Regisztráció  Belépés
2017. november 17. péntek | 46. hét | 321. nap | 22:16 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Színes borzas
Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rum
Töltelékhez
3 tojásfehérje
15 dkg kristálycukrot
15 dkg kókuszreszelék
3+5 evőkanál baracklekvár


A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint és hozzágyúrjuk a tojások sárgáját valamint a rumot. A tésztát szép simára gyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik felébe belegyúrunk 1 evőkanál kakaóport. A kakaós tésztát fóliába csomagoljuk és fagyasztószekrénybe tesszük legalább 30 percre.
Alaposan kizsírozunk egy 23x33 cm-es tepsit és bele tesszük a kinyújtott sárga tésztát. A tésztát megkenjük 3 evőkanál lekvárral, amelyre rásimítjuk a kókuszos krémet.
A krémhez kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Amikor már jó kemény hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor már szép fényes a hab, hozzákeverjük
suzymama, 2017. november 13. hétfő, 21:13
Ki fogom próbálni...
Egyik barátnőm küldte, köszönöm...
Kijevi krémes

Hozzávalók
40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 ek tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor

Habhoz
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió
Krémhez2 cs vaníliás puding
1/2 liter tej
25 dkg Rama
25 dkg kristálycukor


Elkészítés
1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3. A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.
gabfe, 2017. október 01. vasárnap, 17:31
Tejfölös-meggyes süti
Hozzávalók:

75 dkg meggy
4 dl tejföl
20 dkg cukor
5 tojás
15 dkg margarin
2 dl tej
1 cs vaníliás cukor
csipetnyi só
1/2 cs sütőpor
25 dkg liszt

Elkészítése:
A margarint a cukorral és a sóval kikeverjük. Hozzáadunk 2 egész tojást, a sütőporral elkevert lisztet és kb 2 dl tejet keverünk hozzá.

Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon kb 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és a tetejét megszórjuk meggyel.

A maradék tojásokat, a tejfölt, 2-3 kanál cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd a meggy tetejére öntjük és készre sütjük. 180 fokon kb 50 perc alatt sül meg a sütemény.
bkisseva, 2017. szeptember 27. szerda, 10:42
Négerkocka
sütőpapír

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben,180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A megsült ,forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek. baracklekvárral.
Hagyjuk kihűlni!

A tojásfehérjéket a cukorral,sóval,citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük.
Hűtőbe tesszük egy kis időre dermedni.
A kakaóport,cukrot,vizet összekeverjük egy kis lábasban,majd felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a margarint vagy vajat,vissza tesszük a lángra,simára összeforraljuk,de lassú tűznél.
Levesszük a lángról ,kicsit hagyjuk hűlni,de nem hidegre és a hab tetejére csurgatjuk.
A tálcát egy kicsit megrázogatjuk,hogy egyenletesen kerüljön a máz a hab tetejére.
Hűtőbe tesszük,hagyjuk megdermedni a bevonatot.
Forró vízbe mártott késsel,a vizet letörölve, bejelöljük a kockákat és
bkisseva, 2017. szeptember 23. szombat, 20:34
Kókuszgolyós szelet
Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg olvasztott vaj (langyosan)
25 dkg porcukor
6 db tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
A golyókhoz:
20 dkg túró
5 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál cukor
1 db tojássárgája
A krémhez:
3 dl tej
2 evőkanál liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj
A bevonathoz:
10 dkg csokoládé
1 evőkanál olaj
A díszítéshez:
1 evőkanál kókuszreszelék


Elkészítés: Először a golyókat készítsük el: a hozzávalókat simára keverjük, és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk, majd félretesszük hűvös helyre.

A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel (10 perc) habosra keverjük. Majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, tovább keverjük. A lisztet a sütőporral
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 08:57
Gluténmentes almás, mákos
Hozzávalók 24 kockához:
25 dkg darált mák
8 dkg finom kókuszreszelék
1 zacskó sütőpor, vagy 2 késhegynyi szódabikarbóna
3 db L-es tojás
idénygyümölcsök pl.:
2 alma lereszelve, vagy
2 banán áttörve
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2,5 dl víz

Megjegyzés: Ebben a receptben a gyümölcs adja a sütemény édességét. Ha ez nem lenne elég, akkor adhatunk hozzá 5-10 dkg nád, vagy nyírfacukrot igény szerint.

