Regisztráció  Belépés
2018. március 19. hétfő | 12. hét | 78. nap | 11:25 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A pesti forradalom és a sajtószabadság
Pestre.

Itt már kigyúltak az ablakokban az első gyertyafények. A kivilágítást - mint a Pesti Hírlap írta - az indokolta, hogy ,,mi után olly régen epedt annyi hő kebel, végre megérkezett a sajtó-szabadság arany kora". Landerer és Heckenast fényben úszó házáról zászlók lengtek s bent élénk munka folyt a szedőszekrények között, készültek a falragaszok, amelyeken reggelre a választmány a főváros népével közölte a történteket: ,,Pest város közönsége {II-1-41.} nevében alolírottak szerencsések hivatalosan értesíteni a magyar nemzetet, hogy ami más országokban polgár vérbe került - a reformot - Budapesten 24 óra alatt békés és törvényes úton kivívta a törvényes egyetértés." A helytartótanács úgy határozott, hogy ,,a censura nyomban megszüntetetett, a sajtó annyi százados bilincsei alól fölszabadult".

Petőfi március 15-én késő éjjel ezt írta naplójába lelkesen: ,,ma született a magyar szabadság, mert ma esett le a sajtórul a
ametiszt54, 2018. március 15. csütörtök, 10:28
Tallóztam
dolgok miatt panaszkodsz (és az elmúlt hónapokban sok ilyet láttam), gondolj valakire, akinek tényleg problémája van.
Légy hálás az apró kis bajodért, és lépj túl rajta.

Nyugodtan el lehet ismerni, ha valami idegesít, de próbálj meg ne túl sokat gondolkodni rajta és ne rontsd el ezzel más emberek napját is. Ha ezzel megvagy, menj ki és vegyél egy jó nagy levegőt a tiszta ausztrál levegőből, nézd meg, milyen kék az ég és milyen zöldek a fák, annyira szép. Gondolj csak bele, mennyire szerencsés vagy, hogy ezt meg tudod tenni: hogy lélegzel.

Lehet, hogy ma pont beragadtál a dugóba, vagy rosszul aludtál, mert a gyönyörű gyermekeid nem hagytak, vagy a fodrász túl rövidre vágta a hajadat. Letört a körmöd, túl kicsi a melled, narancsbőrös a hátsód vagy van egy kis hasad. Ezeket a dolgokat mind engedd el. Hidd el, hogy nem ezekre fogsz emlékezni, amikor majd menned kell. Annyira jelentéktelenek, amikor teljes egészként szemléled az életedet. Nézem, ahogy a testem a szemem láttára megy
horvathnemagdi, 2018. március 13. kedd, 07:10
Zöldhályog
Kora tavaszi napsütésre ébredek. Mielött kinyitom a szemem még egy kicsit élvezem a melengetö napsugarak simogatását. Megfordulok és lassan, óvatosan kipillantok. Hatalmas zebrapletyka integet rám a komód tetejéröl. Szemem mohón falja a színeket! Zöld, ezüst, lila, piros! Eddig még meg sem csodáltam öket. Nem fogtam fel, milyen szerencsés vagyok. Látok! Látom, hogy felkelt a nap és az ébredö természet ezer színével ünnepli a tavaszt. Érzem a köntösöm, amint egy hatalmas plüsmaskó puha melegségével átölel. Érzem a hajnal didergetö hüvösét, amint kibújok az ágyból. Érzem a friss kávé illatát, amint lágyan összeolvad a csepp tejszín és egy csipet fahéjjal. És hálát adok ezért, hogy még látok és részese lehetek ennek a csodálatos világnak, ennek a gyönyörü színkavalkádnak még egy darabig.
Pár nappal ezelött még nem tudtam, hogy milyen szerencsés vagyok. Észrevétlen, szürke egérként gyarapítottam a látok táborát, anélkül, hogy örültem volna annak, tudom miröl beszélsz, ha azt mondod piros. Aztán egy kora
csipet75, 2018. március 10. szombat, 07:51
Tompa Mihály - Szuhay Mátyás.
verme, gulyája,
- Monda Keszi - csak kell szíven szép Annája!
Szombaton estére ott termek Kardszagon,
S szépen, vagy erővel, de a lányt elhozom!«


'Segítsen az Isten!' - Szuhay felele,
S a kis számu csapat elszakadt kétfele;
Mivel Keszi, három társától bucsúzva:
Kesely lova fékét az alföldnek húzta.

