Regisztráció  Belépés
2017. november 17. péntek | 46. hét | 321. nap | 22:19 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép gondolatok...
"Milyen kár, hogy
nem látható az ember lelke !
Lehet, hogy jobbak és
szelídebbek lennénk
azokkal , akiket nincs
türelmünk megismerni .

Vagy több erőnk lenne
ahhoz, hogy megértsük őket.
És valószínű, hogy
könnyebben elfogadnánk
s szeretnénk is őket ."
aranyoslila, 2017. november 17. péntek, 18:44
Nemzeti konzultáció - Magyar Levente: Magyarország határainak védelme egyben Európa külső határának védelmét is
Magyar Levente a határok védelmére utalva úgy fogalmazott: ezért jelenleg Magyarország képviseli "a leginkább európainak" mondható álláspontot a migrációról folytatott uniós vitában.

Hozzátette: azzal pedig, hogy Magyarország következetesen olyan értékekhez ragaszkodik mint a kereszténység és nemzeti kultúra, és változatlanul fontosnak tart olyan uniós alapjogot, mint például a munkaerő szabad áramlásának biztosítása, az európaiságát védelmezi.

Az államtitkár a Fidesz Védjük meg Magyarországot! címmel indított országjárás-sorozatának kőszegi fórumán hangsúlyozta: Magyarországot meg kell védeni mindattól, amit a "Soros-terv" képvisel, és amit ez a "nagyon tehetséges és nagyon gazdag" ember valóra akar váltani.

Soros György sajnos a tehetségét és a pénzét Európa és Magyarország meggyengítésére használja fel azzal, hogy bevándorlók millióit akarja ellenőrizetlenül betelepíteni - jelentette ki Magyar Levente.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti konzultáció keretében - a kérdőív
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 21:42
Magyar művészek Szűz Máriát ábrázoló alkotásaiból nyílt kiállítás Krakkóban
Mint az MTI-nek telefonon elmondta, tárgyalópartnereivel, Marek Jedraszewski krakkói érsekkel és Stanisław Dziwisz bíborossal, nyugalmazott krakkói érsekkel, Szent II. János Pál pápa egykori titkárával együtt hangsúlyozták, hogy abban a küzdelemben, amelyben Közép-Európa most benne van, lengyelekkel, szlovákokkal, csehekkel, magyarokkal és más nemzetekkel közösen, "a kereszténység az egyetlen megtartó erő".

Leszögezték, hogy szolidárisnak kell lenni azokkal az emberekkel, akik bajban vannak, főként a közel-keleti keresztényekkel. "A lengyelek is ugyanazt az üzenetet kapták a közel-keleti egyházi vezetőktől, hogy helyben segítsünk, és ne csábítsuk Európába migránsként, menekültként az ott élőket. Nagyon komoly célokat támogatnak, mint ahogy a magyarok is: iskolákat, templomokat és más épületeket hoznak rendbe, segélyszállítmányokat juttatnak el Szíriába, Irakba és Libanonba, ahogy a magyarok is a Hungary Helps program keretében" - mondta az államtitkár.

Kiálltak amellett - folytatta -, hogy
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 19:31
Hári János marad a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatánál
A klub csütörtökön jelentette be: a 25 éves csatár folytatja a Székesfehérváron megkezdett munkát annak ellenére, hogy szerződésében opcióként szerepelt, hogy a múlt heti nemzetközi szünet ideje alatt az osztráknál (EBEL) erősebb bajnokságba igazolhat.

"Nagyon jól érzem magam, sikerült jól beilleszkedni a csapatba. A nemzetközi szünet előtt már az eredmények is jöttek, és úgy éreztem, hogy rossz lenne - a szezonban harmadszor - máshol újrakezdeni az építkezést, mikor olyan jól érzem magam itt. Összességében nem érte volna meg a váltás. Sem a csapat céljai, sem pedig az enyémek nem változtak, szeretnénk jó eredményt elérni" - mondta a csatár, aki a német profi élvonalban (DEL) érdekelt Düsseldorfban kezdte az évadot. Fehérváron 14 mérkőzésen 6 gólt ütött és adott 5 gólpasszt.

