Regisztráció  Belépés
2018. március 23. péntek | 12. hét | 82. nap | 06:29 | Emőke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Aranyosi Ervin - A barátság gyógyít
Aranyosi Ervin - A barátság gyógyít


Ha van egy igazán kedves, jó barátod,
kivel találkozhatsz és örülsz, ha látod,
kinek elmondhatod, mi a szíved nyomja,
aki odafigyel, kinek van rád gondja.

Aki szeretettel, sérült lelket ápol,
aki minden titkot megoszt önmagáról,
kivel együtt lenni felemelő érzés,
huncutkodni kicsit, az is nagy kísértés.

Ki a lelked érti, s gyakran felvidítja,
ki a bánatodat messzire hajítja.
Kinek kedvessége rokonlelket hordoz,
ilyen barát mellet, nem kell neked orvos!

Múltad nem köt gúzsba, sőt a szép emlékek,
újra felemelnek, felvidítnak téged!
Együtt, jót nevetve néztek a világra,
nem érzi a lelked, hogy magányos, árva.

Mert lelketek tisztul a sok nevetéstől,
mikor megszabadulsz gonddal terhelt észtől.
Lelked, mint a madár, fent az
vorosrozsa66, 2018. március 21. szerda, 23:28
Elvesztett mindent,amit szeretett...
Elvesztett mindent,amit szeretett...

Volt egy lány ki kereste a boldogságát.Nyughatatlan volt és szabad.Mindig szabadnak vallotta magát amire nagyon büszke is volt.Nagyon szerette édesanyjat aki egyedül nevelte őt.Egyszer egy szórakozóhelyen megismert egy fiút.Nem szeretett volna sohasem szerelmes lenni de még is ott volt a fiúval mert valami megfogta.A fiúnak gyönyörű szép kék szeme volt lógós nadrágja valamiféle márkás pólüja és érdekesen befűzött szintén márkás öve.Baseball sapka takarta barna kissé hosszú haját.A fiú megcsókolta a lányt.A lány ellökte magától és azt mondta:"Én szabad vagyok!" A fiú hasonló kinézetű barátaira nézett felnevetett és közbe ezt mondta:"Kislány senki nem mondta azt, hogy nem vagy az!Éld csak az életed mi eltöltöttünk egy szép estét ennél lehet akar szebb esténk is-kacsintott a lányra és folytatta-én is szabad vagyok és nem áll szándékomba
vorosrozsa66, 2018. március 19. hétfő, 23:30
Kajtorné Gitka
Szia, szia!
Szeretettel üdvözöllek!

Jó reggelt, szép napot kívánok! Puszi, Gita.

Tegnap szinte egész nap lotyogott az eső. Csak estefelé szakadozott fel egy kicsit a felhő, még a napocska is kidugta a fejét pár percre. Az éjszaka ismét esett, most is esőre áll.
Kíváncsi vagyok, bejön-e az előre jósolt "brutális" hideg, havazás, meg miegymás finomságok?! Na, nem, mintha hiányozna.
És akkor a Sándorok?, Józsefek? hogyan hozzák zsákban a meleget? Sehogy?
Azért is töltsük kellemesen a hétvégét! Ne engedjük, hogy kedvünket szegje az időjárás! Puszi.
agnesst, 2018. március 18. vasárnap, 16:14
Hazatérés
Hazatérés

Egy kép margójára megírt pici történet... Olvassátok sok szeretettel!

Heten voltak.

Nem tudta hányad magával van ebben a kellemes meleg és sötét kuckóban, csak azt érezte hogy nincs egyedül.
Aztán furcsa sikamlós érzés élményét élte át, és hirtelen világosság támadt. A túl erős fénytől ki sem tudta nyitni a szemét.Mikor ezt a fényt kis szemhéján át megszokta, lassan kinyitotta ablakocskáját a nagyvilágra. Hat fekete szőrcsomó volt rajat kívül a meleg anyaölben. Finom volt az anyatej, és a meleg test amihez simulhatott, biztonságot nyújtott neki.

