Belépés
2018. október 22. hétfő | 43. hét | 295. nap | 10:46 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
H.Kohut Katalin: A májuskosár
óta.

Vénuszból semmi sem maradt, sem hangja, sem egészsége, sem szépsége nem volt már, amikor esdeklése után segítségért jött megmenteni egykori szerelme, aki semmiről sem tudott. Egy kosár fehér orchideával érkezett, ez az egyetlen ország, amelyik eddig soha nem létezett. A fehér szín azt jelentette, hogy Katkat, bár csak egy szívből állott már, vagyis törvényből, még abban az évben férjhez megy. Az orchidea a jövő tökéletes nyelven beszélő országát jelentette, amit a népével fognak megalapítani, mégpedig a szerelem, szépség, finomság, kifinomult érzékenység, igényesség, műveltség által képviseltet. A jövő népe a virágokat meghagyja temető növényeknek, legendájukat fennhagyják az utókornak, hogy nyilvánvaló legyen, milyen népek éltek egykor a világon.

A csúfok, irigyek, törtetők, házsártosak, görbe orrúak, szőrös lábúak, púposak, májfoltosak, szemölcsösek, fogatlanok, eltört testrészűek, cigis és rozsdafazék, fa, tüdő hangúak és minden csúfság csűrhéje fekete mágiájával többé nem
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:07
H.Kohut Katalin: Férfiak beavatása
isteni önkívületének megtapasztalásánál.
A férfiban a nők elsősorban az erőt és határozottságot csodálják, feléled anyasági érzetük, szeretetüket átadva szívesen törődnek velük, gondoskodnak róluk, mint a gyerekeikről. Az anya felelőssége, amit a férfinak már családalapításkor éreznie kell családja biztonságáért, ellátásáért állandó és egész életében végig kíséri.
A férfi szívét nem könnyű rabul ejteni, mert eredendően a férfiak múltja a hősiességben, a harcban gyökeredzik, ezért gyakran esnek szerelembe olyankor, amikor egy lány bajba kerül. Ilyenkor a szíve feléled, s érdeklődéssel fordul a nő iránt, akinek a testi formáját arcával együtt már szívébe rejtette tudtán kívül. A férfit csak tisztasággal és szerelemmel lehet örökké megtartani, csodálva egymásban az emberséget.

A lányok egészen 24 éves korukig szorulnak férfiak általi biztonságra, védelemre. A férfi lehet apa, nagybácsik, vagy fiútestvér. A lányok az érettség eléréséig könnyen szerelmesekké válnak, ilyenkor bátran,
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:53
H.Kohut Katalin: Nyelvi játék
elvörösödött, kislányos szeméremmel, szögletes mozgással hagyta, hogy a férfi levezesse a lépcsőkön.
Közben játszottak együtt nyelvi játékokat, Erzsébet kezdte el az egyik kedvencét a vár igével, mely a végtelenségig folytatódva előkészítette az éjszakát, vagyis a férfi szálloda szobájában fejeződött be csókkal, mint a titkos asszony-szoba előszobájával az ismerkedés. Roland feledtette az asszonnyal az Idő fogalmát, hirtelen létbe lépett be Erzsébetnél az örökkévalóság, az, melyről mindig is álmodott. A szerelem teljesen átváltoztatta, olyan lett, mint amilyen mindig is volt belül, szépséges vénuszi alkata tükrözte kislányosan bongó hangját.

Erzsébet Rolandot, mint megváltóját csodálta, annyira, hogy még a tárgyait is mélységes tisztelettel érintette. Megérkezett hozzá a vágyott nyelvi tökély személyesen, addigi kutatásainak tárgya. Két nyelvőr találkozásából születik a közössége a gyémántoknak, a csillagok az égből továbbítják a néma hangüzeneteket, gondolatatokat. A férfi imádata első
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:48
H.Kohut Katalin: A nagy csacsi
szélére és hallgatta a búcsú történeteket.

