Belépés
2018. október 20. szombat | 42. hét | 293. nap | 02:42 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Afrikai sertéspestis - Vallon agrárminiszter: hetvenre emelkedett a fertőzött vaddisznók száma Belgiumban
A La Libre Belgique tájékoztatása szerint a szeptember közepén hozott intézkedés óta, amikor 63 ezer hektárra kiterjedően fakitermelésre és erdőjárásra vonatkozó tilalmat vezettek be a fertőzés által érintett vallon régióban, 126 vaddisznót gyűjtöttek össze Vallóniában, ebből 99-et az említett biztonsági körzetben.

René Collin elmondta, az elvégzett vizsgálatok adatai szerint a 99 egyedből hetvennél azonosították a fertőzést, ami azt jelenti, hogy korai lenne a betegség terjedésének megakadályozására kijelölt zóna területének vagy lezárási időtartamának csökkentése. Az azon kívül elfogott vaddisznók mindegyike negatív mintát mutatott - tette hozzá.

Belgium szeptember közepén zárt területet jelölt ki a fertőzéssel érintett, Franciaországgal és Luxemburggal határos dél-keleti régióban. Célja, hogy a vaddisznók ne vándoroljanak át más területekre, vagy a szomszédos országokba. Az intézkedés a tervek szerint október közepéig marad érvényben.

A döntésre azért került sor, mert szeptember első
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 17:42
A sertéshúsból nem csak rántott hús készülhet
A sertéshúsból nem csak rántott hús készülhet, ez az étel sokkal finomabb és különlegesebb!

A sertéshúst többféle képen elkészíthetjük. Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogy a kiklopfolt sertéshús szeletekből, hogyan készítsetek kiváló ízű töltött hústekercseket, ha unod a rántott húst, ezt érdemes kipróbálnod. Ha szeretnénk egy különleges ízű, szaftosabb húst készíteni, akkor tegyünk a sertéshúsra narancsot vagy aszalt szilvát is, így süssük meg és tálaljuk főtt burgonyával.
Hozzávalók:

500 g sertéshús (karaj, tarja tetszés szerint),
2 - 3 db csemegeuborka,
100 - 130 g sajt,
2 evőkanál citromlé,

őrölt fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Mossuk meg a húst, majd vágjuk fel vékony szeletekre és mindegyik darabot
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:27
Afrikai seréspestis - Belgium több ezer sertést vágna le a járvány megelőzése érdekében
A napilap információ szerint Denis Ducarme belga agárminiszter javaslata alapján azon a mintegy 630 négyzetkilométeres területen, ahol szeptember közepén és azt követően a betegséget hordozó vaddisznókat találták, egészségi állapotuktól függetlenül minden sertést levágnának.

"Noha több ezer sertésről van szó, kivételes intézkedést kell hozni egy katasztrófa elkerülése és a belga húsexport védelme érdekében" - fogalmazott.

Az Európai Bizottság üdvözölte a döntést, amely véleményük szerint az egész európai húsiparra nézve kedvezően hat majd.

Anca Paduraru bizottsági szóvivő egy brüsszeli sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, az intézkedéssel "a belga hatóságok helyes döntést hoznak". Hozzátette, a sertéspestis elleni küzdelem uniós prioritásnak kell lennie, ugyanis a betegség az egész kontinens gazdasága számára fenyegetést jelent.

Belgium egy héttel ezelőtt 63 ezer hektárra kiterjedően fakitermelésre és erdőjárásra vonatkozó tilalmat vezetett be az érintett
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 19:34
Afrikai sertéspestis - Tizenegy ország függesztette fel Belgiumból húsbehozatalát
sertéspestises vaddisznót találtak Belgium dél-keleti, Luxemburggal határos régiójában.

A korlátozó intézkedések súlyosan érinthetik az ágazatot és az abban dolgozó mintegy 15 ezer alkalmazottat - közölte.

A napilap beszámolója szerint Belgiumban mintegy 6 millió sertés tartanak, és ezzel az uniós országok között a nyolcadik helyen áll. A legtöbb sertést, a teljes belga állomány 93 százalékát Flandriában, az ország északi, flamand nyelvű tartományában tartják, vágóhidain több mint egymillió tonna sertéshúst dolgoznak fel évente. A hús mintegy kétharmadát szállítják külföldre. Az embargót bevezető országok közül Kína és Dél-Korea a belga sertéshúsexport mintegy 45 százalékát vásárolta.

