Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 25. kedd | 39. hét | 268. nap | 15:11 | Eufrozina, Kende
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sütőporos és kelt túrós pogácsa
Sutöporos turos pogacsa

Hozzavalok:
25dkg liszt, 25dkg turo, 25dkg margarin, 1,5tk so, 0,5cs sutöpor, 1db tojas, +a keneshez 1db tojas

Elkeszites:
A tesztahoz valokat összegyurjuk, alaposan eldolgozzuk egymassal. Egy sutölapot kibelelunk sutöpapirral. A tesztat kb.2cm vastagra nyujtjuk, majd apro pogacsakat szaggatunk. A sutöpapirral belelt sutölemezre tesszuk öket, nem tul közel egymashoz, mert sutes közben szepen megnönek majd. tetejuket megkenjuk felvert tojassal, esetleg megszorhatjuk reszelt sajttal, vagy kömennymaggal is. 180C-fokos sutöbe tesszuk,szep pirosra sutjuk. Keszulhet juhturoval is.

Kelt turos pogacsa

Hozzavalok:
50dkg liszt, 10dkg margarin, 5dkg elesztö, keves tej, 1kk cukor, 2tk so, 2-3ek tejföl, 50dkg tehenturo, 1db tojas, keveske tej/kb 0,5dl/.

Elkeszites:
A lisztet a margarinnal, a soval es a turoval elmorzsoljuk. Az elesztöt az enyhen meglangyositott tejben a cukor hozzaadasa mellett felfuttatjuk. Ha az
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 13:02
Egyszerű és finom!
<< Intelligens krémes


Ez a süti is garantáltan a kedvenced lesz! Én hétvégén sütöttem először, és annyira jól sikerült, hogy a család követelt még egy tepsivel :) Látványosan elkülönültek a rétegek! :) És nem csak szép, de finom is. Nagyon szuper, könnyű recept!
Hozzávalók:

8 tojás
25 dkg cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg margarin
10 evőkanál liszt
1 l tej

Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép lassan hozzácsorgatjuk a tejet.
Ezután a tojáshabot óvatosan hozzákavarjuk (spatulával óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot).
Kivajazott
snbela44, 2016. március 13. vasárnap, 08:57
A zserbó
Isteni diós zserbó! Már csak így csinálom!

Ketkes.com

A zserbó az egyik kedvenc sütink, ami az ünnepi asztalokról sem maradhat le! Annyira csodás íze van, hogy ezt érdemes megsütni!

Hozzávalók
a tésztához:

40 dkg liszt,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
5 dl tejszín, vagy tej,
csipetnyi só,
3 tojássárgája,
3 dkg porcukor,
1 dl víz.
a töltelékhez:
15 dkg dió,
15 dkg cukor,
kevés reszelt citrom héja,
kevés vaníliás cukor,
továbbá:
20 dkg étcsokoládé,
1/2 dl étolaj,
barackíz, és kis rum összedolgozva.

Elkészítés

A tejszínt vagy tejet a cukorral, az élesztővel, a sóval, a tojássárgákkal összekeverjük.
A lisztet a jól elkavart vajjal meg a zsírral összegyúrjuk. Három cipót formázunk belőle. Az elsőt lappát nyújtva, kibélelünk vele egy sütőlapot, megkenjük barackízzel, rászórjuk a töltelék felét, és rummal meglocsoljuk.
Ráfektetjük a
horvathnemagdi, 2016. március 10. csütörtök, 09:59
Karácsonyi süteményrecept ajánlat I.
Diós linzerkoszorú

Az omlós tésztához:

1 narancs reszelt héja
500 g finomliszt,
1 kk. sütőpor
só,
250 g lágy vaj/margarin
200 g porcukor
2 tojássárgája
1 tojás

A tészta lekenéséhez:
1 db tojásfehérje
10 dkg vágott cukrozott dió

A töltelékhez:
meggylekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra kisodorjuk,4 cm.es cakkos formával kiszúrjuk,minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével a lyukas linzert bekenjük,cukrozott vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra,kb 10-15 perc alatt megsütjük.
A kisült,kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük,porcukorral megszórjuk.
Sokáig eláll.
-
Erdélyi mézes lapos krémes

Hozzávalók a tésztához:
35 dkg finomliszt
2 db tojás
12 dkg méz
7 dkg porcukor
1 ek. tejföl
5 dkg margarin
7 dkg darált dió
1 kk.
bkisseva, 2015. november 25. szerda, 10:33
Zserbó
A zserbó az egyik kedvenc sütink, ami az ünnepi asztalokról sem
maradhat le! Annyira csodás íze van, hogy ezt érdemes megsütni!.

Hozzávalók

a tésztához:

40 dkg liszt,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
1 dl tejszín, vagy tej,
csipetnyi só,
3 tojássárgája,
3 dkg porcukor,

a töltelékhez:

30 dkg dió,
15 dkg cukor,
kevés reszelt citrom héja,
kevés vaníliás cukor,

továbbá:

20 dkg étcsokoládé,
1/2 dl étolaj,
barackíz, és kis rum összedolgozva.

