Regisztráció  Belépés
2018. február 19. hétfő | 8. hét | 50. nap | 17:12 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
marha és sertéshússal készítjük.

10 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és egy lábosban kisütjük, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk benne. Megszórjuk 1 dkg édes nemes paprikával, gyorsan elkeverjük benne és egy kis vízzel felengedjük. Lepirítjuk és beletesszük a megmosott marhahúst, megsózzuk és néha megkeverve, mindig egy-egy kevés vizet aláöntve, hogy rövid lében pörkölődjön, de ne égjen le, fedővel letakarva félig puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a megmosott sertéshúst, ezzel tovább pörköljük mintegy 10-15 percig, végül beletesszük a borjúhúst is, hogy az egész együtt puhuljon meg, egy időben. Beleaprítunk 2-3 db nem túl csípős zöldpaprikát és 1-2 db friss paradicsomot, s ha a hús megpuhult, zsírjára pirítjuk le az egészet. Közben 2 dl tejfölt 1 evőkanálnyi liszttel és 1 dl hideg vízzel, habverővel simára keverünk, és ugyancsak habverővel kevergetve hozzátesszük a forrásban levő ételhez. Jól felforraljuk, s ha kell utána ízesítjük. Ha a kellő sűrűséget elérte, forrón
horvathnemagdi, 2016. október 15. szombat, 07:10
tejszinesgombassult
http://ketkes.com/wp-content/uploads/2015/10/tejszinesgombassult-5 00x268.jpg [/kep]

Hozzávalók

40 dkg sertéscomb,
20 dkg gomba,
2 kis fej hagyma,
5 dkg liszt,
1 pohár tejszín,
1 csokor petrezselyem,
1 késhegynyi törött bors,
só ízlés szerint,
1/2 dl olaj,
1 tojássárgája,
1 gerezd fokhagyma.

Elkészítés

A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagoljuk és megsütjük.
Ezután finom gombamártást készítünk tejszínnel úgy, hogy az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, a felszeletelt gombát belerakjuk, megsózzuk, törött borssal megszórjuk és megpároljuk úgy, hogy kevés húslevest vagy felfőzött ételízesítőt öntünk hozzá.
Egy csapott evőkanál lisztet, a
lebo, 2016. szeptember 24. szombat, 06:55
Grillezés
hátszínt ki lehet kicsit veregetni, de a bélszínt soha ne klopfoljuk, mert szétzúzzuk a rostokat. A szakácsiskolában is úgy tanítják: bélszín soha ne lásson potyolót.
A marhahúst a következőképpen pácoljuk: sózzuk, borsozzuk, bekenjük Globus mustárral,
majd annyi olajba tesszük, amennyi éppen ellepi, lefedjük fóliával és két napra hűtőbe tesszük.
Sütés előtt meglocsolhatjuk Worchester-szósszal.A sertéshús páca hasonló a marhahúséhoz,
itt azonban a fokhagyma nem maradhat ki. A sertéshúst legalább egy éjszakára hagyjuk állni a pácban.A szárnyas húsok fűszerezéséhez használjunk szárnyas fűszerkeveréket, olajba téve,
fólia alatt egy éjszakára hagyjuk hűtőben. A halak ízesítéséhez is kapható már fűszerkeverék,
de - főleg a tengeri halaknál - ne felejtsük el a halhúst jól becsöpögtetni citrommal. A halat
fűszerezés után elég 1-2 óráig a hűtőben hagyni.

A zöldség fűszerezése

Számtalan módon fűszerezhetjük a zöldségeket, Rézmann séf úr
ametiszt54, 2016. szeptember 13. kedd, 13:04
brassói NO SALTY
hozzávalók / 4 adag

1 kg sertéshús (az eredeti recept bélszínt ír)
15 dkg füstölt szalonna (ízlés szerint)
1.5 kg burgonya
2 db vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerin

elkészítés

A megmosott, meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, zsírban megsütjük.
A sertéshúst is kockákra vágjuk, majd nagyon kevés zsíron pirítani kezdjük.
A meghámozott vöröshagymát felaprítjuk, vagy lereszeljük. A fokhagymát szintén felaprítjuk.
Hozzáadjuk a húshoz, majd fűszerezzük.
A burgonyát és a húst az eredeti recept szerint összekeverjük, de ez a lépés elhagyható.
drciccancs, 2016. augusztus 28. vasárnap, 12:35
Egy kis elemzés - fantázia - kaptam
Az egész világ azt kérdezi, vajon az arab terroristák miért vágynak olyan hevesen az öngyilkosságra?



