Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:13 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Parmezános tepsis krumpli
50 dkg parázsburgonya
5 dkg vaj (olvasztott)
5 dkg sajt - parmezán
1 dkg fokhagymapor

1. A sütőt melegítsd elő 200 C-ra.
2. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe.
3. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat.
4. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt, majd a fokhagymaport.
5. A vágott felükkel lefelé tedd a parmezánra a burgonyát.
6. A 200 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 35 perc alatt süsd készre.
7. Ez is készült a tökéletes Parmezános sült burgonya köret! 

Isteni még magában is :)
noble, 2017. október 05. csütörtök, 08:17
Chiamagos-parmezános diétás keksz
Hozzávalók:

20 dkg napraforgómag
8 dkg chiamag
8 dkg reszelt parmezán
1 nagyobb tojás
2 ek. olvasztott vaj
2 ek. friss rozmaring, aprítva
1/2 tk. fokhagymapor
1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. só

1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.

2. Egy aprítóban (vagy kávédarálóban) daráld finomra a napraforgómagot és a chiamagot.

3. Az őrölt magokat tedd egy nagyobb keverőtálba, majd add hozzá a parmezánt, rozmaringot fokhagymaport és a sütőport.

4. Végül add hozzá a tojást a vajjal, és gyúrd össze alaposan.

5. Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vékonyra, és vágd egyenlő téglalapokra, szórd meg durva szemű sóval.

6. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40 perc alatt isteni ropogósra sül!

TIPP: A sajtot és a fűszereket bátran variálhatod! Egyre figyelj csak, hogy mindenképpen kemény sajtot és erősebb aromájú fűszert
bkisseva, 2017. szeptember 25. hétfő, 13:30
Fehér kó­kusz­pis­kóta
Hozzávalók:

50 g kókuszliszt ( vagy kókusz reszelék megdarálva)
10 g Update1 liszt
5 tojás
10 dkg kókuszolaj
2 tk. Lowely Sweet édesítő
csipet só
1 tk. vanília kivonat, vagy 1 rúd vanília kikapart belseje
1/4 tk. szódabikarbóna

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra

2. Keverd össze egy tálban a kókuszlisztet, sót, sütőport és az édesítőszert alaposan

3. Egy másik tálban keverd össze a kókuszolajat, vaníliát, és 3 egész tojást és két sárgáját.

4. Fokozatosan elegyítsd a két keveréket

5. A maradék két tojásfehérjét verd habbá, és forgasd óvatosan a tésztába.

6. Vajazz ki egy sütőformát és tegyél az aljára sütőpapírt, majd öntsd bele a tésztát.

7. Süsd 20-25 percig, végezz tűpróbát! Vigyázz, hogy ne süsd túl, mert úgy száraz lesz a
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:35
Saj­tos karfi­ol­po­gá­csa
HOZZÁVALÓK:

1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
3 gerezd fokhagyma
1/3 csésze tejföl
12 dkg reszelt cheddar sajt
1 ek szárított petrezselyem
3/4 tk só
1/4 tk bors
2 nagy tojás
2 tojás fehérje

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt.

2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfioltés a fokhagymát, és közepes lángon gőzöld 7-10 percig, míg meg nem puhul.

3. Jól csepegtesd le, és (a fokhagymával együtt) tedd egy konyhai robotba.

4. Pürésítsd, majd töltsd át egy nagy tálba.

5. Kavard bele a tejfölt, sajtot, petrezselymet, sót, borsot, majd a 2 tojást is. Dolgozd simára.

6. Egy másik tálban verd keményre a tojásfehérjéket. Óvatosan öntsd a karfiolos keverékhez, és könnyedén kavard össze.

7. Töltsd az előkészített muffin formába, egyenletesen elosztva a mélyedésekben,
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:03
Finom sült csirkecomb
Finom sült csirkecomb

Ennél finomabb csirkecombot még nem ettem! A szomszédasszonyomtól kaptam a receptet, azóta ezt imádja a család

Így varázsolj fenséges ételt 45 perc alatt az asztalra! Ízletes és omlós! ..

Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)

1 teáskanál pirospaprika

fél teáskanál só

fél teáskanál őrölt bors

3 evőkanál méz

1 teáskanál mustár

6 gerezd fokhagyma

100 g liszt

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra. A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15
nanoka72, 2017. augusztus 06. vasárnap, 09:51
csírkecomb sütve
Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma
100 g liszt
olaj
Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra. A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 pericg, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.
eva0817, 2017. augusztus 05. szombat, 07:33
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok!
alatt elkészíthető!

