Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 06:19 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lelkünkben sírnak az angyalok
Bognár Barnabás
Lelkünkben sírnak az angyalok

Lelkükben sírnak az angyalok,
s az órák együtt zokognak velük,
mert lelkükben én is ott vagyok,
míg körülír Téged szelíd szemük.

Lelkükben sírnak az angyalok,
a Földön túl, az égen át,
és mégsem képez szivárványt,
pedig sok parányi nap ragyog.

Lelkükben sírnak az angyalok,
s míg kezük közül kiszaladok,
vastag ruhám bőrig ázik,
s testem tiszta, s tisztán fázik.
katrin56, 2018. július 15. vasárnap, 17:41
Foci-vb 2018 - Egyes szurkolók mindent feláldoznak a döntőér
érdeklődött, hogy 1000 dollárért hajlandó lenne-e átruházni azt a döntőre szóló belépővel...
- A világbajnokságokon szinte minden beszélgetés azzal a kérdéssel kezdődik, hogy a másik fél melyik országból érkezett. Egy idősebb futballőrült, aki nemcsak a jelenkor legjobbjait ismerte, hanem a régmúlt hőseit is, így például a legendás Aranycsapat tagjait, meghallva Magyarországot azonnal elkezdte sorolni az évszázad mérkőzésén az angolok felett 6-3-as diadalt aratott válogatott kezdőcsapatát. A 65 év körüli moszkvai férfi tudása viszont ennyiben nem merült ki, ugyanis az 50-es évek elején a legjobb klubcsapatnak számító Bp. Honvéd összeállítását is kívülről fújta.
- Ő arról mesélt, hogy rendkívül nagyra tartja Puskás Ferencet, de szerinte az aranylabdás Albert Flórián volt a legjobb magyar játékos, bár azt hozzátette, valószínűleg kissé elfogult, mert utóbbit élőben is látta játszani, s teljesen lenyűgözte őt.
- A Moszkva és Szentpétervár közötti nagyjából 650 kilométeres vonatút során pedig - ez
maroka, 2018. július 11. szerda, 14:05
Hidegfront szeli ketté a hetet
erős az északi-északnyugati szél, legkésőbb keleten válthat irányt a légmozgás.

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Nagy hőmérsékleti kontraszt

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az ország keleti és nyugati fele között. A tartósabban esős nyugati, északnyugati tájakon csak 20 fok köré emelkedhet a hőmérséklet, ezzel szemben keleten, délkeleten és délen még 30 fok körüli maximumokat mérhetünk. A záporos, zivatarok északi és középső tájakon 24-28 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a csapadékhullást követően lehűl a levegő.

Visszatér a napsütés és a meleg idő

Szerda éjjel egyre inkább kelet felé halad tovább a csapadékmező, csütörtök reggel már csak keleten, északkeleten alakulhat ki kisebb eső, gyenge zápor, majd napközben ezeken a tájakon is megszűnik a csapadék, és is kisüt a nap. Az ország más részein már a reggeli óráktól a napsütés lehet
taltos1, 2018. július 09. hétfő, 23:11
Dermesztő - Kitalált Karakter Mintái
időnként hátrányként jelentkezik a harcokban. Freeza további fajából adódó képessége, hogy képes életben maradni a világűrben is.

