Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:29 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 4. rész (kérdések)
szükséges anyakönyvi kivonatot. Ha pedig anyakönyvi kivonat nélkül hozzák haza ezeket a gyermekeket, a magyar állam nem fizeti az orvosi ellátásukat, amíg nem tudják igazolni, hogy a gyerek magyar állampolgár - tette hozzá.

Miért nem hajlandóak felgyorsítani az ügyintézést? - tette fel a kérdést.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára azt felelte, hogy a három évesnél fiatalabb, külföldön született gyermekek esetében nem kell anyakönyvi kivonat ahhoz, hogy útlevelet állítsanak ki a számukra. Hangsúlyozta, hogy 2016-tól az anyakönyvezés határideje két hónapról 45 napra csökkent, idén októbertől pedig a konzuli szolgálatok is képesek lesznek elintézni az ilyen ügyeket.

LMP: miért nem törlik el a tandíjat?

Ikotity István (LMP) azt kérdezte, miért nem törlik el a tandíjat és emelik fel az ösztöndíjakat, illetve miért nem adnak családi pótlékot és családi adókedvezményt a felsőoktatásban tanulók családjainak.

Hangsúlyozta, hogy míg 2010-ben százezer diákot vettek fel a
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:43
12 étel, amit soha ne rakj a hűtőbe
>>>

Csípős szósz

A csípős szószok a bennük lévő nagy mennyiségű ecettől gyakorlatilag örök életűek, az ilyen típusú önteteket felesleges hűtőben tárolni. Mivel ezek az ízek szobahőmérsékleten érvényesülnek leginkább, tartsuk a "hot" szószokat konyhaszekrényben vagy a fűszerespolcon!
Nutella

Szigorúan tilos mindenfajta csokoládés krémet a hűtőben tartani: egyrészt kenhetetlenné, másrészt ízetlenné válnak. Szobahőmérséklet, kánikulában a spejz a legalkalmasabb hely számukra.
EZ AZ A NAP, AMIKOR MUSZÁJ NUTELLÁT ENNED! 10 TITOK A MOGYORÓKRÉMRŐL, AMIT NEM TUDTÁL! >>>

Kenyér

Bármilyen hihetetlen: a kenyeret a hűtő kiszárítja! Tartsuk a konyhapulton, kenyeres zacskóban vagy dobozban! Ha túl sok kenyerünk lenne otthon, fagyasszuk le, és fogyasztás előtt olvasszuk fel teljesen, majd tegyük a forró sütőbe: 10 perc alatt olyan lesz, mint a friss!

Alma

Az alma vitamintartalmának és ízének is lőttek, ha hűtőben tároljuk: a frissen,
horvathnemagdi, 2017. augusztus 30. szerda, 09:11
Hányszor buktatja meg a baloldali választási esélyeket az Öszödi Böszme?
az egyes komponensek önállóan is üzemelnek (pl. XM29 OICW). Ezek a kézifegyverek bonyolultak, fejlett elektronikai rendszerek működtetik, alapanyagaik között a kompozit anyagok dominálnak. Hatékonyságuk noha kétséget kizáróan magasabb elődeiknél, mégis rendszeresítésük az egyes fejlett haderőkben nagyon nehezen kivitelezhető (pl. US Army), jelentős gyártási és (inkább) üzemeltetési költségeik miatt.
Ezen utóbbi generáció fejlesztésének hozadéka a második és harmadik generáció korszerűsítése, a számukra kifejlesztett kiegészítő szerelékek megjelenése (pl. a Picatinny-sín NATO szabvánnyá válása; STANAG 2324), mint olcsó, hatékonyságnövelő eszközök. Az 1990-es évek második felétől datálható ez a fejlesztési tendencia, melyekkel felszerelt gépkarabélyokat napjainkban a NATO által vívott fegyveres konfliktusokban alkalmaznak széleskörűen, igazolva korszerűsítésük életképességét.
A nyugaton általánosan bevett definíciónak némileg ellentmond a Magyar Néphadsereg fennállása idején bevett gyakorlat.
hatibacsi, 2017. augusztus 18. péntek, 00:24
A LÉGZÉS EREJE 02 - Vízben gazdag élelmiszerek fogyasztása
a szervezetben kiegyensúlyozott érzelmi élet létrehozására alkalmas biokémiai állapot alakuljon ki.

