Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:07 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szemléletváltásra és módszertani megújulásra van szükség a könyvtári szakmában
aktuális könyvtárhasználati és olvasási szokásairól, valamint a könyvtárosok 21. században szükséges kompetenciáiról.

Hangsúlyozta: a könyvtárnak a digitális világban sem szabad elveszítenie hagyományos funkcióit, ezért az olvasás szeretetét és a szövegértés fejlesztését már kora gyermekkorban el kell kezdeni. A szövegértés mellett a szókincsfejlesztésben is fontos szerepük van a meséknek.

Závogyán Magdolna szerint a pedagógusokkal a jelenleginél szorosabb kapcsolatot kell kialakítani, mivel számukra is fontos, hogy a tananyagot könyvtári forrásokra építsék és velük közösen kell olvasó és könyvtárhasználó gyerekeket nevelni. Mint mondta, a Digitális Oktatási Stratégia is épít a könyvtárakban található tudásra, az információkeresés fontosságára. Az olvasásfejlesztés módszertanának elsajátításához a Könyvtári Intézet és Az én könyvtáram projekt ingyenes továbbképzései is folyamatos segítséget nyújtanak.

"A létrejövő kreatív oktatási tereket és digitális laborokat a mai társadalmi igényeket
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 17:14
Gyógyfürdők ,gyógyvíz kezelések
zárójelentést adunk.

Egyéb gyógytorna-kezelések

A gyógyfürdő jól felszerelt tornatermében egyéni és csoportos gyógytornakezelésekre is lehetőség van. A tornacsoportokat a megbetegedések típusa és súlyossága szabja meg.

A gyógytornászok munkáját számos tornáztató eszköz segíti (labdák, buzogányok, szalagok, bordásfal stb.).

Fontosnak tartjuk betegeinket úgy hazaengedni, hogy tanácsokkal lássuk el a végezhető mozgásformákkal kapcsolatosan, illetve megtanítjuk számukra az otthon, önállóan is végezhető gyógytorna gyakorlatokat. Ezek összeállításánál mindig figyelembe vesszük az alap- és kísérő betegségeket, az izomerőt, a megmaradt mozgásterjedelmet. Életmódi tanácsokat adunk, szükség esetén segítünk elsajátítani a gyógyászati segédeszköz helyes használatát.

Fizikoterápia

A gyógyfürdő gyógyászati részlegén a legmodernebb készülékekkel felszerelt fizikoterápiás részleg működik. Az elektroterápia területén kis- és középfrekvenciás készülékkel
suzymama, 2018. január 04. csütörtök, 16:05
"Kérjetek és adatik néktek"
"Kérjetek és adatik néktek"(Máté 7:7)


Van valahol egy helység, ahol még manapság is minden átutazónak, ha azt kívánja, kenyeret ajándékoznak a szállóban. Ugyanígy az Úr Jézus olyan szeretettel van a bűnösök felé, hogy egy szállodát állított fel számukra a Golgotán, ahol minden éhező bűnösnek csak kopogtatni kell, és minden szüksége megszűnik. Igen, még többet is tett; a szálloda mellé fürdőt is készített; s bármely bűnösnek, aki szennyes és piszkos, csak oda kell mennie és meg fog tisztulni minden bűnétől. A kút mindig telve van és mindenkor alkalmas a tisztításra. Még soha sem tapasztalta egy bűnös sem, aki odament, hogy ez a kút ne lett volna képes szennyeit lemosni. A csúnya bűnök teljesen eltűntek és a bűnös fehérebb lett a hónál. De, mintha mindez még nem volna elég, a golgotai szállodához még egy ruhatár is tartozik, és az a bűnös, aki magát őszintén bűnösnek vallja és jelentkezik, teljesen fel fogják ott öltöztetni; és ha Krisztus harcosává akar lenni, akkor nemcsak közönséges
kalmanpiroska, 2017. december 05. kedd, 07:09
Wass AÍbert - Idézetek
Pedig hidd el, Ismeretlen Olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje.

