Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 02:14 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A spanyol David Davis lett a Veszprém vezetőedzője
A 41 éves tréner egy plusz egy évre szóló szerződést írt alá.

Davis játékosként 2005-ben világbajnok, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben - a Ciudad Reallal - Bajnokok Ligája-győztes volt. Visszavonulása után, 2014-ben került a macedón Vardar Szkopjéhoz, ahol előbb a férfi, majd a női csapatnál tevékenykedett másodedzőként, aztán a nőknél vezetőedző lett, tavaly márciusban pedig visszatért a férficsapat mellé másodedzőnek. Idén május óta az egyiptomi férfiválogatott szövetségi kapitánya.

A Veszprém előző vezetőedzőjét, Ljubomir Vranjest múlt hétfőn mentették fel a munkavégzés alól. A tavaly nyáron kinevezett svéd szakvezetővel a csapat az előző idényben megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban viszont csak második lett, a Bajnokok Ligájában pedig nem jutott a nyolc közé. Az új szezont a BL-ben egy győzelemmel és két vereséggel kezdte a Veszprém.

A legutóbbi, szombati BL-csoportmeccsen megbízott edzőként Gulyás István irányította a veszprémieket, akik egy góllal nyertek a fehérorosz Meskov
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 14:42
Az okosfalvakról tartottak európai uniós konferenciát Gödöllőn
A konferenciát megelőző sajtótájékoztatón Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakbizottság tagja, a konferencia házigazdája felidézte, hogy még 2015-ben nyújtotta be az Európai Parlamentnek (EP) és az Európai Bizottságnak (EB) azt az egyéni kezdeményezést, amely az európai ökoszociális falvak kialakítását kezdeményezte, az okosfalvak koncepciója 2017-ben az EB támogatását is elnyerte.

Az EP-képviselő elmondta, a kezdeményezés célja az volt, hogy a kisebb városok és falvak is használni tudják a mindennapokban a technika legújabb vívmányait és ezáltal javulhasson az ott élők életminősége.

Szanyi Tibor közölte: a program a keretépítés módszerével fog működni, ami azt jelenti, hogy a régiók, tagországok töltik fel működő tartalommal a megtervezett kereteket, amihez elveket, együttműködéseket és anyagi forrásokat fog biztosítani az Európai Parlament és az Európai Bizottság.

Kitért arra is, hogy az előkészítési szakaszra az EP 800 ezer
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 16:32
Szijjártó: ki kell iktatni a hisztériát és a túláradó érzelmeket az európai-amerikai kereskedelmi vitákban
tette hozzá Szijjártó Péter.

A második szempont az, hogy meg kell védeni az autóipari kereskedelem szabadságát: semmilyen korlátozás ne nehezítse az európai és az amerikai autóipar együttműködését.

"Ez nekünk azért érdekünk, mert most már meghaladja a 9000 milliárd forintot az autóipar teljesítménye Magyarországon, termékeinek 92 százaléka exportra megy, ennek egy jelentős része pedig az Egyesült Államokba.

A harmadik pedig az, hogy a mezőgazdasági és élelmiszerbiztonsági szabályok színvonalát fenn kell tartani az uniós-amerikai kereskedelmi vita rendezésekor. Tiszteletben kell tartani azt, hogy Magyarországon nagyon szigorú sztenderdek vannak az élelmiszerbiztonság területén, a GMO-mentességet pedig az alaptörvény rögzíti, amit mindenképpen szem előtt kell tartani.

"Ne legyenek befektetési korlátozások, védjük meg az autóipari kereskedelem szabadságát, és védjük meg a mezőgazdasági és élelmiszerbiztonsági szabályok színvonalát" - összegezte a tárcavezető.Az innsbrucki
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 15:02
Férfi röplabda BL - Kardos: csak tökéletes játékkal van esélye a PAOK ellen a Barcikának
A klub pénteki sajtótájékoztatóján a szlovák szakember azt mondta, alaposan kielemezték az ellenfelet, hét-nyolc mérkőzésüket megnézték a párharc előtt.

