Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 20:38 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite
őrölt szegfűszeg
A tésztához:
3 db tojás
25 dkg porcukor
3 dl 20%-os tejföl
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
30 dkg (rétes) liszt


Elkészítés

1.

A cseresznyét kimagozzuk. A porcukrot, a fahéjat, és a szegfűszeget összekeverjük, és beleforgatjuk a cseresznyét.
2.

A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a tejföllel, a citrom levével és lereszelt héjával, valamint a vaníliás cukorral és a sóval. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük.
3.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk a tésztamasszát, kirakjuk cseresznyével a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőtizzük. A tepsiben hagyjuk
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 16:13
CSERESZNYÉS PITE - variációk
PITE

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg rétes liszt, 3 közepes tojás, 3 dl 20 %-os tejföl, 1 közepes citrom reszelt héja és leve, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőper, csipet só,
valamint : 80 dkg cseresznye, 2 evőkanál porcukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,

A cseresznyét kimagozzuk, összeforgatjuk a fűszeres cukorral.
A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral, a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, összekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe símitjuk a tészta masszát, a tetejét kirakjuk a cseresznyével.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt (tűpróba) megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

CSERESZNYÉS PITE

Hozzávalók : 25dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 15 dkg puha margarin, 2 db tojás, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 1 csomag sütőpor

A tetejére : kb. 50 dkg félbevágott,
lizawolf, 2018. június 04. hétfő, 11:06
barackos keverős !
Barackos keverős

Gyűjtési hely: Abaúj - Hegyköz
Gönc

Hozzávalók:
1 csésze natúr joghúrt, 1 csésze cukor, 1 csésze olaj, 2 csésze liszt, 2 db tojás,
2 csomag vaníliás cukor, 0,5 csomag sütőpor, 1 kg megtisztított gönci barack,
Elkészítése:
A joghurtot összekeverjük az olajjal, a tojásokkal és a cukorral.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd belekeverjük a joghurtos alapba (nem szabad sokáig
keverni, mert akkor a sütemény nem lesz omlós).
Barackot előkészítjük: megtisztítjuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy kerek tálat (sütőformát) és az aljár a tészta felét leterítjük. Sűrűn
kirakjuk barackkal, majd a tészta másik felével befedjük és a tetejére barackokat teszünk.
Előmelegített sütőbe készre sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, akkor le lehet fedni alufóliával.
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 09:22
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka
a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
180 f°C-ra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingot a cukrokkal, tejjel felfőzzük, kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat, és jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük. A kihűlt tésztára simítjuk. Kirakjuk meggy szemekkel.
(Ezzel a A Dr. Oetker Expressz Tortazselével egyszerűen készíthetünk ragyogó zselés mázat. Az Expressz tortazselét nem kell főzni: forró vízzel elkeverve, cukor hozzáadása nélkül máris a süteményre vagy tortára csurgatható.)
Egy apró ötlet: ízlés szerint 50 ml (4 evőkanál) gyümölcslevet a 250 ml vízzel elkészített forró zseléhez keverhetünk. A zselét a meggyre csurgatjuk. A süteményt jó pár óra alatt jól behűtjük és
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 12:32
Habos-tejfölös epertorta
tejföl
10-12 dkg cukor
0,5 citrom leve
0,5 kg eper
1 csomag zselatin (20 g)
2-4 dl habtejszín

kb. 10 közepes méretű eper

Tetejére
eperszemek
csokilencse (elhagyható)
menta-, vagy citromfű levél

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Piskóta készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük néhány percen át. Hozzáadjuk az étolajat és a vizet, ezzel is elkeverjük. A lisztet és a zabpehelylisztet a sütőporral összekeverjük, a tojásos masszához adjuk és összeforgatjuk.

Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Én 26 cm-es tortaformát használtam, az eprek viszont kissé méretesebbek voltak, így itt-ott kilátszik a csúcsa, ami nyilván nem vészes, de egy 22-24 cm-es formával ez is kiküszöbölhető.

A masszát a formába öntjük és az előmelegített sütőbe téve kb. 22-25 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.

Ha kész, egy vékony pengéjű kést végigfuttatunk a torta peremén, majd
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 15:09
Bögrés édességek Anyák Napjára
SZELET

Hozzávalók: 20 dkg puha vaj, 1 bögre cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 bögre tej, 2 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor.
A mázhoz: 4 evőkanál frissen főzött kávé, 2 evőkanál kakaópor, 1 bögre porcukor, 2 evőkanál olvasztott vaj, fél bögre kókuszreszelék

A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Belekeverjük a kakaóport és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beledolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk és a sütőben (180 fokon) 15 percig sütjük.
A kávét elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és az egészet simára keverjük. A langyos süteményt bevonjuk a mázzal, kicsit száradni hagyjuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Kép forrása: Receptár

CSOKOLÁDÉS MOGYORÓS
lizawolf, 2018. május 05. szombat, 18:38
Meggyzselés-túrókrémes kocka
robotgéppel, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát, majd kihűtjük.