Eggyel többen vannak - hallotta többször az emberi hangot. Telt-múlt az idő. Lassan kicsit már ugatni is megtanult, mint a testvérei is. Majd eljött a nap, mikor dobozba tették - s elvitték a biztonságos helyről - hiába tiltakozott nyüszítve. Valamit a nyakába kötött a Gazda, és egy elhagyatott parkban egy kerítéshez kötötte.
Az ismert parancsszó is elhangzott: Maradsz! és a Gazda
taltos1, 2018. március 16. péntek, 22:59
A kegyelem megismerése
ezáltal hirdette, hogy Isten kegyelméből senki nincs kiszorítva (1Tim 1,15-16).
Dávid legsötétebb órája pedig azt példázza, hogy ez a kegyelem azt a bűnt is elfedezi, amelyet valaki már megtérése után követ el. Isten, mielőtt bemutatta Dávidot Sámuelnek, azt mondta a prófétának, hogy "a szíve szerint való férfit" keresi (1Sám 13,14), aki Saul után a trónra léphetne. Dávidban meg is találta, mert ő igazi pásztor-királya lett Izráelnek: erős, mégis könyörületes, aki az Istenért élt. Isten iránti odaadó szeretete már akkor nyilvánvalóvá vált, amikor megjelent, hogy párharcot vívjon Góliáttal. Az pedig, hogy szíve az Istené, megkoronázása után is megmutatkozott, amikor - első uralkodói tetteként - visszahozta a szövetség ládáját Jeruzsálembe. Nem véletlen tehát, hogy Dávid lett minden utódja életében a mérce. Mégis, amikor Bethsabéval elragadta őt a bűn, ez a legtökéletesebb király mind a tíz parancsolatot megszegte (2Sám 11). Bűnének nagyságát akkor látjuk igazán, ha - a végétől kezdve
kalmanpiroska, 2018. március 13. kedd, 13:11
Cigányok és nem cigányok közös keresztjét áldotta meg.....
Március 11-én cigányok és nem cigányok közös keresztjét áldotta meg Székely János szombathelyi megyéspüspök a Vas megyei Csákánydoroszló Nepomuki Szent János-templomában.
Nagyböjti lelkigyakorlatukat tartották a csákánydoroszlói hívek március 10-11-én. A lelkigyakorlatos szentbeszédet Székely János megyéspüspök mondta, aki gyóntatott is a szentmise előtt.
Homíliájában rámutatott, a Biblia arra tanít, hogy az Isten örök szeretet: az Atya, a Fiú és a Szentlélek szeretete. Ebből a szeretetből lett a világ és az ember, aki arra született, hogy szeressen. Fontos, hogy szeretet legyen az ember szavaiban: nem mindegy, hogy mit mond, és hogyan. Szavaink belőlünk jönnek elő: a gondolatainkból, a lelkünkből; megmutatják, milyenek vagyunk. A szavakkal lehet ölni és pusztítani, de építeni is.
- A gyerekekhez is szólt Székely János. Arra kérte őket, vizsgálják meg, mennyi mindent kaptak a szüleiktől, és ezt meg tudták-e köszönni, hálálni nekik. ,,Érzik-e a szüleim, hogy szeretem őket? Tudok-e
maroka, 2018. március 12. hétfő, 16:28
Szép napot mindenkinek!
érhetünk el semmit és nem lehetünk sikeresek, ha félünk játszani. Mint ahogy profi focista se lesz senki, aki nem teszi be a lábát a futballpályára.

Egyszer minden véget ér.

