Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 15. szerda | 33. hét | 227. nap | 23:16 | Mária
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fogyókúrás recept
Törekedni kell a kalóriaszegény összetételű és elkészítésű, de mégis laktató ételek készítésére.
Részesítsük előnyben: A

a sovány húsokat: hal, csirke, bárány, nyúl,
tejtermékeket, sovány túró, sajt
a színes főzelékeket,
a tojást,
a gyümölcsöket.
a rántás nélküli főzelékeket,
salátákat,
Húsipari termékek: sovány gépsonka, párizsi, baromfi virsli, krinolin, szafaládé, sonkaszalámi, füstölt és pácolt nyelv,
Konzervek: marhahús saját levében, rakott-káposzta, pacalpörkölt, halászlé, töltött-paprika, szalontüdő, mustáros és göngyölt hering,
Zsír helyett: margarinok, vagy tejszín felhasználásával
Zsírszegényen
Amennyire lehet zsírszegényen, vagy zsír nélkül készítsük el a húsételeket. Például az angolosan (vízben puhára főzött), készített zöldségek és főzelékfélékhez, ne zsírt használjunk, hanem 20-25 g. tejszínnel elkeverjük. Így kalória értéke csupán fele lesz, mintha 10 g. zsírt használtunk volna. Rostonsült, vagy grillezett húsételeket
skorpiolilike, 2018. augusztus 11. szombat, 06:57
Aratóleves
Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja, 25 dkg füstölt kolbász, 15 dkg szárazbab, 20 dkg savanyú káposzta, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 2 dl aludttej (kefir), 5 dkg vöröshagyma, 1 petrezselyem gyökér, 1 sárgarépa, 2 szál kapor, 1,5 dkg fokhagyma, 5 dkg árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1 teáskanál házi ételízesítő.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a füstölt tarjára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és azt is a bab mellé, a tűzre tesszük.
A kolbászt felkarikázzuk. A savanyú káposztát átmossuk, és kisebb szálakra aprítjuk.
A zöldségféléket - sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát, fokhagymát - megtisztítjuk. A hagymákat kockákra, a gyökereket karikákra vágjuk.
Közben a bab mellé rakjuk a félbevágott paprikát, paradicsomot, savanyú káposztát és az átmosott árpagyöngyöt is. Ezekkel együtt fedő alatt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:39
Kiskunfélegyházi savanyúkáposztán sült libacomb
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 2 nagyobb alma, 70 dkg héjában főtt burgonya, fél dl étolaj, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 libacomb.
Egy tepsit kiolajozunk, a beáztatott savanyú káposztát a vízből kinyomva elterítjük rajta. A libacombokat besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd őrölt borssal is bedörzsöljük, és a káposzta tetejére tesszük.
A héjában főtt krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és a combok melletti résekbe helyezzük.
Az almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, és a fél almákat három cikkre vágva, héjastól szintén belenyomkodjuk a húsok közé.
Gondosan lefóliázzuk, és előmelegített sütőben egy órán át pároljuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a fóliát, és a combokat szép pirosra sütjük.
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:06
savanyúság télire
Nyári savanyuság télire!

Recept:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén

VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
faciendum, 2018. július 26. csütörtök, 10:30
Melyik ételhez milyen fűszer illik?
borsikafű, curry, feketebors, fokhagyma, kakkukfű, kapor, koriander, köménymag, majoranna, menta, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya
Vadételek: kakukkfű, koriander, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya

Főzelékek

Bab: babérlevél, bazsalikom, borsikafű, gyömbér, fokhagyma, kapor, majoranna, petrezselyemgyökér, pirospaprika, tárkony
Borsó: tárkony
Burgonya: babérlevél, bors, gyömbér, majoránna, pirospaprika, tárkony
Édes káposzta: bors, borsikafű, kakukkfű, köménymag, pirospaprika
Kelkáposzta: bors, fokhagyma, köménymag, majoránna, pirospaprika
Savanyú káposzta: bazsalikom, kapor, pirospaprika
Lencse: babérlevél, borsikafű, citrom, fokhagyma, pirospaprika
Tök: gyömbér, kapor, pirospaprika



Saláták

Burgonya: feketebors, petrezselyemzöld, tárkony, zeller,
lilagondolatok, 2018. július 12. csütörtök, 10:47
Székely csalamádé – Ropogós és sokáig eláll!
Székely csalamádé - Ropogós és sokáig eláll!



