Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 06:59 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vívó-vb - Titkon éremszerzésben bízott Szatmári András
"Világbajnok vagyok, erről álmodtam, ezért dolgoztam" - lelkendezett a magyar szövetség honlapján a friss vb-aranyérmes, miután túlesett a doppingvizsgálaton.

Felelevenítette, hogy az Európa-bajnokságot bő egy hónapja megnyerő német Max Hartung elleni asszó után - amikor 1-5-ről sikerült fordítania - fordult meg először a fejében, hogy világbajnok lehet.

Nemcsak ekkor, hanem később a döntőben is fel tudott állni vert helyzetből. A dél-koreai Gu Bon Gil már 8-4-re vezetett ellene, innen sikerült fordítania. Mint mondta, ezt edzőjének is köszönheti, aki a szünetben nyomatékosította, hogy nem lehet minden nap világbajnok az ember.

Gárdos Gábor ugyanezt erősítette meg az MTI-nek, emlékeztette vívóját arra, hogy nem minden nap jut el az ember egy világbajnokság fináléjába, ha pedig már ott van, azt meg kell nyerni.

"Az volt a feladata, hogy leszűkítse az előkészítést kézzel és lábbal is, ennek lett az eredménye a fordítás" - tette hozzá.

A tréner elmondta, hogy egy éve, amióta együtt
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 23:35
Álmomban látogatóban jártam...
hogy visszanyerjék egészségüket.
Azt, hogy izgatottan lesik a jövőt, hogy megfeledkeznek a jelenről,
így aztán nemhogy a jövőt, de a jelent sem élik meg.
Azt, hogy úgy élnek, mintha sose halnának meg és úgy halnak meg, mintha sose éltek volna.

- Atyaként mit szeretnél, ha gyerekeid mely tanulságokat jegyeznék meg?
- Tanulják meg, hogy senkiből nem lehet erővel kicsikarni a szeretetet.
Hagyni kell, hogy szerethessenek.
Nem az a legértékesebb, hogy mit szeretnénk az életben, hanem az,
hogy kik állnak mellettünk.
Tanulják meg, hogy nem célszerű másokhoz mérni magukat,
saját magukhoz képest legyenek elbírálhatóak.
Fogadják el, hogy nem az a gazdag, akinek a legtöbbje van, hanem az,
akinek a legkevesebbre van szüksége.
Tanulják meg, hogy csak néhány másodperc kell ahhoz, hogy mély sebeket ejtsünk azokon,
akiket szeretünk, ám sok-sok év kell ahhoz, hogy ezek begyógyuljanak.
A megbocsátást a megbocsátás gyakorlásának útján kell
taltos1, 2017. július 20. csütörtök, 22:51
Jól halad Miklós Edit felkészülése a következő szezonra
a gumis kötés, amit a térdén visel, már csak a biztonságérzetét növeli. Azért tartotta szerencsésnek, hogy Csíkszeredában készülhet, mert nem kell órákat eltöltenie a forgalomban az otthona és az edzőterem között.

A sportoló elmondta, augusztus második felében Svájcba utazik, ahol egy gleccser sípályáin kezdi el a havas edzéseket. Ezelőtt még egy alapos orvosi ellenőrzésen is átesik.

"Úgy tervezzük, hogy az elején csak szokom a havat, a sízést, aztán fokozatosan növeljük a tempót. Azt szeretnénk, hogy szeptemberben már keményen tudjak edzeni" - jelentette ki Miklós Edit. Hozzátette, szeretne már az első lesikló világkupa-futamon részt venni, amit december első hétvégéjén tartanak. A fő célnak azonban azt tartotta, hogy "110 százalékos teljesítményt" nyújtson februárban a dél-koreai Phjongcshangban sorra kerülő téli olimpián.

Miklós Edit szerdán a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében Tusnádfürdőn találkozott a rajongóival.

