Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:37 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Húsos kosárkák...
Receptek egyperces

Csirkés salátával töltött omlós tésztakosárkák

HOZZÁVALÓK:16 db-hoz:
a tésztához:
20 dkg liszt + a nyújtáshoz
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
a salátához:
15 dkg csirkehús
10 dkg kígyóuborka
2 kisebb paradicsom
1/2 fejes saláta
2 dl natúr joghurt
3 evőkanál olívaolaj
1 kis csokor finomra vágott friss kapor



ELKÉSZÍTÉS:

A szitált lisztet a vajjal és fél mokkáskanálnyi sóval gyorsan összemorzsoljuk, lefóliázva 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 16 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, kilapítjuk és kibélelünk vele 16 fém kosárkaformát. A széleknél a tésztát rányomjuk a forma éles szélére és levágjuk.

Sütőpapírral kibéleljük, szárazbabbal
gabfe, 2018. június 22. péntek, 15:04
Feketeerdei sonkás-spenótos tészta mozzarellával és juhtúróv
juhtúró
1 tojás
10 dkg feketeerdei sonka
10 dkg mini mozzarella
8 dkg trappista sajt
2 dkg parmezán sajt
Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor lekészült, leszűrjük.

Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ráreszeljük a megpucolt fokhagymagerezdeket, és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a spenótot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a szétmorzsolt juhtúrót, és félretesszük hűlni.

A langyosra hűlt spenótos krémben elkeverjük a tojást és a leszűrt tésztát. Kivajazott sütőtálba simítjuk.

A feketeerdei sonka szeletekbe beletekerünk 1-1 kis mozzarellát, majd elszórva belenyomkodjuk a tekercseket a tészta közé. A maradék mozzarellát a tetejére morzsoljuk, illetve a trappistát és a parmezánt is ráreszeljük.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre
suzymama, 2018. június 15. péntek, 16:53
Omlós délutáni teasütemény
hozzávalók / 4 adag

40 dkg finomliszt
2 db tojássárgája
30 dkg vaj (vagy margarin)
2 ek tejföl
3 kk só
1 db tojássárgája (a kenéshez)
10 dkg reszelt sajt (vagy mag)

elkészítés

A lisztet a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt.
Összegyúrjuk, és 8 mm vastagra kinyújtjuk.
Lekenjük az 1 db tojássárgájával a kinyújtott tésztát, és tetszőleges formával kiszaggatjuk, vagy csak késsel kockákat vágunk, mint én.:)
Megszórjuk sajttal vagy a magokkal.
Sütőpapíron tepsiben világosra, kissé aranybarnára sütjük.

sütési hőfok: 170fok
bkisseva, 2018. május 30. szerda, 12:49
Minden ételnek megvan a maga üzenete
lennie, mert akkor jó. Jelen sorok írója a hiszti forrását nem a tojás, hanem a nokedli külsejében és állagában találta meg, így én az apró, kerek és lágy nokedliben hiszek, és hatalmas ellenállást tanúsítok az öklömnyi, fojtós galuskákkal szemben.A tojásos nokedli tésztája akkor jó, ha nem keverjük agyon.
Ez nem palacsintatészta, nem az a lényeg, hogy egy homogén, fényes, sima tésztát kapjunk. Lehet kicsit darabos, sőt, akkor jó, ha kicsit darabosabb, kócosabb, a lényeg, hogy a lisztet elkeverjük a tojással, a sóval és a langyos vízzel. Ne legyen selymes és ne legyen folyós. Izé, legyenek benne göcsörtök, na. Ja és hogy mennyi tojást mennyi liszthez. Én fél kiló liszthez simán hozzáadok négy tojást, de van, aki kettőt tesz és abból is galuska lesz, ezt tudjuk be a hedonizmus egyéni megnyilvánulásának.
Ha ez megvan, szaggathatjuk a lobogó, forró sós vízbe. A nokedli abban a pillanatban kész, amikor feljön a víz
bordat, 2018. május 24. csütörtök, 18:43
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
evőkanál olaj, 10 dkg felkockázott sonka, ¾ liter zöldséges erőleves (kockából), 3 teáskanál étkezési keményítő, 1 dl tejszín, ½ dl tejföl, 30 dkg zsenge zöldborsó (lehet mirelit is), 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors

