Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 14:46 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilveszteri babonák és hiedelmek
zajkeltő szokások? Miért eszünk lencsét?
A január 1-el kezdődő év a Gergely naptár bevezetésével vált elterjedtté. A hiedelmek és babonák, amelyek az év utolsó, illetve első napjaihoz kapcsolódnak legtöbbször az egész évre vonatkoznak.
Amilyen az újév napja, olyan lesz az esztendő

Mit együnk szilveszterkor?
Vannak olyan ételek, amelyek a hiedelmek szerint szerencsétlenséget hoznak. Baromfihúst például nem szabad enni, mivel a tyúk ,,elkaparja a szerencsét". Ugyanakkor sertéshúst ajánlott fogyasztani, mivel a malac ,,kitúrja a szerencsét". Szintén szerencsét hozhat szemes termények fogyasztása, mint például a bab vagy a lencse, mivel ezek pénzt hozhatnak a házhoz.

Miért iszunk pezsgőt?
A XVII.-XVIII. században gyakorlatilag csak a leggazdagabbak fogyasztattak pezsgőt. A XIX. század közepéig üvegenként gyártották a habzó italt, elkészítése akár 2-3 évbe is telt. Nem is meglepő, hogy ebben az időszakban, csak a legelőkelőbb nemesi családok
lenke1964, 2016. december 31. szombat, 10:42
A Sörgyári capriccio című darabot mutatják be a József Attila Színházban
Osztrák-Magyar Monarchia utóérzete. Túl vagyunk az I. világháborún, de csakúgy, mint Magyarországon, Csehországban is megmarad a korábbi nosztalgikus hangulat. A XX. század végérvényes betörésének, a felgyorsulásnak fontos mérföldköve a történet" - mondta a próbafolyamat során a darab rendezője, Hargitai Iván.

A darab története szerint Francin, a kisvárosi sörfőzde gondnoka csendes, visszahúzódó életmódot folytat, míg felesége, a bájos és mindenki által szeretett Maryska szereti a társaságot, a sertéshúst és a sört. "A helyzet csak tovább nehezedik, amikor megérkezik Francin nagybátyja, a kissé zajos és nagyvilági életet élő Pepin. Az álmos, ám annál vidámabb kisvárosban a változás lassanként kiterjed mindenre" - olvasható az előadás ismertetőjében.

A produkcióban Fekete Réka Thália, Zöld Csaba, Ujréti László, Gazdag Tibor, Fila Balázs, Ömböli Pál, Chajnóczki Balázs és Vaszkó Bence szerepel. A díszlet Horesnyi Balázs, a jelmez Kárpáti Enikő munkája. Az előadás koreográfusa Gyöngy Zsuzsa, zenei
velemenyezd, 2016. november 30. szerda, 07:51
Áfacsalás miatt indult eljárás egy húst importáló bűnözői csoport ellen
értékesítették.

A közismert áfacsaló módszert alkalmazták: a vállalkozások a nettó áron (általános forgalmi adó, vagyis áfa nélkül) beszerzett importárut itthon már áfával növelt áron adták tovább a láncolat következő tagjának. A valótlan tartalmú számlák felhasználásával egyrészt azt a látszatot keltették, hogy az árut belföldön szerezték be, másrészt a számlázó cégek az értékesítésből származó bevétel után minimális adót fizettek.

A csalás révén forgalomba került 2600 tonna import baromfi- és sertéshúst az átlagos piaci ár alatt terítették, elsősorban Budapesten és vonzáskörzetében, versenyhátrányba hozva ezzel az ágazat tisztességes kereskedőit.

A rajtaütés napján a pénzügyi nyomozók 22 helyszínen tartottak házkutatást, foglaltak le bizonyítékokat. Az okozott kár enyhítése érdekében bankszámlákat zároltak.

A társaság vezetőinek üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt kell felelniük. A két irányító mellett a pénzügyi nyomozók hat magyar állampolgárt
velemenyezd, 2016. november 28. hétfő, 09:51
Egy kis elemzés
Egy kis elemzé...

Az egész világ azt kérdezi, vajon az arab terroristák miért vágynak olyan hevesen az öngyilkosságra?
Elemezzük végig a helyzetet:
01. Tilos a házasság előtti nemi élet.
02. Nincsenek prostituáltak.
03. Tilosak a szeszes italok.
04. Tilosak a bárok.
05. Tilos a tévé.
06. Tilos az Internet.
07. Tilos a sport, a stadionok, az ünnepek stb. (csak a Ramadán)
08. Tilos a házasságtörés.
09. Tilos sertéshúst enni. (Gondoljunk csak a rostonsült csülökre.)
10. Mindenfelé homok és sehol egy terepjáró, hogy lehetne egy kicsit szórakozni.
11. Ruhák helyett csuhák.
12. Csak jobb kézzel lehet enni, mert a ballal a segged törlöd.
13. Tilos a vécépapír, mintha az élet nem lenne enélkül is elég bonyolult.
14. Nem lehet borotválkozni.
15. Nem lehet zuhanyozni.
16. Tilos a külföldi zene.
17. Tilos a rádió.
18. A rostonsült szamárhúsból készül és tevetrágya ég alatta.
19. Az asszonyok
lovaszmarika, 2016. november 23. szerda, 14:26
Tallóztam
marha és sertéshússal készítjük.

