Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:01 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rövid történetek
púpos, elhanyagolt kis nyomorék leányka került a missziós kórházba. Otthon rengeteget dolgozott, szinte mindent ő csinált, amit csak betegsége mellett meg tudott tenni. De köszönetet nem kapott. Anyja kistestvérei miatt nem tudott foglalkozni vele, mostohaapja számára csak teher és nyűg volt. Sokszor egyszerűen arrébb rúgta. Sanyarú sorsa volt Lelának.Most itt van az afrikai kórházban, ahol minden olyan csodálatos. Itt hallott az Evangéliumból történeteket, amiket nagyon szeretett. Dávid, az orvos fia, találta meg őt az utcán, és azóta többször meglátogatta. Most itt ül mellette, és egy saját maga készítette képes könyvet hozott neki.

- Csináltam neked egy albumot. - mondta Dávid. Megmutatom a képeket. Remélem, jobban vagy?

- Igen, de még nem vagyok olyan egészséges, hogy hazamehessek. Kérlek, mondd meg édesapádnak, hogy én még nem tudok hazamenni! Mondd meg, hogy még fáj a hátam, és kérd meg őt, hogy maradhassak sokáig, nagyon sokáig! Úgy szeretném,
dorotea55, 2017. december 14. csütörtök, 13:21
Szép napot mindenkinek!
Persze, nem így történt. Évszázadok, évezredek teltek el, és ezalatt egyre több lett az ember és egyre kevesebb lett a fa. A kis törpe egyre nehezebben tudott átugrani az egyikről a másikra, és egy-egy ugrás után már sokkal többet kellett pihennie. Az emberek pedig egyre ritkábban láthatták őt, és így szép lassan minden visszatért a régi kerékvágásba. Ezért van az, hogy ma már alig akad jókedvű boldog ember és ha ideig- óráig akad is egy- egy...
Itt a házigazda elhallgatott. Bizonyára arról szeretett volna beszélni, hogy egyetlen virág halála mennyire elszomoríthat egy embert, szavak helyett azonban csak egy könnycsepp szaladt végig az arcán. Néhány percnyi csönd után a kisöreg megszólalt.
- Én egy mesét kértem tőled és te mese helyett a valóságot mondtad el. Na, de elfogadom. Elfogadom, mert látom, hogy szomorú vagy és különben is itt az ebéd ideje és én éhes vagyok. Igazán hozhatnál egy kis harapnivalót.
A házigazdának mit volt mit tennie? Már megszokta az öreg különleges
kirscha, 2017. december 14. csütörtök, 09:54
mi lesz most?
Szaladtak a napok decemberben is. Sok minden történt, sok csodás pillanattal, nehéz percekkel, és csodákkal, feszültséggel, rohanással, szerelemmel, szeretettel...készülődéssel.
A mai nap olyan nehezen indult nekem. Ma is munka volt, de a holnap szabad nap lett, néhány vírus miatt...nem is baj, egy nap a dolgok intézésére, a családomra a házimunkára, a a a a....jaj mihez kezdjek egyszerre? Már mennek a gépek, a mosó, mosogató..... :-) pakoltam, teregettem, de a gép idecsábított. Oly kevés időm jutott mostanában a blogomra, pedig annyi minden történik. A mai csodálatos napfelkelte például, megérintett. Az ég alja rózsaszínben és kékben úszott. Fantasztikusan kellemes volt a reggel, a szellő, a friss, mégis tavaszias levegővel.
Hazafelé már nagyon haza akartam érni, hiszen várt a fogászat. Jaj d be voltam rezelve. Júniusban kaptam egy gyógytömést, és most került bele a végleges....be voltam rendesen, de a doktornő nagyon kedves volt. Látta nem kicsi a feszültség :-) Próbálta oldani a helyzetet.
dundulino, 2017. december 12. kedd, 17:09
Bartók Donát a világ legjobbja szeretne lenni a jobbátlövők között
játékos legyen a posztján, sőt a Bundesliga egyik meghatározó jobbátlövőjévé szeretne válni.

