Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 06:59 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
"Álljon el a hamisságtól minden..."
2:19)


Sokan tesznek hitvallást Krisztusról, és vallják a nevét, miközben nincs üdvözítő hitük. Nem kaptak Tőle kegyelmet. Vallják ugyan Krisztus nevét, de nem állnak el a hamisságtól.
Mindez kitűnik Krisztusnak a tanítványaihoz intézett szavaiból, amikor azt mondta: ,,De vannak némelyek közöttetek, akik nem hisznek." És azután: ,,Mert eleitől fogva tudta Jézus, kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki elárulja őt" (Ján 6:24).
Ha azok nem hisznek, nincs számukra kegyelem, mert a hit a legelső kegyelmi ajándék. Ezért mondom, hogy, akinek nincs hite, az kegyelem nélkül van. Pál apostol azt írja közvetlenül a textusunk után: ,,Nagy házban pedig nemcsak arany- és ezüstedények vannak, hanem fából és cserépből valók is, és azok közül némelyek tisztességre, némelyek pedig gyalázatra valók." Ezzel azt akarja mondani, hogy némelyek a menny számára vannak, némelyek pedig a pokol számára. Azok a fa- és cserépedény hitvallók, akiknek el kell hagyniuk a
kalmanpiroska, 2017. június 03. szombat, 07:20
Krónika 4. rész (határozathozatalok)
valamint a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara által működtetett választottbíróság.

A jogszabály indoklása szerint a kormány azt várja az új törvénytől, hogy vonzóbbá teszi a magyar befektetési környezetet a külföldieknek. A magyar vállalkozásoknak pedig azért lehet előnyös, mert a gyorsabb, magasabb színvonalú választottbíráskodás miatt nagyobb arányban tudják elérni külföldi partnereiknél, hogy a magyar állandó választottbíróságot válasszák, ez pedig költségkímélőbb számukra.

A kereskedelmi választottbíróság vezető testületébe, az elnökségbe az elnököt és két tagot a MKIK, egy-egy tagot pedig a megszűnő állandó választottbíróságokat létrehozó, illetve működtető szervezetek, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, a Budapesti Értéktőzsde Zrt., a Magyar Bankszövetség delegál. A Magyar Ügyvédi Kamara is egy tagot küld a testületbe.

Az elnök és az elnökségi tagok megbízatása három évre szól, és egyszer delegálhatók újra. A delegáló szervezeteknek joguk lesz
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 11:12
Személyiségteszt - Önismeret - Önelemzés - II.
sosem engedik le. A gyerek nyolcasok sokat küszködtek az elutasítottság, az elárultság érzésével, azonban nem vonultak vissza, hogy nyalogassák sebeiket, hanem kardot rántottak és indultak, hogy megmutassák, ki az úr. A nyolcas gyermekek így hamar magányos lázadókká váltak, akikre gyakran rásütik a fekete bárány bélyeget.

Egészséges fázis

A nyolcasok a határozottság mintaképei. Lelki örömöt okoz nekik, ha építő jellegű tevékenységeket végeznek, alkotnak. Ez újabb belső erőt ad számukra. Vezetőként pozitívum a gyakorlatiasság. Nem elméletben okoskodnak, hanem megmondják, megmutatják, hogy mit, hogyan gondolnak. A hetesekkel ellentétben, akik mindenbe csak belefognak, a nyolcasok szeretnek mindent az elejétől a végéig elvégezni. Az egészséges nyolcasok ránéznek egy szemétkupacra és meglátják, hogy milyen vállalkozást lehet belőle indítani. Főnökként meglát egy szétszórt, szétesett fiatalembert és meglátja benne, hogy milyen munkára alkalmas. Képesek másokat arra sarkallni, hogy mindenki a
eposz, 2017. május 28. vasárnap, 14:48
Mi, magyarok
megelőzése és az, hogy új ízeket adj az ételeidnek?!

Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a citrom leve.
A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészséget azzal, hogy kiűzi, eltávolítja a test mérgező anyagait.
A citrom (Citrus) egy csodás termék a rákos sejtek elpusztítására.
10.000-szer erősebb a kemoterápiánál.
Mi miért nem tudunk erről semmit? Azért, mert vannak laboratóriumok, amelyek a szintetikus verzió gyártásában érdekeltek, amely csak számukra hoz hasznot.
Vajon hány ember hal meg, miközben ezt a gondosan elzárt titkot elhallgatják annak érdekében, hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön veszélybe?
Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája van.Legismertebbek a citrom és édes citrom (lima).

A gyümölcsöt többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek közül is
horvathnemagdi, 2017. május 10. szerda, 12:22
A citrom héj / levélben kaptam
új ízeket adj az ételeidnek?!

Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a citrom leve.
A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészséget azzal, hogy kiűzi, eltávolítja a test mérgező anyagait.
A citrom (Citrus) egy csodás termék a rákos sejtek elpusztítására.
10.000-szer erősebb a kemoterápiánál.
Mi miért nem tudunk erről semmit? Azért, mert vannak laboratóriumok, amelyek a szintetikus verzió gyártásában érdekeltek, amely csak számukra hoz hasznot.
Vajon hány ember hal meg, miközben ezt a gondosan elzárt titkot elhallgatják annak érdekében, hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön veszélybe?
Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája van.Legismertebbek a citrom és édes citrom (lima).

A gyümölcsöt többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek
pacsakute, 2017. május 07. vasárnap, 21:25
Felújították Hévízen az ország leglátogatottabb egytermes moziját
forintból kicserélték a széksorokat, illetve bővítették a férőhelyek számát, az eddigi 104 helyett most 130 ülőhelyet tudnak kínálni. A kerekesszékesek számára is alakítottak ki helyeket, illetve egy sorban olyan szélső székeket építettek be, amelyeknek felhajtható a karfája, így a mozgássérültek könnyebben helyet foglalnak. Mindezek mellett a vészkijáratokat is akadálymentessé tették.

A polgármester hozzáfűzte, hogy ez utóbbi beruházások azért fontosak, mert Hévízre számos mozgássérült látogat, így számukra is tudnak szórakozási lehetőséget biztosítani.

A jobb láthatóság érdekében a terem lejtését is módosították, illetve egy méterrel hátrébb helyezték a vetítővásznat. Így arra is mód van, hogy a korábbiakhoz hasonlóan pódium-előadásokat tarthassanak a moziteremben.

Papp Gábor azt is elmondta: a hévízi moziteremnek nevet is kívántak adni, ezért olyan személyiséget kerestek, aki kötődik a filmszínház funkcióihoz, illetve a városhoz és a "boldog békeidőkhöz". A választás így esett Honthy
velemenyezd, 2017. április 10. hétfő, 14:42
Illegális bevándorlás - Bővítették a röszkei és a tompai tranzitzónát
nyelven kérdeznek ki, a menekültügyi szakemberek munkáját zárt videorendszeren keresztül tolmács segíti - közölte Seres József.

A kérelmezők a tranzitzónában várhatják meg a menekültügyi hatóság döntését, amellyel szemben bírósági felülvizsgálatot kérhetnek. A bíró a zárt láncú videorendszeren keresztül hallgathatja meg a kérelmezőt, de adott a lehetőség a helyszíni eljárásra is.

A tranzitzónába érkezők számára ingyenes jogi segítségnyújtás áll rendelkezésre, ha kérik, ügyvédet rendelnek ki számukra, a kísérő nélkül érkező fiatalkorúak számára pedig gyámot jelölnek ki. Amennyiben kérdéses egy kérelmező életkora, az elsődleges vizsgálatokat a tranzitzónában szolgálatot teljesítő katonaorvosok végzik el, a vitás esetekben pedig igazságügyi orvosszakértő dönt - mondta az igazgató. Hozzátette: a kísérő nélkül érkező gyermekkorúak automatikusan az ország belsejébe, a magyar gyermekvédelmi rendszerbe kerülnek, a fiatalkorúak pedig a tranzitzónában maradnak.

