Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 18:55 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
9 vendégváró saláta recept!
cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.
----------------------------------------------------
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.
-----------------------------------------------------
Paradicsomsaláta
Fél kg paradicsomot megmosunk, megtisztítjuk (egy pillanatra forróvízbe is márthatjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön) és karikákra szeleteljük. Éles késsel karikázzuk, különben összetörik. Utána megsózzuk. vizes, ecetes, cukros páccal leöntjük, és a tetejére olajat locsolunk, majd meghintjük egy késhegynyi törött borssal.
--------------------------------------------------
Hagymasaláta
Télen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
Receptek túróval!
sajttal és apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.

Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk és a túróval együtt tálaljuk.

Túrótorta
************
Hozzávalók:
1 kg túró, 50 dkg gyümölcs (ami éppen van), 1 doboz tejszín, 2 evőkanál zselatin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:
A túrót szitán (vagy tésztaszűrőn) átnyomkodjuk, elkeverjük a gyümölccsel, a
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Mai ebéd...................................
Gomba vadasan krumpligombóccal

Megtisztítjuk, fölkarikázzuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, 2-3 percig kevergetve pirítjuk 1 evőkanál olajon, aztán fölöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beleszórunk 1 kávéskanál sót, egy-két csipet őrölt borsot, beletesszük a citromhéjat meg a babérlevelet, és puhára pároljuk a répaféléket. (Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.) Megtisztítjuk és földaraboljuk a gombát. Meghámozzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, és üvegesre sütjük 1 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a gombát, meghintjük 1 kávéskanál sóval meg csipetnyi őrölt borssal, és kevergetjük, miközben levet enged. Addig főzzük, amíg el nem párolog a leve.

Közben a megfőtt répafélékből előbb kivesszük a citromhéjat és a babérlevelet, majd a főzővízzel együtt összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük őket. Visszatesszük a mártást a tűzre, ízlés szerinti mennyiségű mustárt teszünk bele (kóstolással állítjuk be a megfelelő ízt), és szükség esetén, ha a répa nem elég édes, kicsit
eva0817, 2018. február 17. szombat, 07:15
Krumpligombóc leves
Hozzávalók:

2 szem közepes burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db tojás
zeller zöldje
delikát ételízesítő
só, bors
kevés zsiradék
kevés liszt

ELKÉSZÍTÉS:

A sárgarépát és a zöldséget tisztítás után felkarikázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk, majd felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük az ízesítőt, puhára főzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és puhára főzzük.
A vöröshagymából, paprikából, paradicsomból, és a fokhagymából lecsóalapot készítünk, és teszünk bele jófajta őrölt pirospaprikát, borsot tetszés szerint. Felöntjük a burgonya levével, jó puhára főzzük, majd a megpuhult zöldséges levesre szűrjük. (Aki szereti a zöldségeket annak nem kell leszűrni.)
A burgonyát villával összezúzzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés petrezselyem is mehet bele, bár én ételízesítőt tettem bele, hozzáütjük a tojást, jól kikeverjük, és kevés
bkisseva, 2017. november 27. hétfő, 13:34
Zöldséges-tojásos fasírttekercs
nagyobb nyers tojás
1 púpos kk só
1 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
0,5 kk őrölt bors
10 púpos ek zsemlemorzsa
1 kisebb tojás felverve, a rudakat lekenni

Töltelékhez:

5 keményre főtt tojás
1 egész nagy szál sárgarépa
10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
1 nagyobb kápia paprika
15 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, majd a répát a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni és kihűlni.

A főtt tojásokat apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

A húst egy tálba rakjuk, hozzáütjük a tojásokat, beletesszük a zsemlemorzsát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk.

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.

A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket
bkisseva, 2017. november 25. szombat, 20:04
KARFIOLLEVESEK 2.
CSEH KARFIOLLEVES

Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 2 liter csontleves (vagy víz és ételízesítő), só, bors, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj

A karfiolt rózsáira szedjük és az ízesítőkkel együtt megfőzzük. Berántjuk és belekeverjük a tejfölt.

