Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:13 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mónika-szelet
Hozzávalók:

4 tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió
csipet só

A krémhez:

5 dl tej
5 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg lágy vaj
5 dkg darált dió

A tetejére:

5 dkg csokoládé
5 dkg vaj
3 evőkanál darált dió

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojássárgákhoz adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, valamint a vizet, és jó habosra, kifehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót, simára keverjük, majd fellazítjuk 2-3 evőkanál tojáshabbal, majd a többi tojáshabbal is finoman, de alaposan összeforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, 175 fokos sütőbe toljuk, ahol 15-18 perc
bkisseva, 2017. október 04. szerda, 14:48
GULYÁSLEVES - variációk
LEVES

Hozzávalók: 70 dkg marhalábszár, 3 db vöröshagyma, 10 evőkanál olaj, 1 evőkanál fűszerpaprika, 2 db paradicsom, 1 db erős paprika, 2 db zöldpaprika, 2 db fokhagymagerezd, 1 teáskanál köménymag, 40 dkg burgonya, gulyáskrém ízkés szerint.

1.)
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágjuk és alaposan megmossuk. A vöröshagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk. Az olajat felforrósítjuk és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről egy percre, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük, majd kevés vízzel felengedjük. Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a húst. A gulyáskrémmel, a fokhagymával és az őrölt köménnyel, valamint a sóval és a borssal fűszerezzük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön főzzük tovább.
2.)
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A paradicsomot és a paprikát apróbb darabokra vágjuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor minden puhára főtt, kész az
lizawolf, 2017. október 04. szerda, 10:38
Banános piskóta
finomliszt
7 ek napraforgó olaj
0,5 tk sütőpor
1 csipet só

Krémhez:
4 dl tej,
1 cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
20 dkg vaj
4 db banán

Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében. Végül beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük fakanállal, hogy a ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 fokon kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróba). Mikor megsül, elzárni a gázt és kb. 15 cm-re kinyitott sütő ajtónál, még bent hagyjuk 10 percet.
4 dl tejbe belekeverjük a cukrot, a pudingport, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, mikor kihűlt, akkor hozzákeverjük a vajat, majd belekeverjük a 2 banánt, melyet villával összetörtünk.
A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, majd a 3/4 rész krémmel
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:07
Ropogós csirkeszárnyak steakburgonyával és mártogatóssal
Hozzávalók 2 személyre:
Csirkeszárny:
10 db csirkeszárny
2 ek méz
2 ek mustár
2 ek szójaszósz
4 ek worchester szósz
1 dl olívaolaj
3 ek sült csirke fűszerkeverék
1 tk csípős pirosarany
frissen őrölt bors


1. A csirkeszárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk.
2. Egy kis edényben a mézet, a mustárt, a szószokat, az olívaolajat, a fűszerkeveréket, pirosaranyat jól elkeverjük és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. Most kerülnek ám pácba a csirkécskék:) Én 3/4 óráig pihentettem a hűtőben őket és így is isteni lett, el sem merem képzelni mi lesz ha lesz egy egész estéjük a pácban:)
4. Amíg a szárnyak pácolódtak, a sütőt előmelegítettem 200 fokra és előkészítettem a steakburgonyát.
5. A csirkeszárnyakat 200 fokon sütjük 35 percig, majd 220 fokon pirítjuk meg a tetejét 10 perc alatt.

Steakburgonya:
5 nagyobb burgonya
1 ek mustár
6 ek olaj
2 zúzott fokhagyma gerezd
1 tk
reifregina, 2017. szeptember 22. péntek, 19:57
Szedres-mákos-joghurtos szelet
Hozzávalók 24 szelethez, 20 x 30 cm-es tepsihez
a piskótához:
15 dkg darált mák
10 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg natúr joghurt
10 dkg puha vaj
3 tojás
8,5 dkg nyírfaporcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
1 csipet só a
krémhez:
40 dkg szeder
10 dkg nyírfaporcukor
25 dkg natúr joghurt
3 dl habtejszín
20 g porzselatin
1 citrom leve

A piskótához a vajat (ha szükséges, mikróban melegíthetünk rajta kicsit) kézi mixer segítségével habosra verjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a joghurtot, a mákot, a citromhéjat, legvégül a szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tésztát 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, rácson hagyjuk kihűlni. Ezután lapjában kettévágjuk, és az alsó lapot visszatesszük a tepsibe.
A krémhez a szedret
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 20:12
Kukoricaprósza kenyér.
Kukoricaprósza kenyér.

