Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:45 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Almás-habos reszelt sütemény
Almás-habos reszelt sütemény

Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
Meggyes, zselés kocka
tej

A meggyeket kettőbe vágtam, a zseléport forrásig kevertem 1 dl vízzel egy edényben, majd hozzáöntöttem a meggyet a levével együtt, így is forrásig melegítettem. Egy 20x30 cm-es tepsit kibéleltem folpack fóliával, így öntöttem bele a meggyzselét. Amikor kihűlt, hűtőbe tettem. Másnapra megdermedt, lehűt, kiborítottam egy tálcára. Ebben a tepsiben sütöttem meg a piskótát, 5 tojásból. Én együtt verem fel a tojások sárgáját és a fehérjét géppel a cukorral, amikor sűrű massza, óvatosan hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, közepes hőmérsékleten sütöm. Miután a piskóta kihűlt kettévágtam, megkentem a vaníliakrém egyharmadával, rácsúsztattam a zselét, amit előtte középen kettévágtam és két darabban tettem rá a krémre, mert így könnyebb volt vele bánni. Arra került a vaníliakrém második harmada, majd a piskóta másik fele, végül a maradék krém. Villával hullámokat húztam a krémbe.

Vaníliakrém: 2 tojás sárgáját kikevertem 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, hozzávertem a
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:28
Méteres kalács
krémhez)
2 dl tej (a krémhez)
25 dkg vaj (a krémhez)
20 dkg porcukor (a krémhez)
0,5 dl rumaroma (a krémhez)
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor (mázhoz)
5 evőkanál kristálycukor (mázhoz)
5 evőkanál víz (mázhoz)
10 dkg fagyos vaj (mázhoz)
Az étel elkészítésének leírása
Lépés 1
Mérjük ki az alapanyagokat.

Lépés 2
Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.

Lépés 3
Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.

Lépés 4
Én mindkét őzgerinc formát kibéleltem sütőpapírral, úgy hogy kicsit kilógjon,s beleöntöttem, majd megsütöttem. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, kb. 180 C-fokra, kb. jó 30-40 perc alatt elkészül, de azért tűpróba szükséges. Ha megsült, rácsra
tinka1951, 2018. augusztus 05. vasárnap, 05:30
Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet
rétesliszt
1/2 csomagsütőpor

Krém:
500 g lágy túró
100 g porcukor
1 db citrom leve
6 db zselatinlap
400 ml habtejszín

Öntet:
200 g
étcsokoládé
1 ev. kanálolaj
150 ml habtejszín

Szükségünk lesz még:
8 db nagyobb banán
citrom leve a banán meglocsolásához

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet. Utolsó lépésben óvatosan belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát tepsire tesszük, amit előtte kivajaztunk és beliszteztünk. A tésztát 220 fokon 10-15 percig sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük. Rátesszük a félbe vágott banánt, majd a banánt citrom levével meglocsoljuk - így a banán nem barnul meg.
A zselatinlapot vízbe tesszük (a csomagoláson szereplő útmutató szerint járunk el). A túrót a cukorral és citromlével eldolgozzuk. Egy kevés túrós masszát teszünk a zselatinhoz,
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 13:46
Gyors diós kísértés, egy tojással
Gyors diós kísértés, egy tojással

Egyszerű és nagyon finom! A gyors diós kísértés, egyetlen tojásból nagy kedvenc lehet a családban, a vendégeket pedig egyenesen le tudjuk vele venni a lábunkról! Ehhez a fogáshoz csak egy egyszerű, könnyen elkészíthető, puha diós tészta kell, na meg a még finomabb és krémes vaníliapudingos krém. A kiméréshez 150 ml-es csészét használtam, a kész kreációt pedig csokireszelékkel díszítettem.


