Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 20:40 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Már a karácsonyi lottó lázában ég Spanyolország
és tömegek kísérik figyelemmel, hogy melyek lesznek a nyertes számok. Az esemény egy napra szinte megbénítja Spanyolországot.A sorsolást 1913 óta változatlan formában rendezik: a San Ildefonso általános iskola kiválasztott 20 diákja húzza ki a számokat és a hozzájuk tartozó nyereményeket, amelyeket azután énekelve közölnek.

Azoknál a lottózó helyiségeknél, ahol a kisorsolt, nagy nyereményeket érő szelvényeket eladták, mindig spontán örömünnepet tartanak: még aznap összegyűlnek a szerencsések, pezsgőt bontanak, énekelnek és táncolnak.

A karácsonyi lottó 20 eurós (6300 forint) szelvényeit július óta árulják. Azok, akik évek, évtizedek óta ugyanazzal a számsorral játszanak, többnyire már jó előre megveszik sorsjegyeiket.

Gyakori, hogy együtt játszanak a családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, vagy épp egy-egy bár törzsvendégei.

Mindenkinek megvan a saját módszere arra, hogy mi szerint választ számkombinációt, gyakoriak a fontos családi dátumok, és akad olyan is, aki
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 14:15
Az én Mikulásom
aranyat. A legkisebb lány éppen ekkor tette harisnyáját a kandalló szerű tűzhelybe száradni, és az pont bele esett. Az ismeretlen jótevőről kezdték azt hinni, a hóborította Taurus hegyről, mivel mindig ilyenkor télen történtek ezek a csodák, hogy maga a Tél-Apó jön el ezekkel az ajándékokkal. Az idő folyamán mégis kitudódott a titok, hogy a jótevő maga Miklós püspök. Ugyanis a legkisebb lánynak bedobott aranyban volt egy olyan darab, amit a helyi aranykereskedő előzőleg adományozott Miklós püspöknek egy szerencsés üzletet követően. Ezt felismerve, már mindenki tudta, hogy ki a titokzatos segítő! De kiderült ez abból is, hogy december 5-én a névnapja előestéjén a hideg idő beköszöntével rendszeresen megajándékozta a gyerekeket mindenféle édességgel. Ezért az adakozásaiért a nép elnevezte " Noel Baba" -nak, ami azt jelenti " Ajándékozó Apa". A keresztényüldözések alatt őt is elfogták, éheztették, kínozták, de kivégezni nem merték.

325-ben részt vett a niceai Első Ökumenikus Zsinaton, ahol egy
menusgabor, 2017. december 05. kedd, 13:30
Ember
"Nincs más dolgunk, mint megismerni korunk 'nagy embereit', vagy meghallgatni, hogy mit mondanak; és felfedezzük, hogy legtöbbjük milyen nyomorultul alávaló. Sokuk, úgy látszik, hogy protekcióval, pénzzel, magabiztossággal, törtetéssel vagy szerencsés véletlen folytán nyerte el magas méltóságát. A gyomrunk felfordul tőlük, és egy pillanatra elgondolkodunk, hogy valóban ez-e a legjobb, amit az emberi faj produkálni tud. De visszanyerjük önuralmunkat azzal, hogy megemlékezünk néhány egyszerű emberről, akiket ismerünk; akiknek életét nem emlegetik, akikről nem zengnek dicshimnuszokat, és akik sokkal 'jobb anyagból valók', mint azok az érces hangú kérkedők, akik az országban túl sok magas pozíciót töltenek be."