Margitka magát életszamárnak nevezte. Kis csacsi, így szólította őt a hőn szeretett és tisztelt férje ezelőtt hetven évvel. Rövidke házasság volt ez, melynek a végére az I. Világháború tett pecsétet. Palika 25 évesen jegyezte el magát a halállal. Egyedül ő volt, aki megértette az asszonyt, s amikor esténként az ölében vitte be hálószobájukba, azt mondogatta:
. Kis csacsim, látod, az élet szereti a boldog embereket, megjutalmazza őket szépséggel és szerelemmel. Meg kell tanulnod elfogadni, amit felkínál neked.
Margitka nem értette a párja szavait, pedig jobban ismerték egymást, mint két testvér. Most tudott visszaemlékezni arra, mire is gondolt.

Mikor elvégezte a polgári iskolát, két lehetőség között választhatott: vagy egyetemre megy továbbtanulni ügyvédnek, amit mindig is szeretett volna, vagy eladói szakmát tanul. Nem tudott dönteni a kettő közül, s addig halogatta a terveit, míg elszegényedett a családja, s nem volt képes fizetni a
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:40
H.Kohut Katalin: Matematika
ártó hatalom megkísértette a szűzies lényeket, most szabad utat kaptak minden területen.

Az okos barna régi ellenség lehetett a szőkéknek, mert csúfolták a médiából, hogy már egy mázsára dagadt. Még mindig nem hagyták élni, lehetetlenné lett téve minden körülötte, összezúzva egészsége és egykori formás idomokkal rendelkező, görög Istennel vetekedő alakja.

Megérkezett az országba a keleti uralkodó, egykori japán herceg, nézte, mi történik a Hunnia országban, nem értette, hogy a szerelem, szeretet Istennője miért haldoklik, miért bántották, miért volt baj, hogy szép és okos volt, meg királynőiek voltak a fogai is, hogy ennyire megcsonkították. Odament Elvirához és azt mondta:
- Felteszek egy találós kérdést magának, ha megválaszolja, azt mondom, hogy okos a szőke is.
- Most válaszoljak, vagy később?
- Majd ha elmondtam a kérdésemet.
- Jó, várom...
- Volt egy földrész, lepedővel letakarták, megteremtették a lányokat, akik összepisilték egész Európát. A lányok
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:37
H.Kohut Katalin: Emberré válás
H.Kohut Katalin: Emberré válás

Még nevettem,
felismerve a szépségeket,
te azt sziszegted gúnyosan:
Mi van majom, látod az angyalkádat?
Meghalt a szerelmes asszony,
a zenész, aki énekelt neked,
maradt a hűséges feleség,
akihez jó mulatás után hazatérni.
Arcomon bú, a tieden káröröm.
Ekkor azt mondtad:
Te túl komoly vagy hozzám!
Nevem fémjelezted,
előbb nyanya, majd g...
- Az angyal! - súgták mások.
Mikor kölcsön kellett,
elvittél garanciának.
Példámból tanultál,
mint mások, ki nem mondott
szavaim törvények voltak.
Mikor kérdeztem szemeimmel,
miért alázol naponta,
azt kiabáltad:
Kicsinállak téged úgy is,
nem fogsz pöffeszkedni az irodában!
Körbevettelek szeretettel,
törődéssel, féltéssel,
kiálltam a híredért.
Nem értetted,
későn fogtad fel,
válás után harminc évvel.
Mikor kérdeztek,
hogy került két ellentét össze,
azt
kohlinka, 2018. szeptember 25. kedd, 20:51
Bertók László
a parti fényben,
vinni a fiút magasan,
s elmerülni, hogy odaérjen?


MIKOR MÁR SZEREP S IDŐ NEM VÉD

Jó, akkor a túloldaláról,
ahogy a mező zöldbe táncol,
forog lüktet, övét kibontja,
s száll a világ, a tüzes szoknya.

Jó, akkor arról, mennyi jó volt,
szerelem, iga, munka, hóbort,
rab lenni, ha mindenkin lánc van,
megbújni, mint drótban az áram.

