Regisztráció  Belépés
2014. december 22. hétfő | 52. hét | 356. nap | 23:39 | Zénó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mézes diós recept.
2 ek méz
» 14 dkg cukor
» 8 dkg margarin
» Cukor máz
» 1 ek tojásfehérje
» 1 tk citromlé
» 10-15 dkg Porcukkor, amennyit a tojásfehérje felvesz
» A cukor mázat simára és fehéredésig KEVERJÜK.
\tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé! Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A 30 dkg, liszthez hozzá adjuk a 8 dkg vajat, ezzel eldörzsöljük,bele keverjük a darált diót, a szódabikarbónát, a tojást, mézet és a cukort. kevés tejjel /Ha szükséges 1-2 ek./ könnyen nyújtható tésztát készítünk. 4-5mm vastagra nyújtjuk formával kiszaggatjuk tojással megkenjük előmelegített sütőben 160 fokon 12 perc alatt világosra sütjük. Amikor kihűlt, cukor mázzal megírjuk. A kikevert cukormázat egy zacskóba öntjük a zacskó végét kicsit levágjuk és így írjuk meg a sütiket. Azonnal fogyasztható és sokáig puha marad.
kolozsijudit, 2014. december 21. vasárnap, 18:55
karácsonyi muffinok
muffin

Hozzávalók:

 225 g liszt
 negyed kiskanál sütőpor
 negyed kiskanál szódabikarbóna
 125 g megolvasztott vaj
 15 dkg cukor
 2 tojás
 egy narancs leve és reszelt héja
 100 ml joghurt
 100 g csokoládépasztilla

A csokoládémázhoz:

 100 g étcsokoládé
 egy kiskanál olaj

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverd össze a tojást a cukorral. Öntsd hozzá a megolvasztott vajat, a kefirt, egy narancs levét és reszelt héját.
Add hozzá a csokoládépasztillákat, keverd el, és kanalazd a muffinformába. Előmelegített sütőben 25 perc alatt süsd készre.
Amikor kihűlt, a tetejét kend meg olvasztott csokoládéval. Ehhez egy kiskanál olaj hozzáadásával mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét.

Almáspite-muffin - Dubrovecz Emese
faciendum, 2014. december 19. péntek, 21:59
Mézeskalács kenyér
Mézeskalács kenyér

Amikor Ildinél olvastam erről a süteményről, azonnal összefutott a nyál a számban. El kellett készítenem. Aztán sodort magával az oldala és azon kaptam magam, hogy egy csomó mindent elmentettem. Nem hiába szerettem meg annak idején! ;)
Szóval ez a sütemény pont olyan, mint a mézeskalács. Csak kenyér formában. :) Állítólag a hollandok vajjal megkenve, reggelire fogyasztják. Ezt nekem nehéz elhinnem, mert sehogy nem passzítanám hozzá a vajat, de ha nekik úgy finom, nekem végül is mindegy.

Hozzávalók (egy kenyérhez):

38 dkg liszt
9 g szódabikarbóna
2 teás k mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
10 dkg cukor
15 dkg méz
2 dl tej

A mézet megmelegítjük.
A liszthez adjuk a szódabikarbónát, sót, hozzáadjuk a cukrot,és a fűszerkeveréket, majd elkeverjük.
Ehhez adjuk a felmelegített mézet és hozzáöntjük a tejet is.
Alaposan összekeverjük.

Ezt vajjal kikent és lisztezett formába öntjük, 150
horvathnemagdi, 2014. december 18. csütörtök, 16:39
mézeskalács
A mézeskalács-készítés hagyománya egészen régre nyúlik vissza: állítólag az ókori görög halottjaik szájába mézeskalácsot tettek, hogy ezzel engeszteljék ki Cerberust, az alvilág mogorva őrét. Az évszázadok során persze rengeteget változott a gyömbéres sütemény tradíciója, elég csak a Grimm fivérek mézeskalácsházára vagy a Szent Mihály-napi búcsúfiára gondolni.
De említhetnénk a karácsonyi mézeskalácssütést is, ami az évek során tipikus ünnepi szokássá nőtte ki magát. Ha eddig még nem sikerült rátalálnod a tökéletes mézeskalács receptjére, akkor nézd meg ezt a régi változatot, amely még zsírral készül!

kisebb normál nagyobb
Címoldal / Karácsony / Karácsonyi mézeskalács
Omlós karácsonyi mézeskalács: 100 éves recept, zsírral, fahéjjal készítve
Beavatunk a tökéletes mézeskalácstészta titkába.