Elkészítés

A tejszínt vagy tejet a cukorral, az élesztővel, a sóval, a tojássárgákkal
összekeverjük.
A lisztet a jól elkavart vajjal meg a zsírral összegyúrjuk. Három cipót
formázunk belőle. Az elsőt lappát nyújtva, kibélelünk vele egy sütőlapot,
megkenjük barackízzel, rászórjuk a töltelék felét, és rummal
klarika47, 2014. január 28. kedd, 09:07
Mézes puszedli
Hamarosan elkezdhetjük a mézesek sütését.
Nagyon jó receptet hoztam,1 hónapig eláll zárt dobozban.
Mézes puszedli

Hozzávalók kb. 70-80 darabhoz:
50 g vaj/margarin,
60 g barna- vagy kristálycukor,
125 g méz, 1 citrom,
250 g finomliszt,
1 tasak (12 g) sütőpor,
1-1 mokkáskanál őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió,
1 tojás,
liszt a formázáshoz.

A díszítéshez és a mázhoz:
100 g mogyoró, mandula dió, pisztácia vegyesen,
100 g tortabevonó étcsokoládé,
1-2 kk. cukorgyöngy vagy színes szórócukor

Elkészítése:

A vajat/margarint, a barna cukrot és a mézet kisebb lábaskában, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad .
Az edényt hideg vízbe állítjuk, a mézes keveréket kihűtjük.
Közben a citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, hogy a viaszos tartósítóanyagot eltávolítsuk a felületéről, szárazra töröljük.
Összekeverjük a lisztet
suzymama, 2013. november 29. péntek, 16:30
Búbos puszedli
1 hónapig eláll,lassan kezdhetjük a sütést!
Nagyon finom,puha

Hozzávalók kb. 20 darabhoz: a tésztához:
3 dkg hámozott mogyoró
3 dkg datolya
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
1 evőkanál mézeskalácsfűszer
2 tojás
12 dkg porcukor
A mázhoz és a díszítéshez:
10 dkg porcukor
fél tojásfehérje
1 evőkanál rum
1 evőkanál mandulacsík
5-6 szem aszalt sárgabarack

Elkészítés:
A mogyorót apróra-darabosra vágjuk.
A datolyát kimagozzuk, egészen apróra felkockázzuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, 1 csipet sóval és a mézeskalácsfűszerrel.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, apránként beleszitáljuk a lisztet, lazán, de alaposan összekeverjük.
Lisztezett munkalapra szedjük, belegyúrjuk a mogyorót és datolyát. Sütőpapírral kibélelünk 2 sütőlapot.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (a légkeverésest 180 °C-ra).
A masszából 2 centi átmérőjű rudakat sodrunk, 1 centis
suzymama, 2013. november 29. péntek, 16:23
***mézes***PUSZEDLI***
Hozzávalók
A tésztához
50 g Rama
60 g barna, vagy kristálycukor
125 g méz
1 citrom
250 g finomliszt
1 tasak (12 g) sütőpor
1 mk. őrölt fahéj
1 mk. őrölt szegfűszeg
1 mk. őrölt szerecsendió
1 tojás
liszt a formázáshoz
A díszítéshez és a mázhoz
100 g mogyoró, mandula dió, pisztácia vegyesen
100 g tortabevonó étcsokoládé
1-2 kk. cukorgyöngyElkészítés

1.A Ramát, a barna cukrot és a mézet kisebb lábaskában, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Az edényt hideg vízbe állítjuk és a mézes keveréket kihűtjük.
2.Közben a citromot forró, folyóvíz alatt alaposan megmossuk, sikáljuk, hogy a viaszos tartósítóanyagot eltávolítsuk a felületéről, majd szárazra töröljük.
3.Összekeverjük a lisztet a sütőporral és az őrölt fűszerekkel, majd belereszeljük a citromhéjat. A kihűlt mézes
bubszi, 2012. december 15. szombat, 07:56
Nincs Cím
MÉZES PUSZEDLI

Hozzávalók kb 70-80 darabhoz:
50 g vaj/margarin
60 g barna- vagy kristálycukor
125 g méz
1 citrom
250 g finomliszt
1 tasak (12 g) sütőpor
l-l mk őrölt fahéj
szegfűszeg
szerecsendió
1 tojás
liszt a formázáshoz
A díszítéshez és a mázhoz:
100 g mogyoró, mandula dió, pisztácia vegyesen
100 g tortabevonó étcsokoládé
1-2 kk cukorgyöngy
Elkészítése:
A vajat/margarint, a barna cukrot és a mézet kisebb lábaskában, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Az edényt hideg vízbe állítjuk, a mézes keveréket kihűtjük. Közben a citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, hogy a viaszos tartósítóanyagot eltávolítsuk a felületéről, szárazra töröljük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és az őrölt fűszerekkel, majd belereszeljük a citromhéjat.
A kihűlt mézes masszához adjuk a tojást, habverővel jól eldolgozzuk, és a
magdus60, 2012. november 19. hétfő, 07:35
Méz(éd)es receptek
Méz(éd)es receptek

Akár a krémbe keverjük, akár a tésztájába, a méz jellegzetes, finom ízt kölcsönöz a süteménynek.

