Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 06:02 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olasz cukkinis lepényke ricottával
Hozzávalók:

2 közepes zsenge cukkini
15 dkg ricotta
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg liszt
2 kisebb tojás
fél csokor petrezselyem
só, bors
kevés olívaolaj a sütéshez

Elkészítés: A cukkinik végeit levágjuk, és héjastól lereszeljük, szűrőbe tesszük, sózzuk, és félretesszük 15 percre, hogy a leve egy részétől megszabadítsuk. Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a ricottával, a reszelt parmezánnal, a liszttel és a tojásokkal tálba tesszük, borsot őrölünk hozzá, és egy spatulával alaposan összekeverjük.

A reszelt cukkinit alaposan kinyomkodjuk, előszür egy kisebb maréknyi adaggal fellazítjuk a masszát, majd az összes cukkinit belekeverjük.

Egy serpenyőt felforrósítunk, 1 evőkanál olívaolajat öntünk bele, púpos evőkanálnyi masszát rakunk bele a cukkinis-ricottás keverékből, a kanál hátával elsimítjuk, és 3-4 perc alatt pirulásig sütjük, majd lapáttal alányúlva megfordítjuk, és még 2-3 percet sütjük. A maradék tésztával
suzymama, 2018. október 03. szerda, 12:41
Coca-Cola kocka
liszt

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
15 dkg margarin
8 evőkanál porcukor
10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
2 csomag csokoládés pudingpor
7 dl Coca-Cola
6 evőkanál cukor

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a kakaóport, a kólát és végül a sütőporral elvegyített lisztet. Géppel jó alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd egy spatulával óvatosan a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit. Én egy 20 × 30 cm-esben sütöttem, de véleményem szerint inkább válasszatok pár centivel nagyobbat, mert igaz, hogy rendkívül mutatós a magas tészta, ám én mégsem bántam volna, ha a végeredmény kicsivel vékonyabb... ;) Szóval a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a vaníliás pudingot néhány
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:38
Nosztalgia sütemény (coockie)
Adagold bele a lisztet (amibe elkeverted a sütőport), minden adagot jól keverj el. Add hozzá a rummal együtt a gyümölcsöket, a diót, a csokoládét. A tésztát legalább 1 óra hosszára hűtsd le. (De még jobb egy éjszakára.) Ha el akarod kezdeni a sütést, melegítsd elő a sütőt 190 fokra, a sütőrácsot helyezd középre. Kezeddel formálj a tésztából diónyi golyókat, majd hengergesd meg őket a tálban levő cukorban. Helyezd a golyókat kikent sütőlapra, egymástól 6-7cm távolságra. Lapítsd el zsiradékkal megkent spatulával. (egy kisebb pohár aljával, amit kristálycukorba márthatsz!) Süsd 170 fokon 10-15 percig. (A tetejük legyen aranysárga). Hagyd hűlni a sütőlapon 2 percig, majd helyezd tortarácsra, hogy teljesen kihűljön.
(Megjegyzés: a kandírozott gyümölcs lehet általad készített narancshéj vagy citromhéj, de lehet készen vásárolt is. Ha csomagolt kandírozott gyümölcsöt veszel, annak igen jót fog tenni a rumba áztatás.(a tartósitószer izét elveszi) Nem feltétlenül kell gyümölcsöt, diót és csokoládét egyszerre
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 12:50
Az egyik legfinomabb magyar sütemény, a zserbó receptje
Az egyik legfinomabb magyar sütemény, a zserbó receptje
A zserbó eredeti receptje Gerbaud Emil svájci származású, ám 1884-ben Kugler Henrik
hívására Budapesten letelepedett cukrász nevéhez fűződik.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
Kb. 1 dl tejföl
60 dkg sárgabaracklekvár
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
20 dkg étcsokoládé
1 diónyi vaj

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez keverjük el a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk el a vajjal és adjuk hozzá a porcukrot, tojást, és annyi tejfölt, amitől lágy, de ruganyos lesz a tészta. Osszuk négy részre, és pihentessük 20 percig.
Az egyik adag tésztából nyújtsunk 25x35 centiméteres téglalapot, majd helyezzük ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a lekvár egyharmadával, majd szórjuk meg a porcukorral elkevert dió harmadával.
Hasonlóképpen helyezzük a második réteg tésztát és tölteléket az első tetejére,
skorpiolilike, 2018. március 18. vasárnap, 17:03
Marlenka recept
osszuk el hat egyenlő részre, majd formázzunk gombócokat. Ezután egyesével enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, majd helyezzük a tepsi hátoldalára (én egyszerre két papíron nyújtom ki és két tepsire helyezem rá, majd egymásután felváltva sütöm készre a lapokat)

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes (180 fokos) hőmérsékleten 7-8 perc alatt süssük meg a tésztalapokat (úgy süssük meg a lapokat, mint a mézes krémeshez).