A belga sertéshúsnak az unió piacain mintegy 5 százalékos a részesedése. A teljes belga sertéshúsexport értéke tavaly elérte az 1,27 milliárd eurót.

A La Libre Belgique információ szerint elképzelhető, hogy a fertőzés átkerül más tartományokba, vagy a környező országokba is, ezért hétfőn az érintett régióban
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 12:21
Afrikai sertéspestis - Ukrajna is kitiltotta a magyar sertéshúst
Korábban Szerbia, Japán, Tajvan, Szingapúr és Dél-Korea hozott hasonló intézkedést a magyar termékekkel szemben.

A hivatal tájékoztatása szerint Magyarország teljes területére szól a kitiltás, amelynek értelmében Ukrajnába tilos bevinni az afrikai sertéspestisre fogékony állatokat és reprodukciós anyagaikat, takarmányt, valamint az afrikai sertéspestisre fogékony állatokból készült termékeket, nyersanyagokat.

A Nébih korábban közölte, hogy április 21-én ASP betegséget igazolt a Heves megyei Gyöngyös-Gyöngyöshalász Földtulajdonosi Vadásztársaság területén talált vaddisznótetemben.

A hatóság az ASP megállapítása után kijelölte a fertőzött, valamint a fertőzött területen belül a betegség szempontjából különösen ellenőrzött területet. Megtiltotta továbbá a társas vadászatot, és az egyéni vadászatokat is feltételhez kötötte, így fertőzött területről élő vaddisznó, vaddisznó test vagy azok húsa nem szállítható ki.

Az afrikai sertéspestis - ami nem azonos a klasszikus sertéspestissel -
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 16:23
Pellagra és megelőzése
A pellagra nevű betegséget a B3-vitamin, vagyis a niacin hiánya okozza. Az olasz ,,pelle" és ,,agra" szavakból ered, ami annyit jelent, hogy durva bőr, hiszen ennek a betegségnek az egyik legjellemzőbb tünete a bőr kóros elváltozása. A pellagrát nem csupán a niacinhiány váltja ki, hanem a triptofán nevű aminosav hiánya is okozhatja. Ez a betegség legfőképpen Indiában és Dél-Afrikában elterjedt, itt is csak azokon a területeken, ahol főként kukoricát fogyasztanak az emberek. A kukorica csak kevés B3-vitamint és triptofánt tartalmaz. A kukoricában lévő niacin kötött formában van jelen, ami megakadályozza, hogy a tápcsatornából felszívódjon, triptofántartalma pedig elenyésző.

A betegség tüneteit a 18. században jegyezték le először, de igazából ekkor még nem tudták megmondani az orvosok sem, hogy mi a betegség kiváltó oka. A páciensnek általában azt javasolták, hogy a megerősödése érdekében költözzön el egy kis időre. A beteg, mivel más táplálékot fogyasztott ezen idő alatt,
pacsakute, 2018. április 08. vasárnap, 14:44
Miért nem foglalkoztok vele, hogy napi szintűek a terrorcselekmények?
Kedves Ágica2004!

"Nem veszik fel a svéd szokásokat, sőt csak a szoc.segélyekből akarnak megélni."

(Én sem dolgoznék ha nem lenne muszáj!)

Legyél ösznte! Ha Te mondjuk Iránba mennél, vagy egy
"Sharia" által irányított országban lennél, Te felvennéd
az ottani szokásokat? A vallás az vallás, és vallásszabadság
van! Gondolod hogy itthon (Mo.-on) a hindúk esznek marhát?
A muzulmánok, söt a zsidók sem esznek pl. sertéshúst! Akkor
most kényszeritsük itthon az összes másthivönek, hogy egyen
azt amit mi s vegyék fel a szokásainkat??

A svédek sok hibát követtek, el de nem azt, hogy befogadták a tömeget!
Semmit nem kéne juttatni nekik, ha nem vesznek részt a kötelezö
integrációs programokban! ENNYI!