10 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és egy lábosban kisütjük, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk benne. Megszórjuk 1 dkg édes nemes paprikával, gyorsan elkeverjük benne és egy kis vízzel felengedjük. Lepirítjuk és beletesszük a megmosott marhahúst, megsózzuk és néha megkeverve, mindig egy-egy kevés vizet aláöntve, hogy rövid lében pörkölődjön, de ne égjen le, fedővel letakarva félig puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a megmosott sertéshúst, ezzel tovább pörköljük mintegy 10-15 percig, végül beletesszük a borjúhúst is, hogy az egész együtt puhuljon meg, egy időben. Beleaprítunk 2-3 db nem túl csípős zöldpaprikát és 1-2 db friss paradicsomot, s ha a hús megpuhult, zsírjára pirítjuk le az egészet. Közben 2 dl tejfölt 1 evőkanálnyi liszttel és 1 dl hideg vízzel, habverővel simára keverünk, és ugyancsak habverővel kevergetve hozzátesszük a forrásban levő ételhez. Jól felforraljuk, s ha kell utána ízesítjük. Ha a kellő sűrűséget elérte, forrón
horvathnemagdi, 2016. október 15. szombat, 07:10
tejszinesgombassult
http://ketkes.com/wp-content/uploads/2015/10/tejszinesgombassult-5 00x268.jpg [/kep]

Hozzávalók

40 dkg sertéscomb,
20 dkg gomba,
2 kis fej hagyma,
5 dkg liszt,
1 pohár tejszín,
1 csokor petrezselyem,
1 késhegynyi törött bors,
só ízlés szerint,
1/2 dl olaj,
1 tojássárgája,
1 gerezd fokhagyma.

Elkészítés

A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagoljuk és megsütjük.
Ezután finom gombamártást készítünk tejszínnel úgy, hogy az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, a felszeletelt gombát belerakjuk, megsózzuk, törött borssal megszórjuk és megpároljuk úgy, hogy kevés húslevest vagy felfőzött ételízesítőt öntünk hozzá.
Egy csapott evőkanál lisztet, a
lebo, 2016. szeptember 24. szombat, 06:55
Grillezés
hátszínt ki lehet kicsit veregetni, de a bélszínt soha ne klopfoljuk, mert szétzúzzuk a rostokat. A szakácsiskolában is úgy tanítják: bélszín soha ne lásson potyolót.
A marhahúst a következőképpen pácoljuk: sózzuk, borsozzuk, bekenjük Globus mustárral,
majd annyi olajba tesszük, amennyi éppen ellepi, lefedjük fóliával és két napra hűtőbe tesszük.
Sütés előtt meglocsolhatjuk Worchester-szósszal.A sertéshús páca hasonló a marhahúséhoz,
itt azonban a fokhagyma nem maradhat ki. A sertéshúst legalább egy éjszakára hagyjuk állni a pácban.A szárnyas húsok fűszerezéséhez használjunk szárnyas fűszerkeveréket, olajba téve,
fólia alatt egy éjszakára hagyjuk hűtőben. A halak ízesítéséhez is kapható már fűszerkeverék,
de - főleg a tengeri halaknál - ne felejtsük el a halhúst jól becsöpögtetni citrommal. A halat
fűszerezés után elég 1-2 óráig a hűtőben hagyni.

A zöldség fűszerezése

Számtalan módon fűszerezhetjük a zöldségeket, Rézmann séf úr
ametiszt54, 2016. szeptember 13. kedd, 13:04
brassói NO SALTY
hozzávalók / 4 adag

1 kg sertéshús (az eredeti recept bélszínt ír)
15 dkg füstölt szalonna (ízlés szerint)
1.5 kg burgonya
2 db vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerin

elkészítés

A megmosott, meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, zsírban megsütjük.
A sertéshúst is kockákra vágjuk, majd nagyon kevés zsíron pirítani kezdjük.
A meghámozott vöröshagymát felaprítjuk, vagy lereszeljük. A fokhagymát szintén felaprítjuk.
Hozzáadjuk a húshoz, majd fűszerezzük.
A burgonyát és a húst az eredeti recept szerint összekeverjük, de ez a lépés elhagyható.
drciccancs, 2016. augusztus 28. vasárnap, 12:35
Egy kis elemzés - fantázia - kaptam
Az egész világ azt kérdezi, vajon az arab terroristák miért vágynak olyan hevesen az öngyilkosságra?



