Dávid ugrik be helyette.

"A korábbi albumainkra visszatekintő koncertekre nem valamiféle nosztalgiaérzéssel tekintünk. A régi számokat játsszuk, de picit más köntösben és próbálunk valami érdekeset kitalálni. Túl vagyunk az 1700. koncertünkön, és a KFT pályafutásának csúcspontja volt, amikor három évvel ezelőtt Bál az Operában címmel komplex összművészeti produkciót adtuk elő a Magyar Állami Operaházban színházi kellékekkel, jelenetekkel, gyerekkórussal. Szeretnénk folytatni a lemezújrabemutató sorozatot" - fejtette ki a dobos.

Az Édes élet című lemez 2018-ban lesz 30 éves, a Higiénikus ember 15 és jövőre lesz tíz éve, hogy megjelent a zenekar eddigi utolsó anyaga, A bábu visszavág. Az 1981 óta működő KFT (Laár András - ének, gitár; Bornai Tibor - billentyűs hangszerek, ének; II. Lengyelfi Miklós - bőgő, basszusgitár; Márton András - dob) eddig tizenegy stúdióalbumot készített, fellépett az Egyesült Államokban és Kubában is. Dalaikra a fanyar humor és a meglepő
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:31
1/1347
Képek, videók
Az Örökkévaló Isten hajlé
katalin_53
2016. május 18. szerda, 18:51
őszinteség-az-internet en.
menusgabor
2015. január 07. szerda, 17:18
Interneten megy a levél .
bedmarika47
2014. augusztus 19. kedd, 23:12
Őszinteség az interneten.
cipello
2012. február 22. szerda, 19:47
interneten.jpg
ditke49
2010. október 17. vasárnap, 22:03
interneten ingyen HBO.jpg
szidi001
2008. január 27. vasárnap, 12:11
Resistan az interneten 20
hartvigjoe
2006. szeptember 28. csütörtök, 21:28
Debrecen_ a harmadik nap
maroka
2017. április 22. szombat, 10:42
0319 nagyböjt harmadik va
maroka
2017. március 20. hétfő, 18:49
A harmadik emeleten 01.jp
chillik
2017. március 18. szombat, 17:03
A harmadik emeleten 02.jp
chillik
2017. március 18. szombat, 17:02
keresztút_harmadik állomá
maroka
2017. március 14. kedd, 17:05
Túrmezei A harmadik.JPG
menusgabor
2016. december 20. kedd, 17:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.