Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:15 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cannes - Lars von Trier hét év kitiltás után egy provokatív és filozofikus horrorfilmmel tért vissza
megjegyzései miatt 2011-ben a fesztiválról kitiltott Lars von Triert a hétfő éjszakai díszbemutató közönsége fogadta, egyértelműen kisebb volt 155 perccel később, a film végén, de azok, akik nem hagyták el a termet a sokszor elviselhetetlenül kegyetlen emberölési jelenetek láttán, lélegzetvisszafojtva követték végig és hosszan ünnepelték a mélyen depressziós alkotást a fizikai és lelki szenvedésről.

A film ugyanúgy értelmezhető a 2000-ben az izlandi énekesnő, Björk főszereplésével készült Táncos a sötétben című alkotásával Arany Pálmát nyerő Lars von Trier lelkifurdalásaként, mint hitvallásként arról, hogy vállal minden provokációt, amit eddig mondott és megmutatott a filmjeiben.

A keddi sajtóvetítésen is megosztotta a film az újságírókat: egyesek az idei fesztivál egyik legkiemelkedőbb és legradikálisabb alkotásaként értékelik, mások felháborodottságuknak adtak hangot a vetítés végén.

Lars von Trier ezúttal nem tartott sajtótájékoztatót, a vörös szőnyegen annyit mondott a fesztiváltévé
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:23
20 érdekes tény a kutyákról
the Life című slágerét Paul McCartney megtoldotta egy magas frekvencián megszólaló síphanggal, méghozzá Shetland nevű juhászkutyája kedvéért. A síp hangja az emberi fül számára hallhatatlan, a kutyák viszont állítólag élvezik.
A kutyák jellegzetességei

A kutyák nem tudnak izzadni, mert egyedül a talppárnáikon vannak verejtékmirigyeik. Éppen ezért a hő leadását is csak lihegéssel tudják végezni.

A kutyák szaglása 100.000-szer erősebb, mint az embereké!

A kutyák a sötétben is elég jól látnak - köszönhetően az úgynevezett tapetum lucidumnak, amely koncentrálja a fényt, és vissza is veri azt.

Bizonyított tény, hogy a kutyák ki tudnak ,,szagolni" bizonyos típusú rákbetegségeket.

A kutyák agyában oxitocin (boldogsághormon) szabadul fel, amikor más kutyákkal vagy emberekkel játszanak.

A kutyák történelme

A tüskés
anna4459, 2018. április 25. szerda, 21:40
Március 15. - Kossuth-díj - Farkas Árpád költő, író, műfordító
irodalomban az ötvenes évek dogmatikus és nevetséges időszaka után fordított egyet a versbeszéden. A mi nemzedékünk már azt mondta: amíg a verslábakat mossák, addig radikálisan mást kell képviselni" - idézte fel a költő.

Mint fogalmazott, második kötetével, az 1971-ben kiadott Jegenyekörrel találta meg saját hangját; a Kolozsváron megjelent, két kiadást is megért könyv szokatlanul magas, nyolcezer példányban kelt el. "Ez már komorabb és lázadásos szimbólumokkal terhesebb korszak volt, amikor a sötétben élő emberek félszavakból is értették egymást. Később még inkább bekomorult költői világom, az anyaországi szellemi élettel majdnem szimultán jött az érzet, hogy elveszett a gulyásszocializmust főző kondér, igaz, később a véres forradalmat is ellopták egy fél év alatt".

Kitért arra, hogy a kiábrándulással a poézis korábbi hitele is elillant, a kilencvenes évektől úgy érezte, nincs tétje a versírásnak, ezért éveken át inkább ismét újságszerkesztéssel foglalkozott (a hatvanas évek végétől már dolgozott
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 17:47
Megnyílt Sandro Miller Malkovich, Malkovich, Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című tárlata a Műcsarno
világosítók végül a színész és a rendező közös erőfeszítése lesz a kép" - fogalmazott.