Wass Albert: Karácsonyi üzenetek - Ötven erdélyi gyermek levele a Jézuskához c. novellaLépett már hangyabojba? A maga számára nem jelent sokat... De a hangyák azok nem tudják elfeledni. Az ő számukra egy világ dőlt össze. Néhányan elpusztultak, sokan életükre nyomorékok lettek és minden amit fölépítettek maguknak, odalett. Néha úgy érzem, mintha manapság egy nagylábú esetlen óriás járkálna mi emberi világaink fölött s ahová lép, egy világ összedől. Emberek pusztulnak el, otthonok omlanak össze, szépség, boldogság s mindaz, amiért élni érdemes, megszűnik.

Wass Albert: Átoksori
menusgabor, 2017. november 13. hétfő, 14:05
A Soros-terv magyar fordítása
tényektől.

A másik pedig az, hogy mára a nyugati média állapota egy korábbiakban nem is sejtett mélységbe zuhant: a Frankfurter Allgemeine Zeitungtól kezdve a Financial Times-ig tartják egyaránt kötelezőnek az ,,állítólagos" jelző kitételét a Soros-terv elé, amikor azt például magyar kormányzati politikusok idézni ,,merik".

A múlt pénteken (2017.szept.22.) megkérdeztük a brit globális terjesztésű Financial Timestól, kivételesen vennék-e bátorságot, hogy válaszolnak arra a számukra nyilván kínos kérdésre, vajon miért nevezik ,,állítólagosnak" azt a tervet, amelyet szerzője, George Soros saját maga a Financial Times-ban magában is tervnek nevezett. Azt is megkérdeztük, ha például a magyar miniszterelnök azt írná, ,,zöld az ég", és azt egy ellenfele idézné, oda tennék-e arról szóló cikkükben a kételyt jelző ,,állítólagos" szót. A bátor, példamutatóan demokratikus Financial Times természetesen bölcsen hallgatott.

A sorozatot
furaila, 2017. november 11. szombat, 09:38
Az eredeti Soros-terv
tényektől.

A másik pedig az, hogy mára a nyugati média állapota egy korábbiakban nem is sejtett mélységbe zuhant: a Frankfurter Allgemeine Zeitungtól kezdve a Financial Times-ig tartják egyaránt kötelezőnek az ,,állítólagos" jelző kitételét a Soros-terv elé, amikor azt például magyar kormányzati politikusok idézni ,,merik". A múlt pénteken (2017.szept.22.) megkérdeztük a brit globális terjesztésű Financial Timestól, kivételesen vennék-e bátorságot, hogy válaszolnak arra a számukra nyilván kínos kérdésre, vajon miért nevezik ,,állítólagosnak" azt a tervet, amelyet szerzője, George Soros saját maga a Financial Times-ban magában is tervnek nevezett. Azt is megkérdeztük, ha például a magyar miniszterelnök azt írná, ,,zöld az ég", és azt egy ellenfele idézné, oda tennék-e arról szóló cikkükben a kételyt jelző ,,állítólagos" szót. A bátor, példamutatóan demokratikus Financial Times természetesen bölcsen hallgatott.

A sorozatot a
menusgabor, 2017. október 26. csütörtök, 20:00
NMHH: változnak az azonosítógazdálkodás szabályai
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint október 24-től a mobilszolgáltatóknak ingyenesen kell hálózatfüggetlenné tenniük azokat a készülékeket, amelyeket határozott időtartamú szerződéssel, azaz hűségidővel, kedvezményesen adtak el, és az azokhoz tartozó előfizetői szerződések lejártak.

A hálózatfüggetlenítés előbb is ingyenessé válik, ha az előfizető a számhordozás során a készülék árát kifizeti még a szerződés - a hűségidő - ideje alatt. A szabályozás részleteit az NMHH - illeszkedve az elektronikus hírközlésről szóló törvény június 15-i változásához - a számhordozás részletes szabályairól szóló rendelet módosításában rögzítette - írták.

Ezáltal a fogyasztók az addigi, fizetett szolgáltatáshoz ingyen juthatnak hozzá, és a korábbi gyakorlattól eltérően szabadabban választhatnak szolgáltatót - fűzték hozzá.

