Regisztráció  Belépés
2017. május 27. szombat | 21. hét | 147. nap | 23:10 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pihe - puha mézeskrémes
evőkanál tej
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
pár csepp citromlé
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
2 csomag tejszín ízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
A mázhoz:
1 tojásfehérje
fél citrom leve
20 dkg porcukor
ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: Első lépésben a megszokott módon pudingot főzünk, majd jól kihűtjük, közben külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.

A tésztához a szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzá keverjük a 2 evőkanál tejjel összekutyult kakaóport. A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen 4 lapot sütünk.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25 x 35 cm), feltekerjük a sodrófára, és az előmelegített (felforrósított) és jól bevajazott
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 10:23
Nagyanyám megsúgta a trükköt
a trükköt,
amitől egy éjszaka leforgása alatt puha lett a kirepedezett sarkam

Csak néhány egyszerű összetevőre lesz szükséged.

Hiszed vagy sem, nem kell egy vagyont költened pedikűrre és/ vagy drága lábápoló kencékre, ha puha lábat szeretnél. Nagyanyáink tudták, hogyan varázsolják újra simává kirepedezett sarkukat mindössze három összetevő segítségével.

Tölts meg egy kis lavórt (amiben elfér a lábad) kéz meleg, langyos vízzel, tegyél bele 2 evőkanál szódabikarbónát és 2 evőkanál sót. Áztasd a lábad 15 percig a vízben, utána töröld szárazra, és habkővel dörzsöld le róla az elhalt hámréteget.
Keverj össze 2 evőkanál olívaolajat 1 evőkanál cukorral, és dörzsöld bele a bőrödbe 5 percen keresztül. Ha kész, mosd le.
Tegyél 2 evőkanál olívaolajat és egy kis darab gyertyát forró vízbe. Várj, amíg elolvad a gyertya, és a víz kihűl. Kend a lábadra ezt a keveréket, majd vegyél fel zoknit éjszakára.

Reggelre a lábad puha és sima lesz. Ha a mély
horvathnemagdi, 2017. május 18. csütörtök, 16:32
Próbáld ki ezt a 4 szódabikarbónás módszert
rendelkezik. Tisztítja a szervezetet, lúgosít, és ennek köszönhetően több betegségtől is véd, felfrissítve, erőt adva testünknek.

Próbáld ki ezt a 4 szódabikarbónás módszert, hogy 'meggyógyítsd' az egész tested!
A következőkben 4 szódabikarbónás módszert ajánlunk, amelyeknek köszönhetően elejét vehetjük több egészségügyi problémának.

Szódabikarbónás víz a gyomorbántalmak ellen

Ez az egyszerű módszer csodásan megszünteti a gyomor túlzott savasságát. Két evőkanál szódabikarbónát oldjunk fel 250 ml vízbe, ebből naponta 3 alkalommal igyunk, hogy megszűnjön a kínzó gyomorégés.

Energiát ad
A szódabikarbóna képes elmulasztani az izomlázat, és több energiát biztosít a szervezetnek.
Egy negyed kiskanál szódabikarbónát oldjunk fel 1,5 liter vízbe, majd még mehet bele 125 ml friss citromlé és 2 evőkanál méz. Keverjük össze az egészet, tegyük bele egy befőttes üvegbe, tároljuk a hűtőben. Ha megerőltető fizikai munkát végzünk, igyunk meg egy pohárral ebből a
lenke1964, 2017. május 13. szombat, 17:23
Villám lekváros szelet, nagy adag fenséges finomság
Szinte elolvad a szádban és villámgyorsan elkészíthető! Tetszés szerint bármilyen lekvárral megkenhető!

Hozzávalók:

200 g vaj,
1 bögre cukor,
1 bögre liszt,
1 db tojás,
0,5 kiskanál szódabikarbóna,
egy csipet só,
lekvár.
Elkészítés:

Kavarjuk ki a tojást a cukorral kézi robotgép segítségével. Olvasszuk meg a vajat és miután kihűlt, kavarjuk a tojáshoz. Adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, keverjük jól össze. Egy nagyon rugalmas tésztát fogunk kapni. A tészta negyed részét tegyünk be a mélyhűtőbe, a megmaradt tésztát pedig tegyük vajjal kikent, kilisztezett tepsibe, a kezeinkkel igazítsuk el és kenjük meg lekvárral. Vegyük ki a fagyasztóból a másik darab tésztát és reszeljük rá a lekvárra, 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süssük készre.
eva6, 2017. május 12. péntek, 11:18
Szemünk elárulja, mi bajunk: ezek a betegségek jelei
szaruhártya szárad ki, amit az okozhat, hogy a szemünk nincs teljesen lecsukva alvás közben, nem pislogunk elég gyakran, vagy sérülés érte a szemünket.

SZEMVISZKETÉS

Szemhéjgyulladás: A szemhéj bőrének irritációja és gyulladása néha pikkelyes hámlással jár együtt, ami úgy néz ki, mint a korpa, valójában azonban a szemhéj bőrének leváló pikkelyeiből áll. Bakteriális fertőzés okozhatja, de a rosaceával is összefügghet. Nincs ismert gyógymódja, kezeléséhez keverünk össze egy csipet szódabikarbónát egy pohár meleg vízzel, áztassunk bele egy vattát, és ezzel törölgessük át a szemhéjat naponta kétszer.

