Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:08 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csokoládés narancsos rolád
vanília ízű pudingpor
1 vaníliarúd kikapart magja
1 narancs héja és 1/2 narancs leve
20 dkg margarin (vajas íz)
4 ek reszelt csokoládé

Elkészítése:

A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.

Ezt a tésztát barna sütőpapírral bélelt sütőtepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.

Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen.
Elkészítjük a tölteléket:

A pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjával,
bkisseva, 2018. február 20. kedd, 11:35
Tejfölös-citromos túrótorta (cukormentes, lisztmentes)
héjával, a 2 tojással s a vajjal. Hozzáteszek egy csipet sót, s ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverem. Aztán beleteszek még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítom a tortaformába s elősütöm picit.
A tejfölt is elkeverem édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, s a maradék pudingpor. Ezt is összekeverem, s mehet rá a túrókrémre s együtt sütjük tovább a két réteget.

180 fokon kb. egy óráig sütöttem úgy, hogy sütőpapírral letakartam a tetejét a sütés feléig. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt tettem a tetejére.

Jót tesz neki egy pár óra-vagy egy éjszaka a hűtőben.

A felső réteg lehet többféle is, finom és mutatós, ha egy kis pohár tejfölt, pici édesítővel és egy zacskó cukormentes zselatinnal vagy zselatin fix-szel (krémekhez való) vagy 1-2 db lapzselatinnal elkeverünk, de jó lehet hozzá akár útifű maghéj, vagy valami, amivel lehet sűríteni, zselésíteni.

tejföl
bkisseva, 2018. február 20. kedd, 11:28
Marlenka
higítható)

A krémhez:

2 csomag vaníliás puding
1 l tej
2 ek liszt (a keménység miatt)
37,5 dkg sütőmargarin
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg cukor

A tetejére:

cukrozott kakaópor vagy darát dió

ELKÉSZÍTÉS

A tésztának való alapanyagokat egy tálban jól összedolgozzuk, 4 darab cipót készítünk belőle. Mivel egy kicsit ragacsos a tészta, nehézkes nyújtani. Eleve sürtőpapíron célszerű ellapítani, majd egy közepes tepsi hátulján, a sütőpapírral együtt megsütni, 175 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 7-9 percig. Minden adag tésztával így járjunk el.
A pudingport és a lisztet összekeverjük, majd a tejjel keményre főzzük. A sütőmargarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Mikor már langyos a puding, belekeverjük a cukros margarint, simára dolgozzuk.
A 4 lapot megtöltjük a krémmel, a felső tésztalapra is krém kerül, majd ezt instant (édesített) kakaóporral vagy darált dióval bőven megszórjuk.
evavicus, 2018. február 13. kedd, 13:37
Krumplis-hagymás pogácsa
krumplipüré függvénye, langyos víz, illetve liszt adagolása lehet, hogy kell hozzá!)

Szép puha, sima gombócot gyúrunk és 5 perc pihi után kb 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rákenjük a hagymát a zsírral együtt és behajtogatjuk.

25 percet pihentetjük, azután a hajtogatást még kétszer megismételjük 25 percenként.

A végén a hajtogatott tésztát kb 2 centi vastagságúra kisodorjuk, a tetejét éles késsel óvatosan, lazán becsíkozzuk és a pogácsákat kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve megkenjük tojással és előmelegített sütőben 190 fokon kb 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

A szaggatás során megmaradt széleket-csücsköket összegyúrtam, vékonyra nyújtottam, megkentem tojással, megszórtam sóval és szezám maggal, derelyevágóval hosszúkás stanglira vágtam és ugyanígy megsütöttem. Finom, sós borkorcsolya lett belőlük! :)
Tipp:

Tavasszal, amikor a medvehagyma a korszakát éli, ez a recept azzal is tökéletes, sőt még talán
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:17
Gluténmentes pizza
sóval, útifűmaghéjjal, porélesztővel, ráöntjük a vizet és robotgép dagasztófejével összedolgozzuk. Mikor kezd összeállni, akkor hozzáöntjük az olívaolajat és homogénre dolgozzuk a tésztát - hihetetlen jó, ruganyos állaga lesz.
Olajspray-vel befújt (vagy nagyon-nagyon vékonyan olajjal megkent) sütőpapírra tesszük, átgyúrjuk, majd picit nagyobbra (kör alakra) nyújtjuk, mint amekkora pizzát szeretnénk, és a széleit picit visszahajtogatjuk, hogy a pereme vastagabb legyen. :)
Tepsibe tesszük a sütőpapírral együtt, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és 30 percig állni hagyjuk.
30 perc után jöhet a feltét, ez nálunk pizzaszósz, sonka, kolbász, kukorica és sajti volt.
Mikor minden finomságot rápakoltunk, előmelegített 175 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:08
Kőrösi csepleszes májas - Sűlt májpástétom
Hagyományos nagykőrösi recept. Nincs tudomásom róla, hogy bárhol felhasználják a csepleszt a májpástétomhoz. Nálunk disznóvágáskor így készítették a májpástétomot csepleszbe, ami a sertés hashártyája. Az elkészült pástétomot nemcsak összefogta, hogy a sütésnél ne essen szét, hanem a hártyában lévő zsírerek kellő zsiradékkal is látták el sütéskor. Eredetileg befűszerezett, ledarált kész kolbászhúst használtak fel hozzá, de a közölt recept alapján bármikor elkészíthető. A máj mennyisége azért ennyi, mert egy kétmázsás mangalica májából általában ennyi maradt, mire a májpástétom készítéséhez fogtak. Fontos, hogy kétszer annyi legyen a hús, mint a máj.

Készítettem már a lapocka helyett sertésnyelvből is. Ez esetben a nyelveket meg kell abálni, tisztítani, és a mennyiségtől függően kell hozzá zsírszalonna. A közölt mennyiséghez legalább negyed kilogramm.

hozzávalók / 12 adag

3 kg sertéslapocka
1.5 kg sertésmáj
3 db sertésháló
3 közepes fej
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:05
Repülő krémes
hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojást, és egy pici tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Gyúrás közben, apránként annyi tejet adjunk még hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (ne legyen se túl kemény, se túl lágy)

Ezután osszuk el 3 egyenlő részre a tésztát.

Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd nyújtsuk ki rajta 20x30-cm nagyságúra az egyik tésztát, és a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsi hátlapjára. (mindegyik tésztalappal így járjunk majd el!!!)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt, süssük szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon,8 percig sütöttem)

Amikor a tésztalap megsült, szép lassan, elfordulva a sütőtől, nyissuk ki az ajtaját,
elkerülve hogy a szúrós-fojtós szalalkáli szagot beszívjuk.

A sütőből kivett tésztalapot ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen mielőtt
ametiszt54, 2018. január 09. kedd, 11:42
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
lepény

Hozzávalók:

5-6 szelet bacon
1 nagy fej lila hagyma
10 dkg natúr krémsajt
kevés zöldfűszer-keverék
25-30 dkg (fél csomag mirelit) leveles tészta
5-10 dkg reszelt (pl. Gouda) sajt

A bacont feldaraboljuk és megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és a zsírjában pár perc alatt megfonnyasztjuk a lila hagymát. A sütőt 200 fokra melegítjük. A leveles tésztát kinyújtjuk/hajtogatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, a peremeit felhajtjuk. A krémsajtot elkeverjük a zöld fűszerekkel, megkenjük vele a leveles tésztát, aztán rászórjuk a hagymát, a bacont és végül a reszelt sajtot. 20-25 percig sütjük.
Ham and eggs

NLCafé
f Ajánlom

A hétköznapok menedzselése örök kihívás, és még a legtökéletesebb tervezés mellett is gyakran előfordul, hogy csak egy gyors vacsorára van
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Sakk torta
krémhez:
4 tojás
120 g porcukor
700 g tehéntúró
200 g tejföl
125 g vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
A csokoládébevonathoz:
100 g tejcsokoládé
50 g vaj
Elkészítés:
A tejet, a kakaóport, a vajat és a cukrot tegyük egy edénybe, majd lassú tűzön melegítsük fel. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Amikor már hideg, keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a tojást. Keverjük át habverővel, vagy kézi robotgéppel.


Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával és öntsük bele a tésztát, 180 fokos sütőben süssük 25 percig.


