Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:22 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Joghurtos palacsinta
Hozzávalók:
500 ml joghurt
1 tojás
1,5 evőkanál cukor
1/3 teásknaál só
2,5 csésze liszt
0,5 teáskanál szódabikarbóna
olaj

Elkészítés:

1.Öntsd a szobahőmérsékletű joghurtot egy edénybe, add hozzá a tojást, a sót, és a cukrot.
2.Keverd hozzá a megszitált lisztet, és a szódabikarbónát. Ennél a receptnél fontos, hogy együtt keverd a masszához a lisztet és a szódabikarbónát.
3.Addig kavargasd, míg egy csomómentes masszát kapsz.
4.Hagyd szobahőmérsékleten állni egy fél órán keresztül. Ez idő alatt a joghurt reakcióba lép a szódabikarbónával.
5.Amikor azt látod, hogy kis buborékok képződnek a massza felszínén, akkor foghatsz neki a sütéshez.
6.Önts egy serpenyőbe egy kevés olajat, majd kanállal csorgass masszát bele. Egy kisebb, de vastagabb palacsintamasszát fogsz sütni. Mikor az egyik oldala szép barnásra pirult, akkor fordítsd
bkisseva, 2018. január 15. hétfő, 14:00
Gombás vagdalt sült burgonyával, koktélszósszal
Mai fasírt: nem csak azoknak, akik fasírtimádók.
Ötletes, egyszerű, gyors, finom - talán ennyi jelző elég is. Vagy nem?

A sertéshúst késsel durvára összevágjuk.

Hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát, zöldpaprikát, gombát, utána sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a szódabikarbonát, és a hűtőszekrényben kb. egy órát pihentetjük.

Lepény alakúra formázzuk, a karikára vágott főtt burgonyával, hagymakarikával szép lassan megsütjük.

A majonézhez hozzákeverjük a ketchupot és a brandyt, és ezzel a szósszal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető kiegészítője lesz ennek az ételnek!

Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. január 13. szombat, 14:38
Minden problémára van megoldás
Szakértők azt mondják, hogy a 7-10 naposnál nem régebbi az ideális a főzéshez és könnyű a hámozása. Sajnos a boltba vásárolt tojásoknál ez nem garantált vagy nem kideríthető viszont vannak tippek, hogy ne érjen meglepetés minket. Azt mondják, hogy a régebbi tojások kevésbé lúgosak ezért héjuk jobban tapad, főzés után nehéz meghámozni. Hogy ezt elkerüljük a legjobb trükk, ha 1-2 teáskanál szódabikarbónát teszünk a főző vízbe, ez megnöveli majd a lúgosságát és gond nélkül eltávolítható lesz a héj.

Íme néhány bónusz trükk a tökéletesen főtt tojás készítéséhez:

Ha nem tudja mennyire friss a tojás így ellenőrizze: ha egy tál vízben vízszintesen süllyed el a tojás, akkor nagyon friss, ha függőlegesen, akkor tökéletes a főzéshez, viszont ha feljön a víz felszínére, akkor már régi.
A repedés megelőzésére a legjobb, ha főzés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű
horvathnemagdi, 2018. január 10. szerda, 15:56
Egy szuper egyszerű alaptészta, amiből változatos finomságok
Minden háziasszony álma: egy recept és sok-sok süti!

A túróval készült tészta kreatívan felhasználgató, hiszen sok sütis finomságot készíthetünk belőle. Megtölthetjük házi készítésű lekvárral, dióval, mákkal, de készíthetünk belőle kakaós csigát, simán kekszet, töltött kiflit is. Sós változatban is kiváló lehet pogácsának vagy sajtos rúdnak.

Hozzávalók

30 dkg tehéntúró,
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
1 kiskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
2 csomag vaníliás cukor ( sós sütikbe ezt nem teszünk)

Elkészítés

A tehéntúrót törjük át robotgéppel és adjuk hozzá a megolvasztott vajat, a sót, ízesítsük vaníliás cukorral és dolgozzuk jól össze. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport vagy szódabikarbónát, és gyúrjuk össze. Egy puha tésztát kapunk. Takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe 40-50 percre, majd ezt követően kivéve a tésztát tetszés szerint formázzuk, vágjuk. Készítsünk belőle kiflit, kekszet, vagy bármilyen más formára szaggatott süteményt.
suzymama, 2018. január 06. szombat, 16:03
Öt házi módszer a körömgomba kezelésére
kurtításához használt eszközt is.

Bármilyen kezelést is választunk, az étkezésre sem árt odafigyelni, mivel a gomba nagyon ,,szereti" az édeset, azaz egy méregtelenítő kúra keretében el kell hagyni a cukrot és a fehér lisztet is, így gyorsabban és biztosabban következik be a gyógyulás.

Szódabikarbóna
Az egyik legelterjedtebb, ugyanakkor leghatásosabb otthoni kezelés a szódabikarbónás lábfürdő, mely önmagában is képes megszüntetni a gombásodást. Három evőkanál szódabikarbónát oldjunk fel egy lavór vízbe, és 15-20 percig fürdessük benne a lábakat.