A tranzitzónákban külön szektorokban
velemenyezd, 2017. április 06. csütörtök, 12:32
Per Georg Scheutz feltaláló.
Per Georg Scheutz (1785. szeptember 23. - 1873. május 22.) svéd jogász, nyomdász, újságíró, műfordító és feltaláló.

1805-ben jogász diplomát szerzett a Lund Egyetemen, s jogászként helyezkedett el, majd az 1820-as években Svédország egyik legfontosabb politikai lapjának társszerkesztője, majd tulajdonosa lett. Később Shakespeare, Boccaccio és Walter Scott fordításaival szerzett ismertséget. Ezután a mechanikai tudományok felé fordította figyelmét. Egyebek között kiadott egy tucat technikai és kereskedelmi lapot. 1856-ban a svéd király lovaggá ütötte, és a Svéd Királyi Tudományos Akadémia tagjává választották. Shakespeare-fordításaiért évjáradékot kapott, és számos további anyagi elismerésben részesült munkáiért.

Munkássága leginkább a számítógép-tudományban betöltött úttörőszerepe révén ismert. Ő építette meg azt az egyszerűsített differenciálgépet, amely az eredetileg
schuro, 2017. március 12. vasárnap, 20:40
Miért nincs nagyobb propaganda a vezetés közbeni mobilozás veszélyéről?
Remélem a szibériai tv felvételéért még nem a Magyar Kormány a felelős....:D

Ami a kérdés érdemi részét illeti, mert vannak szent tehenek ma is... Ma a járműipar és a mobilbiznicc a legerősebb lobbicsoportokat alkotják. Ezzel pedig mind a kettőt támadod.... Melyik tv szeretné elveszteni a kis üdvöskéit fizető legnagyobb reklámozókat?

Évek óta többször leírtam, hogy hogyan csábítják a meggondolatlan nyugdíjas jogosítványának a meghosszabbítására az orvosokat. Nem az alkalmasság elbírálásáért kap pénzecskét, hanem a jogosítvány meghosszabbításáért. Ez gondolom egyértelműen tükrözi a törvényalkotók szándékát.

itt jön a Decotexti elvek gyakorlati megvalósulásának az egyik elrettentő példája... A pénzecske diktál és irányít.... Nem a józan ész és nem is az igazság....

Én felmértem a reakció időmet, mikor 48 évesen tanultam együtt huszonévesekkel pár hónapot....Már akkor sem voltam versenyképes... Látom a környezetemben az idősebb korúak reflexeit, reakció idejét....Ám
hatibacsi, 2017. február 18. szombat, 14:52
Vekerdy Tamás: érzelmi biztonság kell a gyereknek...
előadásait.
Vekerdy nemcsak jó pszichológus, hanem tapasztalt szülő és remek előadó - ezt tapasztalhatták mindazok, akik részt vettek előadásain, melyek keretében az alternatív iskolák prófétájaként is ismert szakember hosszú évek óta kongatja a harangot a kreativitás, az érzelmi biztonság mellett és a konzervatív túl szigorú csupán tudásanyagra épülő oktatással szemben.
Az utóbbi száz évben többet változott a világ
a gyerekek körül, mint azelőtt több ezer év alatt; átláthatatlanná vált számukra, mivel már nem működnek a régi módszerek a tudás elsajátítására. A család helyett az iskola vált az oktatás kizárólagos terepévé, a mostani iskola viszont olyan dolgokat követel a gyerektől, amire ő nem képes, vagy ha mégis alkalmazkodik, beleroppan.
Vekerdy egyik kedvenc példája a mai írásoktatási módszer. A régi tanítónénik ösztönösen alkalmazott módszere még az volt, hogy a gyereket arra bátorították, otthon a földre terített újságpapíron kerekítse a betűket, minél nagyobbakat, minél
tinka1951, 2017. február 09. csütörtök, 08:51
Compiègne-i Vértanú kármelita Nővérek
Compiègne, Vértanú kármelita Nővérek

