Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 10:36 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sikeresen tesztelték az űrszemetet összeszedő hálót az űrben
A háló kipróbálása egy tesztsorozat része, amely különböző technológiákat mutat be a Föld körül keringő fémhulladékok begyűjtésére - olvasható a BBC internetes hírportálján.

Becslések szerint mintegy 7500 tonna ilyen hulladék kering céltalanul odafent, fenyegetve az űrmissziókat.

A RemoveDebris nevű műhold videót is készített a kísérletről. A rövid felvételen egy kicsi, cipősdoboz méretű tárgy látható, amint 6-8 méterrel a Surrey-i Egyetem űrhajója előtt bukdácsol. Hirtelen egy fényes háló lövell ki az műholdból, elterül és beborítja a dobozt.

"Úgy működött, ahogyan reméltük" - mondta Guglielmo Aglietti, a Surrey Space Centre igazgatója. "A céltárgy úgy forgott, ahogyan az várható egy együttműködésre nem képes szemétdarabtól, de tisztán látható, amint a háló elfogja. Nagyon boldog vagyok a kísérlet kimenetelével" - mondta a szakértő.

Ha ez valódi "fogás" lenne, a hálót összekötötték volna a műholddal, amely eltávolítaná a szemetet az űrből. Mivel ez egy demonstráció volt,
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 17:33
EU-csúcs - Megállapodást sürget a menedékkérők elosztásáról az Európai Parlament elnöke
olasz konzervatív politikus a kormány-, illetve államfőket összefogó Európai Tanács nem hivatalos salzburgi tanácskozása elé időzített nyilatkozatában kiemelte, hogy az EU-nak egy "automatikus és kötelező rendszerre van szüksége a menedékkérők valamennyi tagországra vonatkozó, méltányos elosztásáról".

"Felszólítom az összes EU-s állam- és kormányfőt, hogy ebben a kérdésben késedelem nélkül jussanak megállapodásra Salzburgban" - mondta az EP elnöke a Die Welt című lapnak, hozzátéve, hogy az elosztás körüli viták elhúzódásával "túl sok lehetőséget szalasztottak el".

Aláhúzta, hogy erősíti a populizmust és a veszélyes megosztottságot idéz elő a közösségben az EU-s menekültügyi reform "leállása", amely egyes tagállamok miatt következett.

Hangsúlyozta, hogy a menekültügy közösségen belüli szabályozásának átalakítása mellett a menekülésre késztető okok felszámolásáért is küzdeni kell. Ezért "megismétlem azt a követelést, hogy állítsunk össze egy Marshall-tervet Afrikának" - mondta az EP elnöke.
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 12:51
Újabb négy halálos áldozatot követelt a nyugat-nílusi láz Romániában
elsősorban a Kárpátok karéján kívüli területeken, főleg Bukarestben (30), illetve Dolj (29), Olt (20), Iasi (19), és Teleorman (15) megyében jelent meg. Erdélyben Szatmár (6), Szeben (5) és Maros (5) megyében regisztráltak több fertőzést.

A vírusgazdák a madarak, közöttük pedig a szúnyogok révén terjed a kór, és az emberre is szúnyogcsípés útján kerül át. A román tisztiorvosi szolgálat ezért azt tanácsolja a lakosságnak, hogy - a bőrfelületek elfedésével, az ablakra szerelt szúnyoghálókkal, a ház körüli rendszeres vegyi rovarirtással, a közeli tócsák, belvizek, lápok lecsapolásával és a háztartási szemét eltávolításával - próbálják megelőzni a szúnyogcsípéseket.

A nyugat-nílusi láz az egész Balkánon terjed, a kór már Szerbiában, Görögországban, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Koszovóban is áldozatokat követelt.

A fertőzések valódi száma a hivatalos statisztikákban szereplőnél jóval magasabb lehet: a fertőzöttek 80 százaléka ugyanis tünetmentes, és vélhetőleg életre szóló immunitás
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 11:41
Állatgondozó neveli a szurikátakölyköt a Szegedi Vadasparkban
A nyáron kettő szurikáta született a szegedi állatkertben, a féltestvérek közül a fiatalabbik gyengébb, kevésbé élénk volt, úgy tűnt, mintha nem tudna eleget szopni, annak ellenére, hogy a családtagjai folyamatosan gondját viselték. A szakemberek ezért úgy döntöttek, kiveszik a csapatból, mielőtt baj történne, és egy gondozó vette pártfogásába az állatot. Elfogadta a macskatejpótló-tápszerből készült tejet, sőt már szilárd táplálékot is eszik. A gondos nevelésnek köszönhetően összeszedte magát, így remélhetőleg, sikerül felnevelni, és a kritikus időszak végeztével végre bátran nevezheti el a gondozója.

A szakemberek célja, hogy amint lehetséges, visszaszoktassák a csapatba a fiatal nőstényt. Ez nem egyszerű feladat, hiszen a szurikáták amennyire szoros és összetartó családokban élnek, annyira bizalmatlanok az idegenekkel, és valószínű, hogy nem ismerik fel a visszatért családtagot a szurikátakölyökben. Emiatt az összeszoktatásuk hosszú időt és óvatosságot igényelhet majd. A kölyök két hónapos
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 09:11
Tőzsde - Emelkedtek az indexek New Yorkban
meghaladta a januári csúcsokat.

