Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 17:57 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
GUMICUKOR - recept
keverjük. Majd ezután szilikonformába, vagy jégkocka tartóba töltjük és hagyjuk kihűlni, ezt követően 1 órára hűtőbe tesszük és kínálhatjuk is.


Különböző gyümölcskeverékek használatával - mint a fekete ribizli, narancs, citrom, ribizli, málna, szőlő, passiógyümölcs, mangó, répa, alma vagy kivi - érhető el a kívánt szín.
Mitől nem ragad?
Egy viszonylag hosszú szárítási folyamat után a termékek még egy méh-és karnaubaviasz bevonatot kapnak, ami fényt ad a gumicukroknak és megakadályozza az egymáshoz tapadásukat.

Láthatod, hogy a gumicukor készítés eljárásában van néhány titkos összetevő és folyamat, melyet nem fogunk tudni utánozni, sőt a szárítási folyamatot szerintem el is felejthetjük... olyan finom lesz a házi édesség, hogy levegőn sem lesz ideje száradni! :-)
Összetevőit tekintve pedig csak természetest használunk, ami szintén nem egy
lizawolf, 2018. augusztus 31. péntek, 13:42
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad!
A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.
A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk.

Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét. Legyen az főzelék vagy leves.
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés
közben.

5. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, jégkocka készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:39
5 házilag elkészíthető hajpakolás
megadott adagok félhosszú hajra elegendőek, de ha nagyon sok hajad van, vagy hosszú, akkor nyugodtan duplázd vagy akár triplázd meg a mennyiségeket. Egy tojássárgájához keverj hozzá két evőkanál jó minőségű olívaolajat. Az olajat apránként keverd hozzá a tojáshoz, mert az csak így tudja felvenni. A sűrű masszához adj egy kevés tejet, hogy kenhetővé váljon. Vidd fel a nedves hajra, és hagyd rajta egy órát, de ha van fürdősapkád, akkor akár egész éjszakára rajta hagyhatod. Samponnal mosd le alaposan, és a szárítás után már érezni is fogod, hogy sokkal selymesebb lett.

Tojásos, mézes pakolás nagyon száraz hajra

Ez a pakolás rendkívül tápláló, ezért akkor érdemes használni rendszeresen, ha tényleg nagyon száraz a hajad. Egy tojássárgájához keverj hozzá három evőkanál mézet - ha hosszú a hajad, itt is szükséged lehet a mennyiség megduplázására. A pakolást nedves hajra kell felvinni, és egy óráig minimum hagyd hatni, de ezzel a pakolással is érdemes lehet egyszer-egyszer átaludni az
eva6, 2018. augusztus 10. péntek, 16:22
Konyhai turpisságok!
fagyasztóban.
Felhasználáskor,szeletelünk belőle,amennyire épp szükségünk van!

TURPISSÁGOK A KONYHÁBAN!
1.
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal,ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön.
Szeletelem, mint a bagettet.

2.
A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

3.
Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük,így biztos nem károsodik a forma.

4.
A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

5.
Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza
suzymama, 2018. augusztus 04. szombat, 17:49
Csodákra képes a diófa levele!
a terebélyes lombkoronával rendelkező, nyáron menedéket biztosít a tűző napsugarakkal szemben a diófa. Nem is gondolnánk, hogy a levelei mennyi értékes anyagot tartalmaznak, amelyek különböző betegségek kezelésére is alkalmas.

A levelekből teát kell főzni. De nem nyersen, hanem szárított formában. A leveleket addig kell összegyűjteni, amíg még szép sötétzöldek, így a begyűjtési periódus június és augusztus között kel megtörténjen, hiszen azután már megjelennek a rozsdafoltok.

A szárításra egy olyan helyet kell találni, ahol nincs por. A szárítás után össze kell vágni-törni a leveleket, majd ismét következhet egy kis szikkasztás.

A teának élénkítő hatása van, tonizálja az arcbőrt, méregtelenít, salaktalanít, serkenti a máj tevékenységét és szabályozza a vérnyomást, de ugyanakkor tisztítja a vért is, és az emésztést is segíti.

A népi gyógyászatban pedig közismert az antibakteriális hatása. A levelekben olyan hatóanyag is van, amely összehúzza a beleket, ezért
irmus, 2018. július 09. hétfő, 07:28
Tallóztam
A haj a nőiesség egyik leglátványosabb kifejezője. Azonban a különböző vegyi anyagokat tartalmazó készítményekkel végzett kezelések, festések, vasalások, a szárítás jelentősen károsíthatják. A napi stressz és az egészségi állapot is hatással van állapotára.

Ha szeretnénk csökkenteni a hajhullás mértékét és szebbé szeretnénk varázsolni hajkoronánkat, megtehetjük ezzel a házi samponnal, ami 100%- hatékonysággal működik és nagyon egyszerű elkészíteni.
Néhány mosás után már hihetetlen változásokat tapasztalhatunk, a haj sokkal erősebb és dúsabb lesz. Egy havi rendszeres használat után megindul a haj növekedése.

Hozzávalók:

100 ml panthenol (vizes oldat)
750 ml csalánsampon
30 ml csalán csepp
B-vitamin
50 ml ricinusolaj

Elkészítés:

A samponos flakonba öntsük bele a panthenolt, adjuk hozzá a csalán cseppeket és a ricinusolajat.
Hogyan működik ez a sampon?

Ez a sampon igazi vitaminbomba a fejbőr és
horvathnemagdi, 2018. április 26. csütörtök, 19:16
Konyha tündéreknek Turpisságok
hagymához add a kaprot, kevés vízben főzd, és tejfölösen habard be. Minden főzelék finomabb, ha nem rántással sűríted!

2. A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.

3. A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

4. Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük, így biztos nem károsodik a forma.

5. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

6. Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét, legyen az
vorosrozsa66, 2018. március 10. szombat, 00:29
1/46
Képek, videók
gumicukor.jpg
yvett789
2015. január 13. kedd, 18:05
gumicukor házilag.jpg
dnemethk
2013. augusztus 23. péntek, 16:18
gumicukor folyik a csapbó
dnemethk
2012. április 14. szombat, 00:47
gumicukor.jpg
sarkadykati
2012. február 21. kedd, 11:05
Gumicukor
irmus
2011. április 04. hétfő, 18:09
gumicukor /forrás
borcsamama
2011. január 02. vasárnap, 17:00
Gumicukor - Manka
kilofalok
2010. december 30. csütörtök, 15:28
gumicukor
csakobea
2009. június 14. vasárnap, 06:43
gumicukor6.jpg
veronika74
2009. május 31. vasárnap, 21:41
gumicukor5.jpg
veronika74
2009. május 31. vasárnap, 21:40
gumicukor4.jpg
veronika74
2009. május 31. vasárnap, 21:40
Fekete ribizli.jpg
pacsakute
2016. június 08. szerda, 23:45
Ribizli (fekete).jpg
molnarjulia
2012. február 11. szombat, 19:17
fekete ribizli.jpg
nemarika
2006. december 07. csütörtök, 22:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.