A magyar síző - aki kétszer állt
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 18:23
Vizes vb - Látványos, ingyenes show-val zárul a világbajnokság
A szervezők csütörtöki közleménye szerint a látványos előadásban több mint kétszázan vesznek részt, köztük mintegy 80 artista és több mint 50 táncos, akik 18 országból érkeznek.

"Nem szeretnénk felfedni a produkció minden részletét, annyit azonban elárulhatok, hogy különleges élményben lesz része a nézőknek. Háromszintes ház magasságáig emelkedő díszletek és egy monumentális báb is megjelenik majd a színpadon, a látványos fényekért 600 lámpa, az akrobaták biztonságáért pedig egy 13 motor által vezérelt hiperintelligens reptető-rendszer felel majd" - mondta Vági Bence, a produkció rendezője, az első magyar újcirkusz társulat, a Recirquel alapítója és művészeti vezetője. Kiemelte, hogy mindent összevetve körülbelül ötszázan dolgoznak a produkció sikeréért.

Az előadás mindegyik eleme - a jelmezek, a díszletek, sőt még a zene is - magyar alkotók és kivitelezők munkája. A show látványtervezője Iványi Árpád, a jelmeztervező Kasza Emese, a zeneszerzők Sárik Péter és Elek Norbert.

A körülbelül
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 15:32
Simicskó István ellátogatott a Brave Warrior 2017 hadgyakorlatra
azért jöttek létre, hogy garantálják az állampolgárok biztonságát, ennek érdekében azonban folyamatosan dolgozni kell, fel kell készülni az esetleges konfliktusokra.

Közölte, nagy kihívást jelent az, hogy a haderőt a mai korhoz kell igazítani, ezért vonták be a hadgyakorlatba a "nem konvencionális elemeket", vagyis a civil lakosságot szimuláló katonákat is.

Simicskó István kiemelte, hogy a V4-ek soros elnökeként katonai értelemben is nagy a felelőssége Magyarországnak, hozzátéve: tovább szeretnénk erősíteni a kapcsolatot Szlovákiával, Csehországgal és Lengyelországgal, és a béke érdekében szövetségesei vagyunk a környező országoknak.

A miniszter szólt arról is, hogy a mai kor kihívás elé állítja a honvédséget, erre válaszul megjelent a modern eszközöket alkalmazó "hibrid hadviselés".

Benkő Tibor vezérezredes arról beszélt, hogy a bemutatott gyakorlat a katonák kiképzésének és a feladatok végrehajtásának komplexitását mutatta.

Közölte: a Brave Warrior 2017 gyakorlat a Saber Guardian
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 15:02
Vannak olyan pillanatok
Vannak olyan pillanatok

Vannak olyan pillanatok
A mi kis életünkbe
Mikor szabadok szeretnénk lenni
Boldogan szállnánk fel az égbe.

Onnan néznénk ámélkodva
Milyen gyönyörű a rét
Mennyi sok a tarka virág
S míly szép a pillangó mikor szárnyra kél.

Onnan néznénk csodálkozva
Milyen magasak a hegyek
Hófödte csúcsuk a felhők fölé
Miképpen meredez.

Onnan néznénk önfeledten
Mit csinálnak az emberek
Hogyan mennek reggel dolgozni
Miképp sietnek iskolába a gyerekek.

Onnan néznénk hogy alattunk
A felhők hogy vonulnak
Miért köszönnek minden reggel
A sietve felkelő napnak.

De ezek a csodás pillanatok
Mindent megérnének
Mert csak akkor tudnánk azt
Milyen kincs az mit Isten nekünk
kkm, 2017. július 20. csütörtök, 08:39
Varga Mihály: meghatározó szerepe van a magyar élelmiszeriparnak a világpiacon
hangsúlyozta.

