Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 22:30 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Roma konyha
elkeverjük a hozzávalókkal, annyi vizet teszünk hozzá, hogy összeálljon, s tortaformában megsütjük. Eredetileg lángosnyi darabokat szaggattak belőle, és a tűzhely lapján sütötték meg.

Töltött csucsogó gloncskával
Hozzávalók: alaposan kimosott, vastag disznóbél; a töltelékhez: 1 kg krumpli, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, bors ízlés szerint, 1-2 ek. liszt, 2 ek. olaj + a tepsi kikenéséhez, kb. 70 dkg füstölt oldalas (gloncska). A héjában főtt, megtisztított, áttört krumplit összekeverjük tojással, sóval, borssal, pici liszttel, zúzott fokhagymával, kevés olajjal. A disznóbélbe töltjük, s olajozott tepsire rakva a sütőben megsütjük. A tetejét megszurkáljuk tűvel, lekenjük olajjal. Ha ropogósra sült, rézsút kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. Közben az oldalast fokhagymás sós vízben, lassú forralással megfőzzük. Ha kész, lecsepegtetjük, meglocsoljuk olajjal, és 20-25 percre forró sütőbe tesszük. A töltött csucsogóval - amelyet magában is fogyaszthatunk -
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Céklatorta egészségesen
fruktózt használok)
1 csomag sütőpor
10 dkg dió (durvára vágra, darálva)
5 dkg vörösáfonya (nem fő összetevő, de finom benne)

elkészítés

A céklát, almát meghámozzuk, a répát megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn vagy robotgéppel lereszeljük. A nyers zöldség-gyümölcs keverék 40 dkg-nak felel meg. Ha nagyon leveses az alma, akkor kinyomkodjuk, vagy szűrőn keresztül egy kicsit kicsöpögtetjük. Ebbe a keverékbe tesszük bele a vörösáfonyát is.
Összekeverjük a zabpelyhet a liszttel, sütőporral, fahéjjal, fruktózzal (cukorral), a darált dióval és egy csipet sóval. A sütőport előzetesen össze lehet keverni a liszttel, és beleszitálni a keverékbe, hogy jól elkeveredjen.
Egy másik tálban összekeverjük az egész tojásokat az olajjal, amelyhez hozzáadjuk a lereszelt zöldséges-gyümölcsös keveréket, majd ebbe forgatjuk a zabpelyhes-lisztes keveréket is. Jól összekeverjük, de csak fakanállal, a végén hozzáadjuk a durvára vágott diót, és azzal is jól
bkisseva, 2018. január 16. kedd, 11:07
Tallóztam
Baranyai cigány-pogácsa
(sós/zsíros bodag, vakarcs/vakaró)

hozzávalók

60 dkg finomliszt
1.5 teáskanál só
1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
5 k disznózsír
3 dl víz (amennyit felvesz)

elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy kenyér állagú tésztát kapjunk.
Tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, és előmelegített sütőben sütjük.

sütési hőfok: 200fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm

Lehet megszórni a tetejét durva szemű sóval és köménymaggal Sült(hús) zsírral még finomabb.
horvathnemagdi, 2018. január 14. vasárnap, 18:03
Baranyai cigánypogácsa (sós/zsíros bodag, vakarcs/vakaró)
hozzávalók / 6 adag

60 dkg finomliszt
1.5 teáskanál só
1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
5 ek disznózsír
3 dl víz (amennyit felvesz)

elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy kenyér állagú tésztát kapjunk.
Tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, és előmelegített sütőben sütjük.

sütési hőfok: 200fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm


Lehet megszórni a tetejét durva szemű sóval és köménymaggal Sült(hús) zsírral még finomabb.
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 13:59
Ananászos-barackos túrótorta
Ananászos-barackos túrótorta

Hozzávalók a piskótához:
3 db tojás
6 dkg cukor
fél csomag sütőpor
7,5 dkg liszt

Hozzávalók a túrótöltelékhez :