Elemezzük végig a helyzetet:



01. Tilos a házasság előtti nemi élet.
02. Nincsenek prostituáltak.
03. Tilosak a szeszes italok.
04. Tilosak a bárok.
05. Tilos a tévé.
06. Tilos az Internet.
07. Tilos a sport, a stadionok, az ünnepek stb. (csak a Ramadán)
08. Tilos a házasságtörés.
09. Tilos sertéshúst enni. (Gondoljunk csak a rostonsült csülökre.)
10. Mindenfelé homok és sehol egy terepjáró, hogy lehetne egy kicsit szórakozni.
11. Ruhák helyett csuhák.
12. Csak jobb kézzel lehet enni, mert a ballal a segged törlöd.
13. Tilos a vécépapír, mintha az élet nem lenne enélkül is elég bonyolult.
14. Nem lehet borotválkozni.
15. Nem lehet zuhanyozni.
16. Tilos a külföldi zene.
17. Tilos a rádió.
18. A rostonsült szamárhúsból készül és tevetrágya ég
lovaszmarika, 2016. augusztus 16. kedd, 14:27
Veletek is is elöfordult mär, hogy kinai gyorsbüfében 8 kincses marhahusban 95 %-ban disznohus volt ?
Piktorka!
Ha mindent csak akkor fogyasztanál ha elöbb megnézted a készitési,
vagy a gyártási folyamatát, akkor ma már nem ennél, s nem innál
semmit! Még a tojásokban is van pl. antibiotikum maradvány. A
flakonos italokkal müanyagot fogyasztasz, s ami a legmegdöbbentöbb
az az, hogy a világon mindenhol CO2-vel dusitják az italokat, s még
a pezsgökben illetve sörökben is az van, holott a másik oldalon
állandóan megy a duma a kocsikról meg az ózonrétegröl.......

(Az USA-ban tenyésztett marhák sokkal nagyobb kárt "eregetnek"
a világba mint az összes európai fogysztó együttvéve!)

Nem is olyan régen vettünk "bio" sertéshúst! Jó, draga volt s mire
kisütöttük felére zsugorodott... Az pl. akkor volt bió, amikor a halott
nagyányám megmászta Kilimandzsárót......de igy adták el! :))

Sajnos még a saját termékedben sem lehetsz biztos mert
ahoz is kellhet só, cukor, akármi ami máshol készül! Biztos
védelmed, csak akkor lehet,
decotext, 2016. augusztus 05. péntek, 11:14
Sertéshús tarhonyával
Sertéshús tarhonyával
ennél jobb nincs is!

A tarhonya nálunk hatalmas kedvenc, főleg ha ilyen omlós hús kerül mellé! Laktató és ízletes! Kiadós vacsora hétköznapokra!

Hozzávalók

60 dkg sertéshús,
vöröshagyma,
pirospaprika,
zöldpaprika, paradicsom (vagy lecsó)

Elkészítés

60 dkg sertéshúst 2 cm-es kockákra vágunk. Két evőkanál zsíron megpirítunk egy középnagyságú, apróra szeletelt vöröshagymát, amikor rózsaszínű, meghintjük egy fél kávéskanál pirospaprikával, teszünk bele két, karikára szelt zöldpaprikát és egy paradicsomot vagy egy kanál lecsót, és belekeverjük a húskockákat. Egy kevés vízzel föleresztve, a húst félpuhára főzzük. Közben egy kanál zsíron megpirítunk egy 1/4 kg, 5-8 tojásos tarhonyát, vízzel föleresztjük, megsózzuk, és ezt is félpuhára főzzük. A félig puhult húst és a tarhonyát összeöntjük, és vízzel föleresztve, puhára pároljuk. A tarhonyás húshoz adjunk savanyúságot.
horvathnemagdi, 2016. augusztus 05. péntek, 10:10
Sertés szűzérmék gombamártással és burgonyalepénnyel
Hozzávalók 4 személyre:

- 1 kg. sertés szűzpecsenye
- 30 dkg cremini gomba (vagy bármilyen erdei barna gomba), vékonyra szeletelve
- 2 közepes fej gyöngyhagyma, apró kockákra vágva
- 1 ek. liszt
- 120 ml. száraz vörösbor
- 250 ml. csirkehús alaplé (ha nincs, víz)
- 3 ek. olívaolaj
- 3 ek. sótlan vaj
- 3 ek. házi tejszín
- 1 kisebb csokor apróra vágott friss zöldpetrezselyem
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
1. Vágjuk a sertéshúst kb. 5 cm vastag szeletekre (érmékre). Tenyerünkkel nyomjuk meg, hogy kissé kilapuljon. Sózzuk, borsozzuk a szeletek mindkét oldalát.
2. Melegítsük fel az olívaolajat 1 ek. vajjal egy serpenyőben, majd pirítsuk meg benne a húsok mindkét oldalát. Tegyük félre a húsokat egy tányérra.
3. Olvasszuk fel a maradék 2 ek. vajat is a serpenyőben a maradék zsiradékkal együtt, adjuk hozzá a hagymát, egy csipet sót. Ha megpuhult, adjuk hozzá a gombát, és alacsony hőmérsékleten addig pároljuk, míg
gabika360, 2016. május 01. vasárnap, 16:31
Illegális bevándorlás - Német miniszter: a menekülteknek a disznóhúsfogyasztással együtt kell elfogadniuk a ném
tartania azt".