Fokhagyma
Állítólag akár már két héten belül látványos javulás érhető el, ha naponta egyszer összetört fokhagymával dörzsölik be a beteg körmöt és környékét, illetve ha forró lábfürdőbe dobva a zúzott hagymát 20-25 perces lábfürdőben részesítik az érintett lábat. A szagtalanítás egy kis szódabikarbónával megoldható.

Ecet
Önmagában, vagy fokhagymával együtt is érdemes kipróbálni a 20%-os ecettel
aranyag, 2018. január 01. hétfő, 20:52
mézes puszedli
rétesliszt
100 g porcukor
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál kakaó
1/2 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt gyömbér - elhagyható
pár csepp citromlé vagy narancslé (szörp is lehet) - elhagyható
1 tojás + 1 sárgája
1 evőkanál tejföl
150 g akácméz (termelői)
80 g vaj vagy zsír (margarin nem jó)

A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglágyítjuk, belekeverjük a lisztbe, elmorzsoljuk. A mézet kézmelegnél felmelegítjük (kb. 50-60 fok), hozzákeverjük a lisztes keverékhez. Beleadjuk a tojást és a sárgáját, valamint a tejfölt, majd fakanállal alaposan elkeverjük-dagasztjuk.
Ezután szilikonos sütőlapra borítjuk. Hagyjuk hűlni 5-10 percig. Lisztes kézzel főtt golyókat formázunk és a sütőlemezre tesszük szellősen, mert terülni fognak, kb. duplájára dagadnak.

Sütés:
faciendum, 2017. december 21. csütörtök, 18:07
Dragomán György novellája
ahhoz ne nyúljon, mert nem hagyja, hogy tönkretegye, mint a régit, amelyikben pálinkát akart főzni, és amelyikről lerobbantotta a szelepet, de nagyapa azt mondta, hogy márpedig kukta nélkül nem megy, mert csak nyomás alatt lehet kiszedni a sejtekből a cukrot, úgyhogy végül is megtömtük a kuktát és feltöltöttük vízzel, és elkezdtük főzni, és amíg főtt, nagymama végig azon izgult, hogy fel fog robbanni, nagyapa meg feltúrta az egész kamrát, mert kereste a finomításhoz szükséges többi dolgokat, a szódabikarbónát, meg a szódásszifont, meg a szódapatronokat, és amikor a kukta már nagyon sípolt, akkor kiengedtük belőle a gőzt, és a levet először a laskaszűrőn szűrtük át, aztán a lisztszitán, aztán a teaszűrőn, és megkóstoltam, és tényleg édes volt, de csak egy kicsit, és akkor nagyapa azt mondta, hogy várjak, mert ez még semmi, most kell bele a lúg, de az nincs, úgyhogy szódabikarbónát teszünk bele, és azt tettünk, és attól felhabzott, és nagyon büdös lett, és akkor megint leszűrtük, és akkor már édesebb volt, és
lilagondolatok, 2017. december 18. hétfő, 10:09
Mézes kalács (bögrés, és rögtön puha)
Mézes kalács (bögrés, és rögtön puha)

A mérce: 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:
- 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
- másfél bögre porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin, vagy vaj (én margarint használtam)
- 1 bögre méz
- 3 tojás

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit megpörgettem a a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb
4. Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrtam, majd három egyenlő részre osztottam.
5. Ezután az első adag
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 13:29
Karácsonyi receptek
nugátkrémmel, majd a tetejét a bevonócsokoládéval kenjük be és színes gyöngycukorral díszítjük.

Egyszerű mézeskalács
3 tojássárgája, 1,5 kg liszt, 1 dkg szódabikarbóna, 30 dkg méz, 20 dkg cukor. A felforralt mézzel leöntjük a lisztet, utána összekeverjük a többivel, fahéjjal, citromhéjjal, egyéb fűszerekkel. Kinyújtani, mintázni, sütni.
Mézes lapok 1.
15 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg zsír, 2 kanál méz, 6 kanál tej. Tűzön összemelegíteni, utána beletenni 45 dkg lisztet és 1 késhegy szódabikarbónát.
Töltelék: 2 dl tej, 2 kanál cukor, 2 kanál liszt, 2 tojás, 1 vaníliás cukor, ezt sűrűre főzzük, 20 dkg vajat, 20 dkg cukorral kikeverünk. Ha a krém kihűlt összekeverjük a vajjal. A tetejére csokimáz kerül.

Mézes lapok 2.
50 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 6 dkg zsír, 10 dkg cukor, 4 evőkanál olvasztott méz, 3-4 kanál tejföl, 2 tojás. Ebből négy lapot sütünk.
Krém: 2 tojás, 2 evőkanál cukorral kikeverni, 2 kanál liszt, 4 dl tej jól kikeverni, vaníliát és kis
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Omlós karácsonyi mézeskalács:100 éves recept, zsírral, fahéj
készül!