Hozzávalók

Tészta (1 csésze = 150 ml):
1 db tojás
1 csésze kristálycukor
1 csésze olaj
1 csésze tej
1 csésze rétesliszt
1 csésze darált dió
1/2 csomag sütőpor

Krém:
300 ml tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál kristálycukor
125 g vaj

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, fokozatosan beledolgozzuk az olajat és a tejet (felváltva), majd a reszelt dióval
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 16:47
Isteni DALMATA szelet
kristálycukor
6 ev. kanál rétesliszt
2 ev. kanál kakaó
1 ev. kanál olaj
100 mltej
½ csomag sütőpor

Öntethez:
500 ml tej
5 ev. kanál kristálycukor

Krémhez:
1 ltej
3 csomag csokoládépuding
10 ev.kanál kristálycukor
250 g vaj

Továbbá szükségünk lesz:
500 ml habtejszín
100 g csokoládé

Elkészítés menete

A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan elkeverjük. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 34 x 40 cm területű tepsibe kanalazzuk úgy, hogy a kanállal ,,tésztakupacokat" képzünk, és az egyes kupacok között 1 ,,kupacnyi" helyet hagyunk. Mintha sakktáblát készítenénk a tepsiben.
Elkészítjük a kakaós tésztát: a tojások sárgáját a cukorral habbá verjük, hozzáöntjük a tejet, olajat, végül a sütőporral és kakaóvar elkevert lisztet. A kakaós tésztát szintén a tepsibe kanalazzuk, a fehér
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 16:43
Epres-túrókrémes szelet
4,5 dl tejszin
1-2 teáskanál porcukor
A díszítéshez:
tejszín
eper
csokoládélevélke



Elkészítés

A vajat a cukor 2/3 részével és 1 csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk egyenként a tojásokat, és apránként hozzáadunk 2-3 evőkanál lisztet. Belecsorgatjuk a tejet, és beleforgatjuk a sütőporral elkevert maradék lisztet. Vajjal kikent kb. 33x38 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Rövid pihentetés után keresztben félbevágjuk, a tepsiből kivéve kihűtjük.

Az epreket keresztben félbevágjuk. A tejcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd az egyik tésztalapra simítjuk. Az epreket vágott felükkel lefelé fordítva a puha csokoládéba nyomkodjuk, kirakjuk vele a tésztát.

A zseléport 2,5 dl hideg vízbe szórva 5 percig áztatjuk,
vorosrozsa66, 2018. július 22. vasárnap, 15:53
Mindössze 5 evőkanál mák, 1 tábla étcsokoládé...
tej.

Hozzávalók a krémhez:

4 db tojássárgája,
vaníliaaroma,
1 tasak vaníliás pudingpor,
500 ml tej,
6 evőkanál cukor,
250 g vaj.

Hozzávalók a mázhoz:

100 g étcsokoládé,
1 teáskanál olaj.

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát, a tojásfehérjéket tegyük egy mélyebb tálba, verjük fel kézi mixerrel, kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot. Lassanként öntsük bele a mákot, a kókuszreszeléket, a vaníliaaromát, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Óvatosan keverjük, lentről - felfelé a masszát. Egy 24×30 cm-s tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát és süssük kb. 20 percig 190 fokos sütőben. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, majd vágjuk el 3 egyenlő részre.

Készítsük el a krémet: keverjük ki a tojássárgáját, a cukorral krémes állagúvá, majd adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a vanília aromát és a tejet. Keverjük össze jól a hozzávalókat egy habverővel, majd
vorosrozsa66, 2018. július 02. hétfő, 19:33
Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite
Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite

Hozzávalók

A tetejére:
80 dkg cseresznye
2 ek porcukor
1 tk őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
A tésztához:
3 db tojás
25 dkg porcukor
3 dl 20%-os tejföl
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
30 dkg (rétes) liszt


Elkészítés

1.

A cseresznyét kimagozzuk. A porcukrot, a fahéjat, és a szegfűszeget összekeverjük, és beleforgatjuk a cseresznyét.
2.

A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a tejföllel, a citrom levével és lereszelt héjával, valamint a vaníliás cukorral és a sóval. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük.
3.

