Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 11:49 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sót.
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel
megszórjuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A
megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán nyolc egyforma részre szétvágjuk. Ezeket
egyenként téglalap alakban kisodorjuk. Kevés olajjal átkenjük, és az alsó szélére
hosszában, vékony sorban tölteléket halmozunk. Ennek tetejét kirakjuk
meggyszemekkel, és feltekerjük a tésztát. Két végét kiigazítjuk (levágjuk), majd konty
(csiga) alakban feltekerjük.
Zsírpapírral borított tepsibe helyezzük, majd a többi cipót is ugyanígy elkészítjük.
Felvert tojással
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával.
Hozzávalók:

1 sárgadinnye
4-5 ek barna cukor
2 cs vaníliás cukor
3 dl édes fehérbor
4 dl víz
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
fahéj
3-4 db szegfűszeg
reszelt narancshéj

Egy edénybe elkezdem karamellizálni a barna cukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét. (hirtelen elkezd sercegni és a cukor egy része megkeményedik, de a folyadéktól gyorsan elolvad) Jól összeforgatni, felönteni a vízzel és 2 dl fehérborral. Ízlés szerint szegfűszeget, fahajat és reszelt narancshéjat tenni bele. Felforralni és lassú tűzön kb. 30 percig főzni. Közben ha szükséges még cukorral ízesíteni.
Amikor megfőtt, botmixerrel pépesíteni.

A pudingport simára keverni a tejszínnel, majd a levest visszatenni a tűzre, újraforralni és állandó keverés mellett belecsorgatni a pudingos-tejszínt. Jól kiforralni, és végül beleönteni a maradék fehérbort, de főzni már nem kell
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:19
Nyári limonádéreceptek ...
Főzze az elegyet további tíz percig, majd húzza le az edényt a tűzről. Közben készítse el a zselatint a frissen facsart narancslé hozzáadásával. Szűrje le a bazsalikomos citromos elegyet, majd adja hozzá az elkészített zselatint.

Öntse kis poharakba vagy jégkockatartóba a zselét. Mindegyiknek nyomkodjon a tetejébe egy kisebb bazsalikomlevelet. Ha lehűlt, tegye a zselét hűtőbe, majd 10-15 percre a fagyasztóba. Fogyassza önmagában, de limonádé mellé is kiváló.

Levendulás limonádé hozzávalói:

egy kis maréknyi friss vagy szárított levendulavirág
1 csésze nyírfacukor vagy méz
2 csésze meleg és 2 csésze hideg víz
1,5 frissen facsart citromlé vagy lime
jég

Elkészítése:

A levendulavirágokat alaposan keverje el a cukorral egy műanyag edényben, majd adja hozzá az elegyhez a meleg vizet. Fedje le és hagyja állni legalább fél órán keresztül. Majd szűrje le és öntse át az egészet egy kancsóba. Adja hozzá a két csésze hideg
vorosrozsa66, 2018. augusztus 22. szerda, 11:26
Ödéma és természetes kezelése
más, mint a víz felhalmozódása a test valamely részében. Ilyenkor nagyobb mennyiségű folyadék kerül a sejtek közé, a lágy szövetekbe és ez okozza a kellemetlen tüneteket. Az ödéma nem egy önálló betegség, csupán egy látványos jel, mely arra sarkall bennünket, hogy alaposan kivizsgáljuk, mik húzódnak meg a színfalak mögött.

Házi praktikák, természetes gyógymódok ödéma ellen
Számos olyan természetes gyógymód létezik az ödéma ellen, mely különösebb szaktudást nem igényel, a szükséges hozzávalói pedig a legtöbb konyhában megtalálhatók.

Lenmag
Adjon őrölt lenmagot ételeihez. A lenmag nemcsak enyhíti az ödémát, de számtalan olyan tápanyaggal látja el szervezetét, melyre egyébként is nagy szüksége lehet. Az őrölt lenmag mellett fogyasszon rendszeresen lenmagolajat is, ha nem szereti az ízét, akkor kapszula formájában.

