Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 12:01 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres-grízes citromos pite
Hozzávalók: 10 dkg liszt, 10 dkg búzadara, 10 dkg nádcukor, ½ cs sütőpor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 egész tojás, 0,7 dl étolaj, 2,2 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg eper, porcukor a szóráshoz

A lisztet, grízt mérd ki, töltsd egy tálkába, keverd el benne a sütőport és a szódabikarbónát. A tojásokat habosítsd ki a nádcukorral, reszeld bele a citromhéjat, majd add hozzá az étolajat, keverd el benne, végül mehet bele a tejföl is.

Elegyítsd el a nedves keveréket a lisztes keverékkel, közben facsard bele a citromlevet is. Egy kisebb tepsit (25 x 25 cm) bélelj ki sütőpapírral. (a legegyszerűbb, ha csap alá tartod, majd összegyűröd a markodban, kisimítod, és így könnyen felveszi a tepsi formáját) Borítsd a tésztát a tepsibe, a tetejét pedig pakold tele eperrel. A sütőt melegítsd elő 175 fok légkeverésre. Amíg felmelegszik a sütő, addig hagyd pihenni a tésztát a tepsiben, majd told a forró sütőbe és 18-20 perc alatt készre sül. Rácson hagyd kihűlni, porcukrozd le a
suzymama, 2018. május 20. vasárnap, 13:53
Nosztalgia sütemény (coockie)
kandirozott gyümölcsöket tedd egy kis tálkába és öntsél rá rumot, és legalább egy óra hosszat hagyjad. Olvaszd fel a vajat. Keverd össze a cukorral. Hagyd lehűlni szobahőmérsékletre, majd add hozzá a tojást, a reszelt citromhéjat. Alaposan keverd össze. Adagold bele a lisztet (amibe elkeverted a sütőport), minden adagot jól keverj el. Add hozzá a rummal együtt a gyümölcsöket, a diót, a csokoládét. A tésztát legalább 1 óra hosszára hűtsd le. (De még jobb egy éjszakára.) Ha el akarod kezdeni a sütést, melegítsd elő a sütőt 190 fokra, a sütőrácsot helyezd középre. Kezeddel formálj a tésztából diónyi golyókat, majd hengergesd meg őket a tálban levő cukorban. Helyezd a golyókat kikent sütőlapra, egymástól 6-7cm távolságra. Lapítsd el zsiradékkal megkent spatulával. (egy kisebb pohár aljával, amit kristálycukorba márthatsz!) Süsd 170 fokon 10-15 percig. (A tetejük legyen aranysárga). Hagyd hűlni a sütőlapon 2 percig, majd helyezd tortarácsra, hogy teljesen kihűljön.
(Megjegyzés: a kandírozott gyümölcs lehet
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 12:50
Egészben sült karfiol
Egészben sült karfiol

Hozzávalók 4 főre
1 fej karfiol
2 ek.chili paprikapor
1 ek olivaolaj
másfél csésze görög joghurt
1 lime héja és leve
1 ek. kömény
2 teáskanál tengeri só
1 teáskanál őrölt bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 teás kanál curry por

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, tegyél egy tepsibe sütőpapírt, locsold meg egy kis olivaolajjal, majd tedd félre.
. Szedd le a karfiolról a zöld részeket és a szárát!
. Most keverd össze az öntethez való alapanyagokat egy közepes méretű tálban.Tedd bele a joghurtot, a lime levét és reszelt héját, a chiliport, a köményt, az aprított fokhagymát, a curryport, a sót és a borsot. Keverd jól össze!
Merítsd bele a karfiolt a pácba, ügyelj arra, hogy a karfiol egészére kerüljön a joghurtos masszából.
. Helyezd rá a
vorosrozsa66, 2018. március 16. péntek, 15:02
Fenséges ízesítésű, omlós csirkecombok
Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma
100 g liszt
olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra. A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 pericg, hogy szépen megpiruljanak a
bkisseva, 2018. március 02. péntek, 11:24
Krémes tejszelet villámgyorsan, sütés nélkül
lap)
1 liter tej
100 g étkezési keményítő
4 evőkanál cukor
150 g fehér csokoládé
250 g vaj

A csokis krémhez:

200 g tejcsokoládé
5 evőkanál tej
3 evőkanál cukor
150 g vaj

Elkészítése:

Ne ne kapcsold be a sütőt, most nem lesz rá szükséged. A keményítőt keverd össze a 4 evőkanál cukorral és adj hozzá egy bögre tejet, folyamatosan kevergesd, hogy sima legyen.

