Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 05:55 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Két nőstény borjúfóka érkezett a Szegedi Vadasparkba
Szegeden töltve adta át a legfontosabb tudnivalókat.

Cleo és Hercula bár még ismerkednek az új otthonukkal, viszonylag nyugodtnak tűnnek, amit az is jelez, hogy elfogadják a heringet a szegedi gondozók kezéből is. A trénerek arra törekszenek, hogy a fókák hamar megtanulják a Szegeden már bevált gyakorlatokat, melyek amellett, hogy jó játékot jelentenek, alkalmasak arra is, hogy a szakemberek folyamatosan vizsgálják az állatok testi kondícióját, felismerve esetleges betegségeiket anélkül, hogy a számukra veszélyes altatáshoz kellene folyamodni.

A két új fóka Helga, a hároméves szegedi fókalány mellé érkezett. Az állat a múlt év végén egyedül maradt, miután a szülei egy gyógyíthatatlan betegségben elpusztultak. A hím, Haggar szívférgességben szenvedett, amely főként kutyákat érintő betegség. A Dirofilaria immitis fonalféreg okozta kór körülbelül tíz éve jelenhetett meg Magyarországon, feltehetően a globális klímaváltozással járó felmelegedés következtében. A szúnyoggal terjedő parazitafertőzés
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 08:51
Metrófelújítás - Tarlós: lépcsőliftekkel oldaná meg a főváros a két kismélységű állomás akadálymentesítését
aláírásgyűjtést, hiszen semmiféle megegyezés nincs még a mozgáskorlátozottakkal, "hetekig nem is lesz", folynak a tárgyalások.

Tarlós István elmondta azt is, hogy az európai uniós szakmai előkészítő szervezet, a Jaspers a megadta a minőségellenőrzési jelentését a projektre, a támogatási kérelem az Európai Bizottság előtt van. Az akadálymentesítésről folynak még az egyeztetések, de a bizottság képviselői teljesen elmozdultak arról az álláspontról, hogy csak a teljes akadálymentesítés lenne elfogadható számukra. Azt mondják, egyes állomások esetében lehetőség van eltekinteni a teljes akadálymentesítéstől, ha azt műszaki sajátosságok, nehézségek indokolják - tette hozzá.

A Fővárosi Közgyűlés által szerdán elfogadott költségvetésről a főpolgármester megjegyezte, a testületben 13 ellenzéki képviselő van, de csak 5 ellenszavazatot kapott a költségvetés. Angyalföld szocialista polgármestere támogatta a költségvetés elfogadását - fűzte hozzá.

Tarlós István emlékeztetett, a költségvetés főösszege
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 14:03
Stratégiai megállapodást kötött a Praktiker és a fix24 szakemberkereső portál
valamennyi Praktiker áruházba telepítenek érintőképernyős terminált - idézi a közlemény Németh Gyulát, a cég értékesítési igazgatóhelyettesét.

Turi Sándor, a fix24 portál ügyvezetője elmondta, hogy adatbázisukban több mint 30 ezer szakember van az ország egész területéről, akik 70 százaléka az építőiparban tevékenykedik. Az elvégzendő munka helye, leírása alapján az oldal felhasználói számára a rendszer megkeresi azokat a szolgáltatókat, akik a munka elvégzésére alkalmasak lehetnek, és elküldi számukra az ajánlatkérést. A rendszerben az ügyfelek meg is oszthatják véleményüket a szakemberek munkájáról.

A közlemény szerint a fix24 2016 áprilisában kezdte meg működését. Nemzetközi terjeszkedésének elősegítéséhez a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől 150 millió forint befektetéshez jutott, a környező országokban már az idén elérhetővé válik szolgáltatása.

A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca, több mint 1400 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 14:02
Szemléletváltásra és módszertani megújulásra van szükség a könyvtári szakmában
aktuális könyvtárhasználati és olvasási szokásairól, valamint a könyvtárosok 21. században szükséges kompetenciáiról.

