Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:28 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Négerkocka
sütőpapír

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben,180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A megsült ,forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek. baracklekvárral.
Hagyjuk kihűlni!

A tojásfehérjéket a cukorral,sóval,citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük.
Hűtőbe tesszük egy kis időre dermedni.
A kakaóport,cukrot,vizet összekeverjük egy kis lábasban,majd felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a margarint vagy vajat,vissza tesszük a lángra,simára összeforraljuk,de lassú tűznél.
Levesszük a lángról ,kicsit hagyjuk hűlni,de nem hidegre és a hab tetejére csurgatjuk.
A tálcát egy kicsit megrázogatjuk,hogy egyenletesen kerüljön a máz a hab tetejére.
Hűtőbe tesszük,hagyjuk megdermedni a bevonatot.
Forró vízbe mártott késsel,a vizet letörölve, bejelöljük a kockákat és
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 20:34
Tejfölös-meggyes süti - finom !
Hozzávalók:

75 dkg meggy
4 dl tejföl
20 dkg cukor
5 tojás
15 dkg margarin
2 dl tej
1 cs vaníliás cukor
csipetnyi só
1/2 cs sütőpor
25 dkg liszt

Elkészítése:
A margarint a cukorral és a sóval kikeverjük. Hozzáadunk 2 egész tojást, a sütőporral elkevert lisztet és kb 2 dl tejet keverünk hozzá.

Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon kb 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és a tetejét megszórjuk meggyel.

A maradék tojásokat, a tejfölt, 2-3 kanál cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd a meggy tetejére öntjük és készre sütjük. 180 fokon kb 50 perc alatt sül meg a sütemény.
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:30
Kókuszgolyós szelet
Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg olvasztott vaj (langyosan)
25 dkg porcukor
6 db tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
A golyókhoz:
20 dkg túró
5 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál cukor
1 db tojássárgája
A krémhez:
3 dl tej
2 evőkanál liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj
A bevonathoz:
10 dkg csokoládé
1 evőkanál olaj
A díszítéshez:
1 evőkanál kókuszreszelék


Elkészítés: Először a golyókat készítsük el: a hozzávalókat simára keverjük, és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk, majd félretesszük hűvös helyre.

A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel (10 perc) habosra keverjük. Majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, tovább keverjük. A lisztet a sütőporral
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 08:57
Gluténmentes almás, mákos
Hozzávalók 24 kockához:
25 dkg darált mák
8 dkg finom kókuszreszelék
1 zacskó sütőpor, vagy 2 késhegynyi szódabikarbóna
3 db L-es tojás
idénygyümölcsök pl.:
2 alma lereszelve, vagy
2 banán áttörve
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2,5 dl víz

Megjegyzés: Ebben a receptben a gyümölcs adja a sütemény édességét. Ha ez nem lenne elég, akkor adhatunk hozzá 5-10 dkg nád, vagy nyírfacukrot igény szerint.

A mákot összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fahéjjal egy keverőtálban.
Egy másik tálban összekeverjük a gyümölcsöt a vízzel, és a tojásokkal, valamint a cukorral, ha teszünk bele.
Ha almát adunk hozzá, akkor azt reszelve tegyük bele, majd alaposan keverjük össze a többi nedves hozzávalóval egy kézi robotgép segítségével.
Ha banánnal készítjük, akkor a nedves hozzávalókat egy botmixerrel is pépesíthetjük.
A száraz hozzávalókat belekeverjük a folyadékba.
Egy kiolajozott tepsibe (20x30 cm) öntjük a masszát, és
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 20:18
H.Kohut Katalin: Almás muffin
H.Kohut Katalin: Almás muffin

Hozzávalók:

16 dkg liszt
12 dkg cukor
2 tojás
½ cs. sütőpor
½ kocka Ráma vaj
citromhéj ízlés szerint
8 csokidarabka
2 reszelt alma
fahéj ízlés szerint
kevés darált dió
1 db vaníliacukor

Elkészítés:

Felmelegítjük a fél vajat egy lábasban a cukorral. Mikor lehűlt, hozzákeverjük a 2 db tojást, jól felverjük, majd a lisztet a sütőporral, ezt is kikeverjük dagasztógéppel Citromhéj nem fontos, ha van otthon, reszelünk bele. Majd hozzátesszük a darált diót, a fahéjat, a vaníliacukrot, a két reszelt almát, jól összekeverjük, kanállal belehelyezzük őket a 8 db muffinformába, melyeket előzőleg a muffinsütőbe helyezünk. Tetejükre helyezzük a csokidarabkákat és betesszük az előmelegített sütőbe. Kb. húsz perc sütés elég, kivesszük, lehűlés után fogyasztjuk.

