Belépés
2018. október 22. hétfő | 43. hét | 295. nap | 10:32 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Céklából készül a legfinomabb saláta!
Céklából készül a legfinomabb saláta! - Ennek te sem tudnál ellenállni!


húsok mellé fenséges céklasalátákat ajánlunk! Alig van munka ezekkel a finomságokkal, de nem lehet betelni velük!
Céklasaláta

Hozzávalók

50 dkg csíkokra vágott ecetes cékla,
2 kisebb savanyú alma,
1 dl tejszín (1 evőkanál reszelt torma).

A céklát és a hámozatlan almát vékony csíkokra vágjuk, az almát le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. A tejszínt habbá verjük, s ha szeretjük, tormával ízesítjük. Ezekből a nyersanyagokból összekeverjük a salátát, és hidegen tálaljuk.
Bébi cékla

Hozzávalók

2 kg apró cékla,
2 evőkanál olaj,
4 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál só.

A céklát megmossuk, és héjastul-szárastul egy kevés forrásban levő, sós
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:12
Tallóztam
Káposztás paszuly - ahogy a Beregben csinálják

Hozzávalók: 1 db füstölt csülök, 1/2 kg száraz tarkabab (nálunk paszuly), 1 kg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, fél liter tej, liszt (leves literenként egy fakanál lisztet számítva) pirospaprika 2 evőkanál zsír.káposztás paszuly

Elkészítése:

A paszulyt és a csülköt előző este megmossuk és vízben áztatjuk. Másnap kb. 3 liter vízben lassú tűzön főzzük a paszulyt. Egy másik fazékban főzzük puhára a csülköt annyi vízben amennyi ellepi. Külön főzzük a savanyú káposztát is.

A csülköt kivesszük a levéből, a léhez öntjük a megfőtt paszulyt levével együtt. A savanyú káposztát is hozzáadjuk, de előbb leve nélkül. Közben míg összeforr, elkészítjük a rántást. Megsaccoljuk a leves mennyiséget literre, így számítva literenként 1 fakanál lisztet meg piritunk 2 evőkanál - ha kevésnek bizonyul lehet több - zsírban.

Ha szép zsemleszínűre pirult, levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, simára keverjük a
horvathnemagdi, 2018. október 12. péntek, 20:17
Ízekről -fűszerekről
Régi magyar fűszerféle, a majoránna: különleges ízt, friss zamatot ad ételeinkben. Kitűnően ízesíthetők vele levesek-burgonyaleves, gombaleves,- főzelékeink közül a kelkáposzta, a savanyú burgonya, de különleges ízt ad a csirke töltelékének.Bedörzsölhetünk vele sült húsokat, csirke, kacsa. Nélkülözhetetlen disznóölésnél a hurkafélék, pástétomok ízesítésénél.

Borsfű: vidéken borsikafűnek is nevezik. Kiválóan alkalmas fekete bors pótlására, akinél kímélni kell a gyomrot.Minden olyan ételt ízesíthetünk borsikafűvel , amelyet különben borssal ízesítenénk.

Kömény és édeskömény: Kenyér, cipó és tésztafélék ízesítésére használják, sós süteményekre hintik.A kömény főzelékek fűszerezésére is bevált kelkáposzta, saláták ízesítésére használják:cékla, káposzta, burgonyasaláta.Jó ízt ad a párolt káposztának. Húslevesbe, gulyáslevesbe,tojáslevesbe, mindig tegyünk egy-egy mokkáskanálnyit ebből a fűszerből.

Babérlevél: Ez a fűszer is alkalmas a tojásleves, gulyásleves,
suzymama, 2018. szeptember 30. vasárnap, 16:58
Gyógyszerek helyett!
felett.
MINDEN REGGEL FEHÉRFAGYÖNGYBŐL KÉSZÜLT TEÁT KELL INNI, AMIT HIDEG
VÍZBEN EGÉSZ ÉJJEL ÁZTATUNK, ÉS REGGEL MEGLANGYOSÍTJUK, EZ LEGJOBB
VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐ TEA.

