Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:06 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Íme a fran­cia nők leg­na­gyobb téli cso­da­fegy­vere
El­fog­lalt vagy, de es­tére sze­ret­nél egy remek le­ves­sel elő­állni? A fran­cia hagy­ma­le­ves­nél egy­sze­rűen nincs jobb öt­le­tünk Amikor hosszú téli hétvégéken együtt van a család otthon, jólesik este a meleg francia hagymaleves. Talán ez az egyik legfinomabb és legegyszerűbben elkészíthető leves. Az elkészítési ideje igen hosszú, viszont nagyon egyszerű, a tűzhely végzi a dolgát órákon keresztül, te pedig közben együtt töltheted az időt a gyerekekkel. Estére kész is az ízletes, forró leves

Hozzávalók:1,5 kg vöröshagyma vékony karikákra szeletelve
3 evőkanál olvasztott vaj (sótlan)
2 teáskanál barna cukor
só, bors ízlés szerint
6 (friss) kakukkfű
1 babérlevél
2 teáskanál cherryecet
6 csésze marhahúsleves-kockából készített lé/ vagy 6 csésze marhahúsleves leve
francia kenyér szeletelve
1 csésze
bordat, 2017. november 28. kedd, 09:54
A nagymama Julcsa izgatottan pakolgatott kis fonott kosarába
öreg házikót, a frissen sült sütemény illatát, na meg hogy a mamánál mindig volt egy kis cukorka, amit mindig az arra járó unokának a zsebébe csúsztatott. Útra készen elbúcsúzott édesanyjától majd sietve szaladt is ki a kertkapun. A távolban megpillantotta kis barátnőjét Katicát. Megörültek egymásnak, hiszen legalább 2 napja hogy utoljára találkoztak. Katica a kosárra pillantva kérdezte:
- Hová viszed ezt a sok barackot?
- Hát a nagymamámhoz!készít belőle lekvárt a családnak. Anyukámnak sok a dolga, így a lekvár főzést mindig a nagyika csinálja.
- És süteményt is készít majd, olyan barackosat?
- Ó igen! az ő barackos pitéjének nincs párja!
- Jó neked- hajtotta le bánatosan kis fejét Katica- nekem sajnos nincs nagymamám...tudod ő meghalt mielőtt én megszülettem volna.
- Tudod mit? gyere velem te is- kiáltott fel Julcsa- az én nagyikám mindig sokat süt, jut belőle bőven neked is!
Katica örült a meghívásnak, boldogan elkísérte kisbarátnőjét. A nagymama háza egy tisztás
koszegimarika, 2017. november 14. kedd, 17:35
Megtöltötte és felgöngyölte . . .
szalonna

Elkészítés:
Természetesen kevesebb húsból, kisebb átmérőjű csavarással is elkészítheted, mint a videóban. A lényeg az ötlet.

Lapogasd ki a húst, sóval, borssal befűszerezd, kend rá a kedvenc mártásodat vagy szószodat, majd mehet rá a felaprított hagyma, és zellerszár, a durvára vágott sült bacon, és a sajt. Tekerd fel, jó idő esetén tedd a grillrácsra, vagy egy sütő tepsibe, kend be a tetejét a szósszal, és fektess rá néhány szelet nyers bacon szalonnát.

A többi már a grillező vagy a sütő dolga. Ha sütőben sütöd, 175-180 fokra előmelegített sütőbe tedd be. Az elején érdemes alufóliával letakarva sütni, majd a vége felé vedd le róla, hogy a bacon ropogósra sülhessen a tetején.
Szeletekre vágva tetszés szerinti körettel kínáld.

+ a videó >> << Meatloaf Roll recipe by the BBQ Pit
snbela44, 2017. október 20. péntek, 18:08
Deák-Ember Ágnes
csak te és a könyved


A miért-et talán ki sem kellene fejtenem.
Olvasni jó. Mert elmerülhetsz a regény világában és közben megfeledkezhetsz a körülötted történő dolgokról. Kell, szükség van arra a kikapcsolódásra, amit egy könyv tud adni. Elképzeled a szereplőket, beleéled magad az ő élethelyzeteikbe, azonosulsz egy-egy alakkal. Olvasás közben bárhol lehetsz, bármely évszakban, a világ bármely pontján...