"Hosszú távú célom, hogy a világ egyik, ha nem a legjobb jobbátlövője szeretnék lenni. Szeretném megmutatni magamat a világnak, és bár ez álomszerű, mindent megteszek ennek érdekében" - szögezte le.

Hozzátette, tudatában van annak, hogy ezek nagy célok, de szereti mindig magasra helyezni a lécet, hogy önmagával is versenyeznie kelljen a céljai elérése érdekében.

Visszaemlékezése szerint mindig is szeretett volna külföldre kerülni, de nem azért, mert a magyar kézilabdás közeg nem jó, hanem a tapasztalatszerzés miatt.

"Szerencsére a családom támogatott, és úgy gondolom, nagyon jó döntést hoztam. Ha tanácsot adhatnék bárkinek, azt mondanám, ragadja meg a lehetőséget, és mutassa meg, mire is képes" - mondta.

A januári, horvátországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott bő keretébe a lemgói légiós is bekerült. A posztján Ancsin Gábor és Balogh Zsolt a riválisa.

"Nem túlzás azt
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 14:10
Karácsony közeleg...
Borza Zoltán:

Karácsony közeleg...

Karácsony közeleg,
a Szeretet ünnepe.
Ilyenkor minden jobb lesz,
szebb lesz, egy időre.

Ilyenkor megnyílnak a szívek,
egy kicsit,
eltűnik a harag, elmúlik a bánat,
egy ici-picit.

Kigyúlnak a fények,
a Szeretet fényei.
Melegség költözik minden szívbe,
jó lenne, ha itt maradna mindörökre.

Minden más és szép ilyenkor,
minden szívben a Szeretet honol.
Rossz, s harag maradj távól,
Az emberek szívéből menj el,
és legyél Boldog valahol máshol.
aranyoslila, 2017. december 11. hétfő, 20:56
Nem is olyan nehéz betartani
a bőrünket elég fény, az növeli a kockázatát a szívbetegségeknek, a csontritkulásnak és a ráknak.
Ha napi 15-20 percet eltöltünk a napon mindenféle fényvédő nélkül, az csak a D-vitamin szintet növeli, a bőrrák kialakulásának kockázatát nem.

5. Hat barát, akire mindig támaszkodhatsz

Egy friss ausztrál kutatás szerint a szoros barátságok és családi kötelékek segítenek abban, hogy megélje az ember a száz éves kort. A barátok nyújtotta lelki támasz segít kezelni a stresszt, a szeretet érzése serkenti a dopamin és az oxitocin termelést, ami közérzetjavító, serkenti az agy működését, és lassítja az öregedést.
Más kutatások arra is rámutattak, hogy a hat az optimális számú barát.

6. Hagyd abba az evést 80 százaléknál

Japánban az egyik legalacsonyabb az elhízás, és a legmagasabb a 100 éven felüli emberek aránya. Hogy mi a titkuk? Abba hagyják az evést, amikor úgy érzik, hogy kb. 80 százalékban jóllaktak. A felesleges ételt a tányéron hagyja.
Amerikai
lovaszmarika, 2017. december 07. csütörtök, 12:43
Karácsony. / Szekeres A. - Ma a Föld ünnepel.../
Katalin Terna videója

Dal szövege:
Összebújnak a pásztorok,
Dér ül sok subát.
Béke lebben az otthonokra,
Karácsony éjszakán.
Földre szállnak az angyalok,
Halkan hull a hó.
Csipkefátyol az ágakon,
Jegesen fut a nagy folyó.

Refrén:
Ma a Föld ünnepel,
Ma rám talál a remény.
Angyalok dala zeng,
Szívem éri a fény.
Hóvarázsban ragyog,
Karácsony és szeretet,
Béke száll, boldogok az emberek.

Hószakállasan erre járt a 3 király,
Medvebunda a vállukon, a kezükben jégvirág.
Áhítat ül a lelkeken,
Nincs egy árva hang,
Messze távol a nagy hegyekben,
Megkondul egy harang.