A maradék tejet melegítsd fel és tedd bele a kockára tördelt csokoládét, amikor elkezd forrni, vedd le kis lángra és öntsd hozzá a keményítős tejet, kevergesd folyamatosan, hogy le ne égjen.

Szobahőmérsékleten hagyd hűlni. A vajat a maradék cukorral kavard krémesre. Mikor a főtt krém kihűlt, kanalanként add hozzá és jól kavard össze.

A csokikrémhez minden hozzávalót tégy egy tálba és gőz fölött olvaszd fel. Kavargasd, amíg krémes lesz és hagyd kihűlni. Amikor már hideg, alaposan kavard újra
nanoka72, 2018. február 28. szerda, 07:10
Chiamagos citromos keksz
Citromos-chiamagos álomkeksz

Hozzávalók:

5 dkg kókusz liszt
10 dkg vanília ízű turmix italpor (Update1)
1,5 evőkanál kókuszolaj
1 tojás
1 evőkanál chiamag
1 tk. Lovel Sweet édesítő
3 evőkanál frissen csavart citromlé
1 teáskanál vanília kivonat
3/4 teáskanál sütőpor
1 evőkanál reszelt bio citromhéj
1 csipet só


1. Egy kisebb edényben keverd össze a kókuszlisztet, a turmixport, a sütőport, a chiamagot és a citromhéjat.

2. Egy másik edényben keverd simára a tojást, a kókuszolajat és a vanília kivonatot - legjobb, ha ehhez habverőt használsz. Majd add hozzá a citromlevet és az édesítőt is.

3. A tojásos alapot dolgozd össze a száraz összetevőkkel, addig
faciendum, 2018. február 21. szerda, 23:30
A sütőtökről!
csicseriborsónak köszönhetően fehérje is található benne, szóval egy nagyon klassz kis egy-tál étel.

Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök (kanadai)

½ csésze száraz quinoa

1 kisebb hagyma aprítva

2 gerezd fokhagyma

fél üveg csicseriborsó

fél doboz kockázott paradicsom

fűszerek: curry, római kömény, garam masala, só, bors, de bármi más ami az ízlésednek megfelelő én nagyon szeretem az indiai íz világot

Melegítsd elő a sütőt 200C-ra és a félbevágott tököt, sózd, borsozd, kend be egy kis olívával és told a sütőbe, addig amíg a belsejét ki tudod kaparni.

Ez idő alatt a quinoát készítsd el, én felöntöm sós, sómentes vegetás vízzel és lefedem, a hagymát pirítsd meg, tedd hozzá a fokhagymát, a paradicsomot, csicseriborsót, fűszerezd és a kikapart tök belsejével is keverd össze, majd a megfőtt quinoát forgasd bele és töltsd vissza tökbe. Ha szereted a csípőset tegyél hozzá egy kis csilit is. Szórd meg
nanoka72, 2018. február 18. vasárnap, 08:28
Frittata
Frittata, az olasz omlett

Hozzávalók:

10 tojás
1 paprika
60 gramm újhagyma
60 ml tej/víz
100 gramm póréhagyma
50 gramm füstölt sonka
100 gramm édeskömény (növény)
só, bors
50 gramm sajt

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Keverd össze a tojásokat tejjel/vízzel, sóval, borssal egy nagy tálban
3. A kockázott zöldségeket és a sonkát, sajtot oszd el 12 muffinformában, majd óvatosan öntd hozzá a tojásos egyveleget (töltsd majdnem tele)
4. Süsd 25-30 percig.
evavicus, 2018. január 19. péntek, 15:17
Íme a fran­cia nők leg­na­gyobb téli cso­da­fegy­vere
El­fog­lalt vagy, de es­tére sze­ret­nél egy remek le­ves­sel elő­állni? A fran­cia hagy­ma­le­ves­nél egy­sze­rűen nincs jobb öt­le­tünk Amikor hosszú téli hétvégéken együtt van a család otthon, jólesik este a meleg francia hagymaleves. Talán ez az egyik legfinomabb és legegyszerűbben elkészíthető leves. Az elkészítési ideje igen hosszú, viszont nagyon egyszerű, a tűzhely végzi a dolgát órákon keresztül, te pedig közben együtt töltheted az időt a gyerekekkel. Estére kész is az ízletes, forró leves