Segít megfejteni az élet kisebb-nagyobb dolgait, a kérdéseidre megadhatja a választ egy önfejlesztő könyv.
Tanulhatsz nyelvet, információt szerezhetsz egy következő lehetséges úticélról.
Mindenképpen több leszel egy általad a könyvespolcról leemelt könyvvel. Javul a szókincsed és a pároddal, gyermekeddel, barátaiddal beszélgethettek is a történetről, vagy az általa felelevenített emlékekről, a gondolataidról. Ha pedig épp nincs kedved a sorokat bújni, válassz egy fotókkal teli példányt, élvezd a képek látványát, lapozd lassan, miközben
kirscha, 2017. szeptember 21. csütörtök, 11:55
15 perc alatt eltűnnek a fekete mitesszerek!
15 perc alatt eltűnnek a fekete mitesszerek: zseniális házi maszk.
A T-vonalon és főként az orron éktelenkedő fekete pöttyök nemcsak zavaróak, hanem rendkívül makacsak is, de ezzel a módszerrel könnyedén megszabadulhatsz tőlük.

A mitesszerek nemcsak a kamaszkort keserítik meg, felnőttként ugyanúgy szembesülhetsz velük, ha a bőröd hajlamos a zsírosodásra. Aki egyszer már küzdött a kis fekete pontocskák ellen, az jól tudja, milyen makacs ellenséggel van dolga. A kozmetikus ugyan profin eltávolítja őket, de nem mindig van arra idő, hogy kezelésekre járjon az ember, a nyomkodás pedig csak rontja a helyzetet, mert a tövisek körüli bőr be is gyulladhat. Szerencsére akad egy házi módszer, mely olcsó és pofonegyszerű.

Csak keverj össze egy teáskanálnyi, sütéshez használatos zselatinport három teáskanálnyi tejjel, és addig kavargasd, míg homogén masszát nem kapsz, azután dobd be a keveréket körülbelül tíz másodpercre a mikrohullámú sütőbe. Melegítés után újra kutyuld össze, majd
anna4459, 2017. július 16. vasárnap, 17:15
Húsgolyókat készített
Húsgolyókat készített, majd reszelt zöldségeket tett a tepsibe,
káprázatos mi lett belőle!

A rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal készítve nagyon jó választás, ha laktató ételt szeretnénk feltálalni ebédre, vagy vacsorára. Ez a finomság rövid idő alatt elkészíthető, minden hozzávalót előkészítünk, tepsibe rakjuk, a többi már a sütő dolga.

Hozzávalók:

500 g darált hús amelyet sózunk, borsozunk,
1 kg burgonya,
200-300 g koktélparadicsom,
2 db tojás,
1 db nagyobb hagyma,
1 db répa,
3 gerezd fokhagyma,
3 kanál gríz,
5 kanál majonéz,
1 kiskanál kurkuma,
2 kiskanál mustár,
só,
bors ízlés szerint,
egy kisebb köteg zöld kapor,
olaj.

Elkészítés:

Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát és a kurkumát, majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket. A burgonyát
horvathnemagdi, 2017. június 17. szombat, 05:54
Fitnesz brokkolitorta liszt nélkül
Hozzávalók
Szükségünk lesz:
1 dbbrokkoli
250 mlnatúr joghurt
4 dbtojás
csirkesonka
bors

reszelt sajt

Elkészítés menete

A brokkolit rózsáira szedjük és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután kivesszük a vízből és kisebb darabokra vágjuk.
Hozzáadjuk a joghurtot, a felvert tojást, az apróra vágott sonkát, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. A brokkolis masszát egy sütőpapírral kibélelt kör alakú sütőformába kanalazzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Ezután megszórjuk a reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad - ez a lépés elhagyható, ízlés dolga.

TIPP: sonka helyett apróra vágott, pirított csirkemell is használható
bkisseva, 2017. május 07. vasárnap, 21:48
Mese a búzaszemekről
volt, hogy vetett is, maradt is. A maradékot két kő között megőrölte, és kicsi cipót sütött belőle. Éppen bele akart harapni, amikor arra jött egy vándor, de olyan fáradtan, hogy már alig vánszorgott.
- Ennek nagyobb szüksége van a kenyérre, mint nekem - gondolta a fiú, és jó szívvel odaadta a cipót az öregnek.
Igaz, ő maga éhes maradt, de a csodálatos búzaszemek másnap még több termést hoztak, és kétszer akkora cipót süthetett magának. Ez így ment napról napra. Egyre több dolga lett a fiúnak, de szomorúsága elmúlt, arca jókedvtől piroslott. Minek is szaporítsam a szót?
- Hamarosan jómódú ember lett belőle. Mindig annyit vetett és annyit aratott, hogy minden rászorulónak adhatott a kenyeréből. Meg is szerették hetedhét országban.
- Esztendők múltak el, míg egyszer, egy zimankós estén toprongyos ember kopogtatott be az ajtaján.
- Könyörülj meg rajtam egy falat kenyérrel, mert éhen halok! - kérlelte panaszosan. A fiú mindjárt az asztalához
maroka, 2017. április 24. hétfő, 19:03
Húsvéti köszöntő
HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐ

Eljött a szép húsvét reggele,
Feltámadásunk édes ünnepe.
Ünneplő ruhákba öltöztek a fák,
Pattognak a rügyek, s virít a virág.
A harang zúgása hirdet ünnepet,
Egy kismadár dalol a zöld rétek felett.
Kellemes húsvéti ünnepeket!