Allergia: A szemviszketés gyakran valamilyen allergia, például az allergiás kötőhártya-gyulladás tünete lehet. Okozhatja valamilyen szezonális allergén (pollen, fűféle, fa), vagy egész évben jelen lévő allergén (penész, por vagy állatszőr). A tünetek a forrás távollétében enyhülhetnek, a szemtünetek kezelésére pedig antihisztamint vagy szteroidos orrsprayt
pacsakute, 2017. május 11. csütörtök, 09:29
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
megszórjuk vaníliás cukorral, majd a fagylalttal és a tejszínhabbal rétegesen beleöntjük a kelyhekbe.



Meggyes sütemény

vaj vagy sütőmargarin a forma kikenéséhez
15 dkg magozott meggy
6 ek liszt
1,5 dl tej
1 tojás
6 ek barnacukor
1/2 ek szódabikarbóna
1 cs. sütőpor
2 ek meggypálinka
1/2 ek fahéj
3-4 ek darált dió
1 ek olívaolaj



Elkészítés:
A lisztet, sütőport, barnacukrot, szódabikarbónát, fahéjat, sót, darált diót keverjük össze alaposan egy tálban. A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat és a meggypálinkát. Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal vagy sütőmargarinnal, majd az aljára pakoljuk be jó sűrűn a kimagozott meggyet. Keverjük össze alaposan a tojásos keveréket a lisztes keverékkel. Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát.
Süssük 180 fokon 25 percig. Ellenőrizzük tűvel a tésztát, mielőtt kivesszük a sütőből. A sütőből kivéve, tegyünk a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Muffin luxuskivitelben, zsiradék nélkül
kanálszódabikarbóna
1/2 kv. kanálőrölt fahéj
1/4 csészekristálycukor
1/4 csészebarnacukor
1/2 csészealmakompót
2 ev. kanálalmalé
1 dbtojás fehérje
2/3 csészeszeletelt eper
1/3 csészecsokoládépasztilla

Elkészítés menete

Először előkészítjük a hozzávalókat, a kompótot, ha tűtőben volt, akkor még a munka előtt előkészítjük - nem árt, ha a hozzávalók szobahőmérsékletűek.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük, egy tálban pedig elkeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat.
A barnacukrot a kristálycukorra, kompóttal és almalével villával eldolgozzuk, az almát villával szétnyomjuk, akkor jó, ha a massza kása állagú.
A lisztes keveréket beledolgozzuk az almás keverékbe, hozzáadjuk az epret, majd a habbá vert tojásfehérjét, és óvatosan eldolgozzuk.
A tésztát muffin sütőformába töltjük, amit előtte muffin papírral kibéleltünk.
A muffint 15-20 percig sütjük, ez alatt elkészül, a végeredmény pedig egy
bkisseva, 2017. május 07. vasárnap, 21:39
Az almáról
synoviának a termelődését, így azok könnyebben mozognak.


És íme egy finom, almás édesség receptje:

Teljeskiőrlésű almás-mákos koszorú


Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg zabpehely
egy csipet só
4 ek nyírfacukor
4 ek olaj
1 alma finomra reszelve
5 ek darált mák
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
fél dl tejszín
kb. 2 dl víz
Összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a mákot, a szódabikarbónát és a sütőport.
Hozzáadjuk az olajat, az almát és a tejszínt.
Összekeverjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy egy sűrű piskóta állagú tésztát kapjunk.
A sütőformát kiolajozzuk, beleöntjük a tésztát, és 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha letelt, 200 fokra vesszük a sütőt, és még 25-30 percig sütjük.
Végezzünk tűpróbát!
lovaszmarika, 2017. május 02. kedd, 11:52
Bögrés kavart almás meggyes
Bögrés kavart almás meggyes

így szoktam félóra alatt ínycsiklandó süteményt készíteni!

Az alma és a meggy olyan gyümölcs amelyeket legtöbbször használunk sütemények készítéséhez, most egy olyan receptet mutatunk, ami garantáltan hatalmas sikert arat! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

4-5 db közepes nagyságú alma,
180 g cukor,
1 bögre joghurt,
0,5 kiskanál szódabikarbóna,
2 db tojás,
1,5 bögre liszt,
meggy ízlés szerint,
egy késhegynyi vanília.

Elkészítés:

Verjük fel a tojásokat a cukorral, a joghurthoz adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a vaníliát és keverjük össze a felvert tojással. Egy tejfölhöz hasonló sűrűségű tésztát kapunk. Öntsük a kikavart tészta felét egy kivajazott tepsibe, vagy tortaformába. Tegyünk rá a lecsöpögtetett meggyet és a vékony alma szeleteket, a tetejére rakjunk néhány szem meggyet és szórjuk meg egy kis cukorral,
horvathnemagdi, 2017. április 27. csütörtök, 13:23
Ízőrzők - Szurdokpüspöki
hozzáadjuk a sót, a cukrot, és a tejjel sűrű palacsintatészta állagú masszát keverünk.
A laskasütő mindkét oldalát alaposan átmelegítjük, belsejét szalonnával átkenjük. A tésztából kis evőkanálnyi adagot teszünk bele, erősen összenyomjuk, és mindkét oldalán átsütjük.
Frissen fogyasztjuk.