Szerző: Debreceni AndiForrás: Femina.hu2014.12.06.

hirdetés
A
faciendum, 2014. december 17. szerda, 21:21
VINEGRED Ukrán céklasaláta recept
liszt
1 kis pohár tejföl
3 tojás
3 evőkanál kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja, csipet só
Borsodóhoz:
2 dl fehérbor
1 dl víz
1 kávéskanál liszt
10 dkg cukor
2 tojás

Elkészítés:

A túrót villával törjük össze, keverjük ki a tejföllel, majd a tojásokkal is. Adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sót, és a citromhéjat is. A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, és kisebb adagokban keverjük a túrós masszához.

Bő olajban, közepes hőfokon süssük ki a vízbe mártott kanállal kiszaggatott fánkokat.
Kb. 30 - 40 db fánk lesz a hozzávalókból, attól függően, hogy mekkora kanállal szaggatjuk őket. Frissen a legfinomabb. Önmagát forgatja sülés közben!!!

Tálaláshoz : baracklekvár, vaníliás porcukor, de akár forrón beforgathatjuk fahéjas porcukorba is, vagy borsodót is adhatunk hozzá!

Könnyen, és nagyon gyorsan elkészíthető
kannalidia, 2014. december 17. szerda, 20:08
Csöröge fánk egyszerűen
Hozzávalók:

25 dkg liszt,
5 dkg vaj,
3 dkg porcukor,
2 tojás sárgája,
1,5 dl tejföl,
csipetnyi só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
fél citrom reszelt héja,
1 teáskanál citromlé;
a sütéshez: 4 dl olaj;
a tálaláshoz: 10 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral és a tejföllel, belekavarjuk a lisztbe és jól összedolgozzuk, míg puha tésztát kapunk. Fél óráig hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval 4-5 cm-es csíkokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk, hogy rombuszokat kapjunk. Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét a lyukon áthúzzuk. Az olajat felforrósítjuk és a csörögéket aranybarnára sütjük benne. Ha langyosra hűltek, porcukorral megszórva
horvathnemagdi, 2014. december 17. szerda, 18:03
Őszi barack
Gyurcsics

Tészta:

30 dkg kristálycukor

25 dkg ráma ,vagy
20 dkg zsír,zsírral jobb
2 tojás sárgája
2 dl tej

1 kk.szódabikarbóna
3 k.liszt

Morzsa:

1 dl tej
10 dkg ráma
10 dkg kristálycukor
2 k.kakaó
4 k baracklekvár(házi)
1 marék darált dió
1/2 üvegecske rumaroma esetleg több
75 dkg liszt

30 dkg cukrot,25 dkg rámát,2 tojás sárgáját habosra kavarni majd 2 dl tejet,1 k k.szódabikarbónát és 3 k.lisztet hozzáadva tovább kavarni. 2 órát hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés után 75dkg lissztel jól összedolgozzuk,majd diónyi nagyságú tésztákat gömbölygetve megsütjük.(előmelegitett sütőben170-180C-féltakarékon15 perc kb.ne repedjenek ki,szép aranysárga legyen)Még melegen kikaparjuk a belsejét...(kiskanállal)
Ezt a morzsát leöntjük 1 d tejjel. 10 dkg vajat habosra kavarunk 10 dkg cukorral 2 k.kakaóval,majd 4 k. baracklekvárral,marék darált dióval tovább kavarjuk. 1/2 üvegecske rum
horvathnemagdi, 2014. december 16. kedd, 18:30
Bögrés mézeskalács
használunk.
Az eredeti recept “Puha mézes" néven jelent meg a Rama, Karácsonyi sütemények című könyvében.
A mérce a szokásos 2,5 dl bögre

Hozzávalók:

- 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
- másfél bögre porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint használtam)
- 1 bögre méz
- 3 tojás
1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit megpörgettem a a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb :-)
4. Ekkor kézzel
horvathnemagdi, 2014. december 14. vasárnap, 15:28
Rögtön puha mézeskalács
nagyobb kiszúrókkal pedig sokkal kevesebb is akár. Persze ez függ a formák méretétől is.
Ha lágynak tűnik a tészta, nem kell törődni vele, nem kell utánalisztezni, mert a hideg pihentetés után megkeményedik,és kezelhetővé válik.
Érdemes több részletben nyújtani, s a többit benne hagyni a hűtőben, míg sorra nem kerül.

