Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 20. hétfő | 34. hét | 232. nap | 05:17 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Betyárkrumpli
Betyárkrumpli

hozzávalók

1 kg burgonya
3 közepes db vöröshagyma
15 dkg parasztkolbász
10 dkg kenyérszalonna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint

elkészítés

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, a burgonyát kb. fél centi vastag karikákra vágjuk, a hagymát ízlés szerint kockázzuk vagy szintén karikázzuk.
A burgonyát külön edényben összekeverjük a sóval, borssal és fűszerpaprikával, én egy kis olajjal szoktam ezt megsegíteni.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk és bevagdossuk, hogy csillag alakúra süljön.
Kicsit beolajozott tepsibe borítjuk a burgonyát, a kolbászt és a szalonnát. Ha kevésbé zsírosan szeretnénk, előtte a kolbászt és a szalonnát megpiríthatjuk, és sütés közben is hozzáadhatjuk a burgonyához a zsírjuk nélkül.
Ha a burgonya kezd puhulni, hozzáadjuk a hagymát, összekeverjük, és még sütjük egy kis ideig. 150 fokon kb. 1 óra alatt kész sütőtől függően.
evavicus, 2018. február 14. szerda, 19:35
Bújtatott csirke recept
Hozzávalók:

80 dkg csirkehús
1.5 kg burgonya
20 dkg füstölt szalonna
1 ízlés szerint só

Elkészítés:

A krumplit héjában félig megfőzzük (kb. 20 perc), meghámozzuk és vékony karikára szeleteljük. A megtisztított csirkét a szalonnabőrrel (vagy egy szelet szalonnával) bedörzsöljük, az egész csirkének a hasába is teszünk egy darab szalonnabőrt, vagy szalonnát. Egy akkora tűzálló tálat, vagy tepsit, amelyben a csirke még éppen jól elfér, kibélelünk a szalonna felével és egy réteg krumplival. A csirkét erre az ágyra fektetjük, majd beborítjuk a maradék krumplival, letakarjuk a szalonnadarabokkal és befedjük a tál fedőjével, vagy alufóliával. Mikróban, vagy előmelegített sütőben sütjük, közepes tűzön, kb. 1 órát. Ha a csirke megpuhult, néhány percig, még fedő nélkül süthetjük, hogy a felső szalonnaszeletek szépen megpiruljanak, vagy tálalás előtt a szalonnaszeleteket még megpiríthatjuk kissé. A szalonnaszeleteket félretesszük, a csirkét óvatosan kiemeljük, majd
baggesz20, 2011. július 08. péntek, 16:01
B receptek
burgonyából, kásával

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 10 dkg árpakása, 8 dkg szalonna, vagy helyette esetleg tejföl és olvasztott vaj, 1 fej vöröshagyma, só ízlés szerint.
A burgonyát megreszeljük, levét kinyomjuk. Hozzáadjuk az árpakását és a sót, összedolgozzuk. Galuskákat szaggatunk belőle. 30 percig sós vízben főzzük. Tálalásnál hagymával pirított szalonnával megszórjuk, vagy olvasztott vajjal és tejföllel leöntjük. A főtt galuskát szeletekre vághatjuk, és zsírban megpiríthatjuk.

Ukrán szilvás gombóc

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 8 evőkanál liszt, 2 tojás, 40 dkg szilva vagy 15 dkg aszalt szilva, 3 evőkanál porcukor, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj, vaníliás porcukor, só ízlés szerint.
Főtt burgonyát megdarálunk, ráütünk 1 tojást, kissé megsózzuk, és lisztet keverünk bele. A tésztát kinyújtjuk, késsel közepes nagyságú darabokra vágjuk. Minden darab közepébe 1-1 szem szilvát teszünk. (A szilvát kimagozzuk, az aszalt szilvát
horvathnemagdi, 2011. január 19. szerda, 19:41
x
morzsázott tepsibe.
Az almát felaprítjuk, akár durva reszelőn lereszelhetjük és ráterítjük a tésztára.
A túrót rámorzsoljuk az alma tetejére, majd betakarjuk a tészta másik felével.
A tojásokat egészben kikeverjük egy tálban a cukorral, egy csipet sóval, beletesszük a fahéjat a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, majd a végén belekeverjük a tejet is.
Az egészet eloszlatjuk a tésztán, és nem túl forró sütőben készre sütjük. ( először csak 120 fok körül, majd a végén a tetejét megpiríthatjuk egy kicsit, kb.160 fokon.) Aki akarja meghintheti porcukorral.
#1010
2010. szeptember 9. 10:51
Válaszolj!





Farkas Jánosné [Marika]

http://www.nosalty.hu/kremsajtos-cukkinis_csirkemell_serpenyoben_r ecept_16310
Ez is nagyon finom, már többször megcsináltam. Bocsi, hogy nem saját recepttel jövök, de az nekem nincs
#1009
2010. szeptember 4. 08:37
Válaszolj!
nagyuska, 2010. június 23. szerda, 05:53
Római tálas receptek
vagy tepsit, amelyben a csirke még éppen jól elfér, kibélelünk a szalonna felével, és egy réteg krumplival. A csirkét erre az ágyra fektetjük, majd beborítjuk a maradék krumplival, letakarjuk a szalonnadarabokkal, és befedjük a tál fedőjével vagy alufóliával.

Mikróban vagy előmelegített sütőben sütjük közepes tűzön kb. 1 órát. Ha a csirke megpuhult, néhány percig még fedő nélkül süthetjük, hogy a felső szalonnaszeletek szépen megpiruljanak, vagy tálalás előtt a szalonnaszeleteket még megpiríthatjuk kissé.

A szalonnaszeleteket félretesszük, a csirkét óvatosan kiemeljük, majd - megfelelően feldarabolva - előmelegítet tál, közepére tesszük, rárakjuk a szalonnaszeleteket, köré rendezzük a vele együtt sült krumplit. Díszíthetjük is a tálat zöldpetrezselyemmel, piros almahéjjal, stb.

Bármilyen savanyúság illik hozzá.
Császárszelet római tálban

20 perc a sütés perc Nehézség: 1

Hozzávalók: 8 vékony, kis szelet sertésborda csont nélkül, 8 vékony szelet
sarkadykati, 2009. december 20. vasárnap, 00:36
Képek, videók
Megpucolta
fopi69
2008. szeptember 02. kedd, 10:30
Hagymatea.jpg
pacsakute
2018. február 09. péntek, 16:14
Mézes hagymatea
irmus
2018. február 03. szombat, 09:42
hagymatea...jpg
zsokica45
2016. február 25. csütörtök, 19:53
hagymatea.jpg
zsokica45
2015. június 16. kedd, 10:59
hagymatea.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:40
Hagymatea
irmus
2014. január 10. péntek, 08:52
hagymatea.jpg
cipello
2013. november 15. péntek, 18:51
hagyomanyos_hagymatea. jpg
sarkadykati
2011. november 11. péntek, 16:03
hagymatea.jpg
sarkadykati
2010. december 02. csütörtök, 16:22
Zsófi hagymát eszeget
ambk
2009. június 03. szerda, 20:31
lea hagymát hámoz
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:58
burgonyatál készen
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:14
burgonyatál sütés előtt
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:13
Címkék
hagymát megpucoljuk, nekem nincs, burgonya kezd, kolbászt felkarikázzuk, sütés perc, csirkét erre, megtisztított csirkét, zsírjuk nélkül, vaníliás cukrot, főtt galuskát, almát felaprítjuk, Farkas Jánosné, tésztát kinyújtjuk, krumplit héjában, aszalt szilvát, tészta másik,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.