A nap nyerteseként a technológiai szektor teljesítményét tükröző alindex 1,38 százalékkal emelkedett.

Az Apple információtechnológiai óriáscég árfolyama szerdán még 1,2 százalékkal esett, miután jelezte, hogy termékeinek "széles körét" sújthatják az amerikai védővámok. A vállalat szerdán mutatta be okostelefonja, az iPhone új modelljeit, amelyek nem sokat változtak az előző szériához képest. A csütörtöki kereskedésben viszont már erős forgalomban 2,5 százalék körüli mértékben drágult az Apple, árfolyama megközelítette a 229,67 dolláros történelmi rekordot.

A kereskedelem alakulására érzékenyen reagáló cégek is drágultak, így például a Caterpillar 0,9 százalékkal, a Boeing pedig 1,0 százalékkal, miután Kína csütörtökön jelezte, hogy nyitott az Egyesült Államokkal való tárgyalásokra. Bár Washington arra készül, hogy további 200 milliárd dollár értékű kínai importcikkre vet ki pótvámot, a Trump-kormányzat szerdán a kereskedelmi tárgyalások újraindítására invitálta
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 19:52
Szép napot mindenkinek!
úgynevezett első benyomást egy nőről.

Mikor veszed észre, hogy érzed a stílust? Akkor amikor megérted, hogy az adott pulcsi kövérít, vagy a nadrág egyáltalán nem illik az alkalomhoz. A hölgyek ízlése évről - évre egyre kifinomultabb lesz. Szerintetek nem így van? Vegyetek elő egy 20 évvel ezelőtti fotót. Ugye, hogy azon a fotón látszik, hogy még nem annyira stílusos az öltözéketek? Mára már sokkal figyelmesebben választjátok ki a ruháitokat.

Sokan azt mondják, hogy szeretik a szemük körüli ráncokat, mert ezek eszükbe juttatják mennyit nevettek az életük során. A kor csak egy számjegy és ehhez úgy is kell viszonyulnunk.

Ma már mindenki tudja, hogy egy nő szépsége egyénileg fejlődik, minden nőnél más életkorban és általában egy - egy életeseményhez köthető. Amíg ezeken nincs túl valaki, addig a szépség nem bontakozik ki teljesen. Jegyezzük meg bárhogy is alakul az életünk még sok mindent meg kell éljünk és évről évre egyre szebbé válunk, ha ezt a divatlapok nem is
kirscha, 2018. szeptember 11. kedd, 09:21
Tőzsde - Vegyes kezdés várható az európai tőzsdéken
A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti és a párizsi tőzsdék 0,1 százalék körüli gyengüléssel, a londoni pedig 0,2 százaléknyi emelkedéssel kezdheti a hétfői kereskedést.

A Fehér Ház médiaértesülések szerint további importvám-emelésekre készül kínai termékekre és hasonló lépéseket fontolgat Japánnal szemben is.

Pénteken vegyesen zártak a főbb európai tőzsdék. A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,05 százalékkal, a Stoxx 600 index 0,08 százalékkal emelkedett, az euróövezeti EuroStoxx50 index viszont 0,16 százalékkal alacsonyabban fejezte be a kereskedést. A hetet az európai gyűjtőindexek két százalék körüli veszteséggel fejezték be a szűnni nem akaró világkereskedelmi ellentétek miatt.

Frankfurtban pénteken 0,04 százalékkal emelkedett a DAX index, a párizsi CAC-40 index 0,16 százalékkal erősödött, a londoni FTSE-100 index 0,56 százalékkal gyengült, Madridban pedig 0,41 százalékkal, Milánóban 0,39 százalékkal zárt alacsonyabban a tőzsdeindex.

A pénteki kereskedés nagy
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 07:50
Szászországi miniszterelnök: "nem volt csőcselék és hajtóvadászat" Chemnitzben
szerdán Berlinben egy más ügyben tartott tájékoztatón kérdésre válaszolva kijelentette, hogy nyilvánosságra kerültek felvételek, amelyek "nagyon világosan mutatják a gyűlöletet és azt, hogy ártatlan embereket üldöznek".

"Az ilyen cselekményektől el kell határolódni, éppen ezt tette Seibert úr, és én is" - mondta Angela Merkel.

Az ügyeletes helyettes kormányszóvivő, Ulrike Demmer szintén Berlinben tájékoztatóján kérdésre válaszolva kijelentette: a szövetségi kormány nem kíván a szavak jelentése körüli, "szemantikai vitákba" bocsátkozni.

Chemnitzben augusztus 26-ra virradóra egy 35 éves német állampolgárt késeltek meg. A bűncselekménnyel három férfit gyanúsítanak, mindhárman menedékkérőként érkeztek az országba, ketten előzetes letartóztatásban vannak, a harmadikat körözik.