- A. W. Tozer -
kalmanpiroska, 2017. november 27. hétfő, 18:50
Arany János – A sárkány
irányt vesz mostan ő.
Teste könnyű, feje nehéz,
Szárnya fityeg, mint köntösujj
Szokott, midőn nincs benne kéz,
Avagy forgácsi a cégérnek,
Ott ahol árpanedvet mérnek -
Midőn zimankó szele fúj.
Repülne hajh! repülne ő,
De nincsen arra jó idő,


Ellenben van kilátás,
Hogy a fejét, mely földre húzza,
E pillanatban összezuzza -
Ami bizony nem áldás.
De mily szerencsés baleset!
Épen egy tócsába esett,
Hol míg elázik szárnya, farka,
(Mivel egyik se gutta-percha),
Tó-szélén egy vén Brekeke
Kár-örömmel így rekege:

"He! he! he!...
Lám: okosabb, mert biztosabb

Ide le;
Ne hidd, hogy a sas néz a napba:
Tamás voltam, leszek is, abba:
Csak földre néz, prédára les,
Nyúlat, juhot, libát keres; -
Mi a repűlést illeti:
Repülhet, szárnya van neki;
Én arra sem vagyok irígy,
Mert nála jobban
chillik, 2017. november 27. hétfő, 05:19
A Soros-terv magyar fordítása
is.

És mégis van!

A tervvel kapcsolatos eligazodáshoz itt egy rövid magyarázat:

AMIÉRT NINCS:

Soros nem tagja az EU parlamentnek, tehát nincs javaslattételi joga a napirendi pontokra. Emiatt az uniós üléseken hivatalosan, mint napirendi pontok nem szerepeltek Soros tervei a (migrációval) kontinensfoglalással kapcsolatosan. Ezért nyilatkozzák az unió vezetői a sajtónak, hogy SOROS TERV NINCS. Navracsics Tibor fideszes parlamenti képviselőnek volt egy kevésbé szerencsés nyilatkozata, hogy "nem beszéltünk róla". Nem is beszélhettek róla, mert nem volt napirendre tűzve, és soha nem is lesz. TEHÁT NINCS. Az unió vezetői úgy tartják, hogy amiről nem beszélnek, az nem létezik. A hazai ellenzék azt akarja elhitetni, hogy Soros terv nincs.

ÉS MÉGIS MIÉRT VAN SOROS TERV?

Azért, mert az EU vezetése Soros nevének említése nélkül, sőt azt tagadva pontosan és egy az egyben olyan intézkedéseket hoz amelyeket Soros az elmúlt évek során számtalan angol
furaila, 2017. november 11. szombat, 09:38
Havi horoszkóp!
pillanat, amikor Ámor nyila a szíved közepébe fúródhat. Az egészségedre, a testi épségedre jobban kellene ügyelned. Ha pénzről van szó, akkor több lehet a kiadásod, mint a bevételed.
Bika jellemzése, horoszkópjai
Megosztás:
Ikrek
( 05.21 - 06.21 ) - Havi horoszkóp
Ikrek
A szerelmi kapcsolatok egén viharfelhők tornyosulhatnak. Még az is lehet, hogy olyan mondatok hangozhatnak el, amelyekkel kölcsönösen, mélyen megsebezhetitek egymás lelkét. A munkában, megélhetésben olyan szerencsésen alakulhatnak a dolgaid, hogy irigyeid száma hirtelen annyi lesz, mint égen a csillag. A régi párkapcsolatokat a titkok tehetik nehézzé.
Ikrek jellemzése, horoszkópjai
Megosztás:
Rák
( 06.22 - 07.22 ) - Havi horoszkóp
Rák
Még az is lehet, hogy az érzelmi életedben olyan változások történhetnek, amelyek miatt boldogságodban a föld felett lebeghetsz néhány méterrel. De az is lehet, hogy olyan dologba vághatod a fejszédet, amely miatt a környezetedben néhányak
piroska0101, 2017. november 10. péntek, 08:11
Az első alkalom
- Be kell kapnom?
Sokak életében eljön az a pillanat, amikor felteszik ezt a kérdést. Szerencsés esetben önmaguknak, de ne áltassuk magunkat, ha az a bizonyos szituáció bekövetkezik és felénk nyújtják, akkor már nincs mit tenni. Szemeket bezárni, ajkakat nagyra nyitni....és várni, hátha jól jövünk ki a dologból. De én azt tanácsolom, hogy előtte azért jobb felkészülni, esetleg kérdezni is érdemes. A legfontosabb pedig, hogy kiskorú ne tartózkodjon a közelben, rossz példát ne mutassunk, majd ő eldönti, hogy mit is tesz, ha eljön az a pillanat. Egyébként meg fújhatjuk, ha előbb cselekszünk és csak utólag gondolkozunk. Pedig nem is egy szőke nő tette fel a kérdést, de utána már valóban csak fújhatta. A hölgy azonban előbb rácuppant, majd szájából kikapva érdeklődött, amire a válasz egyből meg is érkezett:
- Nem hölgyem, fújja, mint egy gyertyát - adta az instrukciót a negyvenes nőnek a rendőr.
Hősnőnk később bizonygatta, hogy soha életében nem szondáztatták meg, se Magyarországon, se
naplopoleon, 2017. november 08. szerda, 20:20
Harmonia.......
csalást, pletykát. Azonban nézz a képen az arcra - tudod-e, hogy milyen nemű ez az újszülött? Ez az a pillanat, amikor még minden lehetséges. A csecsemő a jövő, az életerő, a lehetőség, az ártatlanság megtestesítője. Pénzügyi, vállalkozási kérdésekben jó jel. Kínában a bőség, a szerencse jelképe. Az egyén változását a tökéletesedés irányában is jelenti. Bizonyos kultúrákban a közösség fennmaradását, azaz a biztonságot jelképezi.
Saját születésnapodon kapni ezt a lapot azt jelenti, hogy különsen szerencsés év elé nézel. Állapotos nőnek is nagy szerencse. Gyermeked születésnapján kapni ezt a lapot figyelmeztetést jelent. Karácsonykor spirituális hívás, Isteni jel.