Október 1-től lépett életbe az autókba beépített automata e-segélyhívókra vonatkozó szabályozás. Ez uniószerte egységesen lehetőséget ad az e-segélyhívók jelzéseinek
velemenyezd, 2017. október 02. hétfő, 14:02
Mielőtt kisállatot fogadnál örökbe, ezekre mindenképp ügyelj
Kiskutyát, kismacskát, vagy más háziállatot befogadni csaknem olyan, mintha egy gyerek felnevelésére vállalkoznánk. Szerencsére már sokan tudják, nem attól fog a szívünkhöz nőni egy házi kedvenc, hogy megfelelő a pedigréje, így a menhelyen árválkodó szőrpamacsok közül egyre többen kapnak esélyt a boldog életre.
Van azonban néhány dolog, amelyet nem árt átgondolni, mielőtt valóban egy “szőrös gyerekkel" bővülne a család.

Kutya vagy macska?

Alapdolog eldönteni, mégis, milyen állatot szeretne, tudna vállalni a család? Jöhet egy csaholó eb vagy inkább egy doromboló cicusra vágyunk? És mekkora testű legyen? Házőrzésre alkalmasabb lehet egy nagytestű kutyus, míg emeleti lakásba nem csak számunkra lesz könnyebb az élet egy pici szőrgombóccal, de egy mozgásigényes kutyát sem fosztunk meg a megfelelő méretű élettértől.

A cicák esetén is vannak méretbeli kérdések, bár való igaz, náluk azért jóval kisebb a
anna4459, 2017. október 02. hétfő, 07:52
Ősszel indulhat a Városliget parkrehabilitációja
beavatkozásokat lehet elvégezni.

A miniszteri biztos beszámolója szerint megkezdődhet a faállomány évtizedes késésben lévő felújítása, a háromszintű növénytakaró kialakítása és a beteg fák cseréje.

Persányi Miklós a parkrekonstrukció első üteméről szólva elmondta: annak elemeit igyekeztek körültekintően kiválasztani, miközben folyamatos egyeztetéseket folytattak az érintettekkel.

Az egyik parkhasználói csoport a környékbeli gyerekek és a szabadtéri sport lehetőségeit kereső felnőttek, számukra már az első ütem keretében sportpályát alakítanak ki a szintén jövő tavaszra felújítandó Vakok kertje mellett, a most megvalósuló sportfunkciók a későbbi ütemek során azonban még jelentősen bővülnek majd.

A kutyások számára a parkrekonstrukció során kettő, az első ütemben egy kutyafuttató épül. Az új kutyasportpálya a Hermina út mellé, egy épületegyüttes helyére kerül; a kutyák itt nemcsak futhatnak, de pancsolhatnak, áshatnak, kipróbálhatják az ügyességüket is.

Az épület rekonstrukciójának
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 19:01
Krónika 4. rész (kérdések)
szükséges anyakönyvi kivonatot. Ha pedig anyakönyvi kivonat nélkül hozzák haza ezeket a gyermekeket, a magyar állam nem fizeti az orvosi ellátásukat, amíg nem tudják igazolni, hogy a gyerek magyar állampolgár - tette hozzá.

Miért nem hajlandóak felgyorsítani az ügyintézést? - tette fel a kérdést.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára azt felelte, hogy a három évesnél fiatalabb, külföldön született gyermekek esetében nem kell anyakönyvi kivonat ahhoz, hogy útlevelet állítsanak ki a számukra. Hangsúlyozta, hogy 2016-tól az anyakönyvezés határideje két hónapról 45 napra csökkent, idén októbertől pedig a konzuli szolgálatok is képesek lesznek elintézni az ilyen ügyeket.

LMP: miért nem törlik el a tandíjat?

Ikotity István (LMP) azt kérdezte, miért nem törlik el a tandíjat és emelik fel az ösztöndíjakat, illetve miért nem adnak családi pótlékot és családi adókedvezményt a felsőoktatásban tanulók családjainak.

