Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 12:01 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Francia diós mézes finomság!
porcukor,25 dkg vaj
****************************************************************** *
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy keveset.

Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, diós piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megkenjük a krémmel amit félre tettünk.10 dkg darabos diót megpirítunk 1ek
suzymama, 2018. október 15. hétfő, 17:33
Kráter sütemény
Kráter sütemény

Hozzávalók

Hozzávalók:
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
A tésztához:
5 db tojás
1 dl étolaj
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
1 dl tej
A tetejére:
1 pohár (375 g-os) tejföl
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor



Elkészítés

Elkészítés: A pudingot elkészítem a tejjel és a cukorral, majd lehűtöm.(Hideg vízbe tettem a lábast, így gyorsabban hűlt.)

A sütőt bekapcsolom 180 fokra (légkevereséssel sütöttem kb. 25 perc alatt sült meg, ha simán 180 fokon, akkor kb. 40 perc kell neki), majd a tepsit kikenem vékonyan olajjal, kilisztezem.

A tojásokat kettéveszem. A tojás
vorosrozsa66, 2018. szeptember 30. vasárnap, 17:33
Palacsinta kefírrel recept
Hozzávalók 3 főre
» 2 pohár kefir
» 2 pohár liszt
» 1/2 csomag sütőpor
» 1 késhegynyi szódabikarbóna
» 2 db tojás
» 1 evőkanál olvasztott vaj
» 1-1,5 pohár hideg víz
» olaj (a sütéshez)

A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mérjük ki) és apránként a hideg vizet. Csomómentesre keverjük.

Palacsintasütőt forrósítunk, kevés olajat cseppentünk bele, beleteszünk egy adag tésztát és megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát.
Megjegyzés / tipp:

Vastagabb mint a hagyományos palacsinta, finom, piskótaszerű lesz a tészta. Ízlés szerint bármivel tölthető.

A kefires pohár a mérce!
mamucika, 2018. szeptember 01. szombat, 20:14
Almás-zabpelyhes piskóta krémsajttal
zabpehelyliszt
6 gr szódabikarbóna
3 gr sütőpor
1kk. őrölt fahéj késhegynyi
őrölt szegfűszeg és őrölt szerecsendió
3 nagyobb alma
5 dkg vaj, megolvasztva
1 nagyobb tojás
10 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat/ 1 vaníliáscukor

20 dkg natúr krémsajt
1 ek citromlé
1 citrom lereszelt héja
7 dkg porcukor
2 ek. durvára vágott dió

A zabpehelylisztet (ha a zabpelyhet kávédarálóban megdaráltam, máris van zabpehelylisztünk) a szódabikarbónával, sütőporral és a fűszerekkel elkevertem.
Az almákat meghámoztam, kimagoztam,kockára vágtam és botmixerrel pürésítettem.
Az almapépbe mixeltem az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot. Hozzáadtam a vaníliakivonatot, majd a száraz hozzávalókkal simára kevertem.
Sütőpapírral bélelt formába tettem és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig - tűpróbáig - sütöttem.
A krémsajtot 2-3 percig a mixer legmagasabb fokozatán habosítottam a porcukorral, citromlével és a
bkisseva, 2018. augusztus 26. vasárnap, 21:34
Almás-habos reszelt sütemény
Almás-habos reszelt sütemény

Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
Meggyes, zselés kocka
tej

A meggyeket kettőbe vágtam, a zseléport forrásig kevertem 1 dl vízzel egy edényben, majd hozzáöntöttem a meggyet a levével együtt, így is forrásig melegítettem. Egy 20x30 cm-es tepsit kibéleltem folpack fóliával, így öntöttem bele a meggyzselét. Amikor kihűlt, hűtőbe tettem. Másnapra megdermedt, lehűt, kiborítottam egy tálcára. Ebben a tepsiben sütöttem meg a piskótát, 5 tojásból. Én együtt verem fel a tojások sárgáját és a fehérjét géppel a cukorral, amikor sűrű massza, óvatosan hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, közepes hőmérsékleten sütöm. Miután a piskóta kihűlt kettévágtam, megkentem a vaníliakrém egyharmadával, rácsúsztattam a zselét, amit előtte középen kettévágtam és két darabban tettem rá a krémre, mert így könnyebb volt vele bánni. Arra került a vaníliakrém második harmada, majd a piskóta másik fele, végül a maradék krém. Villával hullámokat húztam a krémbe.