Szerelmi üzenet: Párkeresőknek új párkapcsolat érkezését, kapcsolatban élőknek régi viszony új alapokra való helyezését jelenti. Gyermekre vágyóknak jel, hogy itt az idő belevágni. A fogantatásra alkalmas napot is jelölheti. (Ha épp nem akarsz gyereket, ma védekezz kicsit jobban, mint máskor!)

Ezt mondja neked:
agica2004, 2017. október 27. péntek, 16:47
Nekünk kellene tüntetni, ellenetek!
Ogre méretre felamfetaminozott óriást szakszerűen leválasztották az egyre dühödtebb tömegről. A kedélyek váratlanul csillapodni kezdtek, a forró fejek lehűltek. Az ünnepség rendben lezajlott. A nép elvonult. Ahogyan az eső is. "Hőseink", ekkor az összdemokratikus ellenzéknek (is) példát statuálva indultak a Kossuth tér, a Parlament irányába, befejezni a forradalmat, a rendszerváltást, vagy amit akartok.
Nézze meg a Nikóék balhéjáról készült PS-videót.
A videót készítette: Jurák Kata, Szerencsés D. Márton
Mi közvetlenül az ünnepség után érkeztünk az Oktogonhoz, és ott találkoztunk a Pesti srácok stábjával, Katáékkal és hát persze a néhány fős őrjöngő provokativ társasággal, "bérfüttyögővel" és ,,diktátorozóval". Szégyen, hogy ezek a sípjelzések ujabban a nemzeti és
menusgabor, 2017. október 22. vasárnap, 22:30
Táncdalfesztivál 2.0
Cikksorozatunkban felelevenítjük a táncdalfesztiválokat, jelen írásunk a másodikat, tehát az 1967-est, és annak előzményeit taglalja.