Az én gázsütőm mini, 1971-es kivitelű, nem fér bele a boltban kapható muffin sütők egyike sem, ezért a papír
katalinkohut, 2017. augusztus 28. hétfő, 13:32
Könnyű citromos túrós szelet.
liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)

a tepsihez:
vaj
liszt

a krémhez:

50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 evőkanál búzadara

a szóráshoz:

porcukor

(a sütemény 40 x 23 cm-es tepsiben készült.)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne
nanoka72, 2017. július 29. szombat, 06:26
szilvás süti
Hozzávalók:

2 bögre liszt
2 bögre szilva
2 db tojás
1,5 bögre görög joghurt
1 bögre cukor
150 g vaj
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 ek porcukor

Elkészítés:

A tojásokat és a cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, és hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és a joghurtot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a folyékony részhez keverjük. A szilvából szedjük ki a magokat, mossuk meg, forgassuk meg az alját lisztben. (Így nem fog lesüllyedni a tészta aljára.)

A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a tészta tetejét porcukros fahéjjal, és rárakjuk a szilvát. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük 25-30 percig, illetve tűpróbáig.

A fahéjas porcukorral a kész süteményt is meghinthetjük.k
faciendum, 2017. július 28. péntek, 20:56
Sajtos keksz recept
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tk cukor
1 tk só
1 tk sütőpor
6 dkg félkemény sajt (pl vörös cheddar)
5 dkg mag mix (len, szezám, zabpehely)
1,5 dl víz

Elkészítése:

Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegyúrjuk.

Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.

Kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd tésztavágóval négyzetekre vágjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12 perc alatt ropogósra sülnek a kekszek.
reifregina, 2017. július 19. szerda, 16:14
Van egy tuti receptünk
kivéve másnap még finomabb lesz.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg nádcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd emelkedni a tésztánk, akkor pont a helyére kerül. 200 fokon sütjük, sütőtől függően kb. 45-60 percig. Kockákra, kis téglalapokra szeleteljük. És nekiesünk, mert nagyon
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 17:33
Meggyes kevert sütemény
Hozzávalók a tésztához: 18 dkg ráma sütőmargarin, 4 db tojás, 20 dkg kristálycukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 25 dkg finomliszt

A tetejére: 40-50 dkg meggy, 15 dkg dió, mogyoró vagy mandula (egyfajta is lehet) 2 evőkanál vaníliás cukor,

A tepsi kikenéséhez: 2 dkg margarin, 2 evőkanál liszt

A margarint habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A kétféle cukorral még 2-3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét forgatjuk bele, majd a masszát egy 20-30 centis, margarinnal kikent, belisztezett magas falú tepsibe simítjuk.
A kimagozott meggyet egyenletesen a tetejére szórjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk. A durvára vágott diót és mogyorót a cukorral összekeverjük, a gyümölcsre szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon) 50 percig sütjük, félidőben a sütő erősségét 10 fokkal hökkentjük.
Elkészítési idő: 1 óra
Kb.
lizawolf, 2017. június 15. csütörtök, 17:53
Nagyon finom puha
400 G LISZT, 200 G VAJ, FRISS GYÜMÖLCS ÉS MÁR KÉSZÜL IS A PUHA KEVERT SÜTI!

Hozzávalók:
400 g liszt
200 g puha vaj
200 g cukor
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
5 evőkanál tej
300 g gyümölcs (meggy, áfonya, stb.)
Elkészítése:
A cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett meggyet, áfonyát, vagy tetszés szerint más gyümölcsöt. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és beleöntjük a tésztát. 200 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
eva0817, 2017. június 09. péntek, 07:55
Puha kevert süti!
Puha kevert süti!

Nagyon finom puha, szinte elolvad a szádban. Készítettem már meggyel, áfonyával, cseresznyével, de akár csokidarabokat is szórhatsz bele.

Hozzávalók:

400 g liszt
200 g puha vaj
200 g cukor
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
5 kanál tej
300 g gyümölcs (meggy, áfonya, stb.)

Elkészítése:

A cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett meggyet, áfonyát, vagy tetszés szerint más gyümölcsöt. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és beleöntjük a tésztát. 200 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
horvathnemagdi, 2017. június 04. vasárnap, 19:19
1/151
Képek, videók
négerkocka.JPG
erzsikepuskas
2013. december 23. hétfő, 13:33
16891_negerkocka_n.jpg
53ilona
2013. augusztus 21. szerda, 20:55
négerkockám
dnemethk
2012. augusztus 27. hétfő, 22:00
negerkocka.jpg
1vargaildyko
2010. január 04. hétfő, 12:54
Négerkocka
irmus
2009. október 02. péntek, 09:23
Turos barackos piskotarol
edo-bedo
2009. március 28. szombat, 22:03
Margarin és vaj
irmus
2015. január 11. vasárnap, 09:01
Flora margarin logo 2
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:08
Flora margarin logo 1
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:06
margarin.jpg
sarkadykati
2013. február 14. csütörtök, 03:26
margarinos-kifli.jpg
bubszi
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:48
hajtovány margarinnal és
kmagdi
2009. március 05. csütörtök, 13:47
margarinj.jpg
tinka1951
2009. január 10. szombat, 21:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.