Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 17:14 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jánossomorjai beszédek 2017
meg, hogy kedvenc meseíróm, az erdélyi Méhes György Bizalmas jelentés egy fiatalemberről című életrajzi regényéből idézzek:
“Mint a kis népek nagy része, mi is mindig a nemzethalál mezsgyéjén tántorogtunk. Ezért volt a politikánk rögtönzés és kapkodás. Nem mentséget keresek, csak magyarázatot. És mégis...van remény! Ha idejönne most egy idegen, és elsorolnám neki történelmünk katasztrófáit, a muhi pusztától, Mohácson át, a török meg a Habsburg vérengzésekig, a tragédiák, országpusztulások sorozatát... akkor az az idegen megkérdezné, hogy mikor halt ki az utolsó magyar. Mire én azt válaszolnám, hogy ilyen vérpocsékolás után még mindig tizenötmillión vagyunk. Mi ez, ha nem megfejthetetlen csoda? Mi a mi titkunk? Az, hogy kibírjuk és elviseljük, hogy a nyomás, amely talán mást elpusztítana, kipattint belőlünk egy szikrát, s abból olyan tűz támad, hogy gyakran az egész nép melegedhetik mellette, még akkor is, ha magát a szikra csiholóját gyakran mi magunk tapossuk el. A mi nagy erényünk az,
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 07:07
Jánossomorjai beszédek 2013
a laktanyába is, ahol fotókiállítás idézte fel az akkori eseményeket. Mentünk teremről teremre, néztük a fotókat, közben meg- megálltunk a kitört ablakok előtt. Ahogy néztem lefelé az udvarra, elképzeltem a vonuló tömeget, fiatalokat, általános és középiskolás diákokat, a munkásokat, akik énekelnek Himnuszt, Szózatot, Kossuth nótákat, lengetik a magyar zászlót. Boldogok és önfeledtek. Tudom, látom a korabeli fotókon, hogy így van. Aztán egyszerre csak eldördül az első lövés, utána még két vagy három sorozat, egy- két repeszgránát a tömegbe, és súlyos sérültként vagy holtan esnek össze mindazok, akiket eltaláltak. Beleborzongtam. Az az elviselhetetlen érzés hasított belém, az a valaki elvesztésének fájdalma érzés: egy társ, apa, anya, testvér, gyermek halála. Aki néhány pillanattal előtte még boldog volt, és aki nem gondolta, nem hitte volna, hogy mindez megtörténhet. Számomra is hihetetlen. Hogy magyar a magyar ellen??? Ez igaz? Ez megtörténhetett?!
Apró kis részletekből próbálom összerakni mindazt,
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 06:56
Nemzetek Ligája - Az UEFA 50 százalékkal növelte a pénzdíjat
Az UEFA végrehajtó bizottságának határozata szerint az 55 résztvevő ország 50 százalékkal kap több szolidaritási díjat annál, mint amit márciusban hozott nyilvánosságra a szövetség.

A szervezet honlapja szerint a legjobb csapatokat tömörítő A osztály mind a 12 válogatottja 2,25 millió eurós szolidaritási díjban részesül a szereplésért, ez 750 ezerrel több az eredetileg tervezettnél, a négy csoport győztese pedig további 2,25 millió bónusszal gazdagodik.

A sorozat döntőjét 2019 júniusában rendezik meg, s a trófeáért az A osztály négy csoportgyőztese küzd majd meg. A bajnok 6 millió eurót kap, de még a negyedik is 2,5 millió eurós bónuszra számíthat.

A magyar válogatott a C osztályban szerepel, melyben a részvételért járó szolidaritási díj minden csapat esetében 750 ezerről 1,125 millió euróra nőtt. A csoport első helye további 1,125 millió eurót jelent.

Az UEFA a döntéssel kapcsolatban azt emelte ki, hogy a szövetség kitűnő anyagi helyzete teszi lehetővé a díjazás megemelését, ami
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 10:51
Folytatódik a Bach orgonaműveit bemutató sorozat
"A hangszer teljesen elvarázsol, mintha visszamennénk háromszáz évet" - fogalmazott Fassang László Liszt-díjas orgonaművész, a koncertsorozat művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Faragó Attila orgonaépítő hozzátette: éppen ez, az "időutazás" volt a céljuk a hangszer építésekor. Ezért használtak borovi fenyőt Türingiából, akárcsak Bach idejében, mert ez összefügg az orgona hangzásával is.