Dr. Alexis Carrel, aki 1912-ben Nobel-díjat kapott, majd később tagja lett a Rockefeller Intézetnek, elhatározta, hogy ezt az elméletet azzal bizonyítja, hogy szövetmintákat vesz csirkékből (amelyek rendes körülmények között átlagosan tizenegy évig élnek), és az így nyert sejtek élettartamát végtelen időre meghosszabbítja azáltal, hogy a saját salakanyagaiktól mentes állapotban tartja, és a számukra szükséges tápanyagokkal táplálja őket. Ezeket a sejteket harmincnégy évig tartották életben, amelyet követően a Rockefeller Intézet meg volt győződve, hogy a sejteket örökre életben lehet tartani, és ezért úgy döntött, hogy leállítják a kísérletet. Étrendednek hány százalékát teszik ki a nagy víztartalmú élelmiszerek? Ha listát kellene összeállítanod mindazokról az élelmiszerekről, amelyeket az elmúlt hét során fogyasztottál el, hány százaléka lenne ezeknek vízben gazdag élelem? Hetven százaléka? Kétlem.
invisibilia, 2017. július 28. péntek, 20:27
Érdekesség
árt...

...ami viszonylag ritka. Mi a helyzet az iskolai eredményekkel, a matekórákkal?

A matematikából elért eredmények inkább összefüggésben állnak az intelligenciával, mint például az ének-zenéből nyújtott teljesítmények, de nem túl erős ez a kapcsolat.

Az életben könnyebben boldogulnak a magas intelligenciájúak?

Nem feltétlenül. A Mensások között azt látom, hogy ők nagyon sok konfliktusba keverednek olyan emberekkel, akik nehezen értik meg, ami számukra egyértelmű, vagy olyanokkal, akik szó nélkül elmennek a hétköznapi élet logikátlanságai mellett. Ezek a dolgok a magas intelligenciával rendelkezőket irritálják. Az, hogy valaki hogy boldogul az életben, hogy milyen kapcsolatokat tud kialakítani másokkal, sokkal inkább függ az érzelmi intelligenciájától.

Akkor az EQ nem csak a pár száz forintos könyvekben létező áltudományos fogalom?

Nem, az érzelmi intelligencia ma már sokat vizsgált terület a pszichológiában, bár messze nem mérhető
kirscha, 2017. július 25. kedd, 22:28
Miért olyan egészséges a kovászos uborka?
Miért olyan egészséges a kovászos uborka?

Hogyan készítsünk tökéletes, egészséges kovászos uborkát?
Mennyi só kell az erjedéshez, és milyen betegségeknél van terápiás hatása?

Az erjesztés vagy más néven fermentáció nem más, mint a szerves anyagok enzimek
hatására történő átalakítása. Maga az emésztés folyamata is felfogható fermentációként.
A rothadás is egyfajta fermentáció, de végterméke nem ehető, a folyamatokért ugyanis káros mikroorganizmusok a felelősek. Amennyiben felborul bélrendszerünk flórájának egyensúlya, kellemetlen tünetek jelentkeznek, bennünk is rothadás játszódik le ilyenkor - írja a laboratorium.hu.

