Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 01:43 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ukrán válság - Súlyos veszteségeket szenvedett a hadsereg a Donyec-medencében
A sajtóközlemény szerint az "orosz megszállók" 28-szor nyitottak tüzet az ukrán állásokra, ebből 12-szer a minszki egyezmények által tiltott nehéztüzérségi fegyverekkel.

A tüzérségi támadások következtében két katona halt meg és három szenvedett sérüléseket. Két másik katona életét robbanószerkezet oltotta ki.

A felderítés jelentése szerint az ukrán fegyveres erők hat "megszállót" semmisítettek meg és tízet megsebesítettek a harcokban.

A parancsnokság beszámolója szerint tűz alá került az EBESZ-megfigyelők egy járőrautója is a donyecki vízszűrőállomásnál, amikor a megszálló, szakadár erők a Kamjanka településnél lévő ukrán állásra nyitottak tüzet. Tudtak róla, de figyelmen kívül hagyták, hogy a nemzetközi misszió éppen ellenőrzést végez a térségben - fűzte hozzá az ukrán parancsnokság. Hír nem érkezett arról, hogy az EBESZ-küldöttség tagjai közül bárki megsebesült volna.

Csütörtökön a reggeli órákban háromszor nyitottak tüzet az ellenséges erők az ukrán állásokra Mariupol térségében,
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 14:52
A Büntető - 1989
mérgező anyagokat és ez által elméje kitisztult. Visszaszállították a Ryker szigetre, ahonnan hamarosan ismét megszökött. Pillanatnyilag szabadlábon van és továbbra is hadat visel a bűnözők ellen.

Képességek és szakértelmek

A Megtorló kivételes adottságokkal rendelkező harcedzett katona. Volt amerikai haditengerészeti kapitány, kiváló referenciákkal. A következő kiképzésekben részesült: T.L.SZ. (Tengeri, Légi, Szárazföldi; azaz a tengerészgyalogság SEAL-teamjének tagja), T.M.Cs. (Tengeralatti Megsemmisítő Csapat), T.Ő. (Távolsági Őrjárat), továbbá jól ért a hadviselés és a közelharc tudományához. Pusztán hagyományos fegyverekkel, a családját lemészároló bűnözőkhöz hasonló gazemberekkel szembeni fanatikus gyűlölettől fűtve, a Megtorló egy összecsapás során egymaga ártalmatlanná tett mintegy tucatnyi, jól felfegyverzett és tapasztalt ellenfelet úgy, hogy neki egy haja szála sem görbült meg.

A Megtorló olyan erős, mint bármely hozzá hasonló korú, magasságú, testfelépítésű,
eposz, 2018. október 11. csütörtök, 00:44
A zöldtea jótékony hatásai
alkalmazott krémekben is megtalálható.

Terhesség

Számtalan egészségre gyakorolt hatása miatt a terhes nők előszeretettel fogyasztják. Magas antioxidáns tartalma segíti a sérült sejtek gyógyulását, szinten tartja a vércukor- és inzulin szintet, és kontrollálja a magas vérnyomást. A terhesség utolsó szakaszában a magas vérnyomás és a cukorbetegség gyakori probléma, amelyek ellen a zöldtea sikeresen nyújt védelmet az immunrendszer erősítésével.

Figyelem:

A terhesség alatti zöldtea fogyasztásnak megvannak az előnyei, ám mindenképpen vegye figyelembe a rizikófaktorokat is. A zöldteában található koffein, habár nagyon kis mennyiségben van jelen, vízhajtó hatású, amely dehidratáltságot okozhat. Terhesség alatt különösen fontos a megfelelő hidratáltság, hiszen a szervezet különben nem tudja felszívni a szükséges tápanyagokat. Terhesség alatt különösen fontos az megnövekedett vitamin és ásványi anyag bevitel, amelyeket a szervezet a vizelettel eltávolíthat, ezért zöldtea
vorosrozsa66, 2018. október 10. szerda, 20:26
Tallóztam
Biztosan sokan nem is sejtik, hogy a kávézacc sok mindenre felhasználható, ezért ma szeretnénk néhány hasznos ötletet bemutatni nektek.