Hári - aki 2006-ban került Svédországba, ahol 175 élvonalbeli mérkőzésen lépett jégre - profi karrierje során először játszik magyar klubban.

A nemzetközi szünet után az EBEL-ben az utolsó előtti, 11. helyen álló
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 17:01
Változatlan mandátummal kezdi meg a tárgyalásokat az EP a dublini reformtervezetről
belül legalább 76-an kérik.

A szakbizottság által elfogadott mandátumot 390 szavazattal, 175 ellenében, 44 tartózkodás mellett végül jóváhagyták Strasbourgban.

Cecilia Wikström svéd jelentéstevő a szavazás előtt kiemelte: "itt az ideje, hogy szolidaritási alapon végre olyan menekültügyi rendszert hozzunk létre közösen, amely véget vet a kaotikus körülményeknek és rendet teremt a kérdésben".

"Az EP készen áll a tárgyalásra, és ezúton sürgetem a tanácsot, hogy alakítsa ki álláspontját. Szeretnénk minél hamarabb egy jól működő, ténylegesen új, európai menekültügyi rendszert létrehozni" - fogalmazott.

A LIBE tervezete értelmében minden EU-tagországnak ki kellene vennie a részét a menedékkérők befogadásából. A jövőben nem az a tagállam lenne automatikusan felelős a kérelem elbírálásáért, ahol az érkező belép az EU területére, hogy ezen "frontországoknak" a jövőben ne kelljen aránytalanul nagy terhet vállalniuk. Ezen felelősség megállapításakor az érintettek és egy adott tagállam közötti
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 14:20
Lezárult az EGT és a Norvég finanszírozási mechanizmusok jelenlegi periódusa
sikerült nagyon összetett projekteket megvalósítani. A nagykövet gratulált a projektgazdák professzionalizmusához és elszántságához.

Ugyanakkor arra is kitért, hogy nem minden ment zökkenőmentesen, a finanszírozás felhasználása alacsonyabb volt, mint a 2004-2009-es időszakban, amikor kilenc százalékkal sikerült meghaladni az eredeti összeget; "ötven millió euró tulajdonképpen elveszett a program keretén belül" - jegyezte meg.

"Hamarosan aláírjuk a szerződést a 2014-2021-es időszakról, de nem szeretnénk azokat az értékeket kompromittálni, amelyekben mélyen hiszünk, mind Norvégiában, mind Nyugat és Kelet Európában" - jegyezte meg. A kijelentését megelőzően arról beszélt, hogy a norvégok nagymértékben figyelnek a nyílt és demokratikus társadalom megvalósulására saját országukban és világszerte is.

Henning Stiro, a Finanszírozási Mechanizmus Iroda igazgatója a konferencián azt hangsúlyozta, hogy Magyarország a harmadik legnagyobb kedvezményezettje a programoknak, amelyeknek a célja az
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 13:40
Érdemes tudni a csivaváról
gondolják, minden probléma nélkül érkeznek a talajra, de a padló messze van egy olyan aprócska teremtménynek, mint ők. A pöttöm méret rendkívül kényelmes lehet.

Ha sokat utazunk, mindig könnyedén magunkkkal vihetjük kedvencünket egy kisállathordozóban, remek útitársak. Nagyon hűségesek, mindig a gazdi közelében szeretnének maradni, jobb, ha ezt már a kezdetekkor elfogadjuk. Az életünket meg kell osztanunk velük, és csak ritkán maradhatunk majd egy kicsit egyedül.

