Regisztráció  Belépés
2018. február 20. kedd | 8. hét | 51. nap | 12:57 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A brokkolit meddig kell főzni, hogy pont jó legyen köretnek?
kolbászokat, a
disznótorost sőt a szalonnát friss paraszthenyérrel és hagymával.... stb. Én mint
unoka sokat lakmároztam vele, de még gyermekkoromban meghalt! ja s súltkeszeget
is szerette s ezt szálkástól ette ha jól át volt sütve! Anyukám most
83. éves, köszöni szépen jól van, s mindent ami káros a TV szerint
azt tömi magába és sajnos nagyon dohányzik is!

Mi a nejemmel imádjuk pl. a keleti (indiai, thai és egyéb) konyhát, de ugyan
úgy megesszük a vadat, a sertéshúst vagy pl. a marhát is! Én speciel imádom
a vadhúst, de ettem már kengurut, struccot, s más Ausztrál és újzélandi
húsfajtát is, de nem vetem meg a zöldséget, noha a paradicsomot nyersen
nem eszem meg, mert olyan ize van mint a rothadt akárminek! (Szerintem).

Az ilyen párló és hasonló "csodakütyüket" soha nem vesszük meg
mert egyrészt nagyon időigényes ebben főzni, másrészt nem olcsóbb ha
étteremben eszünk hasonlót! (Igaz mi nem törkeszünk soha az "olcsó"
decotext, 2018. február 13. kedd, 16:35
Töltött paprika
Hozzávalók:

8-10 db paprika
30 dkg sertéshús
8 dkg rizs
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
2 dkg liszt
1 kg paradicsom áttört leve, vagy negyed kg paradicsompüré, vagy 1 liter paradicsom ivólé cukor


Elkészítés:

A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk. A sertéshúst megdaráljuk, a rizzsel összekeverjük, kevés zsiradékon pirított hagymával ízesítjük. A paprikát a töltelékkel lazán megtöltjük, közepére bedugjuk a fakanál nyelét, hogy a rizsnek helye legyen a növekedésre.

Lábasba rakva, annyi forró, sós vizet öntünk rá, hogy épp elfedje. Beletesszük a paradicsompürét, vagy ráöntjük a paradicsom ivólét (illetve ha friss paradicsomból készítjük, az áttört, megsózott, főtt paradicsomba rakjuk a tölteléket), és fedő alatt puhára pároljuk.

A zsírból és a lisztből rántást készítünk, besűrítjük vele a mártást, még 20 percig csendesen főzzük. Ízlés szerint cukorral, tejföllel
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 11:42
Gombás vagdalt sült burgonyával, koktélszósszal
Mai fasírt: nem csak azoknak, akik fasírtimádók.
Ötletes, egyszerű, gyors, finom - talán ennyi jelző elég is. Vagy nem?

A sertéshúst késsel durvára összevágjuk.

Hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát, zöldpaprikát, gombát, utána sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a szódabikarbonát, és a hűtőszekrényben kb. egy órát pihentetjük.

Lepény alakúra formázzuk, a karikára vágott főtt burgonyával, hagymakarikával szép lassan megsütjük.

A majonézhez hozzákeverjük a ketchupot és a brandyt, és ezzel a szósszal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető kiegészítője lesz ennek az ételnek!

Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. január 13. szombat, 14:38
Hétvezér tokány
marha és sertéshússal készítjük.

10 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és egy lábosban kisütjük, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk benne. Megszórjuk 1 dkg édes nemes paprikával, gyorsan elkeverjük benne és egy kis vízzel felengedjük. Lepirítjuk és beletesszük a megmosott marhahúst, megsózzuk és néha megkeverve, mindig egy-egy kevés vizet aláöntve, hogy rövid lében pörkölődjön, de ne égjen le, fedővel letakarva félig puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a megmosott sertéshúst, ezzel tovább pörköljük mintegy 10-15 percig, végül beletesszük a borjúhúst is, hogy az egész együtt puhuljon meg, egy időben. Beleaprítunk 2-3 db nem túl csípős zöldpaprikát és 1-2 db friss paradicsomot, s ha a hús megpuhult, zsírjára pirítjuk le az egészet. Közben 2 dl tejfölt 1 evőkanálnyi liszttel és 1 dl hideg vízzel, habverővel simára keverünk, és ugyancsak habverővel kevergetve hozzátesszük a forrásban levő ételhez. Jól felforraljuk, s ha kell utána ízesítjük. Ha a kellő sűrűséget elérte, forrón
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:07
Vendégek - Pincérek Aranyköpései
"Vendégek idióta kérései pincérekhez"
...igazi sztorik igazi pincérektől.

Vendég: Milyen gyros van?
Én: Sertés vagy csirke.
Vendég: Mi a különbség?
Én: az egyik röfögött, a másik kotkodált amíg élt

-Tudsz adni egy Bacardi-colát....valamilyen whiskeyből...?

-Főztok ma?

-A gyümölcsös limonádé az micsoda?