Az eset demonstrációk sorozatához vezetett a szászországi városban. A gyilkosság napján tartott első, nem bejelentett tüntetésen és egy nappal később egy bejelentett demonstráción számos erőszakos bűncselekmény
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 15:51
Ötödször is a főtitkári székben
átdolgozása?

Jelenleg is kapható a könyv, hisz országos terjesztésű. Eddig több ezren tanultak belőle. Természetesen, ha ezek elfogynak, átdolgozva ismét kiadjuk.

Hosszú évekig sikeresen szervezték megyei, nemzetközi nyári edzőtáboraikat Mosonmagyaróváron. Milyen feltételek mellett lehetne újraindítani ezeket?

Valóban. Európa-bajnokok, helyezettek, Magyar Bajnokok sora készült fel ezekben az edzőtáborokban és ilyenkor övvizsgát is tehettek a judokák. Sokszor voltunk száz körüli létszámmal jelen a városban. Jó lenne egy megfelelő alvó helyiség étkezési lehetőséggel, közelben egy tornateremmel. Ezek a feltételek korábban a városi kollégiumban és a gimnáziumban megvoltak, de megszűntek. Azóta nem sikerült újabb helyet találni. Pedig, ahogy a versenyek, úgy ezek a táborok is hozzájárulnának Mosonmagyaróvár ismertté válásához.

Ön, Mosonmagyaróvár Sportdíjasa. Hogy látja a város sportéletét? Az ifjúság lehetőségeit a sportolásra?

Sajnos a munkám mellett
zoldkaszino, 2018. augusztus 30. csütörtök, 03:26
Nivea krém
alatt
A Nivea akkor is segítségünkre lehet, ha reggel rendszerint karikákkal a szemünk alatt ébredünk. Ez esetben, este lefekvés előtt masszírozzuk be gyengéden a szemünk alatt a krémmel. Reggel hideg vízzel lemossuk az arcunkat és a különbség szemmel látható lesz.

Használhatjuk smink eltávolítására
Ennek a krémnek sminklemosó hatása is van, ezért nincs is szükség a drága, sokszor mellékhatásokkal járó lemosók megvásárlására.

Száraz könyök
Sokan szenvednek a könyök körüli bőr szárazsága miatt. Ha a Nivea krémet használjuk erre a célra, néhány nap múlva érezhető lesz a különbség, könyökünkön a bőrünk puhává és bársonyossá válik.

A dermatitisz kezelése
A koncentrált szappanok, mosószerek és egyes krémek használata előidézheti a dermatitisz, az ekcéma és a viszketés megjelenését bőrünkön. A Nivea krém állaga révén kitűnő választás ezen problémák kezelésére.

Égési sebek kezelése
Vigyük fel a krémet a megégett bőrfelületre, és azonnal
pacsakute, 2018. augusztus 29. szerda, 20:24
A koriander gyógyhatásai
A koriander nagyon hasonlít a petrezselyemre, de az íze kissé intenzívebb, kesernyésebb. Ez a tápláló növény olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek segítenek az emberi szervezetet megszabadítani a különféle toxikus anyagoktól, ennek érdekében turmixitalokat is készíthetünk ebből a különleges ízvilágú gyógynövényből. Természetesen gyümölcsöket és zöldségeket is lehet a turmixitalhoz adni, ezek egy kicsit elnyomják a koriander jellegzetes ízét. Már heti 6-7 pohárnyi korianderes turmixital képes a szervezetünket megszabadítani a méreganyagoktól.

A korainder gyógyító fitonutriensekben és antioxidánsokban gazdag. A gyógynövény antiszeptikus, fájdalomcsillapító hatásokkal rendelkezik, Indiában és Kínában afrodiziákumként használják. A gyógynövényt karbantartja az emésztést. A legjobb nyersen fogyasztani, mert így fejti ki igazán áldásos hatásait.

A gyógynövény értékes vitaminokkal
pacsakute, 2018. augusztus 28. kedd, 20:28
1/314
Képek, videók
Egyetemi nóta 01.jpg
chillik
2017. december 15. péntek, 05:15
Egyetemi nóta 02.jpg
chillik
2017. december 15. péntek, 05:14
Az egyetemi körben 01.jpg
chillik
2017. november 28. kedd, 05:02
Az egyetemi körben 02.jpg
chillik
2017. november 28. kedd, 05:02
Szeged-1930- egyetem előt
agica2004
2017. június 06. kedd, 19:43
Agárdi, egyetemi oktató
furaila
2017. május 11. csütörtök, 04:06
osho-az_egyetemen_nem_ tan
menusgabor
2016. október 11. kedd, 16:37
egyetem.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:01
egyetem autó.jpg
kicsoda57
2015. december 22. kedd, 16:53
Harvard Egyetem
sanci81
2015. november 24. kedd, 15:38
Guglielmo_Marconi.jpg
06mohild
2012. október 24. szerda, 03:48
Windleshamben, Surreyben
irmus
2011. július 19. kedd, 08:24
the-surrey-with-the-fr ing
szabokatalin64
2010. október 21. csütörtök, 08:23
Surrey.JPG
jozsoo
2006. december 26. kedd, 09:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.