Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nudli
ötvöztem a kettőt, és a túró a nudli tésztájába került (burgonya helyett), tálaláskor pedig a lekvár is szerepet kapott. Házi eperlekvárral kínáltam, amit idén anyukám készített az egész családnak.

hozzávalók

30 dkg finomliszt
15 dkg tehéntúró
1 db tojás
1 csipet só
3 dkg vaj
3 k zsemlemorzsa
fahéj ízlés szerint
3 k cukor
3 k eperlekvár
1 k porcukor

elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, és apránként annyi vizet adagolunk hozzá, amennyivel puha, lágy tésztát tudunk gyúrni belőle.
Lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel csíkokat vágunk a tésztából. A csíkokat lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd a hengereket nagyjából 3 centinként feldaraboljuk.
Egy fazékba vizet forralunk, sót és pár csepp étolajat teszünk bele. Amikor forr, kifőzzük benne a nudlikat, majd leszűrjük.
horvathnemagdi, 2017. július 11. kedd, 11:04
Püspökkenyér
Hozzávalók:
8 tojás fehérje
15 dkg cukor
csipet só
20 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma vagy 1 cs.van.cukor
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja
aszalt vagy kandírozott gyümölcsök
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük,majd apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény habbá verjük. Lisztet óvatosan elkeverjük a habbal. Apróra vágott gyümölcsöket,vaníliát,citromhéját beleforgatjuk. A megolvasztott vajat vagy margarint (ne legyen meleg)fokozatosan adagoljuk hozzá és óvatosan keverjük el.
Őzgerinc formát kivajazzuk vagy margarinozzuk,beleöntjük a masszát és 170 fokon kb 40 percig sütjük. Kisült hagyjuk még kicsit a formába hűlni,majd rácsra borítjuk. Kihűlés után leönthetjük csokoládéval.

Kiss Imréné Magdi receptje a facebook-ról
bkisseva, 2017. június 19. hétfő, 12:37
sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 db egész tojás
2 dl langyos tej
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint magvak
ízlés szerint

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. Egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk, ízlés szerint sózzuk. A muffin formát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:25
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
burgonya,
1 kg vöröshagyma,
2 csomag margarin,
5 dl száraz vörösbor,
5 cl szilvapálinka,
10 dkg. só,
2 dkg őrölt feketebors,
1 tubus csemege pirosarany,
5 szem érett paradicsom,
4 db. zöldpaprika,
1 fej fokhagyma,
3 db csípős hegyes paprika,
5 evőkanál mustár.
Ízlés szerint paradicsompüré, ételízesítő.

Elkészítés:
A vöröshagymát felaprózzuk és a melegedő margarinon kissé pároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk az előre felkockázott marhahúst, kicsi vizet öntünk alá és pároljuk. Következik a füstölt oldalas, majd a sertéshús, a feldarabolt zöldpaprika, paradicsom. Ha a húsok kellő nedvességet engedtek, akkor hozzáadjuk a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, a pálinkát. Lehetőleg víz nélkül főzzük. A főzés befejezése előtt után ízesítjük ha szükséges, és felöntjük a borral. Rottyanás után kínáljuk friss fehér kenyérrel vagy főtt burgonyával.



Kacsa
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Ízőrzők - Zengővárkony
előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Harminc perc után levesszük a fedőt, és szép piros színt adunk neki. Fogyasztás előtt kicsit hűlni hagyjuk, tortaszerűen szeleteljük, és a főzelékhez kínáljuk.

Tojásmártás
Hozzávalók: 4 tojás, 30 dkg füstölt kolbász, 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsír, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál só.
A zsírt felolvasztjuk, lepirítjuk benne a lisztet, belenyomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, és ezzel együtt átsütjük. Elkeverjük egy púpos teáskanálnyi paprikával, felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, és felforraljuk. A kolbászt nagyobb darabokra vágva tesszük bele, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Ezután már csak óvatosan keverjük, nehogy a tojások szétmenjenek. Pár percnyi forralás után tálalhatjuk.