Vaníliakrém: 2 tojás sárgáját kikevertem 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, hozzávertem a
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:28
Méteres kalács
dl tej (a krémhez)
25 dkg vaj (a krémhez)
20 dkg porcukor (a krémhez)
0,5 dl rumaroma (a krémhez)
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor (mázhoz)
5 evőkanál kristálycukor (mázhoz)
5 evőkanál víz (mázhoz)
10 dkg fagyos vaj (mázhoz)
Az étel elkészítésének leírása

Lépés 1
Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés 2
Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.

Lépés 3
Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.

Lépés 4
Én mindkét őzgerinc formát kibéleltem sütőpapírral, úgy hogy kicsit kilógjon,s beleöntöttem, majd megsütöttem. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, kb. 180 C-fokra, kb. jó 30-40 perc alatt elkészül, de azért tűpróba szükséges. Ha megsült, rácsra borítjuk,
tinka1951, 2018. augusztus 05. vasárnap, 05:30
Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet
rétesliszt
1/2 csomagsütőpor

Krém:
500 g lágy túró
100 g porcukor
1 db citrom leve
6 db zselatinlap
400 ml habtejszín

Öntet:
200 g
étcsokoládé
1 ev. kanálolaj
150 ml habtejszín

Szükségünk lesz még:
8 db nagyobb banán
citrom leve a banán meglocsolásához

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet. Utolsó lépésben óvatosan belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát tepsire tesszük, amit előtte kivajaztunk és beliszteztünk. A tésztát 220 fokon 10-15 percig sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük. Rátesszük a félbe vágott banánt, majd a banánt citrom levével meglocsoljuk - így a banán nem barnul meg.
A zselatinlapot vízbe tesszük (a csomagoláson szereplő útmutató szerint járunk el). A túrót a cukorral és citromlével eldolgozzuk. Egy kevés túrós masszát teszünk a zselatinhoz,
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 13:46
Gyors diós kísértés, egy tojással
Gyors diós kísértés, egy tojással

Egyszerű és nagyon finom! A gyors diós kísértés, egyetlen tojásból nagy kedvenc lehet a családban, a vendégeket pedig egyenesen le tudjuk vele venni a lábunkról! Ehhez a fogáshoz csak egy egyszerű, könnyen elkészíthető, puha diós tészta kell, na meg a még finomabb és krémes vaníliapudingos krém. A kiméréshez 150 ml-es csészét használtam, a kész kreációt pedig csokireszelékkel díszítettem.


Hozzávalók

Tészta (1 csésze = 150 ml):
1 db tojás
1 csésze kristálycukor
1 csésze olaj
1 csésze tej
1 csésze rétesliszt
1 csésze darált dió
1/2 csomag sütőpor

Krém:
300 ml tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál kristálycukor
125 g vaj

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, fokozatosan beledolgozzuk az olajat és a tejet (felváltva), majd a reszelt dióval
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 16:47
Isteni DALMATA szelet
kristálycukor
6 ev. kanál rétesliszt
2 ev. kanál kakaó
1 ev. kanál olaj
100 mltej
½ csomag sütőpor