Hangsúlyozta: a könyvtárnak a digitális világban sem szabad elveszítenie hagyományos funkcióit, ezért az olvasás szeretetét és a szövegértés fejlesztését már kora gyermekkorban el kell kezdeni. A szövegértés mellett a szókincsfejlesztésben is fontos szerepük van a meséknek.

Závogyán Magdolna szerint a pedagógusokkal a jelenleginél szorosabb kapcsolatot kell kialakítani, mivel számukra is fontos, hogy a tananyagot könyvtári forrásokra építsék és velük közösen kell olvasó és könyvtárhasználó gyerekeket nevelni. Mint mondta, a Digitális Oktatási Stratégia is épít a könyvtárakban található tudásra, az információkeresés fontosságára. Az olvasásfejlesztés módszertanának elsajátításához a Könyvtári Intézet és Az én könyvtáram projekt ingyenes továbbképzései is folyamatos segítséget nyújtanak.

"A létrejövő kreatív oktatási tereket és digitális laborokat a mai társadalmi igényeket
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 17:14
Gyógyfürdők ,gyógyvíz kezelések
zárójelentést adunk.

Egyéb gyógytorna-kezelések

A gyógyfürdő jól felszerelt tornatermében egyéni és csoportos gyógytornakezelésekre is lehetőség van. A tornacsoportokat a megbetegedések típusa és súlyossága szabja meg.

A gyógytornászok munkáját számos tornáztató eszköz segíti (labdák, buzogányok, szalagok, bordásfal stb.).

Fontosnak tartjuk betegeinket úgy hazaengedni, hogy tanácsokkal lássuk el a végezhető mozgásformákkal kapcsolatosan, illetve megtanítjuk számukra az otthon, önállóan is végezhető gyógytorna gyakorlatokat. Ezek összeállításánál mindig figyelembe vesszük az alap- és kísérő betegségeket, az izomerőt, a megmaradt mozgásterjedelmet. Életmódi tanácsokat adunk, szükség esetén segítünk elsajátítani a gyógyászati segédeszköz helyes használatát.

Fizikoterápia

A gyógyfürdő gyógyászati részlegén a legmodernebb készülékekkel felszerelt fizikoterápiás részleg működik. Az elektroterápia területén kis- és középfrekvenciás készülékkel
suzymama, 2018. január 04. csütörtök, 16:05
"Kérjetek és adatik néktek"
"Kérjetek és adatik néktek"(Máté 7:7)


Van valahol egy helység, ahol még manapság is minden átutazónak, ha azt kívánja, kenyeret ajándékoznak a szállóban. Ugyanígy az Úr Jézus olyan szeretettel van a bűnösök felé, hogy egy szállodát állított fel számukra a Golgotán, ahol minden éhező bűnösnek csak kopogtatni kell, és minden szüksége megszűnik. Igen, még többet is tett; a szálloda mellé fürdőt is készített; s bármely bűnösnek, aki szennyes és piszkos, csak oda kell mennie és meg fog tisztulni minden bűnétől. A kút mindig telve van és mindenkor alkalmas a tisztításra. Még soha sem tapasztalta egy bűnös sem, aki odament, hogy ez a kút ne lett volna képes szennyeit lemosni. A csúnya bűnök teljesen eltűntek és a bűnös fehérebb lett a hónál. De, mintha mindez még nem volna elég, a golgotai szállodához még egy ruhatár is tartozik, és az a bűnös, aki magát őszintén bűnösnek vallja és jelentkezik, teljesen fel fogják ott öltöztetni; és ha Krisztus harcosává akar lenni, akkor nemcsak közönséges
kalmanpiroska, 2017. december 05. kedd, 07:09
Wass AÍbert - Idézetek
Pedig hidd el, Ismeretlen Olvasó, fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje.

Wass Albert: Karácsonyi üzenetek - Ötven erdélyi gyermek levele a Jézuskához c. novellaLépett már hangyabojba? A maga számára nem jelent sokat... De a hangyák azok nem tudják elfeledni. Az ő számukra egy világ dőlt össze. Néhányan elpusztultak, sokan életükre nyomorékok lettek és minden amit fölépítettek maguknak, odalett. Néha úgy érzem, mintha manapság egy nagylábú esetlen óriás járkálna mi emberi világaink fölött s ahová lép, egy világ összedől. Emberek pusztulnak el, otthonok omlanak össze, szépség, boldogság s mindaz, amiért élni érdemes, megszűnik.