-Én ezt a grillezett sertéshúst kérném, de Csirkéből

-Nekem nagyon szimpatikus ez a fokhagymakrémleves, de lehetne fokhagyma nélkül?

-Szombaton: látom van menütök én a keddi levest kérném.

-Japán étteremben:egy lazacos sushi LESSZ tonhallal,kérem grillezni,mert a nyers halat nem szeretem

-Elnézést a gesztenyés torta milyen ízű?
-Citromos!

-Ez a világos barna sör mennyire sötét?

-Kérek egy alkoholmentes Long Island Iced teát, ha lehet barackosat......

-Én nem halat kertem, hanem borjúlábat!
-Hölgyem ez az
-De túl zsíros

-A hortobágyi
koszegimarika, 2017. augusztus 17. csütörtök, 07:41
FM: ismét megjelent Magyarország határán a sertéspestis
ezért az érintett térségben az év első felében több száz, a betegség felismeréséről és megelőzéséről szóló tájékoztatót juttatott el az állattartókhoz és a vadásztársaságokhoz.

Emellett az országos főállatorvos már januárban elrendelte Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elhullott vaddisznók folyamatos és fokozott keresését, valamint azok laboratóriumi vizsgálatát. Eddig mintegy 4 ezer minta vizsgálatát végezte el a Nébih nemzeti referencia laboratóriuma.

Lényeges előírás, hogy a határon sertéshúst, húskészítményt még magáncélra is tilos az országba behozni. Továbbá szigorúan tilos sertésekkel élelmiszerhulladékot etetni. A sertéstartókat, vadászokat arra kéri a hatóság, hogy kiemelten ügyeljenek a járványvédelmi intézkedések, valamint az országos főállatorvosi határozatok betartására.

A házi sertések vaddisznóval vagy abból származó hulladékkal ne érintkezzenek, valamint kérik a gazdákat, ha tüneteket észlelnek állataikon, haladéktalanul jelezzék állatorvosuknak. A megelőzés szempontjából
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 12:43
Ízőrzők - Szatmárcseke
Ízőrzők - Szatmárcseke - receptek

Kaszás leves
Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10 babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.
Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész hagymákat és a babérlevelet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt- és sertéshúst.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, a karikákra vágott kolbászt, majd ízlés szerint megsózzuk.
Összekeverjük, és felforraljuk.
2-3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, és lassan a levesbe csurgatjuk. Összefőzzük, és tálaljuk.

Öntött pászka
Hozzávalók: 3 tojás, 45 dkg liszt, só. Az öntethez: 15 dkg füstölt szalonna, fél liter tejföl, fél kg túró.
A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb darabokra felvágjuk,
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:27
A Mangalica.
A mangalica a Magyarországon őshonos, törvényileg védett háziállatok egyike, világhírű sertésfajta.

A törökök kiűzése után az egykori hódoltsági területeken rendkívül kevés sertés maradt, hiszen a törökök vallási okokból nem fogyasztottak sertéshúst. A sertéstenyésztés a Felföldre és az erdélyi területekre szorult. Ennek ellenére már 1750-ből vannak adatok, mely szerint Sopron messze földön híres sertésvásárára az Alföldről hajtottak fel állatokat. A 18. század végén főleg a dunántúli területek és Ausztria között volt jelentősebb sertéskereskedelem, amelynek fő fajtája a bakonyi sertés volt, mert ez a fajta jól bírta a hosszú utat. A kereslet egyre növekedett, s a kereskedők eljutottak Horvátországba is. Az onnan származó sertések kedveltebbek voltak a bakonyi sertésnél, mert több zsírt adtak és húsuk is jobb ízű volt. Szerbia fejedelme, Miloš Obrenović a szerb, az ún. sumadia sertésekkel
schuro, 2017. február 07. kedd, 22:12
Szilveszteri babonák és hiedelmek
zajkeltő szokások? Miért eszünk lencsét?
A január 1-el kezdődő év a Gergely naptár bevezetésével vált elterjedtté. A hiedelmek és babonák, amelyek az év utolsó, illetve első napjaihoz kapcsolódnak legtöbbször az egész évre vonatkoznak.
Amilyen az újév napja, olyan lesz az esztendő

Mit együnk szilveszterkor?
Vannak olyan ételek, amelyek a hiedelmek szerint szerencsétlenséget hoznak. Baromfihúst például nem szabad enni, mivel a tyúk ,,elkaparja a szerencsét". Ugyanakkor sertéshúst ajánlott fogyasztani, mivel a malac ,,kitúrja a szerencsét". Szintén szerencsét hozhat szemes termények fogyasztása, mint például a bab vagy a lencse, mivel ezek pénzt hozhatnak a házhoz.