ALFÖLDI KARFIOLLEVES

Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 2 közepes burgonya, 1 kanál baromfizsír, fél evőkanál liszt, 50 dkg karfiol, 2-3 kávéskanál apró tarhonya, 1 dl tejföl

A zöldségeket megtisztítjuk, és apró karikákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A zsíron először megpirítjuk a sárgarépát, hogy szép színe legyen a levesnek. Majd hozzáadjuk a petrezselymet, a fokhagymát és a burgonyát. Kevergetve pirítjuk, liszttel megszórjuk, ezzel is kicsit lepirítjuk, és hideg vízzel felengedjük. Ha felforrt, sózzuk. Beletesszük a karfiolt és készre főzzük. Végül belekeverjük a tejfölt.
lizawolf, 2017. augusztus 08. kedd, 11:36
Görögök citromos-rizses csirkelevese,
rizs
3 tojássárga
2 citrom
1 csokor petrezselyem


Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, a bőrét lehúzzuk, a húst a csontról egy éles és hegyes késsel lefejtjük. A húst és a csontokat egy fazékba tesszük, felöntjük 2 liter hideg vízzel, és feltesszük a tűzre. Hozzáadjuk a megtisztított fokhagymát, a négybe vágott hagymát, a póréhagyma zöld részét, a babérlevelet, a kakukkfüvet, a szemes borsot és sót, és lefedve 35 percig főzzük.
Közben a sárgarépát és a pórét megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
A levesből kiemeljük a húst, a levet átszűrjük, majd visszatesszük a fazékba. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és a rizst, visszatesszük a tűzre, és ha a hús kicsit hűlt, beletépkedjük a levesbe. Takarékon 15 percet főzzük, amíg a zöldségek és a rizs is megpuhulnak.
Közben a tojássárgákat egy kis tálba tesszük, hozzáreszeljük a citromok héját, egy kis habverővel elkeverjük. A citromokat félbevágjuk, néhány vékony szeletet levágunk, a leveshez adjuk, a
reifregina, 2017. július 24. hétfő, 18:49
Ezt kend a kenyérre! 9 krém
kenyérre kenve a napi étkezésünkbe beilleszthetők, és a krémek fűzserezésére friss gyógynövények, fűszerek kiválóan alkalmasak.

Az alaprecepteknek a fűszerezése egyéni ízlés szerint is megoldható, vagy különféle gyógyhatás eléréséhez igazítottan is. Pl. bakteriális fertőzéskor hagymát, emésztési problémák esetén tehetünk hozzá köménymagot.

Céklakrém
Hozzávalók: 1 kg cékla, őrölt kömény, őrölt bors, 50 dkg vaj vagy margarin.

A céklát hájastól megfőzzük, majd megtisztítjuk, és kisebb darabokra szeleteljük, turmixoljuk úgy, hogy apró darabok is maradjanak benne. Hozzátesszük a fűszereket és a margarint vagy a vajat ki melyiket választja. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Karfiolkrém
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 50 dkg vaj vagy margarin, só, őrölt bors és köménymag, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld.

Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kihűlés után villával széttörjük, hozzáadjuk a fűszereket, a darabolt petrezselyemzöldet, és a vajat
suzymama, 2017. június 08. csütörtök, 13:54
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
ketchup
4 evőkanál borecet
1 evőkanál szójaszósz
1 dl ananászlé
1 csapott evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, és a rostokra merőlegesen nagyon vékony csíkokra vágjuk. Mélyebb üvegtálba tesszük, hozzáadjuk a szójaszószt és a pálinkát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a rizsliszttel, villával összekeverjük, lefedjük, és legalább 1 óráig a hűtőben pihentetjük (még ízletesebb, ha előző este bepácoljuk). A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát és az uborkát először uborkagyalun vékony szeletekre, majd gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. A pórét hosszanti irányban a közepéig bevágjuk, vágott felével lefelé \"kiterítjük\", és 1 cm széles csíkokra, majd rombuszokra vágjuk. A paprikákat vékony csíkokra, és ugyancsak kis rombuszokra aprózzuk. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, egészen apróra felkockázzuk. A szójacsírát és az ananászt leszűrjük, az ananászléből 1 dl-t félreteszünk.
A mártáshoz a felsorolt
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Ízőrzők - Kiskunhalas
Ízőrzők - Kiskunhalas - receptek

Sonkaléleves
Hozzávalók: 1,5 kg füstölt sonka, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 késhegynyi őrölt kömény, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb sárgarépa és petrezselyem gyökér, 1 csokor petrezselyem zöldje. A gombóchoz: 50 dkg krumpli, 1 tojás, 10 dkg liszt.
A füstölt sonkát felöntjük vízzel, és . 2 óra alatt puhára főzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és petrezselymet karikákra vágjuk.
A sonkát kiszedjük, a levét borssal és köménnyel ízesítjük, egészben beledobjuk a hagymákat, az előkészített gyökérzöldségeket, és az összekötözött petrezselyem zöldjét. Az egészet puhára főzzük.
Közben a krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverünk egy tojást, és annyi lisztet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Lisztezett gyúródeszkán kisebb darabokra vágjuk, majd egyenként kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk belőle. Késsel centis gombócokra szeljük, és a sonkalevesbe főzzük.