Jó, akkor arról, mennyi jó van,
nagyot nyújtózni ágyban, szóban,
mikor már szerep s idő nem véd,
eljátszani, mit sohasem még.


MINT AKI RÓKÁT SZELÍDÍT

Viszi magában a határt.
Nincs is estétől reggelig.
Akkor fölkel, leengedik.
Mindenki
menusgabor, 2018. szeptember 25. kedd, 19:59
Születésnapok jelentése
Születésnapok jelentése

Melyik nap születél?

1. Aki a hónap első napján született, az kiváló vezetői képességekkel rendelkezik, öntudatos és erős akaratú. Gyakran ragadja a kezébe a kezdeményezést, és jól ért a motiváláshoz. A precízség azonban ritkán tartozik az erősségei közé. Érzékeny típus, de ezt többnyire igyekszik eltitkolni. A szerelemben egy kicsit naiv, ám nagyon hűséges. A barátai mindig számíthatnak rá.

2. A másodikán születetteket általában az érzelmeik irányítják. Melegszívűek, érzékenyek, és sok szeretet igényelnek. Nehezen mondanak nemet, emellett gyakran hangulatemberek, és hajlamosak a melankóliára. A legjobban szűk baráti körben érzik magukat, nagy társaságban inkább zavarban vannak.

3. Aki harmadikán jött a világra, az energikus és életvidám. Fantáziadús, sokoldalú, és mind szóban, mind írásban nagyon jól fejezi ki magát. Ránézésre lazának tűnik, de lezsersége mögött gyakran tanácstalanság bujkál. A
vorosrozsa66, 2018. szeptember 22. szombat, 17:55
Muskátli
valakit és ezért van mindig pluszban egy csésze kávé? Az is lehet, hogy konok, és hiába jött meg párjának a mennyei behívó, azért ő mégsem szokik le az ő jó régi szokásáról. Lehet, hogy a férjének főzött kávét ittam meg én akkor? Nem tudhatom. Ez is az ő titka marad sok mással együtt.
Közben mesélt és éppen azt mesélte, amit én nem tudtam, de tudni szerettem volna. A nyár elején özvegyült meg, hatvannégy év házasság után vesztette el a szeretett férjét, akihez tisztán és tiszta szívvel, tiszta szerelemmel ment férjhez tizenhat évesen. A férje is majdhogynem fiúlegény volt, nem sokkal a lakodalom után vitték el katonának. Így lett belőle nehéz világháborús évekre gazdaasszonyból gazda.
Mondtam neki, hogy én is ismertem a férjét látásból, vagy inkább köszönésből, mert a saroktelek mellett nem lehetett úgy elmenni, hogy abból köszönés ne legyen. Mindig a szőlőt gondozta és vagy ő köszönt oda, vagy az érkező. A végén még integettünk is egymásnak, néha egy-két szót is váltottunk.
A jobb szemem
klarika47, 2018. szeptember 19. szerda, 16:33
Egy szál virággal is elmondhatjuk...
Egy szál virággal is elmondhatjuk, amit gondolunk, hiszen minden virágnak van jelentése.

Akác - Imádom, hogy zárkózott vagy.
Azálea - Nagyon vigyázz magadra.
Begónia: Az ábrándozás, a vágyak és álmok jelképe.
Fehér rózsa: A megszokott, kiérdemelt szerelem, de a szülői szeretet virága is lehet.
Frézia - Mindig megbízhatsz bennem.
Gyöngyvirág - Odavagyok a szépségedért.
Harangvirág - Mindenem a tiéd.
Hortenzia - Köszönöm a megértésedet!
Ibolya - A hűség mintaképe a párom.
Jácint - Próbálj megbocsátani.
Kaktusz - Megküzdök a szerelmedért.
Kamélia - Szerencsém van veled.
Kankalin - Nélküled halott vagyok.
Kék liliom - Titkos hódolódtól.
Kikerics - Örülök, hogy megkaptalak.
Kökörcsin - Őszinte vagyok, és te?
Körömvirág - Úgy érzem, nem szeretsz.
Krizantém - Kedvesem és barátom vagy.
Lila
vorosrozsa66, 2018. szeptember 12. szerda, 17:30
Petőfi Sándor: Tündérálom
Petőfi Sándor:
TÜNDÉRÁLOM