A sütőből kivéve, várjunk pár percet, majd egy spatulával alányúlva, lazítsuk fel a papírról a tésztát. Végül pedig óvatosan húzzuk át egy tálcára, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Mindegyik lappal így járunk el.
Krém:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a maradék meleg tejhez. Ezután állandó kevergetés mellett, főzzük pár perc alatt sűrűre. Végül hűtsük ki teljesen mielőtt a krémhez kevernénk.

A margarinhoz adjunk hozzá 2-3 kanál teljesen kihűlt pudingot, majd robotgéppel kezdjük el kikeverni. A mikor már
bkisseva, 2018. február 25. vasárnap, 14:09
Meggyes-babapiskótás szelet / Meggyes mese süti
dobozban
30 vagy 500 ml tejszín 36%
díszíteni mandula és cseresznye kompót vagy felengedett

Nedves szivaccsal vízzel kevert cukrot és a citromlevet (kb. 250 ml vagy 1 csésze teljes). A verzió csak felnőtteknek 50 ml vizet lehet helyettesíteni cseresznyepálinka

előkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 ° C-on

Fehérje ostor merev mixer, adjunk hozzá egy kevés cukrot, majd egy tojást. Sift lisztet sütőport. Add a tömeget, és keverjük össze röviden egy spatulával vagy mixer a legalacsonyabb sebesség. Adjunk hozzá 1 evőkanál vizet, és keverjük újra.

Hosszúkás lemez papírral bélelt sütés, öntsük a tömeg M±czno - tojás, és süssük kb. 30 percig, vagy amíg száraz bot. Studzimy szivacs.

Közben melegítsük fel egy fazék jam / megőrzi lé, de nem forraljuk fel! Mi önts folyadékot, és oldjuk fel a zselatint. Jam levenni a tűzről. Adjuk hozzá a zselatint és keverjük össze a lekvárt. Studzimy.

Mass karpatkow± készít rendelkezéseinek
bkisseva, 2017. február 23. csütörtök, 13:34
Meggyes (cseresznyés) kocka
óvatosan fény tea, mert a torta jön ki nagyon puha és lágy)
előkészítés:
Kakaó felsők: cukor, kakaó, olaj és víz hozott egy kis bankot. Forraljuk, hogy feloldja a cukrot. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Lehűlés után: Protein tegye a tálat a keverő. Beat merev, a végén korbácsolás fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, kanál után kanál, keveréshez el. Add a tojás sárgáját, és habverővel szerezni krémes habot. Öntsük a keveréket lehűtjük, a teljes és alaposan keverjük össze egy spatulával vagy keverő az alacsony fordulatszám össze. Add átszitált száraz hozzávalókat és óvatosan keverjük össze egy spatula segítségével. Forma méretei 25 x 35 cm sütés pergamenre, az alsó (nem oldalról, mint olajozott). Öntsük egy torta forma szintjén. Süssük 180 ° C-on 40-45 percig, vagy úgy. száraz bot (sütöttem 30 perc). Hagyjuk kihűlni a sütőben döntött. Lehűlés után távolítsa el a tortát a formából, vágjuk egy éles késsel a 2 tetejét. Krém cseresznye: Cseresznye fel egy fazékba, öntsünk cukrot, adjuk hozzá
bkisseva, 2017. február 23. csütörtök, 12:58
Banános palacsinta receptek (paleo is)
ez a “legegészségtelenebb" része, de ennyitől nem lesz bajunk) és két-három evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyő közepére.
És itt jön a fontos rész: NE folyassuk körbe az egész serpenyőn. Nem lehet majd megfordítani és jön a rántotta-effektus. A középre halmozott kis adag szét fog folyni, ameddig ő jónak látja, illetve ha nagyon sűrű, a kanállal óvatosan meglapogathatjuk a tetejét, de hagyjuk meg picinek. Ez egy pici reggeli/desszert.
A tészta gyorsan sül. Egy lapos spatulával, vagy bármivel, amivel alá tudunk nyúlni, óvatosan alánézhetünk és amikor már elkezdett barnulni, egy határozott mozdulattal fordítsuk meg. Ne pánikoljunk, ha szétesik, vagy ilyesmi, ez a tészta nagyon könnyen formázható, ha összetoljuk a darabkákat a tepsiben, nagy valószínűséggel egybe fognak sülni.
A kész palacsintáinkat egymásra halmozzuk és kész
bkisseva, 2017. február 07. kedd, 09:11
Csokis piramis torta
habtejszín
1 tasak habfix
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál a krémből
csokoládécsillagok
cukorgyöngy