Piskótatekercs
Hozzávalók: 10 tojás, 10 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 10 evőkanál liszt, 3 dl baracklekvár. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A tojásokat
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:34
Ízőrzők - Révfülöp
csíkokra vágjuk, a hagymát apró kockákra szeljük. Egy lábosba étolajra rátesszük a hagymát és a húst, és együtt lepirítjuk. Közben sót, borsot, majoránnát szórunk rá. Negyedórányi sütés után kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk.
Közben a lisztből, tojásból csipetnyi sóval és megfelelő mennyiségű vízzel galuska tésztát keverünk. Forró, sós vízbe szaggatva kifőzzük, leszűrjük, és tálba szedjük.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, beleöntjük a bort, és azzal együtt készre főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, néhány kanálnyi forró szafttal átmelegítjük, és a tokányra öntjük. Összeforraljuk, és a galuskával tálaljuk.

Bakonyi kötözött karaj
Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 dl étolaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt bors, só, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 paprika, 1 tojás, 4 közepes nagyságú burgonya, 2 dl tejföl.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és étolajon megpároljuk. 15 dekányi
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:28
Ízőrzők - Szurdokpüspöki
feltesszük főzni. A füstölt sonkát nagyobb darabokra felkockázzuk, és belerakjuk. A sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, majd hosszú csíkokra vágva a leveshez adjuk. A vöröshagymát megpucolva, egészben dobjuk bele. A fokhagymából két gerezdet félreteszünk, a többit apróra vágva hozzáadjuk. Sóval, köménnyel, borssal fűszerezve két órán át főzzük.
Közben rántást készítünk. A megmaradt fokhagymát kis darabokra szelve megpirítjuk a zsíron. Hozzáadjuk a lisztet, és aranysárgára sütjük. Félrehúzzuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, és felengedjük hideg vízzel.
Amikor a borsó és a sonka puhára főtt, berántjuk a levest. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Töltött káposzta kukoricakásával
Hozzávalók: 1 kg kukoricakása, 1 kg savanyú káposzta levél, 1 kg füstölt sonka, 30 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 1 gerezd fokhagyma, 3 vöröshagyma, 2 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál őrölt kömény, 3 teáskanál fűszerpaprika, 50 dkg vágott savanyú káposzta.
A rántáshoz: 1
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:26
Ízőrzők - Boldog
Ízőrzők - Boldog - receptek

Gölődin leves
Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál só, 25 dkg liszt. A leveshez 1 fakanálnyi sertészsír, 1 vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt paprika.
A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és puhára főzzük. Még forrón áttörjük. Amikor kicsit hűlt, hozzáadjuk a zsírt, a sót és a lisztet. Kemény tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán is átdolgozzuk, ujjnyi vékonyra kinyújtjuk, majd kisebb négyzetekre vágjuk. Sarkait összecsípjük, és gombócokat formázunk belőlük.
Lobogó forró vízben kifőzzük. Amikor a gölődinek feljöttek a víz tetejére, még további öt percig hagyjuk a vízben, hogy a közepük se maradjon nyers. Ekkor leszűrjük.
Egy kisebb leveses fazékban megolvasztjuk a zsírt, rákockázzuk a vöröshagymát, és pirosra pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd azonnal felöntjük a gombócok főzőlevével. Tálalásnál a levest és a gölődineket külön edényben tesszük asztalra.

Nagy rózsa
Hozzávalók: 1 kg liszt, 10 db tojás,
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:25
Ízőrzők – Noszvaj
levesbetéthez 4 zsemle. A habaráshoz 2 evőkanál liszt, 1 liter tej, 2 dl tejföl.
A húst apró kockákra vágjuk, és néhány percre langyos vízbe tesszük, hogy kicsit kiázzon. Leveses fazékban vizet melegítünk, ebbe tesszük bele a leszűrt húsdarabkákat. A tárkonyt meleg vízzel leöblítjük, és a leveshez adjuk. Megsózzuk, és legalább egy órán át főzzük.
Közben a zsemléket felkockázzuk, és sütőben aranyló sárgára pirítjuk. Időközben kicsit megrázogatjuk, nehogy leégjen. A habaráshoz a lisztet apránként elkeverjük a tejjel.
Amikor a hús megpuhult, a tárkonyt kivesszük a levesből, belekeverjük a szódabikarbónát, az ecetet, és a tejes habarást. A tejfölt kevés tejjel fellazítva utolsóként adjuk hozzá. Összeforraljuk, és a pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Mocskos tészta
Hozzávalók: A tésztához 3 tojás, 50 dkg liszt, 1 evőkanál sertészsír, csipetnyi só. A töltelékhez 20 dkg dió, 20 dkg szikkadt szilvalekvár, 7-8 evőkanál kristálycukor, 1 dl forró víz. A tepsi (vagy sütőforma) kenéséhez
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:23
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában
Elkészítése:

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.

Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes masszává kavarjuk.

Ha forró az olaj, a csíkokat először a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután az olajba engedjük, ahol közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.

Hozzávalók:
2 közepes csirkemell filé

2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
2 nagy tojás
1 csapott kk só
1 késhegynyi őrölt bors
1 púpos kk házi fokhagymakrém
4 púpos ek tejföl
3 jó púpos ek liszt
eva0817, 2017. április 11. kedd, 19:35
Húsvéti töltött paprika
dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott kanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően

A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagy lyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.

Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl
horvathnemagdi, 2017. április 08. szombat, 09:09
Csirkesaláta
Vacsorára nagyon finom és könnyen elkészíthető , könnyen emészthető ételreceptet hoztam
Gyorsan és könnyen elkészíthető ételről van szó , ami a csirkecomb és a csirkemell sózásával és párolásával kezdődik , és amíg a csirke párolódik addig az alapanyagokat megpucoljuk és gyaluljuk vagy szeleteljük .
Hozzávalók jégsaláta , paprika ,lilakáposzta ,paradicsom , zellergyökér , ezeket legyaluljuk , vagy apróra vágjuk a saláta leveleit apróra tépjük , egy keverőtálba tesszük megszórjuk sóval , borssal , meglocsoljuk citromlével csepegtetünk rá egy evőkanál olíva olajat jól elkeverjük hozzáadjuk a megpuhult és szeletelt csirkehúst és tálaljuk , én még szórtam rá egy kevés vörös áfonyát is .Jó étvágyat
suzymama, 2017. április 06. csütörtök, 21:57
1/273
Képek, videók
hagymás nudli.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:36
almas_nudlic.jpg
madlen23
2012. április 29. vasárnap, 16:48
Lelenc-Nudli.jpg
oncogito
2010. december 02. csütörtök, 23:17
hagymás nudli.jpg
bubszi
2010. szeptember 13. hétfő, 04:57
Mákkal töltött nudli.JPG
jegkasa
2008. május 01. csütörtök, 17:22
Nudli agilityzik
mudikiraly
2007. január 29. hétfő, 14:46
Szilveszterkor Nudliban =
picipoti
2007. január 11. csütörtök, 11:27
Csöcsi, Nudli és persze é
csumpirudi
2006. július 06. csütörtök, 18:56
Csíkos kalács tésztájából
miday
2007. március 07. szerda, 20:59
12családnak husvét.jpg
zsokica45
2017. április 27. csütörtök, 18:23
220 AldK az e családnak s
agnesst
2016. december 19. hétfő, 14:25
4 jó éjszakát a családnak
lovaszmarika
2012. szeptember 03. hétfő, 13:14
elsőbbség a családnak
jegesmedve21
2012. június 22. péntek, 08:30
Csók a családnak.jpg
mbartis
2012. április 21. szombat, 20:47
FTC zászló a családnak.jp
agica2004
2011. november 09. szerda, 12:27
Címkék
kevés vörös, zsírt felolvasztjuk, közepébe öntjük, reszelt sajttal, krumplit megtisztítjuk, gölődineket külön, pirított zsemlekockákkal, főzelékhez kínáljuk, tojásfehérjét pici, paprikákat kicsumázzuk, hagymát apró, éles késsel, zsemléket felkockázzuk, megolvasztott vajat, mixerrel alaposan, vöröshagymát apró,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.