Regisztráció  Belépés
2017. október 24. kedd | 43. hét | 297. nap | 11:41 | Salamon
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Táncdalfesztivál 2.0
Cikksorozatunkban felelevenítjük a táncdalfesztiválokat, jelen írásunk a másodikat, tehát az 1967-est, és annak előzményeit taglalja.

Ahogy azt az első, tehát az 1966-os Táncdalfesztiválról szóló cikkünkben írtuk: Ma már furcsa belegondolni abba, hogy volt olyan időszak, amikor ha bekapcsoltuk a tévét, mindössze egy csatornát foghattunk, és létezett az az elképzelhetetlen borzalom is, amit hétfői adásszünetként aposztrofáltak.
Az emberek egy része felkapta este a sámliját, és átballagott ahhoz a szerencsés szomszédhoz, akinek volt televízió készüléke, hogy megnézhesse a híradót, na meg az utána következő filmet - így lett közösségi program a tévénézés.
Az esti műsorokról másnap a fél ország beszélt, véleménye szinte mindenkinek volt: a legnézettebb adások időpontjában elnéptelenedtek az utcák, legalább 3 millióan ültek a képernyők előtt, és az a színész vagy énekes, aki néhány percre a legeldugottabb kis faluban is feltűnt a képernyőn, országszerte híressé és népszerűvé
tinka1951, 2017. szeptember 27. szerda, 09:36
A világ legszebb asszonya
A VILÁG LEGSZEBB ASSZONYA

Azon a földön, ahol valamikor Ádám és Éva élt, ott, ahol a tehenek még vadon élnek, ott élt egy gyönyörű szép leány. Ugyanazon országban élt egy királyfi is, akit ugyancsak nógatott az apja, hogy miért nem nősül már meg. Végül megunta már a sok nógatást a királyfi, és elhatározta, hogy feleségül veszi a világ legszebb lányát. El is indult hetvenhét barátja hetvenhétfelé, sok szépséges leányzót láttak, de olyan szépet egyet sem, mint az Ádám-Éva földjén élő leány.

El is ment ő háztűznézőbe hozzá, és mikor meglátta a világ legszebb lányát, menten kiverte a szerelem hidege tőle. Az is igaz, hogy a leány is beleszeretett a királyfiba, úgyhogy mindjárt csaptak a palotában olyan lakodalmat, amilyet azóta sem látott a világ.
menusgabor, 2017. szeptember 14. csütörtök, 21:45
Szép írások
Ahogyan az ember öregszik, megtanulja, vannak olyan események az életében, amelyek talán nem olyan látványos, kézzelfogható eredmények, mint egy előléptetés ,annál fontosabbak az önismeretünk és a belső békénk tekintetében.

Szóval mik ezek a mérföldkövek? Például a pillanat, amikor egy nő...

már senki másnak nem öltözik, csak magának.

...elfogadja a mellét olyannak, amilyen, vagy egyszerűen push up-melltartót használ és nem törődik többé az egésszel.

...simán nemet mond szemtől szembe, nem pedig udvarias kitérőkkel próbálkozik, mint például ez "most éppen" nem fog menni.

...nem hazudik többé a koráról. Ez valójában két különálló pillanat az életében: az első 19 éves kora körül következik be, amikor nem állítja be többé idősebbnek magát, a második pedig a húszas évei második vagy a harmincas évei első felében - innentől nem mond kevesebbet, mint amennyi.