1. Irtsuk ki a kutyák szőréből a bolhát, kávézaccal

A kávézacc nagyon nagy segítséget jelent a kutyák szőrében megbúvó bolhák ellen. Fürdessük meg a kutyát, majd dörzsöljük át kávézaccal a szőrét, utána ismét fürdessük meg az állatot. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön az állat szájába és szemébe.

2. A szem alatti karikákat halványítja

Megszabadulhatunk a szem alatti karikáktól, ha kókuszolajat összekeverünk kávézaccal, krémes állagúra majd a szemeink alá kenjük, hagyjuk 20 percet a bőrünkön, majd jól megmossuk az arcunkat. Ahhoz, hogy ezzel a krémmel maximális hatást érjünk el, érdemes hetente kétszer alkalmazni.

3. Stimulálja a haj növekedését

Masszírozzuk be a fejbőrünket kávézaccal fürdés közben, serkenti a haj növekedését és a fejbőrre is jó hatással van. Majd mossunk hajat a
horvathnemagdi, 2018. október 09. kedd, 15:29
Elemzők: bár a szeptemberi infláció magasabb a vártnál, nincs inflációs nyomás
jóval alacsonyabb, mint a fő mutató.

Kifejtette, a maginfláció minimális emelkedését a szolgáltatások további drágulása is elősegítette. A mérsékelt maginfláció egyben azt is jelenti, hogy az MNB-től továbbra sem várható érdemi változás a monetáris politikában - vélekedett.

Az idei utolsó negyedév inflációs kilátásait az ING Bank vezető elemzője az olajárak világpiaci alakulásától tette függővé, amennyiben további drágulás következik, könnyen lehet, hogy az év végéig már nem lesz 3,5 százalék alatti az inflációs mutató, ha viszont a jelenlegi szint körül stabilizálódna, akkor az év végére 3,3 százalék közelébe mérséklődhetne az infláció. Összességében idén 2,8 százalékos átlagos inflációval kalkulálnak az ING Banknál, míg jövőre 3,3 százalékos lehet az átlagos drágulás mértéke.

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője is azt emelte ki, hogy az üzemanyagok és élelmiszerek húzták fel az éves mutatót. Hozzátette, hogy az élelmiszerek ára egyre nagyobb tempóban emelkedik, de a szolgáltatásoknál,
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 13:41
Ukrán válság - Aknarobbanás következtében meghalt három gyermek a szakadár ellenőrzésű Horlivka városában
A sérült gyermeket súlyos állapotban szállították kórházba. Az akna a szakadár katasztrófavédelmi szolgálat közlése szerint egy útellenőrző poszt közelében robbant fel, a hatóságok további részleteket nem közöltek.

Az UNIAN ukrán hírügynökség kitért arra, hogy az elmúlt napokban tömegesen betegedtek meg fertőzött ivóvíz fogyasztásától a szintén Donyeck megye szakadár ellenőrzés alatti részében lévő Makijivka településen, ahol elfogyott a vezetékes víz tisztítására használt klór. Csütörtökig a helyi hatóságok közlése alapján 87-en kerültek kórházba hasfájás, hányás, láz és egyéb, fertőzött víz fogyasztása miatti megbetegedésre utaló tünetekkel.

A kijevi parancsnokság vasárnapi jelentése szerint az elmúlt egy napban "az orosz megszálló csapatok" 32-szer nyitottak tüzet az ukrán állásokra a Donyec medencében. Egy ukrán katona sérült meg, továbbá egy polgári személy: a Majorszk elleni támadás során egy helybeli nőt a fején talált egy lövedék. AzEgyesített Erők parancsnokságának jelentése szerint
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 15:02
Bocsánatot kért a német katolikus egyházban történt gyermekbántalmazásokért a püspöki konferencia elnöke
- emelte Reinhard Marx. Jelezte, hogy szerkezeti változások következhetnek az egyházi intézményrendszerben.

A szeptember közepén már kiszivárogtatott tanulmány megállapításai szerint 1946 és 2014 között 1670 pap 3677 gyermek- vagy fiatalkorú áldozatot bántalmazott.

Harald Dreissing, a kutatás koordinátora a bemutatón aláhúzta, hogy az adatok a becslések alsó határát jelzik, azt jelentik, hogy az elkövetők és az áldozatok száma "biztosan nem alacsonyabb".