Fassang László kitért arra, hogy a Bach-összes sorozatban a zeneszerző orgonaművei tizennégy koncerten hangzanak el. A júliusban indult széria második része kezdődik pénteken, amikor Bach hat triószonátáját fogja eljátszani. A következő hetekben német, svájci és belga művészek is koncertet adnak.

"Bach művei teljesen más megvilágításba kerülnek egy ilyen hangszeren, mert az sokat elárul arról, miként lehetett annak idején ezeket eljátszani. Ugyanazon hangköz-lépéshez a pedálon egy Bach-korabeli orgonán sokkal nagyobb mozdulat, több idő szükséges, ami a zeneiségben is
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 10:21
A Büntető - 1989
https://www.youtube.com/watch?v=tUrwWIS7hmE" >target="_blank"

Valami ilyesmi kellene Budapestre is... Még csak erőszakos hajléktalanokat sem szeretnék meglátni az utcákon, a vége felé...

x'D

Megtorló

A Megtorló, valódi nevén Frank Castle (angol eredetiben: Punisher) egy kitalált szereplő, sorozatgyilkos antihős a Marvel Comics képregényeiben. A szereplőt Gerry Conway író, id. John Romita és Ross Andru rajzoló alkotta meg. Első megjelenése az Amazing Spider-Man 129. számában volt, 1974 februárjában.

Amikor Frank Castle szeme láttára megölték a családját a New York-i Central Parkban, megfogadta, hogy bosszút áll az összes bűnözőn és ehhez bármilyen eszközt felhasznál. Castle háborús veterán, mestere a harcművészeteknek, a közelharcnak és a fegyverek használatának. Nem riad vissza semmilyen eszköztől sem céljai érdekében, legyen az emberrablás,
eposz, 2018. október 11. csütörtök, 00:44
Art Market Budapest - Középpontban a visegrádi országok
Milorad Krstic festményei hívják fel a figyelmet arra, hogy a Magyarországon élő képzőművész-filmrendező Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmje pénteken premier előtti vetítésen lesz látható az Art Marketen.

A vásár Art Photo Budapest elnevezésű szekciója immár az egész D épületet elfoglalja. A belépők a TOBE Galéria standján először Robitz Anikó képeivel találkoznak, míg a tel-avivi Gordon Galéria Michel Platnic munkáit hozta el.

Szalai Dániel, a Budapest Portfolio Review győztesének sorozatát - többek között 168 csirkeportrét - mutatja be a Capa Központ standja, a londoni 8Privé pedig ismét nemzetközi sztárművész fotóival érkezett: Jimmy Nelson világhírű sorozata kihaló törzsekkel ismerteti meg a látogatót.

Szintén nagy nevek munkáit sorakoztatja fel a Johannesburg Art Gallery, amely mások mellett William Kentridge, Marina Abramovic és Tracey Rose képeivel szerepel az Art Marketen.

Az ingyenesen látogatható vásár közönségét a kiállítók standjai mellett számos program, többek
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 15:01
Folytatódik a Várkert Irodalom Nagy Magyar Versek című sorozata
A Nagy Magyar Versek című irodalmi sorozat minden hónapban költői esttel várja a közönséget a Várkert Bazárban. Az előadáson három ismert színész és egy népszerű zenész áll a színpadon. Az előadott versek pedig mindig más gondolat köré szerveződnek.

Ugron Zsolna író, az est háziasszonya elmondta: az ENEMVÉ második, októberi előadása a forradalmak, szerelmek, a születés és meghalás köré szövődik.

A ". Szüzek voltunk." című esten költemények hangzanak el többek között Ady Endrétől, Pilinszky Jánostól, Weöres Sándortól, Tóth Krisztinától, Petőfi Sándortól, József Attilától, Kányádi Sándortól, valamint Babits Mihály és Faludy György fordításaiból.

