Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:44 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
5 házilag elkészíthető hajpakolás
sapkával, vagy ahogy neked kényelmes -, majd fél óra után mosd meg a hajad.

Tojásos, olívás pakolás

A hajad hosszától függően variálhatod a mennyiségeket ennél a pakolásnál. A megadott adagok félhosszú hajra elegendőek, de ha nagyon sok hajad van, vagy hosszú, akkor nyugodtan duplázd vagy akár triplázd meg a mennyiségeket. Egy tojássárgájához keverj hozzá két evőkanál jó minőségű olívaolajat. Az olajat apránként keverd hozzá a tojáshoz, mert az csak így tudja felvenni. A sűrű masszához adj egy kevés tejet, hogy kenhetővé váljon. Vidd fel a nedves hajra, és hagyd rajta egy órát, de ha van fürdősapkád, akkor akár egész éjszakára rajta hagyhatod. Samponnal mosd le alaposan, és a szárítás után már érezni is fogod, hogy sokkal selymesebb lett.

Tojásos, mézes pakolás nagyon száraz hajra

Ez a pakolás rendkívül tápláló, ezért akkor érdemes használni rendszeresen, ha tényleg nagyon száraz a hajad. Egy tojássárgájához keverj hozzá három evőkanál mézet - ha hosszú a hajad,
eva6, 2018. augusztus 10. péntek, 16:22
Méteres sütemény
Hozzávalók: 26 dkg liszt, 26 dkg kristálycukor, 6 tojás, 1 dl víz, 1 dl étolaj, 1 sütőpor, 1 evőkanál kakaó. A krémhez: 2 puncs ízű pudingpor, 7 dl tej, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. A mázhoz: 15 dkg porcukor, 4 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg vaj. A formák előkészítéséhez vaj, liszt.
A kristálycukrot tálba tesszük, hat egész tojással szép habosra kikeverjük. Hozzáadjuk először az étolajat, majd a vizet is. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és apránként azt is a masszához keverjük. Ezt az anyagot két tálba szétválasztjuk, az egyikbe kakaót keverünk.
Két őzgerincformát alaposan kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk. Ezekben sütjük ki a sárga és a barna süteményeket. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészülnek. A formákban egy kicsit hűlni hagyjuk, majd konyharuhára kiborítjuk a rudakat.
A pudingport apránként elverjük a tejjel, sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és kanalanként hozzáadagoljuk a puncs ízű pudingot is. Sima krémet
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:04
Konyhai turpisságok!
sütés előtt villával megszurkáljuk, nem \"köpköd\" sütés közben

7.
Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag,zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea,limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

8.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

9.
A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

10.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.Ilyenkor nyers burgonyaszeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

11.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet,rozmaringot vagy más
suzymama, 2018. augusztus 04. szombat, 17:49
Meggyes-gesztenyés torta
30 dkg gesztenye
15 dkg cukor
15 dkg vaj
A tetejére:
40 dkg meggy
2 piros tortazselé


Elkészítés

A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát. A lisztet a kakaóval elkeverjük, és apránként a tojásos masszához adjuk. A meggyet kevés liszttel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljára, és ezt is az előzőekhez adjuk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük a piskótát. A sima piskótánál is ugyanúgy járunk el, mint a kakaósnál, ezt viszont kisebb tortaformában sütjük meg.
A meggyes krémhez a pudingporból, a cukorból és a meggyléből sűrű krémet főzünk, és hagyjuk kihűlni.
A gesztenyés krémhez a tejből, a
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 16:05
Sütemény receptek
középsőbe baracklekvárt.

Babapiskótás

Lap:
30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 sütőpor, 12 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaó, annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen. Ezt a tésztát kétfelé osztva kinyújtjuk, és megsütjük.

Krém:
3 dl tejet felforralunk, 2 dl tejben 2 csomag vaníliát beleteszünk. 5 kanál lisztet szétkeverünk, és ezt a forró tejbe öntjük. Állandóan keverve sűrűre főzzük, majd jól kihűtjük. 5 dkg vajat, 25 dkg porcukrot kikeverünk és az előző, de már hideg masszához öntjük, felkeverjük. Az egyik felét az egyik lapra rákenjük, majd 2 csomag babapiskótát rumba, vagy rumaromába megforgatjuk és a masszára szorosan sorba, rárakjuk. A massza másik felét a tetejére kenjük, majd a másik lapot rátesszük. Az oldalát is körül kenhetjük. A tetejére csokoládémázt teszünk.

Máz:
12 dkg porcukor, 10 dkg kakaó.

Kispohár vízzel sűrűre főzzük. Ha kissé kihűl, diónyi vajat teszünk bele. Elkeverjük, és a tésztára kenjük.

Sós
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Marlenka recept
teljesen hűtsük ki mielőtt a krémhez kevernénk (érdemes előző nap megfőzni a karamellt, mert akkor lesz ideje kellően kihűlni és besűrűsödni).
Tészta:

Egy tálba tegyük bele a margarint, a mézet, a porcukrot és a kissé felvert egész tojásokat, majd vízgőz fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. Amikor teljesen folyós, akkor vegyük le a tűzről és hűtsük éppen csak langyosra.

A szódabikarbónát keverjük össze az ecettel és pezsegtessük ki, majd keverjük a langyosra hűlt masszához. Ezután adjuk hozzá a lisztet, majd lisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát (ha túl lágy lenne akkor még egy kevés lisztet adjunk hozzá).