BOLDOG COMPIČGNE-I KÁRMELITA APÁCÁK vértanúk
Július 24.
+Párizs, 1794. július 17.
A compičgne-i (Oise megye) Kármelt 1641-ben alapították. A királyi vár közvetlen szomszédsága, ahol az udvar minden évben eltöltött néhány hetet, különféle előkelő pártfogókat jelentett számukra; közéjük tartozott Ausztriai Anna és Mária Terézia királynő. E befolyásos barátságok ellenére a ház szegény maradt, a szerzetes közösség élete a regulának megfelelően folyt, és a közösség távol maradt a janzenista viszálykodásoktól.

1789-ben a compičgne-i Kármelben tizenhat kórusnővér, három laikus nővér és egy novícia élt. A priornő, Thérčse de Sainte-Augustin Lidoine 1752. szeptember 22-én született Párizsban egy gazdagnak nem mondható családból, és Mária-Antoinette adta a rendi hozományát. Colbert unokahúgának, de Croissy nővérnek a kivételével valamennyien egyszerű származásúak voltak. Erős egységet alkottak,
maroka, 2017. február 01. szerda, 09:06
Karácsonyi keresztény szokások
Assisi Szt Ferenc kultuszával is összefügg: karácsony éjszakáján a madarak is csicseregnek, énekelnek örömükben, mert Szt Ferenc atyánk karácsony napján az összekoldult búzát kivitette a dűlőútra, kiszóratta az ég éhező madarainak; ezért kell nekünk is az ablak párkányára szemeket szórni. Bucsuszentlászló gazdasszonyai éjféli mise előtt magot szórnak az ég madarainak. Már ádventben morzsával kezdik, hogy a madarak odaszokjanak. Még a szegények is magot vásárolnak, hogy karácsony éjszakáján széthintsék számukra.
A népi szimbolikából nem hiányzik a bárány, hiszen Isten báránya a barmok között született a világra. A karácsonyi bárány, kisbárány, Jézuska báránya régebben házilag készült: szikföldből, esetleg sárból, vékony fácskából, gyufaszálból készült a lába, borsóból a szeme, végül báránygyapjút ragasztottak rá. Karácsony estéjén a köszöntő gyermekek kapták ajándékba.

5. A karácsony az élők és holtak kapcsolatát is megújítja, mivel a születés ünnepe. A sírok karácsonyi megújítása, díszítése
lenke1964, 2016. december 23. péntek, 19:31
1/66
Képek, videók
Igazság és hamisság
katrin56
2016. május 21. szombat, 18:50
a hamisság.jpg
foldinefehereva
2010. május 29. szombat, 19:05
Jézus és tanítványai- A h
keresztenyhivek
2014. július 30. szerda, 13:47
a tanítványaim
orban47
2012. június 13. szerda, 09:01
tanítványaim
orban47
2012. január 25. szerda, 05:37
Jézus és tanítványai
lovaszmarika
2011. november 09. szerda, 13:57
Jézus tanítványaival
lovaszmarika
2011. január 29. szombat, 13:20
jézus tanitványaival.gif
maroka
2009. november 07. szombat, 20:23
Jézus és tanítványai.jpg
szilvi1113
2009. július 22. szerda, 09:00
Az eddigi tanítványaim.
palls
2007. július 21. szombat, 18:04
Kegyelmi ajándékok
dandej
2014. március 27. csütörtök, 22:10
70-ik Kegyelmi lakodalom
andomanyi
2012. március 06. kedd, 14:05
Kegyelem vár arra.jpg
katalin_53
2017. július 21. péntek, 20:46
Kegyelem 01.jpg
chillik
2016. december 07. szerda, 16:30
Kegyelem 02.jpg
chillik
2016. december 07. szerda, 16:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.