Regisztráció  Belépés
2017. november 17. péntek | 46. hét | 321. nap | 22:15 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Wass AÍbert - Idézetek
kitalált. Pedig ma már annyira van vele, hogy ha valami szépet meglát, nyomban arra gondol: mi hasznom lehetne ebből? S ezért van az, hogy amit ilyen céllal fölépít, az hamarosan le is dől. Legtöbbször egy másik ember dönti le, aki irigyli a hasznot, és a helyén nem marad más, csak egy folt csalán: az ember örök nyoma.

Wass Albert: A funtineli boszorkányLépett már hangyabojba? A maga számára nem jelent sokat... De a hangyák azok nem tudják elfeledni. Az ő számukra egy világ dőlt össze. Néhányan elpusztultak, sokan életükre nyomorékok lettek és minden amit fölépítettek maguknak, odalett. Néha úgy érzem, mintha manapság egy nagylábú esetlen óriás járkálna mi emberi világaink fölött s ahová lép, egy világ összedől. Emberek pusztulnak el, otthonok omlanak össze, szépség, boldogság s mindaz, amiért élni érdemes, megszűnik.

Wass Albert: Átoksori kísértetekMegszokta, hogy minden ember egy idegen lény ezen a
menusgabor, 2017. november 13. hétfő, 14:06
A Soros-terv magyar fordítása
pedig az, hogy mára a nyugati média állapota egy korábbiakban nem is sejtett mélységbe zuhant: a Frankfurter Allgemeine Zeitungtól kezdve a Financial Times-ig tartják egyaránt kötelezőnek az ,,állítólagos" jelző kitételét a Soros-terv elé, amikor azt például magyar kormányzati politikusok idézni ,,merik".A múlt pénteken (2017.szept.22.) megkérdeztük a brit globális terjesztésű Financial Timestól, kivételesen vennék-e bátorságot, hogy válaszolnak arra a számukra nyilván kínos kérdésre, vajon miért nevezik ,,állítólagosnak" azt a tervet, amelyet szerzője, George Soros saját maga a Financial Times-ban magában is tervnek nevezett. Azt is megkérdeztük, ha például a magyar miniszterelnök azt írná, ,,zöld az ég", és azt egy ellenfele idézné, oda tennék-e arról szóló cikkükben a kételyt jelző ,,állítólagos" szót. A bátor, példamutatóan demokratikus Financial Times természetesen bölcsen hallgatott.

A sorozatot a Market Watch
furaila, 2017. november 11. szombat, 09:38
Az eredeti Soros-terv
tényektől.

A másik pedig az, hogy mára a nyugati média állapota egy korábbiakban nem is sejtett mélységbe zuhant: a Frankfurter Allgemeine Zeitungtól kezdve a Financial Times-ig tartják egyaránt kötelezőnek az ,,állítólagos" jelző kitételét a Soros-terv elé, amikor azt például magyar kormányzati politikusok idézni ,,merik". A múlt pénteken (2017.szept.22.) megkérdeztük a brit globális terjesztésű Financial Timestól, kivételesen vennék-e bátorságot, hogy válaszolnak arra a számukra nyilván kínos kérdésre, vajon miért nevezik ,,állítólagosnak" azt a tervet, amelyet szerzője, George Soros saját maga a Financial Times-ban magában is tervnek nevezett. Azt is megkérdeztük, ha például a magyar miniszterelnök azt írná, ,,zöld az ég", és azt egy ellenfele idézné, oda tennék-e arról szóló cikkükben a kételyt jelző ,,állítólagos" szót. A bátor, példamutatóan demokratikus Financial Times természetesen bölcsen hallgatott.

A sorozatot a Market
menusgabor, 2017. október 26. csütörtök, 20:00
NMHH: változnak az azonosítógazdálkodás szabályai
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint október 24-től a mobilszolgáltatóknak ingyenesen kell hálózatfüggetlenné tenniük azokat a készülékeket, amelyeket határozott időtartamú szerződéssel, azaz hűségidővel, kedvezményesen adtak el, és az azokhoz tartozó előfizetői szerződések lejártak.