Sajkás vagyok vad, hullámos folyón.
Hullámzik a viz, reng a könnyü sajka,
Reng, mint a bölcső, melyet ráncigál
Szilaj kezekkel a haragvó dajka.
Sors, életemnek haragos dajkája,
Te vagy, ki sajkám ugy hányod-veted,
Ki rám zavartad fergeteg módjára
A csendriasztó szenvedélyeket.

Elfáradtam már, messze még a part?
Mely béfogad révébe; ...vagy az örvény?
Mely nyúgodalmat szintugy ad, midőn
Mélyébe ránt, a sajkát összetörvén.
Sem part, sem örvény nincsen még előttem,
Csak hánykódás, csak örökös habok;
Hánykódom egyre a folyó nagy árján...
Ki sem köthetek, meg sem halhatok.

De mily hang ez, mily tulvilági hang,
Mely bévegyül a habzugás közé?
Tán szellem, égbe szálló a pokolból,
Hol büntetését már átszenvedé?...
Egy hattyu
lilagondolatok, 2018. augusztus 25. szombat, 11:00
Az angol királyok félig magyarok
1812-ben. Szülei gróf Rhédey László és Inczédy Ágnes. Igen kiváló nevelést kap. Bájos, nagyon okos hölgy válik belőle, mikor fel cserepedik.

Mint minden főúri családnak, nekik is van a bécsi császárvárosban palotájuk. Itt éri a családot az a megtiszteltetés, hogy 1830 évben I. Ferenc császár és magyar király meghívót küld nekik az évi farsangi bálra. A bál forgatagában megismeri a délceg katonatisztet, Sándort, Württemberg hercegét, s rögtön bele is szeret. A kölcsönös vonzalom hamarosan szerelembe fordul. A hercegi család nem nézi jó szemmel, hogy csak egy "gróf" a választott ara. A házasság sok bonyodalom után csak 1835-ben teljesedik be. Hogy ne legyen a házasság rangon aluli, Claudia megkapja az előkelő Hohenstein grófja címet. A házasságból két leány s egy fiú születik. Ferenc nevű fia megkapja 1837-ben a Teck hercege címet.

Rhédey Claudia és férje, Sándor württembergi
menusgabor, 2018. augusztus 08. szerda, 22:59
1/358
Képek, videók
Kohut Katalin facebook fo
kohlinka
2018. február 18. vasárnap, 20:41
Kohut Katalin facebook fo
katalinkohut
2018. február 18. vasárnap, 20:40
Kohut Katalin 2012.2 (1).
katalinkohut
2017. július 03. hétfő, 17:21
Kohut Katalin 32 éves.jpg
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:13
Kohut Katalin 1,5 éves.jp
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:13
Kohut Gyuszika és Katalin
katalinkohut
2017. március 21. kedd, 22:14
Kohut Katalin 32 éves.jpg
kohlinka
2014. február 19. szerda, 23:18
Kohut Katalin másfél éves
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 13:17
Kohut Katalin 55 éves.JPG
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:10
Kohut Katalin 17 éves.jpg
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:10
Kohut Katalin magyar kisl
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:04
Kohut Katalin 9 éves.jpg
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:04
Kosárban fehér rózsa és c
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 14:48
Kosár fehér rózsa, és gye
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 14:18
Kosár fehér virág.jpg
margoboszi
2015. október 13. kedd, 14:50
Címkék
polgári iskolát, hűséges feleség, párja szavait, népével fognak, szeretett férjét, szőlőt gondozta, hónap első, szíve feléled, égből továbbítják, jövő népe, férfi levezesse, kicsit naiv, Kohut Katalin, keleti uralkodó, egyetlen ország, délceg katonatisztet,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.