Ha gondos gazdik szeretnénk lenni, el kell fogadnunk csivavánk kíváncsi természetét, sőt időnkénti csínytevéseit is. Elvárja, hogy nevessünk a bolondozásain, és ha úgy dönt, széttép egy számlát, azért dicséretet remél. Ha szeretjük túrázni vinni a kutyát, nagyon kell figyelnünk, nehogy egy vadászkutya a távolból nyúlnak higgye a kedvencünket. Mivel rendkívül aktív fajta, akár a kertben is érdemes edzéseket tartanunk vele. Ha erre is áldozunk időt, kedvencünk rajongani fog értünk, és mindössze annyit vár el tőlünk, hogy mi is
gabfe, 2017. november 16. csütörtök, 13:25
Vágytam rá...
Vágytam rá, álmodtam róla, szerettem volna, de nem történt meg. Jóval később azonban mikor már el is felejtettem, hogy valaha álmodtam ilyesmiről megtörtént. Azt gondoltam egy ideig, hogy azok a dolgok amiket szeretnénk akkor történnek meg szándékosan mikor már nem érdekelnek minket, de csak, mert ilyen gonosz az élet. Nem!
Rá kellett jönnöm, hogy mindennek meg van a maga ideje és az, hogy nem kapunk meg egyből mindent amit szeretnénk az arra tanít meg minket, hogy értékeljük mikor végre megkapjuk és soha ne felejtsük el, hogy valaha mennyire vágytunk rá.
A baj azzal van, hogy igen is elfelejtjük. Mindent elfelejtünk ami egykor fontos volt nekünk és értelmetlenül állunk a kapott dolgok előtt és azt kérdezzük: Miért? Én ezt nem most kértem.
Az igazság az, hogy mindent megkapunk amit szeretnénk. A kérdés az, hogy mi az amire tényleg vágyunk szívvel - lélekkel és hogy mikor
koszegimarika, 2017. november 16. csütörtök, 08:17
Útjára indult a közmédia archívumának médiatörténeti fotóit bemutató vándorkiállítás
elvégeztek; a munkálatok eredményeként jöttek létre olyan terek, amelyekben ehhez hasonló kiállításoknak adhat otthont az iskola.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) korábbi tájékoztatása szerint a Hogy volt?! - Pillanatképek a magyar közmédia történetéből című kiállítás az egykori Magyar Televízió, a Duna Televízió, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Iroda múltjából mutat be számos emblematikus mozzanatot és médiatörténeti kuriózumot.

A kiállítással a szervezők azt szeretnénk elérni, hogy a tizenévesek tisztában legyenek a ma már mindennapos tevékenységnek számító televíziózás, rádióhallgatás kezdeteivel és ezek korai eszközeivel, valamint a műsorok "születésének" helyszíneivel.

A médiatörténeti képek között megtalálhatók azok az 1958-ban készült fotók, amelyek a Magyar Televízió rendszeres próbaadásainál használt egyik közvetítő kocsit és a kamerákat ábrázolják. Bemutatják a Kossuth Rádió 1968-as új műszerszobáját és egy 1953-as felvételen a Magyar Távirati Iroda akkor
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 17:03
"Mert az Úrnak része az Ő népe"
"Mert az Úrnak része az Ő népe" (5Mózes 32:9)

Hogyan lehetséges ez? Az ő saját szuverén választása által. Kiválasztotta őket és rájuk árasztotta szeretetét. Tette ezt annak ellenére, hogy nem volt semmi jó még bennük, és nem is látott előre bennük jót. Kegyelmezett, akinek kegyelmezett, és előhívott egy kiválasztott népet az örök életre. Így tehát ők a tulajdonát képezik, korlátlan választása folytán.
Ők nemcsak kiválasztás szerint az Övéi, hanem meg is vásárolta őket. Kifizette értük a teljes díjat, ennélfogva elvitathatatlan a tulajdonjoga. Nem mulandó ezüstön vagy aranyon, hanem az Úr Jézus Krisztus drága vérén váltotta meg teljesen az Úr az ő örökségét. Semmilyen követelés nem fér az Ő birtokjogához, semmilyen tiltakozást nem lehet felhozni ellene, az ár kifizetése nyilvánosan a törvényszék előtt történt, tehát a gyülekezet az Úr örök tulajdona. Nézd a vérjelt minden választotton; ez láthatatlan az emberi szemnek, de nem így Krisztusnak, mert "ismeri az Úr az övéit", nem feledkezik
kalmanpiroska, 2017. november 15. szerda, 07:44
Az alábbi 7 pont
Ezek a dolgok történnek veled, amikor meghalsz

Mi lesz velünk, ha meghalunk? Mi lesz a lelkünkkel?