A krém:

A pudingot a cukrokkal, tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat és jól kihabosítjuk.

A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük.

A kész krémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd a etejét kirakjuk meggyszemekkel.

A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és a meggyre csorgatjuk.

A süteményt pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:20
Coca-Cola kocka
hogy rendkívül mutatós a magas tészta, ám én mégsem bántam volna, ha a végeredmény kicsivel vékonyabb... ;) Szóval a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a vaníliás pudingot néhány evőkanál tejjel és a cukor felével simára keverjük, majd a többi felforralt tejhez öntjük, és megfőzzük. Míg hűl, a margarint kikeverjük a maradék porcukorral és a kókuszreszelékkel. A két krémet összekeverjük, és a tészta tetején elegyengetjük.

A Coca-Colában megfőzzük a csokoládés pudingot, ízesítjük cukorral, majd langyosra hűtjük. Ezután a krémre simítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni. Én egy éjszakán át a hűtőben hagytam, érdemes előző nap elkészíteni. Fogyasztás előtt meleg vízbe mártott késsel kockákra vágjuk, a díszítés pedig ízlés szerint, én most fehér csokival dobtam fel egy kicsit.

web
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:38
Szalonnás-kolbászos kevert süti – az esti borozgatásho
Hozzávalók:
6 tojás
35 deka túró
50 deka liszt
1 sütőpor
400 ml joghurt
200 ml olaj
10 deka bacon szalonna
10 deka füstölt tarja
10 deka kolbász
25 deka sült paprika (én kukoricával helyettesítem)
10 deka savanyú uborka

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, az olajjal, a túróval, a joghurttal, az apróra felkockázott húsfélékkel, az uborkával és a sült paprikával vagy kukoricával. A habbá vert fehérjékhez szép fokozatosan hozzáadjuk a tojás sárgákat, és beleforgatjuk az előző keverékbe. Kilisztezett tepsibe öntjük, és 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 14:14
Epres-túrós máktorta
sütőpor.
A krémhez: 25 dkg túró, 10 dkg porcukor, 12 dkg margarin, 2-3 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja és leve, 2 tasak vaníliás cukor, másfél-két kiskanál zselatin.
A tetejére : eper, 1 tasak piros tortazselé, cukor.
A tálaláshoz tejszínhab.

Először a tésztát készítjük el. A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat, hozzáreszeljük a citrom héját. A lisztet a mákkal és a sütőporral összekeverjük, majd hozzákeverjük az előzőekhez. Végül a felvert tojásfehérjék kemény habját is hozzáadjuk, beletöltjük a tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a túrókrémet. A túrót villával összetörtjük, belekeverjük a lágy margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a citromot. A zselatint kevés vízben feloldjuk, forrásig hevítjük, majd 1-2 percig kis lángon főzzük, és még melegen a túrókrémhez keverjük. A csatos tortaformába visszatesszük a mákos
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 08:21
Tallóztam
cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez, mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá

Elkészítés:

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
2. A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig, míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint) és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor, a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük a tésztát.
3. A tészta egyik felét vajazott/lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a reszelt almát, majd a tészta másik felét.
horvathnemagdi, 2018. április 08. vasárnap, 18:05
GESZTENYÉS-MASCARPONÉS szelet
mascarpone
2 dl habtejszín
porcukor
1 csomag vaníliás cukor
pár kanál savanykás lekvár

A tetejére:
15-20 dkg rumos gesztenyemassza
olvasztott csokoládé

A tésztához keverőtálba tesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverjük, hogy legalább háromszoros mennyiséget kapjunk. Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatjuk a vaníliaaromát, majd kanalanként hozzáadjuk a forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a masszához szitáljuk, majd rákanalazzuk a darált diót és a mézes fűszerkeveréket. Ezután fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb.15 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve a sütőpapírt lehúzzuk a tésztáról, majd rácsra
tesszük, és teljesen kihűtjük.
A mascarponét simára keverjük az
vorosrozsa66, 2018. március 31. szombat, 16:03
1/153
Képek, videók
tejfölös-cseresznyés pite
vorosrozsa66
2018. június 08. péntek, 16:13
Cseresznyés dézsában
eva6
2018. június 04. hétfő, 14:27
cseresznyés.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:02
cseresznyés.jpg
durcimarcika
2015. július 03. péntek, 22:27
őszibarackos, cseresznyés
sarkadykati
2015. május 05. kedd, 09:34
őszibarackos, cseresznyés
snbela44
2015. május 04. hétfő, 11:36
cseresznyés sütemény.jpg
feviroza
2014. május 03. szombat, 18:25
cseresznyés -krémes expre
erzsikepuskas
2013. december 19. csütörtök, 10:01
KÉKFESTÖS, CSERESZNYÉS.jp
ildikocsorbane2
2013. november 12. kedd, 20:54
1997 Oreg cseresznyet sze
sztana45
2010. május 30. vasárnap, 00:45
cseresznyét evő kislány.j
maroka
2010. április 14. szerda, 19:11
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
kikeverve
lujza56
2008. január 16. szerda, 20:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.