A tésztát vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd vegyük ki a tepsiből. A krémet készítjük el: a vajat keverjük ki a porcukorral és a tojássárgájával.


Adjuk hozzá a túrót és a tejfölt, kevergessük, amíg krémes állagú lesz. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, majd keverjük hozzá a túrós krémhez és adjuk hozzá a vaníliaaromát. A krémet tegyük a
eva6, 2018. január 03. szerda, 18:39
Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival

oregánó
5-6 nagyobb krumpli

Elkészítése:

A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is).

A krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk majd 20 percet állni hagyjuk hideg vízben, hogy a keményítő kiázzon belőle, így ropogósabbra sül. Ezután papírtörlőre szedjük, felitatjuk a nedvességet, olívaolajban megfuttatjuk, sózzuk és oregánót szórunk rá. Sütőpapírral bélelt, pici olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük és ropogósra sütjük.

Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a húst a páccal együtt aranybarnára sütjük, majd egy tálba tesszük. A picit felmelegített tejföllel összeforgatjuk és a tepsis krumplival
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 09:52
Tallóztam
Ha kész a zserbó, a mákos guba és a bejgli is, de még szeretnél valami különlegesen finomat készíteni, akkor készítsd el a német karácsonyi sütit, a stollent!

Hozzávalók

50 dkg búzaliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg vaj
1 tojás
15 dkg mazsola
15 dkg aszalt gyümölcs (vegyesen)
1 dl rum
5 dkg mandula (egész vagy szeletelt)
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja

Az aszalt gyümölcsöket és az egész mandulát felaprítjuk, a mazsolát legalább 30 percig rumba áztatjuk. Elmorzsoljuk a langyos, pici cukorral elkevert tejben az élesztőt, és felfuttatjuk.

A puha vajhoz hozzáadjuk a tojást, a narancs és citrom héját, a mézes fűszert, és a felfuttatott élesztőt, majd a lisztet és a vaníliás cukrot, és összegyúrjuk, dagasztjuk néhány percig.

Lecsepegtetjük a mazsolát, és az aszalt gyümölcsökkel és a mandulával együtt a
horvathnemagdi, 2017. december 27. szerda, 11:32
Német karácsonyi sütemény - Stollen
cukrot, és összegyúrjuk, dagasztjuk néhány percig.

Lecsepegtetjük a mazsolát, és az aszalt gyümölcsökkel és a mandulával együtt a tésztához adjuk, és összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

Lisztezett felületen két részre vágjuk a tésztát, kicsit átgyúrjuk mindkét darabot, majd kinyújtjuk az egyik darabot - de nem túl vékonyra.

Ezután csinálunk a sodrófával a közepére egy mélyedést, majd a jobb feléről a tésztát behajtjuk a mélyedésig. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és pihentetjük 15 percig. 170 fokos sütőben 50-55 percig sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, lekenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a porcukorral.

Kapcsolódó
Grincs lett a jó nőkből idén karácsonykor
Karácsonyi fényekkel kérte meg barátnője kezét az év pasija
Gasztrohipnózis: nézd meg, ahogy begyorsítva megsülnek a finom
tinka1951, 2017. december 25. hétfő, 09:02
1/89
Képek, videók
narancsos-csokoládés fala
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:42
narancsos-csokoládés keks
jpiros
2011. december 09. péntek, 19:18
Kaká sárgája.jpg
agica2004
2010. július 07. szerda, 13:36
őszibarackos krémszelet
sarkadykati
2014. július 13. vasárnap, 18:54
őszibarackos krémszelet.j
snbela44
2014. július 09. szerda, 13:30
NARANCSLIKÔRÖS KRÉMSZELET
cipello
2011. december 11. vasárnap, 20:46
Narancslikőrös krémszelet
1vargaildyko
2011. december 06. kedd, 10:21
barackos krémszelet !
ibolya58
2009. július 26. vasárnap, 14:02
Tojásfehérje habbá verve
margoboszi
2014. december 02. kedd, 13:44
Tojásfehérjés pakolás.jpg
pacsakute
2014. május 01. csütörtök, 08:28
tojásfehérje.jpg
tinka1951
2011. május 28. szombat, 16:06
Tojásfehérje szétválasztó
donmolnarmeister
2008. május 14. szerda, 23:02
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.