A műsor összeállítása során arra törekszünk, hogy a legismertebb "sláger" versek mellett szerepeljenek olyan művek is, amelyeket nem feltétlenül ismer a közönség - mondta Ugron Zsolna."Jó asszociációs játék zenészeket hagyni reagálni klasszikus vagy akár kortárs versekre" - magyarázta. Így minden irodalmi esten a színészek mellett egy
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 11:31
Görög-magyar - Rossi: bátor játék kell idegenben
leszögezte, alázattal készül."Játszottam már a Bajnokok Ligájában, ezt a tapasztalatot szeretném kamatoztatni a válogatottban is. Készen állok a játékra, a kapitány döntése lesz, hogy bevet-e pénteken".

Lehetséges társáról a védelem tengelyében, Kádár Tamásról elmondta, követi a játékát, s Gulácsi jókat mondott róla emberileg és szakmailag is, de meg kell ismernie őt a pályán és személyesen is, hogy eredményesen együtt tudjanak működni.

Nagy Ádám kiemelte, a finnországi vereség nem volt jó kezdése a sorozatnak, ám az, hogy az előző összetartást sikerrel zárták, fontos, mert mindenki pozitív érzésekkel ment vissza a klubjához, s így is érkeztek az újabb edzőtáborba.

"Nem szabad nagy teret adni nekik, bár minden bizonnyal ők fogják többet birtokolni a labdát. Nekünk ezt meg kell akadályozni, nem lesz könnyű mérkőzés, ám rendkívül fontos lesz számunkra. Nagyon fontos lenne, hogy jó játékkal és eredménnyel utazzunk Észtországba" - mondta Nagy.

Kitért rá, idő kell, hogy beérjen a munka az új
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 18:10
Szerb elnök: Belgrád katonailag semleges marad, de együttműködik a NATO-val
Vucic megköszönte a NATO-főtitkárnak, hogy segített megszervezni a gyakorlatot, és egy pillanatig sem akarta befolyásolni Szerbiát abbéli döntésében, hogy csatlakozni kíván-e a nyugati katonai tömbhöz.

A mladenovaci terepgyakorlatot a szerb belügyminisztérium és az Észak-atlanti Katasztrófa Reagálási Koordinációs Központ (EADRCC) szervezte azzal a céllal, hogy megvizsgálja, milyen lehetőségei vannak a civileknek vészhelyzet és katasztrófa esetén. A gyakorlaton 38 országból mintegy kétezren vesznek részt. Szerbiában először szerveztek ilyen volumenű nemzetközi gyakorlatot.

Aleksandar Vucic emlékeztetett arra, hogy Szerbia a 2014-es óriási árvizek idején tapasztalta meg, hogy mekkora jelentősége van a nemzetközi segítségnek, akkor 14 országból több mint 600 ember érkezett Szerbiába, hogy a lakosságnak segítsen.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár rámutatott, hogy a mostanihoz hasonló terepgyakorlatok felkészítik az embereket a váratlan helyzetekre, így gyorsabban tudnak reagálni természeti
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 12:11
Férfi kézilabda BL - Továbbra is százszázalékos a Szeged
BL, csoportkör 4. forduló, B csoport:MOL-Pick Szeged - RK Celje PL (szlovén) 33-24 (18-8)----------------------------------------------------a Szeged gólszerzői: Bánhidi, Maqueda 5-5, Källman, Sigurmannsson, Sostaric 4-4, Balogh Zs., Canellas 3-3, Kasparek, Zsitnyikov 2-2, Bodó 1

A Szeged keretéből ezúttal a spanyol jobbszélső, Pedro Rodríguez maradt ki. A szlovénok a Telekom Veszprémtől kölcsönvett olimpiai és háromszoros világbajnok francia William Accambray-t nem nevezték.

A meccs elején sorozatban négy gólt dobott a házigazda, így a Celje múlt héten kinevezett edzője, Tomaz Ocvirk már tíz perc után időt kért. A folytatásban sem változott a játék képe, Marin Sego kapus remek teljesítményére alapozva növelte a különbséget a hatékonyan támadó magyar bajnok. A vendégeknek több mint hat perccel a szünet előtt ismét időt kellett kérniük, mert kilencgólos hátrányba kerültek (15-6), amely a dudaszó előtt Joan Canellas találatával tízre nőtt (18-8).