25 dkg túró
10 dkg cukor
1 db citrom héja és leve
3 dl, habtejszín , kemény habbá verve
10 dkg őszibarackbefőtt, felkockázva
10 dkg ananászbefőtt, felkockázva
1 púpos evőkanál zselatinpor
fél deci hideg víz

Díszítéshez :
Ananász és barackbefőtt

Elkészítése :
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük,
majd belekeverjük a tojássárgájákat.
Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, simára keverjük.
22 cm sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 170 - fokra előmelegített
sütőben18-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, lehúzzuk a piskótáról a papírt, kibéleljük a formát új sütőpapírral ,
és visszatesszükbele a piskótát úgy, hogy az oldalát
ametiszt54, 2017. december 22. péntek, 17:44
Boci süti
Hozzávalók:

A tésztához: (22x36 cm-es tepsihez)
5 tojás
20 dkg. cukor
80 ml. tej
80 ml. olaj
2 csapott ek. kakaópor
20 dkg. liszt
1 dkg. sütőpor

A töltelékhez:
50 dkg. túró
3-4 ek. búzadara (a túró állagától függően)
1 tojás
5 ek. kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A töltelékhez összekeverjük a túrót, tojást és a búzadarát a cukrokkal és a citrom reszelt héjával. Majd vizes kézzel 20 darab golyót formázunk belőle.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd az olajat,
mellyel szintél jól elkeverjük.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, hozzákeverjük a tojásos masszához,
végül óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
Margarinozott/lisztezett tepsibe
ametiszt54, 2017. december 22. péntek, 17:06
Püspökkenyér muffin
sárgabarack
5 dkg füge
5 dkg aszalt vörösáfonya
5-5 dkg cukrozott citrom- és narancshéj
30 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
6 tojás

15 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
rumaroma

A diót apróra vagdaljuk, a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk és a cukrozott citrushéjakkal egy tálban rakjuk. Megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 3-4 e.k. liszttel (hogy sülés közben ne süllyedjenek le a a massza aljára) és alaposan összekeverjük a gyümölcsöket.
Egy muffintepsit kibélelünk papírkapszlikkal (vagy kikenünk zsiradékkal és beszórunk liszttel - a felesleget kirázzuk belőle). A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A maradék lisztet elvegyítjük az átszitált sütőporral. A tojásokat egyenként felütjük és kettéválasztjuk. A fehérjéket 1 csipet sóval félkemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, aztán beledolgozzuk a tojássárgákat. Egyszerre a masszához keverjük a hab 1/3-át, a
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 11:18
Karácsonyi receptek
Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.

Csokoládés karácsonyfadísz
3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg csokoládé, 20 dkg darás liszt.
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük az átszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt csokoládét, meg a lisztet. Mindezt könnyedén összekeverjük. A tésztát csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kikent tepsibe koszorúként vagy más figurákat nyomunk belőle. Meleg sütőben lassan sütjük.

Marcipán félholdak
200 g nyers marcipánmasszát 75 g szitált porcukorral, 150 g hámozatlan, őrölt mandulával, 3 csapott teáskanál étkezési keményítővel, 1 tojásfehérjével, 30 g apróra vágott cukrozott citromhéjjal, 2
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Kókuszos kocka
cukor
- 1 dl forró víz

Díszítéshez:- reszelt csoki

Elkészítés:

A margarint és a cukrot kikavarom, majd hozzáadom a tojást és mixerrel jó habosra kavarjuk.
Ezután hozzáadom a mézet, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd a mixerrel jól összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütőm.

Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet.
4 dl tejet feltesszünk forrni. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd a megmaradt tejjel elkavarjuk csomómentesre és hozzácsorgatjuk a már forró tejhez. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg sűrű krémet kapuk, kész lesz a puding.
Hozzákavarjuk a margarint és a kókuszreszeléket és hülni hagyjuk.

