Regisztráció  Belépés
2015. január 25. vasárnap | 4. hét | 25. nap | 23:14 | Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egyszerű sajtos rudak
Hozzávalók / 6 adag:

A tésztához:

250 g finomliszt
200 g vaj
200 g reszelt sajt
1 kk só
0.5 kk szódabikarbóna
50 ml tej

Kenéshez, szóráshoz:

1 db tojás
25 g reszelt sajt
só ízlés szerint

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal és sóval.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

A recept eredeti helye:
yvett789, 2015. január 25. vasárnap, 16:34
Mi történik velem?
területén
- végtag fájdalmakat
- hasogató érzést főleg a végtagokban
- izomgörcsöt
Néhányan gyomorgörcsöt is érezhetnek. Ők azok, kiket a Fénytáplálkozásra állítanak át. Ilyenkor négy-öt falat után jelez a gyomor, hogy nem szeretné ezt enni.
Sok gyümölcs, főleg citrus féle kifacsarva vagy természetesen segíti az átalakulást. Sima víz helyett citromos vizet igyatok mert lugosít.
Ajánlatos szódabikarbónás fürdőt venni esténként, ha mást nem egy lavor vízbe két csomag szódabikarbónát tenni és legalább 20 percig áztatni a lábat benne, mely szintén lúgosít.
A szervezetünk ugyanis el van savasodva, mely az átalakulás miatt orvosolandó. Lehet akár szódabikarbónás vizet inni amennyiben a felsoroltak közül az tetszene a legjobban.
Amikor csak lehetséges sokat pihenjetek. Aki megteheti napi 2 órát legalább, hogy az átalakulás minél zökkenőmentesebb legyen.
Többen jelezték, nem tudnak aludni. Éjszaka éberek, szakaszosan alkszanak.
Komoly dolgok teremtése folyik a
sanci81, 2015. január 23. péntek, 21:04
Csöröge fánk egyszerűen ...
...

Hozzávalók:

25 dkg liszt,
5 dkg vaj,
3 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1,5 dl tejföl,
csipetnyi só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
fél citrom reszelt héja,
1 teáskanál citromlé;
a sütéshez: 4 dl olaj;
a tálaláshoz: 10 dkg porcukor


Elkészítése: A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral és a tejföllel, belekavarjuk a lisztbe és jól összedolgozzuk, míg puha tésztát kapunk. Fél óráig hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval 4-5 cm-es csíkokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk, hogy rombuszokat kapjunk. Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét a lyukon áthúzzuk. Az olajat felforrósítjuk és a csörögéket aranybarnára sütjük benne. Ha langyosra hűltek, porcukorral
aranyoslila, 2015. január 23. péntek, 16:40
Tallóztam
elkevert hideg vízbe.

Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főzővizet leöntjük róla Ha a második főzővízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét. A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főzővizet leöntjük róla.
A káposztaszag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe.

Ha az újburgonyát forró vízben áztatjuk néhány percig és csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele, könnyedén lekaparhatjuk a héját.

Ha zöld salátát készítünk, tartsuk be a következő sorrendet: először tegyük hozzá a hidegen sajtolt olajat, és a legvégén permetezzünk rá ecetet.

Hagymafélék Ha a vöröshagymát felhasználás előtt néhány órára tűzszekrénybe tesszük, nem fogunk könnyezni, amikor felszeleteljük, ugyanis a hideg nem kedvez az illóolajok párolgásának.
A vöröshagyma nem ég oda pirítás közben, ha egy kevés lisztet szórunk rá.
Az újhagyma szárát ne
horvathnemagdi, 2015. január 23. péntek, 10:55
Mi történik velem?
területén
- végtag fájdalmakat
- hasogató érzést főleg a végtagokban
- izomgörcsöt
Néhányan gyomorgörcsöt is érezhetnek. Ők azok, kiket a Fénytáplálkozásra állítanak át. Ilyenkor négy-öt falat után jelez a gyomor, hogy nem szeretné ezt enni.
Sok gyümölcs, főleg citrusféle kifacsarva vagy természetesen segíti az átalakulást. Sima víz helyett citromos vizet igyatok mert lúgosít.
Ajánlatos szódabikarbónás fürdőt venni esténként, ha mást nem egy lavór vízbe két csomag szódabikarbónát tenni és legalább 20 percig áztatni a lábat benne, mely szintén lúgosít.
A szervezetünk ugyanis el van savasodva, mely az átalakulás miatt orvosolandó. Lehet akár szódabikarbónás vizet inni amennyiben a felsoroltak közül az tetszene a legjobban.