A hálózatfüggetlenítés előbb is ingyenessé válik, ha az előfizető a számhordozás során a készülék árát kifizeti még a szerződés - a hűségidő - ideje alatt. A szabályozás részleteit az NMHH - illeszkedve az elektronikus hírközlésről szóló törvény június 15-i változásához - a számhordozás részletes szabályairól szóló rendelet módosításában rögzítette - írták.

Ezáltal a fogyasztók az addigi, fizetett szolgáltatáshoz ingyen juthatnak hozzá, és a korábbi gyakorlattól eltérően szabadabban választhatnak szolgáltatót - fűzték hozzá.

Október 1-től lépett életbe az autókba beépített automata e-segélyhívókra vonatkozó szabályozás. Ez uniószerte egységesen lehetőséget ad az e-segélyhívók jelzéseinek
velemenyezd, 2017. október 02. hétfő, 14:02
Mielőtt kisállatot fogadnál örökbe, ezekre mindenképp ügyelj
Kiskutyát, kismacskát, vagy más háziállatot befogadni csaknem olyan, mintha egy gyerek felnevelésére vállalkoznánk. Szerencsére már sokan tudják, nem attól fog a szívünkhöz nőni egy házi kedvenc, hogy megfelelő a pedigréje, így a menhelyen árválkodó szőrpamacsok közül egyre többen kapnak esélyt a boldog életre.
Van azonban néhány dolog, amelyet nem árt átgondolni, mielőtt valóban egy “szőrös gyerekkel" bővülne a család.

Kutya vagy macska?

Alapdolog eldönteni, mégis, milyen állatot szeretne, tudna vállalni a család? Jöhet egy csaholó eb vagy inkább egy doromboló cicusra vágyunk? És mekkora testű legyen? Házőrzésre alkalmasabb lehet egy nagytestű kutyus, míg emeleti lakásba nem csak számunkra lesz könnyebb az élet egy pici szőrgombóccal, de egy mozgásigényes kutyát sem fosztunk meg a megfelelő méretű élettértől.

A cicák esetén is vannak méretbeli kérdések, bár való igaz, náluk azért jóval kisebb a
anna4459, 2017. október 02. hétfő, 07:52
Ősszel indulhat a Városliget parkrehabilitációja
beavatkozásokat lehet elvégezni.

A miniszteri biztos beszámolója szerint megkezdődhet a faállomány évtizedes késésben lévő felújítása, a háromszintű növénytakaró kialakítása és a beteg fák cseréje.

Persányi Miklós a parkrekonstrukció első üteméről szólva elmondta: annak elemeit igyekeztek körültekintően kiválasztani, miközben folyamatos egyeztetéseket folytattak az érintettekkel.

Az egyik parkhasználói csoport a környékbeli gyerekek és a szabadtéri sport lehetőségeit kereső felnőttek, számukra már az első ütem keretében sportpályát alakítanak ki a szintén jövő tavaszra felújítandó Vakok kertje mellett, a most megvalósuló sportfunkciók a későbbi ütemek során azonban még jelentősen bővülnek majd.

A kutyások számára a parkrekonstrukció során kettő, az első ütemben egy kutyafuttató épül. Az új kutyasportpálya a Hermina út mellé, egy épületegyüttes helyére kerül; a kutyák itt nemcsak futhatnak, de pancsolhatnak, áshatnak, kipróbálhatják az ügyességüket is.

Az épület rekonstrukciójának
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 19:01
Krónika 4. rész (kérdések)
szükséges anyakönyvi kivonatot. Ha pedig anyakönyvi kivonat nélkül hozzák haza ezeket a gyermekeket, a magyar állam nem fizeti az orvosi ellátásukat, amíg nem tudják igazolni, hogy a gyerek magyar állampolgár - tette hozzá.

