Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:47 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Késnek a vonatok a Budapest-Kelebia vonalon
A tájékoztatás szerint a szakemberek dolgoznak a vezeték helyreállításán. A Kelebiáról Budapestre tartó vonat mozdonyának áramszedője is megsérült, a vonathoz egy másik mozdonyt kell a helyszínre küldeni, emiatt késve közlekedik.

Közölték azt is, hogy a Budapest-Kelebia vonalon Kiskőrös és Kiskunhalas között a személyvonatok helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek majd, amennyiben a buszok rendelkezésre állnak.

Az utasok további információkat az állomásokon az információs szolgálatoknál kaphatnak, illetve a mavcsoport.hu honlapon, valamint a Vonatinfón.
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 07:36
Késnek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vonalon
Kavalecz Imre közleményében azt írta: a váci állomás biztosítóberendezése hibásodott meg. A szakemberek dolgoznak a hiba kijavításán.
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 19:38
mit kell tennie,ha BMW debreceni gyárában szeretne dolgozni
titkársági munkatársakra, logisztikai dolgozókra, targoncásra, takarítókra és portásokra is.

Azt tudni kell, hogy egy-egy új, zöldmezős beruházásnál a cégek ,,idő előtt" meghirdetik a pozíciókat - hónapokkal, sok-sok hónappal korábban, mielőtt felvennék az adott munkakörre a dolgozókat. Ekkor még csak az önéletrajzokat gyűjtik, megköszönik az érdeklődést, s azt kérik a jelentkezőktől, maradjanak kapcsolatban a cégükkel, s folyamatosan frissítsék az önéletrajzukat.

Szakemberek szerint ezt érdemes is megtenni, ezzel is jelezzük a vállalat felé, hogy a szándékunk komoly. Főképp akkor tegyük ezt meg, ha időközben olyan ismereteket szerzünk, olyan képzéseket végzünk el, olyan tudásunk (nyelvtudásunk!) fejlődik, mely fontos lehet az adott cég számára. A BMW kapcsán például a német vagy angol nyelvtudás erősítésére egy év alatt bőven van lehetőségünk.

A német autóipari óriás egyelőre nem hirdette meg debreceni állásait, de már most jelzi, hogy a
tinka1951, 2018. augusztus 03. péntek, 10:06
Szünetel a határforgalom a lónyai magyar-ukrán határállomáson
A szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán.

A rendőrség arra kéri az utazókat, hogy a határszakasz átlépésére a lónyaihoz legközelebbi, beregsurányi vagy barabási közúti határátkelőhelyek valamelyikét válasszák. Az alternatív határátkelőhelyekről, a nyitvatartási és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap (www.police.hu) határinfó oldalán lehet tájékozódni.
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 09:01
Az orvoselit mindent megtesz, hogy megmaradjon a hálapénz
előnye van, hiszen a versenyezni kell a betegekért. Viszont amíg az OEP nem finanszírozza a magánegészségügyben elvégzett beavatkozásokat, addig csak azok részesülnek az előnyökből, akiknek van pénzük. Ráadásul előbb-utóbb a magánegészségügy el fogja szívni azt a kevés orvost, aki még hajlandó az állami rendszerben dolgozni. Már a magánszektorban is érezhető a szakemberhiány, ez még jobban fel fogja strófolni a fizetéseket. Erről kevesebbet beszélünk, de az is fontos szempont, hogy a magánszektorban a szakemberek szűrt beteganyaggal dolgoznak. Nem kell attól tartani, hogy a páciens belöki radiológust a gyógyszeres szekrénybe, ha nem tetszik neki valami. Nem csak pénzt, hanem kulturált körülményeket kapnak, utóbbi is hiánycikk az állami kórházakban. Akkor miért maradnának?

Fotó:24.hu/Bielik István
Sok kórházi osztály már csak az önkéntes orvosokkal marad talpon. Miért önkénteskednek, ha ennyi pénz van a magánrendelésben?