A mákot összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fahéjjal egy keverőtálban.
Egy másik tálban összekeverjük a gyümölcsöt a vízzel, és a tojásokkal, valamint a cukorral, ha teszünk bele.
Ha almát adunk hozzá, akkor azt reszelve tegyük bele, majd alaposan keverjük össze a többi nedves hozzávalóval egy kézi robotgép segítségével.
Ha banánnal készítjük, akkor a nedves hozzávalókat egy botmixerrel is pépesíthetjük.
A száraz hozzávalókat belekeverjük a folyadékba.
Egy kiolajozott tepsibe (20x30 cm) öntjük a masszát, és
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 20:18
H.Kohut Katalin: Almás muffin
H.Kohut Katalin: Almás muffin

Hozzávalók:

16 dkg liszt
12 dkg cukor
2 tojás
½ cs. sütőpor
½ kocka Ráma vaj
citromhéj ízlés szerint
8 csokidarabka
2 reszelt alma
fahéj ízlés szerint
kevés darált dió
1 db vaníliacukor

Elkészítés:

Felmelegítjük a fél vajat egy lábasban a cukorral. Mikor lehűlt, hozzákeverjük a 2 db tojást, jól felverjük, majd a lisztet a sütőporral, ezt is kikeverjük dagasztógéppel Citromhéj nem fontos, ha van otthon, reszelünk bele. Majd hozzátesszük a darált diót, a fahéjat, a vaníliacukrot, a két reszelt almát, jól összekeverjük, kanállal belehelyezzük őket a 8 db muffinformába, melyeket előzőleg a muffinsütőbe helyezünk. Tetejükre helyezzük a csokidarabkákat és betesszük az előmelegített sütőbe. Kb. húsz perc sütés elég, kivesszük, lehűlés után fogyasztjuk.

Az én gázsütőm mini, 1971-es kivitelű, nem fér bele a boltban kapható muffin sütők egyike sem, ezért a papír
katalinkohut, 2017. augusztus 28. hétfő, 13:32
Könnyű citromos túrós szelet.
liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)

a tepsihez:
vaj
liszt

a krémhez:

50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 evőkanál búzadara

a szóráshoz:

porcukor

(a sütemény 40 x 23 cm-es tepsiben készült.)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne
nanoka72, 2017. július 29. szombat, 06:26
szilvás süti
Hozzávalók:

2 bögre liszt
2 bögre szilva
2 db tojás
1,5 bögre görög joghurt
1 bögre cukor
150 g vaj
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 ek porcukor

Elkészítés:

A tojásokat és a cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, és hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és a joghurtot is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a folyékony részhez keverjük. A szilvából szedjük ki a magokat, mossuk meg, forgassuk meg az alját lisztben. (Így nem fog lesüllyedni a tészta aljára.)

A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a tészta tetejét porcukros fahéjjal, és rárakjuk a szilvát. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük 25-30 percig, illetve tűpróbáig.

A fahéjas porcukorral a kész süteményt is meghinthetjük.k
faciendum, 2017. július 28. péntek, 20:56
Sajtos keksz recept
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tk cukor
1 tk só
1 tk sütőpor
6 dkg félkemény sajt (pl vörös cheddar)
5 dkg mag mix (len, szezám, zabpehely)
1,5 dl víz

Elkészítése:

Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegyúrjuk.

Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.

Kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd tésztavágóval négyzetekre vágjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12 perc alatt ropogósra sülnek a kekszek.
reifregina, 2017. július 19. szerda, 16:14
Van egy tuti receptünk
kivéve másnap még finomabb lesz.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg nádcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd emelkedni a tésztánk, akkor pont a helyére kerül. 200 fokon sütjük, sütőtől függően kb. 45-60 percig. Kockákra, kis téglalapokra szeleteljük. És nekiesünk, mert nagyon
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 17:33
1/151
Képek, videók
Színes rózsák
eva6
2017. november 01. szerda, 12:44
SZ-ILd-SZÍNES GRAF50-50-p
cserhat3
2017. október 29. vasárnap, 16:35
Színes ceruzák
eva6
2017. október 17. kedd, 09:43
Színes csokor
eva6
2017. október 14. szombat, 10:19
Színes levelek
eva6
2017. október 10. kedd, 15:37
Színes őszi kép
gerbera64
2017. október 03. kedd, 09:29
Színes rózsák.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:35
SZÍNES--FÁTYOL-ALAP.gi f
bobecili
2017. szeptember 18. hétfő, 07:47
CSODÁS--SZÍNES--FÁTYOL -AL
bobecili
2017. szeptember 18. hétfő, 07:41
RÓZSA-ÉLESÍTVE---SZÍNE S-L
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 14:06
FÉNYES--A-FEHÉR---SZÍN ES-
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 13:25
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
Kaká sárgája.jpg
agica2004
2010. július 07. szerda, 13:36
Címkék
cukorral elektromos, krémhez kemény, sütőporral elkevert, vaníliás cukorral, Kohut Katalin, lisztet összekeverjük, kész süteményt, felvert habot, maradék cukorral, tetején marad, boltban kapható, lisztezett tepsibe, tuti receptünk, margarint vagy, tetejét terítsük, kicsit megrázogatjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.