Sütőpapírral bélelt
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 16:13
CSERESZNYÉS PITE - variációk
TEJFÖLÖS CSERESZNYÉS PITE

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg rétes liszt, 3 közepes tojás, 3 dl 20 %-os tejföl, 1 közepes citrom reszelt héja és leve, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőper, csipet só,
valamint : 80 dkg cseresznye, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,

A cseresznyét kimagozzuk, összeforgatjuk a fűszeres cukorral.
A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, összekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe símitjuk a tészta masszát, a tetejét kirakjuk a cseresznyével.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt (tűpróba) megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

CSERESZNYÉS PITE

Hozzávalók : 25dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 15 dkg puha margarin, 2 db tojás, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 1 csomag sütőpor

A tetejére : kb. 50
lizawolf, 2018. június 04. hétfő, 11:06
Pudingos almás pite
Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 kocka (25 dkg) Ráma margarin
25 dkg cukor
2 dl tej
4 tojás
1 tasak vaníliás cukor

Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg alma
1 tasak vaníliás pudingpor
cukor/méz ízlés szerint
1,5 dl víz
1 tasak vaníliás cukor
őrőlt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint (vagy 1 tasak almás sütemény fűszerkeverék)

Először elkészítem a tölteléket: az almát megmosom, meghámozom és lereszelem. Lábosba teszem, öntök rá kb 1,5 dl vizet, mézzel-cukorral, vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítem és megpárolom. A végén hozzáadom a kevés vízzel elkevert pudingport, és összefőzöm. Félreteszem hűlni. Amíg kihűl, elkészítem a tésztát.
A tojásokat a cukrokkal habosra kavarom, hozzáadom a puha margarint, a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Összedolgozom, ketté veszem. Egyik felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, elosztom rajta a kihűlt almás tölteléket. Erre kerül a maradék
bkisseva, 2018. május 31. csütörtök, 10:06
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka
tehéntúró
40 g vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 ekvőkanál cukor
1 vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl tejszín

A tetejére:

30 dkg körüli házilag eltett cukrozott, magozott meggy
50 g expressz tortazselé piros


A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
180 f°C-ra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingot a cukrokkal, tejjel felfőzzük, kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat, és jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük. A kihűlt tésztára simítjuk. Kirakjuk meggy
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:32
1/166
Képek, videók
Almás-habos reszelt sütem
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
almás-habos-20081231-0 02-
erzsikepuskas
2014. március 10. hétfő, 07:12
habos almás mákos szelet.
erzsikepuskas
2013. december 10. kedd, 08:31
Almás-habos
bajzateva
2013. július 12. péntek, 13:27
almás habos túrós kocka !
ibolya58
2012. október 05. péntek, 14:36
Habos almás.jpg
cila1
2012. február 04. szombat, 21:18
Habos almás.jpg
vorosrozsa66
2011. január 24. hétfő, 18:33
habos_almas.jpg
yaskane
2010. december 09. csütörtök, 17:39
almás habos.jpg
bubszi
2010. október 25. hétfő, 04:20
Reszelt túrós sütemény.jp
vorosrozsa66
2009. december 06. vasárnap, 22:11
Dobostorta elkészítve.jpg
gaby73
2014. október 10. péntek, 23:00
Csülök elkészitve kenyérb
wob
2012. október 28. vasárnap, 20:34
saját elkészítés.jpg
cady
2010. május 31. hétfő, 00:34
A Busa elkészítve + Kesze
sarkadykati
2010. május 29. szombat, 01:50
éhesek vagytok elkészitse
csilla663
2010. május 27. csütörtök, 16:21
Címkék
citrom levével, kihűlt tésztára, puha csokoládéba, cukorral kemény, maradék krém, tetejét kirakjuk, tésztát tepsire, reszelt citromhéjjal, margarinnal habosra, reszelt almát, cukorral habosra, sütőporral összekeverjük, félbe vágott, vaníliakrém második, tojások fehérjéjét, tojásokat kikeverjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.