Regisztráció  Belépés
2016. február 14. vasárnap | 6. hét | 45. nap | 06:47 | Bálint, Valentin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Márai Sándor: Velence
sziruposat a ,,Merceria" egyik cukrászdájában, aztán véres húst a Lido egyik divatos vendéglőjében. Közben múzeumokat jártam és Verdit hallgattam a Szent Márk tér kávéházai előtt. Mindebben volt valami édes és csömörre ingerlő, valami, amit nem bírtam egészen megemészteni, valami állott és gyomorrontásra ingerlően buja - Tintorettóben is, a scampiban is, a dózsék dísztermében is, még Goldoniban is. Az ember Velencében körülnéz az utcán, akárhol, lelkesen; s rögtön utána szeretne szódabikarbónát venni.

Márai Sándor: Velence, másodszor

Velence, mindenki számára, az örökké elmulasztott nászút; azok számára is, akik ott jártak nászúton. Igen, gondolják egy életen át, pontosan így kellett volna: Velencéében a Danieliben, a galambokkal, a gondolásokkal és a megfelelő nővel. Mindenki így érzi, tíz év múltán azok is, akik a megfelelő nővel voltak ott.

Márai Sándor: Velence harmadszor

Vannak szavak, melyeket egy magasabb rendű illemtan szabályai szerint
kohlinka, 2016. február 13. szombat, 20:36
Kend a szemed alá a szódabikarbónát
Kend a szemed alá a szódabikarbónát és hihetetlen dologban lehet részed!
Egyre több ember van tisztában azzal, hogy mennyire pozitív tulajdonságokkal rendelkezik a szódabikarbóna. Sokoldalúságát kihasználja a kozmetikai ipar, a háztartás, a főzés, az alternatív gyógyászat, stb.

A szódabikarbóna csodákra képes abban az esetben is, ha a szemünk alá kenünk egy keveset. Ha a szem körüli sötét karikáktól szenvedünk, vagy ha alváshiány miatt táskássá váltak a szemeink,esetleg a szemünk körül lévő ráncokon szeretnénk kicsit korrigálni, akkor a szódabikarbóna mindezt egyszerre orvosolja!

Használata:

Egy pohár forró vízben keverjünk el 1 teáskanál szódabikarbónát és várjuk meg amíg kissé kihűl. Vegyünk egy vattapamacsot, áztassuk bele ebbe a folyadékba, kissé nyomkodjuk meg, majd tegyük a szemünkre kb. 10-15 percre.

Ezt követően mossuk meg az arcunkat, vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön, tehát ne
klementinagidro, 2016. február 12. péntek, 19:23
Konyhai praktikák
vízbe.

Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főzővizet leöntjük róla Ha a második főzővízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét.

A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főzővizet leöntjük róla.

A káposztaszag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe.

Ha az újburgonyát forró vízben áztatjuk néhány percig és csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele, könnyedén lekaparhatjuk a héját.
Ha zöld salátát készítünk, tartsuk be a következő sorrendet: először tegyük hozzá a hidegen sajtolt olajat, és a legvégén permetezzünk rá ecetet.

Hagymafélék titka

Ha a vöröshagymát felhasználás előtt néhány órára tűzszekrénybe tesszük, nem fogunk könnyezni, amikor felszeleteljük, ugyanis a hideg nem kedvez az illóolajok párolgásának.

A vöröshagyma nem ég oda pirítás közben, ha egy kevés lisztet szórunk
szupernagyi, 2016. február 12. péntek, 09:00
Ez a szódabikarbóna
olyasmit tud, amiről álmodni sem mertél volna.

A szódabikarbóna egy rendkívül sokoldalú termék, ami számtalan módon megkönnyítheti életünket. Mivel lúgosító hatása van, a káros sejtek, baktériumok számára alkalmatlan környezetet teremt, így azok nem képesek elburjánzani, amiből betegség alakulhat ki.

Viszont ha szeretnénk egy környezetbarát, káros vegyszerektől mentes tisztítószert használni a lakás, a fürdő, a konyha tisztán tartása érdekében, bátran használhatjuk a szódabikarbónát.