Ez nagyon hasonlít az első pontra, csak kicsit nehezebb észrevenni. Tény, hogy semmi nem tart örökké. Csak rövid ideig vagyunk fiatalok, aztán megöregszünk. Szerelmesek leszünk, aztán kiábrándulunk vagy elveszítjük azokat, akiket szeretünk. Élünk, majd meghalunk. Oly sok ember élt már előttünk, oly sokan szeretettek, voltak már sikeresek, aztán elbuktak és a végén meghaltak. Emlékeztessük magunkat arra, hogy mi sem vagyunk mások. Ahelyett, hogy depressziósak lennénk emiatt, érezzük magunkat hálásnak, és feljogosítottnak arra, hogy boldogok lehetünk. Ha a dolgok örökké tartanának, akkor mi tenné különlegessé őket? Az idő és a vég teszi a dolgokat értékesekké. Értékeljük őket és legyünk hálásak minden apróságért, amit az élet ad nekünk.

Szerző: Szőlősi
kirscha, 2018. március 12. hétfő, 15:57
Néhány szó a kegyességről
útjánál, amelyen az emberek azért engedelmeskednek Istennek, hogy elnyerjék jótetszését. A félelem útjánál is előrébb valók, hiszen az azon járók azért engedelmeskednek Istennek, hogy elkerüljék a büntetést. Mindig jó Isten Törvényének engedelmeskedni, de az olyanok, akik csak azért engedelmeskednek neki, hogy jutalmakat kapjanak, vagy elkerüljék a büntetéseket, nem tudják Őt megörvendeztetni. Az ilyen "engedelmesség" egyértelmű önzésből fakad, ráadásul még manipulálni is akarja Istent, aki iránt semmiféle szeretetet nem érez.
Ha megállunk egy pillanatra, megértjük, hogy a bölcsesség, a bizalom és a hála útján járók is csak részben Isten kedvéért, részben viszont önző érdekekből engedelmeskednek. Az Úrnak szóló bizalom és hála megtalálható ugyan, de azért szeretnének előnyökre is szert tenni, s megszabadulni minden adósságtól. Így tehát ezekből az indítékokból is hiányzik az engedelmesség legnemesebb hajtórugója: a vágy, hogy csakis Isten iránti szeretetből, magáért Istenért engedelmeskedjen valaki.
kalmanpiroska, 2018. március 12. hétfő, 14:59
Gyengeség
Szabó Lőrinc: Gyengeség

Csak egy kicsit voltam becsületes,
csak egy kicsit nem bántam, hogy mi lesz,
csak egy kicsit próbáltam igazi
szeretettel szólni, segíteni,
csak ép elkezdtem, s máris visszavág
s ellenem fordul a legjobb barát.

Csak ép elkezdtem? Gondoltam: ez az
ember erős, az egyetlen igaz,
ez az egyetlen, aki keresi
és elbírja és hasznát is veszi,
hasznát annak, amit mindenki tud
s amit elrejt előle a hazug.

Arra gondoltam, hogy hogy szeretem,
hogy megtisztítom, megkétszerezem
az erejét s még szebb lesz, még nagyobb,
s arra, hogy ő maga kért, biztatott,
ő akarta? És szólni kezdtem? És
egyszerre kiderült a tévedés:

kiderült, hogy itt is hazudni kell,
hogy az igazat ő se bírja el,
és hogy az elszánt hízelgő, aki
a háta mögött csak kineveti,
az nemes neki, az bölcs, az barát,
én meg irigy vagyok, vagy még kutyább,

még gonoszabb? Mi lelt? ?
taltos1, 2018. március 11. vasárnap, 23:44
Murvainé Juliska
Kedves, aranyos Barátnőim!

Szeretettel köszöntelek benneteket e gyönyörű napfényes vasárnapon.
Végre érzem már a Tavasz illatát.
Már nem bírtam magammal és már ki kellett mennem a kertbe, átgereblyéztem a pázsitot stb.
Előkészítettem a vetőmagokat és itt-ott, ahol lehetett kapirgáltam egy kicsit a virághagymák között.
Persze azért még néhol fagyos a föld, veteményezni még nem lehet, de, ha így süt a napocska, akkor pár napon belül már lehet. A szőlőt is megmetszettük, igaz nem sok kb 15 m hosszú sor van.