John Malkovich, a legendás színész a szintén chicagói Sandro Miller kamerája előtt számtalan közismert alak, mások mellett Marilyn Monroe, Che Guevara, Andy Warhol, Simone de Beauvoir, Albert Einstein, Salvador Dalí és John Lennon fotóit eleveníti fel. Minden kép egy új előadás, ahol a forrás egy-egy olyan fotóművész képe, akinek munkássága előtt Sandro Miller tisztelegi kíván - mondta Szegő György.

"Ma a fotós sötétben is lát, de Sandro Miller és John Malkovich magasabb szintre léptek és egy új műfajt teremtve megújították ezt a játékot. Megtisztelő, hogy ennek az előadásnak a színháza most a Műcsarnok lehet" - zárta gondolatait.

Egy valós kortárs fotókiállítást megnézni nem olyan, mint az interneten rákeresni egy-egy képre - emelte ki Mucsy Szilvia, a Budapest FotóFesztivál igazgatója. "Ezért tartottam fontosnak, hogy létrehozzunk egy olyan fesztivált, amelyben megmutathatjuk a fotográfia sokszínűségét
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 20:34
Ismertek nagyon szép dallamú zenés filmeket?
Ez a videó jobban illik hozzá, mint a giccses lovacskás: https://www.youtube.com/watch?v=t627NHWY7pU&list=RDt627NHWY7pU
"A filmben tényleg Drew Barrymore és Hugh Grant énekel. Martin Fry, az ABC együttes szólóénekese volt Hugh Grant instruktora a film készítése során. A filmben felcsendülő dalok közül a legtöbb Adam Schlesinger szerzeménye. A Dance With Me Tonight című számot az író/rendező/producer 13 éves fia, Clyde Lawrence írta."

A legkülönlegesebb "musicalfilm", a Táncos a sötétben. A kedvenc rendezőm készítette, Lars von Trier, a kedvenc énekesemmel, Björkkel, aki kétévesen már kívülről fújta a Muzsika hangja összes dalát: https://www.youtube.com/watch?v=tAPUXD4w7Ys
Björk meg is kapta érte a legjobb női alakítás díját Cannesban.

Tetszett, hogy egy Doors-szám is van a listádon: https://www.youtube.com/watch?v=yIhUNbR9Yao&list=RDyIhUNbR9Yao&t=8
jn, 2017. október 12. csütörtök, 02:46
Oscar-díj - Rekordszámú ország nevezett a legjobb idegen nyelvű film kategóriában
Östlund új munkájával, a cannes-i Arany Pálmát elnyerő A négyzet című társadalmi szatírával indultak az Oscarért, a britek pedig Sarmad Masud brit-pakisztáni rendező debütáló munkáját, a My Pure Land című, "pakisztáni feminista westernént" emlegetett alkotást küldték.

A franciák a cannes-i fesztivál Nagydíjával jutalmazott 120 battements par minute (Percenként 120 szívverés) című filmet, Robin Campillo alkotását nevezték, a németek pedig Fatih Akin török származású német rendező In the Fade (A sötétben) című politikai krimijét.

Az Oscar-jelöléseket 2018. január 23-án hozzák nyilvánosságra. A jelölésről a több mint 8000 színészből, filmkészítőből és filmipari szakemberből álló Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) szavazásra jogosult tagjai döntenek.

A szavazás előtt azonban több fordulóban szűkítik a listát, a kilenc művet tartalmazó rövidített listát, amelyből az öt jelölt később kikerül, decemberben közli a filmakadémia.

A 90. Oscar-díjátadó gálát 2018. március 4-én
velemenyezd, 2017. október 06. péntek, 11:01
Las Vegas-i lövöldözés - Az elkövető kamerákat helyezett el a szállodában, és nagy összeget utalt át a Fülöp-sz
Paddock hotelszobájában, Mesquite városi otthonában és egy másik hozzá köthető renói ingatlan területén - közölte Jill Snyder, az Egyesült Államok Alkohol-, Dohány-, Lőfegyver- és Robbanóanyag-ügyi Irodájának (ATF) különléeges ügynöke.

Az amerikai sajtó megjelentette azokat a brit the Daily Mail című lapban közölt fotókat is, amelyek a szállodai szobát mutatják, a képeken egy halott férfi - feltehetően a tettes - lába látszik, valamint a szobában szanaszét heverő fegyverek.