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot - egyszerre az összetevőket - , majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, valamint a reszelt héjakat összekeverjük egy másik tálban.
A kihűlt mézes masszában elkeverünk egy egész tojást, majd ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
5-12 órára hidegre tesszük.
Sütőpapírral kibélelünk sütőlemezeket, vagy tepsiket.
A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen, és különböző formákkal kiszúrjuk, s a sütőlemezekre helyezzük kissé tágasan, hogy ne nőjenek össze.
200 °C előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
Hagyjuk
horvathnemagdi, 2014. december 14. vasárnap, 15:25
sós keksz
25 dkg Liszt
2 Tojássárgája
8 dkg Margarin
1 dl Tejföl
Késhegynyi Szódabikarbóna

1 db Tojás
Köménymag
Szezámmag

A lisztet, a tojássárgáját, a margarint, a tejfölt, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük és félkemény tésztát gyúrunk belőle.
Ahogy meggyúrtuk a tésztát, körülbelül 4 milliméter vastagra kinyújtjuk, majd egy derelyevágó segítségével négyszögeket vágunk ki belőle.
A tetejüket bekenjük tojással és köménymagot, szezámmagot szórunk rájuk. Betesszük az előmelegített sütőbe és 190 °C-on sütjük tovább. Akkor jó, amikor a színe világos aranybarnás lesz.
ibolya58, 2014. december 14. vasárnap, 12:27
Mi történik, ha szódabikarbónát iszunk?
Mi történik, ha szódabikarbónát iszunk?


Kiegyensúlyozott pH-érték: a szódabikarbóna lúgosítja a szervezetet, ami kiegyensúlyozott pH-értéket eredményez. A savasság ugyan megkönnyíti az emésztést, azonban egy lúgosabb pH egészségesebbnek tekinthető, mivel a legtöbb degeneratív betegség savas környezetben fejlődik.

Vesekő megelőzése: a vesék érzékenyek a savas vizeletre, különösen akkor, ha már a vesekövek is kialakultak. Ha szódabikarbónát iszunk, az karbantartja a veséket, így nehezebben alakul ki a vesekő.

Savsemlegesítő: a lúgos szódabikarbóna semlegesíti a savat, és ha gyomor reflux-al küzdünk nagyon is ajánlott a fogyasztása.

Antiszeptikus: a szódabikarbónának antiszeptikus hatása van, elpusztítja a parazitákat, gombákat, és penészölő. Kiváló száj- és torokfertőtlenítő, megfázás, nátha esetén javasolt a szódabikarbónával való gargarizálás.

Megelőzheti a köszvényt:
irmus, 2014. december 13. szombat, 07:10
1/224
Képek, videók
boldogság recept
lenke1964
2014. december 22. hétfő, 22:34
recept
lenke1964
2014. december 22. hétfő, 21:40
gyors pogi recept.jpg
snbela44
2014. december 01. hétfő, 18:07
legényfogó leves recept.p
gaby73
2014. október 06. hétfő, 04:58
pizzateszta_recept-6.j pg
lilagondolatok
2014. augusztus 10. vasárnap, 16:24
Anyák napi recept
sacimama
2014. május 03. szombat, 16:01
Lusta lángos recept.jpg
bongyi53
2014. április 10. csütörtök, 01:03
recept kiválasztás
agica2004
2014. április 03. csütörtök, 16:41
800 recept péter jánosné
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:58
Jó recept
anna4459
2014. február 27. csütörtök, 22:59
recept
ludwigtoth
2014. február 16. vasárnap, 22:38
gyors túrós süti recept
sarkadykati
2014. február 13. csütörtök, 15:15
Tojásfehérje habbá verve
margoboszi
2014. december 02. kedd, 13:44
Tojásfehérjés pakolás.jpg
pacsakute
2014. május 01. csütörtök, 08:28
tojásfehérje.jpg
tinka1951
2011. május 28. szombat, 16:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.