Technikák, képességek

* Bukujutsu: Freeza képes repülni a kíje segítségével.
* Változatos kí-lövések
* Freeza Beam: Freeza legjellegzetesebb mozdulata, egy rendkívül gyors lila sugár az ujjból.
* Death Ball: Egy óriási lángszínű, vagy kisebb fekete gömb amivel Freeza általában bolygókat pusztít el.
* Bakuhatsha: Freeza képes a maga körüli területen egy hatalmas robbanást okozni.
* Daichiretsuzan: Egy erős kíből alkotott él amivel Freeza félbevágta Namek bolygót.
* Hokaku kon Dan: Egy energiagömb amibe Freeza képes az ellenfelet bezárni, és amiből nem tud kitörni. Freeza szabadon irányíthatja a gömböt, azonban megszűnik a gömb, ha más felülethez ér mint Freeza teste.
* Telekinézis: Freeza képes tárgyakat mozgatni a kíje segítségével.
* Kiai-Ho: Kí-áramlat, ami meglöki az ellenfelet.
* Tsubi Kienzan: Freeza képes
eposz, 2018. június 21. csütörtök, 16:40
Amerikai importvámok - Oroszország pótvámokat vet ki amerikai termékekre
Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a miniszter hangsúlyozta, hogy mivel az Egyesült Államok nem hajlandó megtéríteni Oroszországnak a védővámok bevezetése miatt keletkező veszteségeket, a Kereskedelmi Világszervezetet (WTO) szabályaival összhangban, ellensúlyozó intézkedéseket vezetnek be. Már a közeljövőben pótvámokat vetnek például az amerikai építési és útépítő gépekre, amelyeknek van helyettesítője az orosz piacon, így nem gyakorolnak kedvezőtlen hatást a makrogazdasági mutatókra.

Donald Trump amerikai elnök március 8-án írta alá az acél- és alumíniumtermékek importjára kivetett vámokról szóló elnöki nyilatkozatokat, amelyek március 23-án lépnek hatályba.

Oroszország amerikai acélexportjának értéke 1,512 milliárd dollárra, az alumíniumtermékeké pedig 1,646 milliárd dollárra rúg. Az orosz kormány május 22-én tájékoztatta a WTO-t, hogy számításai szerint az amerikai pótlólagos vámok 537,6 millió dollár veszteséget okoznak az oroszországi exportőröknek. A WTO szabályainak
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 09:51
Illegális bevándorlás - Felmentették a német menekültügyi hatóság vezetőjét
A szövetségi belügyminisztérium egy szóvivője péntek este a Der Spiegel című hírmagazin értesülését megerősítve elmondta, hogy a tárca vezetője, Horst Seehofer szerdán tájékoztatta döntéséről Jutta Cordt BAMF-elnököt. Új vezető kinevezéséről később döntenek.

A szóvivő hírportálok beszámolói szerint felidézte, hogy Horst Seehofer a brémai BAMF-kirendeltség körüli ügyek maradéktalan feltárását ígérte, és személyi változásokat sem zárt ki.

A brémai kirendeltségen a tartományi rangú város ügyészségének gyanúja szerint 2013 és 2016 között legkevesebb 1200 menedékkérő menedékjogi státuszhoz jutott, annak ellenére, hogy a jogszabályok alapján el kellett volna utasítani kérelmüket. Ezért eljárást indítottak a kirendeltség akkori, időközben felfüggesztett vezetője és több más személy ellen. Az ügy áprilisban jutott nyilvánosságra, és a szövetségi parlament (Bundestag) belügyi bizottsága is vizsgálja.

Horst Seehofer még májusban bejelentette, hogy a BAMF központja 4568 menedékjogi eljárás
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 21:02
A kerítés
aljasabb fegyver lett Irak óta (bombát rejtenek el benne). Annál a megtestesült kis ördögnél pedig pont egy focilabda volt, akit a kerítés mellett láttam settenkedni. Mögötte egy barna, lobogó hajú lányka haladt. Az ő fegyvere az ártatlansága volt. Kiválasztották a kerítés egy pontját, ott megálltak. Csak akkor értettem meg, hogy miért pont ott - tűzszüneti tárgyalások vettél kezdetét a kerítés két oldalán:
- Bocsánatot kérek, de akkor ti is kérjetek bocsánatot - a kerítés túloldalán álldogáló, 8-10 év körüli kislány komoly hangon tette meg javaslatát. Hangja, testtartása őszinte szándékot tükrözött. Békülékeny szavainak súlyt a mellé felzárkózó nehézlovassága adott egy idősebb és jóval súlyosabb leányzó személyében. A kerítés túloldalán a valamivel fiatalabb lobogó hajú lány megállt velük szemben, de a náluk korban és magasságban kisebb ördögfióka nem nyugodott. Előbb ő is felsorakozott a kerítés mentén, majd attól eltávolodva a labdát a kerítéshez vágta. Az csak visszapattant a vaskerítésről, de fel
naplopoleon, 2018. június 15. péntek, 15:28
Elemzők szerint az építőiparban továbbra is gond a kapacitáshiány
az építőipari boom előtti 18-20 hónappal. Az irodafejlesztők költségeinek növekedését kompenzálta valamelyest a hozamok csökkenése és a bérleti díjak növekedése. A fejlesztőkre ugyanakkor költségoldalról továbbra is jelentős nyomás nehezedik, amit a bérleti díjak növelésével kénytelenek kompenzálni.