Az összegyúrt tésztát osszuk el hat egyenlő részre, majd formázzunk gombócokat. Ezután egyesével enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, majd helyezzük a tepsi hátoldalára (én egyszerre két papíron nyújtom ki és két tepsire helyezem rá, majd egymásután felváltva sütöm készre a lapokat)

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes (180
bkisseva, 2018. február 25. vasárnap, 14:09
Cappuccino torta
Ezt a receptet kaptam..megsütöttem, a családnak nagyon ízlett..Kép a saját tortám, sajna még díszítés előtti..)



Cappuccino torta
Hozzávalók:

- Kávés piskótához: 15 dkg cukor, 4 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 dl főtt kávé, 20 dkg finomliszt, 0,5 csomag sütőpor.

- Vizes piskótához: 10 dkg cukor, 2 tojás, 2 evőkanál víz, 8 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál sütőpor.

- Krémhez: 6 dkg cappuccino por, 3 dkg finomliszt, 1 evőkanál étkezési keményítőpor, 12 dkg kristálycukor, 0,5 liter tej. Ezeket sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.

20 dkg margarint (vagy vajat) kikeverünk 18 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez keverjük.

Elkészítjük külön a kávés és a vizes piskótát. Ügyelve arra, hogy a tojások felvert fehérjét utólag keverjük a masszához.

Előmelegített sütőben 200 fokon a kávés piskótát sütőpapírral kibélelt
gabfe, 2018. február 10. szombat, 14:45
Kínai mézes-szezámmagos csirke recept
recept

Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:

2 tojás
0,5 dl olaj
1 csapott kk só
1 nagy csipet bors
12 púpos ek liszt
2,5 dl tej
Sütéshez:

olaj bőven
Bevonáshoz:

2 ek méz
3 ek szezámmag

Elkészítése:

Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal.

A masszához a tojást a fűszerekkel, az olajjal kicsit elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos
evavicus, 2018. február 05. hétfő, 14:50
27 Konyhai tanács
ízét. Legyen az főzelék vagy leves. Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés
közben.

5. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, jégkocka készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez. Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki. A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

9. Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb., tegyünk bele kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz
aranyag, 2017. december 27. szerda, 17:02
Karácsonyi receptek
liszt, 1 kávéskanál sütőpor.
Díszítés: 25 dkg margarin + a formához, 15 dkg cukor, 2 tojás, néhány csepp zöld ételfesték, 1 kávéskanál kakaó.
Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk. Karácsonyfa alakú sütőformát kikenünk margarinnal, és beszórjuk liszttel. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásokat mély tálba ütjük, lazán felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és habverővel addig keverjük, amíg krémszerű lesz. A joghurtot összekeverjük az olajjal, és a masszához adjuk. Rászitáljuk a lisztet, a sütőport és belereszeljük a citrom héját. Az egészet sima tésztává kikeverjük, a formába öntjük, és a sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hűtjük ki (előző nap is elkészíthetjük).
A krémhez a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább habosítjuk. Egyenként hozzáütjük a tojásokat, és sima krémmé keverjük. A krém kétharmadát megfestjük zöld ételfestékkel, ezzel bevonjuk a karácsonyfa "gallyas részét". A maradék krém feléhez
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Ünnepi süti
tojás1 db narancs0.5 dkg sütőpor
KRÉMHEZ----2 csomag vaníliás pudingpor3 dl tej1 db tojássárgája10 dkg vaj
MÁZHOZ-----------10 dkg étcsoki3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A mákos tésztához a lisztet szitáld egy tálba, majd keverd hozzá a sütőport, a darált mákot és a narancs reszelt héját. A szoba-hőmérsékletű vajat dolgozd habosra öt deka porcukorral, és egyenként add hozzá a tojássárgákat. A fehérjét verd kemény habbá a maradék 10 deka porcukorral, majd több részletben forgasd a vajas masszához. Végül dolgozd hozzá a lisztes, habos keveréket.
A homogén tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, egyenletesen simítsd el, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan elkészült.
A krémhez a tejet öntsd egy tálba, add hozzá a pudingport, a tojássárgát, és dolgozd csomómentesre. Kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, várd meg, míg kihűl, majd
bozsanyinemanyi, 2017. december 04. hétfő, 00:17
1/52
Képek, videók
Regeneráló hajpakolás tör
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:47
Öregedésgátló hajpakolás.
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:46
Hajpakolás göndör hajra.j
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:41
lassan egy kocsi hosszát.
basikele
2013. június 14. péntek, 02:13
nézd a hosszát
magdaseppa
2008. április 19. szombat, 07:19
Nincs ennél rejtélyesebb
sanci81
2016. május 21. szombat, 14:47
Ennél telibb már nem is l
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 20:18
Kell ennél szebb?
kati53
2012. október 22. hétfő, 09:48
kell ennél szebb??.....
szupermami
2011. április 19. kedd, 18:47
Delfinpár....kell ennél é
manobaby24
2010. június 16. szerda, 22:46
Ennél is szebb Lilike...
caris11935
2010. május 15. szombat, 10:50
Van ennél szebb?
miklos37
2009. szeptember 18. péntek, 13:22
Vagy ennel.JPG
laflorida
2009. július 18. szombat, 00:27
Kell ennel jobb hely.JPG
laflorida
2009. július 18. szombat, 00:26
Ennél szebbet?
kszilona
2008. február 08. péntek, 23:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.