Nézzük, hogy milyen egészségvédő hatásai vannak:

1. eltávolítja a lerakódásokat, fogkövet például

2. ha megfelelően alkalmazzuk a haj-és bőrápolásban is csodákat tesz, korpa ellen tökéletes módszer

3. segít helyrehozni a megfázást, influenzát

4. megelőzhető vele a vesekő, a húgyhólyag fertőzés

5. megelőzhető a szervezet elsavasodása, helyreállítja a pH-egyensúlyt

Eddig nem valószínű, hogy sokan hallottak arról, hogy
horvathnemagdi, 2016. február 10. szerda, 19:07
A körömgomba
A körömgomba borzasztó látvány. Eltávolítása nehéz feladat, a szintetikus gyógyszerek nem elég hatékonyak, ha a gomba megtelepszik. Van egy természetes megoldás, amely segít megszabadulni a körömgombától örökre,
Hozzávalók:

almaecet

szódabikarbóna

meleg víz
lavór

Töltsük meg a lavórt almaecettel áztassuk húsz percig benne a gombás részt. Töröljük szárazra utána a lábat, és töltsük fel meleg vízzel. Áztassuk a lábat a vízben húsz percig, majd adjunk hozzá egy csésze szódabikarbónát, további tizenöt-húsz percig áztassuk a lábat ebben is.

Néhány hét, és a köröm gomba eltűnik.
horvathnemagdi, 2016. február 08. hétfő, 23:54
Kohut Katalin: Ablak (Vilma-Béla párbeszéd)
fogyasztása ajánlott joghurtban, vagy három deciliter folyadékkal. Mellette az emésztésben is nagy szerepet játszik. Ezért is ajánlom azoknak, akik kevés rostosat esznek.
- Ajánlottad a diót, tökmagot is, gondolom, ugyanilyen hatásuk van!
- Igen, akár a naponkénti mogyoró fogyasztásnak!
- A tegnapi beszélgetésed a tengeri halakról, drága Vilma?
- Nagyon fontos főleg idősebb korban a tengeri hal jótékony omega zsírsavja miatt, mely megakadályozza az elbutulást is.
- A szódabikarbónát is már sok mindenre ajánlottad másoknak!
- Igen, amit meghallok, szinte egyből tovább adom, mint minden ismeretanyagot. Tegnap olvastam arról, hogy a fém mosogatót tökéletesen ki lehet tisztítani szódabikarbónás vízzel, utána megszórni kevés liszttel és átdörzsölni vele, leöblíteni, majd kitörölni. Tudod, hogy a foltokat is szódabikarbónás, ecetes vízzel szoktam eltávolítani.
- Én viszont azt hallottam a régiektől, drága Vilma, hogy égés esetén elég az égett felületet lisztbe mártani, s
kohlinka, 2016. február 08. hétfő, 18:08
konyhai praktikák
vízbe.

Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főzővizet leöntjük róla Ha a második főzővízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét.

A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főzővizet leöntjük róla.

A káposztaszag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe.

Ha az újburgonyát forró vízben áztatjuk néhány percig és csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele, könnyedén lekaparhatjuk a héját.
Ha zöld salátát készítünk, tartsuk be a következő sorrendet: először tegyük hozzá a hidegen sajtolt olajat, és a legvégén permetezzünk rá ecetet.



Hagymafélék titka


Ha a vöröshagymát felhasználás előtt néhány órára tűzszekrénybe tesszük, nem fogunk könnyezni, amikor felszeleteljük, ugyanis a hideg nem kedvez az illóolajok párolgásának.

A vöröshagyma nem ég oda pirítás közben, ha egy kevés lisztet
faciendum, 2016. február 08. hétfő, 16:29
Lyukas palacsinta
receptet:


Lyukas palacsinta

Hozzávalók:

1 pohár liszt
3 dl natúr joghurt
1 tojás
1 ek. cukor
1/2 tk. szódabikarbóna
csipet só
1 ek. olaj
1 dl forró víz

Így készítsd:

1. A lisztet, a joghurtot, a tojást, a cukrot és a sót keverd simára. Fontos, hogy a massza tényleg csomómentes legyen!

2. Forrásban lévő vízben keverd el a szódabikarbónát és keverd az alaphoz. Jól dolgozd össze, krémes állagú palacsintatésztát kell kapnod.

3. Tedd félre a palacsintatésztát, 10 percig hagyd pihenni.

4. Keverd el az olajat a tésztában.

5. Jól felforrósított és olajjal átkent serpenyőben süsd ki a lyukas
lilagondolatok, 2016. február 05. péntek, 11:30
Erzsébet királyné tortája
kókuszreszelék
2 evőkanál liszt
1 mokkás kanál szódabikarbóna
Krém:
8 tojás sárgája
6 púpos evőkanál liszt
20 dkg cukor
1 liter tej
20 dkg Rama margarin
1,5 zackó Győri omlós kakaós édes keksz
Tetejére:
Fél liter HULALA növényi tejszín
1 csomag Habfixáló
Felveréshez gép
Legfelül:
Csoki reszelék vagy kakaópor vékonyan

Lap: tojásfehérjét cukorral felverjük, Ha jó kemény, hozzáadjuk a mákot és kókuszreszeléket, lisztet és szódabikarbónát. Előmelegített sütőben sütjük, tortaalap vastagságúra. Sütőpapírra tenni, és azután levenni róla, még langyos. Törékeny, vigyázni kell rá.
Krém: tojás sárgáját liszttel simára keverjük. Cukorral tejjel sűrűre főzzük. Ha langyos, belekeverjük az egész margarint.
Ezt kenjük rá a lapra,
A krém tetejére tesszük a kekszet, sűrűn illesztve egymás mellé.
E fölé tesszük a felvert tejszínhabot.
Díszítése csoki reszelékkel vagy kakaóporral.