Kívánok nagyon kellemes szép vasárnapot, érezzétek magatokat nagyon jól! Az egészségre vigyázni!!!!!

Ölelésem és puszim küldöm:
agnesst, 2018. március 11. vasárnap, 10:54
Levél 3.11
Szép, napot!

Ma, március 11-e, Vasárnap, Szilárd, és Borsika nevű Barátainkat, Ismerőseinket köszöntjük szeretettel.

Csodás nap lesz. Hőmérséklet +15 C fok. Tök jó!
Tegnap nagyon szép esténk volt, mert a Kedvenc Csapatom, a Ferencváros győzőt. Persze, ilyenkor örül a szurkoló, de mikor nem úgy megy a mérkőzés, ahogy kéne, bánatos.
Este, átnéztem a Facebook közösségi oldalát, és láttam, hogy arra kérik a határon túli magyarokat, hogy szavazzanak a választáskor.

Erre, kicsit pipa lettem, és ezt írtam nekik:

Elismerem, és tisztelem Őket! Tudom, hogy sokkal nehezebb nekik , mint nekünk itthon. De, kérem, hogy NE szóljanak bele ebbe, mert MI, (akik, itt születtek) se fog beleszólni, választani, semelyik Ország választásakor, hogy kire kell tenni a voksunkat. Ezt, tartsák figyelemben. Ők, nem itt, élnek, és nem itt adóznak!
Köszönjük!!!

Legyen továbbra is, szép napotok, vigyázzunk magunkra. Használjuk ki a jó időt!

Isten, Áldja
bossi, 2018. március 11. vasárnap, 05:35
Örömökben gazdag hétvégét
Drága Barátnőm!
Nagyon vigyázz magadra drága Barátnőm, oly sokat gondolok mindig rád igaz szeretettel.

Kívánok jó egészséget lányokkal együtt, szép napot, örömökben gazdag szép hétvégét ebben a tavaszias időben.

Végre egy kicsit kisütött a napocska és melegebb is van, örülök neki. Millió puszinkat , ölelésünket küldjük sok szeretettel.
Ottiék
lovaszmarika, 2018. március 10. szombat, 13:03
1/1357
Képek, videók
Aranyosi Ervin:A tavasz h
maria_kadar_148
2018. március 20. kedd, 22:27
Aranyosi-Ervin-Szebb-j övő
eva6
2018. március 11. vasárnap, 14:12
Aranyosi-Ervin-Tavaszc sal
eva6
2018. március 04. vasárnap, 15:09
Aranyosi-Ervin-Jeges-t aná
eva6
2018. február 27. kedd, 18:26
Aranyosi-Ervin-Raboddá -vá
eva6
2018. február 24. szombat, 11:10
Aranyosi-Ervin-ketten- vag
eva6
2018. február 16. péntek, 12:41
Aranyosi-Ervin-Kutyaor szá
eva6
2018. február 15. csütörtök, 16:49
Aranyosi-Ervin-Fényvéd ő.j
eva6
2018. február 07. szerda, 09:27
Aranyosi-Ervin-Légy-ké pes
eva6
2018. február 06. kedd, 08:17
Aranyosi-Ervin-cica-és -a-
eva6
2018. február 04. vasárnap, 07:47
Aranyosi-Ervin-Nézd-cs ak-
eva6
2018. február 01. csütörtök, 15:43
_a-baratsag-gyogyit_.j pg
lilagondolatok
2016. július 20. szerda, 17:54
Csak az kedves igazán.jpg
jakabgasparne
2010. május 23. vasárnap, 05:29
Címkék
elszánt hízelgő, félelem útjánál, virághagymák között, legjobb barát, engedelmesség legnemesebb, Kajtorné Gitka, bánatodat messzire, csákánydoroszlói hívek, szép emlékek, Dávidot Sámuelnek, szentmise előtt, kegyelem megismerése, kerítéshez kötötte, fiúnak gyönyörű, lelkigyakorlatos szentbeszédet, Aranyosi Ervin,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.