...mindig van nála "leszarom" tabletta. Szerencsés, aki elég korán fedezi fel ezt
kirscha, 2017. szeptember 07. csütörtök, 09:09
Tordai hasadék Erdélyben
övék lesz a magyar föld - mindannyian a király után vetették hát magukat. László paripáján véres hab vert ki, mégis olyan közel értek már hozzá a kunok, hogy fejszéikkel levághatták volna. Ekkor László feltekintett az égre, és Istenhez fohászkodott: Ó, Uram, segélj! S ím, abban a pillanatban kettéhasadt a hegy, s László háta mögött rettentő nagy hasadék tátongott. A kunok meghökkenve álltak meg a szakadék peremén, majd a csodát látva ijedtükben visszafordultak. Így keletkezett a Tordai-hasadék, s a szerencsésen megmenekült király lovának patkónyomai ma is látszanak a hasadék fölötti Patkós-kövön.
- A hasadék szokatlan földrajzi elhelyezkedése révén számtalanszor megmentette a magyar népet. Egy erről szóló romantikus legenda lenne a következő: Batu kán a hozzájuk csatlakozó kunokkal megtámadta a hasadékot mivel a környékről a nép ide húzódott vissza. S mivel Kendi Gyula embereivel minden roham elől megvédte a hasadékot, a kán továbbindult, de hátrahagyta Keme nevű kun vezérét, hogy éheztesse ki a
maroka, 2017. augusztus 29. kedd, 21:21
Zagyi G. Ilona
talán ő a nagy ő.

Süssünk pogácsát, egyikbe érmét,
kié annak sorsa nem kordul,
ám el kell fogynia éjfélre,
mert biz visszájára fordul.

Kölcsönadni, kölcsönkérni,
talán a legtilosabb,
beosztani amink van,
az a legbiztonságosabb.

A szemét az hadd maradjon,
most semmit ki ne dobj,
mert mi az, ami szerencsét hoz,
azt bizony soha nem tudhatod.

Ha teheted ne veszekedj,
mert egész évben azt teszed.
Ám igazán szerencsés akkor leszel,
ha reggel az aranyvizet te mered...A szívembe rajzoltalak

Csak az enyém vagy és mégsem,
s habár fogva nem tartalak.
Hunyt szemmel álmodlak ébren...
nem rabnak, mégis magamnak,
a szívembe rajzoltalak.

Élethű kép, nem lát így más,
minden részlet mélyről fakad.
Hagyom, hogy röpülj! Nincs tiltás,
mert így akarlak, szabadnak...
a szívembe rajzoltalak.

Most messze jársz, s én
menusgabor, 2017. augusztus 25. péntek, 19:00
Harmonia.......
csalást, pletykát. Azonban nézz a képen az arcra - tudod-e, hogy milyen nemű ez az újszülött? Ez az a pillanat, amikor még minden lehetséges. A csecsemő a jövő, az életerő, a lehetőség, az ártatlanság megtestesítője. Pénzügyi, vállalkozási kérdésekben jó jel. Kínában a bőség, a szerencse jelképe. Az egyén változását a tökéletesedés irányában is jelenti. Bizonyos kultúrákban a közösség fennmaradását, azaz a biztonságot jelképezi.
Saját születésnapodon kapni ezt a lapot azt jelenti, hogy különsen szerencsés év elé nézel. Állapotos nőnek is nagy szerencse. Gyermeked születésnapján kapni ezt a lapot figyelmeztetést jelent. Karácsonykor spirituális hívás, Isteni jel.

Szerelmi üzenet: Párkeresőknek új párkapcsolat érkezését, kapcsolatban élőknek régi viszony új alapokra való helyezését jelenti. Gyermekre vágyóknak jel, hogy itt az idő belevágni. A fogantatásra alkalmas napot is jelölheti. (Ha épp nem akarsz gyereket, ma védekezz kicsit jobban, mint máskor!)

Ezt mondja neked:
agica2004, 2017. augusztus 16. szerda, 19:01
Vizes vb - Bienerth: ezt a két hetet minden szinten abszolút profizmus jellemezte
alkalmas.

"Ez lesz az állandóan fenntartható kapacitás, ami megfelelő a következő világeseményekre" - jelentette ki az elnök.

Az úszók szövetségi kapitánya szerint minden magyar versenyző a maximumot hozta ki magából a vb-n.

"A részletes szakmai elemzés még hátravan, de a csapat összességében helytállt" - mondta Sós Csaba.

A szakember úgy véli, mindenki annyit hozott ki magából, amennyire az adott napon képes volt, többen viszont azon is túljelesítettek, amit tudnak. Kiemelte, szerencsés pillanat volt, hogy a múlt, a jelen és a jövő egyszerre lehetett ott a magyar válogatottban.