Olyan ropogós és finom, hogy örömmel kínálom minden húsos ételhez! Mi nagyon szeretjük, gyakran el is készítem!
Hozzávalók

50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg tisztított sárgarépa,
15 dkg csemege uborka,
10 dkg marinált paprika,
3 szem cseresznyepaprika,
15 dkg tisztított vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál ételecet,
só.

Elkészítés

A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben
vorosrozsa66, 2018. július 04. szerda, 17:53
A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!
A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is. Nézzük, hogyan!

A savanyú uborka képes közvetlenül befolyásolni egyes dolgokat, mint pl. az idegesség és a szorongás. Ezt a képességét már tesztelték is. Egy tanulmányban neuroticizmus és szociális szorongás ellen is vizsgálták hatásait. Az eredmények pedig egyértelműen kimutatták a kovászos uborka szorongásoldó hatásait.

Mivel az erjesztett ételek sok probiotikumot tartalmaznak, pozitív hatással vannak az emésztőrendszerre. Bár nem teljesen tisztázott a köztük lévő kapcsolat, a tudósok úgy vélik, az egészséges emésztőrendszertől az agy is egészségesebben
vorosrozsa66, 2018. július 04. szerda, 17:48
Mi köze van Petőfinek a székelykáposztához?
Ma székelykáposztát ebédeltem, innen jutott eszembe ez a kis szösszenet.

Az egyik legismertebb káposztás fogás csak a nevében székely. A székelykáposztának ugyanis semmi köze a székelyekhez és Erdélyhez.
Ez a káposztás ételt, amely a savanyú káposzta és a pörkölt kombinációja, Petőfi Sándor nevezte el Székely József fő levéltárosról.
Úgy történt, hogy a fő levéltáros 1846-ban túl későn tért be abba az étterembe, ahol Petőfi Sándor is borozgatott, és összekeverte a maradék fél adag pörköltet és a káposztalevest.
Petőfinek annyira megtetszett, hogy elnevezte az ételt Székelykáposztának, a kocsmáros pedig feltette az étlapjára.
A legenda szerint, minél többször melegítik, annál finomabb.
lizawolf, 2018. július 04. szerda, 16:23
C-vitamin, a csodafegyver
C-vitamin igen érzékeny, könnyen elillan például hőkezelés hatására, ezért célszerű inkább nyersen fogyasztani a vitaminok gazdag tárházát: a zöldségeket, gyümölcsöket. Vannak olyan konyhatechnikai eljárások, amelyek kíméletesek a vitaminokhoz, ilyenek a gőzben vagy kevés folyadékban történő párolás, a rövid ideig történő főzés.

A főzővizet ne öntsük ki, a vitaminok jelentős része kerül ide. A savanyú és édes közeg jól megőrzi az ételek C-vitamin tartalmát, télen az egyik legjobb forrás a savanyú káposzta, vagy a hidegen, főzés nélkül, édes lében eltett gyümölcs.

c-vitamin
Természetesen a frissen szedett zöldségeknek, gyümölcsöknek a legmagasabb a C-vitamin tartalma, ami úgy őrizhető meg leginkább, ha a betakarítás után gyorsan mélyhűtjük. A fémedények közül a réz, a vas és az alumínium az, amely nem kedvez az étel C-vitamin tartalmának, ezért kerüljük az ezekben való ételtárolást.

Sokoldalú vitamin

• Antioxidáns tulajdonsága révén véd a szív- és
gabfe, 2018. június 17. vasárnap, 17:37
5000 éve bevált tippek a kánikula enyhítésére...
ételeket most el kell felejteni. Ilyenkor a csökkenő étvágy is jelzi, hogy a szervezetnek kisebb adag ételre van szüksége. Nagy melegben napi kétszeri étkezés elegendő: délelőtt és kora délután. Ajánlatos kerülni a száraz ételeket is, a túlzott só használatot, chipseket.