Az ételkészítés esetén az enzimeket általában mikroorganizmusok (élesztőgombák,
bacilusok, penészgombák...) termelik. Vannak olyan esetek is, amikor magasabb
rendű élőlények, mint például a cibetmacska, a fecske vagy
ametiszt54, 2017. július 24. hétfő, 06:48
"Álljon el a hamisságtól minden..."
2:19)


Sokan tesznek hitvallást Krisztusról, és vallják a nevét, miközben nincs üdvözítő hitük. Nem kaptak Tőle kegyelmet. Vallják ugyan Krisztus nevét, de nem állnak el a hamisságtól.
Mindez kitűnik Krisztusnak a tanítványaihoz intézett szavaiból, amikor azt mondta: ,,De vannak némelyek közöttetek, akik nem hisznek." És azután: ,,Mert eleitől fogva tudta Jézus, kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki elárulja őt" (Ján 6:24).
Ha azok nem hisznek, nincs számukra kegyelem, mert a hit a legelső kegyelmi ajándék. Ezért mondom, hogy, akinek nincs hite, az kegyelem nélkül van. Pál apostol azt írja közvetlenül a textusunk után: ,,Nagy házban pedig nemcsak arany- és ezüstedények vannak, hanem fából és cserépből valók is, és azok közül némelyek tisztességre, némelyek pedig gyalázatra valók." Ezzel azt akarja mondani, hogy némelyek a menny számára vannak, némelyek pedig a pokol számára. Azok a fa- és cserépedény hitvallók, akiknek el kell hagyniuk a
kalmanpiroska, 2017. június 03. szombat, 07:20
Krónika 4. rész (határozathozatalok)
valamint a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara által működtetett választottbíróság.

A jogszabály indoklása szerint a kormány azt várja az új törvénytől, hogy vonzóbbá teszi a magyar befektetési környezetet a külföldieknek. A magyar vállalkozásoknak pedig azért lehet előnyös, mert a gyorsabb, magasabb színvonalú választottbíráskodás miatt nagyobb arányban tudják elérni külföldi partnereiknél, hogy a magyar állandó választottbíróságot válasszák, ez pedig költségkímélőbb számukra.

A kereskedelmi választottbíróság vezető testületébe, az elnökségbe az elnököt és két tagot a MKIK, egy-egy tagot pedig a megszűnő állandó választottbíróságokat létrehozó, illetve működtető szervezetek, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, a Budapesti Értéktőzsde Zrt., a Magyar Bankszövetség delegál. A Magyar Ügyvédi Kamara is egy tagot küld a testületbe.

Az elnök és az elnökségi tagok megbízatása három évre szól, és egyszer delegálhatók újra. A delegáló szervezeteknek joguk lesz
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 11:12
Személyiségteszt - Önismeret - Önelemzés - II.
sosem engedik le. A gyerek nyolcasok sokat küszködtek az elutasítottság, az elárultság érzésével, azonban nem vonultak vissza, hogy nyalogassák sebeiket, hanem kardot rántottak és indultak, hogy megmutassák, ki az úr. A nyolcas gyermekek így hamar magányos lázadókká váltak, akikre gyakran rásütik a fekete bárány bélyeget.

Egészséges fázis

A nyolcasok a határozottság mintaképei. Lelki örömöt okoz nekik, ha építő jellegű tevékenységeket végeznek, alkotnak. Ez újabb belső erőt ad számukra. Vezetőként pozitívum a gyakorlatiasság. Nem elméletben okoskodnak, hanem megmondják, megmutatják, hogy mit, hogyan gondolnak. A hetesekkel ellentétben, akik mindenbe csak belefognak, a nyolcasok szeretnek mindent az elejétől a végéig elvégezni. Az egészséges nyolcasok ránéznek egy szemétkupacra és meglátják, hogy milyen vállalkozást lehet belőle indítani. Főnökként meglát egy szétszórt, szétesett fiatalembert és meglátja benne, hogy milyen munkára alkalmas. Képesek másokat arra sarkallni, hogy mindenki a
eposz, 2017. május 28. vasárnap, 14:48
Mi, magyarok
megelőzése és az, hogy új ízeket adj az ételeidnek?!

Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a citrom leve.
A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészséget azzal, hogy kiűzi, eltávolítja a test mérgező anyagait.
A citrom (Citrus) egy csodás termék a rákos sejtek elpusztítására.
10.000-szer erősebb a kemoterápiánál.
Mi miért nem tudunk erről semmit? Azért, mert vannak laboratóriumok, amelyek a szintetikus verzió gyártásában érdekeltek, amely csak számukra hoz hasznot.
Vajon hány ember hal meg, miközben ezt a gondosan elzárt titkot elhallgatják annak érdekében, hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön veszélybe?
Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája van.Legismertebbek a citrom és édes citrom (lima).

A gyümölcsöt többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek közül is
horvathnemagdi, 2017. május 10. szerda, 12:22
A citrom héj / levélben kaptam
új ízeket adj az ételeidnek?!

Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a citrom leve.
A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészséget azzal, hogy kiűzi, eltávolítja a test mérgező anyagait.
A citrom (Citrus) egy csodás termék a rákos sejtek elpusztítására.
10.000-szer erősebb a kemoterápiánál.
Mi miért nem tudunk erről semmit? Azért, mert vannak laboratóriumok, amelyek a szintetikus verzió gyártásában érdekeltek, amely csak számukra hoz hasznot.
Vajon hány ember hal meg, miközben ezt a gondosan elzárt titkot elhallgatják annak érdekében, hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön veszélybe?
Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája van.Legismertebbek a citrom és édes citrom (lima).

A gyümölcsöt többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek
pacsakute, 2017. május 07. vasárnap, 21:25
Felújították Hévízen az ország leglátogatottabb egytermes moziját
forintból kicserélték a széksorokat, illetve bővítették a férőhelyek számát, az eddigi 104 helyett most 130 ülőhelyet tudnak kínálni. A kerekesszékesek számára is alakítottak ki helyeket, illetve egy sorban olyan szélső székeket építettek be, amelyeknek felhajtható a karfája, így a mozgássérültek könnyebben helyet foglalnak. Mindezek mellett a vészkijáratokat is akadálymentessé tették.

A polgármester hozzáfűzte, hogy ez utóbbi beruházások azért fontosak, mert Hévízre számos mozgássérült látogat, így számukra is tudnak szórakozási lehetőséget biztosítani.

A jobb láthatóság érdekében a terem lejtését is módosították, illetve egy méterrel hátrébb helyezték a vetítővásznat. Így arra is mód van, hogy a korábbiakhoz hasonlóan pódium-előadásokat tarthassanak a moziteremben.

Papp Gábor azt is elmondta: a hévízi moziteremnek nevet is kívántak adni, ezért olyan személyiséget kerestek, aki kötődik a filmszínház funkcióihoz, illetve a városhoz és a "boldog békeidőkhöz". A választás így esett Honthy
velemenyezd, 2017. április 10. hétfő, 14:42
1/67
Képek, videók
csepregh.jpg
lizbet02
2009. február 28. szombat, 22:59
unnamedszt István bazilik
snbela44
2017. szeptember 18. hétfő, 21:40
Emléklap Irányi Istvánnak
chillik
2017. szeptember 17. vasárnap, 05:21
Polgár István Szeptemberi
katalin_53
2017. szeptember 13. szerda, 10:49
István Szijártó katona
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 15:00
István Szijártó anyával
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 14:59
István Szijártó & Szijárt
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 14:58
István Szijártó & Papa I
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 14:58
István Szijártó Édesapa
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 14:57
István Szijártó & Szijár
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 14:56
István Szijártó id.Édesap
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 14:52
MAGYAR-ÁLLAMI-OPERAHÁZ -02
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:08
MAGYAR-ÁLLAMI-OPERAHÁZ -01
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:08
Magyar Állami Operaház
barkaszjudit
2009. január 27. kedd, 09:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.