"Vannak olyan versenyzőink, akik már tizenöt éve is ezen a szinten úsztak, és vannak, akik még tizenöt év múlva is úsznak majd" - folytatta Sós, aki hozzátette, hogy a riói olimpián sikeresen teljesítő úszók nem tudták megismételni az ottani eredményeiket, Hosszú Katinka viszont "szerencsére annyival jobb a mezőnynél", hogy így is biztosan nyert a két vegyes számban.

A sajtótájékoztatón a magyar
velemenyezd, 2017. augusztus 01. kedd, 12:21
Kerecsényi Éva
talál békére.
Az érzéseket nem lehet kikényszeríteni, sem megvenni, nem lehet őket lepkehálóval levadászni, nem teremnek szabadon sem a kertben, sem a réten. Az érzések-legyenek jók, vagy rosszak- maguktól, kéretlenül, sokszor váratlanul, hol suttogva, lábujjhegyen, hol az orkán erejével, vadul és tombolva érkeznek. És amikor a lelked kapuján kopogtatnak, akkor nem szerencsés úgy tenni, mintha nem lennél otthon. Fogadd be őket szeretettel, a jókat öleld magadhoz, tápláld, szeresd, etesd, itasd minden földi jóval. A rosszaktól se félj, nézz bátran a szemükbe, láss bele a veséjükbe, és ha nincs rájuk szükséged, ne erősítsd, ne tápláld őket a figyelmeddel, hagyd, hogy végelgyengülésben örökre eltávozzanak. Emlékük arra jó, hogy felnyissák a szemed, de ne engedd, hogy bezárják a szíved.

Kerecsényi Éva


Gyenge
menusgabor, 2017. július 08. szombat, 21:00
Bemutatták a világbajnokság hostess ruháit
ruháinak bemutatójára is. Szántó Éva elmondta, a ruhák tervezésére a szervezők a Design Terminállal együttműködésben írtak ki pályázatot. Számos fiatal magyar tervező munkái közül végül a The Four stúdió alkotásait választották ki.
- Sós Csaba, a Magyar Úszóválogatott Szövetségi Kapitánya a sajtótájékoztatón elmondta, ritka pillanatnak lehetnek tanúi mindazok, akik figyelemmel követik az úszóversenyeket, hiszen a hazai keretben múlt, jelen és jövő egymással is versenyez majd. Kiemelte, olyan szerencsés helyzetben van a hazai úszósport, hogy az elmúlt 10-15 évben számos érmet nyerő magyar úszók, együtt versenyeznek azokkal, akik a remények szerint majd a következő 10-15 évben teszik ugyanezt. Hangsúlyozta, minden feltétel adott volt a jó felkészüléshez, de a magyar csapat eredményeit illetően nem érdemes jóslásokba bocsátkozni, hiszen a világ számos nemzete volt már képes olimpiai, vagy világbajnokot adni a sportágnak, kiélezettek a versenyek, ahol apró benyúlásokon múlhat egy-egy érem sorsa.
-
maroka, 2017. július 08. szombat, 09:09
Minden reggeli ébredéssel...
Poór Edit

Minden reggeli ébredéssel,
Új élet kezdődik el.
Szívedet és lelkedet,
Reményteli várakozás tölti el.
Talán ma láthatom,
Szerelmemmel, találkozhatom.
Így telik el nap - nap után,
Múlnak az évek egymás után.
Csak vársz és vársz,
Holnap talán rá találsz.
Eljön a szerencsés pillanat,
Őt, végre megláthatod,
Leírhatatlan boldogságod.
Előtted áll, s te csak csodálod,
Keresed a szavakat, de nem találod.
Mondanád mennyire szereted,
De most még nem teheted.
Földöntúli érzés járja át lelked,
Fáj, meg nem ölelheted.
Az idő meg nem áll,
Találkozásotok pillanata lejár.
A búcsúzás nehéz,
Hiszen újra csak remélsz.
S még nem tudhatod,
Majd újra, Őt mikor láthatod.
Szemének fényét,
Szívedben örökre megőrzöd.
Szavainak dallamát,
Míg élsz, lelkedben őrzöd.
Szeretnél vele boldog lenni,
Szeretnéd őt boldoggá tenni.
De várnod kell rá,
Amíg lelke,
kkm, 2017. június 19. hétfő, 13:43
Apák napja
ajándék,
őt a Jó Isten küldte.