Az, hogy mi teljesen blokkolunk minden EU megoldást, az szégyen gyalázat
mert közben Orbán tartja a markát az euró milliárdokért! A kerités ellen
meg még az Amnesty International is tiltakozott! Nehogy már a
decotext, 2018. március 29. csütörtök, 08:01
Visszajöttek a gólyák, annak ellenére, hogy a tél is!
Figyelem!
Visszajöttek a gólyák, annak ellenére, hogy a tél is!
Elsőként a hímek érkeznek, hogy elfoglalják fészkeiket, így várják párjukat. Ahogy a nappalok hossza nő, hormonháztartásuk arra készteti ösztöneiket, hogy fészket rakjanak, utódot nemzenek! Ezen ösztöneik nem csak a hidegnél erősebbek, saját fajtársaikkal is vérre menő harcba kezdenek egy-egy fészekhelyért.
Nem fáznak, fizikumuk épp olyan jól viseli a hőmérsékletkülönbséget, mint az áttelelő fajoké. Afrikába a fellelhető táplálék hiánya miatt utaznak, nem a hideg elöl.
Az utóbbi napok időjárása miatt a visszatérő gólyák nehezen találnak maguknak táplálékot a hó alatt, de pár napon belül felolvad a táj. Egerek, pockok már a hótakaró ellenére is mozognak. Ezen túl egy egészségesen visszatért gólya mintegy másfél-két heti tartalékkal rendelkezik, melyet jelentős legyengülés nélkül fel tud használni, míg fészkét elfoglalja, párja megérkezéséig őrzi. Hogy tartalékolt energiáival spóroljon, keveset mozog. Gyakran napokig egy
tinka1951, 2018. március 22. csütörtök, 17:13
A brokkolit meddig kell főzni, hogy pont jó legyen köretnek?
kolbászokat, a
disznótorost sőt a szalonnát friss paraszthenyérrel és hagymával.... stb. Én mint
unoka sokat lakmároztam vele, de még gyermekkoromban meghalt! ja s súltkeszeget
is szerette s ezt szálkástól ette ha jól át volt sütve! Anyukám most
83. éves, köszöni szépen jól van, s mindent ami káros a TV szerint
azt tömi magába és sajnos nagyon dohányzik is!

Mi a nejemmel imádjuk pl. a keleti (indiai, thai és egyéb) konyhát, de ugyan
úgy megesszük a vadat, a sertéshúst vagy pl. a marhát is! Én speciel imádom
a vadhúst, de ettem már kengurut, struccot, s más Ausztrál és újzélandi
húsfajtát is, de nem vetem meg a zöldséget, noha a paradicsomot nyersen
nem eszem meg, mert olyan ize van mint a rothadt akárminek! (Szerintem).

Az ilyen párló és hasonló "csodakütyüket" soha nem vesszük meg
mert egyrészt nagyon időigényes ebben főzni, másrészt nem olcsóbb ha
étteremben eszünk hasonlót! (Igaz mi nem törkeszünk soha az "olcsó"
decotext, 2018. február 13. kedd, 16:35
Töltött paprika
Hozzávalók:

8-10 db paprika
30 dkg sertéshús
8 dkg rizs
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
2 dkg liszt
1 kg paradicsom áttört leve, vagy negyed kg paradicsompüré, vagy 1 liter paradicsom ivólé cukor


Elkészítés:

A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk. A sertéshúst megdaráljuk, a rizzsel összekeverjük, kevés zsiradékon pirított hagymával ízesítjük. A paprikát a töltelékkel lazán megtöltjük, közepére bedugjuk a fakanál nyelét, hogy a rizsnek helye legyen a növekedésre.

Lábasba rakva, annyi forró, sós vizet öntünk rá, hogy épp elfedje. Beletesszük a paradicsompürét, vagy ráöntjük a paradicsom ivólét (illetve ha friss paradicsomból készítjük, az áttört, megsózott, főtt paradicsomba rakjuk a tölteléket), és fedő alatt puhára pároljuk.