"Hat-hét olyan képességű játékosuk van, akik valóban a legjobbak közé tartoznak. Ahhoz, hogy egy ilyen jó csapat ellen esélyünk legyen, végig tökéletesen, csak a röplabdára figyelve szabad játszanunk, nem kalandozhatunk el és csodálkozhatunk a görögökön vagy azon, hogy BL-meccsen vagyunk" - idézte az egyesület honlapja Kardost.

Hozzátette, ismeri a görögök mentalitását, és szerinte ha "egy kicsit sikerül rájuk nyomást helyezni, akkor meg lehet őket is lepni".

Az együttes csapatkapitánya, Szabó Dávid kiemelte: jó érzés lesz nevelőegyesületével, a Kazincbarcikával pályára lépni a BL-ben, még ha nem is lehetnek olyan elvárásai, mint amikor az olasz Treviso vagy Trentino együttesében röplabdázott.

"Elértünk egy olyan színvonalat a VRCK-val, hogy el tudunk indulni egy ilyen sorozatban, és ez engem mindenképpen doppingolni fog hétfőn. A
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 13:01
Polt Péter: az ügyészség emelte a színvonalat
A legfőbb ügyész azt mondta, hogy a székház avatása beleillik a 2000-ben indult folyamatba. Az infrastrukturális helyzetet felmérve akkor döntötték el, hogy Magyarországon nem csupán a jogi környezetet kell átalakítani és a személyi feltételeket megteremteni, hanem korszerű tárgyi körülményeket kell létrehozni - közölte.

Ez stratégiai döntés volt - idézte fel, hozzátéve, arról is határoztak, hogy az igazságszolgáltatást - ide értve az ügyészséget is - nem szabad távolabb vinni a lakosságtól, hanem a kisebb településeken is, mindenütt, ahol bíróság működik, meg kell tartani, meg kell erősíteni az ügyészi szerveket. Ennek egyik fontos állomása az új ügyészségi székház átadása Tiszafüreden - tette hozzá.

Polt Péter az eredmények között említette, hogy az elmúlt időszakban a magyar ügyészség infrastruktúrájában hihetetlen fejlődés történt: az épületek jelentős része megújult, az egyéb infrastrukturális feltételeket a 21. század szintjére emelték.

A megújulást jelzi, hogy a vádereményesség már
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:42
DK: a kormány adja vissza a szemétszállítást az önkormányzatoknak!
Ezzel egy időben a kormányzat biztosítsa az önkormányzatok részére a megfelelő forrásokat, mert jelenleg évente 120 milliárd forinttal kevesebb jut szemétszállításra, mint kellene - közölte Gy. Németh Erzsébet.

Ennek pedig az a következménye, hogy az országot, illetve a fővárost elönti a hulladék - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Mint elmondta: az elmúlt időszakban rohamosan romlik a szemétszállítás szolgáltatás minősége országszerte.

Ugyanakkor, miközben az "utcákon hömpölyög a szemét a kormány és Tarlós István (főpolgármester) csak a vállát vonogatja és nem tesz semmit".

Szerinte a helyzetet jellemzi: van olyan Pest megyei hulladékszállító cég, amelyik a forráshiány miatt a gépeinek és a kukásautóinak csak a felét tudja működtetni. Ezen kívül a munkaerőhiány is sújtja a szektort - fűzte hozzá.

A helyzetet az sem oldja meg, hogy évente 2 milliárd forintot vonnak el a fővárosiak által befizetett szemétdíjból a vidéki szemétszállítás működtetésére. Ez rontja a budapesti
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 11:31
Új csarnokot avattak a NIDEC berceli gyárában
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen kijelentette: "büszkék lehetünk rá, hogy Japán és Németország belső-Nógrádban talált együttműködésre".

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy Japán és Németország nagyon fontos szerepet tölt be a magyar gazdaság életében. Csak az elmúlt négy évben Japánból csaknem200 milliárd forintnyi ipari beruházás érkezett Magyarországra, és ezek mintegy 300 embernek adnak munkát.

Japán már a hetedik a magyarországi befektetők rangsorában, Németország pedig hagyományosan első helyen szerepel ezen a listán - tette hozzá Magyar Levente.