65 ÉVEN TÚL 1 HÓNAPBAN 1X VAGY 2X CICKAFARK TEA - EGY NAP KÉT
CSÉSZE HIRTELEN SZÍVHALÁL ELKERÜLÉSE VÉGETT.
Vashiány: szederlevélből készült tea a legjobb.
Immunerősítés: Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és C-vitamin
/pld. csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű paprika, káposztafélék,
savanyú káposzta, citrom, citrusféle gyümölcsök. Megfázásos időszakban, pedig
naponta inni a bugás macskamenta teát /én iszom nagyon finom/.
Prosztata: Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1
hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-
tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell szakítani többször, és ezzel
izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott a
sz719eszter, 2018. szeptember 17. hétfő, 11:30
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
oldalról bedugjuk, hogy ne folyjon
ki főzés közben.
Egy lábas alját tormalevelekkel kibélelünk, ezekre helyezzük szépen, körben a tőtikéket.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen, és kb. fél óráig főzzük. Ekkor ráborítjuk a
paradicsomlevet, és pár perc alatt összerottyantjuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Káposztás lángos
Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 3 evőkanál
sertészsír, 6 dl tej. A töltelékhez: 2 kg savanyú káposzta, 50 dkg darált
sertéspörkölt, 4 evőkanál cukor, 2 dl étolaj.
Két deci langyos tejbe apró darabokban belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy
evőkanál cukrot, megszórjuk egy evőkanál liszttel, és hagyjuk megkelni.
A többi lisztet dagasztótálba borítjuk, teszünk bele három evőkanál zsírt, egy teáskanál
sót, és a felfuttatott élesztőt. Apránként annyi tejjel dagasztjuk ki, hogy megfelelő állagú
kelt tészta alapot kapjunk.
Letakarjuk, és langyos helyen egy órát
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Fogyókúrás recept
Törekedni kell a kalóriaszegény összetételű és elkészítésű, de mégis laktató ételek készítésére.
Részesítsük előnyben: A

a sovány húsokat: hal, csirke, bárány, nyúl,
tejtermékeket, sovány túró, sajt
a színes főzelékeket,
a tojást,
a gyümölcsöket.
a rántás nélküli főzelékeket,
salátákat,
Húsipari termékek: sovány gépsonka, párizsi, baromfi virsli, krinolin, szafaládé, sonkaszalámi, füstölt és pácolt nyelv,
Konzervek: marhahús saját levében, rakott-káposzta, pacalpörkölt, halászlé, töltött-paprika, szalontüdő, mustáros és göngyölt hering,
Zsír helyett: margarinok, vagy tejszín felhasználásával
Zsírszegényen
Amennyire lehet zsírszegényen, vagy zsír nélkül készítsük el a húsételeket. Például az angolosan (vízben puhára főzött), készített zöldségek és főzelékfélékhez, ne zsírt használjunk, hanem 20-25 g. tejszínnel elkeverjük. Így kalória értéke csupán fele lesz, mintha 10 g. zsírt használtunk volna. Rostonsült, vagy grillezett húsételeket
skorpiolilike, 2018. augusztus 11. szombat, 06:57
Aratóleves
Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja, 25 dkg füstölt kolbász, 15 dkg szárazbab, 20 dkg savanyú káposzta, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 2 dl aludttej (kefir), 5 dkg vöröshagyma, 1 petrezselyem gyökér, 1 sárgarépa, 2 szál kapor, 1,5 dkg fokhagyma, 5 dkg árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1 teáskanál házi ételízesítő.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a füstölt tarjára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és azt is a bab mellé, a tűzre tesszük.
A kolbászt felkarikázzuk. A savanyú káposztát átmossuk, és kisebb szálakra aprítjuk.
A zöldségféléket - sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát, fokhagymát - megtisztítjuk. A hagymákat kockákra, a gyökereket karikákra vágjuk.
Közben a bab mellé rakjuk a félbevágott paprikát, paradicsomot, savanyú káposztát és az átmosott árpagyöngyöt is. Ezekkel együtt fedő alatt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:39
Kiskunfélegyházi savanyúkáposztán sült libacomb
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 2 nagyobb alma, 70 dkg héjában főtt burgonya, fél dl étolaj, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 libacomb.
Egy tepsit kiolajozunk, a beáztatott savanyú káposztát a vízből kinyomva elterítjük rajta. A libacombokat besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd őrölt borssal is bedörzsöljük, és a káposzta tetejére tesszük.
A héjában főtt krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és a combok melletti résekbe helyezzük.
Az almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, és a fél almákat három cikkre vágva, héjastól szintén belenyomkodjuk a húsok közé.
Gondosan lefóliázzuk, és előmelegített sütőben egy órán át pároljuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a fóliát, és a combokat szép pirosra sütjük.
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:06
savanyúság télire
Nyári savanyuság télire!