A rendőrök egyelőre sötétben tapogatódznak a tettes indítékát illetően. Lombardo seriff újságíróknak hangsúlyozta: gondosan kitervelt akcióról volt szó, erre utalnak a szállodában talált lőfegyverek típusai és a rengeteg lőszer is. "Nagyon részletesen eltervezte, és biztos vagyok abban is, hogy minden körülménnyel számolt" - fogalmazott a seriff.

Bár a hétfői hírek még arról szóltak, hogy Marilou Danleyt, Paddock barátnőjét tisztázták a rendőrök, kedden Joseph Lombardo azt nyilatkozta: a nő ismét a rendőrség
velemenyezd, 2017. október 04. szerda, 07:05
Lévay József
mégis
Rejtve borong bennem,
Ingatag reményén
Jól esik pihennem :
Ha a túlvilágra
Átröppenni kell,
Emlékeim is hadd
Kísérjenek el.

Budapesti Szemle. 1913.
ÉDESANYÁM

Álmodjál szépeket felőlem,
A távolban édesanyám!
Lebegjen fölöttem szerelmed
Híven őrző csillag gyanánt.
Szemem rajtad függ a sötétben,
Álmodjál szépeket felőlem.

Hideg sötét az én világom,
S a te szerelmed oly meleg!
Tüzét, fényét e csillagnak még
Nem olták ki az emberek
Még mindig ott ragyog előttem...
Álmodjál szépeket felőlem.

Távol tőled sűrű vadonban
Bujdosom egyes-egyedül.
Velem jár mindenütt a kétség
És a nyugalom elkerül,
So'sem látom, mindig remélem...
Álmodjál szépeket felőlem.

Gyakran vágyom vissza hozzátok,
Hogy még egyszer
menusgabor, 2017. szeptember 16. szombat, 15:00
Rózsaszín labda, esti mérkőzés: forradalmi változások a brit krikettsportban
A labda hagyományos színének megváltoztatása sokak szerint az egyik legjelentősebb változás a teszt krikett 140 éves történetében. Pedig az újítás elkerülhetetlen: a sötétben nem látni jól a rozsdás árnyalatú piros labdát. A labdajáték más formáiban használt fehérre nem lehetett cserélni, mert a teszt krikettben a játékosok szent és sérthetetlen öltözete is fehér. Így lett a kompromisszumos megoldás a neonrózsaszín.

Vannak, azonban, akik úgy vélik, az új szín megváltoztathatja a játék egyedülálló ritmusát. Közéjük tartozik a híres londoni krikettlabda-gyártó manufaktúra, a Dukes igazgatója is. "1760 óta csináljuk. A labda épp az alapvető tulajdonságainak köszönhetően vált be" - fogalmazott Dilip Jajodia a Financial Times című brit lapnak.

A sportág vezetői viszont úgy vélik, szükség van a változásokra, hogy újjáéledjen a teszt krikett, vagyis a játék ötnapos formája iránti érdeklődés. Ezt szolgálja a sötétedésbe nyúló mérkőzések bevezetése is az Egyesült Királyságban, a nézők így a munka után
velemenyezd, 2017. augusztus 16. szerda, 16:42
Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében
papucsszépségversenyt, röviddel később pedig papucsos felvonulás indul a Dugonics térről. A Kultúrpalota előtt Kancsár József rendezésében A győzedelmes szegedi papucs címmel zenés történelmi játék szórakoztatja a nagyérdeműt, az épületben pedig Így néztek ki ők címmel szegedi képzőművészportrékból nyílik tárlat.

A csaknem tucatnyi helyszín programjai közül különlegesnek ígérkezik Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében szervezett éjszakai kalandtúra. A vállalkozó szelleműeknek térkép és zseblámpa segítségével a sötétben tájékozódva kell megtalálniuk a kert különböző pontján elrejtett állomáshelyeket, ahol a növény- és állatvilággal kapcsolatos feladatokat oldhatnak meg.