Ahogy azt az első, tehát az 1966-os Táncdalfesztiválról szóló cikkünkben írtuk: Ma már furcsa belegondolni abba, hogy volt olyan időszak, amikor ha bekapcsoltuk a tévét, mindössze egy csatornát foghattunk, és létezett az az elképzelhetetlen borzalom is, amit hétfői adásszünetként aposztrofáltak.
Az emberek egy része felkapta este a sámliját, és átballagott ahhoz a szerencsés szomszédhoz, akinek volt televízió készüléke, hogy megnézhesse a híradót, na meg az utána következő filmet - így lett közösségi program a tévénézés.
Az esti műsorokról másnap a fél ország beszélt, véleménye szinte mindenkinek volt: a legnézettebb adások időpontjában elnéptelenedtek az utcák, legalább 3 millióan ültek a képernyők előtt, és az a színész vagy énekes, aki néhány percre a legeldugottabb kis faluban is feltűnt a képernyőn, országszerte híressé és népszerűvé
tinka1951, 2017. szeptember 27. szerda, 09:36
A világ legszebb asszonya
Feltűnt nekik, hogy mindig szomorú, s ki akarták deríteni, miért. Fel is dúltak mindent, és a függöny mögött megtalálták az üvegkoporsót. Hej, csodálkoztak a halott nagy szépségén! De csudamód nem is irtóztak tőle, kivették szépen az üvegkoporsóból, s mint egy bábuval, játszottak vele. Aztán addig fésülgették a haját, hogy a fésű beleakadt a hajtűbe, kihúzták vele, hát csodák csodája, felébredt a halott leány!

Lett nagy öröm erre a palotában, az öreg király is azt mondta, hogy ha már ilyen szerencsésen fordult ez a dolog, menyéül fogadja a szép leányt. Megjött a királyfi is győztesen, de amikor meglátta elevennek holt kedvesét a palota lépcsőjén, nem érdekelte már a győzelem! Hívták a papot, hozták a menyasszonyi fátyolt, s még aznap olyan lakodalmat ültek mindannyian, hogy azóta sincs vége.
menusgabor, 2017. szeptember 14. csütörtök, 21:45
Szép írások
Ahogyan az ember öregszik, megtanulja, vannak olyan események az életében, amelyek talán nem olyan látványos, kézzelfogható eredmények, mint egy előléptetés ,annál fontosabbak az önismeretünk és a belső békénk tekintetében.

Szóval mik ezek a mérföldkövek? Például a pillanat, amikor egy nő...

már senki másnak nem öltözik, csak magának.

...elfogadja a mellét olyannak, amilyen, vagy egyszerűen push up-melltartót használ és nem törődik többé az egésszel.

...simán nemet mond szemtől szembe, nem pedig udvarias kitérőkkel próbálkozik, mint például ez "most éppen" nem fog menni.

...nem hazudik többé a koráról. Ez valójában két különálló pillanat az életében: az első 19 éves kora körül következik be, amikor nem állítja be többé idősebbnek magát, a második pedig a húszas évei második vagy a harmincas évei első felében - innentől nem mond kevesebbet, mint amennyi.

...mindig van nála "leszarom" tabletta. Szerencsés, aki elég korán fedezi fel ezt
kirscha, 2017. szeptember 07. csütörtök, 09:09
1/189
Képek, videók
Zuheros vár Spanyolország
pacsakute
2017. március 26. vasárnap, 20:17
Ávila fala,Spanyolország
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:17
Alhambra Spanyolország.jp
pacsakute
2015. július 29. szerda, 19:59
spanyolorszag.jpg
winxclubervin
2015. június 11. csütörtök, 23:12
Park Güell-Spanyolorszag
borigit
2015. március 08. vasárnap, 16:06
Park Güell-Spanyolorszag
borigit
2015. március 08. vasárnap, 16:01
Al Andalus(Spanyolország)
farkas1945
2014. november 02. vasárnap, 11:28
Kellemes Karácsonyi ünnep
irmus
2018. január 02. kedd, 17:05
karácsonyi kávé1231.jpg
maroka
2018. január 01. hétfő, 00:29
Karácsonyi hangulat 3.
aruncus
2017. december 31. vasárnap, 16:18
Karácsonyi hangulat 2.
aruncus
2017. december 31. vasárnap, 16:17
Karácsonyi hangulat 1.
aruncus
2017. december 31. vasárnap, 16:16
Karácsonyi üdvözlet M.gif
borigit
2017. december 31. vasárnap, 11:12
Karácsonyi üdvözlet.gif
borigit
2017. december 31. vasárnap, 11:11
Karácsonyi sorozat.gif
borigit
2017. december 31. vasárnap, 11:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.