Hozzávalók:1,5 kg vöröshagyma vékony karikákra szeletelve
3 evőkanál olvasztott vaj (sótlan)
2 teáskanál barna cukor
só, bors ízlés szerint
6 (friss) kakukkfű
1 babérlevél
2 teáskanál cherryecet
6 csésze marhahúsleves-kockából készített lé/ vagy 6 csésze marhahúsleves leve
francia kenyér szeletelve
1 csésze
bordat, 2017. november 28. kedd, 09:54
Gyömbéres zabkeksz:
hozzávalók:

- banán
- 1 bögre melaszos barnacukor
- 1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 bögre zabpehely
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál gyömbér
- 3 teáskanál fahéj
- 1 rúd vanília kikapart belseje

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. A banánt pépesítsd, keverd el a száraz hozzávalókat, majd tedd bele a banánpürét. Kanalazz kis halmokat a sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 10-15 percig.
suzymama, 2017. október 28. szombat, 16:48
Parmezános tepsis krumpli
50 dkg parázsburgonya
5 dkg vaj (olvasztott)
5 dkg sajt - parmezán
1 dkg fokhagymapor

1. A sütőt melegítsd elő 200 C-ra.
2. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe.
3. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat.
4. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt, majd a fokhagymaport.
5. A vágott felükkel lefelé tedd a parmezánra a burgonyát.
6. A 200 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 35 perc alatt süsd készre.
7. Ez is készült a tökéletes Parmezános sült burgonya köret! 

Isteni még magában is :)
noble, 2017. október 05. csütörtök, 08:17
Chiamagos-parmezános diétás keksz
Hozzávalók:

20 dkg napraforgómag
8 dkg chiamag
8 dkg reszelt parmezán
1 nagyobb tojás
2 ek. olvasztott vaj
2 ek. friss rozmaring, aprítva
1/2 tk. fokhagymapor
1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. só

1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.

2. Egy aprítóban (vagy kávédarálóban) daráld finomra a napraforgómagot és a chiamagot.

3. Az őrölt magokat tedd egy nagyobb keverőtálba, majd add hozzá a parmezánt, rozmaringot fokhagymaport és a sütőport.

4. Végül add hozzá a tojást a vajjal, és gyúrd össze alaposan.

5. Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vékonyra, és vágd egyenlő téglalapokra, szórd meg durva szemű sóval.

6. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40 perc alatt isteni ropogósra sül!

TIPP: A sajtot és a fűszereket bátran variálhatod! Egyre figyelj csak, hogy mindenképpen kemény sajtot és erősebb aromájú fűszert
bkisseva, 2017. szeptember 25. hétfő, 13:30
1/30
Képek, videók
GRIZES PUDING 01.JPG
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 20:58
grizes zserbó.jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:09
Grízes-kókuszos szelet.jp
katicafeher
2015. szeptember 09. szerda, 08:11
grízes pudingos.jpg
bkisseva
2015. július 28. kedd, 09:09
Grízes krémes.jpg
katicafeher
2015. május 02. szombat, 16:08
grízes-krémes-480x299. jpg
yvett789
2015. február 18. szerda, 10:32
grizes-zserbo.jpg
yvett789
2015. január 19. hétfő, 18:34
grizes-turogomboc.jpg
yvett789
2015. január 19. hétfő, 15:33
Grízes-kókuszos-szelet ..j
yvett789
2015. január 10. szombat, 12:17
Grízes-kókuszos-szelet ..j
snbela44
2014. március 02. vasárnap, 20:19
Grízes-kókuszos-szelet .jp
snbela44
2014. március 02. vasárnap, 20:18
citromos tea.jpg
eva6
2018. március 16. péntek, 17:30
citromosviz2-600x350.j pg
lilagondolatok
2018. január 16. kedd, 07:43
citromos tea1108.jpg
maroka
2017. november 09. csütörtök, 11:23
Citromos álom
irmus
2017. október 01. vasárnap, 16:04
Címkék
sütőrácsot helyezd, száraz összetevőkkel, nagy tálban, másik edényben, zöld részeket, joghurtos masszából, csokis krémhez, csípőset tegyél, meleg francia, tepsibe sütőpapírt, tésztából diónyi, tojásokat habosítsd, maradék cukorral, hagymát pirítsd, fűszereket bátran, olasz omlett,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.