Mikor elkészítettem ezt a remek receptet, az egész családom repetát kért belőle. Még a kritikus nagy fiam is azt mondta, hogy varázslatosan finom!

Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma

100 g liszt
Hirdetés

olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze.

A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra.

A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.

Egyszerűbb, mint gondolnád, nem igaz?

A receptet a
nanoka72, 2017. június 18. vasárnap, 21:25
Banános kó­kusz­keksz
Hozzávalók:

1 érett banán
3/4 csésze natúr kókuszreszelék

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készíts elő egy sütőlapot, vagy lapos tepsit és zsírozd ki a felületét.

2. A hozzávalókat tedd egy aprítógépbe és készíts belőlük egységes masszát.

3. A masszából diónyi golyókat vegyél ki és lelapítva tedd a tepsibe.

4. Süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.
bkisseva, 2017. május 10. szerda, 11:34
Chiamagos-citromos keksz
Hozzávalók:

5 dkg kókusz liszt
10 dkg vanília ízű turmix italpor (Update1)
1,5 evőkanál kókuszolaj
1 tojás
1 evőkanál chiamag
1 tk. Lovel Sweet édesítő
3 evőkanál frissen csavart citromlé
1 teáskanál vanília kivonat
3/4 teáskanál sütőpor
1 evőkanál reszelt bio citromhéj
1 csipet só

1. Egy kisebb edényben keverd össze a kókuszlisztet, a turmixport, a sütőport, a chiamagot és a citromhéjat.

2. Egy másik edényben keverd simára a tojást, a kókuszolajat és a vanília kivonatot - legjobb, ha ehhez habverőt használsz. Majd add hozzá a citromlevet és az édesítőt is.

3. A tojásos alapot dolgozd össze a száraz összetevőkkel, addig gyúrd és nyomkodd, míg sima tésztát nem kapsz. Ha túl sűrű lenne a keksztészta állaga és nem állna össze, adj hozzá 2 evőkanál tejet, ha túl híg, akkor 1 evőkanál kókuszliszttel sűrítsd be. Ha kész, legalább 10 percre tedd hűtőbe a tésztát.

4.
bkisseva, 2017. május 10. szerda, 11:23
Olasz csók
Hozzávalók:

20 dkg durvára darált dió
1 tojás
1 evőkanál eritrit
1 teáskanál őrölt fahéj

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Egy tálban keverd össze a tojást, az édesítőt és a fahéjatés add hozzá a durvára darált diót.

3. Készíts belőlük diónyi golyókat, és sütőpapírral kibélelt tepsire téve 10 percig süsd.
bkisseva, 2017. május 10. szerda, 11:21
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok
Fenséges ízű, ropogós, mégis omlós csirkecombok!
Ráadásul akár 45 perc alatt elkészíthető!

Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma
100 g liszt
olaj

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze.

A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra.

A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.

Egyszerűbb, mint gondolnád, nem igaz?

A receptet a ketkes.com oldalon találtuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá! Oszd meg mással is ezt az
nanoka72, 2017. április 04. kedd, 07:18
1/29
Képek, videók
parmezanos-keksz-szilv esz
margoboszi
2014. január 08. szerda, 20:36
parmezanos-keksz-szilv esz
cipello
2013. december 31. kedd, 23:38
120079_parmezanos-bork orc
snbela44
2013. július 10. szerda, 02:27
parmezanos-csirke-150x 150
sarkadykati
2012. június 15. péntek, 07:37
parmezános krumplileves g
cocco
2012. május 04. péntek, 09:12
Parmezános rúd.JPG
jegkasa
2009. május 08. péntek, 19:45
parmezános padlizsán.jpg
veronika74
2008. október 26. vasárnap, 14:35
Parmezános sós rudak
majorkaj
2008. február 17. vasárnap, 16:31
parmezános -oregános ruda
limara
2007. december 31. hétfő, 14:37
Parmezános rudak 2
gabye
2007. december 17. hétfő, 19:38
Parmezános rudak 1
gabye
2007. december 17. hétfő, 19:37
Parmezános.jpg
bezsa
2007. december 04. kedd, 16:17
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
melegítsd fel szívemet
anita38
2008. május 21. szerda, 12:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.