A gombát felszeleteljük. A hagymát apróra kockázzuk. A felforrósított olajon a gombát, a hagymát megpirítjuk. Néhány gomba-, hagyma- és sonka szeletet félre tesszük, melegen tartjuk. A többit felöntjük a levessel és felforraljuk.
A keményítőt csomómentesen elkeverjük a tejszínben, és a levesbe öntjük. Összeforraljuk és alacsony hőfokon 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a borsót és további 3 percig főzzük. Közben a petrezselyemzöldből keveset félre teszünk a díszítéshez, a többit felaprítva a tejföllel együtt a levesbe keverjük.
A levest még egyszer felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd tányérokba merjük. A félretett petrezselyemmel, gombaszeletekkel, hagyma- és sonka kockákkal díszítjük.
Elkészítési idő: 30 perc, adagonként: 1240joule (340
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
Receptek túróval!
hozzá.

Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk és a túróval együtt tálaljuk.

Túrótorta
************
Hozzávalók:
1 kg túró, 50 dkg gyümölcs (ami éppen van), 1 doboz tejszín, 2 evőkanál zselatin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:
A túrót szitán (vagy tésztaszűrőn) átnyomkodjuk, elkeverjük a gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Tavaszi töltött tojások franciasalátával
Tavaszi töltött tojások franciasalátával

Hozzávalók:

Töltött tojáshoz:

5 tojás
4 dkg vaj
fél kk feketebors
fél kk só
1 kk mustár
1 ek majonéz

Franciasalátához:

3 nagyobb szem krumpli
30 dkg zöldborsó
2 szál sárgarépa
1 doboz konzervkukorica
2 dl tejföl
1 dl majonéz


Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük. A vajat habosra keverjük. A tojásokat megpucoljuk, majd félbe vágjuk és a sárgájukat kiszedjük. Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket (só, mustár, bors) és jól összedolgozzuk. A masszát egy habzsák segítségével visszatöltjük a tojásokba.

A franciasalátához a zöldségeket megpucoljuk, apró
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 21:39
Pándi meggyes rétes SZENNÁ-ról
Hozzávalók: a palacsintatésztához: 30 dkg liszt, 6 dl tej, fél dl étolaj, 1 tojás, csipetnyi cukor és só. A töltelékekhez: 15 dkg darált mák, 5 dkg cukor, 1-2 dl meggylé, 20 dkg túró, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 20 dkg meggy, 15 dkg cukor, 5 evőkanál darált dió. 6 réteslap, 10 dkg olvasztott zsír, 2 evőkanál tejföl.
A palacsintatésztához a lisztet a tojással, étolajjal, sóval, cukorral, és az apránként belecsurgatott tejjel csomómentesre keverjük. Kicsit pihentetjük, és olajozott palacsintasütőben 12 palacsintát készítünk belőle.
A túróba cukrot, tojást, vaníliás cukrot, mazsolát keverünk. A mákot cukorral ízesítjük, és annyi meggylével keverjük el, hogy ne legyen túl száraz. A magozott meggyet kicsit apróbbra vágjuk, cukorral ízesítjük, és darált diót adunk hozzá, hogy felszívja a nedvességet.
A palacsintákon teljesen szétkenjük a tölteléket, majd a végeit gondosan benyomjuk. Mindegyik ízből négyet készítünk.
A réteslapokat konyharuhára terítjük.
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:30
Tallóztam
befőttesüveg aljára tegyünk néhány tormalevelet, és kaporágat, majd egy maréknyi megreszelt uborkát. Erre tegyünk egy pár jól megmosott egész uborkát, majd ezután megint egy réteg reszelt uborka következik. Tegyünk rá fokhagymát, és addig ismételjük ezt a rétegezést, míg megtelik az üveg.

A legvégén szórjuk meg sóval, öntsük rá a reszelt uborka után fennmaradt levet, és helyezzünk rá egy tormalevelet. Akár úgy is tehetjük, hogy lereszeljük az uborkát egy edénybe, majd az összes hozzávalóval elkeverjük, és ez egész uborkákat is hozzákeverjük.

Ezután mehet az egész a befőttesüvegbe. Ha nincsen tormalevelünk, akkor mustármaggal szórjuk meg a tetejét, hogy elkerüljük a penészedést. A legvégén egy tiszta műanyag tetővel zárjuk le az üveget. Pincében akár 1,5-2 évig is eláll így az uborka, és nagyon ropogós marad.