Hozzávalók

Hozzávalók 18 x 24 cm-es formához
17 dkg kukoricaliszt
13 dkg liszt
1,5 dl natúr joghurt
1,5 dl tej
2 tojás
4-5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál sütőpor
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
a forma kenéséhez: vaj, liszt

Elkészítés

A liszteket elkeverjük a sütőporral, a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejet, a tojást, az olívaolajat, és összedolgozzuk. A formát kivajazzuk, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a masszát. 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 5 perc pihentetés után kiborítjuk a tepsiből és rácsra tesszük. Langyosan, különféle fűszervajakkal, lekvárral kínáljuk.

Tipp: a tészta tetszés szerint variálható. Édesebb változatot is készíthetünk belőle, ha 2-3
nanoka72, 2017. szeptember 08. péntek, 19:08
A levesbe
gömbölyű darabkákat csipegetünk.
Csurgatott tészta

Egy egész tojást bögrébe ütünk, megsózzuk, 1 evőkanál tejet adunk hozzá, és 2 evőkanál liszttel simára keverjük, majd beleeresztjük a forró levesbe.

Daragaluska

Hozzávalók: 1 egész tojás, 7 dkg búzadara, törött fekete bors, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 dkg zsír, só. A habosra kevert zsírba beleütjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöldet és a darát. Jól elkeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. Forrásban levő levesbe vagy sós vízbe beleszaggatjuk.

Daragombóc levesbe

Hozzávalók: 2 dl tej, kevés húslé, 7 dkg vaj, 10-12 dkg búzadara, 1-2 egész tojás, só. A tejet, kevés húslevet vagy vizet a vajjal felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha megduzzadt és kihűlt a dara, 1-2 egész tojást ütünk bele, jól elkeverve gombócokat készítünk. Húslevesben vagy sós vízben kifőzzük.

Darakockák

Hozzávalók 6 személyre: 3
horvathnemagdi, 2017. szeptember 02. szombat, 17:05
Fokhagymás-petrezselymes zsemle
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl víz
5 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
Valamint:
3 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
5 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál nagy szemű só
Elkészítés: A tejet és a lisztet összeöntjük, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt hagyjuk felfutni. Közben a lisztet keverőtálba tesszük, elkeverjük a sóval, hozzákanalazzuk az olajat, hozzáöntjük az élesztős folyadékot, és konyhai robotgép dagasztóspiráljával sima tésztává dagasztjuk. Cipóvá formázzuk, letakarjuk, és langyos helyen 45 percet kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kicsit átdolgozzuk, és 12 részre osztjuk, egyenként kis cipókká formázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól kicsit távolabb. Letakarjuk, és még 20 percet pihentetjük, közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, illetve elkészítjük a
suzymama, 2017. augusztus 20. vasárnap, 21:34
Nudli
ötvöztem a kettőt, és a túró a nudli tésztájába került (burgonya helyett), tálaláskor pedig a lekvár is szerepet kapott. Házi eperlekvárral kínáltam, amit idén anyukám készített az egész családnak.

