Regisztráció  Belépés
2018. május 26. szombat | 21. hét | 146. nap | 08:27 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eperkrémes-tejszínes kocka
habfixáló
1 evőkanál cukor
eperszemek


Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojást a cukrokkal, a sóval és a vajjal habosra keverjük, belekeverjük a kakaót, kevés citromhéjat reszelünk hozzá, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet beleszitálva váltakozva keverjük bele.

A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, rászórjuk az aprított csokit, a tésztát kb. 22-25 perc alatt megsütjük. Tiszta sütőpapírra borítjuk, a sütéshez használt papírt lehúzzuk a tetejéről (a tiszta sütőpapírral együtt visszatettem a tepsibe).

A krémhez a tejből és a pudingporból a cukorral megfőzzük a pudingot. Kihűtjük, citromlével, kb. a lekvár felével ízesítjük.

2,5 dl tejszínt a cukorral és a zselatin fix-szel kemény habbá verünk, a kihűlt pudingba finoman beleforgatjuk. A
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:11
Túrós-barackos máktorta (liszt nélkül)
zselatin


Elkészítés

A krémhez a zselatint feloldjuk a felmelegített vízben, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk, és a hűtőbe tesszük.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáforgatjuk a felvert habot. Kibélelünk egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk, és levesszük róla a papírt.
A barackzseléhez felmelegítjük egy lábasban a vizet, csomómentesre keverjük benne a zselatint, és 1-2 ek lekvárt. Amikor csomómentes, hozzákeverjük a maradék lekvárt, majd lehűtjük.
Kibéleljük a tortaforma oldalát sütőpapírral, és a tésztát visszarakjuk a formába. Rásimítjuk a barackos krémet, majd a barackzselét. Néhány órát hűtjük, majd
vorosrozsa66, 2018. május 07. hétfő, 18:20
SZENNAi somogy kocka
vaníliás cukor, 10 tojás, csipetnyi só. A sárga piskótához: 4 tojás, 4 púpos evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, csipet só. A krémhez: másfél csomag csokis pudingpor, 7,5 dl tej, 5 púpos evőkanál cukor, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg tortadara.
A 10 tojás fehérjét keverőtálba tesszük, és csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, majd kanalanként a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A sárga piskótát szintén a tojásfehérjék felverésével indítjuk. Ezután kerül bele a kétféle cukor, és a sütőporral elkevert liszt. Ezt a vékony lapot is kisütjük.
A piskótákat kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róluk, és konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.
A csokis pudingport apránként tejjel felhígítjuk, majd a cukorral együtt sűrű krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:25
Bögrés édességek Anyák Napjára
CSOKOLÁDÉS SZELET

Hozzávalók: 20 dkg puha vaj, 1 bögre cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 3 evőkanál kakaópor, 1 bögre tej, 2 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor.
A mázhoz: 4 evőkanál frissen főzött kávé, 2 evőkanál kakaópor, 1 bögre porcukor, 2 evőkanál olvasztott vaj, fél bögre kókuszreszelék

A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Belekeverjük a kakaóport és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és beledolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk és a sütőben (180 fokon) 15 percig sütjük.
A kávét elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és az egészet simára keverjük. A langyos süteményt bevonjuk a mázzal, kicsit száradni hagyjuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Kép forrása: Receptár

CSOKOLÁDÉS MOGYORÓS
lizawolf, 2018. május 05. szombat, 18:38
Répatorta
Receptek egyperces


Répatorta

HOZZÁVALÓK
3 db sárgarépa (közepes)
3 db tojás
7 dkg nádcukor
10 dkg olvasztott vaj
1 csomag vaníliás porcukor
1 marék darált dió
1 db narancs (reszelt héja)
1 tk őrölt fahéj
8 dkg zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
narancslekvár

ELKÉSZÍTÉS
A megpucolt, lereszelt sárgarépákat a tojássárgájával, a nádcukorral és az olvasztott vajjal együtt folyékonyra turmixoljuk. Hozzáadjuk a vaníliás porcukrot, a darált diót, a narancs lereszelt héját, a fahéjat, a zabpehelylisztet és a sütőport, majd jól összekeverjük.
A felvert tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a répás masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt torta- vagy sütőformába simítjuk, és 190 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük, és narancslekvárral
gabfe, 2018. április 23. hétfő, 14:40
Csokoládés narancsos rolád
vanília ízű pudingpor
1 vaníliarúd kikapart magja
1 narancs héja és 1/2 narancs leve
20 dkg margarin (vajas íz)
4 ek reszelt csokoládé

Elkészítése:

A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.