Pezsgős laska
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 teáskanál cukor, csipetnyi só, 2 teáskanál szódabikarbóna. A tálaláshoz libazsír, és szilvalekvár.
A lisztbe beletesszük a sót, cukrot, szódabikarbónát, és vízzel összegyúrjuk. Közepes keménységű tésztát készítünk.
Alaposan kidolgozzuk, majd deszkán két cipót alakítunk belőle.
Konyharuhával letakarva öt percig pihentetjük.
Meglisztezzük a deszkát, és vékonyra kinyújtjuk rajta a tésztát. Derelyevágóval kockákra vágjuk, közepükbe két csíkot vágunk, és forró sütőlapon, tárcsán, vagy palacsintasütőben mindkét oldalán megsütjük.
Amikor elkészült, olvasztott libazsírral átkenjük a tetejét, úgy tesszük az asztalra. Aki édesebben szereti,
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:26
Ízőrzők - Boldog
helyezzük. A sütés során elvesztett étolajat folyamatosan pótoljuk. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórjuk a tetejét, és úgy kínáljuk.

Kis rózsa
Hozzávalók: 4 dl tejföl, 2 dkg élesztő, negyedzacskónyi sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, csipetnyi só, 30 dkg rétesliszt, 30 dkg búzaliszt, 2 tojás, fél liter étolaj, 1 púpos evőkanál sertészsír, néhány evőkanál baracklekvár, a tetejére porcukor.
A tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, sót, egy egész tojást, és a másik sárgáját. A kétféle liszttel tésztát gyúrunk belőle, amit alaposan kidolgozunk. Lisztezett gyúrótáblán cipót formázunk, amit egy rövid ideig pihentetünk.
Közben kis fazékba öntjük az étolajat, beletesszük a zsírt is, és felforrósítjuk.
A tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, és rózsa formájú szaggatóval kiszúrjuk. A megmaradt tojásfehérjébe belemártjuk az egyik ujjunkat, és a rózsa közepébe lyukat nyomunk. Ráhelyezünk még egy kiszaggatott formát, és
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:25
Ízőrzők – Noszvaj
vágjuk, és néhány percre langyos vízbe tesszük, hogy kicsit kiázzon. Leveses fazékban vizet melegítünk, ebbe tesszük bele a leszűrt húsdarabkákat. A tárkonyt meleg vízzel leöblítjük, és a leveshez adjuk. Megsózzuk, és legalább egy órán át főzzük.
Közben a zsemléket felkockázzuk, és sütőben aranyló sárgára pirítjuk. Időközben kicsit megrázogatjuk, nehogy leégjen. A habaráshoz a lisztet apránként elkeverjük a tejjel.
Amikor a hús megpuhult, a tárkonyt kivesszük a levesből, belekeverjük a szódabikarbónát, az ecetet, és a tejes habarást. A tejfölt kevés tejjel fellazítva utolsóként adjuk hozzá. Összeforraljuk, és a pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Mocskos tészta
Hozzávalók: A tésztához 3 tojás, 50 dkg liszt, 1 evőkanál sertészsír, csipetnyi só. A töltelékhez 20 dkg dió, 20 dkg szikkadt szilvalekvár, 7-8 evőkanál kristálycukor, 1 dl forró víz. A tepsi (vagy sütőforma) kenéséhez zsír.
A három tojást a liszttel és egy evőkanálnyi vízzel összegyúrjuk. Három cipót formázunk belőle.
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:23
1/261
Képek, videók
mézeskrémes1126.jpg
maroka
2013. november 27. szerda, 19:30
piskótás mézeskrémes
dnemethk
2012. október 01. hétfő, 21:46
mézeskrémesem piskótatalé
dnemethk
2012. szeptember 26. szerda, 09:58
mézeskrémesem eperrel
dnemethk
2012. szeptember 26. szerda, 09:56
mézeskrémesem barackkal
dnemethk
2012. szeptember 26. szerda, 09:55
mézeskrémes3.JPG
gigi55
2012. január 24. kedd, 18:06
megszokott látogató.jpg
maria_kadar_148
2013. november 14. csütörtök, 22:02
Gólya csemege megszökött
lovagdamaerdosanna
2013. február 25. hétfő, 07:31
Megszokott tejszines kalá
maryenne
2008. december 22. hétfő, 19:42
vigyázzatok, megszökött!
credo77
2008. április 01. kedd, 23:08
Ha uncsi a megszokott.Tör
hilts
2006. október 15. vasárnap, 15:30
tányérra téve, porcukorra
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:10
Ecet szódabikarbóna lefol
pacsakute
2016. január 03. vasárnap, 19:09
Szódabikarbóna.jpg
pacsakute
2015. szeptember 23. szerda, 19:35
szodabikarbona2.png
lenke1964
2015. szeptember 14. hétfő, 09:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.