Ugye, mi itthon ünneplünk?
Anya süt egy szép tortát,
én rajzolok rá kisangyalt,
azt jelenti, hogy
boldog apák napját!

Az a baj, amit elmondtál
kicsim, az nem egy mese.
Nagyon sok mindenen múlik,
hogy egy szülő jó lesz-e?

Ha egy apa nem tud mindig
a gyerekével lenni,
egyáltalán nem jelenti,
hogy őt már nem szereti.

Néha, tudod, az élete
az másképpen alakul,
mi nagyon szerencsések vagyunk
igy együtt családostól.

A lényeg, hogy itt vagytok nekünk,
és mi nagyon szeretünk,
apák napját - amíg élünk -
megígérem, s be is tartom:
itthon mindig ünneplünk!Kósa Gabriella: Úgy kelletek...
Apák napjára

Ha nagy leszek, anya leszek,
főzök finom ebédet,
apuci lesz majd a férjem
és este a gyerekeknek
együtt mondunk
menusgabor, 2017. június 17. szombat, 21:30
X. Smaragdtábla: Az Idő Kulcsa
amint tudatunk egyik eseményről a másikra vált.
Igen valójában az idő által létezel.
Tudjátok meg, hogy még ha az időben különbözőnek is tűntök,
mégis az egyesültségben lakoztok."

A kezdeti Üresség a megnyilvánulatlan (állóvíz). Nem volt még idő, sem tér. A Gondolat a két okforrás egymás számára történő megnyilvánulása, a létezés folyamata az időhullámok segítségével, amik közvetítik a létezési kölcsönhatást. A célirányos és átható gondolat a Teremtő Atya tachion szerencsés találkozását jelenti a Teremtő Anyával, aminek eredményeként létrehozta magából az első időhurkot, az Istent. Az első időhurok anyagtalan (transzcendens), és erőnek nevezzük, mert hat a belekerülő időforrásokra (kényszerítő erővel). Kezdetben tehát nem volt idő, de a létezés megszülte az időt. Előbb az ősidőt, majd a lineárisnak nevezett időt. Az Isten felette áll az időnek, mivel ő kelti azt magából. Az idő egy dinamikus hullámtér, ezért hullámzik és ezért van ritmusa. Az idő azért nem változik,
eposz, 2017. június 11. vasárnap, 01:56
1/190
Képek, videók
tancdalfesztival393753 889
kpista64
2010. május 06. csütörtök, 16:20
tancdalfesztival082393 749
kpista64
2010. május 06. csütörtök, 16:20
tancdalfesztival073393 748
kpista64
2010. május 06. csütörtök, 16:20
tancdalfesztival072393 747
kpista64
2010. május 06. csütörtök, 16:20
tancdalfesztival071393 746
kpista64
2010. május 06. csütörtök, 16:20
tancdalfesztival003393 756
kpista64
2010. május 06. csütörtök, 16:19
tancdalfesztival002393 755
kpista64
2010. május 06. csütörtök, 16:19
tancdalfesztival001393 754
kpista64
2010. május 06. csütörtök, 16:19
Vágó csatornát váltott
tinka1951
2011. augusztus 25. csütörtök, 06:21
A régi csatornát befalazt
zlako
2007. április 23. hétfő, 17:59
0 rózsalevél, felkap a sz
lovaszmarika
2014. október 16. csütörtök, 11:34
Füstölö a szomszédhoz.
sopronipanzios
2012. december 16. vasárnap, 14:40
Füstölö a szomszédhoz
sopronipanzios
2012. december 16. vasárnap, 14:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.