Öntethez:
500 ml tej
5 ev. kanál kristálycukor

Krémhez:
1 ltej
3 csomag csokoládépuding
10 ev.kanál kristálycukor
250 g vaj

Továbbá szükségünk lesz:
500 ml habtejszín
100 g csokoládé

Elkészítés menete

A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan elkeverjük. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 34 x 40 cm területű tepsibe kanalazzuk úgy, hogy a kanállal ,,tésztakupacokat" képzünk, és az egyes kupacok között 1 ,,kupacnyi" helyet hagyunk. Mintha sakktáblát készítenénk a tepsiben.
Elkészítjük a kakaós tésztát: a tojások sárgáját a cukorral habbá verjük, hozzáöntjük a tejet, olajat, végül a sütőporral és kakaóvar elkevert lisztet. A kakaós tésztát szintén a tepsibe kanalazzuk, a fehér
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 16:43
Epres-túrókrémes szelet
4,5 dl tejszin
1-2 teáskanál porcukor
A díszítéshez:
tejszín
eper
csokoládélevélke



Elkészítés

A vajat a cukor 2/3 részével és 1 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk egyenként a tojásokat, és apránként hozzáadunk 2-3 evőkanál lisztet. Belecsorgatjuk a tejet, és beleforgatjuk a sütőporral elkevert maradék lisztet. Vajjal kikent kb. 33x38 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Rövid pihentetés után keresztben félbevágjuk, a tepsiből kivéve kihűtjük.

Az epreket keresztben félbevágjuk. A tejcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd az egyik tésztalapra simítjuk. Az epreket vágott felükkel lefelé fordítva a puha csokoládéba nyomkodjuk, kirakjuk vele a tésztát.

A zseléport 2,5 dl hideg vízbe szórva 5 percig áztatjuk,
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 15:53
Mindössze 5 evőkanál mák, 1 tábla étcsokoládé...
tej.

Hozzávalók a krémhez:

4 db tojássárgája,
vaníliaaroma,
1 tasak vaníliás pudingpor,
500 ml tej,
6 evőkanál cukor,
250 g vaj.

Hozzávalók a mázhoz:

100 g étcsokoládé,
1 teáskanál olaj.

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát, a tojásfehérjéket tegyük egy mélyebb tálba, verjük fel kézi mixerrel, kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot. Lassanként öntsük bele a mákot, a kókuszreszeléket, a vaníliaaromát, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Óvatosan keverjük, lentről - felfelé a masszát. Egy 24×30 cm-s tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát és süssük kb. 20 percig 190 fokos sütőben. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk el 3 egyenlő részre.

Készítsük el a krémet: keverjük ki a tojássárgáját, a cukorral krémes állagúvá, majd adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a vanília aromát és a tejet. Keverjük össze jól a hozzávalókat egy habverővel, majd
vorosrozsa66, 2018. július 02. hétfő, 19:33
1/166
Képek, videók
0 egy kis finomság 6v4nz7
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:15
Sok finomság
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:08
Finomságok
irmus
2017. november 17. péntek, 17:17
reggeli finomságok1104.jp
maroka
2017. november 04. szombat, 09:25
du finomság italok.gif
gosztmagdi
2017. szeptember 27. szerda, 15:56
Jé, finomság
sanci81
2017. május 27. szombat, 15:16
Finomság.gif
pacsakute
2017. január 27. péntek, 23:13
Finomságok
sanci81
2016. december 21. szerda, 15:47
Őszi finomságok.jpg
borigit
2016. november 17. csütörtök, 10:13
lágyság és finomság.png
cady89
2016. szeptember 15. csütörtök, 15:46
Finomság-KENYÉR
1vargaildyko
2016. április 14. csütörtök, 06:05
Finomság, szépség.jpg
cady89
2015. február 07. szombat, 05:34
Beíratlan lapok.jpg
chillik
2017. december 10. vasárnap, 05:52
Pengeéles lapokkal
lilagondolatok
2015. szeptember 04. péntek, 13:54
Sablonos lapok
teaivo
2015. május 13. szerda, 13:21
Címkék
tojások sárgáját, tojások keményre, másik oldalát, piskóta másik, 20x30 cm-es, tojások fehérjéjét, vanília aromát, maradék krém, sütőporral elkevert, tepsiben sütöttem, kevés túrós, vaníliakrém egyharmadával, tepsit kikenem, epreket vágott, száraz hozzávalókkal, tölteléket elkészítjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.