Wass Albert: Átoksori
menusgabor, 2017. november 13. hétfő, 14:05
A Soros-terv magyar fordítása
tényektől.

A másik pedig az, hogy mára a nyugati média állapota egy korábbiakban nem is sejtett mélységbe zuhant: a Frankfurter Allgemeine Zeitungtól kezdve a Financial Times-ig tartják egyaránt kötelezőnek az ,,állítólagos" jelző kitételét a Soros-terv elé, amikor azt például magyar kormányzati politikusok idézni ,,merik".

A múlt pénteken (2017.szept.22.) megkérdeztük a brit globális terjesztésű Financial Timestól, kivételesen vennék-e bátorságot, hogy válaszolnak arra a számukra nyilván kínos kérdésre, vajon miért nevezik ,,állítólagosnak" azt a tervet, amelyet szerzője, George Soros saját maga a Financial Times-ban magában is tervnek nevezett. Azt is megkérdeztük, ha például a magyar miniszterelnök azt írná, ,,zöld az ég", és azt egy ellenfele idézné, oda tennék-e arról szóló cikkükben a kételyt jelző ,,állítólagos" szót. A bátor, példamutatóan demokratikus Financial Times természetesen bölcsen hallgatott.

A sorozatot
furaila, 2017. november 11. szombat, 09:38
Az eredeti Soros-terv
tényektől.

A másik pedig az, hogy mára a nyugati média állapota egy korábbiakban nem is sejtett mélységbe zuhant: a Frankfurter Allgemeine Zeitungtól kezdve a Financial Times-ig tartják egyaránt kötelezőnek az ,,állítólagos" jelző kitételét a Soros-terv elé, amikor azt például magyar kormányzati politikusok idézni ,,merik". A múlt pénteken (2017.szept.22.) megkérdeztük a brit globális terjesztésű Financial Timestól, kivételesen vennék-e bátorságot, hogy válaszolnak arra a számukra nyilván kínos kérdésre, vajon miért nevezik ,,állítólagosnak" azt a tervet, amelyet szerzője, George Soros saját maga a Financial Times-ban magában is tervnek nevezett. Azt is megkérdeztük, ha például a magyar miniszterelnök azt írná, ,,zöld az ég", és azt egy ellenfele idézné, oda tennék-e arról szóló cikkükben a kételyt jelző ,,állítólagos" szót. A bátor, példamutatóan demokratikus Financial Times természetesen bölcsen hallgatott.

A sorozatot a
menusgabor, 2017. október 26. csütörtök, 20:00
NMHH: változnak az azonosítógazdálkodás szabályai
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint október 24-től a mobilszolgáltatóknak ingyenesen kell hálózatfüggetlenné tenniük azokat a készülékeket, amelyeket határozott időtartamú szerződéssel, azaz hűségidővel, kedvezményesen adtak el, és az azokhoz tartozó előfizetői szerződések lejártak.

A hálózatfüggetlenítés előbb is ingyenessé válik, ha az előfizető a számhordozás során a készülék árát kifizeti még a szerződés - a hűségidő - ideje alatt. A szabályozás részleteit az NMHH - illeszkedve az elektronikus hírközlésről szóló törvény június 15-i változásához - a számhordozás részletes szabályairól szóló rendelet módosításában rögzítette - írták.

Ezáltal a fogyasztók az addigi, fizetett szolgáltatáshoz ingyen juthatnak hozzá, és a korábbi gyakorlattól eltérően szabadabban választhatnak szolgáltatót - fűzték hozzá.