Refrén:
Ma a Föld ünnepel,
Ma rám talál a remény.
Angyalok dala zeng,
Szívem éri a fény.
Hóvarázsban ragyog,
Karácsony és szeretet,
Béke száll, boldogok az emberek.

Jő az
maroka, 2017. december 07. csütörtök, 11:56
Adventi versek
mondta Jézus: visszajön még,
Újjá lesz akkor föld és ég!
Ujjong a szívünk, dalra gyúl,
Nincs már messze az Úr!

Adventi hírnök...
ADVENT IDEJÉN

Advent van, s átjárja lelkem
a szeretet és az emlékezés.
Rájövök ismét tán ezredszer,
Hogy szépen élni gyakran túl kevés.
Szeretni szóban és tettekben,
hinni, remélni szüntelen.
Táplálni kell mosollyal, öleléssel,
hogy emléked hibátlan legyen.

Most visszaröpülök gondolatban
gyermeki önmagamba újra.
Látom amint kályha mellett
Nagymamám fagyos lábujjamat gyúrja.
Hársfa teát tölt poharamba
Idd meg! Nem fogsz fázni majd!
Átmelegedett testem valóban
S én azt hittem a tea
menusgabor, 2017. december 06. szerda, 17:00
A Dal 2018 - Bemutatták a 30-as mezőnyt
2012-ben testvéreivel, Lindával és Bennel közösen, 2014-ben pedig szólóban.

"Elsősorban azért jelentkeztem ismét a versenybe, hogy bemutassak egy új dalt, persze ha győzni fogok, az boldoggá fog tenni. A Budapest Girl című szám egy visszafogott, letisztult dal, nem igazán olyan, mint amilyet a közönség korábban megszokott tőlem. Egy szál gitár a kíséret, most nincs gazdag hangszerelés. Egy vagány lányról szól, akivel egymásba szeretünk, mégis eltűnik, nem jelentkezik. A dalban benne van a város iránti szeretetem is. Bár még mindig kétlaki életet élek, sokkal többet vagyok Budapesten, mint Amerikában" - mondta Király Viktor az MTI-nek.

Hozzátette, hogy két társszerzője volt, a brit Ash Hicklin, aki már Tiestóval is dolgozott, valamint Závodi Marcel, aki idén előadóként is bejutott A Dal döntőjébe Berkes Olivérrel duóban.

Heincz Gábor Biga hat év után tér vissza A Dalba, hiszen az elsőn lépett színpadra és döntőbe is került. Mostani dalának címe Good Vibez, amelynek zenéjét Biga, a szöveget
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 11:56
A nyomor széle
helyen.

Újabb költözés, egy másik villany nélküli házba, majd egy családhoz, ahol nem nagyon volt hely, és ott is sokat kellett dolgoznia. Amikor a faluban utoljára beszéltem vele, épp tűzrevalót talicskázott. Megállítottam. Elhanyagolt volt, fáradt, nyomorult. Kérdeztem, ott jobb-e? Letámasztotta a talicskát, rám nézett, hallgatott. Nem akart semmit sem mondani. Meg nem is nagyon tudott mit. Mit tegyen? Hova menjen? Hiába kérdezte volna, választ én sem tudtam volna adni. Néztük hát egymást, csendben, szeretettel. Majd hirtelen odahajolt hozzám, megölelt, és szó nélkül továbbindult.

Ilyen volt mindig. Sosem panaszkodott senkire, elfogadta az életet, ahogy volt, a kitaszított helyzetével, a kihasználásával. Nem volt ereje másra.

