Regisztráció  Belépés
2017. január 18. szerda | 3. hét | 18. nap | 00:22 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ezért tegyél szódabikarbónát a kávédba
Te sem érted, hogy jön a szódabikarbóna a kávéhoz? Most eláruljuk, miért hasznos egy kiskanállal a kávédba tenni belőle!

Sokan, bár imádják a kávézás rituáléját, gyomorégésre panaszkodnak utána. A felelős a kávé természetes savassága, ami az ital tisztaságáért felelős, ám nem mindenki gyomra bírja. Egy igazán jó minőségű őrölt kávéval lehet, hogy a savra érzékenyeknek sem akad semmi gondjuk, ám az olcsóbb, vagy a nagyon sötét kávé magas savtartalma könnyen kikezdheti a gyomrot.

Mit keres a szódabikarbóna a kávéban?
Itt jön a képbe a szódabikarbóna: a szódabikarbóna természetesen megköti a kávé felesleges savtartalmát, így lágyabbá teszi az italt. Ha szeretnénk elejét venni a kávézást követő gyomorégésnek, mielőtt lefőzzük a kávét, keverjünk egy negyed kiskanál szódabikarbónát az őrölt kávéhoz (egyszemélyes adaghoz). Ha pedig ódzkodunk a szódabikarbónától, kísérletezzünk a különböző kávéfajtákkal, amíg megtaláljuk a gyomrunknak
tinka1951, 2017. január 17. kedd, 08:40
Narancsos zselé torta
narancs
3 mandarin
150 g ananász
150 g banán

Krém

50 g zselatin
1 cs vaníliás cukor
900 g tejföl, sovány
200 g cukor (csökkenthető a mennyiség, ízlés szerint)

A zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni.
A tésztához robotgéppel keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztben elkevert szódabikarbónát. Zsírpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsiben süssük előmelegített sütőben 180 fok hőmérsékleten 15 percig (tűpróba).
A kihűlt tésztát vágjuk 1,5 x 1,5 cm-es kockákra.
A narancsot vágjuk szeletekre, az ananászt és a banánt kockákra, a mandarint bontsuk gerezdekre.
A tejfölt keverjük robotgéppel oldódásig a cukorral és a vaníliával, majd keverjük el a zselatinnal.
Kerek tortaforma alját, oldalát béleljük ki gyümölcsökkel (lásd kép!).
Szórjuk bele a tésztakockák és a
bkisseva, 2017. január 14. szombat, 13:01
Nincs Cím
rácsokat.

39. A zuhanyfejbeni víznyomás helyreállítása. Ha a zuhanyfej eltömődik a vízben lévő ásványi anyagoktól, annak 15 perces áztatása ½ csésze ecet és 1 liter víz keverékében ajánlott.

40. Olló tisztítása: amikor az ollópengén ragacsos anyag marad, csak át kell törölnünk ecetes ronggyal. A szappannal és a vízzel ellentétben, az ecet nem fogja elrozsdálni a fémet.

41. Csatorna dugulás esetén: az eltömődött csöveket úgy is tisztíthatjuk, hogy egy csésze szódabikarbónát 1dl ecettel keverünk össze, és beleöntjük a lefolyóba. Hagyjuk, hogy felhabozzon, majd öblítsük át a csöveket egy fazék forró vízzel.

42. Távolítsuk el a korpát: ha a fejbőr száraz vagy hámló, az ecet lehet egy egyszerű otthoni gyógymód. Hetente egyszer, öntsünk egy csésze almaecetet a fejbőrre és hagyjuk állni 15 percig. Alaposan öblítsük le hideg vízzel.

43. Száraz bőr a lábfejen: nyári szandál berepedt lábbőrre és bőrkeményedésre? Áztasd a lábad 20 percig egy rész ecetben,
tinka1951, 2017. január 11. szerda, 15:17
10 ÉSZBONTÓ TAKARÍTÁSI TRÜKK
akik imádnak rendet rakni, a legtöbbjük azonban mégis menekül ez elől a feladat elől, mert tudják, hogy nem egy egyszerű és könnyű feladat.

10-takaritási-trükk

Pedig teljesen más lenne a véleményük, ha ismernének néhány olyan trükköt, ami nem csak könnyebbé, hanem gyorsabbá is teszi a takarítást. Ezeket áruljuk most el!

1. CSEMPÉK FUGÁI
LOADING...

A csempék fugái egy idő után piszkossá válnak, de szerencsére van erre is megoldás! Keverjünk össze szódabikarbónát ecettel és dörzsöljük át ezzel a fugákat.

2. ABLAKOK

Nincs szükségünk a drága ablaktisztítókra, van ennél olcsóbb módszer is! 1 rész ammóniát keverjünk össze 10 rész vízzel és ezzel permetezzük be az ablakokat, majd töröljük tisztára őket.