Az áldozatok jellemzően 13 éven alattiak, csaknem kétharmaduk fiú, többségük sérelmére sorozatosan, általában 15 hónapot meghaladó időn keresztül követtek el szexuális visszaéléseket egyházi személyek, jellemzően 30 éven feletti emberek. A bűncselekmények helyszíne általában az elkövető magán-, vagy szolgálati lakása volt.

A többi között egyházi levéltárak adatain alapuló kutatásnak nincsenek büntetőjogi következményei, az elkövetőket nem nevezték meg, és nem vizsgálták az egyház női tagjainak, például a katolikus gyermekotthonokban
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:20
Krónika 7. rész (azonnali kérdések: droghelyzet, Czeglédy-ügy, ajkai kórház, sportfejlesztések, szegénység)
jegyzett futóversenyt rendeznek a magyar fővárosban.

Az államtitkár a program folytatását ígérte, hangsúlyozva, hogy az egészséges, mozgásban gazdag életmód az egészség megőrzésének fontos eleme.

MSZP: uniós átlag alatt a magyar életszínvonal

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) - megemlítve, hogy évek óta nem jelennek meg Magyarországon hivatalos szegénységi és létminimum-adatok - azt kifogásolta a miniszterelnökhöz intézett kérdésében, hogy Budapesten kívül az ország minden területén az uniós átlag alatti életszínvonalon élnek az emberek.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott, Kelet-Közép-Európa a Nyugathoz képest a szocializmusnak köszönhető, hozzátéve, hogy 2010 óta "nagyságrendileg javult" a hazai reáljövedelem és a fogyasztás is nőtt, míg a Központi Statisztikai Hivatal függetlenségét hangsúlyozva arról beszélt, hogy a kormány nem szólhat bele a KSH működésébe.

Míg a képviselő a nyugat felé mozdulás mellett annak fontosságát emelte ki, hogy a munkanélküliség helyett a
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:34
Ukrán válság - Ukrán hírszerzés: megtiltották a kiutazást a katonakorú férfiaknak a Donyec-medencéből Oroszorsz
A tisztségviselő a katonai hírszerzés értesüléseire hivatkozva kifejtette, hogy az "orosz megszálló adminisztráció" titokban hozott rendelkezése vonatkozik minden katonakorú férfira, függetlenül annak állampolgárságától és attól is, hogy milyen körülmények között került a Donyec-medence "ideiglenesen megszállt" részébe. Ezenfelül további korlátozásokat is bevezettek a szakadár területeken a férfiak számára, például tilos a lakhelyükön kívül gyógykezelésen részt venniük, valamint három napnál tovább más településen tartózkodniuk anélkül, hogy ezt bejelentenék a rendvédelmi szerveknek.

A sajtótitkár szerint azok az orosz nyomozók, illetve az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azon részlegének munkatársai követelték az említett korlátozások bevezetését, akik az úgynevezett "orosz megszálló csapatoktól" dezertált, illetve még egyéb más jogsértések elkövetésével is kapcsolatba hozható katonák felkutatásával foglalkoznak. Az intézkedések emellett azt is szolgálják, hogy a hadkötelesek ne
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:33
Harmonia.......
feltűnő ruhádon kacag. A bohóc szerepét át kell élned, hogy lelki fejlődésed a következő szintre léphessen. Ne feledd, a bohócot mindenki szereti! Mi akadálya hát, hogy a bohóc is szeresse önmagát? A bohóc személyéhez nevetséget keltő különlegesség, valamiféle abnormalitás kapcsolható. A kártyalapokon a szerencse szimbóluma, a mosolygós bohócarccal ellátott joker bármelyik lapot helyettesítheti. A cirkuszi bohóc felnagyítva jelképezi az emberben rejlő ügyetlenséget, nevetségességet. Szimbolizálja a maszk alatti arc felfedezhetetlen titokzatosságát.