Október 1-től lépett életbe az autókba beépített automata e-segélyhívókra vonatkozó szabályozás. Ez uniószerte egységesen lehetőséget ad az e-segélyhívók jelzéseinek
velemenyezd, 2017. október 02. hétfő, 14:02
Mielőtt kisállatot fogadnál örökbe, ezekre mindenképp ügyelj
Kiskutyát, kismacskát, vagy más háziállatot befogadni csaknem olyan, mintha egy gyerek felnevelésére vállalkoznánk. Szerencsére már sokan tudják, nem attól fog a szívünkhöz nőni egy házi kedvenc, hogy megfelelő a pedigréje, így a menhelyen árválkodó szőrpamacsok közül egyre többen kapnak esélyt a boldog életre.
Van azonban néhány dolog, amelyet nem árt átgondolni, mielőtt valóban egy “szőrös gyerekkel" bővülne a család.

Kutya vagy macska?

Alapdolog eldönteni, mégis, milyen állatot szeretne, tudna vállalni a család? Jöhet egy csaholó eb vagy inkább egy doromboló cicusra vágyunk? És mekkora testű legyen? Házőrzésre alkalmasabb lehet egy nagytestű kutyus, míg emeleti lakásba nem csak számunkra lesz könnyebb az élet egy pici szőrgombóccal, de egy mozgásigényes kutyát sem fosztunk meg a megfelelő méretű élettértől.

A cicák esetén is vannak méretbeli kérdések, bár való igaz, náluk azért jóval kisebb a
anna4459, 2017. október 02. hétfő, 07:52
Ősszel indulhat a Városliget parkrehabilitációja
beavatkozásokat lehet elvégezni.

A miniszteri biztos beszámolója szerint megkezdődhet a faállomány évtizedes késésben lévő felújítása, a háromszintű növénytakaró kialakítása és a beteg fák cseréje.

Persányi Miklós a parkrekonstrukció első üteméről szólva elmondta: annak elemeit igyekeztek körültekintően kiválasztani, miközben folyamatos egyeztetéseket folytattak az érintettekkel.

Az egyik parkhasználói csoport a környékbeli gyerekek és a szabadtéri sport lehetőségeit kereső felnőttek, számukra már az első ütem keretében sportpályát alakítanak ki a szintén jövő tavaszra felújítandó Vakok kertje mellett, a most megvalósuló sportfunkciók a későbbi ütemek során azonban még jelentősen bővülnek majd.

A kutyások számára a parkrekonstrukció során kettő, az első ütemben egy kutyafuttató épül. Az új kutyasportpálya a Hermina út mellé, egy épületegyüttes helyére kerül; a kutyák itt nemcsak futhatnak, de pancsolhatnak, áshatnak, kipróbálhatják az ügyességüket is.

Az épület rekonstrukciójának
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 19:01
1/68
Képek, videók
a szegedi vadasparkban.jp
agica2004
2009. március 25. szerda, 15:20
a szegedi vadasparkban 02
borda68
2008. augusztus 24. vasárnap, 19:36
a szegedi vadasparkban 00
borda68
2008. augusztus 24. vasárnap, 19:00
a szegedi vadasparkban 06
borda68
2008. augusztus 24. vasárnap, 18:58
a szegedi vadasparkban 03
borda68
2008. augusztus 24. vasárnap, 18:57
a szegedi vadasparkban 05
borda68
2008. augusztus 24. vasárnap, 18:56
VADASPARKBAN
orban47
2017. június 09. péntek, 02:07
Vadasparkban
orban47
2016. szeptember 12. hétfő, 05:18
a Vadasparkban
orban47
2013. január 30. szerda, 18:58
Vadasparkban A Párommal
or-ti
2011. február 12. szombat, 09:25
a vadasparkban, a kilátón
orban47
2010. november 09. kedd, 21:16
vadasparkban
passionate
2009. október 15. csütörtök, 12:21
A miskolci vadasparkban.
ilimama
2009. július 10. péntek, 19:47
vadasparkban teknőccel ;O
tamaska_gaborne
2009. június 24. szerda, 10:28
Címkék
építőiparban tevékenykedik, tananyagot könyvtári, kutyások számára, költségvetés főösszege, elektroterápia területén, Praktiker Magyarország, háromszintű növénytakaró, világ dőlt, legfontosabb tudnivalókat, szívünkhöz nőni, fix24 portál, Európai Bizottság, fókák hamar, szabályozás részleteit, európai uniós, jelenleginél szorosabb,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.