Felidézte: a kormány két éve az Irinyi-tervben a nyolc legfontosabb ágazat egyikeként nevesítette az élelmiszeripart, melyben olyan hagyományokkal, kultúrával és szaktudással rendelkezik az ország, melyre lehet építeni. 2015-ben a kormány elindította a Nagyvállalati beruházási támogatási programot, mely a kis-és középvállalkozói kategórián túlnövő és ezzel az uniós támogatások többségéből kiszoruló magyar cégek talpon maradását, versenyképesség-növelését segíti - tette hozzá.

"Olyan cégeket szeretnénk támogatni, amelyeknek van múltja, valamint van mögöttük teljesítmény" - mondta, és megjegyezte egyre több vállalkozás, köztük a program keretében az 1,1 milliárd forint összértékű fejlesztéséhez 553 millió forintos támogatást elnyerő Nádudvari Élelmiszer Kft. is képes teljesíteni ezeket a feltételeket.

Közölte: a társaság ebből a forrásból új üzemrészeket épített és gyártósorokat vásárolt, melyekkel növelni tudja termelését, szélesíteni termékkínálatát és a fokozott
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 14:33
4 jele annak, hogy idős lelkünk van....
valamilyen formában kapcsolatban. Sokszor azon kaphatjuk magunkat, hogy egy nagyobb társaságban inkább csak megfigyeljük az embereket: a reakciójukat, gesztusaikat, energiájukat. Emellett azt is tudjuk, hogy ki az, aki hazudik nekünk. Nem kell hozzá hazugságvizsgáló, egyszerűen érezzük a hangjából, az energiáinak a megváltozásából, amit képtelenség befolyásolni.

Bölcs lelkünk van
Nem foglalkoztat minket a társadalmi státusz, a hírnév (ha jön, elfogadjuk). Egyszerűen csak jobb emberré szeretnénk válni és szeretnénk segíteni másoknak. A barátaink, munkatársaink sokszor kérnek tőlünk tanácsot, még akkor is, ha sok-sok év korkülönbség van közöttünk. Nagyon jó rálátásunk van a dolgokra, és a korunkhoz képest sokkal bölcsebbek vagyunk.

Nem illünk be egyetlen helyre sem
Egész életünkben megtörjük a társadalmi konvenciókat, így vagy úgy, de kilógunk a sorból. Úgy is mondhatnánk, hogy mi vagyunk a ?fekete bárányok?, persze csakis jó értelemben. Bárhová is megyünk (iskola, munkahely,
lovaszmarika, 2017. július 19. szerda, 14:25
Illegális bevándorlás - Támogatásukról biztosították Olaszországot a visegrádi országok
A visegrádi együttműködés honlapjára feltöltött levél tanúsága szerint a miniszterelnökök a rendelkezésükre álló eszközökkel készek hozzájárulni az európai és olasz erőfeszítésekhez a Líbiából és Észak-Afrika más országaiból induló, az Európába és főleg Olaszországba érkező szabálytalan migrációs áradat megállítása érdekében.

A kormányfők azt írják, hogy a visegrádi országok meggyőződése, hogy a migráció kiváltó okait kell kezelni, és az ezzel kapcsolatos politikának tükröznie kell, hogy a migrációs hullámmal érkezők túlnyomó többsége gazdasági migráns.

"Hisszük, hogy a valódi menedékkérőket még azelőtt azonosítani kell, hogy az Európai Unió területére lépnek. A külső határokat meg kell védeni" - szögezi le levelében Orbán Viktor, Robert Fico, Bohuslav Sobotka és Beata Szydlo.

A V4 országai úgy vélik, hogy az Európai Uniónak és tagállamainak pénzügyi és egyéb erőforrások mozgósításával az Európai Unió területén kívüli befogadó állomásokon vagy hot spotokon kell biztonságos és emberi
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 13:23
Nyolc tonna hulladékot gyűjtöttek a Tiszán
teljesítmény az előzetes hulladék-monitoringoknak, a rekordszámú hajónak és önkéntesnek, valamint a PETényi Szemétszedő Szeméthajó közreműködésének köszönhető.