A Futureal vezérigazgatója arra számít, hogy az építőiparban az idén mérséklődik az árnövekedés dinamikája, jövőre az apadó uniós források, az állami megrendelések csökkenése, az új lakások áfakulcsa körüli bizonytalanság visszafordítja az áremelkedési trendet.

Tatár Tibor szerint gyakorivá vált, hogy a rövid távon gondolkodó kisvállalkozások az elvállalt feladat befejezése előtt egy jobban fizető munka miatt levonulnak, illetve a vállalkozók más építkezéseket járva igyekeznek magukhoz csábítani a konkurensek dolgozóit.Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint az újlakás-építéseknél folytatódhat a növekedés, az ingatlan.com adatai szerint júniusban 15 százalékkal
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 10:51
Iohannis szociáldemokrata képviselőt javasolt a román kémszolgálat élére
A 47 éves Bákó megyei politikus tagja a képviselőház nemzetbiztonsági szakbizottságának és a nemzetvédelmi kollégium, majd a hírszerzési akadémia hallgatójaként szerzett szakképesítést, illetve doktori címet.

A román titkosszolgálatok vezetőit a parlament nevezi ki az államfő javaslata alapján.

A jobboldali Iohannis mostani jelölésével visszatérni látszik ahhoz a - megválasztása után felrúgott - korábbi íratlan szabályhoz, miszerint a hírszerzési igazgatók egyikét a kormányoldal, a másikat az ellenzék adja. Iohannis 2015-ben még saját - ellenzékben lévő - volt pártjából jelölt igazgatót mind a belbiztonsági feladatokat ellátó Román Hírszerző Szolgálat (SRI), mind a SIE élére.

A SIE igazgatói tisztsége csaknem két éve, 2016 szeptemberében, Mihai Razvan Ungureanu lemondásával üresedett meg, és azóta betöltetlen. A román médiában számos találgatás jelent meg arról, hogy mi vezetett a SIE-t korábban is vezető, és rövid ideig miniszterelnöki tisztséget is betöltő Ungureanu távozásához: a
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 12:02
Szakértő: a "kultúrák összecsapását" jelzi a 14 éves német lány megerőszakolásának és meggyilkolásának ügye
nő" - hangsúlyozta Susanne Schröter.

Kiemelte, hogy a politika és az állami intézmények feladata pontosan megkülönböztetni egymástól a beilleszkedni akaró fiatal férfiakat és az "agresszorokat".

Segítő kezet kell nyújtani azoknak, akik bizonyítják, hogy be akarnak tagozódni a német társadalomba, és nem szabad őket "állandó fenyegetésekkel elbizonytalanítani". A beilleszkedésre nem hajlandó társaikat pedig az eddiginél gyorsabban kell eltávolítani az országból.

A politikának a menekültügy körüli viták pártpolitikai célú kihasználása helyett működőképes koncepciókat kell kidolgoznia és megvalósítania. "Fel kellene ismerni a helyzet komolyságát", különben tovább mélyül a megosztottság, a szélsőjobboldali csoportok támogatottsága tovább növekszik, a migránsok pedig egyre nagyobb rasszizmussal szembesülnek. "Ezt el lehet kerülni, de akarni is kell" - fogalmazott a kutató.