Miért nem hajlandóak felgyorsítani az ügyintézést? - tette fel a kérdést.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára azt felelte, hogy a három évesnél fiatalabb, külföldön született gyermekek esetében nem kell anyakönyvi kivonat ahhoz, hogy útlevelet állítsanak ki a számukra. Hangsúlyozta, hogy 2016-tól az anyakönyvezés határideje két hónapról 45 napra csökkent, idén októbertől pedig a konzuli szolgálatok is képesek lesznek elintézni az ilyen ügyeket.

LMP: miért nem törlik el a tandíjat?

Ikotity István (LMP) azt kérdezte, miért nem törlik el a tandíjat és emelik fel az ösztöndíjakat, illetve miért nem adnak családi pótlékot és családi adókedvezményt a felsőoktatásban tanulók családjainak.

Hangsúlyozta, hogy míg 2010-ben százezer diákot vettek fel a
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:43
12 étel, amit soha ne rakj a hűtőbe
>>>

Csípős szósz

A csípős szószok a bennük lévő nagy mennyiségű ecettől gyakorlatilag örök életűek, az ilyen típusú önteteket felesleges hűtőben tárolni. Mivel ezek az ízek szobahőmérsékleten érvényesülnek leginkább, tartsuk a "hot" szószokat konyhaszekrényben vagy a fűszerespolcon!
Nutella

Szigorúan tilos mindenfajta csokoládés krémet a hűtőben tartani: egyrészt kenhetetlenné, másrészt ízetlenné válnak. Szobahőmérséklet, kánikulában a spejz a legalkalmasabb hely számukra.
EZ AZ A NAP, AMIKOR MUSZÁJ NUTELLÁT ENNED! 10 TITOK A MOGYORÓKRÉMRŐL, AMIT NEM TUDTÁL! >>>

Kenyér

Bármilyen hihetetlen: a kenyeret a hűtő kiszárítja! Tartsuk a konyhapulton, kenyeres zacskóban vagy dobozban! Ha túl sok kenyerünk lenne otthon, fagyasszuk le, és fogyasztás előtt olvasszuk fel teljesen, majd tegyük a forró sütőbe: 10 perc alatt olyan lesz, mint a friss!

Alma

Az alma vitamintartalmának és ízének is lőttek, ha hűtőben tároljuk: a frissen,
horvathnemagdi, 2017. augusztus 30. szerda, 09:11
Hányszor buktatja meg a baloldali választási esélyeket az Öszödi Böszme?
az egyes komponensek önállóan is üzemelnek (pl. XM29 OICW). Ezek a kézifegyverek bonyolultak, fejlett elektronikai rendszerek működtetik, alapanyagaik között a kompozit anyagok dominálnak. Hatékonyságuk noha kétséget kizáróan magasabb elődeiknél, mégis rendszeresítésük az egyes fejlett haderőkben nagyon nehezen kivitelezhető (pl. US Army), jelentős gyártási és (inkább) üzemeltetési költségeik miatt.
Ezen utóbbi generáció fejlesztésének hozadéka a második és harmadik generáció korszerűsítése, a számukra kifejlesztett kiegészítő szerelékek megjelenése (pl. a Picatinny-sín NATO szabvánnyá válása; STANAG 2324), mint olcsó, hatékonyságnövelő eszközök. Az 1990-es évek második felétől datálható ez a fejlesztési tendencia, melyekkel felszerelt gépkarabélyokat napjainkban a NATO által vívott fegyveres konfliktusokban alkalmaznak széleskörűen, igazolva korszerűsítésük életképességét.
A nyugaton általánosan bevett definíciónak némileg ellentmond a Magyar Néphadsereg fennállása idején bevett gyakorlat.
hatibacsi, 2017. augusztus 18. péntek, 00:24
A LÉGZÉS EREJE 02 - Vízben gazdag élelmiszerek fogyasztása
a szervezetben kiegyensúlyozott érzelmi élet létrehozására alkalmas biokémiai állapot alakuljon ki.