Mustárolaj
Kevés olyan jóleső dolog van a Földön, mint egy kiadós masszázs valamilyen jó minőségű, langyos olajjal. Melegítsen fel egy tálban
pacsakute, 2018. augusztus 06. hétfő, 23:25
Sütemény receptek
tejjel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 15 percig langyos helyen kelesztjük. Tojással megkenve, köménymaggal megszórva sütjük.

Hadidobos

Hozzávalók:
fél kg liszt, 1 szalagáré, 25 dkg cukor, 1 db tojás, 2 evőkanál zsír, csipetnyi só.

Tejjel összegyúrjuk a hozzávalókat, és előmelegített sütőben kisütjük.

Krém:
5 kanál liszt, 25 dkg cukor, 1 liter tej, 1 pudingpor, 1 teavaj, tetszés szerint kakaópor.

Összefőzzük a krém hozzávalóit, és a kisült, kihűlt lapra kenjük.

Rumos szelet

Hozzávalók:
18 dkg zsír, 22 dkg porcukor, 45 dkg liszt, 20 dkg dió, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliacukor, 1 db citrom héja.

Tejjel összegyúrjuk a hozzávalókat, és a tepsiben széjjelnyomkodjuk. Forró sütőben kisütjük.
Mázat készítünk. Jól kikavarjuk a máz hozzávalóit. Langyos tésztára öntjük. Ha megkeményedett a máz, akkor, felszeleteljük.

Máz:
1 dl rum, 2 dkg kakaó, 35 dkg
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Az aszpirin természetes alternatívája: gyömbér
okozhat.

A gyömbér csökkenti a koleszterinszintet, amely szintén okozhatja az artériák eltömődését. Ez a gyógynövény még a vérnyomás stabilizálásában, csökkentésében is a segítségünkre lehet, így védve minket a különféle szívbetegségektől.

Télen nagyon jó lehet, ha van otthon gyömbérszirupunk, amely segít megerősíteni az immunrendszerünket. Természetesen ezt magunknak kell elkészíteni, hiszen így biztosan tudjuk, hogy semmilyen káros anyagot nem tartalmaz.

Gyömbérszirup hozzávalói:

8 gyömbérgyökér
6 csésze víz
1 csésze termelői méz

Elkészítése:

Hámozza meg a gyömbérgyökereket, majd vágja fel azokat kisebb kockákra. Öntse az edénybe a vizet, majd adja hozzá a felkockázott gyömbért. Közepes lángon főzze azt legalább negyvenöt percig. Majd húzza le a tűzről és hagyja kihűlni. Ezután szűrje le, de a gyömbérdarabokat ne dobja ki, mert azokat még süteménybe is bele lehet sütni, sőt naponta egy-két darabot el is lehet belőle
vorosrozsa66, 2018. június 05. kedd, 10:43
Spárgás-újhagymás pite.


A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a szezámmagot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal, gyúrjuk össze a tésztát. (ha szükséges akkor egy pici hideg vizet adjunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

Ezután nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe piheni.

Töltelék hozzávalói:

1 kisebb csomag zöld spárga
1 cs újhagyma
3 dl főzőtejszín

őrölt fehér bors
csipet szerecsendió
2 db tojás (nagy)
1 tk liszt

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.

Az újhagyma zöld szárát vágjuk le, és a külső levelét távolítsuk el. (ha nagyobbak a hagymák, akkor vágjuk félbe)

A tojásokat üssük bele egy tálba, majd keverjük
reifregina, 2018. május 10. csütörtök, 16:22
Kovászos házikenyér recept
Hozzávalók 8 főre
» A kovászhoz :
» 15 dkg búzaliszt (BL55)
» 1 csapott mokkáskanál kristálycukor
» 1 dl víz
» 0.5 dkg élesztő (friss)
» A tésztához :
» 50 dkg búzaliszt (BL55)
» 2 púpozott teáskanál só - jódozott, finomított
» 2 dkg élesztő (friss)
» 3 dl víz

Elkészítés:

1. A kovász hozzávalóit egy tálba mérem.

2. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton.

3. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit.

4.Kb. 10 percig dagasztom. A liszt minőségétől függően egy kevés vizet tehetünk még hozzá ha szükséges.

5. Letakarom és megkelesztem. Kb.1 óra.

6. Ha megkelt, átgyúrom és gömbölyűre formázom. 10 percig pihentetem.

7. Megfordítom a tésztát és kicsit ellapítom.

8. Kb. a feléig behajtom a tésztát.

9. Még egyet hajtok rajta. Tenyeremmel jól lenyomkodom, összezárom a tésztát. Így lesz
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:30
Kakaós túrós szelet
Tészta hozzávalói 22 x 32 cm-es tepsihez:

45 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
2 ek kakaó
4 db tojássárgája
tejföl

A lisztet kezdjük el összemorzsolni a margarinnal, majd amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, és a kakaót. Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd tegyük bele a tojások sárgáját, és egy evőkanál tejfölt. Kezdjük el összegyúrni, és ha szükséges akkor még adjunk hozzá tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Az összegyúrt tésztát osszuk el két részre, majd formázzunk mindkettőt gombóccá. Ezután tegyük be 30 percre a hűtőbe.
Közben készítsük el a tölteléket.

Töltelék hozzávalói:

50 dkg túró
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
reszelt citromhéj
1 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 13:25
Kókuszgolyó receptje
40 dkg darált keksz (itt fele a karácsonyi mézeskalács ledarálva)
1 cs vanilia cukor
2 ek cukor
6 ek baracklekvár
6 dkg margarin
8 dkg kókuszreszelék
3 ek cukor nélküli kakaópor
pici kupaknyi mandula aroma
pici kupaknyi vanilia aroma
pici kupaknyi rumaroma
kevés tej (amennyi ahhoz szükséges, hogy a tészta összeálljon

A hempergetéshez kb. 5 dkg kókuszreszelék + dekor cukrok .

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, szükség esetén kevés tejet adagolunk hozzá, kis részletekben, és csak annyit, hogy a tészta összeálljon.
Golyókat formálunk, és meghempergetjük egy tálkába öntött dekor cukros kókuszreszelékben.
suzymama, 2018. március 21. szerda, 13:49
Rákóczi túrós lépésről-lépésre
szódabikarbóna; a töltelékhez: 500 g áttört túró, 150 g cukor, 25 g búzadara, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 tojásfehérje habbá verve; a tetejére: 4 tojásfehérje, 90 g cukor; baracklekvár a tésztalap megkenéséhez

Elkészítés:
A felsorolt hozzávalókból tésztát készítünk. Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk, liszttel meghintünk, majd belefektetjük a kinyújtott tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben félkeményre sütjük (pont annyi idő szükséges hozzá, amíg a túrós krémet összeállítjuk, a hozzávalóit alaposan összekeverjük kb. 10-15 perc).

A félig sült tésztaalapot megkenjük baracklekvárral, majd ráborítjuk a túrókrémet, amit szépen elegyengetünk.
Visszatesszük a sütőbe. Közben keményre verjük a tojásfehérjét a cukorral.

Kb. 20 perc elteltével, amikor a túró már ruganyosra összeállt (nem folyik), kivesszük a sütőből és a tetejére kanalazzuk a habot és ízlés szerint mintákat rajzolunk rá egy kanállal, villával, nyomófecskendővel (ami éppen kéznél van).

Mehet
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 17:23
1/17
Képek, videók
Smoothie receptek.jpg
pacsakute
2016. május 06. péntek, 20:19
Kepes receptek1__37.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:54
Kepes receptek1__36.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__35.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__34.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__33.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__32.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__31.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__30.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__29.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__28.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__27.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.