A második félidőben nyolc és fél perc után
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 19:31
Úszó-vk - Hosszú 200 vegyesen is nyert, újabb két világcsúcs a Duna Arénában
Katinka és Jakabos Zsuzsanna az első és a második legjobb idő birtokosaiként állt rajtkőre, s egy visszalépést miatt az előfutamban kilencedik Verrasztó Evelyn is elindulhatott: Hosszú végig vezetve magabiztosan nyert, míg Jakabos a hatodik, Verrasztó pedig a nyolcadik helyen csapott célba.

A világkupa zárásaként a 4x50 méteres vegyes vegyesváltók küzdelmeit rendezték meg: a Bohus Richárd, Horváth Dávid, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna összeállítású magyar négyes a nyolcadik lett.

A világkupa-sorozat első szakaszát nagymedencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött a múlt hétvégén, és most Budapesten zárult. A harmadik, zárószakaszra - ugyancsak 25 méteres medencében - novemberen Ázsiában, sorrendben Pekingben, Tokióban és Szingapúrban kerül sor.

A világkupában az egyéni számok győztesei 1500, a másodikak 1000, a harmadikok 500, a negyedikek 400, az ötödikek 300, a hatodikak pedig 200 dollárt kapnak, míg a váltóknál az első hármat díjazzák
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 19:11
Labdarúgó NB I - Sima hazai győzelemmel folytatódott a Paks jó sorozata
A hazai csapat sorozatban hetedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen, ezek közül négyen mind a három pontot begyűjtötte.

OTP Bank Liga, 10. forduló:Paksi FC-Kisvárda Master Good 4-1 (3-1)---------------------------------------Paks, 800 néző, v: Radványi

gólszerzők: Hahn (15.), Remili (18.), Gévay (42., 92.), illetve Horváth Z. (30.)

sárga lap: Egerszegi (38.), illetve Gosztonyi (71.), Anderson (84.), Ene (89.)

Paksi FC:

---------Nagy G. - Kulcsár D., Gévay, Fejes, Báló - Kecskés - Haraszti (Horváth P., 89.), Bertus, Egerszegi, Remili (Bartha, 84.) - Hahn (Simon A., 77.)

Kisvárda Master Good:

---------------------Felipe - Melnik, Ene, Vári, Anderson - Lucas (Sassá, 68.), Protic - Gosztonyi (Minca, 80.), Misic, Ilic (Karaszjuk, 61.) - Horváth Z.

Aktívan kezdett a Paks, de csak negyedóra elteltével alakított ki nagy helyzeteket, akkor viszont többet is, és három percen belül két gólt szerzett. Ezután visszább húzódott a saját térfelére, átengedte a területet a
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 19:11
1/694
Képek, videók
Jánossomorjai zenekar
caris11935
2009. május 26. kedd, 07:00
Jánossomorjai kis-tűzoltó
caris11935
2009. május 26. kedd, 06:39
jánossomorjai tisztaszoba
sukram
2006. november 13. hétfő, 09:59
jánossomorjai hálószoba
sukram
2006. november 13. hétfő, 09:58
bizalmas.jpg
sz719eszter
2018. április 03. kedd, 16:26
bizalmas kép kanca és csi
vojtiera
2017. április 02. vasárnap, 18:12
Bizalmasság-PITYPANG
1vargaildyko
2015. július 31. péntek, 07:55
Bizalmasság-EGY
1vargaildyko
2015. június 13. szombat, 14:48
bizalmas.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 17:59
Bizalmasság-ÚT
1vargaildyko
2014. december 30. kedd, 07:41
Bizalmasság-NEFELEJCS. jpg
1vargaildyko
2014. március 02. vasárnap, 08:19
bizalmas..
groszmadel
2014. január 27. hétfő, 20:05
szigorúan bizalmas
elisha24
2014. január 11. szombat, 13:57
BIZALMAS SZÍVVEL.jpg
marikaszanto
2013. március 25. hétfő, 12:25
Bizalmasok.jpg
gigi55
2013. február 27. szerda, 06:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.