Hangsúlyozta, hogy míg 2010-ben százezer diákot vettek fel a
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:43
12 étel, amit soha ne rakj a hűtőbe
>>>

Csípős szósz

A csípős szószok a bennük lévő nagy mennyiségű ecettől gyakorlatilag örök életűek, az ilyen típusú önteteket felesleges hűtőben tárolni. Mivel ezek az ízek szobahőmérsékleten érvényesülnek leginkább, tartsuk a "hot" szószokat konyhaszekrényben vagy a fűszerespolcon!
Nutella

Szigorúan tilos mindenfajta csokoládés krémet a hűtőben tartani: egyrészt kenhetetlenné, másrészt ízetlenné válnak. Szobahőmérséklet, kánikulában a spejz a legalkalmasabb hely számukra.
EZ AZ A NAP, AMIKOR MUSZÁJ NUTELLÁT ENNED! 10 TITOK A MOGYORÓKRÉMRŐL, AMIT NEM TUDTÁL! >>>

Kenyér

Bármilyen hihetetlen: a kenyeret a hűtő kiszárítja! Tartsuk a konyhapulton, kenyeres zacskóban vagy dobozban! Ha túl sok kenyerünk lenne otthon, fagyasszuk le, és fogyasztás előtt olvasszuk fel teljesen, majd tegyük a forró sütőbe: 10 perc alatt olyan lesz, mint a friss!

Alma

Az alma vitamintartalmának és ízének is lőttek, ha hűtőben tároljuk: a frissen,
horvathnemagdi, 2017. augusztus 30. szerda, 09:11
Hányszor buktatja meg a baloldali választási esélyeket az Öszödi Böszme?
az egyes komponensek önállóan is üzemelnek (pl. XM29 OICW). Ezek a kézifegyverek bonyolultak, fejlett elektronikai rendszerek működtetik, alapanyagaik között a kompozit anyagok dominálnak. Hatékonyságuk noha kétséget kizáróan magasabb elődeiknél, mégis rendszeresítésük az egyes fejlett haderőkben nagyon nehezen kivitelezhető (pl. US Army), jelentős gyártási és (inkább) üzemeltetési költségeik miatt.
Ezen utóbbi generáció fejlesztésének hozadéka a második és harmadik generáció korszerűsítése, a számukra kifejlesztett kiegészítő szerelékek megjelenése (pl. a Picatinny-sín NATO szabvánnyá válása; STANAG 2324), mint olcsó, hatékonyságnövelő eszközök. Az 1990-es évek második felétől datálható ez a fejlesztési tendencia, melyekkel felszerelt gépkarabélyokat napjainkban a NATO által vívott fegyveres konfliktusokban alkalmaznak széleskörűen, igazolva korszerűsítésük életképességét.
A nyugaton általánosan bevett definíciónak némileg ellentmond a Magyar Néphadsereg fennállása idején bevett gyakorlat.
hatibacsi, 2017. augusztus 18. péntek, 00:24
1/68
Képek, videók
Szemléletváltás-PÉNZ
1vargaildyko
2015. december 27. vasárnap, 07:51
Szemléletváltás-BAL KÉZ
1vargaildyko
2015. augusztus 28. péntek, 11:32
Szemléletváltás-AJTÓ
1vargaildyko
2015. augusztus 01. szombat, 06:46
Szemléletváltás-MEZŐ
1vargaildyko
2014. június 14. szombat, 12:54
Szemléletváltás-KŐFAL
1vargaildyko
2014. április 18. péntek, 10:52
Szemléletváltás-FAL.jp g
1vargaildyko
2014. február 17. hétfő, 13:16
Tűz, megújulás...
furaila
2017. június 03. szombat, 23:04
újjászületés, megújulás
etusmama
2017. március 03. péntek, 01:02
Megújulás-FUTÁS
1vargaildyko
2016. június 06. hétfő, 06:00
Megújulás-VILÁGOSKÉK
1vargaildyko
2014. július 25. péntek, 06:14
régi megújulás.jpg
agica2004
2014. február 13. csütörtök, 13:27
megújulás.jpg
agica2004
2014. február 09. vasárnap, 14:53
Megújulás-NYÁR.jpg
1vargaildyko
2014. január 25. szombat, 06:12
eméteknek megújulása
bbszabrina
2013. november 07. csütörtök, 10:29
megújulás.jpg
puszatlaj
2012. augusztus 16. csütörtök, 16:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.