Elkészítése:

A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekavarjuk. A tojást a cukorral felverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet. Jól kikavarjuk és lassan hozzáadjuk a lisztet. A tésztát alaposan összekavarjuk, majd a langyos kávét is beleöntjük és ezzel is összedolgozzuk. Nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát, spatulával elegyengetjük és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet. A nem felvert tejszínt a cukorral lassú tűzön összefőzzük, ha felforrt, levesszük a tűzhelyről és belekeverjük az apróra tördelt csokoládét, a rumaromával ízesítjük. Kihűtjük és másfél órára hűtőbe tesszük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd öt részre vágjuk. Az egyik darab 12 cm, a következő 10 cm, a következő 7 cm, majd 5,5 cm és 2,5 cm széles lesz. A krémből három evőkanálnyit félreteszünk, a többivel
bkisseva, 2016. október 19. szerda, 18:38
Zabpelyhes palacsinta
Zabpelyhes palacsinta
/ kicsia konyhájából/

A sima lisztet igyekszem kiiktatni a receptekből, így született meg ez a változat is a palacsintára. Gyors, laktató és mennyei. Egyik kedvenc vasárnapi reggelim :)
Hozzávalók / 3 adag

100 g zabpehely
30 g rozsliszt
2 db tojás
1 teáskanál sütőpor
2 ek olívaolaj
1 csipet só
2 dl tej

Lustább napokon minden hozzávalót egy mixerbe öntünk, jól összeturmixoljuk, és kész is a tésztánk.
Egyébként ha nem daráljuk le a zabpelyhet, akkor is tökéletes tésztát kapunk. Ebben az esetben csak összekeverjük egy tálban a hozzávalókat alaposan, és kezdődhet is a sütés.
Forró palacsintasütőben (én olaj nélkül, hiszen a tésztában van épp elég) kis adagonként sütjük, spatulával -ha sűrű a tészta- kicsit elsimítjuk, hogy ne legyen túl vastag.
Lekvárral, vagy sós hangulatban tejföllel, sonkával és sajttal tálaljuk.
bkisseva, 2016. július 28. csütörtök, 12:47
1/3
Képek, videók
ricottás.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 21:00
ricotta.jpg
snbela44
2014. március 09. vasárnap, 01:20
Ricotta fánk
sarkadykati
2013. március 10. vasárnap, 16:01
sül a ricotta fánk
sarkadykati
2013. március 10. vasárnap, 16:00
ricottás fűszeres töltött
ibolya58
2012. július 11. szerda, 16:49
ricottás epertorta
moldvanm
2009. május 24. vasárnap, 18:30
ricotta.jpg
anyulia
2008. november 11. kedd, 17:06
ricottás-oregánós csomók
limara
2007. október 31. szerda, 16:19
sárgabarackos ricotta
bezsa
2007. június 27. szerda, 03:47
Ricottás tészta szardellá
miday
2007. március 10. szombat, 22:21
vicces cukkinik/wildehild
kilofalok
2011. április 18. hétfő, 23:11
Fokhagymás cukkinikrém.JP
oldlady38
2009. augusztus 03. hétfő, 14:12
„Ki fog megszabadít
katalin_53
2018. május 18. péntek, 12:59
A megszabadított Jeruzsál
chillik
2018. május 10. csütörtök, 03:26
Címkék
torta forma, serpenyőt felforrósítunk, apróra tördelt, margarinhoz adjunk, krémhez kevernénk, középre halmozott, kisebb pohár, sütőrácsot helyezd, fontos rész, cukkinis-ricottás keverékből, lekvár egyharmadával, közepes méretű, mixerbe öntünk, sütőben döntött, legalacsonyabb sebesség, verzió csak,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.