Mézeskalács Hozzávalók:
60 dkg liszt
9 evőkanál kristálycukor
9 evőkanál méz
14 dkg sertészsír
4 tojás
2 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál őrölt fahéj
fél evőkanál szódabikarbóna

Elkészítés ideje: 90 perc.
Elkészítés menete: A tojásokat üsd fel, kettőre teljes egészében szükség lesz, kettőnek pedig csak a sárgájára. Keverd össze őket egy fakanállal, majd a cukrot, a fahéjat, a szobahőmérsékletű zsírt és tejfölt is add hozzá. A szódabikarbónát és a mézet forrald össze, öntsd a tojásos masszához, végül pedig a lisztet is szitáld bele, és dolgozd össze a masszát. Érdemes néhány órára hűtőbe tenni az összegyúrt masszát, mert így kevésbé ragad, és könnyebb vele dolgozni. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtsd ki a tésztát, majd szaggasd ki tetszőleges formákkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 10-15 percig, a lényeg, hogy ne legyen nagyon barna, épphogy csak világos! Ha nem szeretnéd a nem használt tojásfehérjét kidobni, akkor
tinka1951, 2017. december 08. péntek, 12:14
Egyszerű méregtelenítés - lábáztatással - vagy fürdővel
szagokat, megakadályozza a gombás fertőzést, még a méreganyagoktól is segít megszabadulni.

Következzen most 3 egészségvédő fürdő recept!

1. RECEPT
Hozzávalók:
2 pohár szódabikarbóna
1 pohár himalájai só, vagy tengeri só
1 pohár almaecet
10 csepp bio illóolaj
Elkészítés:

Egy befőttes üvegbe tölts forró vizet, majd tedd bele a sót, hogy felolvadjon. Ezután egy tál kád jó meleg vízbe töltsd át a sós vizet, add hozzá az almaecetet, a szódabikarbónát, az illóolajat, és áztasd a tested 30 percen keresztül. Ha csak a lábaidat szeretnéd beáztatni, használj két evőkanál szódabikarbónát, egy evőkanál sót, egy evőkanál almaecetet, és 2 csepp illóolajat.

2. RECEPT
Ez amellett, hogy kivonja a szervezetedből a méreganyagokat, a bőrbetegségeket is segít megelőzni.
Hozzávalók:
50 g fehér agyag por
1 pohár himalájai, vagy tengeri só
10 csepp bio illóolaj
Elkészítés:

Az agyagot és a sót forró vízben old fel, majd
pacsakute, 2017. december 06. szerda, 09:00
Na ezt kipróbálom
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók a tésztához:
2 db tojás,
1 bögre cukor,
200 g tehéntúró,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1/2 kiskanál só,
2 bögre liszt,
kókuszreszelék (a díszítéshez).

Hozzávalók a krémhez:
3 tojássárgája,
1 bögre cukor,
3 evőkanál liszt,
500 ml tej,
vaníliaaroma
200 g vaj.

Elkészítés:
Verjük fel a tojást a cukorral majd adjuk hozzá a tehéntúrót, a szódabikarbónát, a sót és egy bögre lisztet, keverjük össze habverővel vagy kézi robotgéppel. Adjunk hozzá még egy bögre lisztet és keverjük össze. Tegyük hűtőszekrénybe 60 percre a tésztát.

Készítsük el a krémet: Keverjük ki a tojássárgáját a cukorral majd tegyük bele a lisztet és a tejet, kavarjuk össze habverővel vagy robotgéppel, lassú tűzön kezdjük főzni. Közben folyamatosan kavargassuk, amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és ízesítsük vaníliaaromával, hagyjuk hűlni. A vajat alaposan habosítsuk fel
aranyag, 2017. december 05. kedd, 20:11
1/267
Képek, videók
tiramisu palacsinta
taltos1
2017. október 17. kedd, 23:57
amerikai palacsinta
taltos1
2017. szeptember 13. szerda, 23:12
Lekváros-palacsinta
irmus
2017. augusztus 02. szerda, 14:27
Palacsinta
irmus
2017. május 29. hétfő, 07:57
VANILIAS PALACSINTA 03.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
VANILIAS PALACSINTA 01.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
AMERIKAI PALACSINTA 01.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:52
ALMAS PALACSINTA SUTOBEN
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:51
palacsinta 2.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:40
amerikai palacsinta
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:40
húsos palacsinta 3.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:32
joghurtos-sajtos-lepen y-h
snbela44
2017. augusztus 22. kedd, 15:50
Joghurtos Túrós-Meggyes
irmus
2017. február 27. hétfő, 07:10
joghurtos 3.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:34
Joghurtos pite
lilagondolatok
2016. április 11. hétfő, 11:58
Címkék
vajat alaposan, érintett lábat, egész kamrát, Dragomán György, finomításhoz szükséges, enyhén megolvasztott, mézet forrald, tojásos masszához, tehéntúrót törjük, tésztát tetszés, lisztes keverékhez, sütőport vagy, szódabikarbónás lábfürdő, főző vízbe, összegyúrt masszát, lábaidat szeretnéd,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.