3. PADLÓK

A padlókkal is igazi csodákat művelhetünk, ha 1/4 csésze ecetet összekeverünk 1 liter vízzel és ezzel mosunk fel.

4. VÍZKŐ A MOSÓGÉPBEN
LOADING...

A mosógépek egyik legnagyobb gyilkosa a
tinka1951, 2017. január 11. szerda, 15:16
Tudtad?
Reméljük ez a módszer is hasonlóan hasznos lesz majd sok háztartásban!

A rozsdamentes acélból készült mosogató akkor gyönyörű,ha csillog-villog és ragyog a tisztaságtól. A konyha lelke mindig a mosogató, egy háziasszonyról ugyanis sok mindent elárul, hogy milyen állapotban tartja ezt a területet. Nem kell rögtön a pénztárcádhoz nyúlni, hogy csillogóvá varázsold a lefolyód, elég, ha kinyitod a konyhádban azt a szekrényt, ahol a lisztet tárolod.

1. Módszer

Keverj össze szódabikarbónát egyenlő arányban vízzel és öntsd a mosogatóba, amit egy szivacs segítségével dörzsölj át. Végül öblítsd ki a mosogatót, majd ha kész vagy, töröld teljesen szárazra az érintett területet. Szórj rá fél csésze lisztet és egy puhább szivacs segítségével dörzsöld át ismét. Ha ezzel is kész vagy, mosd át, majd töröld szárazra a mosogatót.


Meglátod, olyan fényes és csillogó lesz,
gabfe, 2017. január 07. szombat, 10:41
Babapiskótás mézes krémes
vaníliás pudingpor
1 liter tej
25 dkg vaj (vagy margarin)
4 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor

Rétegezéshez:

20 dkg babapiskóta
2 dl tej
1 evőkanál rum
1 evőkanál rumaroma

Máz:

20 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
dió nagyságú vaj
3 evőkanál forró víz

Elkészítése:

Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi lisztet adhatunk hozzá pluszban, hogy könnyen gyúrható legyen (ne ragadjon a kezünkhöz). Kettéosztjuk.

Kb. 35×35 cm nagyságúra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, és egy sütőpapírral ellátott tepsi hátlapján 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!!

A krémhez a pudingport és 2 csomag vaníliás cukrot először kevés tejben simára keverjük. Ezután felöntjük a
bkisseva, 2017. január 04. szerda, 13:01
Így lesz tökéletes az újévi lencséd
Így lesz tökéletes az újévi lencséd: főzési titkok, amiket sokan nem ismernek!

Közeledik a szilveszter, az új év kezdete, amikor minden házban a lencse illata érződik. Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani, de ezekért a lencse főzési titkokért bárki bármit megadna!
Adjunk a lencsefőzelékhez egy kis áfonya vagy sárgabarack lekvárt. A pikáns, savanykás ízhez nagyszerűen harmonizál az édeskés lekvár íze. (Foodexpress)
Ha szárazbabot, lencsét és borsót főzünk, egyáltalán ne sózzuk meg a főző vizet, mert a hüvelyesek a sós vízben nehezen puhulnak meg. Leghamarább a főzés vége felé sózzunk. A babot viszont csak akkor, ha már megpuhult. (Tausz György)
A lencsefőzelék nagyon finom lesz, ha a már elkészül ételbe reszelt ecetes tormát teszünk.(Rosta Erzsébet)
Egzotikus ízt kölcsönöz a lencsefőzeléknek, ha azt natúr kókusztejjel és gyenge curryporral ízesítjük.
A lencsét csak akkor áztassuk, ha nagyon száraz és kemény. Az áztatást 6-10 órával a főzés előtt kezdjük. Nem kell nagyon
suzymama, 2016. december 29. csütörtök, 10:59
Bögrés mézesfigurák
belőle, attól függően, hogy mekkora formákat használunk.

- 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
- másfél bögre porcukor (30 dkg)
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke fele-fel arányban)
- 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint is használtam már hozzá, azzal is puha maradt)
- 1 bögre méz (2,5 dl)
- 3 tojás

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban
egy picit megpörgettem a a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb 🙂
4. Ekkor kézzel
ametiszt54, 2016. december 18. vasárnap, 17:33
Babapiskótás puncs szelet
2 kk szódabikarbóna
25 dkg finomliszt (finom)

A krémhez
3 tasak puncs pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 ek rum (vagy aroma, ízlés szerint)
200 g babapiskóta