Önkéntesként magánrendelnek. A kórházi osztályok és az
tinka1951, 2018. július 18. szerda, 17:22
Megújul a magyar Alföld egyik gyöngyszeme, a Bugaci Csárda,
vissza.
...........
Számos betyártörténet kapcsolódik a puszta emblematikus épületéhez, de Petőfi Sándor is több versében megemlékezik a híres csárdáról. A helyi védettség alatt álló épület azonban hosszú évek óta üresen áll. Az önkormányzat azért vásárolta meg néhány évvel ezelőtt, hogy megmentse az enyészettől. Felújítására pályázaton nyertek támogatást - tudtuk meg Szabó László polgármestertől.
Elmondta, a hosszú évek óta üresen álló épület állaga rohamosan romlott, ezért sürgető volt a felújítása. A szakemberek azonban már javában dolgoznak a csárda megmentésén. Az épületet eredeti arculatának megőrzése mellett újítják fel. A településképi arculatot meghatározó épületek fejlesztésére kiírt pályázaton ötvenmillió forintot nyert a község a beruházásra, az önkormányzat további húszmillió forint önerőt biztosít hozzá.
Ebből az összegből megújul a nádtető, a homlokzat, a fűtés, az
maroka, 2018. július 08. vasárnap, 12:42
Orbán: Magyarország és Szlovákia egy sikeres régió két sikeres országa
korszakában van Közép-Európa, egy igazi közép-európai reneszánsz előtt állunk".

A kormányfő egyúttal köszönetet mondott szlovák kollégájának a határvédelemben nyújtott segítségért, azért, hogy Pozsony "a nemzetközi vihar kellős közepén" is kiállt Magyarország mellett. "Ezt hosszú ideig nem fogjuk elfelejteni" - hangsúlyozta.

A kétoldalú kapcsolatokról szólva Orbán Viktor elmondta, a két ország közötti gázvezeték-összeköttetés után a villamosenergia-hálózat összekapcsolásán is dolgoznak a szakemberek két ponton.

Kiemelte, hogy Szlovákia Magyarország harmadik legfontosabb külkereskedelmi partnere, a Magyarországon működő mintegy ezer szlovák cég körülbelül 5 ezer magyar embernek ad munkát.

A határkapcsolatok témájában közölte: a határátkelők nyitásának köszönhetően csökkent az átkelők közötti átlagos távolság - ami ma 20 kilométer -, és épül az új komáromi Duna-híd is, amely lehetővé teszi az áruforgalom jelentős növelését.

A közös V4-es célok közül megemlítette a Budapest-Varsó
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 14:52
Nincs Cím
vitte a kitagolás kérdését. Tapolcai választókerületében ugyanis az "új grófi réteg" kisajátította volna a nyírlakpusztai Tarányi-kastélyt és a lesencetomaji Hertelendy-kastélyt - mindkettőben szociális ellátás, pszichiátriai betegek, és értelmi fogyatékkal élők gondozása zajlik. Egy ideig a környéken élők Nyírlakpuszta fölött folyamatos a helikopterforgalmat is tapasztaltak, valószínűleg nem a betegek látogatói vizsgálták a tájat a magasból.

A már megismert gyakorlat szerint a gondozók, a szakemberek, a betegek és a falvak lakóinak megkérdezése nélkül költöztették volna ki ezekből a nagy értékű, nemrég belső és külső felújításokon átment ingatlanokból is az ápoltakat a környező településeken kijelölt otthonokba. A döntésről utólag értesültek a helybéliek, ám a közfelháborodás végül keresztül húzta az ígéretes bizniszt.