A legrégebbi természetes finomságok egyike. Karrierje töretlen - sumérek, egyiptomiak, görögök, rómaiak és germánok már az ókorban életelixírként fogyasztották.

A középkor patikáiban már egy sereg betegség ellen kínálták. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ezek hatása áldás a szervezetnek.

Ha sütire gondolunk, leggyakrabban mézes tészta a kiindulási alap, melynek fontos tulajdonsága, hogy frissen kemény, de pár óra elteltével megpuhul. Így sokáig élvezhetjük.

Mézes-kakaós piskóta vaníliás-banános krémmel

Hozzávalók:
A piskótához: 30 dkg cukor, 2 kanál méz, 5 dkg vaj, 2 tojás, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 1 mokkáskanál fahéj, vaníliás cukor, 3 kanál kakaó, a krémhez: 25 dkg vaj, 3 tojás, 6 kanál liszt, 6 dl tej, 30 dkg cukor, 2 kanál vanília esszencia, kevés rum, 1 csomag vaníliás
horvathnemagdi, 2012. november 05. hétfő, 08:28
Mandulás Linzerkarikák recept
Hozzávalók:
Tésztához
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg mandula darált
20 g vaníliás cukor
15 dkg Rama margarin
1-2 evőkanál tejföl
1 db tojássárga
1 db citrom reszelt héja
1 csipet só
15 dkg sárgabarack lekvár
porcukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a mandulát,a vaníliás cukrot, a margarint, végül a tejfölben eldolgozott tojássárgáját ,citrom reszelt héját és a sót. A robotgép dagasztójával összedolgozzuk (vagy kézzel is lehet) , gyúródeszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk ,60 percig hűtőben pihentetjük.
Kibélelünk sütőpapírral 2-3 sütőlapot.A tésztát lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és 45 cm átmérőjű virág mintás pogácsaszagtóval kiszúrjuk,a közepét is kilehet egy kisebb karika szaggatóval kiszúrni.( A hulladékot összegyűjtjük és újra gyúrjuk-nyújtjuk és szaggatjuk).
Sütőlapra helyezzük
kovacs_zsoka, 2012. november 04. vasárnap, 12:31
Mákvirág
Mákvirág

Hozzávalók
60 db mákvirághoz:

Mákos linzertésztához:

1 vaníliarúd
33 dkg lágy vaj/margarin
14 dkg porcukor
pici só
1 tojás
1 narancs reszelt héja
40 dkg finomliszt
14 dkg darált mák

Továbbá:

20 dkg barack- vagy szilvalekvár
10 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítés:

Elkészítjük a mákos linzertésztát.

Felhasítjuk a vaníliarudat és kikapargatjuk belőle a vaníliapépet. A kézi robotgép dagasztóspiráljával habosra keverjük a vajat/margarint a porcukorral, 1 csipet sóval, a vaníliapéppel, a tojással és a reszelt narancshéjjal. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mákot, és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 éjszakán át pihentetjük.
A tésztát lisztezett munkalapon vagy két sütőpapírlap között 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 5-6 cm átmérőjű virágformával kiszúrjuk. Sütőpapírral kibélelünk 3-4 sütőlapot,
horvathnemagdi, 2011. december 01. csütörtök, 18:47
1/3
Képek, videók
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
tésztahal.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:50
tésztahíd1.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
tésztahíd2.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
kibéleltem_n.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 23. szombat, 11:39
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
Túróval töltött csörögefá
irmus
2017. február 05. vasárnap, 14:00
Túróval töltött fánk
irmus
2016. január 31. vasárnap, 08:47
túróval töltött.jpg
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 21:07
Túróval-töltött-zsemle .jp
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 17:11
turoval-toltott-paprik a.j
szelidszeder
2014. december 03. szerda, 13:26
gyümölcstorta túróval
paariza
2011. május 13. péntek, 21:11
Túróval töltött burgonya
sarkadykati
2011. március 10. csütörtök, 08:55
Túróval töltött süti 2..j
bubszi
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:50
DSCF0730 Túróval töltött
sarkadykati
2010. április 11. vasárnap, 00:34
Címkék
középkor patikáiban, zsírral összegyúrjuk, turoval elmorzsoljuk, ünnepi asztalokról, őrölt fűszerekkel, tészta lekenéséhez, reszelt narancshéjjal, sutöpapirral belelt, tejszínt vagy, mogyorót apróra-darabosra, barna cukrot, kisebb karika, lisztet összekeverjük, tojássárgákkal összekeverjük, datolyát kimagozzuk, gyűszűvel szúrjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.