Ha kész a tészta, ezt is hűlni hagyjuk majd meglocsoljuk a sziruppal, rákenjük a krémet és megszórjuk
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 09:49
Színes borzas
Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rum
Töltelékhez
3 tojásfehérje
15 dkg kristálycukrot
15 dkg kókuszreszelék
3+5 evőkanál baracklekvár


A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint és hozzágyúrjuk a tojások sárgáját valamint a rumot. A tésztát szép simára gyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik felébe belegyúrunk 1 evőkanál kakaóport. A kakaós tésztát fóliába csomagoljuk és fagyasztószekrénybe tesszük legalább 30 percre.
Alaposan kizsírozunk egy 23x33 cm-es tepsit és bele tesszük a kinyújtott sárga tésztát. A tésztát megkenjük 3 evőkanál lekvárral, amelyre rásimítjuk a kókuszos krémet.
A krémhez kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Amikor már jó kemény hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor már szép fényes a hab, hozzákeverjük
suzymama, 2017. november 13. hétfő, 21:13
Ki fogom próbálni...
Egyik barátnőm küldte, köszönöm...
Kijevi krémes

Hozzávalók
40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 ek tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor

Habhoz
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió
Krémhez2 cs vaníliás puding
1/2 liter tej
25 dkg Rama
25 dkg kristálycukor


Elkészítés
1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3. A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.
gabfe, 2017. október 01. vasárnap, 17:31
Tejfölös-meggyes süti
Hozzávalók:

75 dkg meggy
4 dl tejföl
20 dkg cukor
5 tojás
15 dkg margarin
2 dl tej
1 cs vaníliás cukor
csipetnyi só
1/2 cs sütőpor
25 dkg liszt

Elkészítése:
A margarint a cukorral és a sóval kikeverjük. Hozzáadunk 2 egész tojást, a sütőporral elkevert lisztet és kb 2 dl tejet keverünk hozzá.

Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon kb 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és a tetejét megszórjuk meggyel.

A maradék tojásokat, a tejfölt, 2-3 kanál cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd a meggy tetejére öntjük és készre sütjük. 180 fokon kb 50 perc alatt sül meg a sütemény.
bkisseva, 2017. szeptember 27. szerda, 10:42
1/151
Képek, videók
konyhás mihály.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:12
Pipacsos konyhai akasztó.
pildu
2017. április 20. csütörtök, 18:41
Levendulás konyhai akaszt
pildu
2017. április 20. csütörtök, 18:37
Dobogómajor konyha
pacsakute
2017. április 05. szerda, 22:30
febr 2 konyha abl..jpg
gabfe
2017. február 03. péntek, 16:34
virágaim konyha 2016. nyá
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 09:13
konyhaa.jpg
zsokica45
2016. november 13. vasárnap, 20:49
a konyhában
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:22
Erdélyi konyha Tündéri lá
hunyadvarijozsef
2016. október 06. csütörtök, 15:19
béláék konyhája.jpg
sarkadykati
2016. szeptember 16. péntek, 16:10
tűzhely Dó régi (1).jpg
dnemethk
2017. december 28. csütörtök, 20:07
tűzhely Dó régi (2).jpg
dnemethk
2017. december 28. csütörtök, 20:06
tűzhely Dó régi (3).jpg
dnemethk
2017. december 28. csütörtök, 20:06
tűzhely Dó régi (4).jpg
dnemethk
2017. december 28. csütörtök, 20:05
tűzhely Dó régi (5).jpg
dnemethk
2017. december 28. csütörtök, 20:05
Címkék
lisztet összekeverjük, diós habbal, töltött csucsogóval, csipet sóval, sóval kikeverjük, héjában főtt, maradék lisztet, tojásos masszához, muffintepsit kibélelünk, sütőport előzetesen, masszához keverjük, egyik felébe, kókuszos krémet, felesleget kirázzuk, végén hozzáadjuk, tálban rakjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.