TILTAKOZOTT AZ ÉRDEKVÉDELMI SZÖVETSÉG IS
Hogy ez nem egy mesterségesen gerjesztett hisztéria, azt jól mutatja, hogy 2017. április 4-én az Értelmi Fogyatékossággal
foldinefehereva, 2018. március 21. szerda, 21:48
Jövőre ünnepeli alapításának 150. évfordulóját az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda
napi több mint 300 megrendelést kaptak országosan, ebből 225-öt a budapesti ügyfélszolgálaton.

Az elmúlt négy évben megkezdődött egy jogi és közigazgatási terminológiai adatbázis, valamint egy anonimizált okirattár fejlesztése az OFFI-nál. 2015 óta segíti az OFFI munkáját az öt egyetem fordító- és tolmácsképző szakembereiből álló tanácsadó testület (FTMT) - összegezte Németh Gabriella, aki kitért arra is: az OFFI letölthető szakmai kiadványokkal, belső képzésekkel, konferenciákkal segíti a szakemberek munkáját.

Kiemelte: az OFFI a tévhitekkel szemben nem elavult és bürokratikus, az elmúlt négy évben megújult ügyfélszolgálattal dolgoznak pár napos határidőkkel, az összehasonlító elemzések alapján a szolgáltatásaik nem drágábbak, mint a piacon működő más fordítóirodáknál.

Németh Gabriella szerint a hiteles fordítási piac kellően liberalizált, hiszen közbeszerzésekhez, cégiratokhoz nem kell hiteles OFFI fordítás, és az állami hatóságoknak, állami cégeknek sem kötelező az OFFI-hoz jönniük
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 11:05
Hóvihar - Mintegy 15 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Tiszaföldvár, Mezőtúr, Karcag, Öcsöd, Túrkeve és Törökszentmiklós; összesen 15 ezer fogyasztási helyen van probléma. A meghibásodásokat jellemzően a vezetékekre rakódó jég súlyterhelése miatti vezetékszakadások,oszloptörések okozzák - tette hozzá.

A javítást hátráltatja, hogy a felázott, sáros talajú helyszínek sok esetben csak lánctalpas járművel közelíthetők meg, és egy-egy vezetékszakaszon három-négy különböző ponton is sérült a villamos hálózat - mondta a sajtószóvivő.

Közlése szerint a szakemberek már dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán és együttműködnek a katasztrófavédelem, illetve a tűzoltóság munkatársaival.

Varga Ivett szólt arról is, hogy az E.ON a hétvégére megerősített ügyeletet rendelt el, szerelőik és szerződött partnereik az esti óráktól teljes létszámban dolgoznak az ónos esővel és erős széllel érkező hóvihar okozta üzemzavarok elhárításán. A viharos időjárás az E.ON szolgáltatási területén legnagyobb részben Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyéket érintette, ezért
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 11:31
Hóvihar - Több helyen szünetel a vonatközlekedés
A tájékoztatás szerint a keleti országrészben 30-90, esetenként 90-120 perccel hosszabb a menetidő. A Budapest-Hatvan-Miskolc, a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalak a leginkább érintettek, de a csatlakozó szakaszokon is jelentősen nőttek az eljutási idők.

A szakemberek folyamatosan dolgoznak a váltók megtisztításán és a műszaki berendezések helyreállításán.
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 10:41
1/66
Képek, videók
budapest_2006_oktober_ 23_
meki77
2018. augusztus 04. szombat, 06:28
7702519c67b1budapest.g if
vicus54
2018. május 15. kedd, 19:34
budapest0424.jpg
maroka
2018. április 24. kedd, 11:30
Budapest 01.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:56
Budapest 02.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:56
Budapest 03.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:55
Budapest 04.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:55
Budapest 05.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:54
Budapest 06.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:54
Budapest 07.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:52
Budapest 08.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:52
Budapest 09.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:51
Editnél Kelebián 2014 ápr
anci-ani
2014. május 29. csütörtök, 08:44
Kelebia.jpg
basikele
2012. május 11. péntek, 04:14
kelebia rk. templom
lacipecsenye
2011. november 04. péntek, 19:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.