S igy dörmögött Mátyás, tekintvén utána:
'Bárcsak a jó fiú szerencsésen járna!
Sajnálom szivemből, ugyis atyámfia:
Egy volt a szépanyánk, Both Kata, Sófia!'

E közben setét lőn, miként az üstfenek,
A lovak csak lábról lábra mehettenek;
Sok vesződség után, éhen-szomjan végre,
Mátyás éjféltájban pincéjéhez ére.


Leszállván lováról, veszi a kulcsokat:
Hanem visszahökken, sokat látott, sokat...!
Az ajtó betörve és tátva-nyitva
chillik, 2018. március 04. vasárnap, 05:29
A barátság mágiája
előtt. A gyerek együtt játszik és rosszalkodik, a süldőlány együtt vihog, a kamaszfiú együtt hősködik, malackodik pajtásaival. De ezek nem barátságok, mert születésük pillanatában telítve vannak bomlasztó elemekkel, s ha betöltik szerepüket, elhalnak, kicserélődnek, mint szervezetünk sejtjei.

A barát legmélyebb értelmében annyit jelent, hogy nem ellenfél. Valaki, aki e harcos világ örvényén kívül, a csillagok háborújának ütközetei fölött kibékült velünk. Nem pusztán szövetséges egy-egy szerencsés aspektus kegyelme folytán, mert a szövetségesből, a kettő fejlődésének valamely más pontján újra ellenség válhatik. A baráti kapcsolat lényege a tat tuam asi. Előfeltétele az, hogy ne a hús érdekeinek pillanatnyi aktualitásán vagy az érzelem világ átmeneti hiány érzetein, hanem az ideák bázisán épüljön. Egyedül a közös szellemi érdeklődés az, amely a földi érdekeknél sokkal távolabbra: végtelen perspektívák felé mutat. Az ilyenfajta barátságot elixír tartja életben. Nem öregszik. Nem hervad. Az ember
taltos1, 2018. március 03. szombat, 23:49
Tallóztam
15 dolog, ami az igazán erős nőket jellemzi

Az erős nőket gyakran tartják asszertívnek és őszintének a vágyaikat és szükségleteiket illetően. Nagyon összetett emberek, akikben sokkal több rejlik, mint a szemmel látható. Néha követelőzőnek és főnökösködönek tűnhetnek, de az igazság az, hogy az erős nők is nagyon érzékenyek és előzékenyek lehetnek.

Ha van erős nő az életedben - vagy ha te magad vagy az - akkor szerencsésnek tarthatod magad.

Íme, néhány dolog, amit érdemes tudni az erős nőkről. Talán még jobban értékeled majd őket:

1. Szűk, de nagyon közeli baráti körük van

Az erősebb nők jók benne, hogy a nem megfelelő személyeket eltávolítsák az életükből. Ezek olyan emberek lehetnek, akik mérgezőek és negatívak, vagy egyszerűen nem illenek a képbe. Ennek eredményeként kisebb a baráti körük, amely olyanokból áll, akiket igazán értékelnek. Ha egy erős nő a barátod, hidd el, hogy akarja, hogy az élete részese légy.

2. Jó tervezők

Mindig
horvathnemagdi, 2018. február 27. kedd, 10:01
15 dolog, ami az igazán erős nőket jellemzi
erős nőket gyakran tartják asszertívnek és őszintének a vágyaikat és szükségleteiket illetően. Nagyon összetett emberek, akikben sokkal több rejlik, mint a szemmel látható. Néha követelőzőnek és főnökösködnek tűnhetnek, de az igazság az, hogy az erős nők is nagyon érzékenyek és előzékenyek lehetnek.Ha van erős nő az életedben - vagy ha te magad vagy az - akkor szerencsésnek tarthatod magad.