Több ezer halálközeli élményből gyűjtötte össze az információkat a Tudásfája, hogy egy pontosabb képet kapjunk arról, hogy mi vár ránk a halál után.

Dr. Michael Newton, a specializálódott pszichológus vizsgálta meg a meghalt emberek traumáit, előző életüket. Az alábbi 7 pontban annak az összességét olvashatjuk, hogy mi történik velünk a halál után.

1. Látjuk a halált

Mielőtt meghalunk, látni fogjuk magunk előtt a másik világ képét. Az agy megnyugszik, nem lesz félelmünk, érezni fogjuk azt, hogy az a hely, ahová megyünk jó hely. Hirtelen olyan érzés lesz, mintha egy másik szemünk lenne, amivel olyan dolgot látunk, amit más emberek képtelenek.

2. Láthatod a tested

Mielőtt átlépnénk a másik világba, kilépünk saját testünkből és néhány percig a lelkünk még ott lebeg a test felett. Vannak akik már felkészültek a testi halálra és nem
horvathnemagdi, 2017. november 14. kedd, 20:12
Jégkorong Visegrád Kupa - Nehéz meccsre számít Poprádon a DVTK
"Poprádon nagyon nehéz meccsre számítunk, a Visegrád Kupa szlovák résztvevői közül ők játszanak most a legjobb formában" - idézi a miskolci együttes honlapja Nagy Ádám csapatmenedzsert. "Már az augusztusi, hazai találkozónk is megmutatta, mire képesek, azóta nyilván csak jobbak lettek. Mindenképpen olyan eredményt szeretnénk elérni, amivel megmarad az esélyünk arra, hogy hazai pályán kiharcoljuk a döntőbe jutást."

A sportvezető hozzátette, az együttes játékosai közül többen a családjuk körében vagy aktív kikapcsolódással töltötték a válogatott szünetet, míg hárman - Magosi Bálint, Pavuk Attila és Vas János - szerepeltek a magyar nemzeti csapatban a vasárnap zárult budapesti Négy nemzet tornán.

"A három válogatott játékos nagy örömmel állt a nemzeti csapat rendelkezésére, és fizikailag lehet, hogy egy picit fáradtabbak lesznek, de őket is érték új impulzusok, így remélhetőleg mentálisan feltöltődtek" - fejtette ki Nagy Ádám.

A két csapat csoportkörös találkozóját hosszabbítás után 4-3-ra a
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 19:23
1/1359
Képek, videók
Szép gondolatok
katrin56
2017. április 08. szombat, 12:41
szép gondolatok
dorotea55
2016. december 17. szombat, 21:09
szép gondolatok...
dorotea55
2015. november 07. szombat, 20:20
Ha minden ember lelkében
cuppika59
2017. október 04. szerda, 14:14
Az embernek lelke van.jpg
kkm
2017. május 23. kedd, 19:07
Az ember lelke
anna4459
2014. július 25. péntek, 22:27
az ember lelke.jpg
sarkadykati
2013. október 03. csütörtök, 16:37
az ember lelke...
anitahajdu
2013. augusztus 16. péntek, 23:26
Az ember lelke....jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 16:41
az embernek lelke van.jpg
eva_gyulai
2013. január 14. hétfő, 01:55
az ember lelke nem kávéra
vicus54
2012. október 31. szerda, 21:07
Minden ember lelkében ...
pacsakute
2012. augusztus 19. vasárnap, 16:08
Én elfogadnám, és figyeln
alvaro-hopihe
2017. január 21. szombat, 10:41
elfogadnak.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:09
elfogadnám.jpg
agica2004
2014. június 19. csütörtök, 15:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.