Szerelmi üzenete: A bohóc szerelme kiszolgáltatott. Lehet, hogy mindent felteszel egyetlen lapra egy kapcsolatért, akár van párod, akár párt keresel éppen.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy néha érdemes kiszabadítani gyermeki lelkületünket, és pár önfeledt órát szerezni magunknak. Akár vásárolj valami apróságot gyermeki énednek!
Idézd fel magadban gyermekkorod legnagyszerűbb emlékeit, játékat, próbáld meg őket megint, ha lehet
agica2004, 2018. szeptember 13. csütörtök, 20:27
Érdekesség
felszorozni, figyelembe kell venni számos egyéb tényezőt is: például a súlyát, a fajtáját és az egészségügyi állapotát. Az eredeti számítás értelmében (tehát amikor 7-tel szorzunk) az első két kutyaév 14 emberévnek felelne meg, holott átlagosan inkább 24 emberi évet ér az állat fejlődése szempontjából. Nagyon sok fajtánál az első kutyaév 14-15 emberi év, innentől pedig a többi, fent bemutatott tényezőt is figyelembe véve kell számítani.
Ajánlott méret alapján számolni, az alábbi kategóriák szerint: 9 kiló alattiak kiskutyák, 9-23 között közepes termetűek, 23-40 között nagyok, 40 kiló felett pedig óriások az ebek. A nagyobb kutyák hamarabb öregszenek meg, mint a nagyon kis termetű kutyák.
Átlagolva nagyjából 1 naptári év a kicsi és közepes kutyáknak ötöt, a nagyobb fajtáknál 6-7 évet számít. Így egy tízéves mopsz emberi évben nagyjából 64 évesnek számít, míg egy dán dog már 80-nak. A keverékek legtöbbször tovább élnek fajtatiszta társaiknál, mivel ellenállóbbak a betegségekkel
kirscha, 2018. szeptember 11. kedd, 21:21
Szállodaszövetség: a külföldi vendégéjszakák bővülése emelte a turisztikai teljesítményeket
Kiemelik: a budapesti szállodák a tavalyiFINA Vizes Világbajnokság alatti rekordnak számító átlag szobaárakat nem tudták felülmúlni, így az összbevétel - a magasabb kereslet ellenére - elmaradt a tavaly júliusitól.

A Balatoni régióban a magasabb átlagárakkal a tavalyinál - az esős, hideg időjárás miatt - alacsonyabb kereslet ellenére is nőtt az egy kiadható szobára jutó szobaárbevétel (Revpar) júliusban, és ezzel az összes bevétel is felülmúlta a tavaly júliusit. Ugyanakkor az első hét hónap összesített adatai alapján a bruttó átlagár a tavalyi szinten van, így nem volt jelentős szobaár-emelkedés a régióban - közölték.

A szállodák összes árbevétele az év hetedik hónapjában országos szinten 2 százalékkal, Balatonon 8,4 százalékkal, a fővároson kívüli hotelekben 9,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg Budapesten 6,7 százalékkal elmaradt attól. Az év első hét hónapjában, 2017 hasonló időszakához viszonyítva, országos szinten 8 százalékkal nőtt a szállodák összbevétele, és így
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 15:12
1/326
Képek, videók
Medencében
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:34
a medencében
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:03
a medencében, hárman
orban47
2014. november 14. péntek, 10:33
Jegesmaci a medencében.gi
pacsakute
2014. július 29. kedd, 07:59
Kutyapancsi a medencében.
pacsakute
2014. július 20. vasárnap, 00:20
Marci a medencében
orban47
2013. augusztus 23. péntek, 22:53
Marika a medencében áll.J
farkas1945
2012. szeptember 11. kedd, 12:25
medencében-crop-új.jpg
marika4528
2011. december 09. péntek, 13:54
Bendivel, a medencében
orban47
2011. június 24. péntek, 13:56
medenceben.JPG
katicacska
2011. június 22. szerda, 11:43
vesztesegeink1.jpg
idgie1975
2008. október 30. csütörtök, 21:13
facebook szerint0905.jpg
maroka
2018. szeptember 05. szerda, 17:49
a pszichológusok szerint.
sz719eszter
2018. augusztus 05. vasárnap, 01:12
Ha Lélek szerint élünk,.j
katalin_53
2018. július 28. szombat, 10:08
Angyal szerint áldás
sanci81
2018. július 23. hétfő, 19:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.