A zsírból és a lisztből rántást készítünk, besűrítjük vele a mártást, még 20 percig csendesen főzzük. Ízlés szerint cukorral, tejföllel
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 11:42
Gombás vagdalt sült burgonyával, koktélszósszal
Hozzávalók
60 dkg sertéshús,
1 fej hagyma,
2 db paprika (zöld),
10 dkg póréhagyma,
10 dkg gomba,
1 kiskanál szódabikarbona,
2 dl olaj,
4 db burgonya, (héjában főtt)
15 dkg majonéz,
5 dkg ketchup,
2 cl brandy



Mai fasírt: nem csak azoknak, akik fasírtimádók.
Ötletes, egyszerű, gyors, finom - talán ennyi jelző elég is. Vagy nem?

A sertéshúst késsel durvára összevágjuk.

Hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát, zöldpaprikát, gombát, utána sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a szódabikarbonát, és a hűtőszekrényben kb. egy órát pihentetjük.

Lepény alakúra formázzuk, a karikára vágott főtt burgonyával, hagymakarikával szép lassan megsütjük.

A majonézhez hozzákeverjük a ketchupot és a brandyt, és ezzel a szósszal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető kiegészítője lesz ennek az ételnek!

Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. január 13. szombat, 14:38
Hétvezér tokány
marha és sertéshússal készítjük.

10 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és egy lábosban kisütjük, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk benne. Megszórjuk 1 dkg édes nemes paprikával, gyorsan elkeverjük benne és egy kis vízzel felengedjük. Lepirítjuk és beletesszük a megmosott marhahúst, megsózzuk és néha megkeverve, mindig egy-egy kevés vizet aláöntve, hogy rövid lében pörkölődjön, de ne égjen le, fedővel letakarva félig puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a megmosott sertéshúst, ezzel tovább pörköljük mintegy 10-15 percig, végül beletesszük a borjúhúst is, hogy az egész együtt puhuljon meg, egy időben. Beleaprítunk 2-3 db nem túl csípős zöldpaprikát és 1-2 db friss paradicsomot, s ha a hús megpuhult, zsírjára pirítjuk le az egészet. Közben 2 dl tejfölt 1 evőkanálnyi liszttel és 1 dl hideg vízzel, habverővel simára keverünk, és ugyancsak habverővel kevergetve hozzátesszük a forrásban levő ételhez. Jól felforraljuk, s ha kell utána ízesítjük. Ha a kellő sűrűséget elérte, forrón
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:07
1/36
Képek, videók
Brüsszel-Belgiumban.jp g
pacsakute
2013. augusztus 02. péntek, 16:34
rendőr dobos Belgiumban
bobci
2011. május 01. vasárnap, 19:43
útcajelző Belgiumban
klara1949
2010. november 25. csütörtök, 19:57
Belgiumban is buliztunk
phagnes
2008. november 01. szombat, 23:32
Ági Belgiumban
phagnes
2008. november 01. szombat, 23:30
Kimi Belgiumban-2007.jpg
donmolnarmeister
2008. március 05. szerda, 09:15
collins (1).jpg
katalin_53
2016. április 12. kedd, 09:35
John Churton Collins.gif
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 17:45
michael collins
elisha24
2014. január 10. péntek, 13:04
49035434_Collin_Bogle_ 2.j
kondacsistvanne
2012. november 10. szombat, 19:32
49035078_Collin_Bogle_ 1.j
kondacsistvanne
2012. november 10. szombat, 19:32
11.Joan Collins.JPG
anci-ani
2011. december 11. vasárnap, 10:07
Phil Collins 60.jpg
farkas1945
2011. március 09. szerda, 09:35
armstrong,Collins,Aldr in.
agica2004
2010. december 17. péntek, 14:17
Collins_Class_Sub_Mast s.j
sztana45
2010. december 17. péntek, 07:56
Címkék
szeptember közepén, svéd szokásokat, egész kontinens, Gyöngyös-Gyöngyöshalász Földtulajdonosi Vadásztársaság, sertéshúst késsel, páciensnek általában, járvány megelőzése, rizsnek helye, szomszédos országokba, társas vadászatot, nejemmel imádjuk, fellelhető táplálék, paradicsom ivólét, Denis Ducarme, hideg elöl, betegség terjedésének,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.