Az államtitkár arra is kitért: az, hogy Nógrád megyébe jött ez a beruházás, arról tanúskodik, hogy immár nincs olyan része az országnak, amelyik ne lenne képes felmutatni a japánok és németek által elvárt magas szintű munkamorált, munkakultúrát, színvonalat.

Hozzátette, a kormány támogatja a cég további beruházásait.

Sőregi Tibor, a NIDEC berceli gyárának igazgatója
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 15:03
U24-es öttusa Eb - Ezüstérmes a női, bronzérmes a férfi csapat
A magyar férfiegyüttes a dobogó harmadik fokára állhatott fel Kardos Bence, Bruckmann Gergő, Farkas Martin összeállításban - a hazai szövetség beszámolója szerint.

A nőknél nyolc nemzet 19 versenyzője indult, a férfiaknál pedig 10 ország 26 öttusázója állt rajthoz.

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya a női döntőt követően úgy vélekedett, hogy ennek a korosztálynak a versenyét nehéz jó helyre tenni, ezért rendezik már második évben a szezon végén, vagy máshonnan nézve, a szezon kezdetén.

"Ez utóbbi esetben a versenyzők az alapozó időszakba éppen hogy csak belekezdenek. Sajnos hiába remek kezdeményezés az U24-es Európa-bajnokság rendezése, a kis létszámú, illetve a másod-harmadvonalbeli versenyzők indulása a színvonalat nem emeli túlzottan" - fogalmazott a szakvezető, hozzátéve, hogy ez a verseny ugyanakkor kiváló lehetőség a gyakorlásra idegen környezetben, versenykörülmények között.
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 09:51
Németh Sándor: a migráció elhibázott kezelése mélyítette leginkább az uniós országok közötti ellentéteket
A vallási vezető az egyház vezetőinek írt levelében úgy fogalmazott, az EU jelenlegi formájában működésképtelen, és az európai elit fél attól, hogy véglegesen leszakad az Egyesült Államoktól, Kínától, sőt Oroszországtól is, s így marginális szerepet fog betölteni a világpolitika alakításában; ennek számos negatív következménye pedig a tagországok polgárainak életminőségében is romlást idézne elő.

Ez a félelem különösen erőteljesen a német és francia hatalmi elit körében tapasztalható - tette hozzá.

"A jelenlegi Európai Unió még nem birodalom, tévedésnek tartom azokat a keresztény körökben elterjedt minősítéseket, melyek a mostani Európát a Jelenések 13. fejezetében szereplő fenevaddal azonosítják. De kétségkívül lehet belőle ilyen birodalom, illetve létrehozhatja annak fundamentumait, ráadásul már a közeljövőben. Emiatt lett biblikus szempontból nagyon izgalmas az európai parlamenti választás kampányának kezdete, és az előttünk álló hónapok a választás igazi tétjét még inkább egyértelművé
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 10:37
Több romániai magyar és német oktatási intézményben japán sztrájkkal kezdik a tanévet
nyilvánították, hogy 10 nappal az iskolakezdés előtt a kormány olyan radikális változást vezet be, amelyet sem előzetes felmérés, sem az érintettekkel és szakemberekkel folytatott konzultáció nem előzött meg.

Csatlakozott a japán sztrájkhoz a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium is. A közösségi hálón közzétett felhívásában az iskola közössége kijelentette: "nem tudjuk elfogadni azt, hogy az elemi osztályainkban szakmailag és módszertanilag előírt kompetens módon oktatott román nyelvórák színvonalát és eredményességét megkérdőjelezzék, és ezáltal kollégáinkat megalázzák". A csíkszeredai József Attila Általános Iskola a japán sztrájkot bejelentő üzenetében arra is kitért, hogy az intézkedés 3000 magyar tanítót és 52 ezer magyar elemi iskolás gyermeket érint.