Íme, néhány dolog, amit érdemes tudni az erős nőkről. Talán még jobban értékeled majd őket:

1. Szűk, de nagyon közeli baráti körük van

Az erősebb nők jók benne, hogy a nem megfelelő személyeket eltávolítsák az életükből. Ezek olyan emberek lehetnek, akik mérgezőek és negatívak, vagy egyszerűen nem illenek a képbe. Ennek eredményeként kisebb a baráti körük, amely olyanokból áll, akiket igazán értékelnek. Ha egy erős nő a barátod, hidd el, hogy akarja,
lilagondolatok, 2018. február 27. kedd, 09:13
Mai harmónia kártyám
csalást, pletykát. Azonban nézz a képen az arcra - tudod-e, hogy milyen nemű ez az újszülött? Ez az a pillanat, amikor még minden lehetséges. A csecsemő a jövő, az életerő, a lehetőség, az ártatlanság megtestesítője. Pénzügyi, vállalkozási kérdésekben jó jel. Kínában a bőség, a szerencse jelképe. Az egyén változását a tökéletesedés irányában is jelenti. Bizonyos kultúrákban a közösség fennmaradását, azaz a biztonságot jelképezi.
Saját születésnapodon kapni ezt a lapot azt jelenti, hogy különsen szerencsés év elé nézel. Állapotos nőnek is nagy szerencse. Gyermeked születésnapján kapni ezt a lapot figyelmeztetést jelent. Karácsonykor spirituális hívás, Isteni jel.

Szerelmi üzenet: Párkeresőknek új párkapcsolat érkezését, kapcsolatban élőknek régi viszony új alapokra való helyezését jelenti. Gyermekre vágyóknak jel, hogy itt az idő belevágni. A fogantatásra alkalmas napot is jelölheti. (Ha épp nem akarsz gyereket, ma védekezz kicsit jobban, mint máskor!)

Ezt mondja neked:
eva6, 2018. február 18. vasárnap, 07:47
Versek a világirodalomból
ott
haza senki már,
s ha nógat is bárki, hogy
nem kell várni már.

Várj reám, s én megjövök,
Fordulj daccal el,
ha áltatják ösztönöd,
hogy: feledni kell...
ha lemondtak róla már
apám s lányom is,
s jó barát már egy se vár -
...szinte látom is:
borral búsul a pohár,
s könnyet ejt szemük,
rám gondolva. De te várj
s ne igyál velük.

Várj reám! Ó, átkelek
minden vészen én.
Aki nem várt, rám nevet:
"Szerencsés legény."
Nem tudhatja senki sem,
te meg én csupán,
hogy te jártál ott velem
öldöklő csatán,
s te mentettél meg, de hogy?
Egyszerű titok:
várni tudtál rám, ahogy
senki sem tudott.