Amikor csak lehetséges sokat pihenjetek. Aki megteheti napi 2 órát legalább, hogy az átalakulás minél zökkenőmentesebb legyen.

Többen jelezték, nem tudnak aludni. Éjszaka éberek, szakaszosan alszanak.

Komoly dolgok teremtése
szuromieszter, 2015. január 22. csütörtök, 22:47
Kakaós – pudingos szelet
vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
20 dkg kristálycukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 pohár nagy tejföl,
1 pohár kis tejföl ( kb. 550 gramm - 600 gramm legyen )

Elkészítés :

A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.

A tészta elkészítése :

a liszthez adjuk hozzá először a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót is. Gyúrjuk össze, és felezzük el a tésztánkat. Az egyiket nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett tepsibe tegyük. Simítsuk rá a tejfölös pudingot, majd tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy a krém kellően megszilárdulhasson. Ajánlom, hogy inkább 20 %-os tejföllel készítsétek, mert a 12 %-os túl híg lenne a sütihez.

31*23 cm-es tepsiben készült.
yvett789, 2015. január 22. csütörtök, 18:59
Laci bácsi konyhai trükkjei
elkevert hideg vízbe.

Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főzővizet leöntjük róla Ha a második főzővízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét. A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főzővizet leöntjük róla.
A káposztaszag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe.

Ha az újburgonyát forró vízben áztatjuk néhány percig és csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele, könnyedén lekaparhatjuk a héját.

Ha zöld salátát készítünk, tartsuk be a következő sorrendet: először tegyük hozzá a hidegen sajtolt olajat, és a legvégén permetezzünk rá ecetet.

Hagymafélék Ha a vöröshagymát felhasználás előtt néhány órára tűzszekrénybe tesszük, nem fogunk könnyezni, amikor felszeleteljük, ugyanis a hideg nem kedvez az illóolajok párolgásának.
A vöröshagyma nem ég oda pirítás közben, ha egy kevés lisztet szórunk rá.
Az újhagyma
lovaszmarika, 2015. január 21. szerda, 17:39
Házilag krém - fájós ízületekre...
test bármely részén fájdalmat érezel, nyugodtan alkalmazhatod ezt a krémet. Kend rá a fájdalmas részre, egy ruhadarabbal (például textilpelenka) fedd le és hagyd rajta másfél órán át. A legjobb (legkényelmesebb) lefekvés előtt alkalmazni. 4-5 napon át ismételd meg a kezelést. Már az első alkalom után érezhető lesz a hatás, a fájdalom jelentősen csökkenni fog!

A természetes összetevőket tartalmazó krém receptje egyszerű, de nagyszerű.

Keverj össze egy edénykében 1 evőkanál szódabikarbónát 1 evőkanál mézzel, 1 evőkanál csípős mustárral és 1 evőkanál sóval. A krémet használat után a hűtőben tárold.


Házilag elkészíthető pakolások

Régi módszer az ízületi gyulladás kezelésére a káposztaleveles borogatás. A káposzta- vagy kelkáposzta levelek ereit kivágjuk, a levelet nyújtófával kisimítjuk, majd ezzel borogatjuk a fájós tagokat. A levelek
gabfe, 2015. január 19. hétfő, 19:18
Főzési alapötletek paleoban
turmixolva, főtt vagy sült hússal (almaszószt magával és esetleg kókusztejjel sűríteni)
Bakonyi szelet (bármilyen hús, gombás raguval)
Brassói aprópecsenye (paszternákkal)
Cigánypecsenye (a sült fehérrépa igen finom köret)
Csirke máj baconban
Csirke nyárs (szalonna, gomba, hagyma, esetleg zöldségek)
Csirke szárny sütve, rántva
Csirketorta (szalonna, csirke, alma, zöldségek /padlizsán, cukkini, tök/)
Fasírt, vagy scsevap (szódabikarbónától könnyű lesz)
Gombás pörkölt (sertés, csirke, pulyka)
Grill csirke készen, vagy sörös dobozon, illetve són sütve
Grillezett, előzőekben bepácolt húsok (karaj, csirkemell v. comb, szűzpecsenye, tarja, hal)
Hagymás rostélyos
Hentes tokány
Holstein szelet (natúr husi, tükörtojás)
Kijevi szerű pulykamell (a tölteték kemény sajt, tisztított vaj (ghee), fokhagyma, sok petrezselyem,)
Körömpörkölt paszternákkal
Pörkölt (csirke,
bkisseva, 2015. január 19. hétfő, 11:57
Csokoládés almás piskóta, csoki bevonattal
Hozzávalók a piskótához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
3 nagy alma