A Magyar Szülők Szövetsége is felhívást tett közzé a közösségi hálón, és arra kérte a szülőket, hogy a tanévnyitó ünnepségeken csatlakozzanak fehér zászlókkal, lepedőkkel a pedagógusok japán sztrájkjához. Vasárnap az Erdélyi Magyar
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:02
Közgazdász-vándorgyűlés - Rákossy Balázs: a kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik
államtitkára emlékeztetett: az ország versenyképessége javítása érdekében 2017 tavaszán állította fel a kormány a Nemzeti Versenyképességi Tanácsot, melynek tagjai a gazdasági és tudományos élet kiemelkedő szakemberei, a tanács feladata, hogy vizsgálja meg és mérje fel az ország előtt álló kihívások és azok elhárítására fogalmazzon meg gazdaságpolitikai javaslatokat.

A versenyképességi tanács a legutóbbi időben például arra tett indítványokat, hogyan lehetne javítani az országban a nyelvtudás színvonalát, hogyan lehetne növelni az idegen nyelveket ismerők számát. A tanács tevékenységének eddigi eredményei között lehet említeni, hogy a testület javaslatai között szerepelt az iparűzési és idegenforgalmi adó egyszerűsítése, a közműcsatlakozás időigényének csökkentése, az ingyenes digitális földhivatali alaptérkép és adatszolgáltatás bevezetése.

Rákossy Balázs kiemelte: 2019 a biztonságos növekedés éve lesz, a kormány 2019-ben 4,1 százalékos gazdasági bővüléssel, 1,8 százalékos GDP-arányos
velemenyezd, 2018. szeptember 08. szombat, 14:01
MSZP: fel kell függeszteni a 2020-tól kötelező nyelvvizsgát!
kevesen tudták igénybe venni.

A szocialista politikus szerint most csak a vagyonosabb diákok juthatnak megfelelő minőségű nyelvtudáshoz a drága nyelviskolákban. 2020-tól pedig csak az nyerhet a felsőoktatásba felvételt, akinek van nyelvvizsgája - mutatott rá.

Hiller István szakmailag diszkriminatívnak nevezte ezt a rendelkezést, hiszen csak a vagyonosabbak kerülhetnének be a felsőoktatásba.

Közölte, azt javasolják, a kormány függessze fel a rendelkezést, emelje az idegennyelv-tudás színvonalát. Ha a közoktatás, a nyelvoktatás színvonala bizonyítottan emelkedett, akkor térjen vissza a kormány a felsőoktatási felvételi nyelvvizsgához kötéséhez - tette hozzá.

A politikus a most indult, 2018/19-es tanévvel összefüggésben beszélt arról, hogy Magyarországon az elmúlt közel háromnegyed évtizedben csökkent az oktatás színvonala, és a folyamat folytatódik.

Hozzátette: a PISA-felmérések azt bizonyítják, hogy a közoktatás színvonala gyengébb, mint a kormányváltás idején, 2010-ben volt.

A
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 12:33
1/115
Képek, videók
David&Góliát.jpg
menusgabor
2018. október 09. kedd, 21:26
Dávid.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:54
david-icke-hologram-65 3x3
sz719eszter
2018. május 21. hétfő, 12:36
matrix-david-icke-653x 393
sz719eszter
2018. május 21. hétfő, 12:31
David-Icke-kozmikus-in ter
sz719eszter
2018. május 17. csütörtök, 08:38
David-Icke-űr-világ-fé nyö
sz719eszter
2018. május 17. csütörtök, 08:33
Dávid és Góliát
sanci81
2018. április 22. vasárnap, 18:02
Dávid zsoltára ,23.jpg
katalin_53
2018. április 12. csütörtök, 19:32
Ronald David Laing - Arra
sanci81
2018. április 01. vasárnap, 18:41
dávid név.jpg
zsokica45
2018. február 28. szerda, 14:13
David.jpg
sz719eszter
2018. február 10. szombat, 11:33
David Gemmell - Becsüljük
sanci81
2018. január 26. péntek, 17:47
Németh Zoltán vezetőedző
gyorkosjozsef
2012. augusztus 15. szerda, 12:37
A norvég vezetőedző Kojon
vilmos94
2007. július 13. péntek, 10:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.