Halasi savanyú
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:33
Ízőrzők - Révfülöp
húst és a vöröshagymát felkockázzuk, a kolbászt karikákra vágjuk. Parazsat készítünk. Amikor már nem túl nagy lánggal lobog a tüzünk, az étolajjal és a kolbásszal feltesszük a bográcsot. Amikor kisült, akkor a kolbászt egy tányérra kiszedjük, és félretesszük.
A zsírba először beleborítjuk a vöröshagymát, vágunk bele fokhagymát, majd borssal, őrölt paprikával ízesítjük, és hozzáadjuk a húst.
Az erdei gombákat felszeljük. Amennyiben szárított vargányánk is van, azt beáztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A krumplit felkockázzuk.
A bográcsba egy nagyobb, középen kicsit bevágott paradicsomot teszünk. A paprikát felkockázzuk, és azt is belerakjuk. Felengedjük épp csak annyi vízzel, hogy ellepje, és tovább főzzük.
Beletesszük a gombákat és a sárgarépát is. Az elfőtt vizet pótoljuk, és ízlés szerint megsózzuk. Amikor a paradicsom megpuhult, a bőrét lehúzzuk, és a húsát összevágva visszaborítjuk a bográcsba.
A burgonyát, a kolbászt, és a kölest is hozzákeverjük, és
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:28
Ízőrzők - Szurdokpüspöki
burgonya.
A libahúst szétválogatjuk. A nagyobb, húsosabb részeit (melle, szárnya töve, combja) a hájjal együtt megsütjük, az aprólékból levest főzünk. A sültnek valókat nagyobb lábosba tesszük, megsózzuk, egy dl vizet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Egy óra múlva levesszük róla a fedőt, és szép pirosra sütjük.
Közben a leveses fazekat előkészítjük. Négyliternyi vízbe rakjuk a liba hát- szárny-és nyakrészét, zúzáját, lábát, fejét. Másfél evőkanál sóval lassan felforraljuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A leves habját leszedjük, be zöldségeljük, és egész borssal fűszerezzük. Lassú tűzön legalább két órát főzzük. A levestésztát sóval, étolajjal felforralt vízben kifőzzük, és leszűrjük.
A körethez a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, puhára főzzük.
A libahúst levesszük a tűzről, kezünkkel kevés vizet szórunk rá, lefedjük. Pár perc múlva kiszedhetjük a sültet. Zsírjának a javát leöntjük egy bödönbe, a többit visszatesszük a tűzre, és tíz perc alatt átsütjük benne a májat.
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:26
1/58
Képek, videók
vendégváró-csirkés-sal áta
bubszi
2010. szeptember 22. szerda, 04:49
Ma egy pillanatra....jpg
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 18:49
Állj meg egy pillanatra..
mailona
2012. július 03. kedd, 09:08
A nagy pillanatra várva.j
gizellalapu
2011. szeptember 27. kedd, 03:29
A nagy pillanatra várva.j
zsokaoldala
2011. május 27. péntek, 16:08
Erika csak egy pillanatra
csalogany13
2011. január 11. kedd, 20:47
Egy pillanatra.jpg
szalai0913
2010. november 25. csütörtök, 08:47
Baranyi Egy pillanatra
jakabgasparne
2009. március 30. hétfő, 05:31
Egy pillanatra.bmp
bongyi53
2009. február 09. hétfő, 09:28
Állj meg egy pillanatra..
joakaratnet
2007. július 13. péntek, 08:48
egy pillanatra úgy tűnt A
sehrezade
2006. október 23. hétfő, 18:18
Csináld könnyebben - 500
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:03
konnyebben haladsz0413.jp
puszatlaj
2012. április 17. kedd, 11:04
Ketten könnyebben megy
maya1957
2009. április 13. hétfő, 20:10
Csináld könnyebben800 (11
hollygergo
2009. január 08. csütörtök, 15:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.