A következő élelmiszerek ajánlottak, mivel hűtő hatásúak a szervezetre:
Gabonák: fehér rizs, basmati rizs, árpa, zab
Zöldségek: édeskömény gumó, saláta, uborka, spárgatök, cukkini, spárga, zöldbab, zöldborsó, brokkoli, káposzta, karfiol, burgonya, édesburgonya, csicsóka, pasztinák, zeller, valamint karela és okra
Babfélék: mungóbab, aduki bab, csicseriborsó, fehér bab, tarkabab, szójabab és tofu
Tejtermékek: tehéntej, joghurt, ghí (tisztított vaj)
Fűszerek: római kömény, édeskömény, koriander mag, tárkony

Mit ne igyunk, együnk ha melegünk van?
Fűtő hatású italok, élelmiszerek a következők:
Teák: ánizs, csipkebogyó, fahéj, fekete üröm, gyömbér, kakukkfű, narancshéj, macskagyökér, maté
suzymama, 2018. június 08. péntek, 08:46
Nagyanyáink bölcsessége 2.
Nagyanyáink bölcsessége: Megfázás elleni tippek a kamrából

Cékla

A céklából készült ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát. Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban. Gyümölcscentrifugában kipréselt levét répa- és almalével fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.

Savanyú káposzta

A káposzta savanyítva őrzi meg leginkább magas C-vitamin-tartalmát. Ennek a jelentősége igen nagy, mert ételeinkben az elkészítés során - a hő hatására - a C-vitamin nagy része tönkremegy. Télutón a C-vitaminban dús savanyú káposzta segíthet ezt a hiányt pótolni. S az sem elhanyagolható szempont, hogy ez a zöldség lehet az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás a hideg időben.

Citrusfélék

A
vorosrozsa66, 2018. június 07. csütörtök, 13:36
Béltisztítás természetes módszerekkel: hogyan végezzük?
rostok ugyanis prebiotikumként működnek. A prebiotikumok olyan természetes élelmiszer-összetevők, amelyek a vastagbélbe jutva a probiotikumokat táplálják, elősegítik a probiotikus törzsek szaporodását és támogatják a kalcium, magnézium, cink, vas felszívódását.

Kiváló prebiotikum-források például a csicsóka, a cikória, a gyökérzöldségek, a hagymafélék, a banán, az articsóka, a spárga, az olajos magvak. Probiotikumokat pedig az erjesztett ételek tartalmaznak, például a joghurt vagy a savanyú káposzta, de ma már minőségi, komplex pre-, és probiotikumokat egyaránt tartalmazó étrend-kiegészítőkből is választhatunk.

Ha figyelünk arra, hogy legalább hetente egyszer ne együnk húst, cukrot, kávét, tejet-tejterméket (kivéve az erjesztett joghurt, kefir), finomított szénhidrátot és csak nyers vagy párolt zöldséget, gyümölcsöt, pre-és probiotikumban gazdag élelmiszereket, legalább 2-3 liter folyadékot (zöldséglevet és tiszta vizet) fogyasszunk, már sokat tettünk a bélrendszerünkért.
Hosszabb
suzymama, 2018. május 24. csütörtök, 15:40
1/281
Képek, videók
Fogyókúrás receptek - nyá
anci-ani
2011. május 16. hétfő, 14:22
Fűtőfilm összetétele
infrafutes
2012. február 15. szerda, 10:31
Sovány húsok friss salátá
sarkadykati
2013. február 19. kedd, 10:31
főzelékek, köretek.jpg
perzsi
2007. július 30. hétfő, 11:05
fozelekek.jpg
kakas21
2007. március 25. vasárnap, 17:09
fozelekek.jpg
roberto01
2007. március 24. szombat, 14:06
fozelekek.jpg
ramaja
2007. március 24. szombat, 13:58
Értelem nélküli,.jpg
katalin_53
2018. július 15. vasárnap, 22:55
a feltétel nélküli.jpg
sz719eszter
2018. június 28. csütörtök, 18:37
Sütés nélküli krémes eper
irmus
2018. június 02. szombat, 14:27
liszt-nelkuli-turos-ba rac
vorosrozsa66
2018. május 07. hétfő, 18:19
Sütés nélküli gesztenyés
irmus
2018. március 27. kedd, 16:40
SÜTÉS NÉLKÜLI KOKUSZOS.jp
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:19
Azt aaa, farok nélküli kr
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:30
ok-nelkuli-fazas.jpg
lenke1964
2016. február 28. vasárnap, 15:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.