(Lányi Sarolta fordítása)Fjodor Tyutcsev: A szép őszi estében

A szép őszi estében valami
titokzatos és megható varázs van.
A fák rikító, szilaj színei,
a harsányrőt lomb a halk hervadásban,
a komorodó,
menusgabor, 2018. február 12. hétfő, 19:59
Bakhita Szent Jozefina Szűz február 08.
Forrás: Katolikus sk
....................
Szent Bakhita Jozefina 1869-ben született egy kis szudáni faluban, Darfúr régióban. Gyermekkorában elrabolták, és eladták rabszolgának. Születésekor nem Bakhitának nevezték, szörnyű élményei hatására azonban elfelejtette azt a nevét, melyet szülei adtak neki. Bakhitának, mely ,,szerencsés"-t jelent, elrablói nevezték el. El Obeid és Kartúm rabszolgapiacain egyik gazdától a másikhoz kerülve mind fizikai, mind erkölcsi értelemben megtapasztalta a rabszolgák megalázottságát és szenvedéseit.
Kartúmban (Szudán fővárosa) Bakhitát megvásárolta Callisto Legnani olasz konzul. Kellemes meglepetésére elrablása óta most először nem korbácsolta senki, miközben megkapta feladatait, ehelyett szeretettel bántak vele. A konzul házánál Bakhita békét, meleg légkört és az öröm pillanatait élte át, még ha nosztalgiával gondolt is talán örökre elvesztett
maroka, 2018. február 08. csütörtök, 11:29
Elkészül?
Viszont ennek a stílusa, a hangneme, a ritmikája, az ütem kiosztása, a hangszerelése teljesen más,mint az eddig hallható, megszokott dalok. Nagyon beleszerettem ebbe a dalba, már csak azért is, mert másodszori nekifutásnak lett belőle valami, és az a valami....már a dal elején hozza a tutit.
Annyira izgulok :-)
Közben elkészült a gyerekműsorunkhoz a stúdióban két farsangi dalunk is. Szerintem holnap már felteszem a világhálóra, ma már nem biztos...meglátjuk, bár itt ügyködöm már az ágyban, szerencsésnek mondhatom magam, mert még csak 9 óra, de a gyerekeket megkértem feküdjenek le, hogy ki tudják pihenni magukat.Én ma reggelre aludtam ki magam. Sokat aludtam, s nagyon jó volt kipihenten ébredni!
Felkeltem, megetetem a kis kutymorgóimat, majd kiengedtem őket, reggelit csináltam a 3 gyönyörű gyerkőcömnek, az egyik lányomat elvittem balettra,a másik kettővel pedig lementünk a szüleimhez.
Eljutottam orgonálni is. Tudtam beszélgetni az anyukámékkal is, kitakarítottunk nálunk, hogy nekik ne
dundulino, 2018. január 28. vasárnap, 21:39
Győry Elek: Merengés.
Győry Elek:

Merengés.

Miért, miért is kelle látnom téged !
Azért, hogy üdvöt adjon s azután
Fájó döfést, a vágyódó szivének
Egy pillanat - szerelme hajnalán ?

Szerencsés még, ki csak kétségtől retteg,
Az csak villám a jövő éjjelén ;
Lesujthat bár, de fénye van, mely néked
Utat világit - és ez a remény.

De tudni, hogy elátkozott szerelmed,
Mert nem talál viszhangot az soha !
- Az éden túl és lángpallos előtted -
Egy orv a sors akkor s nem mostoha. . .

Úgy fáj és mégis olyan jó ha látlak,
Hisz boldogság már látni bájidat,
Mint napsugár az epedő virágnak
Majd fonnyadást, de előbb enyhet ad.

Itt, itt lebegsz előttem képzetemben,
Ébren is csak te rólad álmodom . . .
És nem tudom, mint fér meg kis szivemben
Oly nagy boldogság s oly nagy fájdalom.

Hölgyfutár. 1862. jún. 21.
marcyt, 2018. január 28. vasárnap, 08:25
1/190
Képek, videók
sajtoszabadsag2.jpg
janna53
2013. január 09. szerda, 17:09
sajtószabadságot.jpg
agica2004
2011. február 14. hétfő, 14:39
Hírlap-áruló 01.jpg
chillik
2018. február 27. kedd, 05:19
Hírlap-áruló 02.jpg
chillik
2018. február 27. kedd, 05:18
Hírlap-áruló 03.jpg
chillik
2018. február 27. kedd, 05:18
Hírlap-áruló 04.jpg
chillik
2018. február 27. kedd, 05:18
magyar hirlap
lacipecsenye
2012. május 30. szerda, 13:50
Magyar Hirlap megrendelő
lacipecsenye
2012. május 30. szerda, 13:49
hirlaphir1293736636.jp g
basikele
2012. február 05. vasárnap, 05:34
Szerete Láng FM hírlap
herkliantal
2008. december 21. vasárnap, 07:36
Rólam.BM Hírlap
czko01
2008. május 24. szombat, 12:10
Forradalom 01.jpg
chillik
2018. január 29. hétfő, 05:48
Forradalom 02.jpg
chillik
2018. január 29. hétfő, 05:48
öszirózsás forradalom.png
chillik
2017. november 13. hétfő, 14:15
öszirózsás forradalom 003
chillik
2017. november 13. hétfő, 14:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.