Célszerű
nagyagnes, 2016. február 04. csütörtök, 08:41
Rózsafánk
Rózsafánk

Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 2 marék kristálycukor (3 dkg)
- 5 dl tej
- 45-50 dkg liszt
- késhegy szódabikarbóna

A sütéshez:
- 1 liter étolaj
- 1 evőkanál sertészsír (púpos evők.)

A tetejére: - porcukor

Elkészítése:
A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a porcukorral. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, és annyi lisztet (amibe belekevertük a szódabikarbónát), hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk. Szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.
Egy literes lábosba először csak fél liter olajt öntünk, és a zsírral együtt átmelegítjük. A nagyrózsa sütőformát belehelyezzük, és amikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. Hirtelen átsül. Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajt lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük. A sütés során elvesztett étolajat folyamatosan pótoljuk. Amikor az összes
bkisseva, 2016. február 03. szerda, 12:45
Háromszéki pogácsa
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2,5 dl aludttej
5 dkg vaj
késhegynyi őrölt köménymag
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só.

Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beledolgozzuk az aludttejet, a sót, a köményt és a szódabikarbónát. Sima tésztává gyúrva lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőlemezre tesszük, és forró sütőben pirosra sütjük.

(Erdélyi Napló, XIV. évfolyam, 35. (674.) szám 2004. augusztus 31.)
bkisseva, 2016. január 28. csütörtök, 08:46
Méz és szódabikarbóna segítségével komoly betegségektől is m
Méz és szódabikarbóna segítségével komoly betegségektől is megszabadulhatsz


Mindannyian tudjuk, hogy a rákos sejtek cukorral táplálkoznak, ezért kissé bizarrnak tűnhet, hogy az alábbi keverék egyik fő alapanyaga a méz vagy juharszirup. Azonban, a jó hír az, hogy a szódabikarbóna semlegesíti a cukor káros hatását.


Ebben a kombinációban a cukor egyáltalán nem káros, mivel a szódabikarbóna rendelkezik azzal a csodálatos tulajdonsággal, hogy semlegesíti a cukrot. Vagyis csak a pozitív tulajdonságai maradnak meg a cukornak, így már nem biztosítja tovább a táptalajt a rákos sejtek fejlődéséhez.

A méz hatékonyan veszi fel a harcot a rákos sejtekkel, a benne található cukor segítségével pedig a szódabikarbóna sokkal hatékonyabban be tud hatolni a sejtekig. Készítsük el az alábbi keveréket, és alkalmazzuk egészségünk érdekében.

Hozzávalók: szódabikarbóna, méz.

Alkalmazás: keverjünk el egy rész szódabikarbónát, három rész mézzel. Pl. egy
suzymama, 2016. január 27. szerda, 08:50
1/248
Képek, videók
Márai Sándor.png
bbbarbara
2016. január 11. hétfő, 20:45
Márai Sándor.jpg
bbbarbara
2015. november 11. szerda, 20:51
Márai Sándor
cipello
2015. október 23. péntek, 17:33
Márai sándor Mennyből az
maria_kadar_148
2015. október 20. kedd, 16:18
marai_sandor_szobor2-1 024
lilagondolatok
2015. július 28. kedd, 00:03
Márai Sándor
wob
2015. április 11. szombat, 08:17
Márai Sándor_n.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 21. csütörtök, 10:45
Márai Sándor-001.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 14. csütörtök, 08:17
Márai Sándor idézet.jpg
pacsakute
2014. augusztus 02. szombat, 17:32
Márai Sándor(1).jpg
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 16:26
Dózse Palota, Velence.jpg
jpiros
2011. november 15. kedd, 07:19
VELENCE Dózse palota
kincsesszigeten
2011. augusztus 02. kedd, 14:21
venezia dozse palota
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 22:05
A Dozsé-palota.png
farkas1945
2010. december 04. szombat, 12:37
A Dozsé-palota.1.png
farkas1945
2010. december 04. szombat, 11:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.