Recept:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén

VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
faciendum, 2018. július 26. csütörtök, 10:30
Melyik ételhez milyen fűszer illik?
borsikafű, curry, feketebors, fokhagyma, kakkukfű, kapor, koriander, köménymag, majoranna, menta, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya
Vadételek: kakukkfű, koriander, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya

Főzelékek

Bab: babérlevél, bazsalikom, borsikafű, gyömbér, fokhagyma, kapor, majoranna, petrezselyemgyökér, pirospaprika, tárkony
Borsó: tárkony
Burgonya: babérlevél, bors, gyömbér, majoránna, pirospaprika, tárkony
Édes káposzta: bors, borsikafű, kakukkfű, köménymag, pirospaprika
Kelkáposzta: bors, fokhagyma, köménymag, majoránna, pirospaprika
Savanyú káposzta: bazsalikom, kapor, pirospaprika
Lencse: babérlevél, borsikafű, citrom, fokhagyma, pirospaprika
Tök: gyömbér, kapor, pirospaprika



Saláták

Burgonya: feketebors, petrezselyemzöld, tárkony, zeller,
lilagondolatok, 2018. július 12. csütörtök, 10:47
Székely csalamádé – Ropogós és sokáig eláll!
Székely csalamádé - Ropogós és sokáig eláll!



Olyan ropogós és finom, hogy örömmel kínálom minden húsos ételhez! Mi nagyon szeretjük, gyakran el is készítem!
Hozzávalók

50 dkg savanyú káposzta,
10 dkg tisztított sárgarépa,
15 dkg csemege uborka,
10 dkg marinált paprika,
3 szem cseresznyepaprika,
15 dkg tisztított vöröshagyma,
1 csomag kapor,
1 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál ételecet,
só.

Elkészítés

A káposztát hideg vízzel leöblítjük, kicsavarjuk. A megtisztított, sárgarépát, a csemegeuborkát, vékony karikákra szeleteljük vagy gyaluljuk. Hasonlóképpen szeljük a tisztított, hosszában kettévágott vöröshagymát is Ez utóbbit megsózzuk, 10-15 percig állni hagyjuk. A marinált paprikából hosszúkás szeletkéket vágunk, míg a kaprot finomra aprítjuk. A cseresznyepaprikákat egészben
vorosrozsa66, 2018. július 04. szerda, 17:53
A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!
A kovászos uborka a magyar konyha egyik nagy csodája!

A kovászos uborka az egyetlen savanyúság, ami mind fölött áll. De ismered a titkos tulajdonságait is? A kovászos uborka sokféleképpen tesz jót az emberi szervezetnek, emellett azonban meglepő hatással lehet a lelkiállapotra is. Nézzük, hogyan!

A savanyú uborka képes közvetlenül befolyásolni egyes dolgokat, mint pl. az idegesség és a szorongás. Ezt a képességét már tesztelték is. Egy tanulmányban neuroticizmus és szociális szorongás ellen is vizsgálták hatásait. Az eredmények pedig egyértelműen kimutatták a kovászos uborka szorongásoldó hatásait.

Mivel az erjesztett ételek sok probiotikumot tartalmaznak, pozitív hatással vannak az emésztőrendszerre. Bár nem teljesen tisztázott a köztük lévő kapcsolat, a tudósok úgy vélik, az egészséges emésztőrendszertől az agy is egészségesebben
vorosrozsa66, 2018. július 04. szerda, 17:48
1/280
Képek, videók
Legfinomabb gyumolcs.jpg
gigi55
2012. május 24. csütörtök, 05:38
a legfinomabb szendvics..
dodikiraly
2009. január 06. kedd, 22:25
a legfinomabb torta
beatrix741020
2008. augusztus 14. csütörtök, 16:46
Legfinomabb fagyik!.JPG
ilka4000
2008. augusztus 09. szombat, 22:03
ez a legfinomabb.jpg
miday
2008. július 27. vasárnap, 20:53
A legfinomabb kalács.jpg
miday
2008. március 30. vasárnap, 16:47
ebből a legfinomabb!
saralany
2006. december 28. csütörtök, 16:36
A legfinomabb levesbevaló
mylive
2006. szeptember 14. csütörtök, 23:15
kislány almát szed
eva6
2018. július 25. szerda, 13:38
almatea1213.jpg
maroka
2017. december 13. szerda, 22:57
Álmatlan, gyilkos lázban.
chillik
2016. december 02. péntek, 05:09
Almát szereztem
z_eva
2016. április 04. hétfő, 14:25
Landscape Tél Almati Kaza
megyerimihaly
2015. november 22. vasárnap, 17:58
Álmodd az angyalok álmát
sanci81
2015. október 21. szerda, 15:24
Őrizzék álmát.
sargarozsa15
2015. május 18. hétfő, 22:52
Címkék
felfuttatott élesztőt, félbevágott paprikát, beáztatott savanyú, léhez öntjük, párolt káposztának, vízből kinyomva, káposztát hideg, erjesztett ételek, hámozatlan almát, lábas alját, átmosott árpagyöngyöt, kalóriaszegény összetételű, tanulmányban neuroticizmus, csülköt előző, tepsit kiolajozunk, csülköt annyi,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.