hozzávalók

30 dkg finomliszt
15 dkg tehéntúró
1 db tojás
1 csipet só
3 dkg vaj
3 k zsemlemorzsa
fahéj ízlés szerint
3 k cukor
3 k eperlekvár
1 k porcukor

elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, és apránként annyi vizet adagolunk hozzá, amennyivel puha, lágy tésztát tudunk gyúrni belőle.
Lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel csíkokat vágunk a tésztából. A csíkokat lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd a hengereket nagyjából 3 centinként feldaraboljuk.
Egy fazékba vizet forralunk, sót és pár csepp étolajat teszünk bele. Amikor forr, kifőzzük benne a nudlikat, majd leszűrjük.
horvathnemagdi, 2017. július 11. kedd, 11:04
Püspökkenyér
Hozzávalók:
8 tojás fehérje
15 dkg cukor
csipet só
20 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma vagy 1 cs.van.cukor
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja
aszalt vagy kandírozott gyümölcsök
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük,majd apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény habbá verjük. Lisztet óvatosan elkeverjük a habbal. Apróra vágott gyümölcsöket,vaníliát,citromhéját beleforgatjuk. A megolvasztott vajat vagy margarint (ne legyen meleg)fokozatosan adagoljuk hozzá és óvatosan keverjük el.
Őzgerinc formát kivajazzuk vagy margarinozzuk,beleöntjük a masszát és 170 fokon kb 40 percig sütjük. Kisült hagyjuk még kicsit a formába hűlni,majd rácsra borítjuk. Kihűlés után leönthetjük csokoládéval.

Kiss Imréné Magdi receptje a facebook-ról
bkisseva, 2017. június 19. hétfő, 12:37
sajtos muffin
Hozzávalók
12 db
50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 db egész tojás
2 dl langyos tej
A töltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint magvak
ízlés szerint

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. Egy tálba tesszük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, dagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk, ízlés szerint sózzuk. A muffin formát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10 x 20 cm-es téglalap alakúra és a
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:25
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
burgonya,
1 kg vöröshagyma,
2 csomag margarin,
5 dl száraz vörösbor,
5 cl szilvapálinka,
10 dkg. só,
2 dkg őrölt feketebors,
1 tubus csemege pirosarany,
5 szem érett paradicsom,
4 db. zöldpaprika,
1 fej fokhagyma,
3 db csípős hegyes paprika,
5 evőkanál mustár.
Ízlés szerint paradicsompüré, ételízesítő.

Elkészítés:
A vöröshagymát felaprózzuk és a melegedő margarinon kissé pároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk az előre felkockázott marhahúst, kicsi vizet öntünk alá és pároljuk. Következik a füstölt oldalas, majd a sertéshús, a feldarabolt zöldpaprika, paradicsom. Ha a húsok kellő nedvességet engedtek, akkor hozzáadjuk a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, a pálinkát. Lehetőleg víz nélkül főzzük. A főzés befejezése előtt után ízesítjük ha szükséges, és felöntjük a borral. Rottyanás után kínáljuk friss fehér kenyérrel vagy főtt burgonyával.



Kacsa
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
1/274
Képek, videók
Mónika szelet
ibolya58
2009. január 18. vasárnap, 11:37
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
szetválasztott étrend.jpg
dnemethk
2013. február 17. vasárnap, 15:07
bögre tojás szétválasztás
marti1951
2008. november 05. szerda, 07:44
Tojásfehérje szétválasztó
donmolnarmeister
2008. május 14. szerda, 23:02
tojás szétválasztó
magdaseppa
2007. február 07. szerda, 15:35
Csipet 001.jpg
eva0817
2016. szeptember 12. hétfő, 07:44
Csipet tali 2016 szep.
eva0817
2016. szeptember 12. hétfő, 07:42
A csipet csapat.jpg
pacsakute
2016. május 13. péntek, 14:38
Csipet csapat.jpg
megyerimihaly
2016. április 13. szerda, 22:55
Címkék
feldarabolt zöldpaprika, őrölt köménnyel, vaníliás cukrot, tojásokat szétválasztjuk, lisztet keverőtálba, tojássárgákhoz adjuk, egész családnak, cukrot hozzáadva, hengereket nagyjából, egész estéjük, fokhagymát átnyomjuk, olajat felforrósítjuk, megkelt tésztát, füstölt oldalas, nudli tésztájába, vöröshagymát felaprózzuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.