A tetejére
10 dkg csokoládé

elkészítés
A pudingport felfőzzük a tejben. Félretesszük hűlni.
A porcukrot, tojássárgáját, mézet, tejet és margarint gőz felett felfőzzük és ha már forró, beletesszük a szódabikarbónát, majd sűrűre főzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Ha kihűlt a tészta, nagy tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle. (Én kb 30x20 cm-re nyújtottam őket.)
A margarint kikeverjük a porcukorral, és ha a puding már kihűlt, a két krémet összekeverjük és rummal, vagy rum aromával ízesítjük.
Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a babapiskótát. A piskótára rákenjük a többi krémet, és a másik lapot is rátesszük.
A tetejére csokoládémázt öntünk. Másnap
bkisseva, 2016. december 15. csütörtök, 17:50
Mézes puszedli
Hozzávalók:
2 egész tojás
24 dkg méz
10 dkg cukor
8 evőkanál olvasztott zsír, ezeket jól kikeverjük, majd hozzáadunk
50 dkg lisztet
2 kávéskanál szódabikarbónát
1 dkg mézes fűszerkeveréket
1 citrom reszelt héját,

jól összegyúrjuk, gombócoljuk, sütőpapírral bélelt tepsiben, lassan világos barnára sütjük, majd még melegen az alábbi mázba forgatjuk.

Máz:
2 tojás fehérje
2 evőkanál víz
20 dkg porcukor
Vízgőz fölött kevergetjük, míg jól felmelegszik, utána kemény habbá verjük!
bkisseva, 2016. december 14. szerda, 21:17
Diós krémes.
liszt
8 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás (nagy)
1 db tojássárgája (nagy)
5 dkg vaj
1 ek méz
1 csapott tk szódabikarbóna

A vajat, a mézet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást és a sárgáját tegyük bele egy edénybe, majd állandó kevergetés mellett, kisebb lángon addig melegítsük hogy a cukor, és a vaj felolvadjon.

Ezután vegyük le a tűzről, majd addig hűtsük, hogy éppen csak langyos legyen.

A lisztet és a szódabikarbónát keverjük össze, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután öntsük hozzá az éppen csak langyos keveréket, majd alaposan gyúrjuk össze a tésztát. (először kicsit ragad, de a végén egy sima tésztát fogunk kapni)

Ezután osszuk el a tésztát 3 egyenlő részre, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk gombóccá.

Egy sütőpapírt gyengén szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta 20x30 cm nagyságúra az egyik tésztagombócot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten
suzymama, 2016. december 14. szerda, 19:53
Puha mézes puszedli
porcukor,
1 púpos teáskanál szódabikarbóna,
2 teáskanál kakaó,
1/2 kávéskanál fahéj,
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
csipetnyi őrölt gyömbér (elhagyható),
pár csepp citrom- vagy narancslé (elhagyható),
1 tojás +
1 sárgája,
1 evőkanál tejföl,
15 dkg akácméz,
8 dkg vaj vagy zsír (margarin nem jó).

Elkészítés

A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük.

A vajat meglágyítjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. A mézet kicsit felmelegítjük (kb. 50°C), hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Ebbe jön a tojás, + a sárgája, a tejföl - ezeket fakanállal alaposan elkeverjük-dagasztjuk. Hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat formázunk, és a sütőlemezre tesszük szellősen, mert kb. duplájukra dagadnak, és 8-10 perc alatt megsütjük. Forrón bekenjük a mázzal a tetejüket.
janna53, 2016. december 14. szerda, 07:32
1/257
Képek, videók
Ecet szódabikarbóna lefol
pacsakute
2016. január 03. vasárnap, 19:09
Szódabikarbóna.jpg
pacsakute
2015. szeptember 23. szerda, 19:35
szodabikarbona2.png
lenke1964
2015. szeptember 14. hétfő, 09:26
Szódabikarbóna
sanci81
2015. március 23. hétfő, 10:59
szodabikarbona-hajsamp on.
baratha
2015. március 02. hétfő, 09:49
szódabikarbóna
lenke1964
2015. február 28. szombat, 21:15
Szódabikarbóna Ebook
cipello
2014. november 13. csütörtök, 16:57
odakozmalt-szodabikarb ona
cipello
2014. november 13. csütörtök, 16:12
szódabikarbóna
taltos1
2014. október 27. hétfő, 16:12
hoztam a kávédba a cukrot
evamama0108
2010. március 12. péntek, 18:14
Rituálé-GYÜMÖLCS
1vargaildyko
2016. március 05. szombat, 16:04
Rituálé-KETTŐ
1vargaildyko
2015. október 11. vasárnap, 15:27
Rituálé-CSOMAG
1vargaildyko
2015. március 18. szerda, 10:56
Rituálé-LÁVA
1vargaildyko
2014. április 06. vasárnap, 11:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.