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl sok leve és hozzákeverjük a masszához. A tojáshabot is hozzáadjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a tetejét. Mikor kihűlt, szeleteljük!
Én:
nem reszelem az almát, hanem vékony szeletekre vágom, és kakaó helyett fahéjat, sütőpor helyett 2 mokkás kanál szódabikarbónát teszek. igy lazább és könnyebb
gereica, 2015. január 19. hétfő, 10:27
Házilag elkészíthető
a test bármely részén fájdalmat érezel, nyugodtan alkalmazhatod ezt a krémet. Kend rá a fájdalmas részre, egy ruhadarabbal (például textilpelenka) fedd le és hagyd rajta másfél órán át. A legjobb (legkényelmesebb) lefekvés előtt alkalmazni. 4-5 napon át ismételd meg a kezelést. Már az első alkalom után érezhető lesz a hatás, a fájdalom jelentősen csökkenni fog!

A természetes összetevőket tartalmazó krém receptje egyszerű, de nagyszerű.

Keverj össze egy edénykében 1 kanál szódabikarbónát 1 kanál mézzel, 1 kanál csípős mustárral és 1 kanál sóval. A krémet használat után a hűtőben tárold.

Házilag elkészíthető pakolások

Régi módszer az ízületi gyulladás kezelésére a káposztaleveles borogatás. A káposzta- vagy kelkáposzta levelek ereit kivágjuk, a levelet nyújtófával kisimítjuk, majd ezzel borogatjuk a fájós tagokat. A levelek hűsítenek, és kivonják a méreg- és salakanyagokat. A legjobb éjszakára felhelyezni őket.

A gyulladt ízületre ajánlják még a hideg
horvathnemagdi, 2015. január 18. vasárnap, 19:51
Laci bácsi konyhai trükkjei - sok-sok új ötlet van benne
ecettel elkevert hideg vízbe.
Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főzővizet leöntjük róla Ha a második főzővízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét.
A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főzővizet leöntjük róla.
A káposztaszag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe.
Ha az újburgonyát forró vízben áztatjuk néhány percig és csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele, könnyedén lekaparhatjuk a héját.
Ha zöld salátát készítünk, tartsuk be a következő sorrendet: először tegyük hozzá a hidegen sajtolt olajat, és a legvégén permetezzünk rá ecetet.
Hagymafélék titka



Ha a vöröshagymát felhasználás előtt néhány
sanci81, 2015. január 18. vasárnap, 13:30
1/227
Képek, videók
egyszeru_sajtosrud1.jp g
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 16:33
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
Feloldozás-PIRAMIS
1vargaildyko
2014. július 26. szombat, 09:32
SZA Feloldozás.bmp
szuromieszter
2014. március 26. szerda, 08:19
Feloldódás
rozsakvarc
2011. szeptember 24. szombat, 19:05
Dr Götli Kinga Feloldozás
szuromieszter
2009. december 23. szerda, 19:59
Feloldozás.jpg
szuromieszter
2009. október 23. péntek, 12:47
Feloldozás2.jpg
szuromieszter
2009. október 23. péntek, 12:46
Feloldozás
rozsakvarc
2008. október 09. csütörtök, 01:52
Feloldódni.GIF
charlotteani
2008. január 25. péntek, 01:45
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
kislany_husveti_tojass al.
yvett789
2014. december 27. szombat, 17:18
sonkás,tojással töltött d
gaby73
2014. október 05. vasárnap, 23:50
Oxfordi tojással töltött
irmus
2014. április 23. szerda, 09:03
Címkék
levelet nyújtófával, citromlével eloltott, felsoroltak közül, gyulladt ízületre, tojássárgát elkavarjuk, átalakulás minél, Hagymafélék Ha, puha vajat, legvégén permetezzünk, rudakat sütőpapírral, többi hozzávalót, illóolajok párolgásának, levelek hűsítenek, lyukon áthúzzuk, karfiol kellemetlen, lisztet elkeverjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.