2.Uborkasaláta télire
Hozzávalók:
5 kg friss uborka
1 kg hagyma
300 gramm friss kapor
100 ml 9%-os ecet
5 evőkanál cukor
2 evőkanál
horvathnemagdi, 2018. április 23. hétfő, 06:02
Csokoládé torta
másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a tojásfehérje csipet sóval , pár csepp citromlével, és van egy negyedik edény is, amit lefelejtettem a képtől, abba pedig cukor van amit a habba szánok.

Mindig a tojásfehérjével kezdem, felverem , majd hozzáadom a cukort, és kemény habbá verem az egészet. Utána elkeverem a tejet, olajat, tojássárgát és a cukort, csak annyira, hogy elvegyüljön.

Rászitálom a sütőporos lisztet (kakaós esetén a kakaós sütőporos lisztet), elkeverjük alaposan.

Teszek a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a masszához, és egy kézi habverővel elkavarom benne, azaz fellazítom a sárga masszát.

Párszor ezt megismételem, majd beleteszem az összes habot és simára keverem. Arra figyeljünk, hogy az edény oldaláról is alaposan leszedjük a sárga masszát, ezt egy nagyobb kanállal, hab kártyával, szilikonos keverőlapáttal könnyen megtudjuk oldani. Ha ez elmarad, és nem egyenletesen oszlik el benne a tojáshab, akkor itt ott tömöttebb lesz
irmus, 2018. április 17. kedd, 17:36
Boci szelet
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl olaj
15 dkg cukor
1 tojás
3 dl tej

a túrós töltelékhez:
1 tojás
5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
25 dkg túró
2 dl 20 %-os tejföl
1 evőkanál búzadara
csipet só

Elkészítés:

A tojást a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a többi alapanyagot. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. A túrótöltelékhez válasszuk szét a tojást. A sárgáját a kétféle cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a búzadarát, majd óvatosan beleforgatjuk a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A túrómasszát evőkanál segítségével a tésztára adagoljuk, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük.
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 11:29
Receptek az 1930-as évekből
tojás sárgáját, 12 dkg porczukorral, negyed óráig habosra keverünk, adunk hozzá 8 dkg reszelt csokoládét, 8 dkg lisztet és a 6 tojás fehérjének keményre vert habját. Egy jól kivajazott tepsire vékonyan rákenjük és mérsékelt tüznél a sütőben puhára sütjük. Amikor a pliról kiboritjuk rögtön egy csokoládé krémmel megkenjük és gyorsan összetekerjük vigyázva, hogy a vége az alján legyen. Akkor hülni hadjuk és felszeleteljük: Töltelék: 10 dkg vajat, 15 dkg vaniliás czukorral és 10 dkg csokoládé porral jól elkeverjük."

Diós-kenyér:

"6 tojás fehérjéből habot verünk, hozzá teszük a 6 tojás sárgáját és 1/4 kg porczukrót és ˝ óráig keverjük. Akkor folytonos keverés közben beleteszünk 1/4 kg lisztet és egy marék egészben hagyott dióbelet. Kikent püspökkenyér formában közepes tüznél sütjük meg."

Csokoládé máz - tortára:

"20 dkg reszelt csokoládét és 15 dkg porczukrót 2 deci vizzel folytonos kevergetés közben fözünk sürüre, vagyis addig mig a tányérra csepentett csepp nem folyik
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
1/277
Képek, videók
kosárkák
csupatalany
2017. április 18. kedd, 13:42
Kosárkák
irmus
2015. április 04. szombat, 12:11
lazaskrémes kosárkák.jpg
szelidszeder
2014. december 07. vasárnap, 15:43
17613_pastetomos-kosar kak
erzsikepuskas
2014. január 24. péntek, 20:32
kosarkak_870192_55149. JPG
maris40
2014. január 21. kedd, 11:44
kosárkák.jpg
borcsimama
2013. február 25. hétfő, 09:12
húsvéti kosárkák
mariann44
2013. január 22. kedd, 04:22
DSCN0976_kosarkak.jpg
netkokler
2012. június 24. vasárnap, 20:28
kosarkak tojasttobol.jpg
katicacska
2012. április 07. szombat, 12:29
Köd szitál ...
somariza
2011. október 25. kedd, 15:57
16256_Szitállás.gif
gaborgeneral1
2008. március 30. vasárnap, 18:14
Formát a gépbe tesszük
dorist
2006. november 24. péntek, 23:44
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.