Kedves Ismerőseim, Barátaim és Látogatóim!

Sok szeretettel köszöntelek Benneteket Húsvéti
menusgabor, 2017. április 14. péntek, 14:45
Tallóztam
Mindennap egy egész órán át csak arra gondolj, hogy Mrs. Jolley nagyon beteg. Mondjuk, legyen beteg a feje... Igen, ez jó lesz. Akinek beteg a feje, azzal bármi megeshet, igaz?"

James sohasem tudta meg, hogy a nagymama segített-e. Kimondott-e valami átkot Mrs. Jolleyre? Ő maga viszont attól kezdve naponta egy órán át csak a tanárnőre gondolt. Annyi rosszat sugárzott a fejére, amennyit csak bírt. Olykor szinte érezte, hogyan gyűl beléje mindaz, amit átsugárzott a lelkéből, az agyából. Nem volt nehéz dolga, mert Mrs. Jolley naponta gúnyolódott rajta, naponta tette nevetségessé az osztály előtt. Olykor szinte már feladta a fiú - de aztán összeszorította a fogát és nagyon, de nagyon akarta, hogy Mrs. Jolleynek valami nagy baja essen.

De sokáig nem történt semmi. Eltelt fél év is, amikor... Év vége volt, az utolsó előtti tanítási óra. James a fejét lehajtva ült a padban és most is csak arra összpontosított, hogy Mrs. Jolley járjon rosszul. A tanárnő éppen feléje fordult, már nyitotta a
horvathnemagdi, 2017. január 30. hétfő, 07:11
A tökéletes túrógombóc titka
sohasem konstans. Alakítják az újabb technológiai eljárások, más kultúrák gasztronómiai hatása (vagy éppen nyomása), esetleg a táplálkozási szokások változása. Egy valami azonban állandó, méghozzá az alapanyag. Pontosabban állandónak kellene lenni. A definiáláshoz a legnagyobb segítséget nem is az ország, hanem a tájegységek adottságai adják. A természeti adottságok, illetve az állattartás, növénytermesztés és élelmiszer-előállítás öröksége.

De akkor visszatérve a túrógombóchoz: nincs könnyű dolga az embernek, ha egy 1900-as évek elején lejegyzett receptet szeretne reprodukálni. A túró beszerzése, ahogy mondtam nem lehetetlen, de külön program, hogy elmenjünk érte. Aztán a hozzávalóknál különösebb meglepetés nem ér minket: vaj, tojás, túró, zsemlemorzsa. A mértékegységek már annál inkább izgalmasak, mert az egy marék zsemlemorzsát még megsaccolja az ember, na de mi az, hogy egy csészealj túró? Nekem lövésem sem volt. Egyáltalán mekkora csészealj? És azt mennyire pakoljuk meg? Nekem fél kiló volt
nanoka72, 2017. január 04. szerda, 06:39
1/48
Képek, videók
Francia kép
eva6
2017. november 18. szombat, 21:34
francia kép.png
eva6
2017. november 11. szombat, 16:06
francia katonák I vh.png
chillik
2017. november 05. vasárnap, 14:39
Francia.jpg
chillik
2017. október 11. szerda, 05:10
francia kép
eva6
2017. október 07. szombat, 16:39
Photo montage 24. France
margitanya
2017. szeptember 23. szombat, 22:35
Francia elnök
sanci81
2017. július 22. szombat, 17:31
jó,remek 10.jpg
kicsoda57
2017. szeptember 23. szombat, 14:57
A nagy remek
sanci81
2017. március 20. hétfő, 17:54
torta-remekek (714).jpg
lenke1964
2016. május 06. péntek, 12:34
torta-remekek (713).jpg
lenke1964
2016. május 06. péntek, 12:34
torta-remekek (712).jpg
lenke1964
2016. május 06. péntek, 12:34
torta-remekek (711).jpg
lenke1964
2016. május 06. péntek, 12:33
torta-remekek (710).jpg
lenke1964
2016. május 06. péntek, 12:32
torta-remekek (709).jpg
lenke1964
2016. május 06. péntek, 12:32
Címkék
kérdéseidre megadhatja, lekvár főzést, zsebébe csúsztatott, harang zúgása, kedvenc mártásodat, mamánál mindig, tanárnőre gondolt, tövisek körüli, sütő tepsibe, általa felelevenített, lereszelt répát, Deák-Ember Ágnes, házi módszer, dolgát órákon, lépés elhagyható, elején érdemes,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.