A 14 éves Susannát a hatóságok gyanúja szerint egy iraki menedékkérő, a 20 éves Ali Bassár megerőszakolta és meggyilkolta
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 20:32
Varga Mihály: a következő egy-másfél évben is 4 százalék körüli gazdasági növekedés várható
Elmondta: a következő egy-másfél évben a mostanihoz képest nagyjából változatlan gazdasági bővülés várható, a magyar gazdaság az idei teljesítményét tudja jövőre is hozni, azaz 4 százalék körüli növekedésre lehet számítani. Hozzátette: lehetne a kabinet optimistább is, mert az idei első három hónapban 4,4 százalék növekedést ért el a magyar gazdaság.

A jövő héten benyújtja a kormány a 2019. évi költségvetést a parlamentnek - mondta a pénzügyminiszter, hozzátéve, a Költségvetési Tanács csütörtökön publikálta a véleményét, a benyújtás ellen nem volt kifogása a testületnek.

Kiemelte: a 4 százalék körüli növekedési szint fenntartásához minőségi fordulatra van szükség a gazdaságban, ennek érdekében jövőre 4000 milliárd forint beruházást kívánnak elérni, részben hazai, részben uniós forrásból.

A pénzügyminiszter rámutatott: az elmúlt években jelentősen csökkent a munkanélküliségi ráta, most már 4 százalék alatt van, az ország most éppen azzal néz szembe, hogy egyes ágazatokban hiány van a
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 15:16
A Sedan-kráter
A Sedan-kráter a Sedan nukleáris kísérlet eredménye, mely a nevadai Nukláris Kísérleti Területen található. A kráter 1994. március 14-én került az Amerikai Egyesült Államok történelmi helyszíneinek nyilvántartásába. A kráter egyike azoknak az ember alkotta objektumoknak, amelyek szabad szemmel láthatóak Föld körüli pályáról.

A kráter közel 11 millió tonna kőzet megmozgatásának eredménye. Évente több mint 10.000 látogató érkezik a kráterhez az Egyesült Államok Energiaügyi Hivatala és a Egyesült Államok Nukleáris Biztonsági Igazgatósága által kínált ingyenes havi túrák keretében.

A kráter 1962. július 6-án jött létre egy 104 kilotonna TNT-nek megfelelő (435 TJ) földalatti atomrobbantás következményeként, melyet a Plowshare-program keretében hajtottak
schuro, 2018. június 07. csütörtök, 22:04
1/315
Képek, videók
Bognár Barnabás Ha mosoly
jakabgasparne
2009. április 03. péntek, 06:16
angyalok zenélnek0707.jpg
maroka
2018. július 07. szombat, 13:18
Angyalok villágában
sanci81
2018. július 05. csütörtök, 17:14
Angyalok világában
sanci81
2018. július 02. hétfő, 18:03
Angyalok pihenője
sanci81
2018. június 23. szombat, 16:49
Megjelenő angyalok
sanci81
2018. június 05. kedd, 17:20
Angyalok szerelme
sanci81
2018. június 04. hétfő, 16:58
Gk. Angyalok.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 20:44
Angyalok röpte
sanci81
2018. május 16. szerda, 17:32
az angyalok.jpg
sz719eszter
2018. május 14. hétfő, 19:06
Az angyalok egyrészt láth
sanci81
2018. május 08. kedd, 17:51
Az angyalok - úgy érzem -
sanci81
2018. május 08. kedd, 17:49
Boldogok akik sírnak
dandej
2017. november 02. csütörtök, 11:29
Sírnak az angyalok....jpg
jpiros
2013. október 31. csütörtök, 16:21
sirályok sírnak.gif
orsi1
2011. augusztus 18. csütörtök, 14:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.