Dr. Alexis Carrel, aki 1912-ben Nobel-díjat kapott, majd később tagja lett a Rockefeller Intézetnek, elhatározta, hogy ezt az elméletet azzal bizonyítja, hogy szövetmintákat vesz csirkékből (amelyek rendes körülmények között átlagosan tizenegy évig élnek), és az így nyert sejtek élettartamát végtelen időre meghosszabbítja azáltal, hogy a saját salakanyagaiktól mentes állapotban tartja, és a számukra szükséges tápanyagokkal táplálja őket. Ezeket a sejteket harmincnégy évig tartották életben, amelyet követően a Rockefeller Intézet meg volt győződve, hogy a sejteket örökre életben lehet tartani, és ezért úgy döntött, hogy leállítják a kísérletet. Étrendednek hány százalékát teszik ki a nagy víztartalmú élelmiszerek? Ha listát kellene összeállítanod mindazokról az élelmiszerekről, amelyeket az elmúlt hét során fogyasztottál el, hány százaléka lenne ezeknek vízben gazdag élelem? Hetven százaléka? Kétlem.
invisibilia, 2017. július 28. péntek, 20:27
Érdekesség
árt...

...ami viszonylag ritka. Mi a helyzet az iskolai eredményekkel, a matekórákkal?

A matematikából elért eredmények inkább összefüggésben állnak az intelligenciával, mint például az ének-zenéből nyújtott teljesítmények, de nem túl erős ez a kapcsolat.

Az életben könnyebben boldogulnak a magas intelligenciájúak?

Nem feltétlenül. A Mensások között azt látom, hogy ők nagyon sok konfliktusba keverednek olyan emberekkel, akik nehezen értik meg, ami számukra egyértelmű, vagy olyanokkal, akik szó nélkül elmennek a hétköznapi élet logikátlanságai mellett. Ezek a dolgok a magas intelligenciával rendelkezőket irritálják. Az, hogy valaki hogy boldogul az életben, hogy milyen kapcsolatokat tud kialakítani másokkal, sokkal inkább függ az érzelmi intelligenciájától.

Akkor az EQ nem csak a pár száz forintos könyvekben létező áltudományos fogalom?

Nem, az érzelmi intelligencia ma már sokat vizsgált terület a pszichológiában, bár messze nem mérhető
kirscha, 2017. július 25. kedd, 22:28
1/67
Képek, videók
sjxx81aib8a.gif
kiralykalmanne
2012. március 22. csütörtök, 22:41
9E6AIB0VJOJ3OPGTXDI47X 2TP
kisss72
2010. április 19. hétfő, 10:49
5aib95.gif
homokivar
2009. január 14. szerda, 20:10
aib.gif
aranyrozmaring
2008. augusztus 19. kedd, 15:40
a másik ember megértése
margit5
2009. július 11. szombat, 20:21
a másik ember megértése
zsuzsi07
2007. július 18. szerda, 14:31
Csalánok 01.jpg
chillik
2017. szeptember 08. péntek, 05:15
Csalánok 02.jpg
chillik
2017. szeptember 08. péntek, 05:15
Csalánok 03.jpg
chillik
2017. szeptember 08. péntek, 05:14
Csalánok 04.jpg
chillik
2017. szeptember 08. péntek, 05:14
Csalánok 05.jpg
chillik
2017. szeptember 08. péntek, 05:13
Csalánok 06.jpg
chillik
2017. szeptember 08. péntek, 05:13
Csalánok 07.jpg
chillik
2017. szeptember 08. péntek, 05:12
Csalán.jpg
pacsakute
2017. január 26. csütörtök, 17:58
csalán.png
chillik
2016. december 28. szerda, 07:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.