Ehhez hozzátartozik az olyan "nagyon különleges kulturális tradíciók" tisztelete is, mint a sörfőzés és sörfogyasztás hagyománya, vagy a disznóhúsfogyasztás - mondta a miniszter.

Kiemelte: érthetetlen, hogy miért lenne provokáció egy vallásos muzulmán ember számára, ha "vannak mellette emberek, akik disznóhúsból készült virslit esznek".

Utalva arra a német nyilvánosságban szórványosan megjelenő vitára, hogy szükséges-e a muzulmánok érzékenységére tekintettel mellőzni a sertéshúst a közétkeztetésben, hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlan lenne, ha "a legkisebb közös nevezőt tennénk meg a kultúra alapjává".

A kulturális sokszínűség növekedésének "az étlapon is a sokszínűség növekedésével kell járnia, nem pedig a polgárok többségének nyújtott kínálat szűkítésével" - mondta Christian Schmidt.

Kifejtette, hogy a gazdatársadalom erősítése és a vidéki lakosság csökkenésének megállítása érdekében minél több menekültnek kell otthont adni vidéken, és erre van szükség ahhoz is,
velemenyezd, 2016. március 20. vasárnap, 18:32
szoljankaleves variációk !
marhafartő,
25 dkg sertéscomb,
10 dkg főtt füstölt sonka (vagy tarja),
1 pár virsli,
1 fej vöröshagyma,
25 dkg vegyes leveszöldség,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál paradicsompüré,
3 kovászos uborka,
1 babérlevél,
1 csokor kapor,
2 dl tejföl,
só,
őrölt fekete bors, ízlés szerint,
1 evőkanál kapribogyó.

A megmosott marhahúst 1,5 l hideg vízbe teszem. Megsózom, majd kis lángon félpuhára főzöm. Ezután hozzáadom a sertéshúst és a megtisztított, hasábokra vágott leveszöldséget is, és készre főzöm. A húsokat a levesből kivéve apró kockákra vágom és visszateszem a lébe. Hozzáteszem a felkarikázott virslit és az ugyancsak kis kockákra vágott főtt sonkát, a kapribogyót (levével együtt), a kovászosuborka-kockákat és a megtisztított, pépesre zúzott vöröshagymát. A paradicsompürét a felhevített olajon lepirítom, és kevés vízzel felengedve hozzáadom a leveshez. Végül belekeverem a tejfölt, a finomra vágott kaprot, megborsozom
ibolya58, 2016. február 27. szombat, 09:43
Mit kérsz enni kisfiam?
Mit kérsz enni, kisfiam?

- Én vizet akarok, anya. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst,
sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul
E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort - de
karragén, guargumi és xantángyanta ki ne maradjon belőle!

- Egyszóval te Tesco párizsit kérsz.

- Úgy van, anyukám. És kérlek, kenj meg hozzá egy lisztből,
kis ízjavítóból, sikérből, antioxidánsból, tejporból, celluláz-enzimből,
a savanyúságot szabályozó kálium-acetátból és citromsavból,
emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.

- Győri rozsosat?

- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/átészterezett növényi olajat,
amelyben persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.

- Már kenem is a Delmát, fiam.

- Nekem viszont, anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben
elkevert húspép, bőrke, karragén, polifoszfát, szójafehérje,
nátrium-laktát, étkezési keményítő,
lovaszmarika, 2016. február 04. csütörtök, 13:32
2/35
Képek, videók
Vera lábosa
himeshaza
2009. március 15. vasárnap, 17:09
Lábos,cserép,dalkedlis ütő
himeshaza
2009. március 15. vasárnap, 17:02
labos_2.jpg
ujjozsef
2008. november 15. szombat, 18:02
labos_1.jpg
ujjozsef
2008. november 15. szombat, 18:02
megmosod a hátam....jpg
csomajulianna
2010. március 17. szerda, 10:38
Megmosom a hátad_2131039.
brambilla1
2008. február 25. hétfő, 09:06
Nem webshots.Sertéshús.Ér
hold02
2008. december 08. hétfő, 16:54
Márai Emlékezzünk-együtt-
menusgabor
2017. augusztus 19. szombat, 18:27
OSZT.TALI EGYÜTT 2017.AUG
borigit
2017. augusztus 19. szombat, 18:07
Együtt a csapat
sanci81
2017. június 10. szombat, 17:36
Nagyszülök együtt Erikkel
babumargareta
2017. május 04. csütörtök, 12:05
együtt.jpg
durcimarcika
2017. április 24. hétfő, 20:05
Bárhol, de együtt.png
cady89
2017. április 24. hétfő, 10:08
Emlékezzünk-együtt-az- 195
menusgabor
2017. április 23. vasárnap, 20:10
együtt
orban47
2017. április 23. vasárnap, 07:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.