Aztán agyérzést kapott. Mentünk hozzá a kórházba, nagyon rosszul volt, félrebeszélt, azt gondoltuk, már nem épül fel. Aztán jobban lett. Nem tudtuk, mi legyen vele. Állandó ápolást igényelt, és tudtuk, ezt sehol nem kaphatja meg. A kórház segítőkész
horvathnemagdi, 2017. december 05. kedd, 09:41
Tallóztam
a számításukat. Persze csak akkor, ha át tudják és akarják törni a felépített korlátjaikat és tudnak mit kezdeni a zárkózott, sokszor a megszokás által irányított jeggyel.

Ikrek

Hogy az Ikreknek hány valódi barátjuk van, csak ők tudják. Az azonban biztos, hogy sok jó kapcsolattal büszkélkedhetnek, bár igazán közel csak keveseket engednek magukhoz. Olyanokat, akiket nem tudnak megunni, és akik elfogadják őket.

Rák

A Rákoknak nagyon fontos a család, és ezt a szeretetet a barátaikra is kivetítik. Anyáskodóak és alkalmazkodó barátok, ám ha elszakad a cérna náluk, nem jó összeakadni velük. Az érzékenységük páratlan - a szó nemes értelmében is.

Oroszlán

Mivel az Oroszlánok imádnak a középpontban lenni, ez a barátságaikban is mérvadó. Ezzel együtt igazán szórakoztató barátok, akiknek fontos a jó humor. Tudd, hogy egy oroszlánra mindig számíthatsz, ha szükséged van rá.

Szűz

Ha egy gyakorlatias barátra van szükséged, aki két
horvathnemagdi, 2017. december 05. kedd, 09:09
Egy gyermek kérése, sikolya
"Édesanyám, ne vegyél el, oka van a létnek,
megszületni vágyom hozzád, látni szeretnélek!
Az sem baj, ha pólyám sem lesz, ne ringasson bölcső,
öled mélye biztonsága éppen elegendő.
Édesanyám, ha meghívtál, ne zárd rám az ajtót,
becézgetve szólj csak hozzám, megnyugszom a hangtól!
Hidd el nekem, szeretni fogsz, ha pillantod orcám,
büszke leszel, boldogságod bízd egy kicsit most rám!
Bármiből is fogantattam, a te tested táplál,
én viszem a szeretetet, amire úgy vágytál.
Elmúlástól, hogyha félsz majd, én szorítom kezed,
kérlek anyám, a haláltól te ments most engemet...!"
Ugye egyet értesz ŐK a mi legnagyobb kincsünk !!!!!!!!!!
aranyag, 2017. december 05. kedd, 08:35
1/1347
Képek, videók
Karácsonyi történetek
mesetar
2012. október 17. szerda, 09:42
Matematikai történetek és
hollygergo
2009. február 07. szombat, 18:13
Különös történetek1000.jp
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:53
Megható történetek:Szerel
moncsicsi83
2007. december 30. vasárnap, 11:45
Történetek A Bibliából.hu
rambobby
2007. szeptember 03. hétfő, 20:18
A Legédesebb Történetek.h
finike
2007. július 31. kedd, 11:19
A Legédesebb Történetek.h
rambobby
2007. június 19. kedd, 08:30
365+1mese és történetek.g
nemarika
2007. április 03. kedd, 21:07
missziós rózsafűzér.jpg
maroka
2017. október 09. hétfő, 12:14
Golfozó a kórházban
sanci81
2017. július 22. szombat, 17:27
67-5 Leyla kórházban.jpg
durcimarcika
2017. május 01. hétfő, 20:04
kórházban.png
durcimarcika
2017. február 02. csütörtök, 15:53
kórházban
eva6
2016. július 28. csütörtök, 17:11
Kórházban.jpg
pacsakute
2016. április 19. kedd, 23:00
Magyar kórházban.jpg
meki77
2015. június 07. vasárnap, 16:49
Címkék
kórház segítőkész, bőrrák kialakulásának, friss ausztrál, valóságot mondtad, Király Viktor, szeretet érzése, felesleges ételt, családom támogatott, emberek pedig, Budapest Girl, szoros barátságok, kisöreg megszólalt, másik villany, bőrünket elég, gyakorlatias barátra, nagy folyó,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.