"A verseny messzemenőkig beváltotta a hozzá fűzött reményeket a bodrogi takarítókülönítmény, a Zöld Kör és a kárpátaljai Papilio Természet- és Környezetvédelmi Egyesület csatlakozásával. Azt is hatalmas sikerként könyveltük el, hogy a szelektált hulladék jelentős része újrahasznosul. Jövőre még több párhuzamos környezettisztító akciót szeretnénk szervezni és segítenénk a szennyezés forrásánál" - idézi a közlemény Hankó Gergely, a PET Kupa projektvezetője szavait.

Az átválogatott és összetaposott szemét elszállításában és újrahasznosításában a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. és az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. segített, az esemény fő támogatója a Földművelésügyi Minisztérium volt. A PET Kupa életében újabb mérföldkövet jelentő első folyami
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 13:23
Szép napot mindenkinek!
Nyár. Várjuk nagyon hónapokig, álmodozunk, tervezgetünk. Aztán hirtelen megérkezik, és mi gyorsan fejest ugrunk bele, élvezzük a színeit, ízeit, illatát. Hiszen milyen csodálatos dolog belefeledkezni egy napraforgómező látványába, görögdinnyét majszolni, és érezni a hamisítatlan nyári illatot. Ez utóbbit ugyan elég nehéz meghatározni, hogy pontosan kinek mi, hiszen nyáron ugyanúgy kavarognak körülöttünk az illatok, ahogyan az élményeink is gyűlnek szép sorban. De ha néhány szóval szeretnénk jellemezni a tipikus nyári illatokat, ezek egészen biztosan közöttük lennének: friss, virágos, érzéki.
kirscha, 2017. július 19. szerda, 08:43
Iohannis Székelyföldön - Erdélyi magyar lapok: nem hozott érdemi előrelépést az államfő látogatása
A Krónika vezércikkírója szerint az elnök "előre megírt házi feladattal" érkezett a magyar többségű régióba, és sokadszor nemkívánatosnak nevezte az etnikai autonómiát, az ajándéknak szánt kék-aranysávos lobogó láttán pedig azonnal előrántotta a román trikolórt. "Az államfő egyfajta miheztartás végett igyekezett lehűteni a székelyek lendületét (.) azt üzente az erdélyi magyaroknak: legyenek lojális állampolgárai Romániának, és tanulják meg az állam nyelvét. A többi részletkérdés." A Krónika szerint Iohannisról az is "lerítt, hogy kipipálandó témának tekinti a magyarkérdést, Székelyföld ügyét saját problémalistáján", és a látogatással "letudta saját hozzájárulását a felvázolt gondok megoldásához".

A Maszol.ro portál véleménycikkének szerzője azt írta: nem alakult ki érdemi vita a régió kérdéseiről, mert Klaus Iohannisnak előre leírt válaszai voltak azokra a problémákra, amelyekről tájékozódni érkezett. "Több ízben is utalt az elkülönülés veszélyére, ám minden alkalommal a kisebbségek felelősségét
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 08:00
1/1334
Képek, videók
Boldva kastély Szatmári.j
kicsoda57
2017. május 31. szerda, 19:29
Szatmári szilvatorta.jpg
margoboszi
2016. december 06. kedd, 15:11
Szatmari_szilva_torta. JPG
margoboszi
2016. december 06. kedd, 15:11
névnap szatmári anitátol.
zsokica45
2015. november 24. kedd, 16:58
Szatmári Anita
irmus
2015. február 22. vasárnap, 09:25
szatmári mária.jpg
zsokica45
2014. november 21. péntek, 21:04
névnap szatmári a.jpg
zsokica45
2014. november 20. csütörtök, 18:11
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 04.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:56
Szövetség
dandej
2016. július 19. kedd, 14:08
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Ez a jele a szövetségnek.
katalin_53
2016. május 07. szombat, 14:56
Új szövetség.jpg
chillik
2016. január 03. vasárnap, 13:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.