Miért iszunk pezsgőt?
A XVII.-XVIII. században gyakorlatilag csak a leggazdagabbak fogyasztattak pezsgőt. A XIX. század közepéig üvegenként gyártották a habzó italt, elkészítése akár 2-3 évbe is telt. Nem is meglepő, hogy ebben az időszakban, csak a legelőkelőbb nemesi családok
lenke1964, 2016. december 31. szombat, 10:42
A Sörgyári capriccio című darabot mutatják be a József Attila Színházban
Osztrák-Magyar Monarchia utóérzete. Túl vagyunk az I. világháborún, de csakúgy, mint Magyarországon, Csehországban is megmarad a korábbi nosztalgikus hangulat. A XX. század végérvényes betörésének, a felgyorsulásnak fontos mérföldköve a történet" - mondta a próbafolyamat során a darab rendezője, Hargitai Iván.

A darab története szerint Francin, a kisvárosi sörfőzde gondnoka csendes, visszahúzódó életmódot folytat, míg felesége, a bájos és mindenki által szeretett Maryska szereti a társaságot, a sertéshúst és a sört. "A helyzet csak tovább nehezedik, amikor megérkezik Francin nagybátyja, a kissé zajos és nagyvilági életet élő Pepin. Az álmos, ám annál vidámabb kisvárosban a változás lassanként kiterjed mindenre" - olvasható az előadás ismertetőjében.

A produkcióban Fekete Réka Thália, Zöld Csaba, Ujréti László, Gazdag Tibor, Fila Balázs, Ömböli Pál, Chajnóczki Balázs és Vaszkó Bence szerepel. A díszlet Horesnyi Balázs, a jelmez Kárpáti Enikő munkája. Az előadás koreográfusa Gyöngy Zsuzsa, zenei
velemenyezd, 2016. november 30. szerda, 07:51
Áfacsalás miatt indult eljárás egy húst importáló bűnözői csoport ellen
értékesítették.

A közismert áfacsaló módszert alkalmazták: a vállalkozások a nettó áron (általános forgalmi adó, vagyis áfa nélkül) beszerzett importárut itthon már áfával növelt áron adták tovább a láncolat következő tagjának. A valótlan tartalmú számlák felhasználásával egyrészt azt a látszatot keltették, hogy az árut belföldön szerezték be, másrészt a számlázó cégek az értékesítésből származó bevétel után minimális adót fizettek.

A csalás révén forgalomba került 2600 tonna import baromfi- és sertéshúst az átlagos piaci ár alatt terítették, elsősorban Budapesten és vonzáskörzetében, versenyhátrányba hozva ezzel az ágazat tisztességes kereskedőit.

A rajtaütés napján a pénzügyi nyomozók 22 helyszínen tartottak házkutatást, foglaltak le bizonyítékokat. Az okozott kár enyhítése érdekében bankszámlákat zároltak.

A társaság vezetőinek üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt kell felelniük. A két irányító mellett a pénzügyi nyomozók hat magyar állampolgárt
velemenyezd, 2016. november 28. hétfő, 09:51
Egy kis elemzés
Egy kis elemzé...

Az egész világ azt kérdezi, vajon az arab terroristák miért vágynak olyan hevesen az öngyilkosságra?
Elemezzük végig a helyzetet:
01. Tilos a házasság előtti nemi élet.
02. Nincsenek prostituáltak.
03. Tilosak a szeszes italok.
04. Tilosak a bárok.
05. Tilos a tévé.
06. Tilos az Internet.
07. Tilos a sport, a stadionok, az ünnepek stb. (csak a Ramadán)
08. Tilos a házasságtörés.
09. Tilos sertéshúst enni. (Gondoljunk csak a rostonsült csülökre.)
10. Mindenfelé homok és sehol egy terepjáró, hogy lehetne egy kicsit szórakozni.
11. Ruhák helyett csuhák.
12. Csak jobb kézzel lehet enni, mert a ballal a segged törlöd.
13. Tilos a vécépapír, mintha az élet nem lenne enélkül is elég bonyolult.
14. Nem lehet borotválkozni.
15. Nem lehet zuhanyozni.
16. Tilos a külföldi zene.
17. Tilos a rádió.
18. A rostonsült szamárhúsból készül és tevetrágya ég alatta.
19. Az asszonyok
lovaszmarika, 2016. november 23. szerda, 14:26
1/35
Képek, videók
Rántott brokkoli
irmus
2017. március 07. kedd, 07:21
Rántott brokkoli - Rántot
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:50
brokkoli
szicu
2017. január 15. vasárnap, 08:12
ház-brokkoli.jpg
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:44
Rakott brokkoli csirkemel
irmus
2016. május 15. vasárnap, 10:32
Brokkoli tekercs indiai s
borcsamama
2016. március 04. péntek, 16:44
Brokkoli krémleves
sarkadykati
2016. március 02. szerda, 15:10
Rakott brokkoli
irmus
2015. december 04. péntek, 16:37
köretnek
agica2004
2012. március 04. vasárnap, 13:06
sütöm a szalonnát !
ibolya58
2009. december 20. vasárnap, 16:31
Este szalonnát sütünk
pirine
2008. június 14. szombat, 11:19
Apát tanitom szalonnát sü
train
2008. március 27. csütörtök, 16:34
mariann szalonnat sut
katika08
2007. március 30. péntek, 00:36
tesoek szalonnat sutnek e
katika08
2007. március 29. csütörtök, 15:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.