Hódmezővásárhelyen a Református Ótemplomban Bán Csaba lelkész mutatja be a reformáció vásárhelyi kincseit, a toronyba felmászók pedig a város esti látképében gyönyörködhetnek. A zsinagógába ellátogatók a zsidó hagyományokkal ismerkedhetnek meg, a Tornyai-múzeumban Péreli Zsuzsa képzőművész kárpitjain látható szimbólumokról
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 11:42
Több mint harminc repertoár-előadás szerepelt a Kolibri programjában
A társulat néhány napja érkezett haza a Drezdában rendezett Your Story Nemzetközi Színházi Fesztiválról, ahol a Rövidzárlat című, észt-magyar koprodukcióban létrejött új ifjúsági előadást mutatták be Vidovszky György rendezésében - közölte a színház hétfőn az MTI-vel.

A 2016/2017-es évadban három játszóhelyen több mint 45 ezer néző előtt 479 előadást vittek színre. A hat bemutató között szerepelt a Nincsenapám, seanyám; a Bűn és bűnhődés; A bagoly, aki félt a sötétben; Már megint kezdik!; Mágikus állatok iskolája és a Minden dolgok könyve. Két előbemutatót is tartottak Mi újság? és Rövidzárlat címmel, emellett a színház több produkciója jubilált.

Több mint 6000 gyermeket juttattak el előadásaikra egy pályázaton nyert 4,4 millió forint közlekedési támogatásból, valamint tovább bővítették audionarrációs előadásaik kínálatát is. Összesen 270 színházi nevelési foglalkozást tartottak az évadban, idén már 20 előadáshoz kapcsolva dráma- és színházolvasó foglalkozást, valamint továbbképzésre és nyílt
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:37
Cannes - A svéd Ruben Östlund The Square című alkotása kapta az Arany Pálmát
meggyilkolása című radikális alkotása, amely egy sebész és egy tinédzser furcsa kapcsolatát mutatja be, aki fokozatosan fészkeli be magát a sebész családjába, valamint Lynne Ramsay skót rendező You Were Never Really Here című thrillere.

Ez utóbbi film főszerepét, egy bérgyilkossá lett amerikai háborús veteránt alakító Joaquin Phoenix amerikai színész kapta meg a legjobb férfi alakítás díját.

Diane Kruger kapta a legjobb női alakítás díját a németországi török rendező Fatih Akin In the Fade (A sötétben) című politikai krimijének főszerepéért.

A egykori német topmodell Diane Kruger először forgatott filmet anyanyelvén. A történet szerint a hamburgi születésű Katja török származású férje, egy volt kábítószer-kereskedő és hatéves kisfiuk egy merényletben életét veszíti. Miután kézzelfogható bizonyíték hiányában a bíróság felmenti a neonáci tetteseket, az összeomlás szélén álló Katja a személyes bosszú mellett dönt.

A legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 27 éves Jang Qiu kínai rendező A
velemenyezd, 2017. május 28. vasárnap, 21:34
1/37
Képek, videók
horrorfilm
magdaseppa
2009. február 10. kedd, 14:52
horrorfilmek....
agica2004
2008. augusztus 04. hétfő, 16:33
Filozofikusság-FUTÁS
1vargaildyko
2016. szeptember 25. vasárnap, 06:46
Filozofikusság-MEZŐ
1vargaildyko
2016. június 12. vasárnap, 05:47
Filozofikusság-RÓZSASZ ÍN.
1vargaildyko
2014. január 24. péntek, 07:14
ez vitte a pálmát!!
zsoka63
2009. augusztus 09. vasárnap, 23:19
taoista fesztiválra igyek
grimilda
2009. május 03. vasárnap, 12:00
éjszakai kép0509.jpg
maroka
2018. május 11. péntek, 08:30
Éjszakai képem.jpg
pacsakute
2018. február 15. csütörtök, 21:05
Éjszakai fürdőzés.jpg
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:41
Éjszakai bagoly vagyok...
pacsakute
2017. november 28. kedd, 22:03
éjszakai-impro.png
hatibacsi
2017. október 04. szerda, 09:21
éjszakai vezetés.png
chillik
2017. augusztus 08. kedd, 19:03
éjszakai városkép2.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 15:27
éjszakai városkép.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 15:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.