Elemezzük végig a helyzetet:



01. Tilos a házasság előtti nemi élet.
02. Nincsenek prostituáltak.
03. Tilosak a szeszes italok.
04. Tilosak a bárok.
05. Tilos a tévé.
06. Tilos az Internet.
07. Tilos a sport, a stadionok, az ünnepek stb. (csak a Ramadán)
08. Tilos a házasságtörés.
09. Tilos sertéshúst enni. (Gondoljunk csak a rostonsült csülökre.)
10. Mindenfelé homok és sehol egy terepjáró, hogy lehetne egy kicsit szórakozni.
11. Ruhák helyett csuhák.
12. Csak jobb kézzel lehet enni, mert a ballal a segged törlöd.
13. Tilos a vécépapír, mintha az élet nem lenne enélkül is elég bonyolult.
14. Nem lehet borotválkozni.
15. Nem lehet zuhanyozni.
16. Tilos a külföldi zene.
17. Tilos a rádió.
18. A rostonsült szamárhúsból készül és tevetrágya ég
lovaszmarika, 2016. augusztus 16. kedd, 14:27
Veletek is is elöfordult mär, hogy kinai gyorsbüfében 8 kincses marhahusban 95 %-ban disznohus volt ?
Piktorka!
Ha mindent csak akkor fogyasztanál ha elöbb megnézted a készitési,
vagy a gyártási folyamatát, akkor ma már nem ennél, s nem innál
semmit! Még a tojásokban is van pl. antibiotikum maradvány. A
flakonos italokkal müanyagot fogyasztasz, s ami a legmegdöbbentöbb
az az, hogy a világon mindenhol CO2-vel dusitják az italokat, s még
a pezsgökben illetve sörökben is az van, holott a másik oldalon
állandóan megy a duma a kocsikról meg az ózonrétegröl.......

(Az USA-ban tenyésztett marhák sokkal nagyobb kárt "eregetnek"
a világba mint az összes európai fogysztó együttvéve!)

Nem is olyan régen vettünk "bio" sertéshúst! Jó, draga volt s mire
kisütöttük felére zsugorodott... Az pl. akkor volt bió, amikor a halott
nagyányám megmászta Kilimandzsárót......de igy adták el! :))

Sajnos még a saját termékedben sem lehetsz biztos mert
ahoz is kellhet só, cukor, akármi ami máshol készül! Biztos
védelmed, csak akkor lehet,
decotext, 2016. augusztus 05. péntek, 11:14
Sertéshús tarhonyával
Sertéshús tarhonyával
ennél jobb nincs is!

A tarhonya nálunk hatalmas kedvenc, főleg ha ilyen omlós hús kerül mellé! Laktató és ízletes! Kiadós vacsora hétköznapokra!

Hozzávalók

60 dkg sertéshús,
vöröshagyma,
pirospaprika,
zöldpaprika, paradicsom (vagy lecsó)

Elkészítés

60 dkg sertéshúst 2 cm-es kockákra vágunk. Két evőkanál zsíron megpirítunk egy középnagyságú, apróra szeletelt vöröshagymát, amikor rózsaszínű, meghintjük egy fél kávéskanál pirospaprikával, teszünk bele két, karikára szelt zöldpaprikát és egy paradicsomot vagy egy kanál lecsót, és belekeverjük a húskockákat. Egy kevés vízzel föleresztve, a húst félpuhára főzzük. Közben egy kanál zsíron megpirítunk egy 1/4 kg, 5-8 tojásos tarhonyát, vízzel föleresztjük, megsózzuk, és ezt is félpuhára főzzük. A félig puhult húst és a tarhonyát összeöntjük, és vízzel föleresztve, puhára pároljuk. A tarhonyás húshoz adjunk savanyúságot.
horvathnemagdi, 2016. augusztus 05. péntek, 10:10
2/35
Képek, videók
szilveszteri_kepkeret_ 022
liza1
2016. december 28. szerda, 17:31
szilveszteri_kepkeret_ 032
liza1
2016. december 28. szerda, 17:31
szilveszteri_kepkeret_ 020
liza1
2016. december 28. szerda, 17:30
szilveszteri_kepkeret_ 007
liza1
2016. december 28. szerda, 17:30
szilveszteri_kepkerete k_0
liza1
2016. december 28. szerda, 17:30
Szilveszteri exlex-nóta 0
chillik
2016. november 16. szerda, 05:43
havastáj_január_2.jpg
maroka
2018. január 14. vasárnap, 08:50
havastáj_január.jpg
maroka
2018. január 14. vasárnap, 08:50
január.jpg
zsokica45
2018. január 09. kedd, 19:45
Hóvirágok december-január
pacsakute
2018. január 08. hétfő, 14:21
Január.28. Karola
rushlilly
2018. január 06. szombat, 13:39
Január.23. Zelma
rushlilly
2018. január 06. szombat, 13:38
Január.23. Rajmund
rushlilly
2018. január 06. szombat, 13:38
Január.3. Benjámin
rushlilly
2018. január 06. szombat, 13:36
január
eckerkata
2018. január 05. péntek, 15:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.