Ezt a tésztát barna sütőpapírral bélelt sütőtepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.

Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen.
Elkészítjük a tölteléket:

A pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjával,
bkisseva, 2018. február 20. kedd, 11:35
Tejfölös-citromos túrótorta (cukormentes, lisztmentes)
héjával, a 2 tojással s a vajjal. Hozzáteszek egy csipet sót, s ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverem. Aztán beleteszek még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítom a tortaformába s elősütöm picit.
A tejfölt is elkeverem édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, s a maradék pudingpor. Ezt is összekeverem, s mehet rá a túrókrémre s együtt sütjük tovább a két réteget.

180 fokon kb. egy óráig sütöttem úgy, hogy sütőpapírral letakartam a tetejét a sütés feléig. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt tettem a tetejére.

Jót tesz neki egy pár óra-vagy egy éjszaka a hűtőben.

A felső réteg lehet többféle is, finom és mutatós, ha egy kis pohár tejfölt, pici édesítővel és egy zacskó cukormentes zselatinnal vagy zselatin fix-szel (krémekhez való) vagy 1-2 db lapzselatinnal elkeverünk, de jó lehet hozzá akár útifű maghéj, vagy valami, amivel lehet sűríteni, zselésíteni.

tejföl
bkisseva, 2018. február 20. kedd, 11:28
Marlenka
higítható)

A krémhez:

2 csomag vaníliás puding
1 l tej
2 ek liszt (a keménység miatt)
37,5 dkg sütőmargarin
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg cukor

A tetejére:

cukrozott kakaópor vagy darát dió

ELKÉSZÍTÉS

A tésztának való alapanyagokat egy tálban jól összedolgozzuk, 4 darab cipót készítünk belőle. Mivel egy kicsit ragacsos a tészta, nehézkes nyújtani. Eleve sürtőpapíron célszerű ellapítani, majd egy közepes tepsi hátulján, a sütőpapírral együtt megsütni, 175 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 7-9 percig. Minden adag tésztával így járjunk el.
A pudingport és a lisztet összekeverjük, majd a tejjel keményre főzzük. A sütőmargarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Mikor már langyos a puding, belekeverjük a cukros margarint, simára dolgozzuk.
A 4 lapot megtöltjük a krémmel, a felső tésztalapra is krém kerül, majd ezt instant (édesített) kakaóporral vagy darált dióval bőven megszórjuk.
evavicus, 2018. február 13. kedd, 13:37
Krumplis-hagymás pogácsa
krumplipüré függvénye, langyos víz, illetve liszt adagolása lehet, hogy kell hozzá!)

Szép puha, sima gombócot gyúrunk és 5 perc pihi után kb 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rákenjük a hagymát a zsírral együtt és behajtogatjuk.

25 percet pihentetjük, azután a hajtogatást még kétszer megismételjük 25 percenként.

A végén a hajtogatott tésztát kb 2 centi vastagságúra kisodorjuk, a tetejét éles késsel óvatosan, lazán becsíkozzuk és a pogácsákat kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve megkenjük tojással és előmelegített sütőben 190 fokon kb 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

A szaggatás során megmaradt széleket-csücsköket összegyúrtam, vékonyra nyújtottam, megkentem tojással, megszórtam sóval és szezám maggal, derelyevágóval hosszúkás stanglira vágtam és ugyanígy megsütöttem. Finom, sós borkorcsolya lett belőlük! :)
Tipp:

Tavasszal, amikor a medvehagyma a korszakát éli, ez a recept azzal is tökéletes, sőt még talán
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:17
Gluténmentes pizza
sóval, útifűmaghéjjal, porélesztővel, ráöntjük a vizet és robotgép dagasztófejével összedolgozzuk. Mikor kezd összeállni, akkor hozzáöntjük az olívaolajat és homogénre dolgozzuk a tésztát - hihetetlen jó, ruganyos állaga lesz.
Olajspray-vel befújt (vagy nagyon-nagyon vékonyan olajjal megkent) sütőpapírra tesszük, átgyúrjuk, majd picit nagyobbra (kör alakra) nyújtjuk, mint amekkora pizzát szeretnénk, és a széleit picit visszahajtogatjuk, hogy a pereme vastagabb legyen. :)
Tepsibe tesszük a sütőpapírral együtt, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és 30 percig állni hagyjuk.
30 perc után jöhet a feltét, ez nálunk pizzaszósz, sonka, kolbász, kukorica és sajti volt.
Mikor minden finomságot rápakoltunk, előmelegített 175 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:08
Kőrösi csepleszes májas - Sűlt májpástétom
Hagyományos nagykőrösi recept. Nincs tudomásom róla, hogy bárhol felhasználják a csepleszt a májpástétomhoz. Nálunk disznóvágáskor így készítették a májpástétomot csepleszbe, ami a sertés hashártyája. Az elkészült pástétomot nemcsak összefogta, hogy a sütésnél ne essen szét, hanem a hártyában lévő zsírerek kellő zsiradékkal is látták el sütéskor. Eredetileg befűszerezett, ledarált kész kolbászhúst használtak fel hozzá, de a közölt recept alapján bármikor elkészíthető. A máj mennyisége azért ennyi, mert egy kétmázsás mangalica májából általában ennyi maradt, mire a májpástétom készítéséhez fogtak. Fontos, hogy kétszer annyi legyen a hús, mint a máj.

Készítettem már a lapocka helyett sertésnyelvből is. Ez esetben a nyelveket meg kell abálni, tisztítani, és a mennyiségtől függően kell hozzá zsírszalonna. A közölt mennyiséghez legalább negyed kilogramm.

hozzávalók / 12 adag

3 kg sertéslapocka
1.5 kg sertésmáj
3 db sertésháló
3 közepes fej
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:05
Repülő krémes
hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojást, és egy pici tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Gyúrás közben, apránként annyi tejet adjunk még hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (ne legyen se túl kemény, se túl lágy)

Ezután osszuk el 3 egyenlő részre a tésztát.

Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd nyújtsuk ki rajta 20x30-cm nagyságúra az egyik tésztát, és a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsi hátlapjára. (mindegyik tésztalappal így járjunk majd el!!!)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt, süssük szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon,8 percig sütöttem)

Amikor a tésztalap megsült, szép lassan, elfordulva a sütőtől, nyissuk ki az ajtaját,
elkerülve hogy a szúrós-fojtós szalalkáli szagot beszívjuk.

A sütőből kivett tésztalapot ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen mielőtt
ametiszt54, 2018. január 09. kedd, 11:42
1/90
Képek, videók
eperkremes-tejszines-k ock
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:09
kávé habos.jpg
durcimarcika
2018. január 14. vasárnap, 18:26
Habos kávé
eva6
2018. január 08. hétfő, 17:45
Habos kávé
irmus
2017. december 28. csütörtök, 09:47
Habos kávé
eva6
2017. december 07. csütörtök, 14:54
sutoporos-pogacsa-edit -ko
baratha
2016. április 02. szombat, 16:41
+ 1 sütőpor!!!
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 15:30
vancza_sutopor1930.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:46
sajtos pogi,sütőporos,nem
bolondnegyven
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:43
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
ír sütőporos kenyér
limara
2008. október 05. vasárnap, 14:23
Lenmagos sütőporos
gabye
2007. október 06. szombat, 23:07
Sajtos-sütőporos kenyér
gabye
2007. október 06. szombat, 22:41
sütőporos repedsarkú
bezsa
2007. május 03. csütörtök, 20:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.